» »

Kia je postala kot VW

Kia je postala kot VW

««
6 / 12
»»

IL_DIAVOLO ::

-valvoline- je izjavil:

Za izredne situacije je najbolj pametno vlecna kjuka+ prikolica, lahko je najmanjsa 300-400kg bo vec kot dovolj. Vsekakor boljse kot vsak dan vlact naokrog karavansko gdrobo :v

Bos se ti pokazal kaj je lepota od tvoje kmezavzarske dacie.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ganon ()

anketar ::

mahoni je izjavil:

In ja 31k je bila cena s popusti na lizing. Nekdo je rekel, da je lizing za tiste, ki nimajo denarja. Dejansko je cena se visja, ce bi placal s kesem. Tudi jaz ne razumem tega modela financiranja. Vedno sem mislil, ce pridem s kesom dobim se popust. Najbrz majo te trike z lizingom, da moras se obvezno vzeti kasko.

davčni ščit zarad obresti najbrž

-valvoline- ::

Ah ja, ker na avtu pise dacia je po defaultu zanic :v Ce bi bila premium znacka gor bi tole komot nabil na 30+k.
Par km proti severu iz romunije se izdela pol evropskih avtov (ceska,slovaska),pa tudi korejcev in jsponcev na evropska tla med njim tudi kia im hyundai.

V cem je recimo tolk boljsa skoda yeti napram dusterja, da opravici 2x cene?

Zgodovina sprememb…

416c6573a ::

@molnar ja se sam si omenil da imajo v mestih tudi en vecji avto za prevazati omare. Eto, to je to, o tem avtu govorimo. In ja, poznam tudi jaz ljubljancane ki imajo 2 otroka in cliota. Njihov praznik je da grejo 1x na leto na zbilje, ker to je ze dalec za njih, ostalo je pa ljubljana. Tisti enkrat na leto za hrvaski kamp se pa slepajo na prijateljeve vecje avtomobile, ko gredo skupaj.
Priznam, ce bi zivel v ljubljani in bil zapeckar, si tudi ne bi zelel vecjega avtomobila od cliota.

Sicer pa v drugi temi bos videl kaksni so vozicki, koliko stanejo in kaksne so velikosti. Ampak ce metalno niso zrel za to, ti ti podatki ne bodo pomenili cisto nic, je pac bolje imeti limuzino ki je sicer po dolzini enako dolga kot karavan, ampak namesto prostora je bolj pomembnih 300km in sportsmode gumb.

Osebno za karavana sem se sam odlocil, da bo to avto ki mi bo funkcionalno ustrezal naslednjih 10let, ni imela moja pri tej izbiri nic. Si je svojega novega kupila letos. Kaj bosta pa vidva imela in kdo bo prevladal, bomo pa videli mogoce nekdaj nekoc. In ja, tudi jaz sem razmislal o podaljsanem tiguanu, ampak se pelje ko hlev, ni vredno me cenivno, ne oblikovno ne funkcionalno.

Evo to je bilo to od mene, da ne bo prevec offtopic, se ne bom vec oglasal, nima smisla. Tja v un topic bom se svoj vozicek prilimal, da bo za referenco in za mere.

In ja, kia eno leto nazaj nov model je bila super izbira, sedaj po podrazitvi pa niti pod razno ni na istem nivoju kot za isto ceno VAG grupa, ko so sedaj spustili malo cene.
Lastnorocno.

WizzardOfOZ ::

-valvoline- je izjavil:

Za dusterja vsaj veš kaj pričakuješ, ko pa yetija kupiš, pa vidiš, da ni nič boljša, samo kmetavzi padejo na značko. V osnovi je pa še večji jacj kot duster.

-valvoline- je izjavil:

Ah ja, ker na avtu pise dacia je po defaultu zanic :v Ce bi bila premium znacka gor bi tole komot nabil na 30+k.
Par km proti severu iz romunije se izdela pol evropskih avtov (ceska,slovaska),pa tudi korejcev in jsponcev na evropska tla med njim tudi kia im hyundai.

Pri škodi lahko upaš, da ni vse ceneno in majavo. Čeprav je oboje tako grdo, da se človek vpraša who buy that shit?

solatko ::

IL_DIAVOLO - Kar precej redno dogajanje, ko se slovenske družine spravijo kam za vikend, za dopust pa še polna THULA na strehi. Dusterja pa res ne, če bi bil še pol cenejši mogoče, sem naredil cca 50 km testno in parkrat sedel v taxi - Cameo, ne hvala lepa.
Škoda je pri vseh modelih 3. razrede nad Dacio.

