» »

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

««
9 / 12
»»

Vremenko ::

Prou razočaran sem nad današnjim izidom. S tem, ko je folk okrožil ZA, je v bistvo glasovall ZA večjo brezposelnost, ZA propad malih trgovcev, ZA manjšjo gospodarsko rast, ZA manjši prihodek od turizma, ZA zaprtje večjih bencinskih servisov, itd. No, sej bo čas pokazal.

In vse to pod pretvezo, da so glasovali za boljše družinsko življenje prodajalk.

P.S. Veste kva je Drobnič reku v odmevih. Da je nizka volilna udeležba klofuta vladajoči koaliciji. Čez eno leto bo pa reku, da je vladajoča koalicija kriva za tako brezposelnost v trgovini, h kateri je sam pripeval min. 500 ljudi.

Super Sonic ::

"Pa glih nedelja, ko nas ima večina čas it po štacunah"

Če ga med tednom nimaš dovolj, potem je nekaj narobe s tvojim osebnim življenjem.
Vsak normalen človek, lahko nakupuje vsak dan. V soboto pa kupi dovolj, da preživi do ponedelka. To je zelo razumno. Če se vam pa ne da jet v trgovino, to je pa druga stvar, povezana z vašo lenobo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

robio ::

radeon power:"Zakaj si potem uprava ne izplača regresa v bonih?
Zakaj direktor ne dobi božičnice v bonih?
sej menda v tem ni nič groznega."

Najbolj da gre prodajalka, ki salamo reže v upravo sedet.
Razlika je v šoli. A tvoj šef tud s teboj dobiček deli?

Super Sonic ::

"ZA manjšjo gospodarsko rast, ZA manjši prihodek od turizma, ZA zaprtje večjih bencinskih serviso"

in kaj hočš ti zdej povedat?
da se nam maje gospodarstvo?
mah dejte nehat bast. nima veze ta nedelja druzga kot z dobičkom šefov trgovin.
Kolk bodo pa žleht pa jih bodo zarad tega odpustil bomo pa vidl.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

_sas_ ::

kaksne pa eni ven spravijo ... to vec ne mors verjet.

radeon v stilu: saj pa imajo bajne zasluzke, naj obdrzijo visek delavcev.

pa kje ti zivis? potem pa naj se 1000 klosarjev po sloveniji poisce pa si jih da jankovic na placilno listo ... saj se mu baje nebi poznalo. bomo kot v yugi ... vsi place dobit. od kod pride denar nobenga sploh ni zanimalo.

zakaj pa slucajno nebi vlagal v investicije? pa zakaj si sefi konec faking koncev nebi tega v zep stlacli? saj zato pa je bil tisti referendum '91 ...

to kaj si skupscina lastnikov deli, naj tebe ne zanima.

@madmicka: saj v mercatorju so tudi dolzni zakon upostevat, ali ne? ce ze govorimo o zakonu, ki doloca toliko in toliko ur na mesec, dni na teden, itd. kaj imajo tam trgovke 300 ur na mesec pa zato nimajo casa za druzino?


ti kreteni od sindikalistov sploh ne vejo v kaj se spuscajo. nujni zivljenski artikli ... najprej gremo na referendum, potem bomo pa definirali o cem smo se odlocali. super.

bradek ::

radeon power, da ti malce razjasnim...

prvic, regres: Regres ni nujno izplacat, nikjer ne pise da ga mors, to je volja lastnikov in to da jim ga je (o kaksna groza) izplacal polovico v bonih... res nesramnost.
drugic, nedelja: Jaz bi raje delal v nedeljo pa bil kak dan med tednom fraj, ker lahko uredim ogromno zadev med tednom medtem ko v nedeljo tezko. Da ne govorim da je delo trgovcev in trgovk placano ob nedeljah 75% vec (torej 50% vec kot ostalim ki delajo ob nedeljah(
tretjic, delavci: Poznam ogromno trgovk in trgovcev ki si zelijo delat ob nedeljah... pa sedaj ne bojo mogl. Nimajo na izbiro. Zato da lahko tisti ki zelijo bit doma bojo doma. Tudi brez tega zakona bi lahko bili doma tisti ki nocejo delat ob nedeljah, zarad tega ne morjo izgubit sluzbe, ce jih pa kdo vrze vn imajo pa za to pristojne organe iz zakone. Vem da ni vse tako crno-belo, priznam da bi polozaj lahko bil boljsi ampak o tem bi se mogl dogovort delodajalci in delojemalci in ne na nekem 600mio tezkem referendumu (ki je mimogrede s strani sindikata bil zmanipuliran da se odloca o delavcih in ne o odpiralnem casu. Odpiralni cas ni enak delovnem casu.)
cetrtic, jankovic: Verjamem da je tip marsikatero zadevo speljal ne v skladu z zakonom. Dejstvo ostaja da ima fante v 4. drzavah svojo trgovino. Dejstvo je da ni edini trgovec. Jaz pravim da tisti ki zna delat in ki dela naj ima denar, zakaj pa ne? Ce so delavci tok sposobni, naj pa oni odprejo firmo! Najlazje je po nekom pljuvat kok dnarja ima.
petic, delavci#2: povej mi kako so trgovci drugacni od ostalih ki delajo ob nedeljah? Eno so nujne sluzbe, torej policija, bolnice in tako dalje, to je eno. Kaj pa novinarji? Kaj pa gostinci? Zakaj so druzine trgovk vredne vec kot pa druzine teh ljudi? Si se vprasal kako je s tem v turisticnih krajih? Kaj pa tujci? Kako bo pa petrol omejil prodajo?
sestic, vprasanje: Referendumsko vprasanje je zelo ohlapno kar se tice specificiranja dolocenih pojmov. Kaj so nujne zivljenske potrebscine (oziroma artikli)? Kaj to pomeni za trgovinske centre kjer je notr po 20 razlicnih trgovin? Bojo nekatere zaprte, nekatere odprte? Kaj to pomeni za verigo Noc in dan, ki ima veliko poslovalnic odprtih 00-24 in je bil to njihov glavni vir zasluzka? Si kdaj pomislil kaksno skodo imajo ti? Vprasanje casa je kdaj bojo zaceli zmanjsevat ponudbo, zmanjsevat stevilo zaposlenih in zapirat trgovine.
sedmic, denar: 600 mio sit za slabo referendumsko vprasanje, da so lahko sindikati zmanipulirali in zavedli volilce da ce glasujes proti referendumu da glasujes proti delavcem? Ves kaj se lahko zgradi z 600 mio sit? Da ne govorim kaksna skoda je storjena, kaj vse bi lahko s tem drugim kupckom denarja naredili.

