» »

Levi smernik za prehitevanje na pospeševalnem pasu AC

Levi smernik za prehitevanje na pospeševalnem pasu AC

«
1
2 3

GR2 ::

https://slo-tech.com/forum/t783953/49
No ja, blendanje v večini primerov pomeni nestrpnost, ki je povezana tudi s prilepljanjem na zadek vozila.
Jaz običajno dam levi žmigavc in če to ne zaleže, potem čez čas tudi poblendam pa se mi največkrat pot sprosti (seveda so tudi izjeme). Mislim, da ne bi smel biti noben problem nekoliko upočasniti, če te tisti pred tabo, ne opazi takoj.


Blendat je treba samo kakšnim tujcem. Opažam, da veliko tujcev vozi zelo zanič in čudno.
Bledanje takoj opazijo. Jaz zelo redko to delam.
Je pa bolje blendat od daleč kot pa kakor dela večina idiotov: prilepi se za rit in na tak način pove, da hoče prehitet.
Ali blendaš ali daš levi žmigavc pa ni razlike v vljudnosti.


Res hvala za ta levi smernik. Danes sta se mi že 2 na tak način umaknila. Res da sem moral pospešit tudi do zadka, saj kdo se ti bo pa umikal če voziš 100m za njim, kvečjem se ti bo še eden vmes vrinil.
Prehiti sicer vsak še do konca kakšen avto ali 2, ampak vedo pa da se morajo čim hitreje umaknit. Danes sta se mi tako že 2 umaknila, tisti drugi je že kar dolgo vozil po levem 135 in sem ga imel že malo dosti.

Razlika v vljudnosti pa mislim da je vsaj x10. Dokaz je tudi dvignjena roka v opravičilo drugega vozila, ki sem ga danes tako prehitel. Če bi blendal ne verjamem da bi dobil opravičilo. Res pa da požmiganje samo 1x ali 10x zapored je tudi razlika.

Blendam jaz v glavnem ne, ne vem če sem več kot 20x v lajfu. Potrobil pa sem do sedaj že vsaj ene trem, ki so srali na pospeševalnem, ampak ne vem če bom to še prakticiral, ker nima smisla.

160 pa kot kaže se še da vozit ne glede na to kaj ga ostali serjejo, pa nisem še enkrat malo močneje zaviral, še nekaj srednjega malokrat, tako da je še precej rezerve. Potemtakem bi lahko vmes ko ni nikogar na desnem pasu komot na 200 potegnil, ne vem zakaj je to tako sporno.
Ampak kaj ko potem tankaš na vsake 6 dni za borih 500km. Po vsej teoriji bi moral biti na AC najhitrejši nek 1.6-2.0 135-170KM dizel, 200KM verjetno tudi že preveč pijejo, 110KM ne gre nikamor. Ampak kje so? Samo mene z 1.6T 200 z 10l porabe je videti.
  • zaklenil: bluefish ()

DamijanD ::

Se vidi, da imaš še malo kilometrov - jaz sem že večkrat zaviral do konca pri manjši hitrosti in samo s strahom opazoval tistega za mano ali bo tudi...

Miha 333 ::

GR2 je izjavil:


Prehiti sicer vsak še do konca kakšen avto ali 2, ampak vedo pa da se morajo čim hitreje umaknit.

Seveda prehiti do konca, kam pa naj se umakne? In dokler dejansko prehiteva in desni pas ni prazen, ne dela ničesar narobe in nimaš kaj blendat ali dajat smernik. To se dela samo, če ima desni pas prazen in se noče umaknit.

blaz5 ::

Eni res mislite, da je lev pas za vas ko stalno vozite nad 160kmh? Pa da smo se vam vsi dolžni isto sekundo umaknit, da bodo gospod lahko v miru prehiteli? Če na levem pasu varno prehitevam kolono vozil nimate kaj blendat, žmigat in vihat z nosovi. Na koncu pa ste ravno taki vozniki krivi, da moramo na ljubljanski obvoznici vsi čakati zaradi verižnih trčenj vozil, ki ne znajo upoštevati varnostne razdalje.

feryz ::

Jp, tako mislimo. Jaz se v Ljubljani naložim na prehitevalnega, 1000 km stran pa grem z njega na izvoz.

