» »

Nasilje partner-partnerka, partnerka-partner

Nasilje partner-partnerka, partnerka-partner

Temo vidijo: vsi
««
10 / 11
»»

kuall ::

solatko je izjavil:

Ti o Titu nimaš pojma

Bil je diktator, množični morilec in pedofil. Ti tega nisi zmožen videt, ker ti je opral glavo s komunistično propagando in ta propaganda se ti bo valjala po glavi do smrti.

DostMam ::

Vprašam se kateri slovenski (jugoslovanski, starojugoslovanski, cesarski...) politik je naredil največ za emancipacijo žensk in proti nasilju v družini. Potem bomo lahko pospravili diktatorje v predal.

Mato989 ::

111111111111 je izjavil:

solatko je izjavil:

Zelo malo potencialnih nasilnežev poznam, ki niso bili deležni take ali drugačne verske vzgoje ali političnih prepričevanj.

Uuu... Ker jih zelo malo poznaš, pa že mora biti res.

Recimo malo statistike:
o anketi Eurobarometra leta 2018 naj bi bilo 73,4 % Slovencev katoličanov, 3,7 % pravoslavcev, muslimanov prav tako 3,7 %. Med ostalimi se večina opredeljuje za ateiste (14,7 %), 3,6 % pa je neuvrščenih.

Skoraj težko naletiš na človeka, ki se opredeljuje za ateista. Ker vas je tako malo, še ne pomeni, da ste čudoviti. Tudi fašistov v nemčiji je bilo samo 10% pa so bili orenk svinje. :D

Daj ne nabijat s to butasto statistiko ker je tako lazna da joj

Kazolicani smo opredeljeni VSI ki smo prejeli zakrament vsaj krst jaz imam vse zakramente do birme in kaj sem zdaj katolican, nikakor, nihce me ni vprasal

Ti povem kako bomo najbolje presteli katolicane in pripadnike katerekoli vere, ce napisemo zakon da verniki ki se opredelijo za nekaj morajo placevat in financirat svojo ustanovo ki izvaja obrede, pol pa posljimo papirje me zanima koliko se jih bo v slo opredelilo, grem stavit da niti 10 procentov te statistike
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

WizzardOfOZ ::

kuall je izjavil:

solatko je izjavil:

Ti o Titu nimaš pojma

Bil je diktator, množični morilec in pedofil.

Diktator je bil. Drugega za balkan niti ne moreš imeti, ker ste vsi skupaj sami debili in če vas en orenk ne tepe po hrbtu delate pi*darije, ker drugega pač ne znate.
Za pedofila sem ti pa že v eni drugi temi napisal, da bi prosil za kak link, kjer je to dokazano.

Po vojni pa so vedno zmagovalci pobili nasprotnike. Vedno. Pa še premal so jih, ker še kar lezete iz hoste in ne veste, da se je vojna končala že več kot 70 let nazaj.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

borut_p ::

kuall je izjavil:

to, da je tebi v veselje poprijet za žensko delo ni kakšen napredek. najboljši kuharji so moški itd. napredek bi bil, če bi ženske poprijele za moška dela končno. :)

Napredek bi bil, da bi nehali drug drugemu v zobe gledat in omogocit vsem isti obravnavo v razvoju kariere. Kaj se nekdo odloci delat je pa njegova zadeva. Ampak potem zopet velja prvo pravilo ... zivis kot si si postlal

solatko ::

Ben Dover - Vsaj preberi knjige o tem v kar veruješ.

kuall - Resna zgodovina tistega časa trdi drugače, tudi vsi, ki so ga spremili na zadnji poti, niso bili tvojega mnenja, zato se o tem, s tabo ne mislim prepirat, sem namreč v njegovih časih živel. Takih diktatorjev, kot je bil on, bi si želeli v marsikateri demokratični državi, sploh teh, v katerih so demokracijo vzpostavili Ameri.
Delo krepa človeka

Ben Dover ::

Malo si dementen, jaz ne verujem v nič, sem ti že povedal, pionirček. Drži se teme, svoje blodnje in spomine na otroštvo pa zadrži zase, ker s temo nimajo nobene zveze. Tito je bil pa tako super, da smo se po razpadu YU konkretno poklali med s sabo, no thanks.

Zgodovina sprememb…

a niste vsi za multikulti?
yuga je bila čisto normalna multikulti država, dokler je bil en diktator, ki je imel dovolj dolgo palico, da je lahko zadela vsakega. razpadla je pa zaradi teženj ljudi, ki so v pohlepu za denarjem in vladanjem vse sile usmerili v bolj ko ne versko vojno.
pa očitno bi radi spet še eno vojno na balkanu s tem ko bi delili bosno, črno goro in makedonijo na več delov.

