» »

Kateri Linux distro?

Kateri Linux distro?

««
7 / 7
»
»»

Grimnir3 ::

pegasus je izjavil:

Ne bom se trudil razlagati, živiva v preveč različnih svetovih. Če te pa zanima, imamo Data Engineer job odprt: https://embl.wd103.myworkdayjobs.com/en...

Samo poceni izgovor, ko si se pač zaplezal.

Če rabiš 50GB met s sabo je kako drugače ali jih nosiš kot tarball ali pa del docker imagea?

Glede na tvoje pisanje da uporabniki dostopajo do remote baz s TB podatki pa ne vidim razloga zakaj ne bi potem še do onih 50GB. Če pa jih morajo imeti s sabo pa glej zgoraj :)

P.S. Preslabo plačate in ni mi do selitve od treh otrocih.

pegasus ::

"Dostopajo" pomeni da si prenesejo podatke k sebi in jih potem lokalno mrcvarijo. Omenejnih 1.2TB za alphafold sedi na lokalnem storageu s 200GB/s. Zato je to lažje zapakirat v docker, ker imaš vsaj približno ok performance - čez internet jih zagotovo nimaš.

Imamo lastni vrtec na kampusu in dile s parimi mednarodnimi šolami dol v mestu. Kolega je prišel sem z dvema otrokoma, pred kratkim smo vzeli nekoga s tremi in vsi so kolikor vem zelo zadovoljni.

pegasus je izjavil:

"Dostopajo" pomeni da si prenesejo podatke k sebi in jih potem lokalno mrcvarijo. Omenejnih 1.2TB za alphafold sedi na lokalnem storageu s 200GB/s. Zato je to lažje zapakirat v docker, ker imaš vsaj približno ok performance - čez internet jih zagotovo nimaš.

In zakaj ne bi na enak način dostopali še do tistih 50GB?
Ne vidim raloga da to tlačite v kontejner. Verjamem da ljudje to počno ampak to je stvar usposabljanja, jih naučite da tega ne delajo.

Začeli smo s tem...

pegasus je izjavil:

Docker je silno suboptimalna varjanta. Vem, ker moji userji ustvarjajo tja to 50gb velike in jih tankajo naokrog in mi jamrajo, zakaj je to tako počasi ...

Jamral bi ti tudi če bi naokoli tankal 50GB tarballe, bi bilo povsem enako počasi.

P.S. Pa ne pravim da je docker pravo orodje, kaj šele dobro. Pravim samo da mogoče za konkretno vaš problem ni osnovni krivec docker oz. kontejnerji. Res pa je da ko daš ljudm kladivo, potem vsi problemi postanejo žeblji :))

Grimnir3 je izjavil:

Zato ker nimajo povsod po svetu takega okolja kot je pri nas, ampak povsod po svetu se pričakuje da container enostavno "dela" brez zunanjih odvisnosti. Torej ja, uporabiš dovolj veliko kladivo, pa gre ... :D

pegasus je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

Zato ker nimajo povsod po svetu takega okolja kot je pri nas, ampak povsod po svetu se pričakuje da container enostavno "dela" brez zunanjih odvisnosti. Torej ja, uporabiš dovolj veliko kladivo, pa gre ... :D

In smo prišli do tega da docker sploh ni problem. Razen to da ga lahko uporabiš kot kladivo.
Ampak tudi brez dockerja bi ti uporabniki jamral ko bi naokoli tankal 50GB blobe podatkov.

"Naokoli tankat" je rešen problem z orodji ala globus in aspera. Prepričaj npr. biocontainers skupnost, da začnejo distribuirat svoj registry prek globusa ... to bi bila rešitev. Ker dokler praktično ves bioinformatics sofver bere "fajle z diska", bodo podatki morali živeti nekje, kar zna OS predstavit kot disk. Zato za en drug problem (distribucija softvera) začenjam uporabljat cvmfs.

In dokler bo ljudem laže uporabit kladivo kot "prave" rešitve bodo pač delali 50GB image.

bm1973 ::

pegasus je izjavil:

Z dodatki je še precej več ...

