» »

Najljubši Linux/Unix OS/Distro

Najljubši Linux/Unix OS/Distro

1
2
3 4

d4vid ::

hojnikb je izjavil:

d4vid je izjavil:

Če maš podporo za USB3.0 potem USB ključek. Ampak glede na to da bi ti mel Lubuntu, najbrž nimaš.

Aja, za star PC jaz rečem Slitaz. Vsaj 2.0 mi je bil res zakon, GUI podoben windowsu, delal je res dobro na Pentium 2. Še MAX TV (Proplus?) sem gledal na njem (FLASH Player pa to).

Gnat katerkoli OS, ki ni posebi prilagojen neumnim FLASH napravam je zelo slaba ideja. Vsaj dolgoročno.


Se strinjam, mislil sem samo za "live boot".
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

trulex ::

Sem na Archu že nekaj časa in dvomim da ga bom kmalu zamenjal. Zato ker je izjemno stabilen, ponuja praktično najnovejši software in ima najboljši wiki. Pa še super package manager ter seveda AUR.

PacificBlue ::

Jaz uporabljam Mint, ker je tapravi linux za Windows people.:)

M & M ::

Jaz imam pa MacOS X 10.10 na desktopu. Na domačem serverju/NAS teče trenutno OpenIndiana (distibucija odprtokodnega Solaris-a), se pa pripravljam na prehod na OmniOS (prav tako iz družine Solaris).

Ozric ::

ena meni ljubših distribucij se pravkar poslavlja... http://news.softpedia.com/news/CrunchBa...

dottor ::

Prej sem na prenosniku imel Ubuntu, in mi je bil tolko bolj priročen da sem si ga dal pred kartkim še na PC (dual boot z Win7)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

jype ::

OK, v zadnjem času mi je Nixos postal precej všeč. Je sicer še daleč od tega, da bi ga priporočil komu, a na pravi poti do tega, kar vedno pogosteje potrebujem.

pegasus ::

Poglej še easybuild - http://hpcugent.github.io/easybuild/

An0N ::

Danes sem prešel na Mint - v osnovi ista zadeva kot drugi Ubuntu forki, vendarle pa ima veliko "out-of-the-box" programov, tako da vsaj pride boljše pakiranje, možnost Xfce okolja pa je prijazno računalniškim virom.

neboben ::

Trenutno Manjaro in Debian ter Ubuntu (temu se bo kamalu pridruzil ArchlinuxArm).
Prej pa Archlinux, Kubuntu, Gentoo.

Meizu ::

Meni osebno je najboljši http://crunchbang.org/

Baziran na debianu, stable, lightweight, hiter ko strela. Potem pa vse ostalo. Problem je le, da mi noben linux ne odgovarja, ker 95% programov, ki jih nujno potrebujem za delo, na linuxu ne delujejo. Zato bo zame edina prava tranzicija iz windowsa le mac os.

BigWhale ::

Ponavadi Ubuntu alpha/beta na desktopu in Ubuntu LTS na streznikih.

Zvezdica27 ::

lp,

meni je važno, da karkoli je, da je gor samo Openbox. Love it.

Na 2 uporabljam Debian stable, kjer me ne moti, da so paketi že strašno outdated. Čakamo na Jessie, kolikor vem je že freeeze. Pardon, an teh uporabljam Crunchbang, saj je itak debian stable.

Na službenem laptopu sem na Crunchbang - Debian stable, ki pa ga zaradi neumnosti Debiana (jebi ga, paketi so že stari in azdeve ne delajo) po koščkih s pinnanjem pretvarjam v sid. Zaenkrat dela, arandr se je sesul, pač moram v terminalu. Čakamo na Debian 8.

Doma pa imam HAswell procesor, novo kišto in je bila pretvorba Crunchbanga v debian sid muka (ne vem zakaj par stvari ni delalo, predvsem radeon r7 je zajebaval): zato sem kar vzel lubuntu, nastavil Openbox, posodobil 1x in ne bom več posodabljal. Ko bo Debian 8, bomo videli, hec je, da lubuntu prav fantastično dela in ene stvari (proprietary drivers, sveži kerneli) ima ubuntu prekleto dobro porihtano.

