» »

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje?

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje?

««
«
1 / 11
»»

pirx ::

Pozdravljeni,

iskal sem discount online brokerja v EU in Degiro se zdi med boljšimi opcijami. Že sem se registriral, samo še denar moram nakazati.

Ima kdo izkušnje z njimi? So OK? Želim kupiti nekaj ETF-jev in pustiti investicijo ležati 5-10 let.

Hvala.
  • spremenil: bluefish ()

AndrejO ::

Pazi pri izbiri med "navadnim" in "custody" računom. Kar bi ti rad, je "custody" račun. Če se zafrkneš, boš moral odpreti novega.

Odzivnost preko e-mail še nekako gre. Niso preveč hitri, ampak več kot dva delovna dneva še nisem čakal na odgovor.

Ker še niso na sceni 5-10 let, ne ve nihče kako jim bo šlo na dolgi rok.

Ne imeti vseh jajc v enem gnezdu. Brokerji tudi lahko propadejo.

Vrednosti papirji na "custody" računu so pisani na ločeno podjetje, ki ni aktivno na trgu. V teoriji to pomeni, da če posredniško podjetje propade (se zašpekulira), je tvoje premoženje na varnem, ker ni v stečajni masi. V teoriji zato, ker je veljavno nizozemsko pravo in kako to izgleda ti bo vedel povedati samo kakšen nizozemski finančni strokovnjak.

pirx ::

Hvala za odgovor.

Jaz sem odpiral preko nemške strani, ker UK verzija je imela nek "health insurance number" in številke za banko, ki jih jaz, kot državljan Slovenija, nimam. Pri nemški verziji sem izbral "Privatkunde" (druga opcija je bila "Geschäftskunde"). Pri UK, kolikor zdaj vidim, pa je tudi samo "Private individual" in "Business account".

Se ne spomnim, da bi lahko kje posebej izbral "custody" račun. Mogoče veš, kdaj oz. kje je možno izbrati to opcijo?

Izbral sem jih na podlagi te tabele: https://brokerchooser.com/broker-compar.... Edina slabost, ki jo vidim je nizka zavarovana vsota (20.000 EUR). Večina drugih ponudnikov garantira za €50K ali €100K.

galu ::

Jaz sem se registriral na njihovi irski strani (ker je bilo v angleščini in brez št. zdravstvenega zavarovanja, kot si prej omenil za UK). Če se ne motim, custody izbereš bolj na koncu registracije (morda celo po tem, ko izvedeš prvo nakazilo, ki je namenjeno verifikaciji).
Tako to gre.

pirx ::

OK, hvala. Mogoče se bom potem znova registriral na irski strani.

pirx ::

Se že registriram in vidim, da to moram odkljukati: "Securities lending and use or open a (non-lending) Custody profile"

Mislim, da je to ta "custody" o katerem je bilo govora.

EDIT: Brez kljukice na "securities lending" me ni pustilo naprej. Kolikor sem razumel, lahko do 30% mojega portfolija "posodijo" nekomu drugemu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirx ()

lejko0 ::

Irska stran zahteva PPS number . Ste pustili to prazno?

pirx ::

Vpisal sem svojo davčno. Piše, da če nimamo PPS naj dodamo "tax number" iz države v kateri smo rezidenti.

Registracijo sem končal, v PON nakažem nekaj denarja, da kupim delnice ETF-ja.

AndrejO ::

pirx je izjavil:

Se že registriram in vidim, da to moram odkljukati: "Securities lending and use or open a (non-lending) Custody profile"

Ne rabiš oz. ne smeš odkljukati. To pomeni, da si na napačni poti in boš (oz. si) odprl navaden račun namesto custody, ki ga bi želel.

Kar bi moral storiti je to, da klikneš, namesto na kljukico, na ne preveč očitno modro povezavo, kjer piše, da želiš odpreti custody račun (v ang. je besedilo dobesedno "or open a (non-lending) Custody profile"). To ti odpre novo stran, kjer boš imel na dnu dva gumba, en od njiju pa te bo pripeljal naslednjo stran, kjer boš lahko prebral pogoje poslovanja za custody račune.

pirx je izjavil:

EDIT: Brez kljukice na "securities lending" me ni pustilo naprej. Kolikor sem razumel, lahko do 30% mojega portfolija "posodijo" nekomu drugemu?

Na križišču si narobe zavil. Sedaj imaš navaden račun iz katerega lahko svoje investicije tudi "po nesreči" izgubiš, če se pri posredniku s svojimi špekulacijami zakalkulirajo in postanejo insolvenčni.