GR2 ::

Miha 333 je izjavil:

Seveda prehiti do konca, kam pa naj se umakne? In dokler dejansko prehiteva in desni pas ni prazen, ne dela ničesar narobe in nimaš kaj blendat ali dajat smernik. To se dela samo, če ima desni pas prazen in se noče umaknit.

Hja, malo pobremzat in umaknit desno se drugače tudi da. Ali pa malo pospešit. Ali pa sploh ne začet prehitevat že v štartu, če imaš zadaj na levi približajočega. Ocenit hitrosti itak noben ne zna, bi šel lahko 200 pa bi se še gužvali na levi pas, neozirajoč na njihovo morebitno smrt ob tem manevru.
Kaj ti je sploh fora prehitevat, če se voziš potem vštric s tistim na desnem pasu, mar ni enako kot če bi ostal na desnem in "prehitel" potem ko zadaj vsaj 500m ni nobenega.
Nepravilno prehitevanje na AC (kot pač prehiteva 90% voznikov pri nas, ker nimajo za gorivo) je skoraj enako nevaren manever kot nepravilno prehitevanje na regionalki, ampak večina se tega ne zaveda, ker predvidevajo da vsi vozijo max 130.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

feryz ::

Zakaj sploh odpiraš te brezvezne teme? Vozi kot ti paše in to je to. Par let še lahko.

Utk ::

Hja, malo pobremzat in umaknit desno se drugače tudi da.


Danes sta se mi tako že 2 umaknila, tisti drugi je že kar dolgo vozil po levem 135 in sem ga imel že malo dosti.


Ne, pri 135 mu ni treba bremzat in se umikat med kamione. Niti pri 91 ne. Umaknit se pa mora desno takoj ko lahko tudi če gre 200.

c3p0 ::

Poblendam tistim, ki zaspijo na levem pasu, ko se bi lahko že zdavnaj umaknili na desno.

Ko je na levem 10+ vozil, ki prehitevajo kolono in kak pacient blenda zadnjemu, tisto je pa druga kategorija bedaka.

feryz ::

Če smo že pri tem, zato se folk ne drži varnostne razdalje. Če idiotom ne pribiješ meter za rit, se bodo tudi ob praznem desnem pasu, vozili od Ljubljane do Maribora po prehitevalnem. Šele ko se mu nalimaš zadaj, mu potegne, da bi šel rad mimo.

GR2 ::

Če že imam temo, naj mi nekdo še pove zakaj zadnja 2 dni na gorenjski AC prihaja do zastojev, ko pa je en pas še vedno obratujoč? Tabla za 100km/h in skrčenje na en pas je pa že zdavnaj pred meritvami na cesti.
Niti nimam pojma kaj sploh merijo, pač nekaj glede cestišča, o tornosti je razlagal na Vranskem.
Niti ne vem zakaj morajo meriti ob najbolj prometnih urah 14-17.
Še bolj mi ni jasno kako se ne morejo vsi pravočasno razvrstiti na desni pas brez da bi prišlo do zastoja. Saj če pogledaš ko voziš na AC v popoldanskih urah, nista oba pasova zasedena do konca, levi je ponavadi kar precej prazen pred in malo za priključkom Kranj Zahod. Začuda pa je potem na ravnini pred priključkom Naklo res vsak dan levi pas zaseden.

Če sta pred mano 2 ali več mi je jasno da ne morem nič narediti, gre se za tistega enega, ki misli da lahko dlje časa vozi 130-140, kar je po GPS 120-130.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

TheBlueOne ::

Potem pa imas tiste, ki z nekim 10 let starim avtom nizjega razreda vozijo 135 po njihovem stevcu, realno 120 in bentijo kako so vsi ostali, predvsem tisti z novimi avti visjega razreda, hitri in nevljudni. Ko jih nekdo prehiteva z recimo 145 je to zanje norec, ki vozi 160.

energetik ::

feryz je izjavil:

Če smo že pri tem, zato se folk ne drži varnostne razdalje. Če idiotom ne pribiješ meter za rit, se bodo tudi ob praznem desnem pasu, vozili od Ljubljane do Maribora po prehitevalnem. Šele ko se mu nalimaš zadaj, mu potegne, da bi šel rad mimo.

