» »

Ženske so boljše voznice kot moški

Ženske so boljše voznice kot moški

IL_DIAVOLO ::

Jaz spustim enega, drugega mora spustiti tisti za menoj. To se tudi ponavadi zgodi.

To je edino pravilno in logično, da ne delaš kolone. Sistem zadrge.

Drugace pa ne ustavljam vedno, sploh ne takrat, če za menoj ni kolone. Common sense.

[Michael] ::

Seveda.
Sistem zadrge žal večina ne pozna oz. se ga ni naučila.
Tako, ko odstopiš prednost skočijo notri 2, 3-je, naslednji ne spusti nikogar, šleperja ni šans, da spustim itd.
1-1 je po šolsko, sej bo, počas.

Zlate ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Drugace pa ne ustavljam vedno, sploh ne takrat, če za menoj ni kolone. Common sense.

Se popolnoma strinjam - več zdrave pameti in logike bi moralo biti na cesti in v življenju. Sicer sem hotel dopisati še izjemo, da če za menoj ni nikogar, potem pač peljem naprej, vendar sem že tako napisal preveč...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Raptor F16 ::

Aha, a zato me na prehodu za pešce največkrat ženska spregleda? Ali pa hodiš ob cesti, cesta prazna, ona vozi nasproti, pa bognedaj, da bi te obvozila ali vsaj hitrost zmanjšala, pa kar rine vate. Tako slaba prostorska predstava, kot jo ima splošno povprečje pri ženskah, dostikrat potrdi marsikateri stereotip. Tako na parkirišču, kot tudi na cesti. Koliko sem jih že videl, ki kar po sredini vozijo, ker se bankine bojijo. Ali pa razvrščanje pred večnivojskim križiščem... nepoznana logika. Postaviš se skrajno desno, da lahko tisti za tabo zapolnejo še levi nivo in te obvozijo... ne mine pet sekund, najde se talentiranc/ka (tu sta oba spola glih glih žmunjena), ki se postavi skrajno levo in zabije prost prehod.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

EnStot ::

Vazelin je izjavil:

Voznik, ki fura 60-70 izven naselja, kjer bi lahko peljal BP 90 je nevaren isto kot pijanček. Tiste, ki so sposobni peljati normalno sili v čudne, tudi nevarne manevre. Kar pogreje me, ko vidim kakšnega mojstra ko fura izven naselja 60.

Ne, niti slučajno ni ENAKO nevaren kot pijanček! Nevaren si ti in tebi podobni, ki vas lastni manj razviti možgani "silijo v čudne, tudi nevarne manevre" in vam podzavestno vklopijo centralno ogrevanje.
Tudi zato so ženske boljše voznice, ker imajo bolj razvite možgane od moških.

pirat ::

Nekaj statistike:
Povzročitelji vseh 28 smrtnih prometnih nesreč zaradi alkohola, ki so se zgodile letos, so bili samo moški, medtem ko je od 22 smrtnih prometnih nesreč zaradi alkohola, ki so se zgodile lani, ženska povzročila eno.
Moški pogosteje sedejo za volan pod vplivom alkohola. Policisti so letos zaradi vožnje pod vplivom alkohola v 91 odstotkih kaznovali moške.

No, tukaj je napaka. Saj je vendar znano, da se moski pod vplivom alkohola spremenijo v -> ženske! Bistveno vec govorijo, hodijo na wc in ne znajo vec voziti. Nesrece zaradi alkohola bi statisticno morali voditi pod zenske. :)) :)

KG-348 ::

TheBlueOne je izjavil:

Ce hoces da zenska vozi hitreje ji moras kupiti boljsi avto. Moja pride do omejitve, ce ima 200+ konjev, potem tudi do pregresnik 150kmh na AC. :) Tako da normalna hitrost po mojih izkusnjah stane nekje 50kEUR+ in ca. eno platisce na leto.

Dobro te ožema. 50k eur za avto z 200+ km. AMG?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KG-348 ()

Master_Yoda ::

Spomnim se da sem nekje ze pred leti bral, da moski povzrocijo vecino nesrec s hujsimi posledicami, zenske pa povzrocijo vec nesrec kot moski, ampak ne tako hude - fenderbenderji kjer ni noben poskodovan, etc.
Dovie'andi se tovya sagain.

