» »

Pralni stroj se mi ne ustavi!!!

Pralni stroj se mi ne ustavi!!!

«
1
2

nodrim ::

Se nam je zdej zgodilo v stanovanju, da se pralni stroj ni ustavu pri STOP oznaki na programirnem gumbu.. tistem, ki ga vrtiš, da izbereš program...

V čem je lahko problem??

zdle sma s cimrom spodi neki filter šraufala, pa se ga ne da ven vzet.. sam pokrov sma odšraufala in je začela voda ven teč.. kr precej vode...

pol sma pa dala poskusno prazen stroj na ožemanje in se je ustavu po ožemanju..

kaj to pomeni zdej? da zdej pa kr dela al kaj? Če dela, kaj sma nardila s tem, da sma spodi pri filtru odprla in vodo ven spustila??

a je kak serviser al pa nekdo, ki se spozna na to, da en faq napiše??

Hvala, Miki

Redkvica ::

No, jaz sem samo uporabnica, nisem strokovnjak. Možno je, da je kaj narobe s programatorjem, da je prišlo do kake obrabe. Če te prav razumem, je to stroj z mehanskim programatorjem. Tak ima običajno več STOP točk, pač odvisno od razporeditve programov na gumbu - pri nas doma je imel tri STOP točke. Vajine situacije sicer ne razumem čisto, a če ima izbrano ožemanje drugo STOP točko kot pa program, ki sta ga uporabila prej, je možno, da se je kaj obrabilo samo pri prejšnjem programu.

Če tule ne bosta dobila boljšega nasveta, vama predlagam, da ne puščata stroja nenadzorovanega in ga malo opazujeta, medtem ko pere. Ponovita program, ki je prej nagajal in opazujta, če se bo zadeva zdaj ustavila. Potem pa pokličita na kak servis in vprašajta, saj ponavadi so prijazni in svetujejo. Če bo potrebno popravilo, pa prej vprašajta, koliko to stane. Da ne bo predrago. Jaz bi za nasvet vprašala tudi v primeru, ko bi vama stroj zdaj normalno opral.

Možno je pa tudi, da je bilo kaj zamašeno in stroj ni mogel izčrpati vode, pa je kar črpal in črpal?? Pa da se je odmašilo, ko sta odprla spodaj. Hm.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Redkvica ()

frnca ::

Ja to je pralni stroj, kjer je v krogu pac vec STOPov... odvisno pac kje zacnes, do naslednjega STOPa pac pride in tam se je v casu normalega delovanja ustavil... potem pa sam se perilo na strik in juhu :)

Ko sma spodi odstraufala, je ven steklo veliko vode. Se pravi, nekako vsa voda, ki je prej ostala notri. Ta voda je bila bolj ali manj cista (nic smetk).

Hm, ce se je filter zamasil... A ni logicno, da se ga bi dalo nekako odstraufat, izstaknit in ocistit?

No potek dogodkov je bil naslednji:
1. vodo sva spravila ven iz pralnega stroja (s pomocjo odvitja tam spodaj, za vratci)
2. prazen stroj postavila na zadnji program (ostalo je samo se ozemanje, se pravi centrifuga)... nekaj vode je se spravil ven iz sebe po navadni poti... ko je prislo do STOP, se je dejansko ustavilo :) juhu!
3. sledil je test z nekaj krpami in malo palnega praska... nek normalen program... in glej ga zlomka, voda je zopet ostala v bobnu (penasta), pri STOP pa se ni ustavil in je pognal program za svilo oz. volno... se pravi, tist kar je naprej od STOPa.... skratka napredka NIC... ista storija... Voda, ki jo je stroj vendarle spravil iz sebe po normalni poti, je bila nekako normalno umazana...