Ne, takrat nam potegne da si kreten in se zaradi svoje varnosti raje umaknemo med tistih 20m med kamioni, čeprav moramo zaradi tega zavirat na 90.
Enkrat bom imel vsega dosti in si zadaj montiral kamero ter dosledno prijavljal št. tablice na 113 vsakega pacienta, ki se lima na rit.
Kar najbolj sovražim na cestah je, da se nekdo lima na rit brez varnostne.

feryz ::

Vidiš, ker ne znaš brati, upam da se zavedaš kako zaradi tega izpadeš, druge nazivaš s kreteni.

Mogoče še to. Če se ti voziš 130, naletiš na dva, tri bedake, ki ti rinejo v rit.
Če se jaz vozim 200+, naletim v enakem času, na tristo bedakov, ki se mi nočejo umakniti.
Pa grem staviti za kolikor hočeš, da se jaz mnogo bolj miren in skuliran, kot ti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

energetik ::

Ti si začel z nazivanjem z idioti. Lej, vedno vozim po voznem pasu. Če pa prehitevam kolono tovornjakov s 130 po GPS, imaš da ostaneš na 2s varnostne razdalje in počakaš. V tovornjak se ne morem umakniti. Umaknem pa se vedno in takoj, ko je mogoče. Ampak tistih 20 sekund ogrožaš mene in vse ostale.
2s pri 130km/h je 72m. OK, če imaš vklopljeno avtomatsko zaviranje v sili in dobre gume, ti dam tudi 0,5s = 18m. Ampak 18m je precej več od dolžine avta, kjer ponavadi lezejo ritopiki.

Vem, da je mnogo idiotov, ki se nočejo umakniti, ampak še vedno ti to ne daje pravice, da voziš 1m za ritjo.

Poleg tega je večino časa v konici promet tako gost, da pač ni mogoče voziti hitreje, saj bi tudi zadnji na prehitevalnem rad vozil hitreje, pa pač zaradi gostote prometa ne gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Daliborg ::

A ta GR2 še vedno ni za zapahami? Ker roko na srce rajši vidim, da ga dajo za zapaahe kot pa 3m pod zemljo.

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

GR2 ::

feryz je izjavil:

Pa grem staviti za kolikor hočeš, da se jaz mnogo bolj miren in skuliran, kot ti.

Jaz enako, ostali mislijo kako smo živčni če smo samo 5m za njimi, v bistvu smo pa hladni kot špricer. Kot že rečeno v prejšnji temi mene vožnja 160 po levem še bolj sprošča kot neprestano slalomiranje pri 120-140 kot prakticirajo ostali. Zakaj je treba priti bližje smo že razložili, da se tisti iz desnega ne vrivajo vmes ter tudi da sporočiš naj se čimprej umakne. Saj jaz večkrat samo enkrat pospešim do zadka, potem pa malo povečam razdaljo.

Daliborg je izjavil:

A ta GR2 še vedno ni za zapahami? Ker roko na srce rajši vidim, da ga dajo za zapaahe kot pa 3m pod zemljo.

lp.

Zakaj to le, taka vožnja kot jo prakticiram jaz ni nič v primerjavi z bedastočami, ki jih delajo ostali. Premik ne levi pas s 100 km/h brez smernika je namreč 100x bolj nevarno kot vožnja 160 po AC, ki je s polovičkami ravno za 40EUR ter mogoče še 75EUR za neprestano vožnjo po levem. Brez kazenskih točk, ki bi tudi namigovale da gre za nevarno vožnjo.
Ampak policaje zastopim, je lažje talati kazni 40EUR 1% voznikom kot kazni ostalim 99% voznikom, niti ne vem kolk denarja in pik bi koštala opisana vožnja.
Upam stavit da ti voziš precej bolj nevarno, pa četudi 100 po AC in 60 po regionalkah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Daliborg ::

GR2, pravila so za vse ..pravilno = moralno...zdaj če pa tebe B** K** za ostale ljudi, podaj potem en razlog zakaj ti ne bi vračali mi enake ljubezni? Prej ko ti vzamejo izpit, manj bo umrlih s Covidam.

