» »

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov?

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov?

«
1
2 3 4

Samson ::

Moj dragi disk IBM IC serija je umrl-Slava Mu...Sicer je z njim slo premnogo podatkov, toda sedaj ni moj namen tle jokat, ampak uprasat koliko diskovja te serije je do sedaj umrlo vam...Torej vsi ki ste ostali brez doticnega diska iskreno sozalje in javite se, da vidimo, ce se ponavlja serija DTLA 45Gb....
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

LojzePek ::

Jest mam IBM IC 40 GB disk, za okrog nosit. In ker še nimam rack-a dostikrat odklapljam in priklapljam IDE kabel (včasih tud mal prevč na silo). Tako se mi je zadnič ena nogica zlomila. Je blo treba mal lotat. Se mi zdi da so bli včasih diski bol robustni. Drugače pa dela vredu - zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LojzePek ()

Horhe ::

Meni so umrli 3 diski serije DTLA 45 gb, zdej mam IC 40 gb ta nove v raidu in molim boga da se mi ne sesuje ...tok od mene ...
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

para-site ::

meni dela dobro8-)

cekr ::

Jaz pa jih kar nekaj poznam, ki imajo disk IBM DTLA 45 gb, pa pravijo, da boljšega diska še niso imeli. Poznam pa tudi nekoga, ki mu je crknil in se je pritoževal čez ta disk, tudi na tem forumu, potem pa smo prišli do zelo zanimive ugotovitve, tipu je pri prevozu diska iz trgovine domov le ta padel na tla. Toliko o problemih z diski.

TheJack ::

Mam (sem imel) IBM IC35 40 GB (7200 rpm). V soboto pa nenadoma zaslišim, da v računalniku nekaj ropota (piska z visoko frekvenco). Najprej sem mislil, da je kakšen ventilator. Ni bil. Bil je disk. Ležaji v pizdi, pravi servis. Bodo zamenjali. Podatke mi bodo (upam) ohranili.
In jaz sem ga butelj na tem forumu še hvalil!

Vedno do sedaj sem imel v vseh računalnikih najcenejše, počasne diske. Crknil ni nikoli nobeden. Ne Seagate, ne WD. Ko pa sem pred nekaj meseci kupoval nov računalnik, sem se pa odločil, da se bom tokrat izprsil - vzel sem (tako so djali - tudi na tem forumu - pametnejši ljudje od mene) najboljši IDE HDD - IBM IC35. Zanj sem plačal več kot 40 jurjev, zaradi česar je bil disk najdražja komponenta v škatli. Kakšnih bistvenih (hitrostnih) razlik glede na prejšnjega 6GB Seagata nisem opazil. Tudi 40 GB še ne bom tako kmalu zapolnil. Kupil sem ga vseeno zaradi stalnih pametovanj raznih revij in internetnih strani (tudi tele), češ da je ''hiter hard disk pomemben del računalnika!'' ''Kompjuter lažje zadiha! Delo je hitrejše in udobnejše!'', so djali. ''IBM je brez konkurence'', so vpili z vseh strani.
Nič od tega ni res. Navaden uporabnik (kot sem sam) razlike med nahitrejšim in najpočasnejšim 40 (20, 10...) gigabajtnežem ne bo opazil. Kdor ne zbira divxov oz. ne snema nadaljevank s tV-ja na disk, mu 40 GB ne bo uspelo napolniti.

IBM-a pa ne kupim nikoli več. Diski mnogo manj plave krvi so mi delali več let brez problema (in verjetno delajo kje drugje še sedaj), ''mogočni'' IBM pa je zaribal po treh mesecih. Lepa hvala za tako kvaliteto.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

tec ::

2x IC35 7200 40gb v 3 mesecih. Zdej sem na maxtorju

Samson ::

Kot opažam, je kar nekaj uporabnikov do sedaj, ki imamo probleme...Do sedaj v zadnjih dveh letih je meni osebno krepalo kar nekaj diskov. Med temi sta tudi dva seagate-ja 20 GB, ki sem ju imel pred IBM.om in sem se popolnoma razocaral na seagateom, ceprav so prekleto hitri diski. Se mi zdi, da so celo od IBM-a hitrejsi, toda obenem tudi glasnejsi...No ko sta dva seagatea zaporedoma krepala, sem zaprosu prodajalca, naj mi dobavi IBM-a, seveda z doplacilom. Dobim, uporabljam disk od nekje konca junija, nakar danes zjutraj prizgem kompic, pogledam novice na netu in posto, grem kot vsak zaveden drzavljan cistit sneg pred bajto (bljah!), pridem nazaj u sobo-Blue screen z napisom, ces da nemore pisati po disku C:...OK, restart mashince-cviljenje z visoko frekvenco kot pri TheJack-u in pa (za)udarjanje glave...Se en restart-isto...Klic do lokalnega shopinga-mrzel tus...By-by pa ne mrces ampak za dva ali tri polne cd-je podatkov z neta, razni backup-i, pomembni podatki in podobno. Res da je disk v garanciji, res da ga bom dobil se enkrat toda kaj ko me je strah, da zopet ko bo polno podatkov gor-ŠKRIP...Prvo seagate ven iz moje bajte, sedaj se mogoce IBM in kaj mi se potem ostane??? BRRR niti pomislim ne kaj se bo....mejte se :o)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