Vazelin ::

Master_Yoda je izjavil:

Spomnim se da sem nekje ze pred leti bral, da moski povzrocijo vecino nesrec s hujsimi posledicami, zenske pa povzrocijo vec nesrec kot moski, ampak ne tako hude - fenderbenderji kjer ni noben poskodovan, etc.

Potrjujem
Do sedaj se mi je zaletelo že nekaj žensk. Noben poškodovan
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Kaj ti pomaga, da si "dober" voznik, če pa si v prometu nevaren za druge udeležence

Moja mati dostikrat niti ne vedo, da so se malo zaletela :))

imagodei ::

Po vseh merilih, ki v resnici štejejo, naslov teme drži.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

pirat je izjavil:

Za razliko od tebe, ki veš, da se nisi, avto je pa vseen porašplan okol in okol?

Šovinisti ste čoravi.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

jype je izjavil:

pirat je izjavil:

Za razliko od tebe, ki veš, da se nisi, avto je pa vseen porašplan okol in okol?

Šovinisti ste čoravi.

Ma edini čorav tukaj si ti. Sarkazma ne zaznas, pa da bi te po glavi z njim. A v tej temi se pa ne bos usajal, da ni razlik med spoloma?

111111111111 ::

Sam res jype, kje si sedaj z enakostjo spola, ko gre nam moškim slabše. :D Edino kar moram priznati, je Hipatija vrgla lepo kost, da jo poglodamo. Še jype je nasedel.

Cruz ::

111111111111 je izjavil:

Edino kar moram priznati, je Hipatija vrgla lepo kost, da jo poglodamo.
Opazuje in polni seznam. 8-)

Delno trditev drži. Ženske manj objestno vozijo

IL_DIAVOLO ::

Saj vse lepo če se pelješ umirjeno in po omejitvah, ampak pri rdeči je pa še vedno treba ustaviti.

https://novice.svet24.si/clanek/novice/...

pirat je izjavil:

Ma edini čorav tukaj si ti. Sarkazma ne zaznas, pa da bi te po glavi z njim. A v tej temi se pa ne bos usajal, da ni razlik med spoloma?
Saj jih ni. Tudi moški bi lahko vozili strpno in defenzivno, pa vas vzgajajo v kretene, posledice so pa mrtvi na cestah.

111111111111 je izjavil:

Sam res jype, kje si sedaj z enakostjo spola, ko gre nam moškim slabše. :D Edino kar moram priznati, je Hipatija vrgla lepo kost, da jo poglodamo. Še jype je nasedel.
Ko jaz vozim avto, vozim ko baba. Moškim, ki me prehitevajo, ko vozim skladno z razmerami na cesti, bi težko preštel mehurčke, ki so se formirali okoli oralne odprtine. Tudi kadar vozim kanto s trikrat več konjskih moči, kot jih imajo oni, vozim tako, da potnikov ne premetava. Vseeno mi je, če se komu to zdi dolgočasno.

Kljub temu lahko številni ljudje potrdijo, da imam penis in testosteron in XY kromosome, tako da očitno ne gre za težavo s spolom, ampak zgolj za slabo vzgojo. Če so vaši starši sprejemali vaše nedopustno vedenje, ali pa ga celo podpirali, potem je razumljivo, da se zdaj težko brzdate, a časi se spreminjajo in morali se boste prilagoditi, ali pa boste končali tako kot se za neprilagojence spodobi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

Zdaj si to predstavljam tako, kot da oviraš promet in povzročaš gospodarsko škodo.:)

Ljudje smo različni, tako različni, da poenotenje vseh naših psihofizičnih lastnosti žal ni mogoče.

Kvaliteten javni prevoz in zmanjšanje avtomobilov. Gre pa razvoj žal v drugo smer.
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Zdaj si to predstavljam tako, kot da oviraš promet in povzročaš gospodarsko škodo.:)
Ja, natanko tako. Če bi vsi vozili tako kot ženske, bi bil promet tekoč, varen in učinkovit.

