» »

Kateri pralni stroj

Kateri pralni stroj

««
7 / 19
»»

BCSman ::

Rabil ga bom večkrat in na večih lokacijah...ne da se mi žicat folka za pomoč. Itak bi bil voziček for lifetime. Imam občutek da ta poceni so narejeni za pranašanje škatel, in bi moral gledat vsaj "do 120kg"?

Ganon ::

BCSman je izjavil:

Rabil ga bom večkrat in na večih lokacijah...ne da se mi žicat folka za pomoč. Itak bi bil voziček for lifetime. Imam občutek da ta poceni so narejeni za pranašanje škatel, in bi moral gledat vsaj "do 120kg"?

V Hoferju jih imajo večkrat v ponudbi. Jaz sem kupil zložljivega, z nosilnostjo do 90kg. Priporočam.

https://www.hofer.si/sl/infostoritve/st...

gruntfürmich ::

v tehničnih trgovinah imajo takšne s 3 kolesi da so za preko stopnic.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Koraaz ::

Po 25 letih je stari pralni stroj Gorenje počasi začel kazati znake starosti in razmišljam o menjavi preden stari dokončno crkne.

Ima kdo kakšna priporočila in izkušnje kaj se splača kupiti?

Sem gledal enga Sharp-a, a je žal že razprodan.

Predvsem mi je pomembno, da ima inverter motor, veliko št. obratov in, da je varčen.
Cena je načeloma sekundarnega pomena, a raje vidim nižjo kot višjo ceno oz. iščem čimboljši price/performance. Ne rabim nekih funkcij in bonbončkov, ki bi ceno samo povišalo. Kako pa se višina cene odraža na kvaliteti? Ali po vaših izkušnjah pomeni višja cena tudi boljša kvaliteta? Nebi ravno rad spet kupoval stroja po 5 letih.

Kako je glede servisov in rezervnih delov, če se kupi tuja ali kaka bolj eksotična znamka (Sharp, Samsung, Hoover ipd.)?

darkolord ::

Znotraj istega cenovnega razreda ne bo bistvenih razlik v kvaliteti. Pri bolj prestižnih znamkah (tipa Miele) dobiš boljšo kvaliteto, ampak je razmerje price/performance slabše.

Za vse naštete znamke imaš več pooblaščenih servisov (za nekatere več, za nekatere manj), je pa tu seveda Gorenje v občutni prednosti.

dice7 ::

Gorenje je kvaliteta, samo niso vredne svoje navite cene. Imam pralni stroj in susilec gorenje, vendar sem ju dobil znizana, ob redni ceni bi vzel kaj druga

Navite cene? Še Beko je dražji od Gorenja ...

Seveda se pa splača počakat na kakšno akcijo, sploh če kupuješ novega, ko stari še deluje ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Badwolff ::

Js sem mislil kupit samsung, zaradi moznoati dodajanja perila med pranjem,sam sem pol svojga uspel poservisirat.

NejcSSD ::

Kokrat boš dodajal perilo med pranjem. Če se ti to zgodi na običnem pač zatiščiš gumb za izklop. Odpreš boben po pol minute (ker je zaklenjen), dodaš notr in še enkrat izbereš program.
V praksi potem ne dodajaš kot jaz opažam edino trenutek zatem ko že poženeš se kje še najde kaj.

Od budget svetujem Beko, razred višje Bosch. Gorenje obvoz ne glede na gospodinjski aparat.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Machete ::

Sam Candyja ne (ne glede na ceno).
Gorenje je pa tako poceni, da se preprosto splača 'tvegat'. Pa kupiš magari 2 na zalogo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Badwolff ::

NejcSSD je izjavil:

Kokrat boš dodajal perilo med pranjem. Če se ti to zgodi na običnem pač zatiščiš gumb za izklop. Odpreš boben po pol minute (ker je zaklenjen), dodaš notr in še enkrat izbereš program.
V praksi potem ne dodajaš kot jaz opažam edino trenutek zatem ko že poženeš se kje še najde kaj.

Od budget svetujem Beko, razred višje Bosch. Gorenje obvoz ne glede na gospodinjski aparat.