Ben Dover - Za klanje je seveda tudi zaslužen Tito, pa za tista v zgodovini tudi. Balkan je kotel, v katerem tako ali drugače bivajo štiri, večinoma med seboj skregane vere, zato je bil edini, ki je, tudi s silo, omogočil dobrih 40 let mira na teh prostorih. Katolištvo, protestantstvo, pravoslavje in muslimani, se tepejo na vseh meridianih, samo na Balkanu pa so vsi štirje na tako majhnem prostoru. Kaj ima Tito s tem ne vem, ampak naj bo po tvoje, če se boš bolje počutil.

WizzardOfOZ - Pravilno razmišljanje, na Balkanu ne bo nikoli mira, dokler bodo verske inštitucije počele, kar bojo hotele. Albanski Hodža je že vedel, kaj dela, ko je po ww2 vero prepovedal z zakonom.
Delo krepa človeka

A se lahko držiš teme? Svojega Titota pa si zatakni nekam, poln kufer mam tvojih blodenj in pametovanja.
Zgodovino pa poznam bolje kot ti, tisto pravo, ne prirejeno, stfu.
Sem probal temo spravit nazaj na tirnice, a je s tabo to mission impossible..

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

> Albanski Hodža je že vedel, kaj dela, ko je po ww2 vero prepovedal z zakonom.

Hoxha je bil tudi sveto preprican v svoji norosti, da mu vsak cas grozi invazija zahodnih sil, zato je bankrotiral drzavo, da so se zgradili vsi tisti bunkerji.

majo vsaj ovce kje bit kadar dežuje.

Ben Dover - Ravno ti si tisti, ki je Tita spravil v temo o nasilju, seveda poznaš zgodovino, jaz pa sem jo na srečo živel, vsaj od leta 1954 naprej in sem srečen zaradi tega.

Gagatronix - verjetno ni bil normalen, saj na dan volitev tudi umret ni smel noben, ampak, kar se tiče vere pa je zadel žebljico na glavico. Tudi Francozi so verske ustanove, strogo z ustavo, ločiko od države. Če komu ni jasno razlika med sekularno in državo v kateri si verske inštitucije lahko dovolijo politično delovanje, naj pogleda Turčijo, kakšna je bila kot čista sekularna država in v novejšem času Poljsko.
Bi si želeli tako demokracijo? Jaz ne!

Torej nasilnih reakcij je pri desno usmerjeni populaciji veliko več, kot pri levo usmerjeni. Desna smer je pač vedno veljala za nazadnjaško, otroke so učili s šibami in klečanjem na zrnju, hora legalis, klofute, včasih tudi gajžla, so bile metode vzdoje in dresure otrok. Najhuje so bili vedno kaznovani, če se je čez njihovo početje, pritožil duhovnik in to je tradicija, stara vrednota, na keterih naj bi temeljila pot naprej.
O pedofiliji otroci niso smeli povedat doma, saj se je vedno gospodu verjelo bolj, kot otroku. Če se žena pritoži, da jo dec tepe, ji župnik odvrne, da naj potrpi, saj bo dobro poplačana v prihodnjem življenju,... Cerkev ne prizna ločitve, ko gre za nasilje, samo, če ni zmožnosti rojstva otrok ali, če en od partnerjev zavrača vero.

Če bi odločala cerkev, ženske nikoli nebi imele volilne pravice.
Delo krepa človeka

Ti o Titu nimaš pojma, nimaš pojma o idejah, ki jih je on predstavljal, nimaš pojma o tem, da je edini revolucionar v zgodovini, ki je dal normalno življenje 80%-om državljanom, ne samo zamenjavo 10%ov ljudi pri koritu, kar so naredili dtugi z Leninom na čelu. Z zavzemanjem za izgardnjo porušene države, je dal temelje za poznejši, kolikor toliko dober standard in razvoj. Ne moreš primerjat razvoja bogatih držav, ki so imele kapital, močne familije za obovo gospodarstva, z predvojno, predvsem agrarno državo, katerih resursi so bili pred vojno, v glavnem v tujih rokah. Tudi rusija se je iz zaostale kmetijsko-fevdalne države, razvila v druo, na določenih področjih pa prvo silo sveta pred vse druge, leta 1945 precej bogatejše države. Seveda je zato plačalo ljudstvo, kako je pa danes, ko so vse te države svobodne? Je dogajanje na Poljskem, Češkem, Madžarskem in tudi v SLO normalno?
Zakaj bi bil proti Titu, sem pa bil precej kritičen do obnašanja določenih komunistov, tako v firmah, kot na terenu.
Takega pogreba, kot ga je imel Tito, ni bilo v zgodovini, bil sem na železniški postaji in ti zatrdim, da med tisočimi, ni bilo človeka, ki nebi imel solznih oči ob odhodu modrega vlaka.