Ker se nekateri zaletavate v kolone in potem ustvarjate fantomske štoflce, je pa polovica histeričnih, polovica pa zamuja.

PacificBlue je izjavil:

Kvaliteten javni prevoz in zmanjšanje avtomobilov. Gre pa razvoj žal v drugo smer.
To se hitro popravi: Na avtoceste se spusti samo še vozila, ki imajo zasedenih več kot 50% sedežev ali vozijo redne linije, kazen za kršitev je pa odvzem vozila, pa bo v nekaj mesecih zasebna gospodarska pobuda zagotovila hiter in stroškovno ter okoljsko učinkovit prevoz.

edi45 ::

Nebom rekel da se strinjam in nebom rekel da se ne strinjam. Odvisno od človeka, če je za avto, če ima dobre motorične sposobnosti, reflekse itd... Imam par kolegic, ki ne bi smele vozit avta, glede na to kako vozijo>:D in kolegico, ki vozi bolje kot dosti kolegov. Je pa res, da so ženske bolj defenzivne voznice kot moški, vsaj po večini. Zato tudi dalj živijo haha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

FormerUser ::

AndyS je izjavil:

1. Najprej je treba definirati kaj pomeni "dobro" oz. "boljše"
2. Podobno kot "Vsak, ki dela, greši", velja tudi tu, da "Vsak, ki vozi, greši". Verjetnost, da nekdo ki dela 1h naredi napako je veliko manjša od nekoga, ki dela 10h. Potrebno je gledati primerljive podatke.
3. Nekje sem prebral komentar na to temo, ki se je glasil v smislu "Moški so slabši vozniki ponoči (tveganje, alkohol), ženske pa vsako jutro", s katerim se strinjam.
4. Večina ljudi, s katerimi sem govoril na to temo, tudi z ženskami, je pritrdilo, da so v njihovem krogu poznanstev moški bolj spretni vozniki. Ali je vzorec reprezentativen ali ne, je stvar debate.
5. Vsak s katerim sem govoril, in tudi sam, poznamo vsaj nekaj izvrstnih voznic

1. Vsekakor, še prej pa, kaj je bistvo vožnje. Po moje to, da prideš iz točke A v točko B, v doglednem času, v enem kosu, vse ostalo so nepomembne podrobnosti, točke za umetniški vtis. Kaj pomaga, če moštvo igra lep nogomet, če si zabije en ali več avtogola, pod črto ne veliko? In če se lahko strinjamo, da je najhujši možni izid v prometu smrtna žrtev ali hudo poškodovan človek, ki bo vse življenje invalid, potem je menda samoumevno, da dobro pomeni varno.
2. Veliko se vas je obesilo na domnevno razliko v prevoženih kilometrih, čeprav podatkov niste predložili, po moje je ta gap v Sloveniji, kjer je imeti avto relativno poceni, javni promet pa je slabo organiziran, precej manjši kot si predstavljate, vsekakor pa ne gre za 10-kratnik. Večina kilometrov se verjetno nabere z dnevnim prevažanjem v službo in nazaj, to počnejo v enaki meri kot moški tudi ženske, pa študentke, pa veliko je samskih, ločenih, vdov, ki pač nimajo šoferjev in se prevažajo same. Poleg tega je znano, da so starejši vozniki boljši, saj s prevoženimi kilometri pridejo tudi izkušnje in sposobnost presoje situacije zaradi česar lahko voznik prepreči najhujši scenarij. Če moški v resnici prevozijo več kilometrov, potem bi morali biti izkušenejši in posledično povzročiti manj hudih prometnih nesreč, ne pa več.
3. Jaz se pa ne, ker se nesreče dogajajo skozi ves dan, povišana hitrost je pa še večji faktor zanje od alkohola, obojemu je pa skupna objestnost in samoprecenjevanje, lastnosti, ki sta tesno povezani z moškimi vzorci obnašanja.
4. Kot že rečeno, spretnost je drugotnega pomena, veliko pomembnejša je previdnost.

