» »

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate?

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate?

1
2
»

Hair_Y ::

Pa dodajmo še mojo izkušnjo z IBM/Hitachi diski.

Še vedno dobro dela Ibm 30GB/7200,
brez problema deluje tudi 120GB/Hitachi (leto in pol)
enako dobro tudi 160GB/Hitachi (bo počasi leto dni),
računalnik pa je prižgan 365 dni/leto !


Toliko o kvaliteti. Očitno imate nekateri pač nesrečo
s to znamko, drugi pač z drugo. Sam vem, da bi znova
kupil Hitachija.

Tomay ::

Ravno pakiram disk, da ga bom poslal WD-ju. 40GB šel po letu in pol, ker je še kar dobro v primerjavi z maxtorjem pred njim, ki je zdržal samo dva meseca.

Malo mi je žal, da sem si pred kratkim nabavil 200GB wd, ker seagate-a nisem dobil. Ima pa seagate 5 let garancije.
Voodoo 4Ever

MI5Ek- ::

Jaz imam v računalniku dva Hitachi-ja 7K250 160 GB , ki sta že skoraj 1 leto v računaliku in do zdaj še nisem imel nobenih problemov z njima. Računalnik pa deluje 24ur na dan. Pravkar pa sem si še enega Hitachija 160 GB 7K250 nabavil za v Xbox.

Tomay ::

1 leto ni nič za disk. Tisti, ki še delajo po petih letih so za silo :)

Imam dva maxtorja 40GB, ki delata 5 let 24/7. Sploh pa če nonstop laufaš diske je to včasih še boljše, kot če jih vgašuješ in prižigaš. Glave lebdijo nad diskom, tako da obrabe praktično ni.
Voodoo 4Ever

bustaa ::

Tlele je tok enga ta je men crknu, ta je men crknu, ta men ruži, ta mjavka...:(
Po pravic povedan se človk sploh nemore odločit kaj bi kupu oz. najbol da sploh nic :)

No jst bom vzel Disk WD 120GB WD1200JB (ATA100, 8MB cache, 7200) ali pa Disk Seagate 120GB (ATA100, 8MB cache, 7200) !

Zdej me pa zanima sam to al WD al Seagate? (Ce am kdo iskušnje je zelo zaželjeno)

LP

Greg-xtr ::

Tut jst sem zadovoljen uporabnik Hitachij- zaenkrat dela bp! Sigurno bi ga še enkrat kupil!

perci ::

bustaa: Če nimaš posebnih zahtev, potem kupi tisti disk, ki ima več garancije. Crkne ti lahko vsak. Kar sem imel izkušenj z diski, mi je crknil disk še čist od vsake firme, edino IBMov sem nekoliko več zamenjal, pa še to samo znamenita DTLA in IC35. Pa imam kljub temu hitachi 7k250 v svoji masini.

AtaStrumf ::

Mene je tudi še čist vsak proizvajalec diskov razočaral (IBM v prvi vrsti, nato WD in tudi Maxtor ni perfekten), zato sem se zdaj odločil poskusit Seagate-a. Bomo videli. Busta tebi predlagam isto, je pa disk poleg plate, nedvomno največji gamble pri nakupu.

ombre ::

Ravno včeraj, ko sem prišel domov iz službe pridem domov in kaj vidim? Modri zaslon. Ni šlo formatirat, sem pa šel pol malo pregledovat mojega Maxtorja 120 GB 8 mb IDE in mi najde bad blocke... No pol sem ga prepisal čisto na novo in zdaj naj bi delal... Hehe ker pa je v garanciji ga bom pa kar nazaj nesel pa vzel malo večjo kapaciteto z doplačilom. V glavnem - pred tem sem mel (v drugi kišti) IBM SCSI in te diski delajo kot urca. Pred tem pa še WD ki še danes delajo. Tako da moje izkušnje z Maxtor diski niso najboljše - oz. kot kaže ta 120 Gb serija ni preveč kvalitetna. Aja star pa je eno leto. ;((
OmbreMan - Galaxy of knowledge

R33D3M33R ::

Zdravo, jaz bi si pa nabavil nekaj v rangu 15k.
Vem da za tistih par tisočakov dobim 2x večjo kapaciteto, a vseeno si ne morem privoščiti takega izdatka.