Priporočil ti bi, da narediš novo registracijo in paziš, da ne boš ponovil enake napake.

pirx je izjavil:


Registracijo sem končal, v PON nakažem nekaj denarja, da kupim delnice ETF-ja.

Glede na to, da tile nimajo posebej omenjeno, da poslujejo v Sloveniji, najprej nakaži 1 EUR, da preveriš, če ti bodo račun dejansko aktivirali. Če da, potem veselo naprej, če pa ne, pa ti ne bo nekaj nnnn EUR viselo v vicah, dokler se ne dogovoriš z njimi kaj in kako.

In ja. Nakazilo 1 EUR preverjeno zadošča.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

pirx ::

Fju, hvala lepa, sem se kar lepo zeznil potem. Jutri odprem nov račun. Takšnih fint sicer še nikjer nisem videl. V US sem imel od leta 2004 naprej dva discount broker računa (Firstrade in MB Trading) in tam se niso šli takšnih poslov. Pa se mi je vedno zdelo, da so v US najbolj požrešni. :)

pirx ::

@AndrejO

Še enkrat hvala za ta zelo pomemben info. :) Danes sem uredil novo registracijo, prejšnji račun pa so mi zaprli.

Sedaj jim hočem nakazati denar in to je ves info, ki ga imam:

Name of beneficiary: Stichting DEGIRO.
Account number: NL37DEUT0319825019
IBAN: NL37DEUT0319825019
BIC: DEUTNL2N

Položnice ne morem potrditi, če ne vpišem naslova. Vprašal sem support, ampak dobil sem tale naslov:

Name of bank: Deutsche Bank AG
Address: Kennedyplein 248, 5611 ZT Eindhoven, Netherlands

To je samo naslov banke.

Na Bloombergu vidim, da je to od podjetja naslov:

Stichting Degiro
Amstelplein 1
9E Etage
Amsterdam, 1096HA
Netherlands

Naj kar te podatke uporabim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirx ()

pirx ::

OK, sem dobil odgovor direktno iz sedeža podjetja. Tako je pravilno:

IBAN: NL37DEUT0319825019
Reference: (no reference)
Name: Stichting DEGIRO
Street: Amstelplein 1, 9E Etage, Amsterdam, 1096HA
Country: Netherlands

AndrejO ::

pirx je izjavil:

OK, sem dobil odgovor direktno iz sedeža podjetja. Tako je pravilno:

IBAN: NL37DEUT0319825019
Reference: (no reference)
Name: Stichting DEGIRO
Street: Amstelplein 1, 9E Etage, Amsterdam, 1096HA
Country: Netherlands

Kul, si zgruntal. Sicer ne vem zakaj banke v Sloveniji vztrajajo na naslovu, ampak ta je tudi za mene deloval OK.

Reference res ni potrebno vnašati, kdor pa ima več kot en račun, pa mora v polju "namen" navesti up. ime na katerega prenaša sredstva. Če tega ne stori, bo moral podatke naknadno sporočilo na njihov e-mail, kar bo celoten proces zamaknilo za dan ali dva. Če imaš samo en račun in up. ime, potem je tudi namen samo kozmetika, ker nakazila sledijo glede na tvoj nominiran TRR.

pirx ::

Jap, to pa mi je omenil support direktno iz Nizozemske. Zdaj imam samo en račun, denar sem že nakazal, čakam še samo, da prispe na račun in grem v nakup. :) Sicer res imajo to posojilno finto, ki bo jo spregledal, če ne bi posebej omenil @AndrejO, ampak drugače pa so res zelo ugodni (še posebej v primerjavi s SLO brokerji, ki so itak razred zase s stroški).

B192 ::

Glede na to da si se registriral na nemški strani, je nato stran možno uporabljati v angleščini ali samo v jeziku izbrane domene?

pirx ::

@B192
Dostop do vmesnika za nakup in prodajo dobiš šele, ko nakažeš denar. Na DE račun nisem nič nakazoval, tako, da za tisto verzijo ne vem. Irska, na kateri sem registriran, pa ima vmesnik samo v EN jeziku. Mogoče ti bo lahko kdo drug odgovoril na to vprašanje bolj konkretno, če ne, pa pošlji mail na support - zelo hitro odgovorijo.

