Forum » Loža » Pecica, ki doseze visje temperature
Pecica, ki doseze visje temperature
TheBlueOne ::
Morda kdo pozna kaksno pecico klasicnih velikosti, ki doseze visje temperature. Zazeljeno je samo visja temperature, drugih funcij ne potrebujem.
Jaz sem nasel max tako, ki gre do 300 stopinj.
https://www.amazon.de/dp/B00P91YDZS/ref...
Jaz sem nasel max tako, ki gre do 300 stopinj.
https://www.amazon.de/dp/B00P91YDZS/ref...
mailer ::
Kupuj pečico s pirolizo dosežejo tam okoli 450 stopinj, cene nekje od 400€ naprej.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
borisk ::
js mam bekota, ki gre do 310°C med pirolizo do 480
https://www.beko-si.com/vgradna-pecica-...
Pečice ki imajo pirolizo, gredo do tako visoke temperature samo med piroliznim programom, kje ne moreš štelat ničesar, pa še zaklenjena je med tem ( to se sicer da zrihtat enostavno)
https://www.beko-si.com/vgradna-pecica-...
Pečice ki imajo pirolizo, gredo do tako visoke temperature samo med piroliznim programom, kje ne moreš štelat ničesar, pa še zaklenjena je med tem ( to se sicer da zrihtat enostavno)
TheBlueOne ::
TheBlueOne ::
Ja, zato bi, da gre temperatura visje. Sicer imam ze zelo OK rezultate na kamnu pri 250 stopinjah ampak bi sel level up. Trenutno je favorit tale Bosch s 300 stopinjami, ce bi bilo 350 bi bil vec kot zadovoljen. Sem se naucil pretentati pecico, da grem za kratek cas na visje temperature. Kamen imam visoko in ko dam pizzo v pecico gledam, da zgornji grelec zari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
TheBlueOne ::
Neko pecico bo treba nabavit. :) Bom drugo leto vzel se plinski zar, menda gredo do 400+ stopinj.
hogorq ::
če imaš vrt,
imajo tudi model, ki dela na drva, oglje ali plin. sam bi jo takoj imel.
https://www.zarovnije.si/product-page/o...
imajo tudi model, ki dela na drva, oglje ali plin. sam bi jo takoj imel.
https://www.zarovnije.si/product-page/o...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hogorq ()
sunshine403 ::
Ta na linku iz prvega posta ima pirolizo (jo imam po nesreci ravno to jaz v kuhinji), ampak piroliza ne pomeni, da lahko karkoli delas pri tistih temperaturah. Piroliza je za ciscenje ne pa za pecenje. In max. temperatura, katero lahko nastavis in uporabljas je 300c. Za pirolizo pa uporabis zgolj program za ciscenje, ki zaklene pecico in je za karkoli drugega neuporaben.
hogorq ::
sunshine403 je izjavil:
Ta na linku iz prvega posta ima pirolizo (jo imam po nesreci ravno to jaz v kuhinji), ampak piroliza ne pomeni, da lahko karkoli delas pri tistih temperaturah. Piroliza je za ciscenje ne pa za pecenje. In max. temperatura, katero lahko nastavis in uporabljas je 300c. Za pirolizo pa uporabis zgolj program za ciscenje, ki zaklene pecico in je za karkoli drugega neuporaben.
z izvijačem se da odklenit. vsaj pri whirlpoolu.
Pac-Man ::
Za pizzo se spimpa G3 Ferrari, ostalo se da delat v navadnih pečicah.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
matobeli ::
A tele napoletanske pice nujno rabijo bit črne okol al kaj je fora? Ker testo je super hrustljavo tudi če je skorijca samo rjavkasta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
K0l1br1 ::
hogorq ::
matobeli ::
Ferrari lahko nardi tud bistveno boljše pice kot je na tistelem filmu. Ga imam že dobro leto in ga uporabljam praktično tedensko, zdej pa še bolj pogosto ker naredi odlične lepinje.
1200W je dovolj za malo pico spečt v 2.5min, če je pa napoletana style tanko testo pa je dovolj 90sec.
Jasno pa je potrebno vsaj 20min pred peko ogret kamen na delavno temperaturo.