-valvoline- - V čisto vseh segmentih, celo original gumah. Je bila Lada Niva boljši avto, si ga vsaj za brezpotja lahko rabil.
Delo krepa človeka

LeQuack ::

Te debate karavan vs SUV so brezpredmetne, oboji so zelo grdi avti, proti limuzinam/hatchbak in pa sploh kupejem.
Quack !

solatko je izjavil:

IL_DIAVOLO - Kar precej redno dogajanje, ko se slovenske družine spravijo kam za vikend, za dopust pa še polna THULA na strehi. Dusterja pa res ne, če bi bil še pol cenejši mogoče, sem naredil cca 50 km testno in parkrat sedel v taxi - Cameo, ne hvala lepa.
Škoda je pri vseh modelih 3. razrede nad Dacio.

-valvoline- - V čisto vseh segmentih, celo original gumah. Je bila Lada Niva boljši avto, si ga vsaj za brezpotja lahko rabil.

Spet kavč ali pa gostilniško nakladanje?
Lada je tak jajc, da večji ne more bit. Ker je bla pa poceni so jo pa povsod tlačil. Vsak terenc tistega časa je prilezel dlje, pa da o varnosti teh jajc ne govorimo, ker je smrtno nevaren cegu. No končno so celo nehal delat ta jajc.

Dacia Duster je par razredov nad škodo yeti v vseh pogledih namena tega avta (vožnja po slabših cestah, kolovozih in brezpotjih). Ima več prostora, ima pravi stalni štirikolesni pogon in je višje postavljen od tal, predvsem je pa cenejši ob nakupu in konkretno cenejši v rednem vzdrževanju. Pa še crkuje manj kot yeti. Mogoče ima yeti plastiko na otip boljšo, kvaliteta izdelave yetija pa vseeno peša za dusterjevo.

Taxi, s katerim si se ti vozil, pa uporablja vstopni model dusterja (tisti, ki je bil 12.300 evrov polna cena + 700 evrov doplačila za klimo) in kot tak je v osnovi namenjen prevozu krompirja po kolovozih do prvega večjega naselja (ne rabi izolacije, klopce so lahko tud lesene, ker je vse kar je važno le to, da tovor dostavi v vseh pogojih do trgovine).

Na testnem offroadu (poligon amzs vransko) je yetiju odpadel nosilec motorja in posledično je motor sedel na most, ko je osmič zapeljal avto čez gugalnico (ko se prevaga na drugo stran in udari plata po tleh). Pa je bil avto nov.

To je tak tip gugalnice:
https://ak.picdn.net/shutterstock/video...

jocoj ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Pri škodi lahko upaš, da ni vse ceneno in majavo. Čeprav je oboje tako grdo, da se človek vpraša who buy that shit?
Točno to. Očitno ne ljudje, ki imajo vsaj malo občutka za estetiko. Notranjost obeh je estetsko nekje na nivoju Lade iz osemdesetih. Pri ciganskem vozu pa tudi izdelava in kakovost materialov ni dosti boljša.

Estetika? In kaj fali dusterju? Premiuim znacka? Avto kupis predvsem da ti sluzi, ne da ga gledas. Duster je vsaj preverjen tenk.Dizajn je zame odlicen,notrajna plastika pac na nivoju cliota fabie itn, nic pretresljivega.

Zgodovina sprememb…

2dark ::

-valvoline- je izjavil:

Duster je vsaj preverjen tenk.Dizajn je zame odlicen,

WTF. 8-O
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

-valvoline- je izjavil:

Estetika? In kaj fali dusterju? Premiuim znacka? Avto kupis predvsem da ti sluzi, ne da ga gledas. Duster je vsaj preverjen tenk.Dizajn je zame odlicen,notrajna plastika pac na nivoju cliota fabie itn, nic pretresljivega.

Grd je. Sorry, ampak res grd. Uporaben pa je.

