» »

Kje kupiti AC pretvornik iz UK na naših 220V?

Kje kupiti AC pretvornik iz UK na naših 220V?

PALOMINO ::

Ne vem sicer če sem pravilno navedel naslov, vendar iščem adapter ki bi mi omogočal polnjenje naparave, ki ima UK priključek za napajanje na našem električnem omrežju.

Bi morda kdo vedel kje se lahko tovrstno reč dobi?

Hvala za pomoč.

LordTado ::

drug kabl zveži pa je to to.da bo pasal v to vtičnico.

če ne pa v hte ali pa chip vpraši

Azrael ::

Napravica se imenuje potovalni adapter.

Dobijo se v trgovinah s športno in kamping opremo, letališčih, v trgovinah z elektro materialom... Po izgledu so nekako takšni, kot jih ponuja Le-tehnika, nisem pa ziher ali je ta trgovina najugodnejši ponudnik, zato vprašaj še pri morebitnih drugih prodajalcih.
Nekoč je bil Slo-tech.

moglasi ::

Verjetno je problem samo v obliki vtikača.. Saj bi napetost morala biti ok...?

Azrael ::

Napetost in frekvenco imajo v VB enako, kot v SLO, 230V 50Hz, tako kot vsa EU. Razlike po posameznih državah so samo v obliki vtikača in vtičnice, za premostitev teh težav pa služijo potovalni adapterji, saj pogosto ni možno menjati vtikača na napravi sami.

V teh adapterjih ni nobenega transformatorja ali česa podobnega, zato niso uporabni za naprave, ki zahtevajo izključno 127V 50 ali 60Hz (ZDA, Rusija, Japonska npr).
Nekoč je bil Slo-tech.

svizec75 ::

adapter ki bi mi omogočal polnjenje naparave

Pa dobro - kaj boš pa polnil? Da se ne bo izkazalo, da si morda spet en tistih,
ki se mu ne da kupit polnilca za baterije al pa za mobitel za X000SIT pa bi rad malo paberkoval o elektroniki na lak naćin. Ker nekako tako kot pravi P!nk:
I'm not here for your entertainment.

p.s. Če gre za nek čudež elektronike, ki se ga ne da dobit pri nas, povej kakšne so potrebe polnilca (Vout, Iout, P), pa ti z veseljem povem kako naprej.
Verbae volant, scripta manent. Labor omnia vincit improbus.

SaXsIm ::

svizec, ne pametnjači... Človek rabi pretvornik oblike, iz enega vtikača na drugega.
SaXsIm

blue ::

Jst vedno kupim tele "pretvornike oblike" v BTC ju pod emporiumom je ena elektro trgovina ( čisto blizu Conrada).

Če maš prenosnik si raje kupi cel kabel "od vtičnice do adapterja", ker je bolj zaneslivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blue ()

svizec75 ::

svizec, ne pametnjači... Človek rabi pretvornik oblike, iz enega vtikača na drugega.

Tist pretvornik kupiš pa magar v Bauhausu, Delkotu, Konradu, ICju whereever.
Aja - pa je v rangu 1000 ali malo več. Toliko o pametnjačenju. Zdi se mi da bi mu prej pomagala prodajalka iz Merkatorja k pa znalci tega foruma a la saxsim.
Verbae volant, scripta manent. Labor omnia vincit improbus.

bastadu ::

A ste sigurni da se tale UK-EU adapter da kupiti v vsaki trgovini ala Bauhaus, Merkur...? Ker IMHO se pri nas uglavnem dobijo EU-UK adapterji, za UK-EU sem jaz preletel cel Maribor pa še del Celja pa jih nisem našel...

kondezator ::

V Conradu jih imajo.

link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz ()

bastadu ::

Na tej Conradovi strani ni videti UK-EU adapterja...

LuIK ::

Si bom kar tole temo sposodil: če na neki napravi na Amazonu piše, da ima UK 2 pin plug vtikač (laično rečeno zgleda podobno kot naš vtikač navaden, ne "šuko doza"; ne da pa se preverit točne razdalje med pinoma), to pri nas samo priklopiš ali rabiš kak vmesnik?

Če da, bo tale tudi pravi: https://www.panthera.si/products-page/a...

hvala!

Saintek ::

Odrežeš njihovega vstran pa zmontiraš našega šuko ali ploščatega, pa maš mir :D

VolkD ::

Zadnjič, ko sem ga kupil sem ga kupil tukaj: https://www.google.com/maps/place/51%C2...!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d51.4715227!4d-0.4577919
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Euro vtikač v UK

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
114473 (4272) balocom
»

Stara plošča in novejši disk

Oddelek: Strojna oprema
243587 (3119) bkreutz
»