Skratka spet smo na zacetku :( smrc ... nekaj vode uspe spraviti ven, nekaj pa ne...

sonce z vami,
frnca

p.s.: po dogovoru in pogodbi je serviciranje pralnega stroja dolzan opravljati lastnik doticnega stanovanja, vendar si pri takih stvareh vzame cajt :( pa drgac je fajn oz. ne dela problemov oz. smo se fajno ustalili oz. je flet fajni) tko, da ne bomo tega obesali na veliki zvon zaenkrat... majic pa je vedno manj... smrc

Viro ::

ej da se ni odtocna cev zamasila!!!to je enkrat nm in je bla polna kopalnica vode...;( pol pa smo cev z zajlo spucal in to se je nam nardil zarat calogona ;( ;( ;( !ja da ga iz stroja v cev... :( tko da je mozno da je cev zabita ce vode ne pozira...kje zivis u bloku al bajti?


LP Viro

Redkvica ::

Če te prav razumem, zdaj lahko pereta tako, da dasta prat na vajin običajni program, potem ko preide točko STOP in hoče začet za svilo, ga ustavita (če je gumb za ustavit?), potem preklopita programator na izčrpavanje in zopet poženeta, pa bo izčrpal vodo?

Lahko si pomagata s kakim alarmom, da vaju spomni, ko bo čas za it ustavit stroj.

Lastniku pa mal pojamrajta, ker mogoče da je res treba zamenjat programator. Če mu omenita, da se bojita kake poplave, bo mogoče hitreje reagiral.

frnca ::

Redkvica: hm v bistvu ne... na STOP se je ustavil samo na delnem testu, pa se to le enkrat od (recimo) treh poiskusov...

Rocno ustavljane oz. izklapljanje ne pride v postev, ker je v trenutku, ko pride na zeljeni STOP (pred nadaljevanjem na svilo) voda ostane v bobnu oz. je ozemanje izjemno neucinkovito... voda je se vedno penasta oz. pralni prasek (verjetno tudi se kaj umazanije) se se vedno drzi perila... potrebno bi bilo rocno izpiranje, ozemanje itd... pa vprasanje koliko je bilo pranje in a first place sploh ucinkovito...


Skratka, seveda cakamo na strokovni poseg za to usposobljenih mozakarjev, vendar dokler tega ni, iscemo mimobeznice oz. morebitne napotke v stilu "naredi sam" "abc popravil gorenjevega pralnega stroja" "faq usmerjanje dobrih misli v male hiske pomocnike"

once z vami,
frnca

Phoebus ::

-> Vzameš dol pokrov (zadaj so šeraufi, odšeraufaš, potisneš nazaj)
-> Pri izštekanem iz elektrike in z zaprto pipico za vodo (!!!) z multimetrom poglej kakšne "signale" (kurcšluse) daje programator.
Iz postov nisem razbral ali se ne ustavi in gref na naslednji program, ali obstane z neizpumpano in neprečiščeno vodo, ali ima zamaknjene programe....
Če se ne ugasne: 99% programator; šiba mimo STOP naprej na naslednji program :)
Če se ustavi, ampak je stroj polen vode, je lahko tudi odtočna pumpa, zamašena odvodna cev (ampak samo če je filter v slabšem stanju)...ampak slednje težje ker prej butne ven pri filtru. Lahko pa seveda programator.

ToniT ::

Napaka je v tem, da pralni stroj ne more izčrpati vse vode. Glede na to, da sta filter že pogledala (in verjetno očistila - to, da je steklo ven veliko vode, je normalno), bi bilo dobro, da bi preverila še cevi iz bona v odtok. Tam se velikokrat ustavi kak kovanec (običajno za 5 SIT, ker je največji) in preprečuje izčrpanje vse vode. Cev preveriš tako, da odpreš zadnji pokrov pri stroju in z roko počasi stiskaš cev od bobna do filtra. Verjetno bo potrebno sneti cev (na filtru) in odstraniti kovanec.
Potem še na enak način preveri cev od filtra do odtoka.
Vse to delaš pri odklopljenem pralnem stroju (el. kabel potegni ven iz vtičnice)!!!

BigWhale ::

Ce pralnemu stroju crkne stikalo za vrata se lahko zacne precej cudno obnasat... preej precej cudno... Vsaj meni se je. ;)

Pri odpiranju tiste luknje za filter, ponavadi ven stece voda, ker stroj nikoli ne izcrpa vse vode ven iz bobna. Nekateri Gorenje pralni stroji so imeli eno tako 'auxiliary' cevko iz katere je pocasi odtekla voda ven.