Podobno kot Subaru. Ker tudi Subaru se ne prodaja zarad "lepote", ker rolo na srce, noben Subaru ni ravno lep. Je pa kvalitetno narejen, zanesljiv in trpežen. In to je zame tisto kar rabim.
Cene so pa skočiile gor za kake 5000 evrov v zadnjih petih letih (govorim za vstopni model)

-valvoline- je izjavil:

Meni je pretresljiv tvoj smisel za estetiko.

WizzardOfOZ je izjavil:

Grd je. Sorry, ampak res grd. Uporaben pa je.

Podobno kot Subaru. Ker tudi Subaru se ne prodaja zarad "lepote", ker rolo na srce, noben Subaru ni ravno lep. Je pa kvalitetno narejen, zanesljiv in trpežen. In to je zame tisto kar rabim.

Samo subaru je vseeno lepši kot dacia.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

LeQuack ::

Saj tudi BMW i3 je zelo grd pa se še kar prodaja.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Tok grd kot Dacia ni.

Sma na tem forumu imate tok prefinjen okus, da je nekomu lahko Dacia všeč. Rofl.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Dizajn spominja na quasqai, unih iz l.2010. malo outdated, ampak se vedno povsem ok. Dimenzija je prava, visina tudi, ne premal ne preveilik, ogromen prtljaznik in komocija v notrajnosti.

2dark je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Tok grd kot Dacia ni.

Sma na tem forumu imate tok prefinjen okus, da je nekomu lahko Dacia všeč. Rofl.

Edino kar vas mote je znacka. Ce znacko spregledas, odlicen suv z top ceno.

Zgodovina sprememb…

Qashqai 2012:

Zgodovina sprememb…

Iz dezja pod kap lmao.

Bo treba malo posodobit driverje.

Ganon ::

-valvoline- je izjavil:

notrajna plastika pac na nivoju cliota

Prosim, ne širi dezinformacij. Duster je že v redu avto, ampak niti v sanjah na nivoju clia.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Raptor F16 ::

Ganon je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Prosim, ne širi dezinformacij. Duster je že v redu avto, ampak niti v sanjah na nivoju clia.

Tru dat. Duster je pač špartanski avto za v gmajno.

Clio je Poosh mestno jajco in temu primerno oblazinjen in obogaten z mehko PUR oblogo armature + okrancljan z gloss finish letvicami, obrobami, Alu okraski ki dajo tist pooshy comfy premium filing...
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Je na nivoju cliota. Ne najnovejšega, ampak tistega iz katerega so tehniko pobrali.
Samo namen dusterja ni, da boš božal in otipaval njegovo plastiko, ampak da boš šel z njim po blatnem kolovozu do vikenda. Da ti bo tja privlekel tudi kako prikolico cementa in peska, ...

WizzardOfOZ je izjavil:

Je na nivoju cliota. Ne najnovejšega, ampak tistega iz katerega so tehniko pobrali.
Samo namen dusterja ni, da boš božal in otipaval njegovo plastiko, ampak da boš šel z njim po blatnem kolovozu do vikenda. Da ti bo tja privlekel tudi kako prikolico cementa in peska, ...

To naredi tud golf karavan. Rofl. kakšni debilni izgovori.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

sbawe64 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Ti si nazadnje Škodo videl pri modelu Felicia ?

Tale zadnji model škode superb, octavia, ki je prišla lani že zgleda solidno. Ni več tak škatlasto.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

solatko ::

WizzardOfOZ - Kako ti uspe sploh omemga Subaru-ja v zvezi z Dusterjem, morda kaka izvedba Jeep-a iz 60-ih, pa še to je mem.
Lado nivo so uporabljala gozdna gospodarstva, verjetno ne zato, ker bi bila zanič.

Delo krepa človeka

m0LN4r ::

Tak se to vozite po ljubljani med bloki?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

sbawe64 ::

Za po "cestah" v MB je idealna.

mahoni ::

Glede na moje zelje, je ocitno najbolje da vzamem nekaj rabljenega.
Skoda ker je Volvo xc60 suv varianta. Bi ga kar vzel, ker ko gledam na mobile.de jih je res dosti R-Line in imajo crno streho. In ja, jaz sem mahnjen na crn strop v avtu. 25 jurckov pa mam za vse potrebe. Edino ne vem kako se je voziti malo visje.

solatko je izjavil:

WizzardOfOZ - Kako ti uspe sploh omemga Subaru-ja v zvezi z Dusterjem, morda kaka izvedba Jeep-a iz 60-ih, pa še to je mem.
Lado nivo so uporabljala gozdna gospodarstva, verjetno ne zato, ker bi bila zanič.

