» »

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje?

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje?

««
9 / 9
»
»»

buttcrack ::

aha sedaj štekam, tvoj neizkoriščen kapital, ki ga vidiš v degiro accountu, je u bistvu na temu flatex TRRju...

vse jasno

J.McLane ::

CSD verjetno tudi zanima imetje delnic na Degiru, ne samo keš na Flatex računu. So pa malo smešni tile naši organi, kako naj človek ve od kje oni dobijo avtomatsko podatke o imetju in od kje ne? A čakaš na odločbo in tam potem preverjaš ali so res zajeli vse tvoje imetje ali so morda kaj pozabili in se ti, dobra duša, potem pritožiš na odločbo in jim sporočiš, da imaš še 100k EUR v delnicah na Degiru. Ja seveda.

Najbolj smešno je pa to, da je to itak imetje, ki si ga pridobil s plačo in disciplino in je bilo itak že upoštevano pri preteklih CSD odločbah. V bistvu si za disciplino in šparanje potem še enkrat tepen. No na srečo je trenutno ta fiktivni priliv od imetja ovrednoten po res smešno nizki obrestni meri, 13 let nazaj pa to niti približno ni bilo smešno.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: J.McLane ()

GizmoX ::

Praktično počakaš na odločbo, in pogledaš, kaj vse so našli. Če niso, tudi ne bodo, in ne bo problemov. Če so našli, so tudi napisali, in vzeli v obračun.
Teoretično moraš pa poznat zakon (oz. več njih), jih razumeti, in jih do pike upoštevati.
Za šparanje si tepen. Po drugi strani tistemu, ki nima, ne moreš vzeti.

GizmoX je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Btw a furs čekira stanja na t212, degiro ipd za npr doklade? Jim je treba javit stanje? Če imas pri nas etf, ti jih itak avtomatsko upoštevajo...
Po mojih izkušnjah ne upoštevajo.
Bi načeloma moral javit. Je pa dodaten fiktiven dohodek iz vrednostnih papirjev (tudi ETF-jev) precej majhen, tako da ne vpliva zelo.
(10.000€ privarčevanih je cca 5€/mesec fiktivnega dohodka, deljeno z npr. 5 člani = 1€/mesec več. Ampak razumem, nekateri padejo v višji razred zaradi 0,01€).

PRAVILNIK o načinu ugotavljanja premoženja in njegove vrednosti pri dodeljevanju pravic iz javnih sredstev ter o razlogih za zmanjševanje v postopku dodelitve denarne socialne pomoči:
2. člen
Upravičenec je ob uveljavljanju pravic iz javnih sredstev pristojnemu centru za socialno delo dolžan sporočiti vse podatke o obstoju in vrednosti premoženja, ki ni razvidno iz uradnih evidenc in o tem priložiti dokaze, s katerimi razpolaga ali jih lahko pridobi.

3. člen
(1) Premoženje po tem pravilniku predstavlja vse nepremično premoženje, osebna in druga vozila, vodna plovila, lastniški deleži gospodarskih družb ali zadrug, vrednostni papirji, denarna sredstva na transakcijskem ali drugem računu, kadar ne predstavljajo dohodka skladno s prvim odstavkom 12. člena Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Uradni list RS, št. 62/10 in 40/11; v nadaljnjem besedilu: ZUPJS), hranilne vloge in druga denarna sredstva (v nadaljnjem besedilu: prihranki) ter drugo premično premoženje, s katerim upravičenec razpolaga na dan vložitve vloge, v primeru pridobitve premoženja po vložitvi vloge do izdaje odločbe pa na dan pridobitve.

7. člen
(1) Obstoj vrednostnih papirjev se ugotavlja iz izpisa stanja na računu vrednostnih papirjev iz centralnega registra vrednostnih papirjev o vrsti in številu vrednostnih papirjev. Kot njihova vrednost se upošteva vrednost, ki jo centralna klirinška depotna družba jemlje kot osnovo za izračun nadomestila za vzdrževanje stanj vrednostnih papirjev.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

CartmanF ::

Da malo obudim temo, ali se je na degiro trenutno možno registirati kot slovenski državljan? Trenutno uporabljam eToro in Interactive Brokers, pa gledam da ima Degiro najboljše pogoje.

pirx ::

Tudi mene zanima, če se je že kaj spremenilo, ampak na srečo imam še vedno aktiven račun pri njih. Zanima pa me za ženo.

