Forum » Loža » Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Temo vidijo: vsi

Mercier ::
To itak, bolj me zanimajo pogledi na posvajanje mačk. In ostalih zverin.
Kot "mačjo osebo" me ena stvar pomalem gloda že ves čas: kakšna je direktiva glede domačih živali? Mislim, ne jem tega, hranit pa moram.
Direktiva? Glede cesa? A hranjenja zivali z zivalskimi izdelki? Ja, se najdejo vegani, ki nasprotujejo temu. Ampak to so extremisti, podobni tistim, ki vdirajo na kmetije. Vsak pameten vegan ti bo povedal, da daj macki za jest hrano, ki vsebuje dovolj mesa. Ker macke to pac jedo.

K0l1br1 ::

nejclp ::
ki so jih zaklali po letu ali manj mizernega življenja.Tele bedarije ponavljate skozi in skozi. Na koncu jim boste še verjeli.
Pri piščancih je klavna zrelost cca. 55 dni.
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l...
Govedo, pač varira, telički so primerni za klanje od 3 meseca naprej
Starostne kategorije
Kategorija Opis klavnih trupov oz. polovic
mlada govedina telice v starosti od 8- 30 mesecev
mlada govedina voli v starosti od 8 do 30 mesecev
govedina krave v starosti nad 30 mesecev do 5 let
govedina krave v starosti nad 5 let
govedina biki v starosti nad 24 mesecev in voli nad 30 mesecev
Kategorije govejih trupov glede na
starost in spol
Oznaka Opis
kategorije
D1 trupi oz. polovice samic (krav), ki so telile, starosti do 29 mes.
D2 trupi oz. polovice samic (krav), ki so telile, od 29 mes. do 5 let
D3 trupi oz. polovice samic (krav), ki so telile, starosti > = 5 let
E trupi oz. polovice telic do 30 mesecev
V trupi oz. polovice telet starosti do 8 mesecev, teže od 25-185 kg
Z trupi oz. polovice telet starosti od 8 do 12 mesecev
https://sc-s.si/joomla/images/4-Kategor...
Kot "mačjo osebo" me ena stvar pomalem gloda že ves čas: kakšna je direktiva glede domačih živali? Mislim, ne jem tega, hranit pa moram.
Direktiva? Glede cesa? A hranjenja zivali z zivalskimi izdelki? Ja, se najdejo vegani, ki nasprotujejo temu. Ampak to so extremisti, podobni tistim, ki vdirajo na kmetije. Vsak pameten vegan ti bo povedal, da daj macki za jest hrano, ki vsebuje dovolj mesa. Ker macke to pac jedo.
http://www.vegan.si/za-zivali/skrbnistv...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

wajdujc ::
ki so jih zaklali po letu ali manj mizernega življenja.Tele bedarije ponavljate skozi in skozi. Na koncu jim boste še verjeli.
Jep, čez 300 mln piščancev se letno zakolje v Sloveniji pri starosti okoli 2 mesecev, če bi cakali, da bi ugasnili prvo svečo bi to meso bilo johoho dražje

K0l1br1 ::
Piščanci, govedo, teleta so hrana. Če ne bi bili, bi jih lahko imeli v sobah in se z njimi pogovarjali. No, še vedno jih lahko imate. V sobah, še raje pa v zmrzovalnikih.
pri starosti okoli 2 mesecev, če bi cakali, da bi ugasnili prvo svečoAja, torto za rojstni dan bi jim rad naštimal? Predlagam ukvarjanje z resnimi ali pa z resnejšimi problemi, kot je štetje rojstnih dnevov pri živalih, ki jih za to boli Q
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()

wajdujc ::
pri starosti okoli 2 mesecev, če bi cakali, da bi ugasnili prvo svečoAja, torto za rojstni dan bi jim rad naštimal? Predlagam ukvarjanje z resnimi ali pa z resnejšimi problemi, kot je štetje rojstnih dnevov pri živalih, ki jih za to boli Q
Odgovoriti z neumnostmi na odgovor na tvoje blodnje v bistvu izkazuje, da si dosledno nesposoben smiselnega pogovora

