» »

Mrtva matična??

Mrtva matična??

Daedalus ::

Moj računalnik mi je "zakuhal" en zanimiv problem: včeraj pridem po službi domo, vklopim monitor in tema. Si mislim, da je pač zmrzno, ga resetiran, in spet tema. In to totalna. Disk se ne zažene, lučka na CD-ROMU niti ne pomežikne, skratka nič. Nič boot screena, nobenega piska, sam tema na monitorju. Pol sem pobral iz računala vse (kartice, rame, odklopim diskovje), power on in spet nič. Niti najmanjšega piska, tema. Vzamem v roke voltmeter, napetosti (5V, 12V in 3,3V) so OK. Vseeno probam z drugim napajalcem, nič;( Tak da mi ni niti pod razno jasno, kaj se dogaja. Kontrolna dioda na matični sveti, se pravi da zadeva dobi štrom. Tud vent na procu se vrti, ampak to je pa tud vse, za kar lahko rečem da dela. Računalnik je bil pred poginom vključen, tak da je crkno med delovanjem. WTF???

Če ma kdo kako idejo, naj prosim napiše. Konfiguracija pa je: QDI Winnex1 plata, zadnji bios, celeron 500, Quantum Fireball 15Gb, CD-ROM 40x, 128Mb rama, čipset i810, Intlova integrirana grafa in AC 97 zvok, mrežna kartica, pa 230W napajalec. OS je WinME.

lp
aja, pa BIOS sem probal resetirati, pa ni nič pomagalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
  • spremenilo: Daedalus ()

ERGY ::

JA POL MATICNA ZIHR NE MORE BI. Verjetno je kej druzga!!!
Sam ne vem kaj???
LP:\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ERGY ()

Zako ::

Men se je isto zgodilo. Enostavno se ni prizgal cisto nic, vkljucil PC nic! Sploh se ni vrtel ventiulator na procu, ni delal disk, ne grafa nic; kot da ne bi blo elektrike. Saj sploh nemam pojma kaj je slo - Sumim pa plato. V bistvu bi kar kupil neko rabljeno pa Durona 1GHz pa ne vem ce ma kdo za prodat! Ce ma kdo plato za AMD duron 1 GHz in Durona naj javi na mail Dameck@email.si

TribesMan ::

Ker sem od daedalusa sodelavec vam lahko povem da je problem že zrihtal, rekel je da je bla težava v zataknjenem reset switchu :\ . Pač ena lame fora... zdej dela vse tako kot treba.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Daedalus ::

Ja, kabel za reset switch je bil nekje v kratkem stiku. Tak da si niti ne upam predstavljati, kolkrat je resetiralo bogo računalo (laufa 24/7), napako sem pa opazil, ko sem prišo iz službe. Anyway, zdaj je ok:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
886063 (3812) MasterMiG
»

tezave pri menjavanju procesorja

Oddelek: Strojna oprema
291331 (991) SSH
»

Gigabyte Nforce 7n400 - Temperatuta procesorja???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271933 (1485) Ethan
»

Cooler dela, ostalo ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
8751 (668) mfurla8
»

elite K7S5A težava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
744528 (3692) Uporabnik

Več podobnih tem