Mogoče scer res, ampak edini, ki je v čemerkoli drugačen. Pa še estetsko mi je bil lepši :D. Funkcije majo pa tko vsi iste, pa obratov gor ali dol. Pa kdo kdaj kaj pere na max obratih?

Ganon ::

Machete je izjavil:

Sam Candyja ne (ne glede na ceno).
Gorenje je pa tako poceni, da se preprosto splača 'tvegat'. Pa kupiš magari 2 na zalogo.

Ni kaj za tvegati. Aparati so odlični.

IL_DIAVOLO ::

Z AEG/electroluxom in bekotom so načeloma vsi zadovoljni.

Gorenje, bosch, siemens malo manj, candy pa se manj.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Utk ::

Z bekotom ni nihče zadovoljen. Je pa poceni. Ampak vreden niti pol tolk.

z3ro ::

Beko pralno-sušilni star leto in pol - zaenkrat vse bp. Tudi če crkne 1 dan po 5ih letih mi je vseeno.

afne_guncam ::

https://www.mimovrste.com/pomivalni-str...

Mnenja? To je serija 4, medtem, ko je zunaj že serija 8. Vredno?

kuglvinkl ::

Tle ne gre za casovno komponento, temvec quality. Serijo 8 sestavijo v Nemciji, 4 in 6 pa v Turciji. Oboje torej naredijo Turki. Zaradi tega imam sam serijo 6.
Your focus determines your reallity

afne_guncam ::

Zanimivo, hvala za feedback.

Gtonek1 ::

https://www.ga.si/l6feg49s
Pozdravljeni, zanima me ta pralni stroj. Se da iz stevilk modela razbrat kje je narejen? Kako ste zadovoljni z aeg pralnimi stroji?
Mi imamo samo indukcijo, pa zelo zadovoljni.
Lp

darck ::

Lep pozdrav in trenutno gledam za nakup novega pralnega stroja pa čeprav sedaj čakam serviserja,da mi pride pogledat 6 let starega Bekota kateri ne potegne vode ven in vklopi centrifugo. V glavnem sedaj gledam edino,da ima pralni stroj 7-8 kilogramov veliki boben in čim manj teh naprednih funkcij čim bolj enostaven ni važen kateri motor ima saj kaj ti če motor inverterski z 10 let garancije če ti programator crkne. Centrifuga tudi ni pomembna kolikšna je saj nikoli se ne pere na 1000 ali 1200 obratnih ali malo kdaj. Cenovno gledano pa je meja tam do 400 Eur seveda pozabil povedati najbolj pomembno pa je to,da naj ima 5 let garancije kaj če mi taki z 2 ali 3 leta garancije in,da potem crkne Ta dosedanji Beko je brez problema deloval 6 let in res me zanima kaj je z njim narobe in če se ga splača dati poravit,mogoče ga popravimo in imamo za rezervnega. Po večini vsa sedanja elektronika je narejena za določen rok edino včasih pride tudi kakšen primer

showsover ::

Ja, sam iz izkušenj težklo svetujem, glede na zadnji zps test izgledata fino Bosch WAN280A2 ali Bosch WAN24063BY staneta okoli 400EUR (ponekod celo manj), po točkovanju pa sta v vrhu oz. malo pod njim, kjer so veliko dražji. No, jaz/mi bi, če bi bilo aktualno.

Mater, se vidi, a, da sem bolj gospodinjski moral postati v času korontene... Ne bi verjeli (glede na preteklost), kaj vse sem še naredil vmes :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

showsover je izjavil:

Ja, sam iz izkušenj težklo svetujem, glede na zadnji zps test izgledata fino Bosch WAN280A2 ali Bosch WAN24063BY staneta okoli 400EUR (ponekod celo manj), po točkovanju pa sta v vrhu oz. malo pod njim, kjer so veliko dražji. No, jaz/mi bi, če bi bilo aktualno.

Mater, se vidi, a, da sem bolj gospodinjski moral postati v času korontene... Ne bi verjeli (glede na preteklost), kaj vse sem še naredil vmes :-)

Kaj pa vem ti testi so taki katerem ni povsem za verjeti in raje verjamem samim uporabnikom. Sem šel na uradno stran pogledat,kaj vse ponujata ta dva BOSCH pralna stroja pa spet imata tiste nove elektronske funkcije ko nadzorujeta nivo vode in jo prilagajata pa funkcijo o ravnotežnosti samega perila v bobnu. Vse to jaz ne bi hotel imeti čim manj te elektronske navlake saj ko začne enkrat to štekat potem treba takoj servis.

darck je izjavil:

Kaj pa vem ti testi so taki katerem ni povsem za verjeti in raje verjamem samim uporabnikom.