Kateri pralni stroj imata? Gorenje? Ce je crknil programator in imata pravi model pralnega stroja imam jaz en nov programator na lagerju... ;>

nodrim ::

Hvala, fantje in dekle(ta)

bomo še to poskusil.. dugače smo pa končno spet dobil lastnika na telefon in ga še mal pošpikal, da pride zrihtat..

upam, da nam rata popravt preden pride :D

a mi zna kdo razložit zakaj se stroj ne bi ustavu pri STOP? razen pokvarjenega programatorja, ker če je programator pokvarjen pol se itak lahko dogaja karkoli??

zanima me, ali se lahko pralni stroj ne ustavi tudi zaradi česa drugega?
- je lahko problem filter?
- mogoče neizčrpana voda?
- termostat?
- in kaj še jaz vem kaj?

Če kdo ve kej teorije in prakse o delovanju pralnih strojev bi z veseljem vsrkal znanje :))

danke schnell, nodrim

nodrim ::

je pršu fakin serviser in potegnu filter ven z vso močjo, ki jo je premogu..

tko, veste kak se filter spodi ven daje... ni treba nič šraufat.. sam potegn kokr lahko.. pol pa še mal bolj!!!

če ti to nardi serviser in ti pol zokn potegne iz filtra te oropa za skor 5 jurju SIT!!!!

:| :| :| :| :| ;(( ;(( ;(( ;( ;( ;( :O

frnca ::

No sedaj pa se detajliralno porocilo, ce bo se kdo kdaj hotu resevat umazano perilo:

Krivec za ostajanje vode v bobmu je bila nogavica, ki jo je zadrzal filter (zato, da ne bi zamasila seveda odtocne cevi :)

- nogavica je v filter prisla skozi majhno rezico spredaj takoj za vrati med bobnom (vrteca rec) in ogrodjem pralnega stroja... tam je sicer ena guma, samo majhne stvari lahko gredo skuzi, sploh ce je guma ze mal obrabljena... tukaj skuzi pridejo v filter lahko tudi kovanci, gumbi, manjsi kosi oblacil... (nasvet za pranje denarja: resitev je majhna vreca, ki skrbi, da male stvari ne uhajajo vsepovprek)

- voda je po koncu programa torej ostala v bobnu... programator pa je bil zato zmeden (pomembno!) in zaradi polnega bobna vode ni ustavil pri naslednjem STOPu, je sel kar na svilo, pa volno, pa se en krog, dva... programator je ocitno narjen cist debilno!

Zatorej, ni sou programator, ni sla crpalka...


Skratka... 4480 SIT za resnicno pol minute dela+4 minute opazovanja... - ROP PRI BELEM DNEVU!! (s privoljenjem press) ;(( ;(( ;(( pa nismo ili edini, kjer gotovo nisem bil edini, kjer je danes mozakar cistil filter.... - vemo torej za naslednjic

... in naj potem kdo tecnari, da se mu zdi 2-3 KSIT na uro za kakrsnekoli racunalniske storitve previsoka cena...

sonce z vami,
frnca

MKrmec ::

Vi pa tut najdete stvari!! haha :D :D

BigWhale ::

Pa saj so vama ljudje rekli, da razdrita... ... sej ni nek problem pralni stroj nagnit pa razdret tiste tri cevi pri crpalki... ;)

ToniT ::

Če bi dobro prebral moj post, bi prišparal dobre 4 jurje!>:D

nodrim ::

ma sej smo vse to nardil.. sam nismo vedl kak se fakin filter da ven... ker je tipo potegnu kokr je lahko da ga je dobil ven..

jst pa nism vedu kak se ga da ven.. sm bolj mislil, da ga je treba kej oddšraufat pa to, kar pa ni šlo...

