» »

Ali vam deluje SI-PASS registracija?

Ali vam deluje SI-PASS registracija?

srus ::

Na strani https://sicas.gov.si/IdP-RM-Front/regis... hočem registrirati novega SI-PASS uporabnika, vendar na vnešeni email naslov ne dobim sporočila s povezavo za nadaljevanje postopka. Da, da, sporočila ni niti v spam folderju.

Ali državna uprava stavka, ali je vzrok praznik, vikend ali kaj? Morda je Fata pri čiščenju izpulila kakšen kabel?

A vam zadeva deluje?

bambam20 ::

Deluje. Samo počasi. Podobno kot naša javna uprava. Mail boš prejel , ko ga boš.

Mislim, da je v mojem primeru trajalo vsaj 20 minut, da sem ga prejel.

Bah, po enem dnevu še vedno nobenega sporočila. Morda jih ročno pošilja kakšen uradnik preko Pony Expressa. Vsekakor, če bi bili on-line trgovina, bi propadli v nekaj mesecih.

Mcsin ::

Izpolni se enkrat pa ti bo poslal... Verjetno bos celo dobil 2 naenkrat potem... Pri meni je bilo isto

Da, obrazec sem izpolnil tudi danes. Enako kot včeraj ne dela.

Glede na to, da te po prijavi pošljejo na stran s sledečo vsebino:
__________________________________________________________________________________________________________________
Uspešno ste zaključili prvi korak registracije. Na vaš e-naslov je bilo poslano sporočilo o nadaljevanju postopka.

Zapri (gumb)

Če zavihka v brskalniku ne uspete zapreti z gumbom Zapri, ga zaprite sami s klikom na križec zavihka.
__________________________________________________________________________________________________________________

Glede na to da:
1. Ni bilo poslano nobeno sporočilo
2. Gumb Zapri ne deluje v nobenem brskalniku
bi sklepal, da imajo fantje težave z obvladovanjem osnov spletnih tehnologij.

bambam20 ::

Lahko jih jutri pokličeš. :))

errhec ::

Če zavihka v brskalniku ne uspete zapreti z gumbom Zapri, ga zaprite sami s klikom na križec zavihka.

A to si poizkusil? :|

Sam sem dobil vsa elektronska sporočila, je pa nadčežno da si zapolni prvega ki ga prijaviš in za vse ostale moraš uporabiti zavihek berz beleženja zgodovine.
Kakšen razlog so imeli da so implementirali tole??
Imajo res vsi doma vsak svoj računalnik??
W 0 S L I
dd

showsover ::

Ja, moralo bi vse delati bp. Najlažje pa je, da si nabaviš sigenca certifikat, menda je zdaj kar gneča za pridobit, eni smo pa res že zelo stara klientela. Tudi nedavno aktiviran smsPass je bilo bp. Thou shalt not worry.

👍

cvalsr ::

Se opravičujem, ni direktno glede teme:
Ali so res že! začeli pripravljati! aplikacijo za prijavo na cepljenje? (Zdaj, ko je cepljenih že tretina ljudi in cepijo brez naročanja, bo to res pravočasno, kajneda?)
Je kdo začuden, ker ta govna iz politike in javne uprave ter "zdravniške elite = mafije" zaničujem in sovražim?

ToniT ::

Aplikacija za prijavo na cepljenje deluje že več kot dva meseca. Sicer pa je to zdaj že bolj ali manj mimo, ker imaš možnost cepljenja brez naročanja.

darkolord ::

errhec je izjavil:

Sam sem dobil vsa elektronska sporočila, je pa nadčežno da si zapolni prvega ki ga prijaviš in za vse ostale moraš uporabiti zavihek berz beleženja zgodovine.
W 0 S L I
Če uporabljaš digitalno potrdilo, imaš lahko aktivnega samo enega za eno spletno stran, ne glede na zavihke. Tako je implementirano v brskalniku.

Ko hočeš nadaljevati z drugim uporabnikom, zapreš brskalnik in naslednjič izbereš drugo digitalno potrdilo.

MrStein ::

darkolord je izjavil:

Ko hočeš nadaljevati z drugim uporabnikom, zapreš brskalnik in naslednjič izbereš drugo digitalno potrdilo.

To je odvisno od brskalnika do brskalnika. Je pa res UX katastofalen v večini.
V IE in FF ni potrebno zapreti vsega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Manu ::

cvalsr je izjavil:

Se opravičujem, ni direktno glede teme:
Ali so res že! začeli pripravljati! aplikacijo za prijavo na cepljenje? (Zdaj, ko je cepljenih že tretina ljudi in cepijo brez naročanja, bo to res pravočasno, kajneda?)
Je kdo začuden, ker ta govna iz politike in javne uprave ter "zdravniške elite = mafije" zaničujem in sovražim?

Je že nekaj časa od tega kar si pisal, ampak vseeno.