Prav, nočem delati še večje reklame, kot jo že, ampak težko dobiš primerljiv input na kakšnem Loža forumu, neko dokončno mnenje na osnovi forumskih informacij, meni se zdijo primerjave mnogih aparatov kar dobra reč, sploh uvrstitev 400€ med pralnimi stroji za 1000€ in več. Tudi elektroniki se težko izogneš, žal, je pa Bosch nekako zgornja polovica kakovosti. Miele in Samsung, izgleda, nista v budgetu. Boljšega inputa ne morem dati, lahko sicer vzameš kakšen primerljiv Gorenje (WS846LN, nekje 10% manj točk pri 30% višji ceni), če je bližina servisa prioriteta.

profii ::

Darck bi raje mnenje ene osebe, ki uporablja en (1) stroj 10 let, kakor pa neodvisnega laboratorija, kateri primerja 200 modelov med seboj. Torej tistega 10 let starega modela že davno ni več, kaj šele tistega razvijalca in pa quality managerja. Po 10 letih je lahko podjetje že na čisto drugem (kakovostnem) nivoju.

Jaz sem naredil povzetek testa ZPS in pa obiska trgovine in ocenil občutek pod rokami. Kupil Bosch serijo 6, WAT28491BY.

Kakor vidim je včasih tudi tista poceni roba dobra in največja žalost je,če kupiš neko stvar ki ni poceni in da se ti potem potre potem pa lahko človek popizdi in si tolče pp glavi zakaj ni kupil nekaj cenejšega pa čeprav bi delalo samo toliko let. Treba je vedeti da vsa ta nova tehnologija v elktričnih stvareh je narejena na kratek čas NIKOLI več ne boš imel hladilnik,pralni stroj,škrinjo po 20 in več let pa je lahko bilo katera znamka

darck je izjavil:

Kakor vidim je včasih tudi tista poceni roba dobra in največja žalost je,če kupiš neko stvar ki ni poceni in da se ti potem potre potem pa lahko človek popizdi in si tolče pp glavi zakaj ni kupil nekaj cenejšega pa čeprav bi delalo samo toliko let. Treba je vedeti da vsa ta nova tehnologija v elktričnih stvareh je narejena na kratek čas NIKOLI več ne boš imel hladilnik,pralni stroj,škrinjo po 20 in več let pa je lahko bilo katera znamka

Jasno, ni problema, moj osnovni predlog je bil prav kombinacija 'budget + kakovost/točke + znamka'. Ni zagotovila, da je to res optimum, ampak (na prvi pogled) je načeloma tu nekje, ker se po točkah nahaja v družbi veliko dražjih. Odločitev je, normalno, samo tvoja oz. vaša, težko pa je zaupati enemu gtfo na netu, ko se gre za belo tehniko. Lahko bi prilepil celoten test tule, samo potem moji odgovori izgubijo iluzijo :-)

Zgodovina sprememb…

Pri vseh stvareh, pa naj bo to avto, pralni stroj ali pa kladivo imaš tri razrede:

1. Šparamo pa stane kolikor hoče. Tu so uporabljeni najcenejši materjali, stara tehnologija, najtanjši pleh, najcenejša plastika... Ni za pričakovati da bi tak produkt imel kaj več kot minimalne funkcije in tudi pri teh bil zgolj povprečen. Boljši že zaradi cene ne sme biti. Tudi namenoma pohabljeni.

2. Srednji razred. Lanska top tehnologija, normalna cena, normalni materjali, normalen design. Ponavadi ne toliko dražji od budget proizvodov, dobiš največ za svoj denar, največ izbire...

3. Top of the top. Tu je samo nebo meja, plačaš znamko, design, razvoj, ekrančke, touch tipke, imiđ, funkcije, featurje, avtomatiko, povezljivost,... Nekomu to odtehta, zna izkoristit prednosti, mu dejansko koristi in takemu uporabniku je vredno odštet malo več za tisti izdelek. Zato še ne pomeni da so precenjeni.

