» »

Nasilje partner-partnerka, partnerka-partner

Nasilje partner-partnerka, partnerka-partner

Temo vidijo: vsi
««
11 / 11
»
»»

Hypathia ::

Simona vam je spet vrhunsko nalila čistega vina, sploh tki. dobrim fantom. https://www.portalplus.si/4332/polemika...

Zakaj sploh poseben poudarek na moško nasilje? Ker več kot 90% nasilja izvedejo moški, kar je logična posledica patriarhalizma. Ker večino nasilja v družini z najhujšimi fizičnimi in psihičnimi posledicami na družinskih članih - vključno s smrtnim izidom - izvajajo odrasli moški, kar se je v času pandemije izrazilo v toliko bolj očitno alarmantnem dejstvu. Ker je tudi večina moških žrtev vseh oblik moškega nasilja (fizičnega, psihičnega, ekonomskega in spolnega). Vendar se samooklicani "dobri fantje" moškemu nasilju in nadvladi večinoma ne upirajo in vreščijo kot uboge žrtve le v primeru, ko se skušajo potuhnjeno predstavit za večjo žrtev od ženskih žrtev moškega nasilja. Moško nasilje nad seboj osramočeni zamolčujejo in se enako servilno kot patriarhalno zdresirane ženske udinjajo dominantnim figuram za drobtine ali neupravičeno pridobljen položaj. "Uteho" za globoke frustracije radi iščejo v manipulativnem patriarhalnem navodilu, da skupaj s patriarhalci brezjajčno ogroženo bentijo proti feminizmu, s čimer se nadejajo koščka lažnega občutka superiornosti vsaj v odnosu do žensk. Ti "dobri fantje" se nikoli v zgodovini niso borili za pravice žensk in otrok, ker so prepričani, da že zgolj to, da sami niso vzorčen primerek nasilnega in dominantnega norca, pomeni, da se jih težave "drugih" ne tičejo, pri čemer ironično slabo razbirajo tudi vzroke za lastne probleme.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

DostMam ::

In zakaj bi se naj "dobri fantje", ki so fasali od slabih fantov, zavzemali za pravice žensk? In zakaj bi naj iz tega posploševali preko tistih slabih fantov na clotno moško populacijo? Kdo sploh pravi, da gospa Simona ima prav? Po moje: nima!

solatko ::

V družinskih nasiljih, se dogajajo precej smešne stvari. Ob klicu na 113, da se pri sosedu dogaja nasilje, se ob obisku policajev zgodi, da se soseda proglasi za lažnivca in pred petimi minutami na smrt skregana nasilna zakonca, nastopita skupaj proti prijavitelju. Tudi zato se sosedje v ta razmerja, večinoma ne vtikajo.

Sam sem mnenja, da nasilje v zvezi (razen sado-mazo igric) nima kaj početi in, da se ob prvem nasilnem dejanju, partnerju reče adio. Takoj, ko pustiš prvo, pride druga, tretja,..... do velikokrat nasilnega konca.
Nasilje se redko kdaj začne kar naenkrat, zametki tega se kažejo že, ko se veza ustvarja. Pretirano ljubosumje, posestništvo, sumničenja, želja po nadzoru telefona, mailov,.... so prvi pokazatelji, da je oseba s katero smo, zakompleksana in jasno, da se bo tako obnašanje stopnjevalo. Samo črta iz take zveze.
Vsa dogajanja pozneje so posledica tega, da je šlo prvo nasilje, prvi dvig glasu, prvo zaničevanje,.... mimo in, da se je žrtev v bistvu sprijaznila s tem. V bistvu so nasilneži slabiči, ki preko nasilja umirjajo svoje strahove.

Noben z dobro samopodobo ni nasilen, saj za to, nima nobene potrebe. Najhujši pa so tisti, z prenapihnjenim EGO-m, ko jim vsak dan drugi, na različnih področjih, ta EGO zbijajo. Ker nimajo argumentov, se poslužujejo argumenta moči, dokler še na tem področju, ne srečajo nekoga, ki zna biti večja svinja, tekrat pa tak nasilnež velikokrat sodi sam sebi.
Delo krepa človeka

poweroff ::

Samo v info, menda društvo očetov zbira statistike o moškem in ženskem nasilju ter študije na to temo.