Tako da:

-za stabilnost: Debian stable (Crunchbang, škoda da malce šepa...). Čakamo na 8
-za nove kište lubuntu z openboxom, ker unity ni kul. Meni.

Debian se mi v stable v ... cca 4 letih še ni sesul. Openbox je pa najboljša stvar, ki sem jo kadarkoli namestil in še danes hvalim boga, da sem našel Crunchbang.

blaž

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

THE END

I have decided to stop developing CrunchBang. This has not been an easy decision to make and I've been putting it off for months. It's hard to let go of something you love.
When I first started working on CrunchBang, the Linux landscape was a very different place and whilst I honestly didn't know if there was any value to it, I knew there was a place for CrunchBang on my own systems. As it turned out, there seemed to be quite a demand for it on other people's systems too. I'm not entirely sure why this was the case, but if I had to guess, I would say that it was probably due to the lack of competition/alternatives of the same ilk. If I'm remembering correctly, at the time, there was no LXDE tasksel in Debian and certainly no Lubuntu around. CrunchBang filled a gap and that was nifty.
So, what's changed?
For anyone who has been involved with Linux for the past ten years or so, I'm sure they'll agree that things have moved on. Whilst some things have stayed exactly the same, others have changed beyond all recognition. It's called progress, and for the most part, progress is a good thing. That said, when progress happens, some things get left behind, and for me, CrunchBang is something that I need to leave behind. I'm leaving it behind because I honestly believe that it no longer holds any value, and whilst I could hold on to it for sentimental reasons, I don't believe that would be in the best interest of its users, who would benefit from using vanilla Debian.
Talking of its users, thank you, you've been awesome and you've taught me so much, much of which is beyond the scope of this post, but needless to say, I think I'm much wiser now than I was before the existence of CrunchBang and its community of users. I've made many friends through the project, which for me, has ultimately been the biggest benefit of the project, and something I'll be forever grateful for.
I also want to take a few words to thank my wife, Becky, aka bobobex. She has supported me and the project from the outset. Over the years, I'm sure I've bored her almost to death with my geeky gobbledygook and she's never moaned about it once, well, not to me at least. Seriously though, thank you Becky for your support, help and guidance, you're my rock and I love you.
Regarding what will happen to the CrunchBang forums, they will remain online. Ultimately, they belong to the community and so it will be for the community to decide what happens to them. I'm happy to continue supporting them for as long as need be. I have already expressed my thanks to the forum moderators, privately, but I would like to do so publicly too. Unless you've been involved with a project like CrunchBang, I'm not sure you can entirely appreciate the behind-the-scenes work that goes into it. The forum moderators have effectively kept the community running and without them, I'm sure there would not have been a community at all. Over the years, they've had to deal with some truly bonkers and poisonous people (seriously, there are some bat-fucking-crazy nutters out there with far too much time on their hands) and they've done so with enormous tact, diplomacy and decorum. All the forum mods have my utmost respect, they are an incredible bunch of people.
As for me, while I'm deeply sad to let go of a project that in many ways has defined my existence for many years, but I'm also excited to see what happens next. I've got a few little pet projects I want to work on, and I've also got a day job that I want to excel at. It's going to be interesting to see what the future brings.
See you around

Ozric ::

yep, waldorf se poslavlja...

Mesar ::

Blah blah... itak je preveč Xov in ne vem koliko jih je napol razvitih, vmes za kakšnega kr dropnejo support. Kaj boš s tem? To je za vse drugo kot resno delo. In pol ti bolj kot ne ostane KDE in Gnome, pa Xfce in LXDE če nisi zbirčen. MATE tak odpade, ko pogledaš kakšne igrice se grejo Archevci, Gnome pa gre približno tako kot M$ z Metrojem... tako, da nekih pametnih izbir sploh ni, neki manjši projekti, ki verjetno nikoli nebodo to kar bi morali biti za resno uporabo pa povzročajo samo še dodatno zmedo, ki je je že tako preveč.
Your turn to burn!