CaqKa ::

imam dtla45.... že kr nekaj časa... btw kolk bi moral ta dik bit kaj hiter.. ker meni se zdi da je v xpjih ful pocasen

iration ::

sedaj se mogoce IBM in kaj mi se potem ostane???


Jest mam IBM IC35 60GB pa bo glih zdej poln, pa me zanima
kaj pravte o WD 100GB? A je dovolj dober al se mogoče
splača počakat da pri nas dobijo 120GB IBM IC35?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

gorenc ::

neverjetno tudi meni je crknil IBM 40GB disk!! vedno sem imel WD diske, ki so delovali BP potem pa sem zaradi nekaj ljudi ki so hvalili svoje ibm tudi sam kupil precej cenejsega ibma.

sasox ::

infectiphibian maš tud WD 120GB :)

iration ::

maš tud WD 120GB :)


ok, kaj pol, WD al IBM?
ne glede na ceno?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

Brane2 ::

Sem dal skoz roke (firmo) kar nekaj IBM-ov , od 13 Gb do 40 Gb, ki so več ali manj delali stalno, torej 24h/dan in nisem mel nobenih problemov.

Je pa res, da so te stvari občutljive na mehanska draženja in tresljaje, še POSEBNO med delom in ko se postarajo.

nekaj let stari diski radi ribnejo, ko jih odšraufaš iz mašine in preseliš drugam (dostikrat ne takoj, ampak v nekaj dnevih). Odpizdi disk, še pogosteje pa začnejo potihem cvetet "bad sectorji".
Glede na to, da gre za lufte u ležajih, me zanima, če bi se kje dalo nardit generalko za hard disk, tko kot za avto (menjava ležajev, mogoče poliranje glav in gremo dalje)..

sasox ::

infectiphibian: jst bi raje vzel WD :)

Brane2: pozab na generalke

Sumo ::

TheJack: Ce med 6GB Seagatom in 40GB IBMom nisi opazil hitrostnih razlik pol je pa neki hudo narobe s tabo (al pa s tvojim sistemom)...

Muflon1 ::

Hm.. Opažam zanimiv pojav vsi neki govorijo nabavu sm IBM disk pa super dela bolšega še nism vidu itd. itd. Glede na to da je verjetno 99% teh uporabnikov prešlo z ATA33 ali ATA66 na ATA100 in 7.200 obratov normalno da se jim zdi da vse super dela. Nekateri tud rečejo madona kok je ta disk bolj tih kot prejšnji disk (4 leta star Seagate npr. je bil pa ful glasn pa take) Prav tako si upam trditi da 99% teh uporabnikov sploh ni nikoli primerjalo 2 podobna diska različnih proizvajalcev. No bistvo tega je da večina ki (še) hvali IBM diske dela budalo iz sebe kajti tist ki ni slep in nor na neko znamko bo videl da je precej boljših proizvajalcev diskov naokrog. BTW: Podjetja kot so Western Digital, Seagate in Maxtor vseskozi izdelujejo diske in ženejo njihov napredek dalje IBM jih pa pač kopira in poskuša pohitrit in optimizirat zadevo enkrat jim uspe (njihovi diski so nekoč bili najhitrejši) drugič jim ne (sedanje stanje). Vsekakor pa je trenutno nakup IBMovega diska bedarija. Kajti ostali proizvajalci so boljši. (Vsi trije da ne bo pomote tako Seagate kot Maxtor in seveda Western Digital)

P.S.
Saj razumem da imate nekateri svoje omiljene znamke in da jih boste skoz mel za najboljše npr. IBM diski da o Ilyamah ne govorimo. Sej ne rečem tud jst navijam za Philipsove monitorje mam 107B in mi je špica pa sem jih že precej videl in ko bom čez 3 mesece kupoval 19'' točno vem da bom kupil Philipsa 109P ker je klasa kar dokazujejo tudi testi po raznih revijah vendar pa če bo nekoč Philips začel izdelovati slabe zaslone ne bom nikogar več zavajal in mu govoril da je Philips najboljši samo zato ker so nekoč imeli super monitorje ampak bo lepo kupil takrat najboljši monitor. Show must go on pravijo in fantje kupujte kvaliteto kajti že tako nas država krade ne bit tako naivni da vas bodo še prodajalci kradli.

