Forum » Navijanje » hitrost, stabilnost p4...
hitrost, stabilnost p4...
yehaw ::
ellow..ja.. kako je kaj s temi stavrmi ko OC p4?
jaz sem navijal moj P4 do (meni stabilne meje) 2.5ghz napetost: 1.50V
potem se mi je 1x pri 55°C (3D igerce) resetiral komp (začetna temp je bila 44°C-46°C).
potem pa sem voltažo naredo na 1.55V in sem nastavo frek. na 2.48ghz in mi sedaj dela.. hmm nevem... dokaj "normalno".
začetna temp je sedaj 47°C-49°C (pričakovano)
ko pa špilam 3D špil pa se niha okoli 56°C in se ne resetira komp!
vendar... pa zgleda kakor da igra bol šteka kot pa kaj drugega... je to možno, če sem iz 1.5 na 1.55V dvigno voltažo?
tNx
jaz sem navijal moj P4 do (meni stabilne meje) 2.5ghz napetost: 1.50V
potem se mi je 1x pri 55°C (3D igerce) resetiral komp (začetna temp je bila 44°C-46°C).
potem pa sem voltažo naredo na 1.55V in sem nastavo frek. na 2.48ghz in mi sedaj dela.. hmm nevem... dokaj "normalno".
začetna temp je sedaj 47°C-49°C (pričakovano)
ko pa špilam 3D špil pa se niha okoli 56°C in se ne resetira komp!
vendar... pa zgleda kakor da igra bol šteka kot pa kaj drugega... je to možno, če sem iz 1.5 na 1.55V dvigno voltažo?
tNx
c3R4R ::
Ker se mi zdi, da še ne obvladaš čisto navijanja, ti toplo priporočam, da si prebereš nekaj odličnih člankov na slo-techu pod ČLANKI
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Vesoljc ::
try again
seveda je možno, ko navijamo cpu in dvigujemo hitrost ure postaja urin signal vedno "slabši", kar povzroča nestabilnost (zaradi motenj v signalih). temu se izognemo tako da "rahlo" dvignemo napetost in s tem ojačamo signal, ki sedaj obratuje v mejah normale. stranski učinek je pač večja temperatura. zakaj že? poznaš formulo P = U*I? če dvignemo U, bo tudi P večji
seveda je možno, ko navijamo cpu in dvigujemo hitrost ure postaja urin signal vedno "slabši", kar povzroča nestabilnost (zaradi motenj v signalih). temu se izognemo tako da "rahlo" dvignemo napetost in s tem ojačamo signal, ki sedaj obratuje v mejah normale. stranski učinek je pač večja temperatura. zakaj že? poznaš formulo P = U*I? če dvignemo U, bo tudi P večji
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42286 (23828) | Dr_M |
» | navijanje moje mašine!Oddelek: Navijanje | 1628 (1123) | Vuli |
» | Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 40525 (21084) | igor0203 |
» | Težava pri navijanju!Oddelek: Navijanje | 1408 (1213) | c00kie |
» | Navijanje AMD 64 3000+???Oddelek: Navijanje | 1829 (1205) | tiborrr |