nsa_ag3nt ::
Se kar nismo razcistili ali je veganstvo primarno etika ali zaradi zdravstva....
Ce je etika potem cruz ne more met prav ker ce si eticen mors bit eticen do smrti in unret zraven steaka kot vegan
A ves, da ce se dost dolg casa namerno delas, da si debil potem dejansko to postane res? Nauci se debatirati in pogovarjati. Ti je bilo ze veckrat razlozeno, da ce bos v zivljenski nevarnosti ti ne bo noben vegan ocital, da si ubil in pojedel zajca. Se vec! Ce bos v zivljenski nevarnosti, ti ne bo noben vegan ocital tega, da si pojedel svojega mrtvega prijatelja. Ampak samo, ce bos res v zivljenski nevarnosti.
Tale post si lahko sprintas in ga nekajkrat preberes. Pa lahko tud prosis koga, da ti ga pomaga razumeti, ce se vedno ne bos razumel. Ok?
Če se omejim na boldano in vegane, potem če nisi v zivljenski nevarnosti zajca (mesa) ne smeš jesti ?
Se bere kot prehranski fanatizem, po definiciji.In tega nihče ne mara, jaz pustim vegane pri miru, naj še oni pustijo mene.Preveč zahtevam ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsa_ag3nt ()

jype ::

BigWhale ::

Mercier ::
Na splošno čestitam veganski strani za dobro speljano temo. Mislil sem, da bo totalni derail, pa je čisto OK (definiranje "tru metalca" izvzamem) in informativna, samo v tem delu sem malo razočaran. Mnenje o šamponu je izdelano, za mačke pa se naj delam, da krotijo lakoto s lovljenjem miši.

Na splošno čestitam veganski strani za dobro speljano temo. Mislil sem, da bo totalni derail, pa je čisto OK (definiranje "tru metalca" izvzamem) in informativna, samo v tem delu sem malo razočaran. Mnenje o šamponu je izdelano, za mačke pa se naj delam, da krotijo lakoto s lovljenjem miši.
Ne, ni se ti treba delat, mirno jim lahko daš mačjo hrano, nobene krave niso gojili namensko za to, da bi jo predelali v mačjo hrano.

Pika na i ::
Še razložil ji bom.
Če ji poveš, kako pridna je, ker ti ni strgala copatkov, ji seveda lahko poveš tudi kaj je v njeni hrani. Pogovarjat se je treba o vsem.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Še razložil ji bom.
Če z mačko uspešno komuniciraš, potem ji povej še, da obstaja tudi mačja hrana iz insektov, ki je bližja prehranjevanju manjših mačk v naravi, kot pa govedina, mogoče se raje odloči za to opcijo. Prav tako se ji bo morda zdelo bolj etično, da raje poje kakšno gojeno dagnjo ali ostrigo, ampak poskrbi, da bo kuhana, ne surova.
Pa ne pozabi vajine debate dat na youtube, kliki so zagotovljeni.

rezator ::
Vsejedci v bistvu pojedo vec prehrambenih dodatkov kot vegani. Recimo umetno dodanega kalcija, ki se ga dodaja v mleku.
To pijejo ti ki so nasedli propagandi na TVju, tvoji bratje in sestre ki sledijo trendu.
Normalen človek se tega predelanega mleka izogiba isto kot tvojega "zdravega" vegetarjanskega kosila.
A to si nalasc odgovarjal samo na tisti del, ki je bil tebi po godu? :) Pa si se vseeno uspel napisat neumnost? :)
Ti pa tisti del, ki tebi ni po godu preprosto izbrišeš.
Some people feel the rain. Others just get wet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 282060 (261590) | BigWhale |
⊘ | Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 38900 (33959) | Netrunner |
» | Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 106723 (93523) | Smrekar1 |