Evolucija gre naprej najbolšji (pridejo) ostanejo in ko niso več najboljši grejo.>:D
3DFX Voodoo 3000 --> 3D Prophet 2 MX --> ATI Radeon 8500

Lp David

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Muflon1 ()

chucki ::

bizi zelooooooo lepo si povedal!!!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

para-site ::

bizi brez zamere, ampak napiše se Iiyama, ne pa Ilyama:D:D:D
Verjetno ti te znamke monitorja še nisi vidu, zato ti ne zamerim, da pišeš slabo o njih. Al pa si mogoče kje vidu kak monitor Iiyama, samo tako slabo vidiš, da nisi mogu prebrat niti znamke. Samo kako potem lahko ocenjuješ monitor, a ga sploh vidiš???:D:D:D

Malecky ::

Men en DTLA 30GB, dva 60GXP-ja da ne štejem tistih ki sem jih prodal in so pol odjebal ene 5 kom vse skup, sam še Maxtor.

piek ::

Jaz sem pa ze od svojega 850MB naprej pri WDju. Z dvema (zal slabima) izjemama. Prva je bil Seagate 9,1 GB 7200rpm.. stvar je za tiste case letela nepojmljivo, grela se je ko pec (tud 70C! - zato sem ji namontiral 8x8 cm vent), nato pa neslavno koncala - dead end. Ampak to sele po treh letih pa pol! Druga zabloda pa je bil IBM 20GB, ki je sel rakom zvizgat po vsega 5 mesecih, so mi ga sicer zamenjal - podatkov pa ne bom nikoli vec videl, zal. Ce mene kdo prasa, bi moralo biti mozno toziti proizvajalca, kateri ima take kriminalno slabe serije, in te takoj umakniti s trzisca. Moja zadnja pridobitev je WD 60GB 7200 rpm, kmalu bo dobil druzbo. Aja, da ne bo vse samo roznato, un 850 MB WD je po petih letih dobil 2MB bad sektorjev. :8)
To je pa tudi vse...

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

TheJack ::

SUmo: Rekel sem bistvenih hitrostnih razlik! In res jih nisem opazil, ker bistvenih razlik ni. Hitrost diska (razen če ni res totalno v kurcu) namreč na normalno delo (pri povprečnem uporabniku) z računalnikom ne vpliva. Rade volje častim pivo tistemu, ki mi dokaže nasprotno.

Pri disku so pomembne naslednje stvari (razvrščene po pomembnosti):
1,2,3,4,5,6,7,8,9. ZANESLJIVOST
10. Glasnost (oz. tihost). Disk ne sme biti pretirano glasen, kar pomeni, da ne sme biti najglasnejša reč v škatli.
11. Velikost. Disk ne sme biti premajhen. Trenutno je za povprečnega uporabnika 20 GB čez glavo dovolj. Premalo je manj kot 10 ali 15 GB.
12. Hitrost in dostopni čas. Morata biti v nekih normalnih mejah.Nisem strokovnjak, ampak po mojem diskov, ki bi jih lahko označili za prepočasne za povprečnega uporabnika, že vsaj dve,tri leta ni več v proizvodnji. Vsi današnji diski pa so zanj čez glavo dovolj hitri. Vse ostalo je afnanje z benchmark programi.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Brane2: Govoriš o mehanskih tresljajih. Imel sem enkrat en disk, ki sem ga posodil kolegu, ki ga je nesel s sabo v Koper. Tudi na splošno je bilo prenašanje diskov, preden sem si kupil pekač, pri meni stalna praksa. Crknil ni nikoli nobeden. Nastal ni niti en sam bad sector.
IBM-a nisem iz škatle vzel niti enkrat samkrat.

iga ::

Imel sem Quantuma KA 13,6 Gb 7200 za prenašanje podatkov naokoli. Sedaj za to uporabljam Quantuma AS 20 Gb 7200.
Iz računalnika v računalnik non stop, ga mečeš po škatli, daješ v čudne pozicije med delovanjem, žongliraš z jumperji in ne crkne ali dobi BS pa če sem še tako grdo delam z njim.
Quantuma pohrustal Maxtor (slava mu), tako da so ta hudi Maxtorji v bistvu "Quantumi".
Imam Maxtorja, sedaj delajo vsaj bolj potiho, prej so "Quantumi" bili bolj glasni.