čuhalev ::

Tu je kar nekaj govora o ,,stabilnosti", a jaz niti malo ne opažam, da bi kakšen sistem bil nestabilen. O kakšni stabilnosti je govora? Oziroma kako se izraža nestabilnost?

Mesar ::

V tem, da se ukvarjaš s svojim delom in ne s sistemom samim (vsej pretežno). Da ti vsaki updejti ne pobrejkajo pol sistema, da nimaš bugov, ki ti med delovanjem pobrejkajo/obesijo sistem, memory leakov...

Vem, da ko sem nazadnje malo poskusil Cinnamon sem bil navdušen kako lepo dela, dokler nisem ugotovil, da so določene stvari "hardcodane" in potem ne delajo recimo profilne mape če imaš nastavljen slovenski jezik, manjkajo funkcije, ...

Stari Gnome se je znal sam po sebi sesuvat, kaj mi bo GUI če ne dela in morem po CLI drkat... tak GUI mi samo resource pol žre, realno gledano pa je useless.

Nazadnje ko sem gledal CrossOS RDP recimo Debian -> Win7 pa Win7 -> Debian je bilo spet potrebno pohekat pol konfigov pa še potem na koncu nisem moral nastaviti, da imam preko RDP keyboard layout mojega sistema ampak imam layout določen v configu ciljnega sistema. Jaka rešitev, sploh če imaš več userjev z različnimi layouti. Sej so verjetno to že popravili do zdaj... ampak čisto možno pa, da še vedno niso uspeli.

KDE mi sam doda ustrezen MIME za jar arhive, ko namestim open-jdk6 ko ga purgam in namestim open-jdk7 pa ne... ja pi... ... in morem spet po configih drkat.

Ravno par dni nazaj se mi je Debian7 stable z KDE obesil do konca, malo po sveži namestitvi, ko sem mu dal gor še ia32 pa še par malenkosti... vse iz default stable repojev razen broadcom driverja za wireless.

In takšnih dogodivščin je... preveč.
Your turn to burn!

hojnikb ::

Še vedno uporabljam archlinux na serverju in lubuntu na desktopu. Works fine za kar rabim :)
#brezpodpisa

Zvezdica27 ::

ja, multiarch je največji flop debiana, ker je to pol cel mess... zakaj je to treba ne vem... kaj je tako težko isto kodo skompajlat za več arhitektur oziroma VSAJ za 2: i386 ter amd64? In da se moraš jebat, da ti jebeni skype dela...

v glavnem, crunch se poslavlja, ja, ampak Openbox+debian pa nikakor. Konec koncev je to stvar pol ure, prenosa nastavitev conkyja in tint2. In še vedno nam ostane lubuntu in njegov openbox (dela! stabilno!)

bi pa prou rad probal slack ter arch...

zz

čuhalev ::

A tako, če se uporablja beseda stabilno za dovršenost sistema, potem lahko rečem, da so vsi OS nestabilni. Vedno moram nekaj na roke delat, popravljat. Pa še vsak namesti za celo goro nepotrebnih stvari zraven, od prevodov (locales), časovnih pasov (tz) in navodil naprej (man). Če rabim izključno angleščino in slovenski časovni pas, je to to.

Nekaj se doseže z:
cat <<EOF >/etc/dpkg/dpkg.cfg.d/01_nodoc
path-exclude /usr/share/doc/*
path-exclude /usr/share/man/*
path-exclude /usr/share/groff/*
path-exclude /usr/share/info/*
path-exclude /usr/share/lintian/*
path-exclude /usr/share/linda/*
EOF

cat <<EOF >/etc/apt/apt.conf.d/01norecommend
APT::Install-Recommends "0";
APT::Install-Suggests "0";
EOF


Se pa bojim, da vedno več distribucij konvergira k zaključenim celotam. Čim nek program vržeš ven, se vse podre.

BigWhale ::

Zvezdica27 je izjavil:

ja, multiarch je največji flop debiana, ker je to pol cel mess... zakaj je to treba ne vem... kaj je tako težko isto kodo skompajlat za več arhitektur oziroma VSAJ za 2: i386 ter amd64? In da se moraš jebat, da ti jebeni skype dela...