Vsak pa kupi tisto kar si lahko privošči. Ne pričakuj pa da se bo izdelek iz tretje kategorije kdaj znašel v prvi ali obratno.

profii je izjavil:

Darck bi raje mnenje ene osebe, ki uporablja en (1) stroj 10 let, kakor pa neodvisnega laboratorija, kateri primerja 200 modelov med seboj. Torej tistega 10 let starega modela že davno ni več, kaj šele tistega razvijalca in pa quality managerja. Po 10 letih je lahko podjetje že na čisto drugem (kakovostnem) nivoju.

Jaz sem naredil povzetek testa ZPS in pa obiska trgovine in ocenil občutek pod rokami. Kupil Bosch serijo 6, WAT28491BY.
Marsikateri testi od teh so žal en navaden drek. Veliko teh "ZPS" testov je sicer samo prevedenih tujih testov.

Na prvi pogled izgleda sicer vse objektivno, če pa bolj podrobno gledaš, vidiš, da so že uteži postavljene precej arbitrarno, prav tako tudi kriteriji za posamezno kategorijo.

darkolord je izjavil:

Veliko teh "ZPS" testov je sicer samo prevedenih tujih testov.

Normalno, saj tega ne skrivajo. Imaš sicer kakšen uporaben nasvet za darcka ali si se prišel samo malo pofočkat? :-)

No, saj v bistvu sem že velikokrat napisal v tej temi.

Basically, poklikaš firčje, ki jih želiš, pogledaš po seznamu in vzameš najcenejšega oz. tistega, ki za isto ceno nudi največ. Hkrati lahko apliciraš še kakšne osebne preference (e.g. "Dojčland uber alles" ali "Slovenija, moja dežela").

Včasih je Beko nudil najboljši bang for the buck, potem so jih pri Gorenju prehiteli (boljši specsi za isto nižjo ceno). Kako je sedaj, ne vem, se pa to lahko precej hitro spreminja, še posebej, če so kakšne akcije v igri. Znižanja so lahko občutna, tudi npr. iz 600 na 400 eur.

Jaz kot prvo za sigurno hočem 5.ketni garancijo in tudi,če imam denarja na pretek ne bi šel kupit pralni stroj za 800 ali 1000 Eur Jernej verjamem,da bi zdržal toliko let koliko bi za njega več dal. Kakor pravim garancija na 5-let čim čim manj vse te blesave elektronike kaj mene briga koliko vode požre je prejšnji Bosch od mame toliko vode dodajal d aje bo potrebno še dodajati sigurno BOSCH ne kupim nikoli če so res tako dobri naj garancijo dajo na več let. Naj pralni stroj dela 5 let in potem itak lahko drugega kupim bi pa znoru da se mi po 2 ali 3 letih nekaj potre in nimam garancije

darkolord je izjavil:

Kako je sedaj, ne vem, se pa to lahko precej hitro spreminja, še posebej, če so kakšne akcije v igri. Znižanja so lahko občutna, tudi npr. iz 600 na 400 eur.

Ja, to darcku dopovej, da naj spremlja akcije in da naj poklika, kar potrebuje in katere so preferenčne znamke. Jaz sem pač povzel primerjave zaenkrat edine organizacije, ki to sploh ima (in celo uvoženo!), ti imaš sicer (morda) upravičene pomisleke, ampak svetoval še nisi kaj konkretnega, samo neke splošne zadeve.

darck je izjavil:

Naj pralni stroj dela 5 let in potem itak lahko drugega kupim bi pa znoru da se mi po 2 ali 3 letih nekaj potre in nimam garancije

Ok, potem lahko pregledava 263 pralnih strojev in za vsakega preveriva še garancijo v Sloveniji. A kar začneva? :-)

Zgodovina sprememb…

Najboljši iskalnik za belo tehniko ima GA+.
Tam pokljukaj željene funkcije, razvrsti po ceni (odkljukaj Bosch, ker je tvoji mami požrl preveč vode), poklikaj najcenejših 5 in kupi tistega z največ garancije. So hard?

