» »

Kateri sušini stroj

Kateri sušini stroj

urosh ::

Zdravo.

Treba bo nabavit sušilni stroj. Cena naj bi bila tam do 300-350€. Fino bi bilo, če bi imel možnost kasnejšega priklopa direktno na odtok, da ni treba prazniti posode. Senzorsko sušenje tudi nebi škodilo. Toplotna ni potrebna, ker bo v uporabi max 2 bobna na teden (v zimskem času).
Kaj vzeti?

Djuro ::

Evo:

http://www.pajntar.si/trgovina/susilni-...
in ima možnost priklopa na odtok.
Jest sm dobrim mesecem sicer od istega prodajalca kupil bekota s toplotno. Posuši tako kot treba. Verjemi, ko se navadiš na sušilca in bistveno mehkejše cunje (jasno, brez uporabe mehčalcev) boš težko sušil zunaj.

urosh ::

Hvala za odgovor.

Ja, ta ne zgleda slabo. Pa se 5 let garancije ima.
Toplotna pa ne vem, ce bi se mi ravno splacala. Glede na plan uporabe in visjo nabavno ceno.

RejZoR ::

Beko DPU 7360X. Ta je eden redkih s toplotno, ki se ga sigurno splača vzet. Vsi ostali so tolk dažji, da je že vprašljivo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

rejven ::

Počakaš na "minus 10%".
Imam dela bp, isto 5 let garancije, manj porabe. Pa še na obroke brez obresti lahko vzameš prek pike, čpe rabiš...
http://trgovina.mercator.si/tehnika/gos...

cortez ::

a ve kdo za kakšnega 45cm, kondenzacijski, a+ ?

gruntfürmich ::

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

mkonci ::

kaj pa tale BEKO DPU8360X

Shkorc ::

Zdravo,

kaj je trenutno najbolj "in"? Gledal sem tega Bekota s toplotno črpalko, samo so se modeli zamenjali.

Okoli 500 +-50 EUR se najde vse od Beko, Candy, Gorenje, Whirlpool...

Kako priporočilo serviserja, ki popravlja sušilce? Oz. katerih se izognit?

Hvala za vse namige!

Super Sonic ::

ledal sem tega Bekota s toplotno črpalko, samo so se modeli zamenjali.

Jaz sem ravno par dni nazaj vzel Beka: http://www.beko-si.com/PRALNI-IN-SUSILN...

Včasih je bila ta znamka en hec, dans so pa to konkretne zadeve; stroj je bomba. Trenutno je 499€ v trgovinah, vreden vsakega denarja. Zdej kakšne konkurence v razredu A++ pravzaprav nima, za ta denar bolj dobiš nekaj na vižo A serije ali pa daš še kakšnega stotaka ali dva za brend in še kak bombonček.

Candy/Whirlpool/Hoover smo imeli prej (tekom različnih obdobij; pomoje eno in isto), vsi stroji so se relativno veliko kvarili (3x/4x v sklopu garancije je veliko). Najboljše mi je bil Hoover, ki je pa skozi čas začel krčit cunje. Ostaledva mi že tekom normalnega delovanja nista bila ok (preglasna, slabo sušenje, slaba izdelava, ipd).

Bosch... težko se opredelim okoli te znamke. Imam vse njihovo; pralni stroj, hladilnik, pomivalec, pečko... Edino pečka dela po 5 letih brez problema; vse ostalo težave na vseh koncih in krajih imamo pa dober servis blizu in gre. Soseda je kupila sušilca Bosch na to vižo in ji tudi marsikaj ni všeč: https://www.mimovrste.com/susilni-stroj... ...

Ne vem, jaz sem bil šokiran kako dobre stvari ima Beko trenutno v vseh segmentih za relativno malo denarja. Priporočam.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Shkorc ::

Iskrena hvala za predlog. Verjetno grem danes kupit kar v MTehniko, ker imajo 10% skonto.

lp

dussan ::

Živijo,

ima kdo izkušnje z Electrolux? Konkretno s EDH3684PDE. Po karakteristikah se mi zdi ok...

lp, Dussan

BlaY0 ::

A si je kdo že preračunal ali bi recimo v 5ih letih uporabe plačal toliko manj štroma, kolikor je dal več za sušilca samo zato ker ima toplotno črpalko?

Bellzmet ::

Kupi nekaj kar ima 5 let garancije.

Super Sonic ::

A si je kdo že preračunal ali bi recimo v 5ih letih uporabe plačal toliko manj štroma, kolikor je dal več za sušilca samo zato ker ima toplotno črpalko?
Zelo na meji in odvisno od uporabe oz števila sušenj. Pa ne samo to, sušilni stroj suši različne stvari, ki se sušijo različno dolgo časa. Pa ne samo to, sušilni stroj dobi stvari, ki so različno mokre. Pa ne samo to, sušilni stroj je tudi s TČ različno učinkovit (A, A+, A++, A+++). Pa ne samo to, odvisno tudi kje sušilec imaš (tisti, ki nima TČ precej segreva prostor).

https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...
(Ta je sicer malo drag, sicer so tile v A skupini sedajle nekje okoli +330€)
https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...
https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...
https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...

