Forum » Elektrotehnika in elektronika » Sušilec Beko DC 7130 - težava
Sušilec Beko DC 7130 - težava
Kibernetik ::
Je mogoče kdo naletel na podobno težavo pri sušilnem stroju Beko DC 7130:
Sušilec se po kakšnih petih minutah delovanja samodejno popolnoma izklopi, izgineje vse lučke, edino če odpreš vrata sveti žarnica v bobnu. Ga izklopim in ponovno vklopim, še vedno nobene lučke, razen tiste v bobnu. Stroj se noče več zagnati.
Ko se po nekaj minutah ohladi, ga je možno ponovno zagnati. Seveda dokler se ponovno ne segreje (pregreje)...
Zadaj nad grelcem ima vgrajeno termično (bimetal) zaščito, ki je bila v trenutku merjenja ok. In četudi jo prekinem, na stroju še vedno sveti lučka (sonček). Torej ne igra vloge!?
Poleg njega je tudi (NTC) temperaturno tipalo Elth type 279.
Sem pa opazil, da če izberem program prezračevanja, torej brez gretja, sušilec dela bp.
??
Sušilec se po kakšnih petih minutah delovanja samodejno popolnoma izklopi, izgineje vse lučke, edino če odpreš vrata sveti žarnica v bobnu. Ga izklopim in ponovno vklopim, še vedno nobene lučke, razen tiste v bobnu. Stroj se noče več zagnati.
Ko se po nekaj minutah ohladi, ga je možno ponovno zagnati. Seveda dokler se ponovno ne segreje (pregreje)...
Zadaj nad grelcem ima vgrajeno termično (bimetal) zaščito, ki je bila v trenutku merjenja ok. In četudi jo prekinem, na stroju še vedno sveti lučka (sonček). Torej ne igra vloge!?
Poleg njega je tudi (NTC) temperaturno tipalo Elth type 279.
Sem pa opazil, da če izberem program prezračevanja, torej brez gretja, sušilec dela bp.
??
Kawl6 ::
Imam istega, imel sem težave samo takih ne.
Mimo grede grelec je najcenejši v BigBangu,kondič proti motnjam jurcokd.com:tu imajo vse živo za majstre.
Na tujem forumu sem zasledil prav tvoj problem
):
Mimo grede grelec je najcenejši v BigBangu,kondič proti motnjam jurcokd.com:tu imajo vse živo za majstre.
Na tujem forumu sem zasledil prav tvoj problem
):
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kawl6 ()
Kibernetik ::
Odlično! Malce sumim tale NTC, jutri preverim. Sem pa našel servisna navodila, ampak so v Turškem jeziku. Očitno je možno sušilec spraviti v servisno - diagnostični način. Ampak nekako ne morem jasno prevesti tele Turščine.
donvito ::
Tukaj jih imaš še v srbo-hrvaškem jeziku od 19 strani naprej-
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()
dravni1 ::
Ali ima še kdo tak stroj namreč meni je šel programator in sicer upori R1, R3 in R1? Verjetno še kaj. Zanima me razlog? ALi kdo ve???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 160103 (561) | IL_DIAVOLO |
» | Sušilni stroj z parnim generatorjemOddelek: Loža | 4978 (3394) | next3steps |
» | Kateri sušini strojOddelek: Loža | 4666 (2913) | Dajarra |
» | Pralni stroj Hoover(Candy)- DO NOT BUYOddelek: Loža | 26256 (23078) | STU-III |
» | Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 43450 (41510) | Pyr0Beast |