Menda se obetajo presenečenja.

Da ne bo pptem preveč jokanja...
sudo poweroff

solatko ::

Matthai - A se trpinčeni moški, ne morejo umaknit od nasilnih žena? Morda jim je tako obnašanje žensk, na začetku celo pasalo (marsikateri moški je mazohist), potem pa se je to stopnjevalo do meje, ki jo ne zdrži več.

Velja za vse enako, ob prvem pojavu nasilja pri partnerju, ADIO in nikoli več.
Delo krepa človeka

Meiniken ::

Verjetno ni tako preprosto, ko si dejansko v zvezi s takim partnerjem.
Če sistem dopušča, da se ga zlorablja bo ta tudi zlorabljen. Brez izjeme.

solatko ::

Meiniken - Kaj je preprostejše, kot nasilnega partnerja zapustit?
Ja saj razen, ko je nasilen, je čisto fajn partner, potem pa trpi in se ne pritožuj.
Materialne stvari se ureja potem. Največji hec je, ko ženin pred poroko napizdi ali udari nevesto pa se vseeno poročita (videno). No zveza je trajala dve leti, ob razpadu je bila samo ena roka zlomljena na dveh mestih, nič hujšega.;((
Delo krepa človeka

Gagatronix ::

Hipaticek spet budalira in se vedno se izdaja za zensko, pa vemo vsi da je v resnici moski.

Ben Dover ::

Imaš dokaz? Dan danes je lahko tudi flamingo, če se tako počuti. Who cares.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

solatko je izjavil:

Matthai - A se trpinčeni moški, ne morejo umaknit od nasilnih žena? Morda jim je tako obnašanje žensk, na začetku celo pasalo (marsikateri moški je mazohist), potem pa se je to stopnjevalo do meje, ki jo ne zdrži več.

Velja za vse enako, ob prvem pojavu nasilja pri partnerju, ADIO in nikoli več.

ZAdeve niso tako preproste in črno bele, kot jih hočeš predstavit.

Stvari ne potekajo tako.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

poweroff ::

Če razumeš, da se trpinčena ženska pogosto ne zmore umakniti od nasilnega moža, lahko razumeš tudi, da se trpinčeni moški še pogosteje ne zmore fizično umakniti od nasilne žene.

Se pa umikajo v računalniške igrice in alkohol, da. Kar tudi veliko pove o obsegu tega prikritega problema.
sudo poweroff

solatko ::

111111111111 - Seveda ne potekajo tako, bi pa morale. Ena klofuta je ena preveč, eno nadiranje je eno preveč,.... iz prvega vedno pride drugo, tretje, četrto,... do včasih smrtnega primera. Kdor je tak slabič, da se mora posluževat nasilja, ga bo uporabljal vedno, ko mu zmanjka drugih načinov. Nekateri pa v tem, da imajo nekoga podrejenega, celo uživajo.

Matthai - Zakaj se nebi mogla umaknit, jo zveže, ima zaprto v kleti,...?
Alkohol je želja, razlogi pa so izgovori. Zadeve največkrat prikrivajo žrtve, razlogi pa so različni. Pametni ob prvem nasilju, partnerja zapustijo. To je lažje, kot pa po nekajletnem nasilju, ki ga molče trpijo.
Delo krepa človeka

borut_p ::

Mene pa zanima koliko samomorov je na strani moakih zaradi psihicnega nasilja zensk

solatko ::

borut_p - Moški delajo samomore večinoma zaradi nedoseženih ciljev in slabe samopodobe, finančnih težav, tudi izgube partnerke,... To, da položiš roko sam nase, je znak nesposobnosti reševanja lastnih težav. Enostavno izberejo lažjo pot.
Delo krepa človeka
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znamenje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12013212 (8412) showsover
»

25.november - dan boja proti nasilju nad ženskami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10914728 (9167) Hypathia
»

Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
447101547 (96249) Cruz

Več podobnih tem