Maš demenco? Ali slabo vidiš zaradi solznih oči? Dost te mam, bye.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Kazolicani smo opredeljeni VSI ki smo prejeli zakrament vsaj krst jaz imam vse zakramente do birme in kaj sem zdaj katolican, nikakor, nihce me ni vprasal

Spraševali so 91 leta. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

solatko je izjavil:

Torej nasilnih reakcij je pri desno usmerjeni populaciji veliko več, kot pri levo usmerjeni. Desna smer je pač vedno veljala za nazadnjaško, otroke so učili s šibami in klečanjem na zrnju, hora legalis, klofute, včasih tudi gajžla, so bile metode vzdoje in dresure otrok. Najhuje so bili vedno kaznovani, če se je čez njihovo početje, pritožil duhovnik in to je tradicija, stara vrednota, na keterih naj bi temeljila pot naprej.
O pedofiliji otroci niso smeli povedat doma, saj se je vedno gospodu verjelo bolj, kot otroku. Če se žena pritoži, da jo dec tepe, ji župnik odvrne, da naj potrpi, saj bo dobro poplačana v prihodnjem življenju,... Cerkev ne prizna ločitve, ko gre za nasilje, samo, če ni zmožnosti rojstva otrok ali, če en od partnerjev zavrača vero.

Če bi odločala cerkev, ženske nikoli nebi imele volilne pravice.

Kot vedno dokazuješ da nimaš pojma. Se ti ne zdi totalni idiotizem, da eno osebo poveličuješ v boga (Tita), ker vas je 1000 jokalo za njim, po drugi strani pa tlačiš konzervativce popolnoma v drek kot da so brez ene same dobre lastnosti.

Sploh vidiš kako si zblojen.

Hypathia ::

111111111111 je izjavil:

Jaz pa sem ti s statistiko dokazal, da nisi niti blizu 50/50. Ali si mislila, da sem prilepil statistiko za kaj drugega?

Problem je v tem, da statistika, ki si jo prilepil, ne podpira tvojega argumenta, da feministične sodnice diskriminirajo očete. Prikazuje le koliko skrbništev je dodeljeno kateremu staršu, ne pa po kakšni poti je do tega prišlo. Tisto kar ti želim jaz povedati je, da se večina očetov strinja s tem, da skrbništvo dobijo matere, tisti, ki se ne in uberejo sodno pot, pa so pri tem 50% uspešni.

111111111111 je izjavil:

Ne bo držalo. Ker standardi za neumnost in zmanipuliranost niso enotni ne moreš smatrati da gre za razumno kritiko. Iz tega bi lahko potegnil, da so vse muslimanke butaste, ker vztrajajo v sistemu, ki se ne sklada z uvidenji tvojega sveta.

Standardi so kar dovolj jasni in enostavno merljivi. Muslimanke niso neumne, so pa produkt kulture v kateri so odrasle, nihče jih ni vprašal v kakšni družbi želijo živeti, tudi me na Zahodu te izbire nismo dobile ampak smo bile postavljene v svet, ki so ga po svojih željah in interesih oblikovali moški, ki mu še vedno vladajo.

111111111111 je izjavil:

Ali ti smatraš, ko se zavzemaš za nekaj kar je po tvoje krivično, recimo gender pay gap, da si zato užaljena snežinikica?

Ne, zato ker je gender pay gap real, diskriminacija očetov pa ne.

111111111111 je izjavil:

Nekih pametnih argumentov zakaj je plakat "Očetovo znamenje" smiseln, pač nisi podala, razen da ti je všeč.

Nikjer nisem rekla, da mi je plakat všeč, temveč da ne izkazuje diskriminacije/sovraštva do moških/očetov, kot ste ga mnogi interpretirali. "Očetovo znamenje" je smiselno v kontekstu "materinega znamenja", menda razumeš to kreativčevo foro.

111111111111 je izjavil:

Saj zato ste nepotrebne v letu 2021 s tako miselnostjo. Namesto da bi bilo vsem bolje, mora biti vsaj nam. Kako je že to drugače od šovinistov?

Kot sem že večkrat pojasnila razliko med feminizmom in šovinizmom, prvi se zavzema za osvoboditev žensk, drugi pa za nadvlado moških. Zdaj če ti ne opaziš razlike ti jaz težko še bolj enostavno razložim.

111111111111 je izjavil:

Ne razumem kako navezuješ moje razmerje s položajem žensk v Sloveniji? to sploh nima nobene veze. Oziroma še bolj noro, neka normalna razmerja enčiš z najhujšimi zločinci.

Sicer sem tole že večkrat omenila, ampak ker so na 24ur danes to raziskavo spet dali na prvo stran, jo pa lahko še enkrat polinkam.

Najbolj srečne in zdrave so ženske, ki se nikoli niso poročile in imele otrok

https://vizita.si/dusevnost/najbolj-sre...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

GupeM ::

Hypathia je izjavil:

Problem je v tem, da statistika, ki si jo prilepil, ne podpira tvojega argumenta, da feministične sodnice diskriminirajo očete. Prikazuje le koliko skrbništev je dodeljeno kateremu staršu, ne pa po kakšni poti je do tega prišlo. Tisto kar ti želim jaz povedati je, da se večina očetov strinja s tem, da skrbništvo dobijo matere, tisti, ki se ne in uberejo sodno pot, pa so pri tem 50% uspešni.

Ne, niso. 7% uspešni so.