Zanima me, kako je s diski v tem rangu? Kaj bi bilo z Western Digital 8 MB/7200 rpm 80 GB?Ali pa kakšnim drugim diskom za podobno ceno?

Že dolgo ne sledim sceni na tem področju zato prosim za razumevanje:D

Hvala!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

R33D3M33R ::

Ok, kupil sem si ExcelStor disk 80GB za 13k. Ker za to firmo prvič slišim upam da nisem totalno zgrešil, me je najbolj prepričalo da ima 2 leti garancije :D .
Tak na oko se mi zdi kar hiter, moram malo testirati.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Microsoft ::

Ok, da se jst dodam moje diske.

Mam 4 Maxtor-je. Prvi je 80GB 2MB 7200, cez dober mesec bo start 3 leta. Potem 60GB 2MB 7200, nekje avgusta letos bo star 3 leta. Potem se en 80GB 2MB 7200, star nekje 2 leti. Pa se 120GB 8MB 7200, star nekje pol leta.

Ali so glasni ali ne nevem, ker se nisem primerjal z drugimi, ker nimam drugih diskov. Je pa sicer kista tolko glasna, kot aeroplan, tako da se disk slisi samo, ko malo cvili. Bed sektorjev nobeden nima. Crknu se ni nobeden.
Tako, da vsaj kar se mene tice, je Maxtor vredu. In kar je vsaj meni dalec najpomembnejse pred vsem ostalim, je zanesljiv.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

R33D3M33R ::

Ok, mogoče nisem mel sreče, ampak disk mi crkuje in to očitno. Plošče so se danes začele same ugašati in prižigati, poleg tega se opazi občutna upočasnitev;(
Sem sumil, da bo crknil, ker je sumljivo klikalo oz. prasketalo ob pisanju po disku.
Grrr, pa kar hiter je bil za 7200 rpm 2 MB disk - 34 MB/s.

Malo dnarja malo muzike ;(


/edit

OK, to je res čudno, če disk dam na Cable Select in Primary Slave dela kot urica (34 MB/s v Sandri) 8-O
WTF? Klikanje oz. prasketanje se pa še vedno sliši, ma kdo kake izkušnje s tem?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

destiny ::

generator, si ponosen lastnik ene izmed IBM-ove hitro umirajoče serije diskov :D Namreč ExelStor=IBM. Prasketanje mi je dobro znano, lahko se pa vleče še kar precej časa. Možno je, da ti bo zdržal še celo leto >:D . Če maš garancijo, jo uveljavi...

hruske ::

V kolikor ne veste, obstajajo tudi nezanesljivi diski, ki zadovoljivo za kak velik, nepomemben podatek delujejo samo na slave, na master pa nikakor nočejo.

Crappy hardware.
Rad imam tole državico. <3

R33D3M33R ::

Bom jo uveljavil, ker če mi crkne bom kar popeno. Sem namreč izgubil celo goro filmov ko mi je WD crkno, pa ne bi rad še 1x ponovil slabe izkušnje;((
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Tomay ::

Dokler so filmi in podoben crap ni panike. Ko res pomembne podatke zgubiš je sranje. Najboljše je kake računovodske, tik pred obračunom in backup ne obstaja.>:D
Voodoo 4Ever

R33D3M33R ::

Hm, no ja, sem pozabil omeniti da sem mel gor še certifikat od klika, cel kup starih abandonware iger ki sem jih zbiral skoraj pol leta (to me je ful razjezlo;(( ), zbiral sem tudi programe za novi image pa je šlo vse skup v 3pm ;(
Aja, pa če bi filme prenašal preko USB 1.0 vmesnika na disk (800 KB/s) in se mučil s presnemavanjem s cdjev bi ti verjetno ne bilo vseeno >:D

Aja, no, disk sem kupil v comtronu in vprašal prodajalca če fejst crkujejo, on je seveda rekel da ne, poleg tega se mi je pa zdelo, da disk mora biti vsaj malo zanesljiv če že ima 2 leti garancije, bullshit.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

muhec ::

Kako je možno, da je na mimovrste WD disk, ki je sata II cenejši od sata I. Kolikor se spoznam na WDjeve diske naj bi biu prvi model JS in drugi JD. A ni to malo skregano z logiko.
V kolikor je tako, mislim da se trenutno najbolj splača kupiti od vseh sata diskov (v igri so Hitachi, Seagate in WD) ta prvi disk, v kolikor se motim me popravite.

