» »

Težave z sliko, sesuvanje

Težave z sliko, sesuvanje

aviator ::

Pozdravljeni. Imam eno akutno težavico z svojim postrojenjem. Gre za workstation Z440, z 6 jedri in grafično Nvidia Quadro k4200. Zadevo večinoma uporabljam za 3 D modeliranje v Solidworksu, računalnik praktično ni priklopljen na internet. Občasno kisto sicer peljem na neko drugo lokacijo, zato sem razmišljal, da je problematika nastala med prevozom. Je pa stvar v tem: Zaženem računalnik, in zgolj in samo če pričnem risati v programu SW mi prej ali slej ekran obarva v vijolične in razno razne barve, pojavijo se hrošči, nakar se ventilator grafične začne glasno oglasati nato pa zabriše vse skupej ven in se resetira. Pokaže mi napako na PCI slot2, enkrat mi prej vrže ven tudi SW in prej zapiše da je nekaj narobe z Open gl in driverjem od Nvidie. No driver sem ponovno instaliral, vendar razlike ni. Morebitne snete kable sem ravno tako preveril, pa poškodb ni videti. Kje je problem?
  • poskusil klonirati: aviator ()

Machete ::

Grafa je dušo spustila.
Provaj v drug slot jo dat za foro ali v drug računalnik.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

val46 ::

Pomoje tudi. Morda(če praviš da se ob tem poveča hitrost vrtenja ventilatorja na grafi), lahko poskusiš z očiščenjem grafične(grafični procesor+hladilna rebra+sam ventilator) in zamenjaj pasto med hladilnimi rebri in procesorjem grafične. To je pomoje problem v pregrevanju grafične, prej kot kake težave z driverji. Poskusi kar sem ti predlagal, morda bo kej boljše. Te pa v bodoče čaka nakup nove grafične, se strinjam z Machete.

Furbo ::

Morda je grafa zlezla delno ven iz slota.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

aviator ::

Sem malo preguncal grafo sem ter tja. Žal nimam unih ključev da bi zadevo odsraufal ven. Zaenkrat 15 min dela dobro. Malo je zanimivo to okoli pregrevanja, v sobi imam cel čas pozimi okno na kip, ker sem bolj hladen tip, nekih zahtevnejših renderjev, pa tudi nisem počel v zadnjem času. Lista ma vseeno 5 ventilatorjev, u zadnje sem zaribal grafo 8 let nazaj, blo je poletje, res potraten spil, ter slabo hlajenje, ker je bila kista vdelana v leseno omaro. Ta kista z 440 ima vseeno 5 ventilatorjev, zadaj, spredaj, na 2 napajalniku in se na grafi. Prahu ni bilo omembe vredno noter, napram 2 meseca nazaj, ko sem ga podiral. Res pa je zadeva refurbished, second hand in sem jo za cad uporabljal cca 1500 h. Nič v pondelk bom peljal to na ta BBT, kjer sem jo kupil pa mi bodo tam bolje povedali kaj naredit.

val46 ::

Ni problem v kišti. Ta je lahko odlično prezračena, kartica sama je pa v svojem ohišju in če ni pravega spoja med grafičnim procesorjem in hladilnimi jedri, maš ti lahko 20 ventilatorjev v ohišju, pa ti kartice ne bo hladilo, ker je sama preveč zaprta s tistim ohišjem, da bi jo ventilatorji ohišja lahko hladili kot je treba. Ti kar pelji na servis, itak ti bodo rekli(in posledično poskušali prodati novo grafično). To bodo pa fino spucali in jo prodali naprej enemu za "dober denar". Sej ne da je kaj veliko več vredna, ampak za kako renderiranje, avtocad in podobmo, je več kot zadovoljiva, sploh na starejših mašinah, ki z novejšo grafo niti ne bi veliko pridobile(zaradi rama in CPU). Tko da, nekomu bo že prav prišla.

Btw, si morda ko ti tako sklopi računalnik poskušal takoj prijeti grafično kartico? Ti povem, je ne boš upal držati več kot kake dve sekundi v roki, ker bo vroča kot radiator v stanovanju. Če ne verjameš, poskusi pa potem javi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128736 (12616) erzy
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
43528394 (18333) smarty
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421958 (1321) Mirč
»

Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838075 (6335) DjTonic
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
715338 (4400) texhex

Več podobnih tem