tigrr ::

Help...

nekje na zacetku te debate sem prebral post glede diska, ki je zacel piskat. Tud men se je pred dvema tednoma zacela dogajat pri vklopu ene pol minute glasnejsega visokozvenecega piskanja. disk je ibm 20Gb dpta, 7200 rpm.

a kdo ve, kaksna je preostala doba diska (ce ima podobne skusnje ?).

lp, Tim

Spajky ::

iga, you´re wright; jest mam isto QuantumaF+AS20 notri in zadeva je tiha in zdrzljiva /vsako toliko "tepem" komp, ce se kdaj pojavi slab spoj /ne vsak mesec!/-danes zjutraj na Bios bateriji oksidacija-cmos checksum error, ker se mi mojga desktopa ne da vec sraufat (lenoba oj lenoba, zvest ti bom do groba); tudi pri vrtecem disku tresnem masino; se nobenih bad sectorjev...knock on wood...Quantum Technology+Maxtor masovna proizvodnja=poceni good disk! Za vsak slucaj pa star Samsung 8G za backup vsega.. :-) ..8-)

neo ::

Omenjeni ibm-ov disk mi je crknil po 3 mesecih.Nonstop v compu, nikoli mi ni dol padel, potem pa samo naenkrat se ni dalo brat določenih map.Sformatiram, dela 4 dni brez problemov (na srečo sem lahko skopiral pomembne podatke), potem pa totalen kolaps-crknil.Poleg tega še imam 30 GB maxtora kot rack disk, ki je nonstop z mano na poti, vedno v nahrbtniku, pa še do sedaj nobenih problemov, pa je disk star že 1.5 leta.

Boky ::

Na Aplikonovi domaci strani si lahko dol vzamete novi bios za serijo DTLA in IC35L0x0. (za vse ki jim disk se ni crknil:D).
Ta bios naj bi zmanjsal obcutljivost na vibracije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Samson ::

boky: Verjemi, da tale bios niti ne pomaga, kajti jaz sem ga imel gor ene 2-3 meseca...Rezultat je tale odprta tema :o(
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Boky ::

Skoda :(

jRk0 ::

Jaz mam dva WD diska (2,1 in 4,3gb), stara sta ze enih 5 in 4 leta (se iz casov p166mmx) in se obadva vedno delata brezhibno. NIkoli tezav z njima, nic. Zdaj pa mam Fujitsu 20gb 7200 , pa tudi ni problemov, pa je kao low cost.
You fuck up once, you loose two teeth.

NoUse4AName ::

Imam Quantum KA, 12Gb, 7200. Kupil sem ga takrat ko je veljal za najhitrejsi disk na svetu(na ATA vodilu). Racunalnik vcasih med delovanjem premikam, tut brcno sem enkrat po nesreci not in disk sevedno dela brezhibno. Ce je maxtor kupil quantum potem je moj nasljednji disk maxtor, ker kar se tice diskov ni ga ces zanesljivost.

frudi ::

jah, jaz mam pa glih z IBM diski do zdaj najboljše izkušnje. po tistem, ko mi je pred leti crknil WDjev 1 GB disk sem ga zamenjal z IBM 2 GB, zdaj je star skoraj 5 let pa še vedno lepo dela v sestrini kišti. poleg tega mam en skoraj 3 leta star 10 GB, ki ga še vedno uporabljam kot sekundarni (backup) disk v svoji kišti, zraven 60 GB IC35-tke. bomo vidli, kako se bo ta obnesel...
je pa res, da noben od diskov, ki si jih lastim, ni 'made in hungary', če to kaj pomeni :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

mh8759a ::

nekdo je govoril o generalki za disk..za to sicer ne vem, ce obstaja, obstaja pa ena firma Ontrack(www.ontrack.com), ki se bavi z data recovery s pokvarjenih diskov. Ravno sedaj smo poslali en zanic Maxtorjev disk v Nemcijo, da bodo restavrirali podatke na CD. Mozno, da bi znali tudi kaksno generalko narediti, ampak ne vidim smisla v tem, ker bi prevec stalo. Npr. ta omenjen data recovery bo stal nekje med 1000-2000 evrov - se ne vedo tocno.