Drugače pa je zadeva res odlična - minimalni stroški in zelo lepo urejen vmesnik, tudi mobilna aplikacija je zelo dodelana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirx ()

B192 ::

Aha, bom kar na irskem potem registriral :)

louser ::

A je treba tam obkljukati še kaj drugega (Geld, email und internet,Pfandrecht..?)

nenaC ::

Tisti, ki varčujete pri Degiro, je že kdo dal kaj v izplačilo? So res težave na tem delu? Brala sem tuje forume in komentarje in sem našla nekaj negativnih mnenj glede izplačila. Vplačilo menda ni problematično, izplačilo pa naj bi bilo. Če ima kdo kakšno info, bo dobrodošla vsem - tistim ki že varčujejo pri Degiru in tistim, ki še zbiramo pogum :)
Hvala!

mix384food ::

Hvala za informacije,

Glede na ugodno strukturo provizij (no inactivity fees) se tudi sam zanimam za tega ponudnika (npr. Interactive Brokers inactivity fee znaša 10USD/mesec), ker me zanimajo bolj investicije in ne dnevno trgovanje.

Kot je že spraševal nenaC tudi mene zanima, če ima kdo izkušnje z izplačili. Hvala :)

metalc ::

Ene parkrat sem si dal nekaj izplačati in je zaenkrat še zmeraj prišlo vse do zadnjega centa. Je pa res, da traja kar nekaj dni od naloga za izplačilo oz. njihovega maila, da je "zahtevek za izplačilo bil sprocesiran", preden se znesek dejansko pojavi na TRR.

Sverc ::

Degiro ne sprejema več slovenskih bank!

I am writing in regards to a recent payment made to your DEGIRO account.

Due to a regulatory change, as of 22/10/2018 we are no longer able to accept Slovenian bank accounts on our platform. We will arrange for your payment to be refunded to the originating account.

mix384food ::

Tudi jaz sem opazil, da se s slovenskim računom ne da več registrirati. Tudi ni opcije da izbereš državo SLovenijo ko izbiraš Address.

Zanima me dvoje, če je morda kdo dobil kake informacije, ker so zelo neodzivni preko e-maila.
1) Se je morda že probal kdo registrirati s tujim računom (npr. N26), toda tu ostaja še potem problem kako vpisati podatke o stalnem naslovu?
2) Glede na to da že imam slovenski račun z naloženimi sredstvi od časa, ko je to bilo še možno. Ali menite, da bodo kaki problemi pri izplačilu?

Isotropic ::

a pa kdo ve, zakaj jih ne sprejemajo več?

mix384food ::

Prilagam odgovor preko njihove Fb strani,
"""""
Hi xxx,
We apologise if you were unable to reach us over the weekend. Our Service Desk is available to assist you Monday to Friday from 7:00am until 9:00pm via email at clients@degiro.ie or telephone at +353 (0)1513 4951.

Citizenship is not a determinant on whether you can open a DEGIRO account however residency is. In order to open an account with us, you must have residency in one of our accepted countries. For a list of accepted countries, please feel free to check out our website degiro.eu.

Moreover, the new changes will not impact our existing clients. We are currently working on being able to offer our services in Slovenia and Slovakia. If you would like, we can add you to our contact list so we can notify you when these services become available.
Kind regards,
"""""
Je pa en workaround, ki ga sem ga trenutno sprobal in zaenkrat deluje. Če imate odprt račun pri tuji banki kot je npr N26, se lahko registrirate. V postopku registracije začasno vpišite vaš naslov kot da prebivate v Nemčiji. Po končani registraciji in verifikaciji (dokument in nakazilo simboličnih 0.01 EUR iz vašega nemškega računa) pa lahko spremenite prebivališče na pravi slovenski naslov. Zaenkrat deluje, bom pa javil, če bodo kakšne spremembe.

LP

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

zgleda so zamešali slovenijo in slovakijo haha

zverina19 ::

mix384food je izjavil:

Tudi jaz sem opazil, da se s slovenskim računom ne da več registrirati. Tudi ni opcije da izbereš državo SLovenijo ko izbiraš Address.

Zanima me dvoje, če je morda kdo dobil kake informacije, ker so zelo neodzivni preko e-maila.
1) Se je morda že probal kdo registrirati s tujim računom (npr. N26), toda tu ostaja še potem problem kako vpisati podatke o stalnem naslovu?
2) Glede na to da že imam slovenski račun z naloženimi sredstvi od časa, ko je to bilo še možno. Ali menite, da bodo kaki problemi pri izplačilu?


