» »

E-gorsko kolo

E-gorsko kolo

Temo vidijo: vsi
««
10 / 10
»
»»

fikus_ ::

Danes imajo večina v geštelu, je čisto ok.
Kupo nekaj z vsaj 500 Wh baterijo, po možnosti Bosch motor,...
V zgornjem predlogu imata kolesi integrirano baterijo, jaz bi se tega izogibal, rajši snemljiva, jo lahko v stanovanju/hiši polniš, če kolo pustiš kje, jo vzameš ven,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

ZveeZ ::

Blinder je izjavil:

Kot zanimivost, v Italiji stane nov Leapmotor T03 z vsemi možnimi subvencijami 4900 €. Praktično kolikor eno dobro električno kolo.

Za slabih 5k pa niti SLX opreme ne ponudijo.. pass.

kokos ::

Jaz sem vzel alu okvir, ker mi je za težo pri emtb povsem vseeno in mi je bolj pomembno da po občasnih kreših pogledam samo če sem jaz cel in ne geštel.
Oprema je bila Deore, prvo leto in pol v tem času prevoženih cca 2500 km je vse funkcioniralo ok, po tem se je pa začelo konstantno nastavljanje menjalnika zato sem počakal na res dobro priliko na bikediscount in zamenjal na kombinacijo slx shifterji in zavorne ročice + xt menjalnik. Od takrat deluje BP.

Imam ga 4 leta in v tem času sem ob prilikah počasi nadgrajeval: Takoj sem menjal sedež, kmalu po tem pedale in nabavil dropper ker je bil bajk prvotno brez. Ko so bili prvotni diski fuč, sem vzel večje. Iz 200/180 sem zdaj na 223/223 - sem dobil Galfer v akciji, nekaj razlike v ceni je bilo ampak računam tudi da bodo tudi trajali dalj od prvotnih ker so večji in predvsem debelejši, kar je odpravilo tudi konstantno ravnanje prvotnih ki so ves čas podrsavali. Poravnaš, nastaviš in je ok, po dveh malo bolj strmih spustih ko se malo bolj segrejejo, al kaj, pa na poti domov na asfaltu ugotoviš da si spet na zzzink zzzink, ... Galferjev v dobrem letu nisem nastavljal ali ravnal niti enkrat. Ko je bil čas za veliki servis vilic sem pregledal oglase in namesto servisa investiral v menjavo za boljše vilice ki sem jih dobil res ugodno. Pa še kaj.

Če bi hotel v štartu nabavit tak set kot ga imam zdaj, bi dal takratno ceno krat 2 pa še karbon bi imel ki ga nočem, ker boljša oprema pač gre samo na višji rang okvirjev. Vzameš nekaj kar je dobra osnova in potrpežljivo nadgrajuješ če si dovolj potrpežljiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kokos ()

Magic1 ::

Sej ravno to iščem, neko ok zasnovo, ki je robustna, lahko servisirana in univerzalna, da se lahko stvari menja in nisi vezan na enega. Samo se mi zdi, da so to pobožne želje, ker vedno zgleda tekmujejo, kdo bo dražji in unikatnejši becikel naredil... Mogoče kakšen kitajc, za njih sem slišal, da so konkretno bike market stresli v zadnjem času. Verjetno je tudi problem, da pri nas gledam, kjer je izbira zelo boga. In dostikrat zelo draga. Zgoraj omenjenega Skotta prodajajo od 3200-5700€ :D
Magic

Groot ::

Magic1 je izjavil:

T743 je izjavil:

Kablovja po geštelu danes pri novih niti ne boš več našel, poleg tega sem ti polinkal skoraj najcenejšo varianto iz trgovine, ki si jo sam predlagal. Odločitev je seveda tvoja...
Meni npr. je pa ravno clean cockpit prednost, kablovje samo vleče nase vse sorte šaro po hosti.

Sej clean je po eni strani fajn. Samo ko pa je treba kaj menjat, je pa govora o urah servisnega dela in zelo specifičen material. Ne se čudit servisiranju v zneskih do jurja!