In se in se bi lahko nasteval... zato tisti ki ste glasovali za referendum... oprostite izrazu: ne mi ga srat.

Pa lep vecer se naprej.

robio ::

Brad3K: to je pa bil spis za 10 točk. Bravo

c_o_n_d_o_r ::

dobr si da si tok napisou :D

elson2k ::

Brad3K lepo povedano.

Super Sonic ::

"A tvoj šef tud s teboj dobiček deli? "

niti ne, ker mamo doma 3 podjetja, tudi pri moji boljši polovici doma imajo kar precej, tako da te potrebe ni.
Znam skrbet zase.

šola?
ja. Jankovič starejši nima kej več od osnovne šole:) (ironija)

o.. še eden:
"zakaj pa slucajno nebi vlagal v investicije? pa zakaj si sefi konec faking koncev nebi tega v zep stlacli? saj zato pa je bil tisti referendum '91 ..."

zato ker imajo vsega preveč. zato.
Jankoviča (tamalga) osebno poznam in vem kolk je ura. Zato se mi tist folk tm še bolj smili.

"radeon v stilu: saj pa imajo bajne zasluzke, naj obdrzijo visek delavcev."
ja to je paradoks, katerega zagovarjam (bolj za šalo kot zares)
Kapitala je nekje preveč, nekje še več preveč, nekje pa sploh preveč, preveč.
nekje ga pa ni.
in to da mora folk delat za te boge penezke cele dneve, se mi zdi usmiljenja vredno.
več kot očitno si še eden, kateri služi denar na račun revežev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

para! ::

Sicer, čisto mimo teme, ampak, ali se ni nekaj časa nazaj govorilo o prepovedi pornografskega materiala na TV? Oziroma ali niso ta material dejansko tudi prepovedali?

Ker jaz namreč še vedno gledam Private Gold.

Lp
Death before dishonor!

bradek ::

Jazz Stick to the topic pls, odpri nov thread, mislm pa da je ze odprt o tem.

radeon power, upam da si prebral kar sm napisal zgori, mogoce ti bo dal kej mislt.

para! ::

In tudi kupoval bom še vedno v nedeljo.
Death before dishonor!

_sas_ ::

niti ne ... nimamo doma 3 podjetij ;)

robio ::

radeon power:"niti ne, ker mamo doma 3 podjetja, tudi pri moji boljši polovici doma imajo kar precej, tako da te potrebe ni. Znam skrbet zase"
Ampak imajo Jankoviči še vedno več kot ti. A ti je kej grozn?
Tvoje izjave so že take. A dobiček razdelite med delavce al ste tud vi kapitalisti in samo grebete?

shock ::

radeon: A si drugače vesel ker v prihodnosti bojo bile nekatere trgovke brezposelne in s tem bo morala država (mi davkoplačevalci) plačat njim, ker bodo socialno ogrožene?

Super Sonic ::

"prvic, regres: Regres ni nujno izplacat, nikjer ne pise da ga mors, to je volja lastnikov in to da jim ga je (o kaksna groza) izplacal polovico v bonih... res nesramnost"

ja zame je to nesramno, da si nekdo izplača regres v kešu, drugim ga podari v obliki bonov.
zame je to svinjarija.

"drugic, nedelja: Jaz bi raje delal v nedeljo pa bil kak dan med tednom fraj, ker lahko uredim ogromno zadev med tednom medtem ko v nedeljo tezko. Da ne govorim da je delo trgovcev in trgovk placano ob nedeljah 75% vec (torej 50% vec kot ostalim ki delajo ob nedeljah)"

"Jaz bi raje delal v nedeljo"
jest pa v nedeljo ne delam. Imam razlog. (smo si različni kaj)

"uredim ogromno zadev med tednom medtem ko v nedeljo tezko"

jest tud. Jest med tednom vse zrihat. nedelje ne rabim. Delam pa vsak dan. Skoz.
zriham pa vse (al mam večje zmožnosti kot ti-sem supermen?,al pa dvignem svojo rit, pa se jo tebi ne da?). vedno.