Odlično, če pohiti, lahko še v testu pogledamo, kako je kakšen ocenjen, ampak saj to načeloma verjetno ni toliko pomembno, če ima dolgo garancijo.

profii je izjavil:

Najboljši iskalnik za belo tehniko ima GA+.
Tam pokljukaj željene funkcije, razvrsti po ceni (odkljukaj Bosch, ker je tvoji mami požrl preveč vode), poklikaj najcenejših 5 in kupi tistega z največ garancije. So hard?

Bi pokljukal vse kar rabim samo PROBLEM je,ker sploh ne morem izbirat vseh strojev saj,ko pritisnem prikaži vse se mi sploh ne odprejo in probal sem na dveh brskalnikih. Recimo Gorenje ali od črke E naprej ni mogoče,da izberem in to je res ena pametna trgovina ko ne moreš izbirati proizvajalce.

GA+

GA+

Tako je pri meni in ni možno nobenega drugega proizvajalca izbrati kakor je teh 5 na seznamu

No v redu je vsaj to,da nastavim na razpon cene in potem mi izmeče proizvajalce ven dobro da jih ni več kakor 5 saj potem spet ne biimel na izbiro.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

No, spodaj je samo še Samsung, ki je pa izven tvojega cenovnega ranga.

Ja, Samsung je, izgleda, nekje vštric z Miele (oboje je top), cena pa tudi, načeloma 2x Bosch ali celo 3x Gorenje. Filter se res bolj počasi odziva, mogoče bolj penzionistično izbiraj (en klik na 10-15 sekund). Drugače si vzemi čas, ali pa vprašaj, če še kdo kaj ve ali da pogleda. Saj to je res takšna, prava in koristna tema za marsikoga.

Zgodovina sprememb…

kupiš Boschevo serijo 6 in pozabiš. Se mi zdi, da sem dal okol 500 v neki akciji, 9kg. Po skoraj točno enem letu, vse BP.

Prej sem imel Beko za 250, ta plitek, tu vse OK.

Po skoraj 5 letih tudi še vedno OK:

Saj moj Beko je tudi delal brez vseh problemov do sedaj ko bo dopolnil kmalu 6 let saj mogoče je kriva pumpa ali kaj drugega bomo vidli . Rabim pralni stroj ki bo imel garancijo in nič se ne zanašam na to,če je Bosch,Miele ali kaj drugega in potem verjamem,da bo delovalo vse brez problemov. Znoru bi,ko bi mi po 3 letih na Boschu kaj crknilo in treba spet denar odšteti raje vidim da ima 5 let garancije in če treba vedno po 5-letih novega kupim. Sem do sedaj prebral vse možne komentarje ko vsak po svoje pove svoje izkušnje in vse crkuje po dolgem in počez pa ni važno ali Bosch za 800 eur ali Miele. Tisto ko nekateri pravite ja meni sedaj že eno leto deluje brez problema ma kaj eno leto kaj takega je butasto pisat naj raje povedo kako bo deloval pri 3-5 let kaj mene briga eno leto star pralni stroj,če deluje. Danes se zanašam samo na čim daljšo garancijo in čim manj elektronike in funkcij.

To da nekomu deluje 10 let brez problema, drugemu pa po 2 letih crkne je čisto nerelevantno.
Nihče ne pove, da je tisti, ki je crknil po 2 letih pral za 10 člansko družino. Drugi so ga imeli pa 10 let na vikendu, za 2x na leto. Do the math.

ker je garancija 5 let (sploh, če boste veliko prali) zelo pomembna (in pomirjujoča), morda kakšen gorenje za 300-500EUR ali kaj (servis je blizu, jasno), ampak moraš sam nekaj izbrati, prilepi nekaj povezav in ti lahko kdo pomaga pri odločitvi.

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

Ravno danes sem kupil ta pralni stroj.
Prednost je trajanje garancije in 1600 obratov pri centrifugi.
Prej sem imel veliko dražji stroj tudi od Gorenja in mi je po dobrih 6 letih začel spuščati skozi korito bobna. Cena popravila bi bila okrog 250 Eur.
Zdaj imam 5 let mir, kar se tiče plačila servisa, pa tudi servis je dober.