mi ni na pamet prišlo, da bi vleku z vso močjo in poklicu še cimra na pomoč.. v tem je problem bil.. ker je treba filter čist s surovo silo potegnt ven...

pa ga nismo in so nas oropal ;( :|

nodrim ::

mislim to je tko kot, če en vpraša: računalnik mi ne dela. Kaj naj nardim?

in mu odgovoriš: Popravi ga.

v detajlih se svet vrti...

zile ::

Na google bi šel, pa vpisal model stroja. Bi ziher najdu kak pdf, v katerem piše kako se odmontira filter...:D

kiwi ::

hm glede na to da je tema ravno o popravljanju gorenje pralnega stroja bi vas se jst prosila za pomoc. moj stroj pa enostavno ne neha filat bobna z vodo. sumim na programator in me zanima ce se komu sanja kolk prbližn bi bil popravilo.

thx

ToniT ::

Ni problem v programatorju, temveč v merilcu nivoja vode v bobnu in zaradi tega ti ne zapre ventila za dovod vode. (Lahko pa je crknil ventil za dovod vode - cca. 2000 SIT, če gre za Gorenjev (ali kompatibilni) pralni stroj)).
Za merilec nivoja oz. stikalo, ki izklaplja dotok vode pa ne vem cene - ni pa neka velika cifra.
Še prej pa preveri cevko, ki gre do tega merilca nivoja, če se ni slučajno snela.

kiwi ::

oj toni!
hvala za hiter odgovor! kje pa nej bi bla ta cevka, ki pelje do merilca nivoja in kje se ta merilc sploh nahaja???


najlepša hvala za pomoč

Azrael ::

Zadevi se reče tudi presostat. Približen opis: Je okrogla škatlica, premera ~10cm, debela nekje 2cm, na vrhu ima 3 ali 6 priključkov in 1 ali 2 vijaka za nastavitev nivoja vode. Na spodnji strani ima priklopljeno cevko, ki je zvezana s kotlom (bobnom) ali eno od cevi na njegovi spodnji strani. Približna lokacija: nekje v bližini elektroventilov v zgornjem delu stroja.

Verjetno je ves problem v tem, da se je zamašila omenjena cevka s praškom. Cevko snameš, spereš in preveriš, da ni še vedno zamašena in sestaviš. Če je cevka preperela ali je izgubila prožnost jo zamenjaj, ker to povzroča iste probleme. Če ne pomaga je pokvarjen presostat. Cene ne vem, vem pa da je te robe na Dinosu vedno dovolj...:D

Seveda se vse dela, ko je stroj izklopljen iz elektrike in vodovoda.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

kiwi ::

aha mi je že malo bolj jasno. zanima pa me ali lahko to doma sami pogledamo in seveda kako. a je treba odpret zanjo stranico stroja in pol že najds to cevko. stvar je taka da prosim že dva tedna serviserja in me ignorira.

ce se da da to sami mal pošrafamo, bom zelo hvaležna za napotke.

Azrael ::

Seveda se da... Rabiš križni izvijač in malo ročnih spretnosti.

Odstraniš zadnji pokrov: odviješ vijake in zgornji del pokrova je potrebno nagniti v stroj, spodnji pa odmakniti (Gorenje), poglej kako je postavljen in ti bo vse jasno in ga izvlečeš, gre brez sile, samo pravilen nagib mora biti. Včasih je potebno odstraniti tudi zgornji pokrov (4 vijaki).

Poglej v notranjost in poišči tanko prozorno ali temno cevko (~8mm), poglej če pelje s spodnje strani kotla na presostat. Če je prava, jo snami pri presostatu in spodaj. Verjetnoi je zmašena s praškom in jo zato speri z vodo in spravi vso nesnago ven. Če ne gre ali je cevka preperela ali je trda kot rog, dobi drugo cevko take dimenzije. Ko je cevka očiščena/zamenjana jo natakni na presostat in pihni v cevko, ne premočno. Če se sliši klikanje v presostatu, presostat 99.99% dela. Sestavi (cev napelji isto kot je bila pred posegom) in preizkusi, če stroj dela.