EDIT: Če se jaz vozim 130 po levem pasu katera hitrost je v zakonu (potrjeno s strani policije) , potem ti nimaš kaj meni blendati in vklapljati svojih smernikov.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

GR2 ::

Daj potem predlog za spremembo zakona. Trenutno je za do +30 taka kazen kot je, precej majhna, za +40 tudi ne dosti višja. Se pravi greš lahko komot 170 po števcu.
Za levi smernik na pospeševalnem pa na tvojo žalost ni nobene kazni.
Oglasi se ko bom prehiteval po odstavnem pasu, samo to je namreč za kazenske točke na AC, pa še to samo 5KT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Daliborg ::

J****e se meni za tvoje točke in smernike....1x boš mene na cesti ogrozil z mojimi otroki v avtu te ne bo niti sam bog več najdel....ja taka budala sem pa jaz in verjemi mi na besedo da te NIHČE veče ne bo najdel niti pa tvojega avta!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Utk ::

Po prehitevalnem pasu se ni treba vozit 130. Čisto vseeno je ali prehitevaš z 80 ali 160. Pravilo je isto. Desno se moraš umaknit takoj ko se lahko. Tist, ki se vozi po levem pasu 105 je v istem prekršku kot feryz, ki ga ne spušča pod 230, če je desni pas prost. Čisto nobene razlike ni.

GR2 ::

Daliborg je izjavil:

J****e se meni za tvoje točke in smernike....1x boš mene na cesti ogrozil z mojimi otroki v avtu te ne bo niti sam bog več najdel....ja taka budala sem pa jaz in verjemi mi na besedo da te NIHČE veče ne bo najdel niti pa tvojega avta!

Ogrožaš se lahko samo sam, kdo te pa sili da prehitevaš ko imaš koga hitrejšega za sabo, brez da bi pogledal v ogledalo in dal smernik. Prehiti ko bo varno in se prej dobro prepričaj če lahko.
Če ti je res mar za otroke pa vozi za tovornjaki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Daliborg ::

@Utk ...točno tako. Kdor ovira Levi pas ni čisto nič boljši od tistega ki levi pas posiljuje z več kot dovoljeno hitrostjo.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

TheBlueOne ::

Daliborg je izjavil:

GR2, pravila so za vse ..pravilno = moralno...zdaj če pa tebe B** K** za ostale ljudi, podaj potem en razlog zakaj ti ne bi vračali mi enake ljubezni? Prej ko ti vzamejo izpit, manj bo umrlih s Covidam.

EDIT: Če se jaz vozim 130 po levem pasu katera hitrost je v zakonu (potrjeno s strani policije) , potem ti nimaš kaj meni blendati in vklapljati svojih smernikov.


Ce so pravila za vse in jih ti sveto upostevas, potem se menda moras umakniti. Ker menda imas pravilo, da ce je mozno moras na desni pas (levi je menda samo za prehitevanje) in tudi, da se moras umakniti, ce je za tabo kolona. Ce tega ne naredis morda samo krsis druga pravila.

Daliborg ::

@TheBlueOne imaš prav , nisem se dobro izrazil.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

kontra ::

Če vozim po porehitevalnem pasu 130-140 in pri tem prehitevam kolono vozil se sigurno ne umaknem nekomu, ki prileti za mano 170 in ob tem se mi še prilepi za rit in blenda. In če je vmes med tovornjaki prostor se za umaknit samo 50m do 100 tudi ne, ker bi potem moral zavirat, da bi tisti , ki vozi 170 šel lepo mimo. Če pa je plac pa se umaknem ampak ne na račun mojega zaviranja na 90 za tovornjakom.
tečnoba

energetik ::

GR2 je izjavil:

Daliborg je izjavil:

J****e se meni za tvoje točke in smernike....1x boš mene na cesti ogrozil z mojimi otroki v avtu te ne bo niti sam bog več najdel....ja taka budala sem pa jaz in verjemi mi na besedo da te NIHČE veče ne bo najdel niti pa tvojega avta!