Ce debian ne bi naredil multiarch, potem tebi skype sploh delal ne bi. Tezit moras Microsoftu, da nej skype prevede se za 64bitov. Pa Valve tudi, da naj Steam nardijo 64bitni, in vsem razvijalcem iger za Steam. :)

brodul ::

Na workstationu NixOs, drugje vecinoma kar je kul strankam.
Tipicno Ubuntu LTS in Debian stable.

NixOs uporablja cel kup enih slovencev: Tlele smo na FOSDEM stantu:
https://twitter.com/iElectric/status/56...

http://distrowatch.com/table.php?distri...
http://nixos.org/
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Zvezdica27 ::

BigWhale: Se strinjam: ampak če je MS tako len, prehlad zdravimo z motorko, razumeš?

Multiarch je samo ... potuha. Češ, saj bo delalo. Ali pa Googleearth, ki ima dependecnyje, ki jih sploh v stable več ni... pa še multiarch,,, pol pa odpakiraj, zbriši v configu tisti paket, prepakiraj... nikjer ti pa ne piše, da je prava pot preko repotov naredit svoj build in potem brisat dependency... deb iz GE spleta mi recimo nikdar ni delal. Pa imamto tu MS in G. In smo jih navadili, da bo pač user sam porihtal. Bo, ker zna. Marsikdo ne zna.

kr neki. Dejsnko si pacaš sistem ker ne veš veš (jaz za svojo kišto ne vem) kaj vse je multiarch... in če vržem multiarch ven - kaj vse bo crknilo?

Flop je v smislu, da se uklanja velikim. Raje bi jim Debian jebal mater in erkel, da pač skypa ne bo, dokler ne bo za major arhitekture. MIslim, pa kje si videl danes 32 biti sistem na home desktopih?)

jaakaa: zato pa taki kot ti začnejo z Debian netinstall in si nareidjo kar rabijo, ali pa še celo kernel sami prevedejo. Za vse kar je zunaj, pa to seveda bolj ali manj drži. Meni trenutno super in proti pričakovanjim skupaj paše LXDE in Openbox... prav fino se poljubčkata, pa sem včasih fan čistega Openboxa...

zhigatsey ::

Za desktop vedno Slackware (XFCE), pri uporabi drugih distribucij se počutim čudno:). Sem pa ostalim družinskim članom namestil Ubuntu in so zadovoljni z njim.

moat ::

Iščem distribucijo za povprečnega uporabnika, ki je sicer že poizkusil linux, uporablja pa še vedno Windows. In distribucijo za prenosnik Lenovo 3000 N200 z 2 GB Rama, da bo delovala spodobno. Torej, kako najlažje iz Windows na linux (je to lubuntu, ubuntu, manjaro, kaj drugega?).
Hvala in LP, moat.

trnvpeti ::

iz win na lin najlazje z manjaro(mate,xfce), ki je popeglan,enostaven(instalacija klik klik, update klik klik)

moat ::

Hvala, trnvpeti. Ubuntu (KDE) in Manjaro sem že preizkušal in sicer Manjaro LXDE pa Manjaro KDE, xfce pa še ne.

dprc ::

Kot primarni desktop OS uporabljam Xubuntu, za serverje pa CentOS.
S Xubuntujem do sedaj nobenih težav razen to da sem na začetku hotel zbrisat tisti mail client (Geary se mi zdi), pa mi je s sabo potegnil še file managerja, go figure.
Za tisti software ki ga pa lahko poganja samo Windows mam pa Windows virtualko oz. PlayOnLinux.

moat ::

Hvala, dprc. Sem poizkušal tudi Ubuntu in Kbuntu. Zadeva je delovala, vendar se mi je zdelo malce počasi. Prenosnik je pač že v letih. Sicer sem na prenosniku že preizkušal znotraj vindowsXP virtual, ki je poganjal manjaro. Bilo pa je precej počasno. Zaenkrat verjetno wirtualbox ne bom potreboval. Na stacionarnem PC-ju imam windows7.
LP, moat.