Še enkrat: vse to se dela, ko je stroj izklopljen z vseh virov energije.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

kiwi ::

no tko pošiljam poročilo popravila!

azrael tistega tvojega persostata jst nisem nasla in mi ni čist jasn kje nej bi bil. tam kjer pride voda v stroj, gre potem po treh cevkah v posodico, kjer je prašek in potem gre skozi rebrasto debelejšo cev v boben. no midva dva vse to razdrla in spucala in potem ko sva probala je filal vodo in ko jo je blo dost je nehal filat. torej neki je blo doseženo.:D no ampak je pa zacelo curljati iz rebraste cevi in ko sva jo snela, je imela luknjo.;(( no zdej bomo kupl novo cev....pol bomo pa vidl al stroj zdej deluje al ga vrženo v smeti.

seveda pa najlepša hvala za pomoč!!

Azrael ::

Kratek opis delovanja

Če je cev, ki je preluknjana, nameščena tako, da je na boben prilepljena, moraš odstraniti vso staro lepilo in morebitne ostanke stare cevi. Ko je kovina čista, s prstom namažeš zunanji in notranji rob luknje v kotlu in še sedišče cevi z lepilom Neostik Professional (Neostik Univerzal je zanič za take naloge!!!), namestiš cev in preden začneš uporabljati stroj počakaš 24 ur, da se lepilo posuši. Razni silikonski kiti se ne obnesejo. Delo je precel lepljivo in umazano, ampak žal ne gre drugače, če hočeš imeti mir vsaj nekaj časa.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

nodrim ::

Azrael rulzzz! ;)

zdej bi pa sam še nekoga prosu, da opiše pogoste napake in odpravljanje teh napak..

nekakšen FAQ za pralne stroje torej. :D

@ljash ::

Uporabljate Calgon??? :D
"Ne, nekaj drugega."
Potem bom moral odpeljati vaš pralni stroj...

:\

Azrael ::

Mi pa ne uporabljamo, ija ija oop
zato smo prišparal, ija ija ooo
nov stroj kupili, ija ija ooo
:D :D :D

Tista reklama za Calgon je bedna. Dvomim, da kateri serviser vzame stroj s seboj. Teža stroja ~100kg ...

Pri praških je najbolj zoprno to, da včasih mešanje praškov različnih proizvajalcev ali prehod iz ene znamke na drugo uniči gumo na vratih in ostale gumijaste cevi;(.

Drugače pa je precej bolje dajati prašek v boben (obstajajo vrečke zato), ne v posodico za prašek. Prašek iz posodice se nabira na stenah le te in v ceveh in zato ga pride precej manj v boben.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

McWolf ::

Zdravo.... Se opravičujem ker vlečem tole temo ven ampak mam en hud problem.

Mam starješi gorenjev pralni stroj k dela normalno ampak ma filter zamašen in jest ne vem kok filter ven spravt,... sm odsraufu lepo pokrovck, dihtungo ven dau, zej ven pa ne gre, k je uzad na cevko prtrjen, sm zej mogu prat kr z ofjenim tam d je voda u sifon tekla. . Ampak zihr se more nekak do njega pridt, sam js ne vem kok, navodil pa nimam.

Hvala vnaprej če bo kdo kej pogruntu.
Go tell it on the mountains!

McWolf ::

aja se opravicujem. Vidim da bo treba brute force uporabit, kokr je en visje reku ... Hvala :D :8)
Go tell it on the mountains!

Dead_Eye ::

Ma tista reklama s Calgonom je grozna. Veselo kaže kako se kamen nabira na grelcu, pri vseh strojih pa še nisem videl da bi zaradi grelca crknil....
The one and only

bon_bon ::

Nasvet bi prosil... in sicer;

kaj naredite ko pralni stroj prične ropotati in cviliti, kot da bo poletel ? Kaka ideja?
lp !

bon_bon

opeter ::

Pustiš ga ven skozi okno. :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bon_bon ::

:D :( se kaka ideja ?;)
lp !

bon_bon

SaXsIm ::