Če zraven dodamo še napredek: recimo v zadnjih 5 letih so sušilni stroji tehnično zelo napredovali in pred 5 leti je bil aparat serije A nekje okoli +800€, B pa okoli -500€, danes pa so B stroji nekje okoli 350€, A++ pa 500€, bi moral res veliko parametrov skupaj seštet, da bi dobil ven pravi odgovor (če sploh obstaja).

Mi smo v 5 letih na štromu sušilca pustil cca 400€, kar je zelo mejno. Dost bolj je važna garancija in morebitna popravila (grelec največkrat).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlaY0 ::

To kar si naštel, da je treba upoštevati, je vse zajeto v enem letu sušenja in merjenja porabe. Potem pač samo še množiš s številom let, ki jih ti sam pri sebi upoštevaš kot amortizacijo stroja in imaš primerjavo na dlani.

Če bi bil stroj s TČ od onega brez dražji za 10%, bi se jasno odločil zanj, ker moram pa zaenkrat zanj plačati 60% več, bom pa malo bolj premisli vse skupaj. Konec koncev je to en velik nateg saj se ceni izdelave enega ali drugega bistveno ne razlikujeta. Dobro, nekdo bo rekel da je pač treba pokriti strošek razvoja. Ajt v redu, naj bo, so pa vgrajeni deli in materiali vsako leto cenejši in slabši, poleg tega praktično vsi proizvajalci strojev uporabljajo/vgrajujejo "iste" sestavne dele.

Kar se tiče garancije... dopade se mi Bekotova varianta, kjer ti pač pripeljejo nadomestni stroj, pokvarjenega pa odpeljejo in ti za to ni treba jemati ekstra dopusta, da stojiš ob "majstru", ko ti doma šraufa stroj.

Super Sonic ::

To kar si naštel, da je treba upoštevati, je vse zajeto v enem letu sušenja in merjenja porabe. Potem pač samo še množiš s številom let, ki jih ti sam pri sebi upoštevaš kot amortizacijo stroja in imaš primerjavo na dlani.

Drži, ampak za A++ stroj še nimam periode enega leta, da bi lahko dal primerjavo. Na uč bi rekel, da če nekdo živi sam (ali v paru) in ni obseden s pranjem/sušenjem, je baš vseeno kater sušilni razred energije ima, ker vprašanje kdaj bo nadoknadil razliko v ceni. Za familijo je pa druga zgodba; pri čemer se strinjam - kvaliteta izdelave je povsem enaka v primerljivih razredih med strojem s TČ ali brez TČ.

Beko je prepričal tudi mene in sem vzel njihov A++ stroj. Tamle gor je nekdo napisal, da ga je dobil za 450€ z ddv, kar se mi zdi res dobra cena. Stroj je res korak naprej oziraje na tisto kar sem uporabljal zadnjih 10 let.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Bellzmet ::

Za neko osnovno cifro za občutek porabe elektrike se lahko vzame kar preddvidena poraba deklarirana na tisti nalepki pri vsakem stroju. In se potem kilowatne ure vnesejo na izračun pri Elektro Ljubljana in dobiš nek orientacijski znesek koliko je razlike med temi A-ji in plusi. Recimo, da je način izračuna porabe elektrike predpisan in za vse enak ter da ne goljufajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

Spajky ::

Super Sonic je izjavil:

... če nekdo živi sam (ali v paru) in ni obseden s pranjem/sušenjem, je baš vseeno ...
jest sušim na špagi na balkonu in ponavadi pravilno izberem cajt za pranje (da nimam zastav odzunaj več kot en dan) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

fantasycamp ::

Kok časa pa to rabi da ti posuši robo če ga do konca nafilaš?

BlaY0 ::

Večina strojev, ki se jih prodaja danes, ima že v specifikacijah navedeno povprečno letno porabo štroma. Kolikor gledam (Gorenje) A++ porabi okrog 200 kWh/leto in košta 600€, B pa porabi 500 kWh/leto in košta 330€. Če živiš v stanovanju, kjer skozi celo leto nimaš možnosti sušenja na prostem, se ti zna vložek povrniti prej kot v dveh letih.

Okapi ::

Povprečna poraba štroma je izračunana glede na koliko pranj? Ker je velika razlika, ali družina z malimi otroki pere/suši vsak dan, ali pa par pere 1x na teden (ali samski 3x na mesec).

O.

BlaY0 ::

Ravno zato nucam nekoga, ki je imel pri sebi možnost to meriti skozi celo leto.

Bellzmet ::

Ja in ti rakriti celotne navade gospodinjstva, da boš ocenil kolikorat tedensko sušijo in ali lahko ti pričakuješ isto npr. kolikorat menjajo gate, ali hodijo v hribe in veliko švicajo, ali sin trenira fusbal in je treba hlače 5x tedensko prat, katero perilo perejo skupaj, ali kdo lika, ima kdo srajce za v službo,...