1200W je dovolj za malo pico spečt v 2.5min, če je pa napoletana style tanko testo pa je dovolj 90sec.
Jasno pa je potrebno vsaj 20min pred peko ogret kamen na delavno temperaturo.
c3p0 ::
starfotr ::
Magic1 ::
Pečice s pirolizo imajo blokado, ki preprečuje uporabo ob uporabi pirolize. Seveda se da ponavadi enostavno to varovalo odstranit, sam potem je lahko problem pri garanciji.
Magic
hogorq ::
Pečice s pirolizo imajo blokado, ki preprečuje uporabo ob uporabi pirolize. Seveda se da ponavadi enostavno to varovalo odstranit, sam potem je lahko problem pri garanciji.
vklopiš program piroliza, segreješ kamen (če ga imaš), potegneš vtikač iz vtičnice (ali odklopiš varovalko) in pečica se odklene. flikneš pizzo v pečico in ponoviš vajo. garancija je varna.
starfotr ::
Naj samo pripomnim, da varovalke/vtičnice in vtikači niso namenjene temu, da bi (pogosto) vklopil ali izklopil neko zadevo pod obremenitvijo. Za to so namenjeni drugi elementi, na primer stikala.
TheBlueOne ::
Pecice tudi nimam namena imeti v vticnici, pride direktno vezana.
Mi deluje, da je se najboljsa alternativa plinski zar na vrtu in v njemu kamen za peko. Si mislim, da mora biti kaksna tehnicna omejitev, da pecice ne gredo na visje temperature. Potem pa so se zavarovalnice, ce se kaj zgodi. Ne vem kaj izplacajo, ce se ugotovi, da je pecica shackana.
Mi deluje, da je se najboljsa alternativa plinski zar na vrtu in v njemu kamen za peko. Si mislim, da mora biti kaksna tehnicna omejitev, da pecice ne gredo na visje temperature. Potem pa so se zavarovalnice, ce se kaj zgodi. Ne vem kaj izplacajo, ce se ugotovi, da je pecica shackana.
Invictus ::
Nekatere pečice imajo poseben mode za pizze...
Razlog je preprost in to je cena. Večja izolacija...
Plus varnost, ker bi folk pokuril kako kuhinjo...
Poleg tega, razen za pico, ne rabiš več kot 250 stopinj...
TheBlueOne je izjavil:
Pecice tudi nimam namena imeti v vticnici, pride direktno vezana.
Mi deluje, da je se najboljsa alternativa plinski zar na vrtu in v njemu kamen za peko. Si mislim, da mora biti kaksna tehnicna omejitev, da pecice ne gredo na visje temperature. Potem pa so se zavarovalnice, ce se kaj zgodi. Ne vem kaj izplacajo, ce se ugotovi, da je pecica shackana.
Razlog je preprost in to je cena. Večja izolacija...
Plus varnost, ker bi folk pokuril kako kuhinjo...
Poleg tega, razen za pico, ne rabiš več kot 250 stopinj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
TheBlueOne ::
Tehnicno ne verjamem, da je razlog izolacija, ker naceloma gre. Verjetno bolj to, da je 250 dovolj za 99% uporabe in ima vec marketa pecica z vec funkcijami in nizjo temperaturo, kot pa enostavna z visjo. Bi pa boljsa izolacija nekaj stala, po drugi strani je tako ali tako ze sedaj verjetno v pecicah s pirolizo.
Si mislim, da so kaksne ISO zadeve v ozadju, ker so ne tako dolgo nazaj unicili toasterje, ko so jih omejili. To pa sem dejanko shackal, da se bolj zagreje.
Si mislim, da so kaksne ISO zadeve v ozadju, ker so ne tako dolgo nazaj unicili toasterje, ko so jih omejili. To pa sem dejanko shackal, da se bolj zagreje.
Badwolff ::
Si mislim, da so kaksne ISO zadeve v ozadju, ker so ne tako dolgo nazaj unicili toasterje, ko so jih omejili. To pa sem dejanko shackal, da se bolj zagreje. [:) naj bi izjavil:
Hm, sem nabavil Gorenjec kontaktni žar, piše toast 3 al 4 minute, pa traja 10, da je lepo obarvan. Je to razlog Al je sam toaster za en k?