Cruz je izjavil:

Verjamem, da je slogan prebudil več (negativnih) čustev pri ženskah kot pri moških. :)

Zakaj že? Edino kar me pri sloganu moti je to, da ga nekateri razumejo kot provokacijo in da se organizatorji celo nekoliko opravičujejo zanj, čeprav gre v resnici zgolj za navajanje dejstev.

poweroff ::

Vazelin je izjavil:

Zanimivo. Od vseh, ki so se butnile v moj avto so bile vedno samo ženske:D
Statistika je zajebana stvar

Jaz se s tem ne bi hvalil. :))

Ker če si pijan vozil, je jasno, da so se "zaletavale"... :)) :)) :))

Nazaj na temo... iz zapisanega bi lahko sklepali, da so ženske morilke planeta in narave. Ker vozijo avtomobile. >:D
sudo poweroff

Gagatronix je izjavil:

Cruz je izjavil:

Verjamem, da je slogan prebudil več (negativnih) čustev pri ženskah kot pri moških. :)

Meni se specificno zdi negativno to fotkanje zensk v pizamah za koledar. Dajmo forsirano kvazi-seksualizirati zenske. Leta 2019.

Videla sem velike plakate ob cesti, nisem pa vedela, da obstaja tudi koledar, ki je dejansko neokusen, če že, bi nanj sodila iznakažena telesa žrtev prometnih nesreč, morda bi se kdo potem zamislil, da bodo imele ženske v pižamah kakršenkoli vpliv na objestneže, je milo rečeno smešno in nepotrebna degradacija, ženske storijo dovolj že s tem, da vozijo varneje in ne povzročajo prometnih nesreč.

hamez66 ::

Zakaj pa pride do tega, da so ženske boljši vozniki? Boljša vzgoja v mladosti? Če bi rekel, da gre za genetiko, bi bil gotovo rasist?

s1m0n ::

Bolj varne že, če lahko temu nato rečemo boljše pa je drugo.

2dark je izjavil:

Ko ženska opazi, da se je prižgala zelena na semaforju se jaz že peljem s hitrostjo 50 km/H. Ženske brez razloga vozijo 60-70 km/H , tam kjer je hitrost dovoljena 90 km/H in nabirajo za sabo kolono.

Nimajo pa problema vozit v naselju 60, čeprav je omejitev 50.

Ženska se redko odloči za prehitevanje, tudi, če ima avto z 200 konji. Kaj pa ženska to razloči.

Ženske v osnovi nimajo kaj iskat za volanom, ker upočasnjujejo promet. Lahko pa sedijo na sopotnikovem sedežu oz. so sklonjene in izvajajo masažo.

Čestitke, izboril si si pole position v tekmi za najbolj smrdljivo seksistični komentar v temi.

hamez66 je izjavil:

Zakaj pa pride do tega, da so ženske boljši vozniki? Boljša vzgoja v mladosti? Če bi rekel, da gre za genetiko, bi bil gotovo rasist?

Ne gre za genetiko ampak za socializacijo, ki uči, da je agresivnost in drznost znak možatosti, previdnost in varnost pa za "babe".

2dark ::

FormerUser je izjavil:

Čestitke, izboril si si pole position v tekmi za najbolj smrdljivo seksistični komentar v temi.

V kuhinjo se pober. A, ja. Sem pozabil, da si samska z mačko. Njej pač daš brikete in konzervo iz mercatorja.

beer2peer ::

Cheers m8. Where should I put you down?

@dihur
Saj si se že dovolj dobro predstavil, nobene potrebe po dodatnih obrazložitvah.

vostok_1 ::

beer2peer je izjavil:

Ahahaaha.
Oh, hvala bogu, da moški še niso povsem izumrli. A female world will be so dull and boring.

FormerUser je izjavil:

Ne gre za genetiko ampak za socializacijo, ki uči, da je agresivnost in drznost znak možatosti, previdnost in varnost pa za "babe".