Ima kdo izkušnje s https://optimtrader.com/en/? To imajo Slovenci čez.

tompro ::

CartmanF je izjavil:

Da malo obudim temo, ali se je na degiro trenutno možno registirati kot slovenski državljan? Trenutno uporabljam eToro in Interactive Brokers, pa gledam da ima Degiro najboljše pogoje.Bi investiral za začetek par tisoč eur v kakšen etf, ki vlaga v sp500. Kateri etf predlagate in katero platformo? Vnaprej hvala.

pirx ::

Jaz imam https://www.justetf.com/en/etf-profile..... Zajema USA in Kanado.

pirx ::

Želim oddati napoved za odmero dohodnine od dividend in imam dva obrazca na voljo: Napoved za odmero dohodnine od dividend (DOHKAP št. 3) in Napoved za odmero dohodnine od dividend za odmerna leta od 2020 dalje (DOHKAP št.3). Je to neka novost? Moram izbrati tega za 2020?

Aja, pa dividende sem prejel 4 krat (vsako četrtletje) od istega ETF sklada. Glede na to, da je v obrazcu polje "Datum prejema dividend", moram napisati datum od nazadnje prejetih dividend ali pa moram dodati še 3 "obrazce" in v vsakem posebej napisati datum prejetja dividend in znesek?

Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirx ()

GizmoX ::

Če piše od 2020 dalje, uporabiš tega.
Sicer pa - elektronska oddaja na strani od DURS-a kaže v obeh primerih na isto povezavo - https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/Per...Doh_Div. Pa menda ne vpisuješ tega na papir?
Poleg obrazca naj bi bila na voljo navodila - tam verjetno piše, kako in kaj moraš vpisati. Bi si pa mislil, da moraš za vse 4 dividende vpisati podatke, nekam že. V elektronski obliki je verjetno tako, da dodajaš poljubno vrstic ...
udirač => uni. dipl. inž. rač.

pirx ::

Ja, dodal sem 4 vrstice pod en obrazec in to je to.

Sergio4 ::

pirx je izjavil:

Tudi mene zanima, če se je že kaj spremenilo, ampak na srečo imam še vedno aktiven račun pri njih. Zanima pa me za ženo.

Ima kdo izkušnje s https://optimtrader.com/en/? To imajo Slovenci čez.

Lepo da imamo tudi domačega brokerja. Ampak 5 EUR comission na trade? Ali napak gledam? Je to mesečno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sergio4 ()

mark22 ::

Počas mi gre na živce Degiro. Poslal denar pred 14 dnevi, še vedno ni vidno na Flatex računu. Je pri vas isto? Bo treba zgleda na Interactive brokers.

grikos ::

mark22 je izjavil:

Počas mi gre na živce Degiro. Poslal denar pred 14 dnevi, še vedno ni vidno na Flatex računu. Je pri vas isto? Bo treba zgleda na Interactive brokers.

Pri meni je bilo vedno na računu v roku dveh delovnih dni. Sem pa nazadnje nakazoval decembra...
Klikni povezavo in zasluži s Coinbase Earn vsaj 30$ kriptovalut:
https://coinbase.com/earn/comp/invite/p2rjyt89

CoreySteel ::

Odkar je flatex, je pri meni denar vedno naslednji dan najkasneje. Nazadnje poslal v sredo in ob štirih zjutraj dobil mail, da so sredstva že gor :)
Twitter: @CoreySteel_

Zgodovina sprememb…

Kebo ::

Jaz dobim še isti dan poslano iz N26, če ja tja do 13:00 poslano.

mark22 ::

Pošlješ lepo na flatex račun in to je to. Zdaj pa odpirajo neko preiskavo - I have opened an internal request to the responsible Reconciliation department for further investigation.

buttcrack ::

Kebo je izjavil:

Jaz dobim še isti dan poslano iz N26, če ja tja do 13:00 poslano.

Jaz tudi, zadnjič prejšnji teden. Je pa denar prej viden kot pride mail.

mark22 ::

Ja dobr, da vam gre vse hitro skoz. Evo še dva dneva sta minila in denar še vedno ni gor. Kljub temu, da dodatno raziskujejo, kje naj bi bil denar. Pol jim pa nakaž neko večjo vsoto denarja. Pa sem bral mal mnenja o degiru pa tud nisem edini s to težavo.

GizmoX ::

Si pri sebi vse morebitne težave izločil? Poslal iz pravega TRR-ja? Na pravi TRR? Sklic? Je naša/izvorna banka potrdila plačilo?
Ko boš kaj izvedel, le sporoči, kaj je bilo.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

buttcrack ::

Se bojim, da je kakšna banalna napaka na strani naših bank/nakazila, ker n26 mi do sedaj 3x ni vzelo več kot par ur.

mark22 ::

Dvomim. Po moje je nekaj narobe s flatex računom. Mogoče še ni povezan. Al pa vejo da bo borza padla pa mal dnar zadržujejo, da nam šel v minus.

buttcrack ::

prvo nakazilo?