Najprej pogledaš, če ni slučajno med boben in gumo okoli njega prišlo kakšno perilo, kovanec, itn... Lahko pa da so se ti obnucali lagri (ležaji) motorja.
SaXsIm

bon_bon ::

po mojem da bo slabša varjanta - torej kaki lagerji morda. Kaj storiti v tem primeru ? Jih lahko sam zamenjas? Ali pa je to tako zakomplicirano da samo majstri lahko kaj takega popravijo ?
lp !

bon_bon

SkIDiver ::

bon_bon zamenjaš vodno pumpo pa imaš spet prisluhnimo tišini mode;) Programator nastavi na dovod vode oz polnjenje bobna z vodo. Mislim, da je to izpiranje (naj nekdo drug pove, ker je programator zame rocket science). Ko bo v bobnu nekaj vode pa daj na črpanje. Če bi sedaj pralni stroj rad poletel počakaj, da izčrpa ven vodo. Odklopi iz vira elektrike in vode (vodo lahko samo zapreš) ter ga prevrni na bok. Če je Gorenje ima na desno od filtra pumpo. Prej preveri, če ni odvod iz bobna do pumpe in naprej od pumpe do izhodne cevi mogoče zabit. Če vodo normalno izčrpa vn pol 99% ni in so šli ležaji v pumpi. Odmontiraš pumpo in namontiraš novo. Cca 7 vijakov in 5 minut umirjenega dela;)

bon_bon ::

ne boš verjel ... sedaj je še sušilni stroj začel peti, grrr. Še pralnega se nisem lotil, pa že drugi poje. Zgleda da skupaj držita. Je kdo že popravljal sam sušilni stroj? Kaka ideja kaj bi lahko bilo ?

hvala
lp !

bon_bon

Pyr0Beast ::

Glih v prejšnjo soboto sem popravil pralni stroj (jermen šel)
Kaj sem naredil;
1. Snel dol starega in šel po novega (samoumnevno)
2. Vzel litijevo mast v spreju! in z njo dodobra namazal stroj.
Mazal sem ležaj od bobna, obe strani glavnega motorja, programatorja nisem dosegel, in pa pumpo sem spucal, ter namazal.
Pumpa je odlično narejena, nima nobenih ležajev. Filter + pumpa sta skupaj. Ima samo lep impeler in pa elektomagnet. Vse skupaj sem odprl in ven spravil okoli 50 g pralnega praška oz. njegovih ostankov, mal sem našprical z litijevo mastjo in lepo sestavil. (pumpa je včasih zablokirala in tako ni spravila ven vode, na srečo je bila hlajena preko vode, ker če bi imela ventilatorsko, dvomim, da bi stroj ostal cel.
Stroj je sigurno za ene 20dB tišji, in zdaj deluje kot now, resno :D
Če boste menjali jermen, ga obvezno pravilno napnite in preizkusite, če se lepo vrti (zna se obrniti in tako ne sede več dobro)
Mazanje je priporočljivo, saj tako podaljšate življensko dobo stvari, poleg tega pa porabite manj elektrike. Se lepo čuti, kako se stvari lepše vrtijo.

Še en nasvet, prilagajajte količino praška umazanosti perila (še vedno ga lahko daste malce manj). Ni skopuško, vendar pa s tem bolj varuješ okolje in prišparaš kar nekaj denarja.

Aja, glede sušilnega stroja. Zelo rado kakšen ventilator odpove, pa kakšni cverni se tudi najdejo na nepravih mestih
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

bon_bon ::

hvala ti !
Bom za vikend poizkusal kaj narediti. Kje si pa mast nabavil in koliko je bila?

hvala
lp !

bon_bon

Pyr0Beast ::

Turbo shop, Ljubljanska cesta 80, 8000 Novo mesto
tel. 07 3376-010
Cena; 2.5KSIT
Išči pod; 'mast v spreju'
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

whatever ::