Ogrožaš se lahko samo sam, kdo te pa sili da prehitevaš ko imaš koga hitrejšega za sabo, brez da bi pogledal v ogledalo in dal smernik. Prehiti ko bo varno in se prej dobro prepričaj če lahko.
Če ti je res mar za otroke pa vozi za tovornjaki.
Ne nabijaj, prehitevat grem par tovornjakov s 130, pogledam nazaj, daleč nazaj nobenega. Med prehitevanjem uletiš ti z 200 in se mi zalimaš na rit. Kdo je zdaj idiot in kdo krši pravila ter varnost?
To se mi redno dogaja.
Še bolj pa na severni obvoznici, kjer je omejitev 110, ampak pacienti mislijo da je tam AC. Pa vozim 110 po GPS, ne po števcu.

Upam, da bo AC policija zdaj kaj spremenila zadeve. Sicer bom res začel redno sporočat na 113, ko bo imel kaj časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

starfotr ::

Dejstvo je, da moraš na cesti držat ustrezno varnostno razdaljo. Kar pa pomeni da smernika nekdo, ki je na prehitevalnem najbrž ne bo videl, ker med prehitevanjem ima tisti spredaj že tako zaposlene misli s samim postopkom prehitevanja.

Minimalne varnostne razdalje (2 sekundi):
Pri hitrosti 100 km/h je varnostna razdalja vsaj 54 metrov.
pri hitrosti 130 km/h pa znaša minimalno 72 metrov.


Seveda večja razdalja ne škoduje. Da ne bo sedaj to kdo vzel kot nekaj zabetoniranega.

Drugo dejstvo je, da je maksimalna hitrost na AC omejena na 130 km/h. In nimaš kaj gonit več od te hitrosti. In tudi če kdo prehiteva kamion s 110 km/h, se nimaš kaj limat na rit.

Tretje dejstvo je, da nimaš kaj bit nestrpen. S smernikom in morebitnim blendanjem kažeš to.

Četrto dejstvo je, da četudi se ti umakne, ne boš nič kaj dosti prej na cilju. Tako da zaman trošiš dodatno gorivo, spravljaš folk ob živce in ogrožaš varnost vseh udeležencev v prometu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: starfotr ()

feryz ::

Daliborg je izjavil:

J****e se meni za tvoje točke in smernike....1x boš mene na cesti ogrozil z mojimi otroki v avtu te ne bo niti sam bog več najdel....ja taka budala sem pa jaz in verjemi mi na besedo da te NIHČE veče ne bo najdel niti pa tvojega avta!
Bla, bla, bla, bla...
Kaj točno boš naredil? Me res zanima.

Takih gobezdačev je na zilijone, naredi pa nikoli nobeden nič ne. Na žalost, ker bi lahko in bi celo moral.

gozdar1 ::

Levi pas načeloma tako ni namenjen vožnji tako, da se moraš v vsakem primeru umaknit na desnega.

energetik ::

Pa kaj ste nepismeni, govorimo o primeru, ko prehitevaš tovornjake in se nimaš kam umakniti, zadaj ti pa ritopik vseeno rine. Si zdaj zakapiral?

GR2 ::

energetik je izjavil:

Ne nabijaj, prehitevat grem par tovornjakov s 130, pogledam nazaj, daleč nazaj nobenega. Med prehitevanjem uletiš ti z 200 in se mi zalimaš na rit. Kdo je zdaj idiot in kdo krši pravila ter varnost?

Saj to da trenutno vozim kot idiot, da kršim pravila in varnost nič ne zanikam. Trenutno se pač hočem vozit 160 in tega se varno pač ne da. Varnostne razdalje na levem pasu pri 160 ne morem imeti, potem bi moral zmanjšat na 130, potem se pa tudi noben ne bi umikal, če bi videl da ni nobenega, ki bi rad vozil hitreje. Sem že probal voziti tudi varno, ampak je smotano, ko vsakič ko imaš vzpostavljeno varnostno razdaljo, ti jo redno vzemajo s prezgodnjim premikom na desnega.
V bistvu sem lahko bedak, vem pa tudi zelo dobro kako se vozi kot ne bedak. Večji problem so tisti, ki sploh ne znajo voziti kot ne bedak.
Mene itak nazaj drži poraba in bom verjetno kaj kmalu začel voziti počasneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

gozdar1 ::

energetik je izjavil:

Pa kaj ste nepismeni, govorimo o primeru, ko prehitevaš tovornjake in se nimaš kam umakniti, zadaj ti pa ritopik vseeno rine. Si zdaj zakapiral?