Pred vseslovensko aplikacijo (ki se je pojavila cca. na začetku maja meseca) se je bilo možno v primeru Ljubljane tudi prijaviti preko spleta. Prijavil pa si se lahko na cepljenje tudi preko svojega osebnega zdravnika. Ne vem zakaj bi se jezil na zdravstvo v tem primeru, če pa so bile odprte poti za prijavo na cepljenje odkar so se pojavila cepiva pri nas.

Razen, če si se prijavil preko svojega osebnega zdravnika nekje v drugem kraju pa te ta še do zdaj ni zavedel v sistem, je pa bolj stvar posameznega zdravnika in ne celotnega slovenskega zdravstva.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

buttcrack ::

OZG oz. ZD Kranj je imel prijavo preko spleta urejeno že v januarju npr.

Gogyto ::

darkolord je izjavil:

errhec je izjavil:

W 0 S L I
Če uporabljaš digitalno potrdilo, imaš lahko aktivnega samo enega za eno spletno stran, ne glede na zavihke. Tako je implementirano v brskalniku.

Lahko tole, prosim, malo bolj pojasniš? Sam uporabljam FF, pa mi vedno vzame samo moj certifikat. Ženinega nikakor. So kakšne posebne nastavitve? Uspelo mi je ženin certifikat pofočkat zgolj na način, ko dam v nastavitvah opcijo da si ne zapomni zgodovine. Kar je rahlo nadležno, ker pol spet vsakič teži za piškote in gesla, da ne govorim, da mi EON ni hotel več sprejet 'uporabnika'..

Za pomoč se vnaprej zahvaljujem, če je kaj ekstra potrebno pošvasat v nastavitvah..

MrStein je izjavil:

darkolord je izjavil:

To je odvisno od brskalnika do brskalnika. Je pa res UX katastofalen v večini.

O please, do tell more! Neznansko bi bil hvaležen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gogyto ()

_Sajmon_ ::

Ja, tudi sam sem opazil, da je z neko verzijo firefox nehal spraševal o certu, ampak je kar vzel zadnjega, ki si ga uporabil. Sem mal guglal (glej npr. tole), pa na hitro nisem našel nekega delujočega switcha za to oz. naj bi moj ff že bil nastavljen na "Ask every time", ampak ne dela ali prav tega ne razumem.

Jaz trenutno to rešujem tako, da grem v settings, iščem po cert, izberem view certificates in pod "Authentication Decisions" pobrišem izbor certa za neko stran in potem zaprem in ponovno odprem browser.

Opcija "Ask every time" ne dela, vsaj nazadnje ni. Imajo odprt bug za to.
Motiti se je človeško.

Gogyto je izjavil:

O please, do tell more! Neznansko bi bil hvaležen.

IE:
V meniju File izbereš "New session"
Dobiš novo okno brskalnika, kjer lahko izbereš drug certifikat, neodvisno od starega okna.
S tipkami: alt+f i

FF:
Metoda 1: odpreš private browsing okno (ctrl+shift+p), dalje enako kot pri IE

Metoda 2:
- odpreš spletno stran
- v meniju strani (nekje levo od URL polja) izbereš site data... In potem Delete.
To bo izbrisalo zapomnjen certifikat in potem po refresh strani vpraša katerega hočeš uporabiti.
Motiti se je človeško.

@MrStein

uuuu, hudo, probam obe metodi za FF. Mater, da se nisem private browsinga spomnil sam...:8)

Hvala hvala

MrStein je izjavil:

FF:
Metoda 1: odpreš private browsing okno (ctrl+shift+p), dalje enako kot pri IE

Metoda 2:
- odpreš spletno stran
- v meniju strani (nekje levo od URL polja) izbereš site data... In potem Delete.
To bo izbrisalo zapomnjen certifikat in potem po refresh strani vpraša katerega hočeš uporabiti.

Metoda 2 ne dela (več). Namesto tega je potrebno v Settings / View Certificates / Authentication Decisions zbrisati izbiro za posamezen website. (kot je že nekdo malo prej omenil)

Je tudi metoda 3:

ctrl-shift-del in tam izbereš Delete "Active Logins". Samo to potem izbriše vse logine v vseh oknih.
Motiti se je človeško.

Zanimivo, prejle, ko sem prišel domov, startam FF, da sprobam eno od zgornjih metod in mi je pri izbiri certifikata dejansko ponudil izbiro med mojim in ženinim certifikatom. Očitno sem zadel nastavitve, zdaj vsaj lahko z zaprtjem in ponovnim startom FF izbiram med certifikati in posledično uporabniki na zVem.. Bo kar ok

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

edavki.durs.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
35987203 (11749) Buggy

digitalno potrdilo o cepljenju COVID-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311412 (5635) primoz4p
»

Digitalno potrdilo - SIGENCA, problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
208833 (6597) fulgur
»

Izšel Firefox 20 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5217399 (13346) medenko
»

Facebook s piškotki sledi tudi po odjavi