Hahaha oprosti ampak o kakšnih zakompliciranih servisih ti govoriš? :))

Jaz si sam doma menjam/servisiram notranje kable pa ni prav nobene hude posebnosti. Preden potegneš ven star kabel, na konec pritrdiš tanko vrvico, ki jo s kablom potegneš čez okvir. Ko vstavljaš nov kabel pa zadevo ponoviš v obratni smeri, torej nov kabel na vrvico in potegneš z vrvico kabel nazaj po isti poti. Kdaj je treba morda zadevo malo zavrteti, če se kje kaj zatika, to oa je to. Očitno ima res dandanes večina že 2 če ne celo 3 leve roke ko je treba narediti karkoli praktičnega.

iKst_ ::

Verjetno je tudi problem, da pri nas gledam, kjer je izbira zelo boga. In dostikrat zelo draga. Zgoraj omenjenega Skotta prodajajo od 3200-5700€ :D

Napisal si sicer, da gledaš na extreme vital, ampak, če to ni pogoj, predlagam, da pogledaš bike-discount.de

Benny123 ::

preden sem kupil ebike sem naredil v 20 letih ene 7000km na navadnem mtb. Po nakupu e-mtb sem naredil v 4 letih 12000 km . skor 9x toliko letno.. lp

Tudi jaz sem dvignil kilometrazo za povprecnih cca 30k km letno, odkar sem kupil svoj prvi avto:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Kurzweil ::

ZveeZ je izjavil:

Tudi jaz sem dvignil kilometrazo za povprecnih cca 30k km letno, odkar sem kupil svoj prvi avto:))

napačen topic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

NekdoPach ::

Groot je izjavil:

Magic1 je izjavil:

T743 je izjavil:

Kablovja po geštelu danes pri novih niti ne boš več našel, poleg tega sem ti polinkal skoraj najcenejšo varianto iz trgovine, ki si jo sam predlagal. Odločitev je seveda tvoja...
Meni npr. je pa ravno clean cockpit prednost, kablovje samo vleče nase vse sorte šaro po hosti.

Sej clean je po eni strani fajn. Samo ko pa je treba kaj menjat, je pa govora o urah servisnega dela in zelo specifičen material. Ne se čudit servisiranju v zneskih do jurja!

Hahaha oprosti ampak o kakšnih zakompliciranih servisih ti govoriš? :))

Jaz si sam doma menjam/servisiram notranje kable pa ni prav nobene hude posebnosti. Preden potegneš ven star kabel, na konec pritrdiš tanko vrvico, ki jo s kablom potegneš čez okvir. Ko vstavljaš nov kabel pa zadevo ponoviš v obratni smeri, torej nov kabel na vrvico in potegneš z vrvico kabel nazaj po isti poti. Kdaj je treba morda zadevo malo zavrteti, če se kje kaj zatika, to oa je to. Očitno ima res dandanes večina že 2 če ne celo 3 leve roke ko je treba narediti karkoli praktičnega.

Ni problem notranji kabel, ampak notranji kabel ki gre noter skozi headset bearing namesto da bi šel nižje, direkt v okvir. Če hočeš višat / nižat belanco, menjat fajfo itd si najebal ker je vse na knap in lahko kabli ne bodo dovolj dolgi. In pa skoi luknjo v headsetu gre lahko voda noter.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NekdoPach ()

T743 ::

Če že kompliciramo je še največji "problem", ker je pri tem Scottu balanca iz enega kosa, se pravi sploh nima fajfe, ampak da bi bili kabli tako na knap, da ne bi dovolili dviga kokpita za 2 do 3 cm pa tudi sigurno ne drži. Voda bo v okvir prišla tako ali drugače, še najlažje vdre pri sedežni opori, pa tudi pri odprtinah na samem okvirju, kjer grejo kabli noter. Če ne verjameš ga samo obrni na "glavo"in opazuj kje se bo pocedilo. ;)

To mora bit tudi fajn po parih letih nabiranje vode okoli elektronike... Seveda to ne bo proizvajalčev problem.
Magic

bastadu ::

Danes bil na zdravniškem pregledu pri medicini dela (redni pregled za službo), zdravnica mi je rekla, da imam športno srce. Emtb vozim redno že 6+ let, nikoli mi še ni kaj takšnega rekla :)

T743 ::

Da seveda proizvajalci el. motorjev in ostale el. opreme za kolesa, na to do sedaj sploh še niso pomislili, najbolje da jim pišeš, vsakemu posebej, kako na slo-tech odkrivamo "toplo" vodo. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T743 ()

Magic1 je izjavil:

To mora bit tudi fajn po parih letih nabiranje vode okoli elektronike... Seveda to ne bo proizvajalčev problem.