Raziskavo, na katero se naslanjam, je pred leti izvedel Varuh za človekove pravice, ampak ti si seveda veliko bolje informiran, knede.

Raziskavo, na katero se naslanjam, je pred leti izvedel Varuh za človekove pravice, ampak ti si seveda veliko bolje informirana, kajne?

Sorry, linka nimam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Smrekar1 ::

Hypathia je izjavil:

Za konec bom pa samo še enkrat ponovilo, prav vsakega moškega, ki da je ogromno doprinesel k civilizaciji, je donosila, rodila, vzgojila in mu v večini primerov do konca življenja stregla ženska, brez nas ste nule, a je zdaj to jasno.

Za omejence je značilno, da se na vse kriplje trudijo ločiti "nas" od "njih". Posledica tega so islamski fanatiki, pučisti v ZDA, KKK, neonacisti in tudi borci za prevlado enega spola nad drugim, zgoraj.

Hipatijcek, daj nehaj se pretvarjati, da si zenska, ker ti nihce ne verjame. :))

GupeM je izjavil:

Raziskavo, na katero se naslanjam, je pred leti izvedel Varuh za človekove pravice, ampak ti si seveda veliko bolje informirana, kajne?

Sorry, linka nimam.

Seveda ga nimaš, ker si navaden lažnivec. No, jaz ga pa imam:

Na uradu varuha človekovih pravic so se tega podviga, prav zaradi očitkov o privilegiranem obravnavanju mater, v omejenem obsegu lotili lani. V pregled so vzeli 147 od 989 odločb oddelka za družinsko sodstvo ljubljanskega okrožnega sodišča iz leta 2014 in iz njih ustvarili dva vzorca – "splošnega in "konfliktnega" (več podatkov je na voljo na priloženi povezavi).

Iz njihovih ugotovitev splošnega vzorca izhaja, da se starši v veliki večini primerov o starševstvu dogovorijo sami in sodišče le v petih odstotkih primerov odloči namesto njih. Pri bolj "konfliktnem" vzorcu pa je sodišče moralo odločiti v 31 odstotkih primerov.

Vseeno, od vseh pregledanih spisov (147) so očetje dali le 28 zahtevkov (manj kot petina), da se otrok zaupa v varstvo in vzgojo njim (eden je pozneje umaknil zahtevek), v 23 primerih od teh pa je med starši prišlo do spora glede varstva in vzgoje. Od teh je v osmih primerih sodišče otroka določilo očetu, v dveh primerih je s sodno poravnavo otroka prav tako dobil oče, v dveh primerih je odločila sodba, ko je bil otrok zaupan enkrat materi in enkrat očetu, v enem primeru pa je sodba vsakemu od staršev zaupala enega otroka, s čimer je v celoti ugodilo očetovemu zahtevku.
https://www.rtvslo.si/slovenija/ni-je-h...

Aha, 8 od 23 je torej 50 %. Kje pa učijo takšno matematiko, če smem vprašat?

In v članku ti tudi lepo piše:
Prav tako je vzorec dokaj majhen in ne da dejanskega vpogleda, vseeno pa pokaže, da so zadeve pri dodeljevanju skrbništva velikokrat zapletene.

Mene bolj zanima, kje učijo tako matematiko, da iz tekstovnih nalog ne znaš pravilnih številk izluščit. Naj ti pomagam, imeli so 23 primerov, očetje so uspeli 11 krat (8+2+1), dvakrat je bil izid neodločen... Yep, tvoja ocena 7% se je izkazala za zelo točno.

Res je, da je raziskava pomanjkljiva, ampak društvo DOOR, ki je najbolj glasno glede diskriminacije očetov, še takšne nima ampak svoje teze temelji na posamičnih primerih njihovih članov, ki pa niso nujno takšni kakršne sami predstavljajo. Kot piše v opombi pod člankom: "V uredništvo smo namreč prejeli tudi elektronsko pošto Ivančičeve (predsednik DOOR) nekdanje žene, v kateri predstavlja svojo zgodbo skrbništva njunih otrok, ki pa je diametralno nasprotna Ivančičevi in zanika številne njegove trditve."

Hypathia je izjavil:

Mene bolj zanima, kje učijo tako matematiko, da iz tekstovnih nalog ne znaš pravilnih številk izluščit. Naj ti pomagam, imeli so 23 primerov, očetje so uspeli 11 krat (8+2+1), dvakrat je bil izid neodločen... Yep, tvoja ocena 7% se je izkazala za zelo točno.

Ne, ne... 2 sta bila izvensodna poravnava. To spada bolj pod to, da se je mati sama odpovedala skrbništvu. Največ enega ti še dam, za zadnji primer, kjer sta en otrok pri enemu, in drug pri drugemu, kar je oče menda tudi hotel.