Mladenka nima pojma, ampak nič za to. Se bo že naučila.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

WizzardOfOZ ::

Avtocesta, vozni pas, sivi voznik ali voznica (tako sem mislil) polota vozi 70km/h in vijuga. Sem si mislil nabasano do konca, pa mora domov priti. Prehitim in kaj vidim; mlada čedna blond dečva se pogovarja po telefonu. Telefon nekje 15cm od obraza in ponoči je zgledalo, kot da ima čisto sive lase. Ampak a res mora med vožnjo govorit po telefonu?
Seveda nesreče ni bilo, ker so vsi pazili nanjo in se ji umikali, kadar je preveč proti levem pasu odvijugala. Je zato bolj varna voznica?

vostok_1 je izjavil:

Mladenka nima pojma, ampak nič za to. Se bo že naučila.

Mladenič je damaged beyond repair, ampak nič zato, njegovim somišljenikom se čas počasi a zanesljivo izteka.

WizzardOfOZ je izjavil:

Avtocesta, vozni pas, sivi voznik ali voznica (tako sem mislil) polota vozi 70km/h in vijuga. Sem si mislil nabasano do konca, pa mora domov priti. Prehitim in kaj vidim; mlada čedna blond dečva se pogovarja po telefonu. Telefon nekje 15cm od obraza in ponoči je zgledalo, kot da ima čisto sive lase. Ampak a res mora med vožnjo govorit po telefonu?
Seveda nesreče ni bilo, ker so vsi pazili nanjo in se ji umikali, kadar je preveč proti levem pasu odvijugala. Je zato bolj varna voznica?

Aha, ker je ena ženska vijugala po avtocesti to sedaj pomeni, da so ženske nevarnejše voznice. Daj mi no povej, koliko žensk se pa namerno spravi na avtocesto v kontra smer, ker je šlo stavit za en pir s kolegicami, da si upa?

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Je zato bolj varna voznica?
Verjetno jo je nebivedu učil vozit.

Uizi ::

Men se pa zdi, da se ljudje ne zavedajo posledic nesreč. Družba je zavita v vato in pomehkužena, če bi zvečer ob dnevniku gledali odtrgane ude in zmečkane ljudi, bi se marsikdo zamislil naslednji dan, ko bi se vsedel v avto. Tako je pa vse sterilno, pocenzurirano, omenijo samo da je bila smrtna. Naj se pokaže realnost,posledice.. alpa ob opravljanju izpita še za 2 uri obvezno v sočo.

Pa telefoni med vožnjo, samo za skloftat vsi po vrsti!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

jype je izjavil:

Ko jaz vozim avto, vozim ko baba. Moškim, ki me prehitevajo, ko vozim skladno z razmerami na cesti, bi težko preštel mehurčke, ki so se formirali okoli oralne odprtine. Tudi kadar vozim kanto s trikrat več konjskih moči, kot jih imajo oni, vozim tako, da potnikov ne premetava. Vseeno mi je, če se komu to zdi dolgočasno.

Kljub temu lahko številni ljudje potrdijo, da imam penis in testosteron in XY kromosome, tako da očitno ne gre za težavo s spolom, ampak zgolj za slabo vzgojo. Če so vaši starši sprejemali vaše nedopustno vedenje, ali pa ga celo podpirali, potem je razumljivo, da se zdaj težko brzdate, a časi se spreminjajo in morali se boste prilagoditi, ali pa boste končali tako kot se za neprilagojence spodobi.

Glede na tvoje video dokaze kako sekaš ovinke, vozis skozi rdečo, oviraš vsakogar, ki ti prekriža pot, misliš da ti bomo verjeli? Na biciklu nisi sposoben normalne vožnje in trdiš, da zate pravila ne veljajo. Sedaj pa ti naj verjamemo, da ko se vsedeš v avto sledi popolna sprememba in je jype ponižen voznik. Pa ja de.

FormerUser je izjavil:

2. Veliko se vas je obesilo na domnevno razliko v prevoženih kilometrih, čeprav podatkov niste predložili, po moje je ta gap v Sloveniji, kjer je imeti avto relativno poceni, javni promet pa je slabo organiziran, precej manjši kot si predstavljate, vsekakor pa ne gre za 10-kratnik. Večina kilometrov se verjetno nabere z dnevnim prevažanjem v službo in nazaj, to počnejo v enaki meri kot moški tudi ženske, pa študentke, pa veliko je samskih, ločenih, vdov, ki pač nimajo šoferjev in se prevažajo same.Poleg tega je znano, da so starejši vozniki boljši, saj s prevoženimi kilometri pridejo tudi izkušnje in sposobnost presoje situacije zaradi česar lahko voznik prepreči najhujši scenarij. Če moški v resnici prevozijo več kilometrov, potem bi morali biti izkušenejši in posledično povzročiti manj hudih prometnih nesreč, ne pa več.