"tretjic, delavci: Poznam ogromno trgovk in trgovcev ki si zelijo delat ob nedeljah... pa sedaj ne bojo mogl. Nimajo na izbiro. Zato da lahko tisti ki zelijo bit doma bojo doma. Tudi brez tega zakona bi lahko bili doma tisti ki nocejo delat ob nedeljah, zarad tega ne morjo izgubit sluzbe, ce jih pa kdo vrze vn imajo pa za to pristojne organe iz zakone. Vem da ni vse tako crno-belo, priznam da bi polozaj lahko bil boljsi ampak o tem bi se mogl dogovort delodajalci in delojemalci in ne na nekem 600mio tezkem referendumu (ki je mimogrede s strani sindikata bil zmanipuliran da se odloca o delavcih in ne o odpiralnem casu. Odpiralni cas ni enak delovnem casu.)"

jest poznam pa ogromno folka, bi šel z nami na morje čez vikend, pa ne morjo, ker morjo zlagat konzerve. IN to kar si napisal ni res. Enostavno ni res.
folk je mogu podpisat da bo delu v nedeljo, ali ostane brez službe.

"Vem da ni vse tako crno-belo, priznam da bi polozaj lahko bil boljsi ampak o tem bi se mogl dogovort delodajalci in delojemalci in ne na nekem 600mio tezkem referendumu "

tu se strinjam

"cetrtic, jankovic: Verjamem da je tip marsikatero zadevo speljal ne v skladu z zakonom. Dejstvo ostaja da ima fante v 4. drzavah svojo trgovino. Dejstvo je da ni edini trgovec. Jaz pravim da tisti ki zna delat in ki dela naj ima denar, zakaj pa ne? Ce so delavci tok sposobni, naj pa oni odprejo firmo! Najlazje je po nekom pljuvat kok dnarja ima."

ma ga ja. Ima ga. Je pa taka svina, da bo zarad ene nedelje odpustil 20% zaposlenih. če bi ga poznal, bi drugač govoru. Je en navaden loj. In noben trgovec.

"Kaj pa novinarji? Kaj pa gostinci? Zakaj so druzine trgovk vredne vec kot pa druzine teh ljudi? Si se vprasal kako je s tem v turisticnih krajih? Kaj pa tujci? Kako bo pa petrol omejil prodajo?"

Novinar in gostinec že od nekdaj delata cele dneve. Tudi ponoč. Vedo kaj delajo.
Trgovina je pa nekaj čist drugega. Če tega ne kaperaš, ti jest ne morm pomagat.


" Kaj so nujne zivljenske potrebscine (oziroma artikli)?"

lepo se da ločt.
trgovina od ponedelka do sobote je nuja, v nedeljo luksuz in služenje Jankoviča za nov golf igrišče. Tega jest ne rabm.


"sedmic, denar: 600 mio sit za slabo referendumsko vprasanje, da so lahko sindikati zmanipulirali in zavedli volilce da ce glasujes proti referendumu da glasujes proti delavcem? Ves kaj se lahko zgradi z 600 mio sit? Da ne govorim kaksna skoda je storjena, kaj vse bi lahko s tem drugim kupckom denarja naredili!"

se strinjam

"In se in se bi lahko nasteval... zato tisti ki ste glasovali za referendum... oprostite izrazu: ne mi ga srat."

jest sm dans ostal doma, ker menim da je to vprašanje stroke.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Ampak imajo Jankoviči še vedno več kot ti. A ti je kej grozn?
Tvoje izjave so že take. A dobiček razdelite med delavce al ste tud vi kapitalisti in samo grebete? "

men je vseen kdo kolk ma.
Fotr od bejbe je lani mel miljardo in pol prometa, jest pa se vozm v golfu 2 dizel in živim zase.
dol mi visi za ta folk, samo moti me njihovo obnašanje-

"A dobiček razdelite med delavce?"

Pr ns se mi zdi noben ni slabo plačan in dobi regres v kešu, poleg tega je ob nedeljah prost.

"radeon: A si drugače vesel ker v prihodnosti bojo bile nekatere trgovke brezposelne in s tem bo morala država (mi davkoplačevalci) plačat njim, ker bodo socialno ogrožene?"

To so buče, katere so nepotrebne. Nobenmu ni potrebno obpustit nikogar, ampak ker so žleht, jih bodo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bradek ::

regres: je svinjarija, ampak a so delavci lastniki al je uprava? Enostavno tako je pa konc, sej valda ni jankovic rdec kriz? Ce bi bili delavci tok sposobni bi pa oni lahko o tem odlocal, a ni tako?

delo v nedeljo: smo si razlicni, drzi, ampak jaz govorim iz stalisca placanega (torej 50% vec dodatka kot vsi ostali) in pa o tem da v nedeljo ne mors na obcino urejat zadeve, med tednom pa lahko.

Glede na to da pravis da imate 3 podjetja sploh ni vprasanje da ne bi nasel casa. Bolj me skrbi za delavko ki dela po 8-12 ur na dan in konca sluzbo ob 16h al pa 17h ko je ze vse zaprto.
Mojo rit pa lahko pustis zunaj tega dialoga. Hvala.

podpisi: ce je mogu folk podpisat da bo delal v nedeljo... zakaj pa je podpisal? Pa naj gre drugam v sluzbo? Vem kako je s tem ce isces delavca, tudi mi imamo podjetje doma, na zavodu je veliko ljudi ampak noben zainteresiran da bi delal! Ce noces delat potem ni denarja
In kot je Franci Lovrac reku v Trenjih:
Franci: "mi hocmo pogaco!"
Jankovic:"pogaco al frej nedelje?"
F:"najprej frej nedelje pol pa pogaco"
J:"jah al frej nedelje al pa pogaco, drugace ne gre"
Se strinjas?

naprej...
jankovic: treba je locevat med osebnim mnenjem o nekom in o dejstvih. Dejstvo je da je tip sposoben in na visokem polozaju, tukej ni nic spornega. On je ze dolgo v branzi in je sposoben, glede na to kaj je ustvaril ga jaz gledam z respektom, ni nek direktorcek ki ga je LDS postavil na polozaj, ampak je delal. In ce delas imas denar. Tukaj jaz ne vidim nobene napake.

zivljenski artikli: tukaj sem imel v mislih definicijo ki je ni nikjer v zakonu, je pa uporabljena v vprasanju v referendumu in je zelo raztegljiv pojem.