111111111111 - Ne niso, o veroizpovedi niso spraševali nikoli pri popisih prebivalstva.
Gledam početje konzervativcev in levičarjev od osamosvojitve naprej. Ne morem izreč niti ene pozitivne za kogarkoli izmed njih, morda nekaj posameznih županov, vse ostalo pa poden od podna. Najbolj razvito vzhodno evropsko državo, so spravili na nivo Bolgarije, Romunije,.... namesto, glede na osnovo s katero so štartali, na nivo Avstrije, Nemčije,... Pri vseh je šlo in gre za lastne interese, še tistim nekaj županom, ki so kaj naredili za kraje in ljudi, veselo mečejo polena pod noge. Razdelili so narod na dva dela in sedaj po stari skregaj in vladaj.
Desni so izdelavo večine zakonodaje naročili v advokatskih pisarnah, namesto, da bi to naredilo tisoče pravnikov, zaposlenih v JS in JU, oni pa so si v vsakem zakonu pustili luknjo, s katero danes za lep denar oproščajo kriminalce (zato imamo zanič sodstvo in ne zaradi pokvarjenih sodnikov), kar poglejte katera pisarna je pisala tisti del kazenske zakonodaje, zastopa danes večino kriminalcev na tem področju, uspešno.
Namesto uvedbe stroge, neodvisne finančne policije imamo dva organa na nivoju pionirskih krožkov retorike, edini nadzor nad finančnimi transakcijami pa smo z veseljem ukinili. NB in finančnih transakcij bank preko nje, se ne sme nadzirat, pravi Evropa, potem pa govorite o demokraciji, kot sistemu, ki deluje, bravo.

Hypathia - Narobe, emancipacija se je borila za enakopravnost žensk, feminizem pa za nadvlado žensk, ne za enakost. Boj za emancipacijo je ženskam izboljšal položaj v razviti družbi, feminizem bo samo podžgal upor moških, do boljšega položaja žensk, Šovinizem je nasprotje feminizmu.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Ne niso, o veroizpovedi niso spraševali nikoli pri popisih prebivalstva.
Gledam početje konzervativcev in levičarjev od osamosvojitve naprej. Ne morem izreč niti ene pozitivne za kogarkoli izmed njih, morda nekaj posameznih županov, vse ostalo pa poden od podna. Najbolj razvito vzhodno evropsko državo, so spravili na nivo Bolgarije, Romunije,.... namesto, glede na osnovo s katero so štartali, na nivo Avstrije, Nemčije,... Pri vseh je šlo in gre za lastne interese, še tistim nekaj županom, ki so kaj naredili za kraje in ljudi, veselo mečejo polena pod noge. Razdelili so narod na dva dela in sedaj po stari skregaj in vladaj.
Desni so izdelavo večine zakonodaje naročili v advokatskih pisarnah, namesto, da bi to naredilo tisoče pravnikov, zaposlenih v JS in JU, oni pa so si v vsakem zakonu pustili luknjo, s katero danes za lep denar oproščajo kriminalce (zato imamo zanič sodstvo in ne zaradi pokvarjenih sodnikov), kar poglejte katera pisarna je pisala tisti del kazenske zakonodaje, zastopa danes večino kriminalcev na tem področju, uspešno.
Namesto uvedbe stroge, neodvisne finančne policije imamo dva organa na nivoju pionirskih krožkov retorike, edini nadzor nad finančnimi transakcijami pa smo z veseljem ukinili. NB in finančnih transakcij bank preko nje, se ne sme nadzirat, pravi Evropa, potem pa govorite o demokraciji, kot sistemu, ki deluje, bravo.

Hypathia - Narobe, emancipacija se je borila za enakopravnost žensk, feminizem pa za nadvlado žensk, ne za enakost. Boj za emancipacijo je ženskam izboljšal položaj v razviti družbi, feminizem bo samo podžgal upor moških, do boljšega položaja žensk, Šovinizem je nasprotje feminizmu.

> o veroizpovedi niso spraševali nikoli pri popisih prebivalstva.

Lazes kot pes tece, tudi na zadnjem popisu prebivalstva je bilo vprasanje o veroizpovedi, odgovor na katerega pa ni bil obvezen.

solatko je izjavil:

Butl.
https://images.app.goo.gl/hDaRdCinN5jp3...

Aja, pa ta je iz 2002, 91 so pa tudi vprašali.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

Hypathia - Narobe, emancipacija se je borila za enakopravnost žensk, feminizem pa za nadvlado žensk, ne za enakost.

Pajade. Edina razlika je ta, da so v ex državi raje govorili o emancipaciji kot pa feminizmu zato ker je ta (drugi val) izhajal iz zahodnih držav.

solatko je izjavil:

Boj za emancipacijo je ženskam izboljšal položaj v razviti družbi, feminizem bo samo podžgal upor moških, do boljšega položaja žensk, Šovinizem je nasprotje feminizmu.

Ja, dobesedno podžgal ga je, kakor je razvidno iz današnje novice. https://www.rtvslo.si/kultura/vizualna-...
Ampak če kdo misli, da nas lahko s takšnimi nasilnimi dejanji utiša, se krepko moti. Včasih so na grmadah zažigali feministke, danes zažigajo "le" njihove instalacije, nek napredek smo vendarle dosegli.