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...


http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Kdor visoko leta, daleč vidi...

kivi113 ::

crknil mi je ibm 350mb, wd 1.2gb, wd 4.3 sem prodal, seagate 20 giga mi sicer še deluje, a če ne dela 5 minut, se "izklopi", za ponoven priklop pa morm izklopit in vklopit napajanje v disk (kar prižganem računalniku).

IBM 80 giga je pred kratkim postal ZELO glasen in škripajoč, tako da če bi ga uporabljal še 100 ur bi sigurno crknil.. 3 mesce po koncu garancije... torej ibm wd seagate vse crkuje.

zdaj mam pa hitachija 160 giga, ki pa tudi nekaj klika vsake toliko časa, tak da upam da bo zdržal, čeprav tkole hodit po jajcih ni glih najbol zanimivo. ampak če se disk ne pokvari direktno, ampak da nekako uvidiš, da bo crknil, je še uredu - kupiš novega in čao. če pa kr crkne je pa hudič.

Izib ::

Sam imam v PC-ju tri WD diske in sicer 1x 40GB in 2x 160GB. Za vse tiste ki imate PC prižgan 24 ur na dan bi vam povedal samo eno, tudi jaz sem včasih imel PC prižgan stalno in se mi zdi to za diske max dobro, sam sem pa enkrat doživel šok, ko sem pc ugasnil in ga prestavil v drugo sobo, takrat mi je pa slabo ratalo, ko mi je za en 160GB disk S.M.A.R.T. javil, da nekaj ni najbolje. Tko da to zna bit kar šok. Na srečo je šlo podatke dobit dol, tko da sem v biosu onemogočil SMART in pobral podatke dol, pol pa disk v garancijo.

LP
Iztok

matejv ::

no, naj še jaz prispevam. doma imam 5 let star IBMjev 40GB disk in mi dela perfektno. neslišen in hiter. sem zelo zadovoljen z njim. zdaj sem pa kupil hitachija in bomo vidli.
da ne bom odpiral nove teme me zanima, katero hlajenje za trdi disk priporočate.

lp

Fizikalko ::

Hm, kupujem nov disk - opciji sta tile dve (in SAMO tile dve!):

Maxtor in WD

Kaj je boljša izbira (ne glede na ceno...), pomembna je predvsem zaneslivost in tudi tišina.

Hvala.

mzidy ::

Osebno bi 100% raje WDja kot MAXTORja;)

Fizikalko ::

Zakaj?

hruske ::

Tale Maxtor se gotovo bolje obnese, prvič ker ima 16MB predpomnilnika in drugič ker ima NCQ podporo (ki pa ni izkoriščena, če matična plošča tega ne podpira).
Rad imam tole državico. <3

Fizikalko ::

Mene predvsem zanima, če ima kdorkoli katerega od teh dveh modelov! Najbolj pomembna mi je tišina - kateri je torej tišji? Nagibam se k Wd...

AtaStrumf ::

WD!

Nande ::

Malo si bom sposodil temo...

Ima mogoče kdo tale disk ( uradna stran)?
Ali pa morda tega?
Baje je tišina Samsungova vrlina... Kakšno mnenje?
Hvala.

Dr Evil ::

Posedujem samsung spinpointa 160GB in lahko rečem le,da je disk tih kot miška.Predvsem pohvalno je,da ne cvili,kar mi prejšni IBM 80GB je počel.

Fizikalko ::

Jaz imam takega Samsunga, samo da je ATA. Neslišen! Kaj pa moja dilema - WD vs Maxtor in tišina?

