Forum » Loža » Kateri pralni stroj
Kateri pralni stroj

socialec ::
Saj bo jasno, če vprašam, kakšnih kompromisov, prosim, upoštevaj moj vzdevek enako kot ga jype :D Vsi naši pralni skupaj (8kg frontloaderji in en 6kg toploader) verjetno skupaj ne stanejo toliko kot en topshit Miele. Kakšni kompromisi? Wifi support? Pa meni se zdi, da celo imajo tudi naši, čeprav pametne vtičnice že same javijo upad toka. Ajde, ne rečem, če navadni sashimi postreže med pranjem, če ne že kar ikizukuri, to BI močno odtehtalo! Osebno kot brand loyalty ne vidim prednosti in prav je tako, da starfotr in mogoče še kdo pa vidi! Saj bi vprašal za pojasnitev teh kompromisov ampak verjetno prenizko kotiram, komu razlagate - a bi bugatti šofer razlagal užitke nekemu daciastu? No, evo!

Ganon ::
Ko enkrat človek v debato o pralnih strojih privleče avtomobile, ti je jasno, da ga ne smeš jemati resno.

darkolord ::
Na tretji sliki tudi lepo piše - Bosch in Siemens waschen seht gut, Miele gut. Ko to vidim, neham naprej gledati, koliko bi prišparal v 20 letih pranjaJa, super. Torej ne boš gledal nič drugega kot točno ta model Boscha? Mimogrede, kaj je pa z LG, Samsung?![]()
A je tako teško razumeti, da nima Miele edini strojev višjega razreda?Če bi bolje bral, bi videl, da sem višje tudi sam to napisal:
Nikjer nisem napisal, da je Miele boljši od npr. Bosch. Ampak je definitivno bolj konsistenten, ker v nižjem cenovnem razredu pač nima nobenega stroja.
Če nimaš, pač nimaš, al kako že.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

Da ne bo še kdo po svoje in napačno interpretiral kot je očitno Ganon - gre za prispodobo, v smislu, da ima sita vrana drugačne prioritete kot lačna - da je potrebno socialcu razložiti prednosti 11x (ali pa 5x, lahko tudi 2x nabavne) vrednosti kompromisov. Darkolord, starfotr, elitista v sprednjem delu snežnega vlaka, vidva sta razumela, verjetno še kaj več kot samo to? Bugatti poznata, dacia poznata, ikizukuri je ena japonska jed, socialci pogosto naročamo preko wolta in bi bilo res mariaantoinetno elitistično, če bi to pralni stroj urejal :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Okapi ::
Na tretji sliki tudi lepo piše - Bosch in Siemens waschen seht gut, Miele gut. Ko to vidim, neham naprej gledati, koliko bi prišparal v 20 letih pranjaJa, super. Torej ne boš gledal nič drugega kot točno ta model Boscha? Mimogrede, kaj je pa z LG, Samsung?![]()
Že spet kar nekaj podtikaš.

Na podlagi česa? Tukaj ima samo en stroj v enem testu oceno "sehr gut". In na podlagi tega bi "brez pomisleka" izločil samo eno znamko, ki ima na vseh testih oceno "gut"? AEG, ki nima nikoli več kot "gut", bi pustil?

Nikjer nisem napisal, da je Miele boljši od npr. Bosch. Ampak je definitivno bolj konsistenten, ker v nižjem cenovnem razredu pač nima nobenega stroja.
Če nimaš, pač nimaš, al kako že.
Napisal si, tako rekoč dobesedno, da če denar ni ovira, kupi Miele.
Jaz sem pa samo podvomil v modrost tvoje odločitve in vprašal, na osnovi katerih podatkov meniš, da je Miele boljši od vseh drugih strojev v višjem cenovnem razredu (ker denar ni ovira).
Že na osnovi testa, ki si ga prilepil, bi lahko marsikdo sklepal, da Miele ne opere najbolje (v smislu, bolje od najboljše konkurence). Zakaj bi kdo kupil pralni stroj, ki ne opere najbolje, ima pa morda neke druge najboljše lastnosti (20 let vzdržljivosti, najmanjšo porabo elektrike...) se mora pa vsak sam odločiti.
Ampak na forumu, kjer se pogovarjamo o nakupu pralnega stroja, je koristno vse te "malenkosti" omeniti, ne pa samo - kupi miele, če denar ni ovira.