Se nekaj moram dodat... Absolutno se mi zdi neumno da se ob 23% udelezbi uposteva rezultat referenduma, ta prag bi moral biti precej visji... Kaj pa je to 23% ljudi? Nima veze kaksn bi bil/je rezultat, ta meja je prenizka, saj smo vendar placali 600mio sit za to, kajne?

_sas_ ::

>To so buče, katere so nepotrebne. Nobenmu ni potrebno obpustit nikogar, ampak ker so žleht, jih bodo.

dajva primer. če (če™) jih bo moral odpustit, zato ker lahko brez njih normalno shaja samo strošek si zniža, je to nekaj čisto normalnega. jaz ne razumem zakaj bi bil zaradi tega žleht?

ali imaš ti tudi doma, v enem izmed treh podjetij, posla za 3 delavce, zaposlenih pa 10 ... zato ker si pač dobra duša? 0:) ne verjamem!

Super Sonic ::

"Glede na to da pravis da imate 3 podjetja sploh ni vprasanje da ne bi nasel casa. Bolj me skrbi za delavko ki dela po 8-12 ur na dan in konca sluzbo ob 16h al pa 17h ko je ze vse zaprto."
in delam in živim po svoje. Delo zaključim ob 4. Če potegnem, povem da moram vn neki ušimat in pridm nazaj.
vse se da uštimat, če se hoče. Če pa nočš, pa ne boš zrihtu, jasno.

"J:"jah al frej nedelje al pa pogaco, drugace ne gre""
ne me smejat, brat

dejstvo: namesto da bodo ljudje kupovali v nedeljo, bodo kupl v soboto. Promet? malo manjši že bo, sigurno pa ne drastično manjši. In ne toliko manjši, da bo naš Janko ostal brez denarja in brez dobička. Gre drugače. Samo ON noče. To je ta razlika (ker to ni v njegovi betici).

"treba je locevat med osebnim mnenjem o nekom in o dejstvih."

O ja, se strinjam. Jankovič je zame osel. Zate pol bog. To je men čist vseen, ampak vseeno ne mislt, da je iz 0 naredu imperi in to brez črne pike. Sicer je pa samo človek, jasno.

"zivljenski artikli: tukaj sem imel v mislih definicijo ki je ni nikjer v zakonu, je pa uporabljena v vprasanju v referendumu in je zelo raztegljiv pojem."
vem kaj si mislu, jest sm ti samo povedu kaj je nuje za nas.
dons v tem življenju boš razvajenmu folk težko dopovedu da čokola milka ni eksistentična potreba, ampak luksuzna. To nej stroka reši, ne jest.

"Se nekaj moram dodat... Absolutno se mi zdi neumno da se ob 23% udelezbi uposteva rezultat referenduma, ta prag bi moral biti precej visji... Kaj pa je to 23% ljudi? Nima veze kaksn bi bil/je rezultat, ta meja je prenizka, saj smo vendar placali 600mio sit za to, kajne"

zelo lepo povedano, vseeno
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"ali imaš ti tudi doma, v enem izmed treh podjetij, posla za 3 delavce, zaposlenih pa 10 ... zato ker si pač dobra duša? ne verjamem"

jest nimam nič. to imajo moji.

je pa res da sm poštenega srca in vsakmu prvoščim največ, a le toliko koliko je tega vreden.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

MadMicka ::

Brad3K je kar v destih točkah izrazil svoje nestrinjanje :) Že v prvi je v celoti falil. Regres za letni dopust ali pa regres za malico (drugega regresa ni) delodajalec mora izplačati. To ni od nobene dobre volje delodajalca oz. lastnika odvisno! In da, regres mora biti izplačan v denarju.

Alien3001, praviš, da v tisti firmi zraven tebe imajo 24 nadur na mesec. Hja, po zakonu jih imajo lahko le 20, tako da vsaj v presežku gre za prerazporeditev delovnega časa, samo kaj bi razlagal, ko pa ti itak veš, da gre 100% za nadrue.

manc je pa napisal: " delam na 4 izmene s tem,da imajo v naši firmi dopoldanci npr.20 delavnih dni + 2 praznika izmenci pa moramo delati 22 delavnih dni.Torej na leto 15 dni več kot dopoldanci.Kje si zdaj Sindikat"

Verjetno ma v mislih zelo znano zadevo, pa nekaterim težko razumljivo in sicer: če pride praznik na dan, ko bi delavec moral delati, se tisti dan običajno ne dela, plačo pa vseeno dobi. Če pa se kljub prazniku dela, se dobi višja plača. Če pa pade praznik na dan, ko delavec tudi sicer ne bi delal, pa seveda ne dobi nič. To je najbolj logična rešitev. In btw manc, itak nisi dolžan plačevati sindikatu, tako kot npr. državi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Roadkill ::

Sam boste vidl... zdej bo manj alkoholikov, manj posiljstev, ženske ne bodo več po štenagh padale, nataliteta se bo dvignla, pravtako povprečni IQ, da ne omenjam EQ....

[/sarkazem]

Najbolj žalostno je ap to, da najbolj pizdi folk, ki sploh ni šel volt... "Jah se mi ni dal, sam matr so prasci, k so nam štarcune zaprl..." :\

DSmidgy ::

Regres za letni dopust ali pa regres za malico
A ni blo na trenjih rečeno da so to dobili izplačano, samo neobvezna božičnica je bla v bonih. Ta let jo pa verjetno ne bo - da ne bo pritoževanja zakaj spet bone dajejo - pa še prišparal bojo.