GupeM je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Ne, ne... 2 sta bila izvensodna poravnava. To spada bolj pod to, da se je mati sama odpovedala skrbništvu. Največ enega ti še dam, za zadnji primer, kjer sta en otrok pri enemu, in drug pri drugemu, kar je oče menda tudi hotel.

Nimaš mi ti kaj dajat. Primerov je bilo 23, 2 sta neodločena, ostane jih torej 21, od tega jih je bilo po očetovih željah odločeno 11, torej celo več kot pol, ergo, moški imajo na sodiščih več možnosti, da pridejo do skrbništva kot matere.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hypathia ()

Hypathia je izjavil:

Nimaš mi ti kaj dajat. Primerov je bilo 23, 2 sta neodločena, ostane jih torej 21, od tega jih je bilo po očetovih željah odločeno 11, torej celo več kot pol, ergo, moški imajo na sodiščih več možnosti, da pridejo do skrbništva kot matere.

Seveda ja. Upoštevaj še preostalih 119, kjer se je oče strinjal, da bojo otroci z materjo.

Ker je bilo v vseh teh primerih tako, da se je izšlo po željah očeta, to pomeni, da jih je bilo samo 17, kjer se je izšlo po željah matere.

No, pa sem našel še en primer šovinizma. Očetom se ustreže v več kot 85 %.

Tako pravi statistika.

Ne, ne pravi, ker v tistih primerih se je izšlo tudi po željah mater.

Kar seveda lahko rečeš tudi za izvensodno poravnavo.

Ne morem, ker je šlo za sodno poravnavo.

...v dveh primerih je s sodno poravnavo otroka prav tako dobil oče,....

Hipatijcek, saj nam je jasno, da te je oce zlorabljal ko si bil mlad, in da sta ti mati in zupnik oprala mozgane, ampak a moras resno stresati svoje psihoze na tem forumu ? Zate bi bil med.over.net definitivno bolj primeren. Tam bi celo nasel budale, ki bi ti verjeli, da si zenska, in bi lahko druzno tulili v en rog.

111111111111 - Seveda bosta z veseljem podala tudi rezultate popisa, ki zajemajo tudi VERSKO pripadnost. Vprašanje je bilo natiskano, nanj pa se ni odgovarjalo, oziroma se odgovori niso šteli, zato še enkrat, popisa verske pripadnosti ni bilo in ga tudi ne bo, ker je to osebno vprašanje, kot spolna usmerjenost, politična pripadnost in podobni.
Tudi, če načrtovalci popisa tako vprašanje postavijo, ne to ni potrebno odgovorit, torej je vprašanje brezpredmetno.

Hypathia - V google odtipkaj emancipacija vs feminizem in poglej, kaj vse ti pade ven, tudi razlike.
Delo krepa človeka

O, solatko, tebe pa nisem pričakovala danes, sem mislila, da že cel dan klečis pred grobom svojega heroja in tocis debele solze.

solatko je izjavil:

111111111111 - Seveda bosta z veseljem podala tudi rezultate popisa, ki zajemajo tudi VERSKO pripadnost. Vprašanje je bilo natiskano, nanj pa se ni odgovarjalo, oziroma se odgovori niso šteli, zato še enkrat, popisa verske pripadnosti ni bilo in ga tudi ne bo, ker je to osebno vprašanje, kot spolna usmerjenost, politična pripadnost in podobni.
Tudi, če načrtovalci popisa tako vprašanje postavijo, ne to ni potrebno odgovorit, torej je vprašanje brezpredmetno.

Seveda. https://www.stat.si/popis2002/gradivo/s...

Pa da se be boš matral, poglej na stran 6 in si prosim nehaj izmišljati stvari. A misliš, da statistični urad vleče podatke iz riti tako kot ti?

Mato989 ::

Problem je da ta veroizpoved je kr nekaj, koliko je DEJANSKO vernih v to ali ono bi sde najlepše videlo če naredi tako da verniki plačujejo dodaten davek da vzdržujejo svojo cerkev... pol bi naenkrat bilo ateistov na tone oz. nevernih
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Sploh ni debata v tem. Pa dokler ne poskusiš ne moreš vedeti. V ameriki, jim sistem funkcionira. Mogoče bi jih bilo manj, bi pa vsaj ločili zrnje od plev.

Lep primer v koroni je župnik, ki ima po 15000 ogledov nedeljske maše. Skratka ljudje iščejo iskrenost, poštenost in priljudnost, pa če tudi je to član RKC. Zato pa se s solatkotom prepiram, ker apriori demonizira vse uslužbence RKC. TUdi v javni upravi ne štima marsikaj, pa so nekateri uslužbenci odlični. Samo se premalo izpostavlja dobre ljudi in preveč slabe.

Zgodovina sprememb…

Hypathia je izjavil:

Ne morem, ker je šlo za sodno poravnavo.

...v dveh primerih je s sodno poravnavo otroka prav tako dobil oče,....

Res je, narobe sem zapisal. Naj popravim:

Kar seveda lahko rečeš tudi za sodno poravnavo.