Dzuro10 ::

A kdo ve a zravn pri disku (sata) dobiš sata kabel? V mislih mam tale disk:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

iration ::

ponavadi dobiš kable zraven matične, sicer pa jih vprašaj, hitro odgovarjajo na mejle.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

AtaStrumf ::

Pri OEM disku ni nobenih kablov.

Dzuro10 ::

sem jih uprašol pa so rekl da ne dobiš...

Dzuro10 ::

Ker disk mi kej priporočate?
zahteve: -sata, -120 ali 160GB, -tih, -hitr
najbl bi mi sedu samsung sam ne vem kolk je kej hitr.
Gledov sem pa tud WD, za tega pa ne vem kolk je glasn:D

koto ::

moj Hitachi 7K250 160GB mi je crknu po treh mescih, v garanciji sem dobil istega in tudi ta je šel že po dveh mescih. zdaj sem dal notri Maxtor-ja, bo čas pokazal kako je dober.

JohnyB ::

Jest sm imu PATA Hitachi 160 GB in res je mal zamjavkov sam mene ni motil ker stvar je delala tako kot treba!

Menjov komp, kupu SATA Hitachi 160 GB, tih, hiter... skratka priporočam!

Menjov komp:D kupu WD 250GB , hja nism tko zadovoln ker je res saj proti Hitachiju glasen....je pa res da je tastr model 2500JD, se prav eden izmed prvih SATA diskov, tako da mu ne gre zamerit!

Tko da bom kupu še enga Hitachija 250GB v naslednjih dneh, pa da vidmo! WD bo za storage, Hitachi sistem in obdelava home videa!
Apple iMac

dela ::

Ravno pakiram disk, da ga bom poslal WD-ju. 40GB šel po letu in pol, ker je še kar dobro v primerjavi z maxtorjem pred njim, ki je zdržal samo dva meseca.


Tudi jaz bi moral poslati WD-jev disk nazaj k proizvajalcu/distributerju. Ve kdo natanko kam ga naj pošljem? Gre se za WD 1200JB, v trgovini, kjer sem ga kupil pa so dajali na diske zgolj enoletno garancijo, crknil je pa po enem letu in desetih dneh, prasec!:D Izdelan je bil maja 2004, vidim pa, da nekatere trgovine na le-ta disk dajo 3 leta garancije. Torej- sem upravičen do novega?

Zdaj imam pa Samsunga SP 1213N, s katerim se po tišini ne more kosati skoraj noben disk- baje niti barracude, vsekakor pa ne WD, ki sem ga imel prej. Baje ima Samsung tudi hudo dobro statistiko glede vrnjenih diskov- le 1-1,5% je vrnjenih- upam, da je kaj na tem. :)

Tomay ::

Pojdi sem in vnesi serijsko od diska, ter sledi navodilom.

Sicer priporočajo da pošlješ z dhl ali kaj podobnega, jaz pa sem poslal kar z navadno pošto, če se ne motim je bilo to nazadnje 1800 SIT.
Voodoo 4Ever

dela ::

Tomay, najlepša hvala!

dela ::

@Tomay: Sem sledil proceduri, ampak mi ni napisalo naslova kam naj pošljem zadevo. Pisalo je: send the drive to the following adress: POTEM PA NIČ. Sicer sem jih že kontaktiral (njihovo nemško centralo- ta je najbližja na voljo), pa me vendar zanima če se še mogoče približno spomniš naslova, da me ne bodo razumeli napak in mi posredovali kakšnega napačnega naslova, kot je to navada pri velikih korporacijah, ki imajo veliko interno zbrko.:\

Tomay ::

Ko sem nazadnje pošiljal je bil naslov:

Western Digital Service Center
C/o EGL
Am Suedpark 10
D-65451 Kelsterbach
Deutschland (Germany)

Naslov pa raje še enkrat preveri ali pa vprašaj po mailu.
Voodoo 4Ever

dela ::

Hvala, Tomay! Dbest si!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
342451 (1577) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452728 (1940) Dr_M
»

Pomoč pri nakupu 120-aka!

Oddelek: Kaj kupiti
221428 (1075) Nocko
»

160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634755 (3327) Jaffa
»

Kater disk?

Oddelek: Kaj kupiti
201620 (1323) nokia6310

Več podobnih tem