» »

Alternativni pogon, namesto bencinskih in dieselskih motorjev

Alternativni pogon, namesto bencinskih in dieselskih motorjev

1
2
»

Thomas ::

> Alternativi viri energije so že v redu

Ja, no, tukaj bi bilo treba narest eno razčiščenje. Dostikrat se uporablja, "alternativno fosilnim gorivom". Recimo energija vetra, sonca ali plimovanja je "alternativna fosilnim gorivom".

Samo to so vse povsem orto viri, kjer so stvari nedvomne.


"Alternativa" v smislu naprimer enih "negative resistors", kjer se predpostavljajo eni "alternativni naravni zakoni" - to je pa zelo ... neobstoječe, ja!

Crimson_Shadow ::

Sej, res lepo je živeti v "nevednosti". :\

Glede tega negative resistor (in ZPE) se tega dobi toliko, da res ne veš kaj je res ali ne, ampak dajte se raje vprašat, v čem bi bil smisel tega, ko pa je ničkoliko znanstvenikov, (tudi doktoriranih) ki dela na tem. Težava je samo v tem, da se o tem prav nič ne sliši in so informacije o tem prav lepo "prefiltrirane" s strani medije, ki nam servirajo samo tisto kar hočemo slišati. In res je lepo verjeti, da tisto kar ne slišimo ne obstaja. (Kako lepo, a ne? Pa čeprav sploh ne namigujem na kakšno svetovno zaroto, je nam (in javnosti nasplošno) marsikaj prikrito in marsičesa sploh ne vemo.)

Če pa že "malikujete" znanost, ne trosite dogmev, da nekaj ni mogoče samo zato, ker se ne sklada z Newtnom, Einsteinom in sploh s šolsko znanostjo. Znanost ne postavlja pravil dane realnosti ampak odkriva matematične, fizikalne, biološke, ... približke dane realnosti v kateri živimo!
We create worlds

nicnevem ::

Slikca

Sem čuden če se mi zdi tole mal hecno?

Tom Bearden ...

"Kron was never permitted to release how he made his negative resistor..."

...trikrat omenjeno na zgornjem linku. Zakaj se mi tole zdi nekam sumljivo?

Kakorkoli, prosil bi te za kakšne konkretnejše linke, ker trenutno se mi res ne ljubi iskat.

Sicer pa sem do vsakih takihle čudežnih rešitev skrajno skeptičen. Zakaj? Well...kako to da mora fotr vsako leto plunit 200 jurjev za kurilno olje, da smo na toplem, če obstaja poceni alternativa, ki bi "odrešila bogi svet zlobne naftne odvisnosti".
Ne vem...

...pa lahko noč.
overcomingbias.com -- transhumanizem.org -- singinst.org

Gundolf ::

Ja vedno so krivi neki mediji (zakaj je že to njim v korist?) ali pa naftne koorporacije, da take stvari ne pridejo v javnost. A potem vendarle pridejo v 'javnost' na kaki spletni strani kjer ponujajo skoraj vse podatke in navajajo doktorje znanosti (ki drugje za njih se nihče ni slišal). Poleg tega opravijo z vsemi zakoni fizike z levo roko tako, da enostavno rečejo, da je na svetu še mnogo stvari ki jih pač ne razumemo :\

Ja res je lepo živeti v nevednosti (ali če citiram zelo znan film: Ignorance is bliss.). |O Ja no, verjetno je še lepše verjeti vsaki spletni strani, ki obljublja nekaj brezplačne energije.

gzibret ::

Jaz gledam na tele "negative rezistor-je" z veliko mero skepse. Od kod bodo pa črpali energijo. Iz božje milosti ali od kje?

Neodvisen, samostojen in neskončen energetski vir ne obstaja! To so le zgodbice, ki jih trosi pseudoznanstveni rumeni tisk. Ali pa tisti teoretiki zarot in opisovalci "skritih" Teslovih izumov.
Vse je za neki dobr!

Matev ::

saj že obstajajo električna prevozna sredstva - segway

samo malo naprej naj gredo in naredijo še kak moped - en tak majhen za 20-25km/h za po mestu

napajanje naj bi pa bilo preko vtičnice
(ki bi bila lahko tudi vezana na sončne celice)

in dobimo zmagovalno kombinacijo

gzibret ::

> napajanje naj bi pa bilo preko vtičnice (ki bi bila lahko tudi vezana na sončne celice) in dobimo zmagovalno kombinacijo

Pri predmetu Filozofija in sociologija okolja so nas naučili, da sončeve celice ne predstavljajo rešitve energetske krize, saj potrebujemo za njihovo izdelavo, montažo in razgradnjo več energije, kot je bodo proizvedle v celotnem življenjskem ciklu.

To je podobno, kot bi s pomočjo premoga delali nafto, s pomočjo pridelane nafte pa nazaj premog. Ko bi zadevo pognali v tek z neko začetno količino premoga, bi se proces ustavil sam od sebe po določenem času, ki je odvisen od začetne količine premoga in izkoristka procesa. Vendar bi se ustavil. Slej kot prej. Po defaultu.

Pol pa sem zanalašč pogledal, če podatek o tem, ali se sončeve celice sploh splača proizvajati drži ali ne, sem našel sledeči članek. Predlagam, da posvetite posebno pozornost fig. 11 (da ne boste vsega brali). Graf kaže, da je najčistejši vir električne energije hydro -> wind -> wood -> solar -> nuclear -> gas -> oil

Torej tisto, kar je predaval prof. Kirn iz FDV-ja ne drži čisto 100%.
Vse je za neki dobr!