Ne komplicirat. Za neko osnovno oceno je čisto dovolj podatek o letni porabi elektrika. Raje se pozanimaj kako to letno porabo merijo in jo potem lahko malo prilagodiš.

Okapi ::

220 washing cycles. For the washing cycles, a weighted mix consisting of 42% full-load cycles at 60 °C, 29% partial-load cycles at 60 °C, and 29% partial-load cycles at 40 °C.


S tem da ugotavljajo, da proizvajalci goljufajo (zavestno ali morda zgolj zaradi slabe izvedbe strojev). Namreč, nekateri pralni stroji ne uspejo segreti vode do 60 stopinj. Na testih so našli en model, ki je vodo pri pranju s 60 stopinjami segrel samo do 43 stopinj. Poraba energije je seveda potem manjša, Ajev na nalepki več, ljudje pa tako ali tako ne opazijo razlike v opranosti med 40 in 60 stopinjami, še zlasti, ker je večina sodobnih pralnih praškov narejena tako, da dobro delujejo že pri 40 stopinjah.

Moja poraba je recimo četrtina standardizirane. Perem 1-2x tedensko, izključno pri 40 stopinjah. Če bi imel pralni stroj s priključkom za toplo vodo, bi bila še veliko manjša - iz pipe mi priteče voda pri 60 stopinjah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Super Sonic ::

Povprečna poraba štroma je izračunana glede na koliko pranj?

V realnosti ni sploh fora tle.

Eno sušenje lahko traja različno dolgo. Cunje lahko sušiš 3 ure ali pa 1 uro -> to zračuna stroj sam, glede na vlago v bobnu in program, ki si mu ga nastavil. Recimo lahko nastaviš na "popolnoma suho", stroj nastavi program za 3:15 minut in začne sušit. Potem pa, zaradi tega, ker je pralni stroj cunje dobro ožel (recimo na 1200 obratov) doseže parameter bistveno prej in ti konča s sušenjem po 1 uri in 25 minut. Naslednjo žehto boš naredil enako, ampak tokrat boš dal notri brisače, ki jih je centrifuga ožela na 800 obratov in bo sušil... 3 ure in 40 minut. Torej dokler ne bo spet dosegel parametra.

In đabe vse kalkulacije, ker dva programa sušenja nista enako dolga: zaradi drugačnih kombinacij cunj v stroju in morda želene stopnje suhega perila.

Tko da morda, tistega, ki zanimajo številke, najlažje zračuna kar na podatke proizvajalcev; pri čemer se mora zavedati, da to zanj morda ne bodo pravi podatki.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Magic1 ::

Iz mojega pogleda TČ varjanta ni toliko potrebna zaradi prihranjka pri elektriki, kot pa za ohranjevanje cunj. Sušilci s TČ delujejo pri 10°C nižjih temperaturah. Navadni okoli 65, s TČ pa 55°C. Kakšen ima to vpliv na cunje pa si odgovorite, sam pa vem da v navadnega ne bi nikoli dal cunj različnih barv.
Magic

Super Sonic ::

Hja, jaz sem imel do sedaj dva stroja brez TČ in je bila razlika v sušenju očitna. Prvi sušilec je skrčil 30% ali 40% vsega v tistih 3 letih obratovanja, med tem, ko je bil Hooverjev aparat zadnjih pet let na tem področju izjemen. V petih letih je uspel skrčit le nekaj cunj, zahvala gre pa različnim programom, ki jih je imel. Tako, da tako hudo s tem krčenjem cunj ni ali pa je to zelo odvisno od aparata. Hudič Hooverja je bil v tem, da se mi je pokvaril na pol leta od nakupa; z vedno nekimi drugačnimi napakami, kar je bil tudi glavni razlog, da sem se odločil, da Hooverja ne bom več imel.

Tale Beko s TČ daje jasno bistveno boljše rezultate in ne pregreva cunj, za kar računam, da bo število skrčenih cunj zaradi sušenja po petih letih - enako številu nič.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dajarra ::

Kakšen value buy za sušilni stroj?
Bolje s toplotno črpalko, ali brez?
Hvala

anketar ::

z, beko je kul

če nisi imel nikol prej sušilca ne veš kaj pogrešaš, k dan pa noč razlika, sploh če živiš v kkšnem stanovanju

Dajarra ::

Ampak nekje sem bral, da Beko suče boben le v eno stran?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14153586 (6159) darkolord
»

Kateri sušilni stroj ? Test sušilnih strojev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5521347 (9961) LeXani
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830496 (22458) oberskitona
»

Kateri sušilni stroj mi priporočate?

Oddelek: Loža
113865 (3236) 49106
»

Sušilni stroj- pomoč

Oddelek: Loža
158882 (8650) kurjač

Več podobnih tem