Ne, za obstoječe slovenske stranke na Degiru ni nobenih sprememb, z izplacili in vplačilu, so mi zatrdili na njihovem supportu. Včeraj tudi naredil vplačilo, ter bil denar v 8 urah na računu.
Priporočam avstrijski Degiro Support, so zelo odzivni, na odgovor čakaš maksimalno 3 ure.
Edini trenutni manko za slovenske stranke, da ni mogoče narediti spremembe iz basic v Custody račun.

gdjv ::

mix384food je izjavil:

Prilagam odgovor preko njihove Fb strani,
"""""
Hi xxx,
We apologise if you were unable to reach us over the weekend. Our Service Desk is available to assist you Monday to Friday from 7:00am until 9:00pm via email at clients@degiro.ie or telephone at +353 (0)1513 4951.

Citizenship is not a determinant on whether you can open a DEGIRO account however residency is. In order to open an account with us, you must have residency in one of our accepted countries. For a list of accepted countries, please feel free to check out our website degiro.eu.

Moreover, the new changes will not impact our existing clients. We are currently working on being able to offer our services in Slovenia and Slovakia. If you would like, we can add you to our contact list so we can notify you when these services become available.
Kind regards,
"""""
Je pa en workaround, ki ga sem ga trenutno sprobal in zaenkrat deluje. Če imate odprt račun pri tuji banki kot je npr N26, se lahko registrirate. V postopku registracije začasno vpišite vaš naslov kot da prebivate v Nemčiji. Po končani registraciji in verifikaciji (dokument in nakazilo simboličnih 0.01 EUR iz vašega nemškega računa) pa lahko spremenite prebivališče na pravi slovenski naslov. Zaenkrat deluje, bom pa javil, če bodo kakšne spremembe.

LP


To še deluje?

Sem pregledal vse online brokerje in Degiro praktično nima resne konkurence pri "fees".

Lonsarg ::

Lynx Broker ima fiksnih 6EUR na transakcijo, kar je pri večjih zneskih takoj pod 0.25%, podpirajo slo TRR.

Degiro zlo verjetno krši kak EU zakon ko omejuje kje moraš imeti TRR, vem da po regulaciji so delodajalci dolžni na katerikoli EU račun nakazati, so borze res nad tem zakonom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

git_gud ::

gdjv je izjavil:

mix384food je izjavil:

Prilagam odgovor preko njihove Fb strani,
"""""
Hi xxx,
We apologise if you were unable to reach us over the weekend. Our Service Desk is available to assist you Monday to Friday from 7:00am until 9:00pm via email at clients@degiro.ie or telephone at +353 (0)1513 4951.

Citizenship is not a determinant on whether you can open a DEGIRO account however residency is. In order to open an account with us, you must have residency in one of our accepted countries. For a list of accepted countries, please feel free to check out our website degiro.eu.

Moreover, the new changes will not impact our existing clients. We are currently working on being able to offer our services in Slovenia and Slovakia. If you would like, we can add you to our contact list so we can notify you when these services become available.
Kind regards,
"""""
Je pa en workaround, ki ga sem ga trenutno sprobal in zaenkrat deluje. Če imate odprt račun pri tuji banki kot je npr N26, se lahko registrirate. V postopku registracije začasno vpišite vaš naslov kot da prebivate v Nemčiji. Po končani registraciji in verifikaciji (dokument in nakazilo simboličnih 0.01 EUR iz vašega nemškega računa) pa lahko spremenite prebivališče na pravi slovenski naslov. Zaenkrat deluje, bom pa javil, če bodo kakšne spremembe.

LP


To še deluje?

Sem pregledal vse online brokerje in Degiro praktično nima resne konkurence pri "fees".


Tudi mene zanima, če to še deluje. Včeraj sem se probal registrirati in opazil, da za naslov nemorem izbrati Slovenije, zato sem jim pisal. Njihov odgovor:

Thank you for your email and your interestin DEGIRO.
This is something that we are working on to be able to offer to our clients, however we cannot provide a timeline at this time. If you wish to be added to the waiting list to be notified once these accounts become available, please confirm this in a reply to this email. Should you have any further queries, please do not hesitate to contact our Service Desk and we would be happy to assist you.

PgSurfer ::

Izbereš Irsko, deluje brez problemov.

git_gud ::

PgSurfer je izjavil:

Izbereš Irsko, deluje brez problemov.


Na koraku kjer je potrebno vpisati stalni naslov? Ali mogoče misliš na nivoju celotne spletne strani? Ker jaz sem bil na Irski strani vendar od vpisu naslova ne morem izbrati Slovenije.