Lime ::

"prvic, regres: Regres ni nujno izplacat, nikjer ne pise da ga mors, to je volja lastnikov in to da jim ga je (o kaksna groza) izplacal polovico v bonih... res nesramnost"

Regres je obvezno treba izplačati, če je delavec v podjetju zaposlen več kot 6 mesecev. Razen če je podjetje nelikvidno.

"drugic, nedelja: Jaz bi raje delal v nedeljo pa bil kak dan med tednom fraj, ker lahko uredim ogromno zadev med tednom medtem ko v nedeljo tezko. Da ne govorim da je delo trgovcev in trgovk placano ob nedeljah 75% vec (torej 50% vec kot ostalim ki delajo ob nedeljah)"

Verjetno nimaš družine in ti ni potrebno ob nedeljah iskati varušk oz. varstva za otroke (vrtci ne delajo!), kar stane precej več, kot je nedeljski dodatek.
Tudi zelo težko se zgodi, da je lahko cela družina med tednom fraj (na isti dan), da lahko preživiš vsaj en dan v tednu v krogu družine, greš na kakšen izlet ipd.

Keyser Soze ::

Ja kaj je pa bilo za pričakovat, če je "veleumni" Drobnič imel prste vmes. Človek resnično živi v prepričanju da vse ve.

Sicer pa imam občutek, da so s tem pljunili v lastno skledo, sploh ko bodo trgovci sedaj začeli govoriti o presežku delovne sile. Solidarnost do delavcev, "my ass".
Ali pač. Bodo delavci lahko s svojo družino cel teden ne samo v nedeljo. Samo nahranit jo bo problem. Ampak bo že. Imajo sindikat ter Drobniča na svoji strani.

Sploh pa če je kdo imel čas sedet v komisiji, da je vsaj zapravljen proračunski denar dobil nazaj, je videl kakšni ljudje so večinoma hodili volit. Če rečem, da je vsak drugi spraševal kaj piše na glasovnici ter kaj vprašanje na njej sploh pomeni vsi razumete na koga ciljam.

Zato pa so cel referendum prikazali kot boj za človekove(delavčeve) pravice, družino in duhovne vrednote???
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

bradek ::

Glede regresa sem se pozanimal pri nasem racunovodji... drzi, delavec mora biti zaposlen dolocen cas da ima pravico do izplacila regresa. Obstaja minimalna meja za regres, kar je vec je volja lastnikov. Ne vem kolk so dobil merkatorjevi delavci izplacano. Moj argument je ta, da merkator bon ni uradno placilno sredstvo in se z njim ne da placat racunov, res pa je da za njih dobis vse kar prodaja merkator. Kam gre ta denar? Verjetno v zepe lastnikov, izkoristili so luknjo oziroma izkoristl so to da ni zakonsko dolocen kako mora biti regres izplacan... kar pa definitivno ni stvar _referenduma_ sploh pa ne tega ki je bil vceraj na voliscih.

Ko smo ze govorili o regresu... Logicno je da se gre Jankovicu za cimvecji dobicek, a ni? Ce krsi zakone naj se obravnava v skladu z njimi tako kot vsi ostali, se strinjate? Ker ce mu gre za dobicek pac isce luknje oziroma nacine kako bi do tega prisel po legalni poti. Ce zaide v navzkriz z zakonom naj se ga po prstih. Mogoce je problem da sem pa tja zaplava v prekrske, pa se mu nic ne nardi? Mogoce. Ampak to _NI_ stvar _TEGA_ referenduma, so pa nekateri hotel prikazat kot da je, in TO je tista napaka. Temu se rece zavajanje ljudi.

kar se tice nedelj in fraj in druzine.... Drzi, nimam druzine. Pojdi pogledat v merkator na blagajno. Pojdi pogledat v Leclerc na blagajno. Pojdi v Interspar na blagajno... ves koliko % delavcev ima druzine? Po mojih izkusnjah nekje 30%, ostalo so studentje ali pa brez druzin. Se pa tukej strinjam s tabo da bi bil to mogoce edini dan kjer bi bil lahko nekdo ki ima druzino z druzino. Ampak to spet ni bilo vprasanje tega referenduma, tukaj se je odlocal o odpiralnem casu in ne o delavnem casu, kar so sindikati stalno mesali in ljudje so zmedeni, rezultat je pa tu. To je stvar dogovora med delodajalci in delojemalci kdaj kdo dela in kdaj ne. Do sedaj so imeli tisti ki so radi delali, na voljo tudi nedeljo, tisti ki pa niso hoteli pa pac ne. Sedaj noben nima izbire, vse bo zaprto. Za vse obstajajo zakoni in treba jih je spostovat, ce se jih ne naj se ukrepa na temu primeren nacin, to pa definitivno ni zapravljanje 600mio sit za slabo postavljeno referendumsko vprasanje in z zavajanjem javnosti da gre za cisto neko drugo zadevo in prepricevanje "kaj smo imeli v mislih" s strani sindikatov.

lp.

krneki0001 ::

Zdej bo nekaterim trgovcem in trgovkam vsak dan nedelja - družinski dan.

Brane2 ::

Mene je ob vsem tem zaskrbela inteligenca in mentaliteta domacega folka.