Kar ni pa nič drugega kot med postopkom sklenjen dogovor, ki ga sodnik potrdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Hypathia - Ko je bil še živ, ni imel toliko ljudi v svoji riti, kot jih imajo nekateri danes, sploh Twitko prednjači.

111111111111 - Ja malenkost, verske inštitucije dostavljajo podatke, zato, ker so financirane na glavo. RKC ima uradno evidenco, koliko vernikov ima, krstna knjiga je to. Ali so vsi dejansko verniki, jih pa v končni fazi ne briga. Tudi v koncenracijskih taboriščih so se našli dobri ljudje pa ne moreš zaradi tega trdit, da je bilo to v redu. V JU in JS naj pred vsakimi volitvami politični kadri podajo odpoved, potem pa zmagovalec na volitvah odloča, koga bo obdržal in kdo gre na zavod - imamo tako?
Pri nas vsi politični kadri, 14 dni pred volitvami, dobijo fiktivno delovne mesto s funkcijskim nazivom visoko plačo, pisarno, telefon in računalnik, potem pa nobenega več ne briga, kaj ta človek v firmi počne. Potem pa zmanjka možnosti za zaposlitve ljudi, ki bi jih dejansko potrebovali in tudi za njihove višje plače.
Seveda nihče ne gre v čiščenje tega hleva, ker mimo grede odplakne še kakšnega našega, tako je ob vsakih volitvah poskrbljeno za nekaj tisoč zvestih pristašev strank, žlahte, znancev,..... za redni postopek zaposlitev pa drobtinice.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Ja malenkost, verske inštitucije dostavljajo podatke, zato, ker so financirane na glavo. RKC ima uradno evidenco, koliko vernikov ima, krstna knjiga je to. Ali so vsi dejansko verniki, jih pa v končni fazi ne briga. Tudi v koncenracijskih taboriščih so se našli dobri ljudje pa ne moreš zaradi tega trdit, da je bilo to v redu. V JU in JS naj pred vsakimi volitvami politični kadri podajo odpoved, potem pa zmagovalec na volitvah odloča, koga bo obdržal in kdo gre na zavod - imamo tako?
Pri nas vsi politični kadri, 14 dni pred volitvami, dobijo fiktivno delovne mesto s funkcijskim nazivom visoko plačo, pisarno, telefon in računalnik, potem pa nobenega več ne briga, kaj ta človek v firmi počne. Potem pa zmanjka možnosti za zaposlitve ljudi, ki bi jih dejansko potrebovali in tudi za njihove višje plače.
Seveda nihče ne gre v čiščenje tega hleva, ker mimo grede odplakne še kakšnega našega, tako je ob vsakih volitvah poskrbljeno za nekaj tisoč zvestih pristašev strank, žlahte, znancev,..... za redni postopek zaposlitev pa drobtinice.

Spet malo nabijamo? Dal sem ti statistiko od statističnega urada republike slovenije, kjer so podatki iz popisa in je vključena tudi informacija o veri. Ven se spet vlečeš z nekim nabijanjem in lastnimi zaključki ki nimajo ne repa ne glave in seveda je vsega kriva RKC.

Verjetno je bilo s kadri tako v Jugoslaviji. A ste imeli tako? Da so politični kadri podali odpoved? Mah same budalaštine so te.

111111111111 - V yugi si imel eno stranko in res so nekateri dobili službe tudi po političnih linijah, ampak zato, da bo delo opravljeno, ne zato, da se zaposli strica, teto, otroke, prijatelje, znance,....
Tisti, ki je v firmo nekoga pripeljal, jih je še dolgo poslušal, če kader ni bil pravi.
To seveda danes ne more nihče razumet, se pa lahko oglasiš v realnem sektorju, ko nekdo pripelje kolga, znanca,... ker so potrebe po delavcih, ki jih ni. Če ni pravi, jih še kako posluša.

Govorimo o ustanavljanju FIKTIVNIH delovnih mest, za politične kadre, ki bi morali z volitvami na zavod! Če nekdo pripelje redek kader zato, ker so potrebe po zaposlitvi takega, ni sporno, praviloma ga pripelje zato, ker na razpise ni odziva.
Delo krepa človeka

Desnjakarji ne razmete razliko med VIP zaposlovanjem in med zapolnitvijo kadrovskih problemov, ko izvajalcev na trgu ni dovolj.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Govorimo o ustanavljanju FIKTIVNIH delovnih mest, za politične kadre, ki bi morali z volitvami na zavod! Če nekdo pripelje redek kader zato, ker so potrebe po zaposlitvi takega, ni sporno, praviloma ga pripelje zato, ker na razpise ni odziva.

Dokler ne priznaš, da o popisu prebivalstva nimaš pojma, so tvoje besede ena sama praznina. Ne spreminjaj teme. POgovarjali smo se o veroizpovedi in ti si šaltal na svojo Jugo, ko si ugotovil, da pišeš budalaštine. Tudi zgornje stvari so budalaštine. Saj razlagaš kot da so v bivši jugi zasedali položaje samo sposobni in da ni bilo političnega kadrovanja. Butl.