PgSurfer ::

Na začetku.
Sam sem za vhod izbral kolikor se spomnim Nizozemsko ali Irsko, nato pa podatke kot so v potnem listu - vključno s Slovenijo. Imam pa DE transakcijski račun.
Sem se pa registriral lani marca in je sedaj lahko kaka sprememba.
Edit: Skoro prepričan sem, da sem šel preko strani degiro.nl

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PgSurfer ()

gdjv ::

Sem se registriral včeraj, vse je šlo po planu, tako kot zgoraj napisano.

Vse izpolniš, daš svoj naslov, vendar pa kot državo sem izbral Nemčijo. Imam račun pri N26. Poslal ID, nakazal 0,01 EUR in danes je račun aktiven.

Takoj sem v nastavitvah spremenil bivališče v SLO in izpolnil ostale obrazce v zvezi z davčno št. itd...

Torej gre bp, sem pa šel preko Irske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gdjv ()

trgovec35 ::

Sam sem na nemškem Captrader-Inteactive Broker, registracija je bila dokaj enostavna, support v nulo po mejlu in telefonu, angleško in nemško. Po trejdu USA delnice plačujem piškavih 2$.

Odlična platforma za PC, še boljša za pametni telefon, zato 90% trgovanja opeavim preko telefona.

Nakazana sredstva so v par urah že na trgovalnem računu. Zelo priporočam.

Lonsarg ::

Vidim da je Captrader isto kot Lynx reseller za IB(Interactive Broker). Sam sem izbral Lynx pa vidim da bi kak EUR prišparal preko Captrader pri fee-jih. Je pa res da je Lynx malo večji, se ne bom sekiral zarad par EUR, support ter mobilna aplikacija je res zmaga.

@trgovec35, ima Captrader tudi mobilno aplikacijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ScSIII ::

A bi lahko na katero od teh brokerjev prenesel delnice KRKE od naših borzno posredniških hiš? Naprimer na Degiro?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ScSIII ()

trgovec35 ::

Ja Captrader ima mobilno aplikacijo. V bistvo delam vse preko mobilne. Vse skupaj nekaj let že koristim Captrader in za nič več ne zamenjam.

Bil sem sicer pred leti že z eno nogo na Saxo bank, odlična platforma, podpora po telefonu v nulo, celo v našem jeziku. Ampak so mi bile provizije previsoke, 10 do 20 eur po trejdu. Too much. Captrader kot rečeno 2$ po trejdu. Sitnica!

Danes mi je dolgcajt, ker USA borza ne dela, praznik:(

anketar ::

saxo bank prek ilirike? 2$ je đabe, kakšni so pa še drugi stroški, če ti denar leži al pa da ne trejdaš velik? omejitev kolk trejdev na dan narediš najbrž ni?

trgovec35 ::

Ne, Saxo sem bil direktno, ne preko Ilirike.
Edini strošek je še 4,5 eur mesečno za lajf podatke-cene, sicer je 15 minutni zamik. Druga še nisem plačal.

Je nek fee če nič ne trguješ pol leta ali leto se mi zdi, ampak me ne tangira.

Imajo pa USA omejitev št. day tradov, 4 v 5 dneh. Če želiš normalno day trejdat koliko te je volja, moraš imeti saldo vsaj 25.000 $. Jaz včasih tudi isti dan kaj prodam, sicer pa držim do teden dva, zato me to ne moti. Te pa aplikacija sama opozori.
To je to. Drugih stroškov ni.
Okej, če trejdaš margin in si sposodiš, so obresti strošek, jasno.
Skratka druga ni. Poceni zadeva.

Aja, tisti mesečni fee 4,5$ ti odpade, če narediš 10 trejdov mesečno. Včasih plačam, včasih ne, odvisno koliko trgujem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trgovec35 ()

anketar ::

aha sej to v usa morš bit day trader da maš lahko več traydov na dan, no te omejitve pred leti na saxo bank ni blo (ilirika)

za eu trge pa pol te omejitve ni?

metalc ::

ScSIII je izjavil:

A bi lahko na katero od teh brokerjev prenesel delnice KRKE od naših borzno posredniških hiš? Naprimer na Degiro?