Matev ::

Sončne celice so bile pred časom dražje in tehnološko zahtevnejše za izdelavo kot sedaj.

Sicer pa koliko stane ukrivljeno zrcalo ki zbira sončne žarke v eni točki?
malo, zelo malo

koliko energije daje?
veliko, zelo veliko

kolikšno življensko dobo ima?
daljško kot si mislimo

gzibret ::

No, članek je iz leta 2004....
Vse je za neki dobr!

snow ::

Hydro najčistejše? Hmm kaj pa vpliv na okolje...
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Gundolf ::

Pod hydro verjetno spada vse mogoče, med drugim tudi elektrarne na plimovanje in valovanje ki so pa res skoraj 100% čiste. Morda le nastradajo kakšne ribice jih scefrajo turbine. Morda pa tudi ne, vsekakor očitno tu gledajo le na čistost in ne na druge vplive na okolje. Če nočemo vplivov na okolje moramo pa kaj v vesolje poslati (in pozicionirati tako, da ne bo nikoli Zemlji sence delalo).

Crimson_Shadow ::

Ahem? In kaj dela tole na Wikipediji? Nekaj bo že na tem.

Pa še kost za glodanje. Pa naj zgleda še tako "debilna". Reku bom samo še to, da se ravno na takem splozkem področju razvija prava znanost.
We create worlds

snow ::

No, ko se je omenilo hydro power, sem prvo pomislil na elektrarne na rekah. Po moje se tam za jezovi dosti kaj grdega nalaga, pa vsa pokrajina se spremeni, zelo se pa spremeni ekosistem za prebivalce tam notri...

Na plimovanje in morske tokove... ja ta mi je lepša da.
Sam meni se tudi jedrske elektrarne ne zdijo nekaj umazane.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

OwcA ::

Minuli torek sta Mythbusterja (Discovery) preizkusila nekaj teh čudežev tehnike in glej si ga no, nobeden ni delal, še več, večinoma je naprava, ki bi naj proizvajala energijo, še sama nekaj potrošila, tako da je bil rezultat še slabiši, kot pri kontrolnem eksperimentu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Gundolf ::

Ne bom se spuščal v področje kvantne mehanike ki ga ne poznam ampak za zero-point energy sem že slišal in je tu tudi lepo razložen. Problem se pojavi, ko nek Emmet Brown wannabe misli da odkrije neko novo metodo za izkoriščanje tega in to na tak način, ki odkrito nasprotuje eneparim fizikalnim zakonom.

So mi pa veliko bolj zanimive vse tiste teorije, ki temeljijo na magnetih. Ker tam pa folk razkriva da ne loči med pojmoma sila in energija.

Zdaj poudarka sta dva. Free energy ne obstaja. Mogoče kdaj v daljni daljni prihodnosti - pa še to ne čisto free ampak v najboljšem primeru odvzeta iz ečesa, kar se v našem fizičnem svetu sploh ne bo poznalo. Vsi, ki pa trdijo da znajo izkoristiti razne zero-point in vacuum in še kaj energije, pa nimajo čisto pošlihtano v glavah. Moje mnenje pač, če kdo verjame tem zadevam (in internetnim stranem :\) ok. Jaz tudi verjamem da bomo nekega dne znali izkoriščati skoraj vso energijo, ki jo vesolje premore. Ampak en kvazi znanstvenik pa tega ne bo mogel začeti kar v svoji garaži.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gundolf ()

Klemenn ::

aja?

ka misliš da so se vsa revolucionarna odkritja začela v velikih hangarjih z miljonskim proračunom?

jej...kdo zdej nima vsega pošlihtanega v glavi :\

Gundolf ::

Res je pri odkritju gume so rabili le peč in malo snega. Medtem ko je bilo pri jedrski energiji malenkost drugače (no proračun je bil za nekaj razredov večji), pri fuziji je že spet tako (tokrat nekaj razredov večji proračun kot pri fiziji). Ampak, ko gre pa za totalno novo zadevo, ki obrne na glavo vse do sedaj znane fizikalne zakone, to bodo pa vse laiki v garaži naredil. Imaš prav, moja napaka.

Thomas ::

Hja .. po moje maš lahko proračuna toliko, da osušiš Atlantik in ga napolniš s 10000 dolarskimi bankovci s kupom ... pa še ne boš naredil ničesar, kar bi bilo v nasprotju s fizikalnimi zakoni. Prav tako ne boš izdelal take trojke, ki pri kvadriranju da 17.

Nekatere reči so možne, druge reči niso možne. Pridobivanje energije iz nafte iz že osušenih vrtin se je izkazalo za možno. Ker vrtine pač niso bile izsušene. Geologija je imela feler. Da ga ima fizika ravno tam, da bi zdej lahko amplificiral energijo hrčkovega koleslja, da bi gonil talilno peč ... dvomim.

gzibret ::

Robert A. Heinlein v svoji knjigi "The moon is a harsh mistress" pravi: "There ain't No Such Thing as a Free Lunch."
Vse je za neki dobr!

madicho ::

nwem točem o čem tlele teče beseda ampak me zanima če ma kdo referat/seminarso/karkoli o FOSILNIH GORIVIH IN ALTERNATIVNIH VIRIH ENRGIJE????? help

BigWhale ::

Referat ponavadi sam napises, mar ne?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaloge nafte (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6710466 (6586) Matev
»

Vozilo na vodik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12234375 (32500) jest10
»

fusion \o/ (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
537651 (5549) Thomas
»

Aluminij za proizvodnjo vodika. (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7724716 (22478) gruntfürmich
»

Motor z notranjim izgorevanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7011519 (9766) ani

Več podobnih tem