Solatko dobro so te oprali, holy shit.

111111111111 - Vprašanje o nacionalnosti, spolni usmerjenosti in veri, v nobenem pospisu niso bila obvezna vprašanje, odgovore se lahko odklonil, zato so tako izbrani podatki, za statistiko najmanj kar je, nezanesljivi, torej neuporabni. RKC navaja podatek 1,2mio katoliških vernikov iz krstnih knjig, ni pa podatka o dejanskem stanju verujočih na naših prostorih.
Za ugotovitev dejanskega stanja verujočih, bi bil relevanten samo verski davek iz katerega bi se pokrivale potrebe verskih skupnosti, sedaj v ta fond prispevamo tudi neverujoči. Ta vprašanja niso tema popisa, temveč dodatna anketa, kar je pa čisto nekaj drugega. Popis naj bi zajemal pravilne, verodostojne podatke, v anketo pa lahko napišeš, da si marsovec, verjameš pa v new spaghetti monster.

Toliko o popisu, ki je v teh segmentih, o katerih teče razprava, netočen, izkrivljen in neuporaben.

V vsakem sistemu je določen procent zaposlenih preko vez in poznanstev, samo toliko, kot je tega od osamosvojitve pri nas, ni nikjer in ni bilo nikoli v nobeni državi, z normalnimi ureditvami.
Bili so na položajih, to je političnih funkcijah v sistemu (delovnih mestih, katerih vodenje je bilo v rokah politike- tudi danes je to enako, samo takrat se partija ni menjala vsake štiri leta z drugimi strankami, zato ni bilo toliko fikusov v JU in JS, kot je to zadnjih 30 let pa, če se še tako trudiš). Na delovnih mestih, kjer je bilo treba kaj pokazat, pa je bilo takih luzerjev, fahidiotov in obešalnikov, kot jih je danes, veliko manj, tisti, ki je takega pripeljal pa je imel s šefi, kar krute debate in je bil ponavadi tak edini, ki ga je pripeljal, potem pa se je tega izogibal (sem imel v družini tak primer, oče zrihtal šiht sinu (bratu) in svoji sestri, potem pa nikoli nikomur več pa bi lahko, ker je bil na takem položaju. Brat je bil alkič in so imeli velike probleme z njim, sestra pa smotana kokoš, ki je nosila vse, tuei zaupne informacije, do vseh po firmi (MNZ-Štefanova).

Danes pa do redne službe drugače sploh ne prideš. Moja žena je službo na Ministrstvu za delo, dobila preko zavoda z napotnico za razgovor, potem je bila tam 42 let.
Jaz pa nikoli nisem delal ne v JU, niti v JS pa bi lahko, samo so bile prenizke plače in butasti šefi, tako, da me ni veselilo.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Vprašanje o nacionalnosti, spolni usmerjenosti in veri, v nobenem pospisu niso bila obvezna vprašanje, odgovore se lahko odklonil, zato so tako izbrani podatki, za statistiko najmanj kar je, nezanesljivi, torej neuporabni. RKC navaja podatek 1,2mio katoliških vernikov iz krstnih knjig, ni pa podatka o dejanskem stanju verujočih na naših prostorih.
Za ugotovitev dejanskega stanja verujočih, bi bil relevanten samo verski davek iz katerega bi se pokrivale potrebe verskih skupnosti, sedaj v ta fond prispevamo tudi neverujoči. Ta vprašanja niso tema popisa, temveč dodatna anketa, kar je pa čisto nekaj drugega. Popis naj bi zajemal pravilne, verodostojne podatke, v anketo pa lahko napišeš, da si marsovec, verjameš pa v new spaghetti monster.

In tvoja pričevanja in spoznanja so bistveno bolj natančna, ker poznaš zadeve iz terena? Da ne bom padel dol od smeha. Statistika ima približek in napako, če bi poročilo, ki sem ti ga poslal prebral bi videl kaj so upoštevali in kaj ne. Obstaja tudi stvar, ki se ji reče statistična analiza in skuša postaviti podatke v pravilen okvir. Ampak seveda je solatko nad vsemi statistikami in popisi, ker ti veš, kako je vse v resnici.

Kar se ba bivše Juge tiče, pa ne moreš stvari posploševat na podlagi nekaj svojih primerov, ki si jih poznal.

Ma pusti tega solatkota. On statistike niti približno ne razume. On bi tudi trdil, da je treba posekati vsa drevesa na svetu, da bi manj pihalo. Saj mu je jasno, da več dreves ko se premika in bolj ko se ta premikajo, bolj piha. Pač logika triletnega otroka. Ali pa logika starca, ki je izgubil že ves razum.
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znamenje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12015052 (10252) showsover
»

25.november - dan boja proti nasilju nad ženskami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10916836 (11275) Hypathia
»

Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
447116369 (111071) Cruz

Več podobnih tem