20% udelezba ? WTF ?
Tisti posnetek iz Leclerca je bil gatetrgajoc. Vsi vprasani nakupovalci so bili za zaprtje stacun v nedeljo. Oni kao ne hodjo v nedeljo v stacuno. To je proti njihovim principom.
In kaj so poceli v stacuni TISTO nedeljo ? Nc, cist slucajnio je zmanjkalo kruha, caja za otroka itd. :D :\
Folk bo ob tej silni inteligenci ocitno po*izdil, ko bo neke nedelje butnil v zaprta vrata Leclerca. Takrat bo spet Drnovsek vsega kriv.


Kar se ne/pokvarjenosti Jankovica tice, tu nimam nekih pretiranih dvomov. Vendar se te stvari ne resujejo tako.

krneki0001 ::

Če dobijo del regresa v denarju in del v bonih, jim morajo minimalni zakonsko določeni regres izplačati v denarju, kar je pa viška pa lahko v bonih, delnicah, al pa materialu.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

_sas_ ::

DSmidgy:
A ni blo na trenjih rečeno da so to dobili izplačano, samo neobvezna božičnica je bla v bonih. Ta let jo pa verjetno ne bo - da ne bo pritoževanja zakaj spet bone dajejo - pa še prišparal bojo.


a sploh kdo bere? je sploh kdo prebral to zgoraj? zakaj govorite o obveznem regresu, ce pa je bilo receno da je bil v celoti v kesu, bozicnica pa v bonih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _sas_ ()

Dr_M ::

ta referendum se lahko primerja z osamosvojitvijo slovenije, kjer smo zmagali slovenci. prav tako smo uceri zmagal slovenci in pa svoboda.
sm vedu da se neki ljudi solidarnih in ne misli samo na svojo zavaljeno neumno rit.

za thomasa,elson2k in za ostale mam pa samo eno stvar za povedat (en citat ki ga je povedu nek varnostnik v cityparku)
"Ce je folk prfuknen, je prfuknen."

uglavnem...ne neki basat tuki ce ne poznate useh dejtev.
v mercatorju in v intersparu so v zadnih parih mescih zaposlili precej ljudi. zakaj? ker so vedl da bo referendum uspel in da bodo lahko nekoga odpustil. ampak te bi tako ali tako odpustil, sicer pocasneje in bol potiho, ampak sli bi. zakaj? ker obstojeci zaposleni delajo 26-28 dni na mesec.sicer majo delavci po max 180h na mesec (uradno, tok majo tut placano) neuradno majo pa vec kot 200, ki pa dobijo placano na roke.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M ::

aja...pa se to, Jankovica lahko neposredno primerjate s Hitlerjom...zelo velik ljudi je naivnih in mu naseda.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::


uglavnem...ne neki basat tuki ce ne poznate useh dejtev.
v mercatorju in v intersparu so v zadnih parih mescih zaposlili precej ljudi. zakaj?


Se pravi par tisocem ljudi (domnevam, da jih je toliko, manj ne bi nihce opazil) bodo izplacevali placo par mesecev samo zato, da bodo povzrocili paniko ? Ce pradpostavimo, da jim izplacujejo minimalca + nekaj malega za malico je to 150 kSIT bruto na zaposlenega, se pravi 150 MSIT za 1.000 zaposlenih vsak mesec. Ce vemo, da z zapiranjem se vsaj 6 mesecev ne b nic, to pomeni da bo Jnakovic sprasil 1.000 MSIT za prakticni stos ? Ne me basat. Saj ga solastniki ubijejo...


ker so vedl da bo referendum uspel in da bodo lahko nekoga odpustil. ampak te bi tako ali tako odpustil, sicer pocasneje in bol potiho, ampak sli bi. zakaj? ker obstojeci zaposleni delajo 26-28 dni na mesec.sicer majo delavci po max 180h na mesec (uradno, tok majo tut placano) neuradno majo pa vec kot 200, ki pa dobijo placano na roke.


Ubogi delavci. Pa tako radi bi te ure oddelali "na belo" ali pa celo sploh ne, a keshevina jim sama nekako polzi v roke... :D

Brane2 ::


aja...pa se to, Jankovica lahko neposredno primerjate s Hitlerjom...zelo velik ljudi je naivnih in mu naseda.


Slisu sem tud, da sploh noben njegov objekt ni priklopljen na toplarnisko ogrevalno omrezje, ampak kuri z uvozenimi (naivnimi) zidi... :D :D :D

Mislim, ne me basat s takimi...

Dr_M ::

no poglejte kasni primitivci podpirajo delo v nedeljo: "KRŠIM VOLILNI MOLK, in vas pozivam ,da ju3 glasujte PROTI! Če kaki stari mami ne paše da mora delat, naj pa službo zamenja,Vse mamice ko pa froce mate, pa prav vam je ka ste pa fu*ale tolk"
to sm najdu na enmu forumu.

Brane2: ja ti si slisu...jest pa pac poznam dejstva, ker se zadnje pol leta gibljem v teh krogih.


Ubogi delavci. Pa tako radi bi te ure oddelali "na belo" ali pa celo sploh ne, a keshevina jim sama nekako polzi v roke...

a ti bi delu za 2800 sit dodatka za nedeljsko delo?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::


no poglejte kasni primitivci podpirajo delo v nedeljo: "KRŠIM VOLILNI MOLK, in vas pozivam ,da ju3 glasujte PROTI! Če kaki stari mami ne paše da mora delat, naj pa službo zamenja,Vse mamice ko pa froce mate, pa prav vam je ka ste pa fu*ale tolk"
to sm najdu na enmu forumu.


NA forumu !?? To ni mozno. Pa saj to je noro. NA forumih nikoli ne najdes nobene umazanije, nobene neumnosti, sedaj pa kar naenkrat tole...
Kdo bi reku.