Zato ker je bila poceni, ne ker bi bila dobra.

2dark je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

To naredi tud golf karavan. Rofl. kakšni debilni izgovori.

Rad bi to videl. Do mojega vikenda še po suhem 4motion ne pride.

Zgodovina sprememb…

Prodaj karpate.

Problem solved.

Fora pr nivah je majhna medosna razdalja in ker so izredno lahki z 0 opreme/dodatne teze. Kak suzuki samuraj, kratka vitara itn je temu podobno, za druzinski avto pac neuporabna zadeva. Duster pa je vsenamensko vozilo, karavan, terenc, druzinski 5 vratni hatchback, vzdrzljiv delovni stroj, vse v enem.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

WizzardOfOZ - Kako ti uspe sploh omemga Subaru-ja v zvezi z Dusterjem

Ker se večina subarujev ne proda zato, ker bi bili lepi. V bistvu noben Subaru ni lep.

So pa zeljarji primerjali dusterja s Subaru xv par let nazaj v eni nemški offroad moto reviji. Pa so prišli do ugotovitev da je Subaru jajc. Pa sej jih razumem, morajo svoje ščititi in delati ostalim slabo reklamo, ker drgač nebi nič svojih polizdelkov prodal.

-valvoline- je izjavil:

Fora pr nivah je majhna medosna razdalja in ker so izredno lahki z 0 opreme/dodatne teze. Kak suzuki samuraj, kratka vitara itn je temu podobno, za druzinski avto pac neuporabna zadeva. Duster pa je vsenamensko vozilo, karavan, terenc, druzinski 5 vratni hatchback, vzdrzljiv delovni stroj, vse v enem.

Niva je skoraj pol težja od samuraja. Samuraj jo poje na terenu, Vitara ima pa konkretno več konjev, pa udobna bolj kot duster, samo ko nebi toliko rjavela. V tihi noči slišiš kako jo rja gloda. (Sem jo imel in vem kako rjavijo).

Zgodovina sprememb…

mahoni je izjavil:

Glede na moje zelje, je ocitno najbolje da vzamem nekaj rabljenega.
Skoda ker je Volvo xc60 suv varianta. Bi ga kar vzel, ker ko gledam na mobile.de jih je res dosti R-Line in imajo crno streho. In ja, jaz sem mahnjen na crn strop v avtu. 25 jurckov pa mam za vse potrebe. Edino ne vem kako se je voziti malo visje.

Starejsi volvoti XC so se pokazal kot izredno trpezni in vzdrzljivi, kako je danes k so jih prevzel kitajci pa bohve. So pa zelo *zasoljeni* na vzdrzevanju in servisih, drgac pa kolega ima xc40 ze leta in je izredno zadovoljen je reku da bo naslednja makina spet volvo.

mahoni je izjavil:

Edino ne vem kako se je voziti malo visje.

Navaditi se moraš, ni enako kot v nekem nizkem avtu, ker se vseeno bolj nagiba.
Ko pa se navadiš, ti je pa iz kakega nizkega avta težko izstopiti.

WizzardOfOZ je izjavil:

solatko je izjavil:

WizzardOfOZ - Kako ti uspe sploh omemga Subaru-ja v zvezi z Dusterjem

Ker se večina subarujev ne proda zato, ker bi bili lepi. V bistvu noben Subaru ni lep.

So pa zeljarji primerjali dusterja s Subaru xv par let nazaj v eni nemški offroad moto reviji. Pa so prišli do ugotovitev da je Subaru jajc. Pa sej jih razumem, morajo svoje ščititi in delati ostalim slabo reklamo, ker drgač nebi nič svojih polizdelkov prodal.

Sosed ima Subaruja Eclipse Cross in ni napačen od zunaj in tudi od znotraj (za Subaruje).

Subaru eclipse cross ne obstaja. Mitsubishi pa ja.

Zgodovina sprememb…

Jp moja napaka.

jocoj je izjavil:

Jp moja napaka.
Tudi Mitsubishi niso ravno pojem lepote na splošno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jocoj ()

Koraaz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mogoče je grd, ampak jaz se ga nebi branil 8-)

Subaru BRZ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Koraaz ()

Sam ga je morala toyota narest, da zgleda lepo. :))

Koraaz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Subaru BRZ je čisto od Subaruja, nima Toyota nič pri tem. Tisto, kar ti misliš je Toyota GT86, ki je Subaru BRZ z značko Toyote.