Nimamo dejanskih podatkov in zato smo se obesili na kilometre. Ena rompopom akcija in cel kup podatkov iz katerih ne moreš nič konkretnega sklepat. Podčrtal sem tvoja ugibanja.

vostok_1 ::

FormerUser je izjavil:

Mladenič je damaged beyond repair, ampak nič zato, njegovim somišljenikom se čas počasi a zanesljivo izteka.

[

Statistika kaže, da you have quite a surprise coming before that happens.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

111111111111 je izjavil:

zate pravila ne veljajo.
Seveda ne veljajo pravila, veljajo zgolj fizikalni zakoni. Nisem idiot, da bi enačil 25.000 kgm/s in 250 kgm/s.

Itak je pa jasno, da šovinisti niste sposobni logičnega sklepanja, zato vse, kar izjavite, temelji na predsodkih:

vostok_1 je izjavil:

Statistika kaže, da you have quite a surprise coming before that happens.

Statistika? Dvomim, morda tvoja steklena kugla. Kakorkoli, glede na to, da smo vsega hudega vajene, nas boste težko s čim resnično presenetili, sploh so pa etapne epizode manj pomembne, šteje končni rezultat in ta je v naprej znan.

jype je izjavil:

111111111111 je izjavil:

zate pravila ne veljajo.
Seveda ne veljajo pravila, veljajo zgolj fizikalni zakoni. Nisem idiot, da bi enačil 25.000 kgm/s in 250 kgm/s.

Po Hipatijini logiki, ki ne šovnist ne naci, imaš premalo kilometrov narejenih v avtu da bi bil varen voznik. Si samo kolesar, ki ne zna voziti ne enega ne drugega vozila.

Si samo tako prepotenten, da prevoziš rdečo luč in izsiliš avto. Res nisi idi...

ripmork ::

Uizi je izjavil:

Men se pa zdi, da se ljudje ne zavedajo posledic nesreč. Družba je zavita v vato in pomehkužena, če bi zvečer ob dnevniku gledali odtrgane ude in zmečkane ljudi, bi se marsikdo zamislil naslednji dan, ko bi se vsedel v avto. Tako je pa vse sterilno, pocenzurirano, omenijo samo da je bila smrtna. Naj se pokaže realnost,posledice.. alpa ob opravljanju izpita še za 2 uri obvezno v sočo.

Pa telefoni med vožnjo, samo za skloftat vsi po vrsti!

+1
Sredi 90-ih je bilo v Sloveniji visoko število smrtnih prometnih nesreč, zato so začeli pred večernimi poročili večkrat na teden kot opozorilo prikazovati kratke (nekaj minutne) izseke, imenovane "Nikar!" - slikovni prikazi posledic aktualnih smrtnih prometnih nesreč s slovenskih cest. Posmrtni ostanki žrtev so bili prekriti in zamegljeni, a je bilo kljub temu vse skupaj dovolj nazorno. Težko reči, kakšen merljiv vpliv je dejansko to imelo, a je pomoje marsikomu dalo mislit. Meni kot frocu je definitivno ostalo zelo v spominu.

Prikaz česa takšnega danes na nacionalni TV bi naslednji dan rezultiral v skupinski tožbi proti državi zaradi duševnih bolečin.

Mehmed ::

Vazelin je izjavil:

Voznik, ki fura 60-70 izven naselja, kjer bi lahko peljal BP 90 je nevaren isto kot pijanček. Tiste, ki so sposobni peljati normalno sili v čudne, tudi nevarne manevre. Kar pogreje me, ko vidim kakšnega mojstra ko fura izven naselja 60.