Raw ::

Debian za server. Ko enkrat zadevo poštelaš, dela in žvi v miru.
I am what I am and I do what I can

BivšiUser2 ::

OpenWrt CC na routeru. Media, torrent, openvpn server. Prav tako pa služi kot soliden adblock.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zvezdica27 ::

lp,

sam priporočam xubuntu ali lubuntu (zadnji je mičkn hroščat), KDE in navadni ubuntu pa sta precej obtežena. Oz. karkoli na debianu, kar je že pripravljeno (da ni treba netinstall buildat)

zz

fosil ::

Jaz bi ti priporočal linux mint.
Vse prednosti ubuntuja brez čudaškega namizja. Plus nekaj dodatnih bonbončkov.
Imaš pa možnost izbire več namizij, najbolj sodoben cinnamon, ter nekoliko lažja mate in xfce.
Tako je!

FX6300B ::

+1 za Mint ga obožujem
May the force be with you!

Meizu ::

Mint je sicer super, je pa vsaj na mojih masinah dostikrat poskrbel za stevilne zanimive crashe, vkljucno s sesutjem celotnega GUI-ja.

Po mojih izkusnjah so ubuntu based distroji kar nekoliko nestabilni. Vsaj zame se je kot najbolj zanesljiv linux distro izkazal Crunchbang, ki je sam po sebi precej simpl in zelo odziven OS. Bazira pa itak na debianu.

Prakticno vsaka debianova zadeva funkcionira dobro.

Kot naslednji zanimiv linux je gotovo fedora, vendar se (vsaj pri meni) ni nikoli uvrstila med visja mesta, saj nekako ne ponuja stabilnosti, kot jo debian, poleg tega pa se ne podpira toliko programja, kot ga podpira npr. ubuntu.

Na koncu je odlocitveni faktor za kaj prakticno potrebujes os. Vcasih ne mores mimo ubuntuja, ce le-ta ekskluzivno podpira dolocen program, ki ga nucas za delo. Ceprav bolj poredko, ampak.

Zvezdica27 ::

crunchbanga ni več :(

za začetnika je podpora nepogrešljiva, zato bo nsajbrž xubuntu ali lubuntu pravi, so pa včasih hroščati, recimo lubuntu 15.10 mi ga precej serje...

Ali pa karkoli na debianu (samo potem bo hw malce zaosztajal pa ko je freeze si malo zadaj z novimi programi, ubuntu si sam prilagaja kernele) + poljuben DE/WM

zz

Ozric ::

Družinski člani so več kot zadovoljni z Mintom (17.3 je definitivno izvrsten OS, enostavno vse dela, simpl update itd.), sam pa se "razvajam" z Archom. Za začetnike bi pa odsvetoval rolling distribucije a la Manjaro, en update pa je reč (lahko) neuporabna.

Ozric ::

Zvezdica27 je izjavil:

crunchbanga ni več :(

Zgleda, da še brca ;) https://www.bunsenlabs.org/

FX6300B ::

@Meizu , to se tudi meni zdi da je ubuntu dosti nestabilen, no vsaj pri meni javi sesutje po vsaj 3 dneh sedaj furam Mint 17.3 cca 1,5 meseca zaenkrat vse ok samo če pri chromu gledam source od spletnih strani se mi včasih cinnamon sesuje nevem zakaj :D očitno chrome slabo vpliva nanj
May the force be with you!

Ozric ::

fosil ::

Nehaj s takimi linkanimi posti.
To je forum, če hočeš kaj povedati povej, drugače pa ne objavljat.

Sicer pa opozorilo:
Linux Mint 17.3 Cinnamon ISO slike prenešene 20. februarja imajo stranska vrata
Tako je!

Zvezdica27 ::

dokler ni vun končna verzija, ne grem na Bunsen. Pa tud sicer, porkamadona, če so na jessie stable, bodo skoz zadaj, če na sid pa je zmeri nevarnost da se neki polomi ;)

Lubuntu me je ful pozitivno presenetil, trenutni 15.10 je sicer precej hroščat (doma, v službi se obnaša čist OK). Tkoda LTS bo po moje za vedno na obeh aprila in to je to. Openbox ma po defaultu not in to je to. KO je treba kaj šarit po sistemu hopa v LXDE session in je vse GUI da je lažje. Love it.