Brane2: ja ti si slisu...jest pa pac poznam dejstva, ker se zadnje pol leta gibljem v teh krogih.


KAj to pomeni, da se "gibljes v teh krogih" ? Porivas tipovo hcerko ali samo hodis v trgovino ?
Mislim, a dobis informacije direkt od Jankoviceve mize ob nedeljskem kosilu ali jih slisis od delavk med cikom v skladiscu ?


a ti bi delu za 2800 sit dodatka za nedeljsko delo?


Seveda bi. Ce delo to zahteva in ce delam za minimalac, potem je 2.8 kSIT dodatka=11+ kSIT na mesec. Ce si s $$$ na tesnem, ti je to lahko razlika, ki bi lahko pokrila recimo mesecne stroske benza. C ekomu to ne pase, naj si pac najde drugo delo. S tem bo pomagal sebi, posredno pa tudi drugim. S tem, ko se bo manj trgovcev greblo za delo, bo cena temu delu lazje narasla...

krneki ::

Za moje pojme je že omejevanje dela sporno z ustavo o človekovih pravicah 49. člen in referenduma sploh nebi smelo biti.

Predno bo tole začelo veljati bo treteklo še veliko krvi in marsikaj se lahko zgodi v naslednjem letu, tako da je sploh vprašanje, če se bo to sploh kdaj izvedlo.

perci ::

krneki: Sicer sem tudi jaz proti zaprtju trgovin, samo tale tvoj argument ne drži. V pravni stroki je jasno specificirano kaj se šteje pod "svobodo dela" in sicer:
- prosta izbira zaposlitve
- enakost dostopnosti delovnega mesta
- prepoved prisilnega dela

krneki ::

To, da je v delovnem pravu ustava drugačna, pa ni moj problem ;) V ustavi so še zmeri štiri med seboj različne točke (zakaj prve ne zbrišejo?).

Dr_M ::

mater brane sam ti pa si en primitivc. a ti je bad ker se v nedeljo ne bos meu kam dat??

ampak useen ti bom odgovoru na uprasanje.
poznam neki ljudi ki so na zelo visokem polozaju v mercatorju,ki jim je jankovic neposredno nadrejen, pa tudi ljudi ki poznajo jankovica v zasebnem zivljenju...
on neki govori, dela pa cist neki druzga.
zakaj se politika ne umesava v te zadeve? ker se ne upa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

madmitch ::

Dr. M: zakaj se politika ne umesava v te zadeve? ker se ne upa.

Ne, ker se NE SME.
Jaz poznam Janjovića še iz Elekte in ti povm da ni čisto tako. Je pa res, da je z njim težko delati in da zahteva od podrejenih, da delajo vsaj toliko kot on če ne več. Ker pa se nekaterim ne da, pač jamrajo, pa kaj.

Predsednik uprave takšne družbe ima pač pravico kdaj narediti kaj drugače kot je prvotno rekel. Njegovi podrejeni delajo po navodilih, on mora navodila sestaviti. Torej, če se situacija spremeni lahko spremeni tudi navodila. Sicer pa ali naj opravičuje svoja dejanja in odločitve podrejenim, kam pa pridemo.

Radeon: samo nekaj me zanima, ko si že takšen anarhični delilec dobrote in vsega dobrega; v primeru, da bi vi morali zapreti eno od svojih mnogih podjetji zaradi višje sile, kaj bi naredili z delavci, bi jih preselili v druga podjetja? Najverjetneje, ja. Očitno imaš polno rit vsega in ti v življenju še ni nikoli nič manjkalo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Super Sonic ::

"Radeon: samo nekaj me zanima, ko si že takšen anarhični delilec dobrote in vsega dobrega; v primeru, da bi vi morali zapreti eno od svojih mnogih podjetji zaradi višje sile, kaj bi naredili z delavci, bi jih preselili v druga podjetja? Najverjetneje, ja. Očitno imaš polno rit vsega in ti v življenju še ni nikoli nič manjkalo."

In kaj si ti hotu s tem povedat? Maš kašne motnje?

"Očitno imaš polno rit vsega in ti v življenju še ni nikoli nič manjkalo."
manka mi velik.
Začenši z golf-om 2, kateri ni ravno moj sanjski avto.
Hec je v tem da sm prilagodljiv.
Lahko šraufavam mašine, pucam wc, al pa vodim firmo.
Zbiram kaj bom počel, pa lahko, da (in če je to polna rit vsega, ok-mi visi dol).

p.s.
lahko pa bi se vozu v audi TT, mel 3 stanovanje še poleg tega katerega ima sedaj, pa še marsi kej druzga tu.
Ampak sm zadovoljen s tem kar imam in kako živim.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Brane2 ::


mater brane sam ti pa si en primitivc. a ti je bad ker se v nedeljo ne bos meu kam dat??


Mogoce sem primitivc. Jaz na to gledam kot na direktno razmisljanje- brez ovinkarjenja. In ne- tudi prej nisem ob nedeljah hodil v stacune. Zame je edina nedeljska stacuna bolsjak...


ampak useen ti bom odgovoru na uprasanje.
poznam neki ljudi ki so na zelo visokem polozaju v mercatorju,ki jim je jankovic neposredno nadrejen, pa tudi ljudi ki poznajo jankovica v zasebnem zivljenju...