Saj pravim nekateri imajo levi pas za voznega, poleg tega tovornjaki velikokrat vozijo preblizu, kar onemogoča vračanje na desni pas.

showsover ::

Ja, ker sem bolj skromen (če povprečje dolgoročne porabe naraste za 0,1 l/100 km, moram do psihologa zaradi travm), na hitrico izračunam relativno hitrost (glede na opazovanje in predvidevanje, da če prehitevajoči umakne nogo s plina, da hitrost pade za največ 16.87%) in če je možno v času dohitevanja prehiteti tovornjak (ali dva) pred menoj... Takšne hitre kalkulacijske spretnosti se razvijejo po potrebi, ni to prirojeno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

Daliborg ::

feryz je izjavil:

Daliborg je izjavil:

J****e se meni za tvoje točke in smernike....1x boš mene na cesti ogrozil z mojimi otroki v avtu te ne bo niti sam bog več najdel....ja taka budala sem pa jaz in verjemi mi na besedo da te NIHČE veče ne bo najdel niti pa tvojega avta!
Bla, bla, bla, bla...
Kaj točno boš naredil? Me res zanima.

Takih gobezdačev je na zilijone, naredi pa nikoli nobeden nič ne. Na žalost, ker bi lahko in bi celo moral.

Na forumu sem pes ki laja, v osebnem in poslovnem življenju sem pa pes ki grize.
Se ti pa vidi da ne bereš (še) črne kronike...Ti "gobezdači" da bi jih pa ti opazil kaj morajo narediti da bi jih ti opazil, sporočati po FB, Instagram, Snapchat...?? To niso otroci!
Edit: Poznam nekaj primerov kjer bi "povzročitelj" lahko preživel ....pa ni
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

Invictus ::

Daliborg je izjavil:

@Utk ...točno tako. Kdor ovira Levi pas ni čisto nič boljši od tistega ki levi pas posiljuje z več kot dovoljeno hitrostjo.

Ko prehitevaš, naj bi to storil čim hitreje. kar pomeni, da lahko prekoračiš hitrost in ti ni treba drekat s 130 km/h.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kixs ::

Pocasnete pac boli k.... za druge udelezence in vidijo samo svoj stevec. Ja pa kaj, ce se vozis 131km/h. Ce imas plac za umaknit, potem se umakni. Ce se ti nekdo lima na rit, ne bo rabil pol ure, da gre mimo.

Vozim v dveh vlogah. Privatno zelo umirjeno in navadno skoz po desnem pasu okoli 120km/h. Sluzbeno, ko letim cez Slovenijo, pa mi gredo na zivce taki, ki se ti ne umaknejo in bi se lahko. Ce se ne morejo, ne bom v nikogar silil. Razen, ko vidim celo kolono na levem in noben ne "sili" naprej. Naj gredo potem vsi lepo na desni pas - spet, ce je prosto. Blendam le, ko se mi res mudi. Pa niti nocem, ker je polno reklam po avtu in nocem firmo na kak slab glas spravit :lol:

Daliborg ::

@Invictus, saj vsi prekoračimo pri prehitevanju, razlika je samo za koliko a ne?
@Kix , ja saj največkrat ste blendači in težka noga z avtom od firme....baje so najhitrejši avti ravno ti in gredo po makadamu tudi 100 kaj ne?
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

starfotr ::

GR2 je izjavil:

energetik je izjavil:

Ne nabijaj, prehitevat grem par tovornjakov s 130, pogledam nazaj, daleč nazaj nobenega. Med prehitevanjem uletiš ti z 200 in se mi zalimaš na rit. Kdo je zdaj idiot in kdo krši pravila ter varnost?