Jaz mam eno vprašanje: nabavl smo Gorenje WA61101 pa ta hudič ga serje. Smo pobral ven blokadi, pravilno pozicionirali stroj, ga priklopili na odprt odvod in dovod vode, dali not pralni prašek in mehčalc, nafilali s perilom, poskusili z manjšo količino perila, pritisk vode na dovodu je preizkušeno dovolj velik, z električno napeljavo je vse OK, boben ni nikjer zataknjen, vrata so zaprta kot morajo biti, itd. itd. Problem je sledeč: ob prvem prižigu sem opazil, da je stroj načrpal v boben nekam malo količino vode glede na količino perila. Nato je nekaj časa obračal zadevo sem pa tja, pozaugal pralni prašek, nato pa se je po ene 3 minutah ustavil, pol minute tišine, škljoc, pol minute tišine, škljoc, pol pa sam še štirje hkratni utripi error lučke in lučke ki signalizira da je stroj vklopljen. Pol sta lučki z vmesnimi premori štirikrat utipali še naprej, dokler nismo ugasnili stroja. Probali smo še enkrat brez praška in z manjšo količino perila, pa se je zgodilo isto, s to razliko, da se tokrat boben sploh ni vrtel, čeprav je pralni stroj nekaj časa brnel kot da bi hotel obračati boben. Jermen je cel. Če probamo dat na centrifugo, samo brni in se ne zgodi nič, čez 3 minute pa začnejo utripati lučke štirikrat. Edina funkcija, ki deluje, je črpanje vode iz bobna. Any ideas kaj bi lahko bilo narobe?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Azrael ::

Lahko gre za okvaro motorja ali njegove elektronike.

Vendar upam, da imate garancijo, uporabite jo prosim in ne poškušajte stroja popravljati sami.

Še enkrat preveriš po priloženih navodillih ali so odstranjene vse blokade (stroj bi verjetno delal tudi z njimi, samo bi hudo tresel in skakal) in če so res odstranjene, pokliči servis. Žal ni druge možnosti.
Nekoč je bil Slo-tech.

whatever ::

Hvala. Smo vse naredili po navodilih, stroj je v garanciji. Tudi meni se zdi, da je nekaj fejst narobe.;(( A če je motor ali njegova elektronika hin, to pomeni, da bo lahko serviser zamenjal cel motor na licu mesta ali bo odvlekel cel pralni stroj s sabo?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Azrael ::

Vse napake na pralnem stroju se da popraviti na licu mesta. Stroj vzamejo s seboj samo v reklamah za prašek, stroj je namreč težak 100+kg in le kdo bi vlačil naokrog tako težo, če ni nujno?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

whatever ::

Mislil sem če je to taka napaka, da bi bilo bolje cel stroj zamenjat kot nekaj flikat. Sicer pa mislim, da stroj nima 100kg+, ali pa sem močnejši kot sem mislil.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Azrael ::

Če niso kaj posebno zakomplicirali je v stroju vse modularno. Motor držita noter dva vijaka (podobno je tudi z ostalimi elementi), vse el povezave so narejene s pomočjo konektorjev. Zato serviser menja samo "lego kocke", tako kot pri rač. robi in se ne ukvarja s podrobnostmi.

Sicer naj kar zamenja vse sumljivo v garanciji, bo (vsaj upam) potem dolgo mir. Do zamenjave stroja z novim si, vsaj mislim tako, upravičen le v primeru, če stroja ni mogoče popraviti.

Za težo vašega stroja ne vem, ta pri nas doma je težak 99kg, vsaj tako piše v specifikacijah, res pa je starejši.
Nekoč je bil Slo-tech.

whatever ::

OK. Hvala. Upam, da se bo servis čimprej odzval.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

AngelOfDeath ::

pa serviserju točno povej kako utripajo lučke :)

majo oni napisano kaj katero utripanje pomeni.
edit: Slovnica
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

centrifuga pralnega stroja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1715182 (887) Machete
»

Problem s pralnim strojem Candy

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
156612 (4169) francek1
»

Pralni stroj se je pokvaril

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
105588 (4668) fosil
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11064814 (49678) brinas
»

Pokvarjena centrifuga na pralnem stroju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
118101 (7967) Spajky

Več podobnih tem