Toyota ne dela več športnih avto, ker se ji ne splača in ima premajhne dobičke, zato prepušča to ostalim.
Tudi nova Supra ni od Toyote, ampak je od BMWja oz. bolj točno od avstrijske tovarne Steyr.

Koraaz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Subaru BRZ je čisto od Subaruja, nima Toyota nič pri tem. Tisto, kar ti misliš je Toyota GT86, ki je Subaru BRZ z značko Toyote.

Gre za 3 avtomobile Subaru BRZ, Toyota GT86 in Scion FR-S. Avto se res dela v subarujevi tovarni (toyota je delna lastnica Subaruja), ampak je BRZ vseeno samo rebrandana toyota GT86 z drugačnimi odbijači, lučmi in masko.
Obliko je v osnovi zastavila toyota in je toyotin dizajn, glave motorja je naredila toyota (blok motorja je od subaruja - boxer), menjalnik je toyotin iz lexusa IS 520, elektronika je pa tudi pobrana iz lexusa.

Raptor F16 ::

Koraaz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Mogoče je grd, ampak jaz se ga nebi branil 8-)

Subaru BRZ

Sem vozil... navzven lep, not pa grda katastrofa v Toyotinem stilu.

Je pa FUN za vozit.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Meni je zanimiv motor (flat4, 2L in 200KM, brez turbine) in zadnji diff, ki ima 80% zaporo, da se tudi po snegu odlično pelje.

aborko ::

Meni je zanimivo da te cene očitno gredo v Slo skozi, ker sicer bi avtohiše že zdavnaj znižale cene ali propadle. Mislim 30k+ za neko plebejsko Kio - zgleda je folku postalo skoraj normalno, da se izdaten del plače za pleh.

Zdaj so spucali vse stare zaloge (ki bi jih drugače že v februarju, če nebi bilo koronavirus krize) in so dali na 2019 modele tudi z enormnim popustom (škoda recimo, kjer si dobil polno opremljenega kodiaka letnik 2019 za 28k evrov, pred dvemi leti je bil pa tak kodiak 42k)).
In sedaj so v štacunah novi modeli 2020, ki pa imajo zaradi koronavirus krize malo višje cene, ker so vsi deli malce "dražji" in "težje" dobavljivi.

aborko je izjavil:

zgleda je folku postalo skoraj normalno, da se izdaten del plače za pleh.

Če bi bilo mogoče, bi kr celo moževo dali za pleh, z ženino pa živeli, pa četudi samo ob krompirju in zelju za ves čas kredita, ker gre regres pa za registracijo.
To je čistokrvna staroslovenceljska mentaliteta; "Da bo ja sosed vidu, da imam dober avto pred bajto." (samo ne dojame, da lopov pa to tudi vidi, še pred sosedom)

Zgodovina sprememb…

Pravi popusti sele prihajajo, septembra ko vdari taprava kriza.

Si pa z sramotno visokimi subvencijami za ev, castenja cestne takse ter zastojn voznjo sami scijejo proti vetru, folk gleda vse, ni neumen.

Sej nimamo dovolj elektrike in ni postavljene infrastrukture za polnit tista jajca. V Sloveniji trenutno omrežje zdrži nekje med 4500 in 7000 EV avtomobilov. Rabimo še eno tako omrežje, kot je postavljeno sedaj, da bi lahko polnili več avtomobilov.
A to bomo tudi zastonj naredili?

Elektrika se bo podražila tok, da boš še doma imel vse pogasnjeno kar se bo dalo, avta si pa sploh filat ne boš upal.
««
6 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podivjane cene novih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
33359833 (22499) m0LN4r
»

Top sport family car (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13914520 (10303) Reaper
»

Mnenja/Predlogi: Novo vozilo do cca. 20k EUR (strani: 1 2 3 4 )

16329693 (20943) Superboyy
»

Mesečni stroški suva vs ostalo (strani: 1 2 3 )

12221741 (18099) sebas4

Kateri nov avto za 20 jurjev? (strani: 1 2 3 4 5 )

23076637 (65099) dzinks63

Več podobnih tem