Important: Please transfer funds from the VERIFIED linked bank account you have registered with DEGIRO (tvoj IBAN) or change your bank account here.

Please be aware that your linked bank account must be in your name, that you can only transfer EUR and it is NOT possible to link a corporate bank account to a personal DEGIRO account.

mark22 ::

ja na flatex je prvo nakazilo. A to je pol normalno, da rabjo tok časa.

buttcrack ::

Sam se ne spomnim da bi toliko časa trajalo.

Toiletman ::

Jaz sem se prijavil danes na Captrader. Me zanima kako dolgo bo trajalo, da odobrijo račun.

Steinkauz ::

Toiletman ::

Steinkauz je izjavil:

Men so 5 dni :
https://slo-tech.com/forum/t762211/p702...

Kul hvala :) res jih boli kurac za dizajn haha jaz bom drugače uporabljal samo za ETF-je. Zanima me tole, če dva družinska clana vlagata a je bolje imeti joint account da imaš večji profit ali je vseeno bolje imeti ločena accounta?

mark22 ::

Jaz se bom umaknil iz Degira. To men ne deluje normalno in zanesljivo. Minilo je že 15 dni od nakazila pa nič ne naredijo. Tud poslal mail na flatex banko in dobil odgovor, da oni ne morejo nič, da naj urejam z Degiro. Ta degiro je dober mogoče da se mal igraš za kaj resnega pa raja izberem IB. Kao garantirajo 100.000€ sam zanima me, kdo mi bo to nakazal in kdaj? Vedno več jih ima probleme - https://www.trustpilot.com/review/www.d...

GizmoX ::

Zanimivo. Sam imam z njimi dobre izkušnje. Ko sem moral enkrat uredit eno zadevo, so po e-mailu odgovorili, da moram poklicat. Pa smo se slišali (v angleščini) in so potem uredili v minutah.
Če toliko časa traja, na banki sproži reklamacijo in naj ti banka vrne denar (še ena pozitivna izkušnja iz N26, ko so mi v dobri veri takoj povrnili denar na račun, šele potem pa so začeli postopek pridobivanja denarja nazaj od trgovine).

Preden greš na IB (ali kamorkoli pač), res preveri, če ni problem na tvoji strani. Da nimaš potem težave ne z enim, ampak z dvema naenkrat ;((.
Po mojih izkušnjah imajo pogosto težave isti uporabniki - na več platformah - ker pač delajo nekaj drugače od večine (ali pa imajo na računalniku kakšno "nedolžno" a posebno konfiguracijo).
Če 99% normalno deluje, ti si pa ravno v tistem 1%, ... ;)
udirač => uni. dipl. inž. rač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GizmoX ()

mark22 ::

Sem dobil danes odgovor - Thank you for your email.

I can see indeed that you sent the funds from SI56.... Primary - Deposit and Withdraw funds (should be OK) to DE70.... (flatex, should be OK).

Therefore, I requested to the responsible department to review it once again and provide a resolution accordingly. Thank you for your patience, we will inform you at the earliest.

in kmalu bo 1 mesec od nakazila.

Tuba ::

Mato989 je izjavil:

Poglejte.. .Degiro pripravlja spletno platformo v SLO jeziku... sem bil na razgovoru za support in prevajanje in ostalo dober mesec nazaj, takrat so stekli postopki, oz. še malo prej. Sicer ne vem koliko lahko povem ker ne vem če je kje kak NDA v onem kaj sem podpisal pa še nisem pogledal. Kakorkoli Postopek se je začel... pričakujete lahko platformo do konc leta verjetno


tok o tem

David28 ::

Živijo.
Mene, če morem na FURS prijaviti račun, kateri mi je Degiro odprl za prenos denarja?
Hvala in lep pozdrav.

CoreySteel ::

Ja.
Twitter: @CoreySteel_

Johan_skala ::

Zdravo. Imel sem namen kupiti nekaj zlata v obliki ETC in sem med Free ETF na Degiru našel ISIN: JE00B1VS3770, DE000A0LP781 in IE00B4ND3602. Žal nakup ni bil možen. Iz supporta so mi odgovorili, da Custody profil tega ne omogoča, lahko pa si odprem še en BASIC profil.
Čudno, ker srebro JE00B1VS3333 sem pa lahko.
««
9 / 9
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzajemni skladi n-tič (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Loža
1253176391 (440) libreus
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59469369 (1335) Samsung06
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17920297 (2204) libreus
»

Investiranje 100k

Oddelek: Loža
474579 (1678) ubermensch

Več podobnih tem