Saj to da trenutno vozim kot idiot, da kršim pravila in varnost nič ne zanikam. Trenutno se pač hočem vozit 160 in tega se varno pač ne da. Varnostne razdalje na levem pasu pri 160 ne morem imeti, potem bi moral zmanjšat na 130, potem se pa tudi noben ne bi umikal, če bi videl da ni nobenega, ki bi rad vozil hitreje. Sem že probal voziti tudi varno, ampak je smotano, ko vsakič ko imaš vzpostavljeno varnostno razdaljo, ti jo redno vzemajo s prezgodnjim premikom na desnega.
V bistvu sem lahko bedak, vem pa tudi zelo dobro kako se vozi kot ne bedak. Večji problem so tisti, ki sploh ne znajo voziti kot ne bedak.
Mene itak nazaj drži poraba in bom verjetno kaj kmalu začel voziti počasneje.


Še dobro, da si sam povedal, da si idiot, ker mi iz tvojih zapisov tega nismo mogli razbrat.

mahoni ::

Jaz se takim, ki vozijo po polzje po levem pasu toliko priblizam, da so cist presrani in se kuj umikajo.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

starfotr ::

Idiotov je na cesti veliko. Kot tu na forumu prav tako.

vnetidebater ::

GR2 je izjavil:

160 pa kot kaže se še da vozit ne glede na to kaj ga ostali serjejo,


še en mozoljast fant, ki je odraščal s Fast&Furious filmi je zgleda dobil izpit za avto.

Gas do podna, 5000 RPM in 150 kmh, zraven pa hud adrenalin in strah ker neveš če ti bo avto razpadel je zate užitek? :D :P

Upam da ne koga ubiješ preden boš odrastel.

GR2 je izjavil:


Res hvala za ta levi smernik. Danes sta se mi že 2 na tak način umaknila. Res da sem moral pospešit tudi do zadka, saj kdo se ti bo pa umikal če voziš 100m za njim, kvečjem se ti bo še eden vmes vrinil.


In kaj si ti misliš? Da bodo ljudje pred tabo pospešili na 200 kmh, da se ti bodo čimprej umaknili?


Ali si vaše dostojanstvo želi še česa drugega? Morda ocvrt drek na špici?

Zgodovina sprememb…

mahoni ::

vnetidebater je izjavil:


In kaj si ti misliš, princesa? Da bodo ljudje pred tabo pospešili na 200 kmh, da se ti bodo čimprej umaknili?

Ne rabi bit 200, vec kot 130 pa ja, ce ze gres prehitevat nekoga, ki na desnem pasu vozi 130. In takih pacientov vas je veliko na cesti. Takim bi kubotan zarinil v koleno.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: energetik ()

vnetidebater ::

Zakaj? Ker tvoj 20 let star avto nima tempomata?

Jaz imam na tempomatu 140 (števec malo laže, nekaj kmh je odpustka na prekoračitev hitrosti) ne glede na to ali sem na levem ali desnem pasu. Mularija ki bi rada divjala 160 kmh me ne briga.

Zgodovina sprememb…

GR2 ::

Moj zagrabi že v šesti že pri 3000 pri nekih 130 in dobro povleče do 160 pri 3800. Včeraj povečini res sploh nisem dajal iz šeste. Res pa da peta gre še toliko bolje. Četrta je pa že bolj afnanje kot kaj drugega, če bi res moral merit kurce s kakim boljšim Audijem, ampak to bolje da ga spustim naprej.

Jaz nič ne mislim da bodo s Clioti 2 60KM pospešili kot da bi kar naenkrat dobili 10x močnejši motor. Problem je, ravno teh mladih gospodičen v Cliih 2, da se kar spravijo na levi pas, brez pogleda v ogledalo, brez smernika, s 100 km/h tik za tovornjakom. Ne gre za mojo nestrpnost, gre se za njih, ki ogrožajo sebe. Potem pogledaš v avto in glava kot robot naravnost, to so oblivious za vse okoli njih.

Tempomat je pa sploh LOL. Mogoče po 20-ti uri, drugače moraš imet pa res preveč časa in volje da se ubadaš še s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

vnetidebater ::

GR2 je izjavil:

Res da sem moral pospešit tudi do zadka,


takšna agresivna vožnja zame pomeni da bom res moral hudo dobro razmisliti kdaj se lahko varno umaknem na desni pas. Skrbelo me bo namreč da še preden se bom do konca umaknil boš ti že pospeševal, ko bom v bistvu še vedno na levem pasu. Morda bom raje kar ostal na levem pasu. Za nedoločen čas.