Sicer pa, pizdiš se čez developerje, delal bi pa na remote. Vidiš tu problem?

Sam pišem izkušnje drugih...

Remote ni problem, to je samo problem nesposobnih managerjev...

pegasus je izjavil:

Z dodatki je še precej več ...

Jebeš dodatke, ki pridejo in gredo...

Ko prideš s konkrtetnimi vprašanji, pa tema...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Konkretno: embl ni zate, je zelo levo usmerjeno okolje :D

bm1973 ::

Grimnir3 je izjavil:

In dokler bo ljudem laže uporabit kladivo kot "prave" rešitve bodo pač delali 50GB image.

Če ne gre drugače, pač tako.

Vsaka taka odločitev je posledica nekoga, ki se je tako odločil, ker se mu ne ljubi narediti bolje. Ali pa niti ne ve...

d4vid ::

Moja 2 centa. Meni je docker super za homelab. V portainer vržem tisti yaml iz neta, popravim par vrstic in deployam in dela (ponavadi).
Ko deployaš v produkcijo in skaliraš, pa ti najbrž prinese zraven en kup težav, ki jih jaz pri moji uporabi niti ne opazim.

Pegasus je sicer šel v skrajnosti, v njegovem okolju in količinah podatkov mora biti namenska rešitev in optimizirana za njih. In razglablja o teh skrajnostih v temi, kjer folk sprašuje kater distro je primeren za office in brskanje po spletu.

Nekako tako, kot bi vprašal kakšno motiko rabim za prešitat 2 kvadrata vrta, pa bi se usuli argumenti, da potrebuje vsaj 300 konjski traktor.

Drži. Se posipam s pepelom.

Mogoče za ilustracijo, da so take reči v linux svetu mogoče, wintendo tu sploh nima kaj iskat.

Anney ::

Stručkoti povejte mi kako na pop os izklopim login pass.

Nopasswd ne prime.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Mr.B ::

pegasus je izjavil:

Ne bom se trudil razlagati, živiva v preveč različnih svetovih. Če te pa zanima, imamo Data Engineer job odprt: https://embl.wd103.myworkdayjobs.com/en...

Sej obstaja ti "noSQL" varianta ki jo pomečeš po celi geografki regiji, pač kar ti je želja in to RW. To ponuja AWS in Ms in verjetno Oracle (nisem preveril)
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

pegasus je izjavil:

Drži. Se posipam s pepelom.

Mogoče za ilustracijo, da so take reči v linux svetu mogoče, wintendo tu sploh nima kaj iskat.

Čeprav Windows goni Azure. Pa dvomim da imate več in večje serverje :)

Zimonem ::

Večji del azura je Linux. Ms je povsem pragmatičen.

Zimonem je izjavil:

Večji del azura je Linux. Ms je povsem pragmatičen.

Govorim o hostih.
Hyper-v in Windows server.

Kot workloadi pa itak Linux, saj nisi trapast da boš za licence plačeval :)

Zimonem ::

Laura sam hipervizor nad Linuxom nič kaj od Windows. Lohk je kaj kode notr v hipervizorju ampakbotak pomeri narejeno za upravljano in obračunavanje..
Sej ms je eden večjih contributorjev za Linux.

Dokler niso zadnje čase zdrekal samih Windowsih so bli men čist aimpatični z wsl. Potem sem se pa vsakič posebej bal kaj me čaka ko odprem kompjuter. Sej Linux ni brez teh problemov. Zato je pa na koncu docker je fajn. Laufaš na kateri kol platformi pa se ne jebeš s tem kdo je bolj v dreku. Čeprav moraš še vedno pokidat pa lahko štalo ali pašnik hitro preseliš.

Govorim predvsem o "client" mašinah. Kako se potem ureja produkcija je drug reč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Netrunner ::

Ste malo zašli :) Docker != distro
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1250384997 (7322) polozweii
»

Linux dosega svoje rekorde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11320690 (13561) tomlin
»

Zorin OS 7 (strani: 1 2 )

7016483 (4169) 2f4u
»

Najljubši Linux/Unix OS/Distro (strani: 1 2 3 4 )

15743950 (33181) diler515

Več podobnih tem