Lahko ti odgovorim v stilu radia Erevan: načelno da, ampak....
Problem je namreč, da bi delnice najverjetneje moral prenesti z našega na nek drug "KDD" (v primeru Degira je to Kasbank), kar pa dejansko ni trivialno in lahko traja tudi več tednov. Poleg tega ti uspel prenos zaračunata oba posrednika, Degiro 10€ na pozicijo, naš najverjetneje še več. Lahko pričakuješ, da naši ne bodo preveč navdušeni nad izgubo "molzne krave", zato se lahko kar navadiš na izmotavanje, kako je to "težko", "nemogoče", če si prepričan, da lahko zaupaš "kar nekim Nizozemcem" itd. (mmg., jaz sem sicer bolj prepričan, da imajo skoraj vsi naši posredniki svoje privat portfelje raje pri "nekih Nizozemcih" kot pri svojih delodajalcih :) )

Vsaj tako nekako je bilo pri meni, ko sem hotel prenesti Krko, potem sem pa preučil cenike od obeh in se je izkazalo, da je vsaj v mojem primeru še najceneje in najenostavneje, če delnice kratkomalo prodam in jih znova kupim pri Degiru (no, potem sem namesto Krke kupil nekaj "ekvivalentnega", ampak to nima več veze s tvojim vprašanjem).

trgovec35 ::

anketar je izjavil:

aha sej to v usa morš bit day trader da maš lahko več traydov na dan, no te omejitve pred leti na saxo bank ni blo (ilirika)

za eu trge pa pol te omejitve ni?


Ne, to je samo USA zakonodaja. Ker trgujem le USA delnice, nisem glede EU delnic tega niti upošteval.

PreviousUser ::

Jaz bi imel par vprašanj, in sicer na kateri domeni se bolj splača odpreti račun, irski ali nemški z vidika stroškov? Mislim, da se sklade, bazirane v Nemčiji ceneje kupuje z nemškega in sklade na Irskem ceneje z irskega?

In pa še, ali so nakupljeni vrednostni papirji dejansko v naši lasti ali Degirovi?

Ali Degiro služi s skritimi provizijami in ima tako lahko nakupne tako nizke? Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

PreviousUser ::

Tisti, ki ste na DeGiru, kako ste zadovoljni? Kaj kupujete ETF, REIT, tudi delnice?

metalc ::

Ali kdo ve, je v FURSovih popisnih listih treba prijavljati promet s skladi denarnega trga (MMF) in kompenzacije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: metalc ()

Grega_K ::

pirx je izjavil:

@AndrejO

Še enkrat hvala za ta zelo pomemben info. :) Danes sem uredil novo registracijo, prejšnji račun pa so mi zaprli.

Sedaj jim hočem nakazati denar in to je ves info, ki ga imam:

Name of beneficiary: Stichting DEGIRO.
Account number: NL37DEUT0319825019
IBAN: NL37DEUT0319825019
BIC: DEUTNL2N

Položnice ne morem potrditi, če ne vpišem naslova. Vprašal sem support, ampak dobil sem tale naslov:

Name of bank: Deutsche Bank AG
Address: Kennedyplein 248, 5611 ZT Eindhoven, Netherlands

To je samo naslov banke.

Na Bloombergu vidim, da je to od podjetja naslov:

Stichting Degiro
Amstelplein 1
9E Etage
Amsterdam, 1096HA
Netherlands

Naj kar te podatke uporabim?

Kot prejemnika, naslov ter vse (razen transakcijskega računa, se razume) lahko napišeš cigu-migu.
Vsi ti podatki so popolnoma irelevantni, vključno s kodo namena.
To velja za praktično vsa nakazila, izjema so slovenska z referencami, kjer pač vpišeš še referenco.
Lp

PreviousUser ::

Ali mislite, da bi se lahko pojavili kaki problemi za nas iz Slovenije, ker uradno Slovenci ne moremo poslovati z Degirom (Slovenije ne moreš izbrati, ko odpiraš račun), delamo pa obvod z recimo N26. Ali je to sploh dovoljeno?

gdjv ::

Glede na to, da moraš pri "verification" naložit ftc. osebnega dokumenta iz katerega se jasno vidijo vsi podatki, ne vidim razloga za kakšne težave.

JA23 ::

Mene pa znima ali ima kdo podatke za Napoved za odmero dohodnine od dividend?
Predvsem me zanima, kaj se vpiše v:
1. Davčna številka izplačevalca dividend
2. Identifikacijska številka izplačevalca dividend
3. Naziv izplačevalca dividend
4. Naslov izplačevalca dividend
5. Država izplačevalca dividend
5. Vrsta dividende
6. Država vira

Ima kdo že kaj izkušenj s tem?
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
752178482 (1701) onka
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20940641 (985) Slayer69
»

DURS dividende davek

Oddelek: Loža
413887 (2043) FireSnake

Več podobnih tem