Forum » Pomoč in nasveti » umirajoči diski
umirajoči diski
robinson33 ::
Imam dva meseca star računalnik, ki ga sestavljajo:
ohišje Antec (napajalnik 380W), osnovna plošča Epox 8RDA+, Athlon XP 2500+ Barton z Volcanom 11, Maxtor 40GB dve leti star, WD 80GB eno leto star, Maxtor 120GB (nov), modem, ATI all in wonder.
Malo sem ga tudi navijal, FSB sem dvignil do 200MHz, daleč največ časa pa je delal na 190MHz. Temperature so bile v mejah normale, nekje do 51/28 (procesor/ohišje) ob polni obremenitvi. Test Prime95 je prestal brez posebnosti. Diski imajo svoj ventilator za hlajenje.
Pred tremi dnevi je nenadoma začel izpuščati dušo Maxtor 40GB. Takoj sem ga zamenjal za novega WD120GB, en dan zatem pa so se začeli pojavljati slabi sektorji še na novem Maxtorju 120GB :((( Danes ga imam namen iti reklamirat, če se bo dalo, ga bom zamenjal za WD. Močno pa me zanima, ali gre za naključje (kar dvomim) ali je vmes kaj drugega.
Je razlog odpovedovanja lahko navijanje??? Zdaj sem frekvenco kajpak spet spustil na 166MHz. Včeraj sem tudi testiral oba WDja z Lifeguardom, test sta prešla BP. Izmerjenih napetosti se zdajle točno ne spomnim, bile pa so malo nižje od deklariranih (4.5V, 11V...). Če koga to posebej zanima, lahko sporočim.
Kakršnokoli mnenje, nasvet... bo dobrodošlo in hvaležno sprejeto.
ohišje Antec (napajalnik 380W), osnovna plošča Epox 8RDA+, Athlon XP 2500+ Barton z Volcanom 11, Maxtor 40GB dve leti star, WD 80GB eno leto star, Maxtor 120GB (nov), modem, ATI all in wonder.
Malo sem ga tudi navijal, FSB sem dvignil do 200MHz, daleč največ časa pa je delal na 190MHz. Temperature so bile v mejah normale, nekje do 51/28 (procesor/ohišje) ob polni obremenitvi. Test Prime95 je prestal brez posebnosti. Diski imajo svoj ventilator za hlajenje.
Pred tremi dnevi je nenadoma začel izpuščati dušo Maxtor 40GB. Takoj sem ga zamenjal za novega WD120GB, en dan zatem pa so se začeli pojavljati slabi sektorji še na novem Maxtorju 120GB :((( Danes ga imam namen iti reklamirat, če se bo dalo, ga bom zamenjal za WD. Močno pa me zanima, ali gre za naključje (kar dvomim) ali je vmes kaj drugega.
Je razlog odpovedovanja lahko navijanje??? Zdaj sem frekvenco kajpak spet spustil na 166MHz. Včeraj sem tudi testiral oba WDja z Lifeguardom, test sta prešla BP. Izmerjenih napetosti se zdajle točno ne spomnim, bile pa so malo nižje od deklariranih (4.5V, 11V...). Če koga to posebej zanima, lahko sporočim.
Kakršnokoli mnenje, nasvet... bo dobrodošlo in hvaležno sprejeto.
Aja, pa RAM imam dva modula po 256MB PC3200, tako da pri RAMu nisem šel preko deklarirane meje.
Dead_Eye ::
po mojem disk ne bi smel crknit zaradi navijanja ki 8rda+ ima itak zaklenjen clock na 33Mhz, pa tudi še nisem vidu diska da bi nehal delat zaradi navijanja (mogoče se samo sesuje OS).... seveda če ne štejem IMB-a is35 ki itak crkne sam od sebe
zna bit da je res naključje...
zna bit da je res naključje...
The one and only
Joj, Mrtvo oko, ne kliči nesreče!!! Včeraj sem dobil novega Hitachija (=IBM, a ne?) IC35, ker je bila to edina ne-Maxtor zamenjava, ki sem jo lahko dobil. Si mislil tega? Upam, da se tvoja prerokba ne bo uresničila.
Kakorkoli, zdaj je moje računalo spet v top formi - upam, da bo tako še dolgo. Navijal ga vsaj nekaj časa več ne bom, sem pa bogatejši za izkušnjo, da backupov ni nikoli preveč.
LP
Kakorkoli, zdaj je moje računalo spet v top formi - upam, da bo tako še dolgo. Navijal ga vsaj nekaj časa več ne bom, sem pa bogatejši za izkušnjo, da backupov ni nikoli preveč.
LP
Dead_Eye ::
hehe, ne vem kako je to ma baje da so tej novi (kao hitachi) dobri, mislil sem na moj 40GB IC35 (dela na obroke - več ne kot ja)
tako da jaz IBM-ja ne kupim nikoli več....
tako da jaz IBM-ja ne kupim nikoli več....
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16885 (8924) | Vlad Tepeš |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9457 (6412) | dela |
» | HITACHI 7K250 160GB 7200 ATA133 8MB po štirih mescih šel žvižgat rakom.. (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5976 (3832) | SebaR |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10586 (7771) | Keyser Soze |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11496 (7124) | ChiefThunder |