» »

Degiro online broker - ima kdo izkušnje?

Degiro online broker - ima kdo izkušnje?

««
9 / 9
»
»»

buttcrack ::

aha sedaj štekam, tvoj neizkoriščen kapital, ki ga vidiš v degiro accountu, je u bistvu na temu flatex TRRju...

vse jasno

J.McLane ::

CSD verjetno tudi zanima imetje delnic na Degiru, ne samo keš na Flatex računu. So pa malo smešni tile naši organi, kako naj človek ve od kje oni dobijo avtomatsko podatke o imetju in od kje ne? A čakaš na odločbo in tam potem preverjaš ali so res zajeli vse tvoje imetje ali so morda kaj pozabili in se ti, dobra duša, potem pritožiš na odločbo in jim sporočiš, da imaš še 100k EUR v delnicah na Degiru. Ja seveda.

Najbolj smešno je pa to, da je to itak imetje, ki si ga pridobil s plačo in disciplino in je bilo itak že upoštevano pri preteklih CSD odločbah. V bistvu si za disciplino in šparanje potem še enkrat tepen. No na srečo je trenutno ta fiktivni priliv od imetja ovrednoten po res smešno nizki obrestni meri, 13 let nazaj pa to niti približno ni bilo smešno.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: J.McLane ()

GizmoX ::

Praktično počakaš na odločbo, in pogledaš, kaj vse so našli. Če niso, tudi ne bodo, in ne bo problemov. Če so našli, so tudi napisali, in vzeli v obračun.
Teoretično moraš pa poznat zakon (oz. več njih), jih razumeti, in jih do pike upoštevati.
Za šparanje si tepen. Po drugi strani tistemu, ki nima, ne moreš vzeti.

GizmoX je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Btw a furs čekira stanja na t212, degiro ipd za npr doklade? Jim je treba javit stanje? Če imas pri nas etf, ti jih itak avtomatsko upoštevajo...
Po mojih izkušnjah ne upoštevajo.
Bi načeloma moral javit. Je pa dodaten fiktiven dohodek iz vrednostnih papirjev (tudi ETF-jev) precej majhen, tako da ne vpliva zelo.
(10.000€ privarčevanih je cca 5€/mesec fiktivnega dohodka, deljeno z npr. 5 člani = 1€/mesec več. Ampak razumem, nekateri padejo v višji razred zaradi 0,01€).

PRAVILNIK o načinu ugotavljanja premoženja in njegove vrednosti pri dodeljevanju pravic iz javnih sredstev ter o razlogih za zmanjševanje v postopku dodelitve denarne socialne pomoči:
2. člen
Upravičenec je ob uveljavljanju pravic iz javnih sredstev pristojnemu centru za socialno delo dolžan sporočiti vse podatke o obstoju in vrednosti premoženja, ki ni razvidno iz uradnih evidenc in o tem priložiti dokaze, s katerimi razpolaga ali jih lahko pridobi.

3. člen
(1) Premoženje po tem pravilniku predstavlja vse nepremično premoženje, osebna in druga vozila, vodna plovila, lastniški deleži gospodarskih družb ali zadrug, vrednostni papirji, denarna sredstva na transakcijskem ali drugem računu, kadar ne predstavljajo dohodka skladno s prvim odstavkom 12. člena Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Uradni list RS, št. 62/10 in 40/11; v nadaljnjem besedilu: ZUPJS), hranilne vloge in druga denarna sredstva (v nadaljnjem besedilu: prihranki) ter drugo premično premoženje, s katerim upravičenec razpolaga na dan vložitve vloge, v primeru pridobitve premoženja po vložitvi vloge do izdaje odločbe pa na dan pridobitve.

7. člen
(1) Obstoj vrednostnih papirjev se ugotavlja iz izpisa stanja na računu vrednostnih papirjev iz centralnega registra vrednostnih papirjev o vrsti in številu vrednostnih papirjev. Kot njihova vrednost se upošteva vrednost, ki jo centralna klirinška depotna družba jemlje kot osnovo za izračun nadomestila za vzdrževanje stanj vrednostnih papirjev.
udirač => uni. dipl. inž. rač.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzajemni skladi n-tič (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
951117663 (262) euronet1
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17918081 (465) RoccoC
»

Vlaganje 1.000€ na mesec (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24030388 (2450) gruntfürmich
»

Trading212 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
725810 (483) libreus

Več podobnih tem