Se pravi, vse to je iz druge roke ? Zelo visoke zivine v Merkatorju pravijo, da je prasec ? A je mozno, da se njim zdi tip prasec, ker "ne izpoljnjuje obljub" do njih, ne pa do prodajalk za blagajno ? In da se slednjim zdijo prasci vsi skupaj ? :\

V tekmovalni atmosferi je ponavadi tako, da udarci padajo ne po "krivih" ampak po tistih, ki se v danem trenutku ne morejo branit. Ko gre tipu se dobro, se samo govori, da "je prasec" in tako testira teren za idejo. NE verjamem kaj dosti, da so njegovi podrjeni kaj bistveno "manjsi prasci" le nekoliko manj uspesni...


on neki govori, dela pa cist neki druzga.


On ocitno dela v interesu kapitala.


zakaj se politika ne umesava v te zadeve? ker se ne upa.


Poglej si malo poslanske place. Nekdo mora ustvarit toliko prometa, da jih lahko davki placajo. Ne bi reku, da se teh tipov (ala Jankovic) politika boji. Prej bi reku da ji taki ljudje ustrezajo.
Politika je samo za "smooth bussiness". Nobenih strajkov itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Lime ::

Ljudje, pa kaj vsi napadate Jankoviča. Posredno ni on nič kriv, saj problem ni znotraj Mercatorja. Mercator si lahko privošči odprte trgovine ob nedeljah, saj ima toliko zaposlenih, da jih lahko prerazporeja na delovnih mestih in delajo eno nedeljo ali max. dve nedelji v mesecu, kar je še nekako sprejemljivo, če upoštevamo, da je za tisto nedeljo, ki jo dela, potem med tednom en dan prost.
Problem nastane pri manjših trgovcih, ki imajo zaposlenih precej manj ljudi (so tudi trgovine z eno ali dvema prodajalkama) in nimajo možnosti deliti nedelj, ne morejo pa si tudi privoščiti novega zaposlovanja ali zaprtja v nedeljo, ker so na robu likvidnosti.
Za ta rob likvidnosti pa je "kriv" Jankovič s svojimi nakupovalnimi centri in monopolom na trgu. Vendar mu tukaj ni kaj očitati.

gkovac ::

Torej ljudstvo je povedalo svoje. Trgovine bojo zaprte ob nedeljah ko zakon sprejmejo v parlametu in reveži trgovci bodo lahko šli k maši namesto v službo.

Me prav zanima kako se bo zdej na vse tole odzval Jankovič. Jest bi na njegovem mestu naredil tko kot je reku... odpustil odvečne delavce, za vse tiste nedelje, ki pa se bodo delale pa bi zahteval da VSI pridejo v službo in nobenega dodatka na to nebi dal! :D

Ne morem verjet, da je toliko ljudi glasovalo ZA referendumsko vprašanje. To se mi zdi, da jasno pokaže kdo je šel na volišče in kdo ne. Žalosten sem, ker se velika večina ljudi, ki je bila PROTI ni udeležila tega referenduma. Sicer pa je zdej itak vse v rokah naših vrlih parlamentarcev in vlade. Me prav zanima kaj bojo naredili. Včeri sem poslušu Cerarja in če sem ga prav razumel sploh ni nujno, da bo ta zakon sploh kdaj sprejet :D :D se prav smo v bistvu vrgl stran 600 milijonov tolarjev!!!! BRAVO!!! To je itak samo pri nas možno in nikjer drugje!

Ko smo pa že lih pri 600 milijonih:

Do zdej smo bli že na vsaj treh POPOLNOMA brezveznih referendumih:
1) O spremembi volilnega sistema
2) O železnicah
3) Trgovine

se pravi na oko 1800 milijonov tolarjev! Veste kakšno pediatrično kliniko bi lahko mel za ta denar? Pa zraven še onkološki inštitut pa še kaj kar bi se res nujno potrebovalo!

Če pa ima Slovenija res preveč denarja pa predlagam referendum o referendumih, ali drugače: "kako preprečiti kretensko zapravljanje našega denarja". Mogoče je pa res skrajni čas, da se zamenja oblast v tej naši deželici na sončni strani Alp.

Imam pa še eno res dobro idejo... referedum o tem ali naj cerkev dobi gozdove, graščine, blejske otoke in tko naprej nazaj. Kaj pravite? Začnemo zbirat podpise? Jest sem za to, da se jim vzame VSE in da je v državni lasti! Tako kot so naredili komunisti po WW2. Stavim da bi bila velika večina ljudi za. In končno bi bil to en referendum kjer nebi vrgli denarja stran.

To je vse... sem jezen, razočaran in žalosten nad tem kaj se dogaja. Neki bo treba narest! ;(( :'( :(
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

DavidJ ::

Jest nisem šel volit, ker je bilo vprašanje na listku bedno zastavljeno, poleg tega se je še razlikovalo od tistega, za kar so zbirali podpise za referendum.

Najbolj beden referendum je bil tisti o oplojevanju samskih žensk. Za dol padit! :D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

perci ::

Dr_M: Malo se umiri z raznimi primitivci in podobno.

Keyser Soze ::

Se pridružujem mnenju Sulca.

Sedaj bodo bolj veseli prodajalci, ko bodo delali deljen delovni čas, pa vse tiste nedelje, ko bi lahko praznovali kakšne praznike ali imeli počitnice.

Sedaj pa priporočam še da zapremo bencinske črpalke, zabaviščne parke, toplice, kino ipd. Zakaj bi ljudje delali če to ni nujno in se s tem krši njihove pravice.

Bomo pa videli če bo sprememba zakona prebial ustavno presojo, ki jo bodo vložili trgovci.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

««
9 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913037 (11152) Zheegec
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1069421 (7699) Ziga Dolhar
»

Ustavno sodišče o odpiralnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
786458 (5287) SodVina
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1139272 (8086) MadMicka
»

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Oddelek: Loža
353233 (2938) _Mortal_

Več podobnih tem