TheBlueOne ::
Jaz sem na aliexpressu nasel termostikalo identicne velikosti. Ce se prav spomnem sem iz 150 stopinj dvignil na 200, od takrat moj dela normalno, prej ni bil uporaben.
hogorq ::
Naj samo pripomnim, da varovalke/vtičnice in vtikači niso namenjene temu, da bi (pogosto) vklopil ali izklopil neko zadevo pod obremenitvijo. Za to so namenjeni drugi elementi, na primer stikala.
to je res, ampak ko vklopiš pirolizo, se termostat in stikala ne odzivajo, dokler se program ne konča. pri moji je bilo tako. če to narediš večkrat, kaj se zgodi, naj sodijo kolegi štromarji.
starfotr ::
Izdelki bele tehnike za domačo uporabo niso namenjeni profesionalni rabi, pod kar se pa peka pice po moje šteje. Ker za domačo rabo rabiš eno ali 2 pici naenkrat, potem pa ugasneš. In 99 % folk zadostuje navadna pečica. Zato je temu tako.
Naslednji razlog je, da če bi navadno pečico uporabil dlje časa prižgano, bi se vse pregrelo. Torej šparanje in zgoraj že omenjena izolcija oz. pomanjkanje le te. Če daš več izolacije, to stane. Drugi problem je, da so luknje za pečice standard in če daš več izolacije, imaš manjši volumen pečice.
In še en test, ki ga lahko naredite, da vidite, da so poceni aparati namenjeni občasni rabi in ne stalni rabi, kot je to pri profi aparatih. Če imate grelnik vode za čaj, zavrite tisti 1,5 l vode, potem pa pustite da vre, dokler na izpari. Tisti kabelček se bo pregrel, vse skupaj bo začelo smrdet in lahko se vname cel čajnik.
Naslednji razlog je, da če bi navadno pečico uporabil dlje časa prižgano, bi se vse pregrelo. Torej šparanje in zgoraj že omenjena izolcija oz. pomanjkanje le te. Če daš več izolacije, to stane. Drugi problem je, da so luknje za pečice standard in če daš več izolacije, imaš manjši volumen pečice.
In še en test, ki ga lahko naredite, da vidite, da so poceni aparati namenjeni občasni rabi in ne stalni rabi, kot je to pri profi aparatih. Če imate grelnik vode za čaj, zavrite tisti 1,5 l vode, potem pa pustite da vre, dokler na izpari. Tisti kabelček se bo pregrel, vse skupaj bo začelo smrdet in lahko se vname cel čajnik.
matobeli ::
Ne bluzi (spet).
Vse naprave ki so certificirane za prodajo v EU imajo take ali drugačne varovalne sisteme ali elemente ki preprečujejo da se zadeve vnamejo.
Pečico lahko na MAX goniš 24/7 pa se ne bo nič prekurilo. Šele ko boš vzel ven termostat in naredil bypass odklopniku boš lahko kaj zakuril. Pa še to vprašanje če.
Vse naprave ki so certificirane za prodajo v EU imajo take ali drugačne varovalne sisteme ali elemente ki preprečujejo da se zadeve vnamejo.
Pečico lahko na MAX goniš 24/7 pa se ne bo nič prekurilo. Šele ko boš vzel ven termostat in naredil bypass odklopniku boš lahko kaj zakuril. Pa še to vprašanje če.
hogorq ::
Ne bluzi (spet).
Vse naprave ki so certificirane za prodajo v EU imajo take ali drugačne varovalne sisteme ali elemente ki preprečujejo da se zadeve vnamejo.
Pečico lahko na MAX goniš 24/7 pa se ne bo nič prekurilo. Šele ko boš vzel ven termostat in naredil bypass odklopniku boš lahko kaj zakuril. Pa še to vprašanje če.
ljudje so že počeli take stvari, pa se jim še ni nič zgodilo:
https://forums.egullet.org/topic/103127...
matobeli ::
Dej prekopirej ven od enega ki je odstranil vse varnostne mehanizme in žgal do konca cel dan, men se ne da vsega brat. To da pečica med pirolizo ne zgori ni nič blazno novega.