Naslednjič bom pa debian neinstall + openbox gor vgru pa čao

f

Ozric ::

fosil je izjavil:

Nehaj s takimi linkanimi posti.
To je forum, če hočeš kaj povedati povej, drugače pa ne objavljat.

Sicer pa opozorilo:
Linux Mint 17.3 Cinnamon ISO slike prenešene 20. februarja imajo stranska vrata


Delil sem isto informacijo kot ti v svojem postu. Mirno.

          ::

Linux je bolj za igračkanje, zato sem sam presedlal na čisto pravi UNIX.

deadbeef ::

RHEL/CentOS, IBM AIX, HP-UX.

          ::

Naložil sem si Opensuse, zadnjo leap verzijo. Po nekajdnevnem igranju z njim, se mi zdi kar obetaven. A je tukaj še kdo, ki ga uporablja?

FX6300B ::

si že uporabljal kak drug linux? če si bi lahko malo napisal kako se ti zdi ta opensuse , ga še nisem stestiral, videti je zanimiv:D
May the force be with you!

sodnicaN ::

jaz imam arch na glavnem računalniku, kup xubuntujev na virtualkah in debian 7 na vpsju.... včasih sem imel pa gentoo na glavnem računalniku in na strežniku (srs, in edini resen downtime je bil ko sta crknila dva diska v raid arrayu (wd green never again), drugače je vse delalo... apache (sem pa vztrajal na enki, ker dvojka mi je delovala kot kup dreka (ok, ni se mi dalo še enkrat config filov rihtat)), mysql, php, torrenti, ...)

potem ga par let nisem neki ekstra uporablju (mel večinoma prenosnike in poraba baterije je bila pod linuxuom vedno višja kot na win.. edino kako virtualko sem pa tja (razen če telefon šteje, ker ravno tisti čas sem imel androida)

zdaj pa... hja debian na vpsju dela kul, samo mi je glupo da se systemd in openvz ne razumeta najbolje in ne morem uporabljat osemke

arch je tud uredu, ampak pomoje če mi dons vse crkne, backup pa mačka poje in bom mogel postavljat še enkrat bo šel gor gentoo... ne vem zakaj, ker ne morem rečt da archu kaj manjka

na tablici imam pa win10... bi dal gor kako minimalno distrubcijo linuxa, ampak itak vem, da bi to spet skrajšalo trajanje baterije, bootloader je zaklenjen v 3 pm, kako prenest sistem s tablice v virtualko (in mu dat 4 gb rama, pa tud ne vem)...

na telefonu imam pa windows phone

aja, pa še v eni virtualki imam win10 (mogoče bi celo kupil kako bolj ornk grafično in naredil dual boot (oziroma zrihtal windowsom v virtualki direkten dostop do grafične), ampak ne vidim razloga itak ni nobenega špila (oziroma jaz ne poznam), ki bi upravičil grafično za 200e (zdaj če bi naredil baldurs gate 3, star wars knights of the old republic 3, neko strategijo/rpg kjer si dejansko lahko zloben (middle east strategy game, kjer bi lahko igral vsako stran in bi blo realistično mučenje/posiljevanje/... vključeno recimo), kako dobro single player streljačino (zadnje kar mi je bilo carsko je tist del modern warfare (?) ko na letališču streljaš civiliste), ....)....

karkoli, kar ima po defaultu gnome/unity pa ne morem videt (zakaj so od tolko dobrih dejev za ubuntu izbrali ravno ta pofl mi ne bo nikol jasno), red hat/opensuse/.. izpeljanke mi pa nikoli niso dišale

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sodnicaN ()

lock3d ::

Kaj pa uporabljate za virtualizacijo linux distronov? Jaz uporabljam Hyper-V, pa je performance porazen pri poganjanju Ubuntu desktop in Cent OS. Ubuntu server deluje normalno.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri OS uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
13821066 (14066) Apache90
»

Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
6611481 (9070) Hayabusa
»

Kateri Linux? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5112562 (11387) panteist
»

ubuntu je foo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
14120029 (16974) jype

Več podobnih tem