V primeru da nekdo na primerni varnostni razdalji pokaže da bi rad prehitel na nek kulturen način pa se seveda umaknem takoj ko je varno. Lahko da je za mano nek gasilec ali pa nekdo na nujni vožnji.
Agresivnosti ne toleriram ali upoštevam. Niti najmanj.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Daliborg je izjavil:

@Kix , ja saj največkrat ste blendači in težka noga z avtom od firme....baje so najhitrejši avti ravno ti in gredo po makadamu tudi 100 kaj ne?


Sluzbeni se pac ne spara - glede porabe. Ampak makedama pa res ne vidi. In kot receno, bledam zelo redko, ko se mi res mudi - najveckrat domov.

Gredo pa tudi meni na zivce tisti, ki blendajo... kot da se mu ne bom umaknil in blenda vsaj 500m za mano in rabi se pol ure, da sploh pride do mene - govorim za privat voznje.

Se pa redno umikam na desni pas tudi s sluzbenim. Ce vidim, da se mi kdo priblizuje, tudi pobremzam, da gre mimo.

vnetidebater ::

GR2 je izjavil:

Problem je, ravno teh mladih gospodičen v Cliih 2, da se kar spravijo na levi pas, brez pogleda v ogledalo, brez smernika, s 100 km/h tik za tovornjakom.


Ne.

Problem je da ti voziš 180 km/h, oni pa morajo pospešiti iz 100 km/h da bi se lahko vključili na levi pas.
Niti 250 konjski turbobencinar ne zmore kompenzirati take razlike v hitrosti brez da bi moral idiot, ki divja s 180 kmh zavirati (če si napisal da voziš 160, vem da voziš tudi več).

GR2 je izjavil:

Tempomat je pa sploh LOL. Mogoče po 20-ti uri, drugače moraš imet pa res preveč časa in volje da se ubadaš še s tem.


Če is odrastel nimaš nobenih težav s tem. Če imaš pa toliko težav sam ssabo kot ti, ki pričakuješ da bodo ljudje dirkali po cesti pa verjamem da je neuporaben.

Zgodovina sprememb…

GR2 ::

vnetidebater je izjavil:

GR2 je izjavil:

Res da sem moral pospešit tudi do zadka,


takšna agresivna vožnja zame pomeni da bom res moral hudo dobro razmisliti kdaj se lahko varno umaknem na desni pas. Skrbelo me bo namreč da še preden se bom do konca umaknil boš ti že pospeševal, ko bom v bistvu še vedno na levem pasu. Morda bom raje kar ostal na levem pasu. Za nedoločen čas.

V primeru da nekdo na primerni varnostni razdalji pokaže da bi rad prehitel na nek kulturen način pa se seveda umaknem takoj ko je varno. Lahko da je za mano nek gasilec ali pa nekdo na nujni vožnji.
Agresivnosti ne toleriram ali upoštevam. Niti najmanj.

To je res, sem že parkrat tako začel pospeševat, ko se je avto še umikal in je bilo že dovolj prostora.
Če se hočeš vprašat česa še nisem prakticiral v teh prvih 3 tednih in pol, sem dal že vse možne načine vožnje skozi in vse možno se mi je že zgodilo. Tudi kolona z 0 km/h. Pač replika tistemu, ki je omenjal da imam malo km za sabo. Je teh 800km več kot dovolj da sem doživel že vse živo.

vnetidebater ::

GR2 je izjavil:

[Je teh 800km več kot dovolj da sem doživel že vse živo.


rofl. slavne besede vsakega mladca ki je potem razbil avto.

Na cesti si. Dojemi da se ti nihče ne bo klanjal, nihče ne bo divje pospeševal da bi princeski dal prostor za divje prehitevanje.

Nikogar ne bbriga kakšen avto imaš. Na cesti si popolnoma enak če imaš Twingota ali Subaruja ali Maybacha. Ok edino če imaš starega uvoženega BMW se avtomatično smatra da si kreten za volanom.

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Omejitve 40 in 60 na izvozih AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
767252 (4825) Comandante
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16521742 (18439) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16334783 (32535) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528121296 (98318) solatko

Več podobnih tem