MisterR ::
Zanimivo kako si eni upate igrati s svojimi nepremičninami.
Moj predlog je, da če res potrebuješ višje temperature, kupi primerno pečko do katerih so ti že drugi posredovali povezave. Nikakor pa ne posegati v naprave, ker s tem je enostavno preveč tveganja zate in vse v bližini tiste pečice.
In preden me napadate, če tako zaupate takim posegom, da jih svetujete kar random ljudem z random opremo, vam verjetno ne bo problem podpisat, da v primeru nezgode vse krijete vi in to overiti pri notaru? Aja ne, ko se kaj zgodi pa nihče ni kriv.
Moj predlog je, da če res potrebuješ višje temperature, kupi primerno pečko do katerih so ti že drugi posredovali povezave. Nikakor pa ne posegati v naprave, ker s tem je enostavno preveč tveganja zate in vse v bližini tiste pečice.
In preden me napadate, če tako zaupate takim posegom, da jih svetujete kar random ljudem z random opremo, vam verjetno ne bo problem podpisat, da v primeru nezgode vse krijete vi in to overiti pri notaru? Aja ne, ko se kaj zgodi pa nihče ni kriv.
hogorq ::
Zanimivo kako si eni upate igrati s svojimi nepremičninami.
Moj predlog je, da če res potrebuješ višje temperature, kupi primerno pečko do katerih so ti že drugi posredovali povezave. Nikakor pa ne posegati v naprave, ker s tem je enostavno preveč tveganja zate in vse v bližini tiste pečice.
In preden me napadate, če tako zaupate takim posegom, da jih svetujete kar random ljudem z random opremo, vam verjetno ne bo problem podpisat, da v primeru nezgode vse krijete vi in to overiti pri notaru? Aja ne, ko se kaj zgodi pa nihče ni kriv.
menda je jasno, da to vsak počne na lastno odgovornost. tole je slotech, ne pa nek over.net, recimo.
starfotr ::
Ne bluzi (spet).
Vse naprave ki so certificirane za prodajo v EU imajo take ali drugačne varovalne sisteme ali elemente ki preprečujejo da se zadeve vnamejo.
Pečico lahko na MAX goniš 24/7 pa se ne bo nič prekurilo. Šele ko boš vzel ven termostat in naredil bypass odklopniku boš lahko kaj zakuril. Pa še to vprašanje če.
Pri pečici je preračunano, da je največ 250 stopinj Celzija glede na vgrajeno izolacijo. Seveda ima vse varnostne mehanizme, eden izmed teh je izolacija, drugi je omejitev maksimalne temperature, tretji (pravni razlog) pa je ta, da v navodila napišejo, da ni za profesionalno rabo in da v tem primeru tudi ne upoštevajo garancije. Profi raba je delovanje vsak dan o več ur. Navadne pečice pa temu niso namenjene. Namenjene so pa občasni peki.
Tista, ki ima pirolizo je seveda namenjena temu, da se zadeve prekurijo noter. Ni pa namenjena temu, da bi vsak dan delal tako čiščenje ali da bi piroliza delala 24/7.
UganiKdo ::
bi ali pa ne bi. Za noramlano delovanje in občasno pirolizo ti jamči proizvajalec da se ne bo. Kar je nad tem je pa odgovornost tiste, ki se s tem igra. A bo razneslo hišo 2 minute po tistem ko odstraniš varovalo? Velika verjetnost da ne, ali bo čez eno leto zgorela kompletna hiša, ko peš pekel 500 pico, ker bo nekje prebilo izolacijo v napeljavi pečice? To ti pa vedeževalke na 090 povejo.
c3p0 ::
izolacija, drugi je omejitev maksimalne temperature, tretji (pravni razlog) pa je ta, da v navodila napišejo, da ni za profesionalno rabo in da v tem primeru tudi ne upoštevajo garancije.
Četrti termo varovalke.
Kaj pa kaj iz zgornjih povezav?
Tole kar hvalijo: https://www.laconfraternitadellapizza.n...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
matobeli ::
Nima veze al delaš vsak dan pirolizo ali jo celo goniš 24/7. Vgrajena varovala so tam zato da se nič tragičnega ne zgodi če bi nekdo to želel početi.