Lp,
Marko

||_^_|| ::

jst mam IC35 40GB 6+ mesecev pa zaenkrat (tok,tok) dela vse OK.
Sicer se je dost grel pa je hlajen (zračno). Mogoče pa crkavajo ker so prevroči?

para-site ::

Jst mam isti disk ku ti, 40 Gb ic35...
glih tko ga hladim... z enim 80x80 ventilatorjem(imam full tower-serversko ohišje in disk mam v vrhnji polovici pod dvd-jem in cdrw na posebnem stojalu), tko da nima šans, da bi se pregrel, ker je ločen od drugih virov toplote- cpu, grafična,...

Mogoče je pa res to problem, v majhnih ohišjih s kakim Athlonom zraven zna bit vroče, to pa škodi disku

TheJack ::

Kar se mene tiče, mam big tower. Počas začenja IBM-u izgovorov zmanjkovat...
Bonis nocet, qui malis parcit.

branko_bm ::

2x dtla 45 gb

za 1x se IC 40 gb deluje OK

ns-miha ::

zakva pa ibm daje v aptive in druge računalnike svoje izdelave WD diske in ne svojih !!!!!!


Samo ne mi bluzit de zarad cene !!;((;((;((;((;((;((
sovrazim niggerje, zide

Boky ::

Hehe to sem tudi jaz opazil pri enemu tipu, ki je mel nek ibm-ov racunalnik(ni bila aptiva), disk pa WD.:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

||_^_|| ::

zanimivo tole z wdji

Mr.B ::

Pri JAe-tu moraš čakati za zamenjanji IBM-ov disk tri mesece.
Dajo ti Maxtorja če hočeš.

Nekateri WD-jevi diski so v Bisvu IBM-ovi diski.

Katere chipsete ste imeli fatje , pri katerih so vam crknili diski ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Samson ::

Prva dva ki sta bila Seagate barracuda sta bila vprezena v Abit BE6 1.2 flashano z biosom od 2.0 (torej raid), sedanji IBM ICS pa je uprezen bil v bit ST6 Raid...Sicer sem mnogo prebral o Abit-ovih platah in IBM diskih, njih navezo in tezo da samo z temi platami krepujejo, vendar nekako dvomim v to. Sicer je pa tko: Dva diska na BX naboru in sedaj na 815ep...Kaj pa ostali?
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Dzos ::

Pozdrav
Vceraj zvecer mi je disk DTLA 45g pricel spuscati nenavaden zvok.Danes sem zagnal drive fitness test in mi je nasel bad sektorje. Nato mi jih je program kao odpravil. Glede na to, da se bojim , da bi spet izgubil vse podatke, obstaja moznost, da mi bo disk v prihodnosti umrl?
Plata epox bx6.
Disk star 11 mesecev, made in philippines.

BlackHole ::

Meni disk IBM 40 Gb samo na začetku, ko računalnik prižgem spušča čudne glasove anih 15 sekund, kot da bi se mu kolcalo. Pravzaprav imam še 15 GB IBM DTLA disk, zato niti nisem siguren kateri disk se oglaša. Je imel kdo podobne težave?

Boky ::

Dzos naredi back-up diska dokler lahko in ga nesi nazaj. Stvar bo definitivno crknila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

BlackHole ::

Ima kdo inštaliran Drive fittnes test za IBM diske na disku? Če ga ima, bi prosil da tisto mapo zazipa, tako kot je in mi jo pošlje na MAIL, zato ker sam nimam disketnika in ne morem programa inštalirat. Datoteko autoexec.bat bom pa že sam uredil.

BlackHole ::

Ok, že imam, da ne bo več kdo pošiljal. Hvala BC, mislim da bo delalo tudi z diska. Vsaj vem, da enkrat mu ga je uspelo pognat. Daš ponovni zagon v MS_DOS načinu in poženeš autoexec.bat pa mora delat.

BlackHole ::

Naj prosim nekdo, ki ima samo en sistem naložen copy/paste vsebino datoteke BOOT.INI, ki je "skrita" na root direktoriju. Rabim, ker imam multi sistem in ne morem zagnat sistemskega CD-ja, ki sem ga posnel, ker mi vedno avtomatsko preskoči na "multi partition" meni.

Mercier ::

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP
Professional" /fastdetect


Tale boot.ini seveda ni na isti particiji kot sistem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitachi Deskstar 180GXP

Oddelek: Novice / Diski
182192 (2192) Jinxy
»

IBM disk 80 GB

Oddelek: Kaj kupiti
352024 (1401) AngelOfDeath
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

Disk 40GB

Oddelek: Strojna oprema
321427 (780) the_unborn
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483053 (2245) MadMax

Več podobnih tem