Predvidevam, da tisti, ki prevozijo par jurjev km letno, tudi servisirajo kolo vsaj na pol redno.
To pa vkljucuje tudi odstranitev emotorja 8n ciscenje notranjosti okvirja okoli motorja + seveda "hladilna rebra".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Bom pa tako vprašal. Koliko stane in koliko ste pripravljeni plačat za servis kolesa? Frend mi je rekel par let nazaj, da je dal 180€ za mali servis po parih mesecih od nakupa.
Magic

Kar mi pravijo znanci, so cene med 300 in 500€. Predvidevam da je odvisno kaj vse serviser postori, pa mogoce tudi od samega kolesa.

Sej to je tudi wtf. Danes boš dal za servis toliko, kot nedolgo nazaj za cel kolo.
Magic

Ja, ampak ce nimas dveh levih rok, lahko vecino dela postoris sam.

Npr jaz sem peljal kolo na servis po sub 500km, ker je menjalnik preskakoval.
Dejansko se je zvil nosilec.
Serviser mi ga je poravnal za 20€ (fer cena) in mi dejal, da ce ne bom pazljiv, da se mi bo to ponavljalo, ker je nosilec "mehek".
Se isti dan, sem narocil orodje za ravnanje za 20€:)

Rešitev je zelo preprosta, servis narediš lepo sam doma. Nakup potrebnega orodja te bo stal nekje max 100 EUR. Če nimaš ravno dveh najbolj levih rok, lahko že samo z gledanjem videov na YouTube zlahka poservisiraš praktično vse.

makucv ::

Cena servisa je odvisna od vrste kolesa in obsega servisa. Nekaj pavšalno pisati je brez veze.
Če na polno vzmetenem gorskem kolesu delaš generalko vzmetenja in to ziher ne znak vsak, je to lahko kar drago.

Na Youtube je velikokrat vse precej enostavno predstavljeno, v praksi imaš pa hitro težave že z odvijanjem kakih vijakov.

Recimo cenik enega večjih servisov: https://bikehanic.com/cenik-storitev/

Na YouTube imaš toliko videov da če ne uspeš najti enega, ki dovolj jasno pokrije eno stvar, potem imaš očitno dve levi roki tudi še kje drugje :))

iKst_ ::

Jaz peljem na lokalni servis, pa fantje uredijo vse. Sem prepričan, da bi lahko naredil doma, nenazadnje smo včasih dosti avte šraufali, menjali motorje, predelovali podvozje...

Ampak nimam volje. Pa tako ali tako opažam, da delo samo ni drago. Večino nanesejo deli, ki pa jih je treba v vsakem primeru kupiti.

Bolibri ::

Če so bicikli že v rangu manjših avtomoobilov, je logično, da je servis tam kot pri avtomobilih. Glede na kompleksnost kolesa je tudi logično, da stanejo tam kot manjši avto./s

firbec ::

ima kdo ali pozna kdo
https://www.soul-bikes.com/

Kurzweil ::

firbec je izjavil:

ima kdo ali pozna kdo
https://www.soul-bikes.com/

Pred časom sem spremljal to zgodbo... kolesa so bila odlična, ampak če prav razumem, koles in proizvaja/sestavlja več, če se motim, me naj kdo popravi, da ne bom delal kakšne krivice. Sem pa zadnjič zasledil na enem random vlogu tega možakarja (video spodaj), ki pa ponuja še vodene ture s kolesi, ki se imenuje Soul Adventures... v omenjenem videu so tudi ta kolesa in prepričan sem, da ta možakar še vedno lahko sestavi kolo... pustimo podrobnosti tega vloga, ker mi je posiljevanje tega debilnega ansambla za background gross, ampak kolo in tega možakarja pa boš videl, jaz če bi bilo le mogoče, bi ga seveda podprl... lahko pa seveda greš sam oz. z družbo enkrat na eno turo z njim, ki jih ima na izbiro malo morje (vlog pri cca 19 min in 41s) in boš res dobil odličen občutek za e-mtb kolo, to bi bilo verjetno super za vsakogar, ki ga zanima kako stvar deluje oz. če je stvar zanj primerna.

buneech ::

Zgledajo kt Cheeb: https://www.emtbforums.com/threads/chee...
Tle je še video, k ga je sestavljal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()
««
10 / 10
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električno kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7428464 (5482) fikus_
»

Nic davka ob nakup el. koles (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8414483 (11399) darkolord
»

E kolo za na delo

395834 (4392) aky
»

Kalkulator razdalje e-kolo v kolo

112049 (1499) Silici
»

Nakup E-MTB (strani: 1 2 )