Lahko pa da bo prej crknil termostat, se skuril grelec...
"Profi raba" je pa precej točno določena in nima veze z obratovalnim uram, nehajte že bluzit. Sploh tista da je pečenje parih pic na dan profi raba...
Lahko pa da bo prej crknil termostat, se skuril grelec...
"Profi raba" je pa precej točno določena in nima veze z obratovalnim uram, nehajte že bluzit. Sploh tista da je pečenje parih pic na dan profi raba...
UganiKdo ::
In ravno o tem kako zaobit ta varovala je govora v tej temi, če nisi opazil. Klasična kuhinjska pečica ni predvidena za peko pri 400 stopinjah. In tukaj se ta debata konča.
Ja, lahko jo pripraviš da bo tako delala in ja pri tem lahko (niti pod razno pa ni nujno) pride do okvare zaradi katere zgori hiša.
Ja, lahko jo pripraviš da bo tako delala in ja pri tem lahko (niti pod razno pa ni nujno) pride do okvare zaradi katere zgori hiša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
ecopro ::
Za peko pic različnih stilov (vrst) se baje dobro obnese tole:
https://www.youtube.com/embed/3u9wPbq4G...
Slabosti sta visoka cena in precej slaba dobavljivost - sploh v (kontinentalni) Evropi.
https://www.youtube.com/embed/3u9wPbq4G...
Slabosti sta visoka cena in precej slaba dobavljivost - sploh v (kontinentalni) Evropi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ecopro ()
matobeli ::
In ravno o tem kako zaobit ta varovala je govora v tej temi, če nisi opazil.
Opazil sem predvsem da je govora o peki pic med programom pirolize, kar predstavlja zgolj nevarnost za uporabnika če posega v vročo notranjost in ne za pečico.
Bolj malo je bilo govora o zamenjavi termostata in odstranitvi termične varovalke.
UganiKdo ::
Govora je bilo o modificiranju kuhinske pečice, da se lahko uporablja za peko pri višjih temperatura kot predvideva proizvajalec. Se seveda strinjava, da zgolj obhod mehanskega varavovala, k preprečuje odpiranje vrat, pomeni bistveno manjše tveganje kot kakšni bolj drastični posegi (odstranitev varovalke) ampak glede na predloge o odklapljanju pečice med pirolizo iz elektrike, do tam nismo več daleč.
hogorq ::
TheBlueOne je izjavil:
Neko pecico bo treba nabavit. :) Bom drugo leto vzel se plinski zar, menda gredo do 400+ stopinj.
kako pa nameravaš na plincu peč pice? s kamnom ali brez?
Badwolff ::
TheBlueOne je izjavil:
Neko pecico bo treba nabavit. :) Bom drugo leto vzel se plinski zar, menda gredo do 400+ stopinj.
kako pa nameravaš na plincu peč pice? s kamnom ali brez?
Tud dvomim, da grejo do 400. Moj Weber doseže nekaj čez 300, če je zaprt.
Na žaru tudi višja temperatura ni nujno boljša, spodaj se odlično zapeče, zgoraj pa je skorjica samo kr OK. Višja temperatura bi samo prej zažgala dno.
Lahko pa seveda delam kaj narobe...
hogorq ::
TheBlueOne je izjavil:
Neko pecico bo treba nabavit. :) Bom drugo leto vzel se plinski zar, menda gredo do 400+ stopinj.
kako pa nameravaš na plincu peč pice? s kamnom ali brez?
Tud dvomim, da grejo do 400. Moj Weber doseže nekaj čez 300, če je zaprt.
Na žaru tudi višja temperatura ni nujno boljša, spodaj se odlično zapeče, zgoraj pa je skorjica samo kr OK. Višja temperatura bi samo prej zažgala dno.
Lahko pa seveda delam kaj narobe...
s kamnom ali brez?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero vgradno pečico (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37030 (2400) | krho |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48818 (12024) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149874 (803) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56685 (36558) | bluefish |
» | Katero pečico kupiti?Oddelek: Loža | 12392 (4925) | Mare2 |