Ej kako to deluje sploh? Mislim ta del, kjer si domisljas kako zmores peljati normalno obenem te pa nekdo ki pelje pod omejitvijo spravi do nevarnih cudnih manevrov? Zgleda en tak trumpovski tweak v mozganih, ki bi se ga
rad naucil. Kok dolg traja preden nehas zveneti retardiran sam sebi pa zacnes verjeti v to?

solatko ::

Da bi prišli do kolikor toliko relevantne trditve, bi morali spremljat na tisoče voznikov ženskega in moškega spola, s približno enakimi vozili, približno enako število prevoženih kilometrov in približno enakih starostnih skupin.

Če gledamo na splošno moto svet, so ženske dale v to panogo zanemarljivo število vrhunskih udeležencev.
Če gledamo profesionalno sfero voznikov, je število tudi zanemarljivo nizko, le nekaj voznic na večino voznikov.
Dokaj dober pokazatelj sposobnosti bi bil podatek avtošol o porabljenih urah za pridobitev VD in povprečnem številu uporabljenih ur za to.

Sicer pa iz življenja samega - poznam nekaj voznic, s katerimi bi se lahko peljal kamor koli, brez da bi skozi sodeloval pri zaviranju ali dodoajanju gasa, je pa nekaj takih, s katerimi se nebi rad peljal niti na Žale, pa tudi nekaj takih voznikov.

Če pogledam samo v ožjem sorodstvenem krogu, je cca 15 voznic in le trem lahko rečem, da so tudi dejansko to, ostale pa sicer znajo šofirat, vozit pa še zdaleč ne, je pa res, da prometnih nesreč ni imela še nobena (če odštejemo odrgnine na pp, kakšna premaknjena kanta za smeti, uničene feltne zaradi voženj ob ali na robnik), so izredno varne, ampak še zdaleč ne voznice.
Ženske večinoma vozijo solidno, dokler ne pride do kakšne čudne situacije, takrat pa praviloma zmrnejo in se jim zgodi, da na silo pohodijo zavoro ali pa jim noga uide na gas, le redko pa reagirajo zbrano in pravilno.

V zadnjih nekaj letih pa opažam še to, da so predvsem mlade smrklje, poleg tega, da skoz visijo na telefonu, tudi prve pri kazanju fakiča, nesramnem nadiranju, ko so opozorjene ne napake in skratka veliko bolj nesramne in agresivne, kot večina mlajše moške populacije. To usmeritev je pokazala tudi 21 letnica iz zgornjega primera.
Delo krepa človeka

solatko ::

Mehmed - Počasna vožnja na magistralkah in ustvarjanje kolon je dokazano zelo nevarno početje in vzrok za večino čelnih trčenj in smrtnih žrtev na teh cestah.
Gre za to, da imaš določeno kategorijo voznikov, ki se v takem primeru spravi prehitevat celotno kolono v enem kosu, saj po eno vozilo v koloni je skoraj nemogoče prehiteti, ker je razdalja med vozili prekratka.
Po navadi v takih primerih nahebajo tisti, ki pridejo nasproti in niso čisto nič krivi.
V prometno razvitih državah, oviranje prometnega toka, še kako spremljajo in kaznujejo (kazni so sicer nizke, vendar po nekaj ponovitvah, sledijo drugačni ukrepi).
Delo krepa človeka

111111111111 je izjavil:

izsiliš avto
Zanimiva zabloda. Če bi kdaj vozil bicikl, bi razumel, da to lahko storiš samo enkrat v življenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mehmed ::

solatko je izjavil:

Mehmed - Počasna vožnja na magistralkah in ustvarjanje kolon je dokazano zelo nevarno početje in vzrok za večino čelnih trčenj in smrtnih žrtev na teh cestah.

Kdo tocno se zaletava celno v tej zgodbi? Folk ki vozi pocasneje verjetno ne, folk ki se smatra za sposobne peljati normalno se pa ze po definiciji ne sme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uber ne bo odgovarjal za smrt peške (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6313654 (10178) gendale2018
»

Prekoračitev meje kazenskih točk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19647158 (37556) Mare2
»

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park (strani: 1 2 3 4 5 )

24151479 (43641) win64
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52197491 (88259) St235

Več podobnih tem