Do sedaj smo imeli Beko WMY71283LMB2 7-kilski pralni stroj z inverterskim motorjem kateri bo čez 3 mesece dopolnil 6 let starosti in do sedaj delal u piko brez kakih problemov in kaj naj rečem ma saj dobro zdržal je to garancijsko obdobje in morda tudi ni kakšna velika napaka,da ne potegne vode ven iz bobna in zalaufa centrifugo.Pustimo se presenetiti serviserju in morda se ga bo še splačalo popraviti in bo lahko ostal kot nadomestni,če drugi se pokvari. Treba je vedeti,da imam 5 otrokov kateri so majhni najstarejši star 1o let in najmlajši pa 3,5 leta.
Zato gledam tak pralni stroj,da ima kritje z garancijo 5 let in čim manj neke novejše elektronike in novih funkcij saj jih tudi ne uporabljamo recimo tudi centrifugo na 1200 obratih se ne uporablja in tudi glasnost ni neki problem. Na seznamu imam Gorenje,Beko in potem se že kar neha čeprav žena nekaj omenja saj imaš še cenejše Vox,Tesla,Indesit ....a kaj veliko ne pripisujem tem novim znamkam in raje 100 eur več dam za kaj drugega se pravi,da izpod 300 eur me sploh nič ne zanima in je kot sem omenil nekje do 400 Eur tista meja za nakup.

1

1

2

2

3

3

darck je izjavil:

Do sedaj smo imeli Beko WMY71283LMB2 7-kilski pralni stroj z inverterskim motorjem kateri bo čez 3 mesece dopolnil 6 let starosti in do sedaj delal u piko brez kakih problemov in kaj naj rečem ma saj dobro zdržal je to garancijsko obdobje in morda tudi ni kakšna velika napaka,da ne potegne vode ven iz bobna in zalaufa centrifugo.Pustimo se presenetiti serviserju in morda se ga bo še splačalo popraviti in bo lahko ostal kot nadomestni,če drugi se pokvari. Treba je vedeti,da imam 5 otrokov kateri so majhni najstarejši star 1o let in najmlajši pa 3,5 leta.
Zato gledam tak pralni stroj,da ima kritje z garancijo 5 let in čim manj neke novejše elektronike in novih funkcij saj jih tudi ne uporabljamo recimo tudi centrifugo na 1200 obratih se ne uporablja in tudi glasnost ni neki problem. Na seznamu imam Gorenje,Beko in potem se že kar neha čeprav žena nekaj omenja saj imaš še cenejše Vox,Tesla,Indesit ....a kaj veliko ne pripisujem tem novim znamkam in raje 100 eur več dam za kaj drugega se pravi,da izpod 300 eur me sploh nič ne zanima in je kot sem omenil nekje do 400 Eur tista meja za nakup.

1

1

2

2

3

3

Mogoče kaj takega kot je ta Gorenje WEI823 8-kilski pralni stroj z inverterskim motorjem

Gorenje WEI823 (s 5 let garancije) je verjetno čisto dovolj... Mogoče pogledaš še za sušilec (spet 400-500EUR), prav pride, za veliko familijo, menda zmehča cunje in jih hitro zložiš, imamo, izgleda. Samo prenašam izkušnje.

Zgodovina sprememb…

Sam ti pa si model darck, sej se ne odlocas za evtanazijo...

Sicer pa sem rekel, da eno leto dela, ker neo leto dela. Ko bo dve, bom rekel dve :).

Ne, darck se je resno lotil, imajo 5 otrok. Meni je cool, da je tako skrben in preudaren, denar ni za proč metat... 👍

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Ne, darck se je resno lotil, imajo 5 otrok. Meni je cool, da je tako skrben in preudaren, denar ni za proč metat... 👍

Sej se ne obnasa kot pijan miljarder, ampak ce ima res namen kupit, se bom moral odlocit in izbira je res velik in razlike so majhne tko da totalka falit ne more.

A ima res kaj večjega pomena,da je inverterski motor saj no recimo do sedaj ta Beko,ko sem ga imel je tudi imel inverterski motor in naj bi bil tišji,varčnejši proti običnemu z krtačkami ampak kako je to res z tem?
««
7 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16461207 (479) EvolutionX
»

Kupujem nov pralni stroj

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
267122 (6616) PINki
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358160079 (537) IL_DIAVOLO
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931325 (25847) anjabebler

Več podobnih tem