Sedaj si napisal bistveno drugače, kot je bilo v resnici.
ETI3n se je že nagibal k Miele in je spraševal za mnenje. In sem ga napisal: da je boljši od nižjecenovnih strojev, in tudi eksplicitno napisal, da bosta oba oprala dobro.
Ti si pa potem začel vrtati z nekimi superlativi, češ da pravim, da je najboljši, da najbolje opere, da ima najboljši servis in da je najbolj zanesljiv. In NIČ od tega nisem napisal.
ETI3n se je že nagibal k Miele in je spraševal za mnenje. In sem ga napisal: da je boljši od nižjecenovnih strojev, in tudi eksplicitno napisal, da bosta oba oprala dobro.
Ti si pa potem začel vrtati z nekimi superlativi, češ da pravim, da je najboljši, da najbolje opere, da ima najboljši servis in da je najbolj zanesljiv. In NIČ od tega nisem napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

Morda gospod okapi niso najbolj elokventni. Glede primerjave cen, kako veš, da je 11x topshit brand vreden svojega denarja proti enemu candyu? dobro, ni potrebno 11x, lahko rečemo 3x, da bomo približno v okvirjih dojemljvosti višjega najnižjega srednjega sloja?

Sedaj si napisal bistveno drugače, kot je bilo v resnici.
Napisal si "Jaz bi pa rekel, da ja [kupi Miele], če si ga lahko privoščiš."
Jaz sem pa samo vprašal, zakaj Miele in ne morda kakšen drug v višjem cenovnem razredu (če si lahko privoščiš)?
OP morda od dražjih pozna samo Miele, oziroma se k njemu nagiba, ker ne ve, da je morda kje še kakšen drug boljši v višjem cenovnem razredu.

Morda gospod okapi niso najbolj elokventni. Glede primerjave cen, kako veš, da je 11x topshit brand vreden svojega denarja proti enemu candyu? dobro, ni potrebno 11x, lahko rečemo 3x, da bomo približno v okvirjih dojemljvosti višjega najnižjega srednjega sloja?
Kaj je boljša "vrednost" je v tem primeru odvisno od vsakega posameznika, oziroma koliko si lahko (ali hoče) privoščiti. Ni nekega splošnega merila.
3x dražji stroj ima sigurno določene prednosti, ampak vprašanje je, koliko te prednosti sploh izkoristiš, in od tistih, ki jih izkoriščaš, koliko jih dejansko tudi opaziš (čistejše perilo, manj zmečkane srajce...). In na osnovi tistih lastnosti, ki jih dejansko rabiš in opaziš, se moraš odločati, ali so tudi res vredne svojega denarja.
Ampak jaz sem v resnici bolj mislil na to, da če denar ni ovira, in si pripravljen več plačati, hočeš verjetno plačati dejansko kakovost, ne pa znamke (in lastnosti, ki jih ne potrebuješ). Zato se moraš malo bolj potruditi pri izbiri. Ker če lahko na pamet rečemo, da je stroj za 1200 evrov boljši od tistega za 600 evrov, pa nikakor ne moremo na pamet reči, da je stroj za 1200 evrov boljši od stroja za 1000 evrov. Morda je, morda ni.

V redu! Kaj tebi odtehta, da kupiš pralni stroj že za 1500EUR namesto 500EUR pralni stroj? Ti izpolnjuje kakšne kinky fantazije? Razumi, da sem socialec in da sem bil počaščen, da me je jype kot eden najbogatejših forumašev vseh časov nedavno uspešno poniževal :D

Ta hip stroja za 1500 evrov ne bi kupil, ker ne vem, kaj bi s tem pridobil, v primerjavi s kakšnim cenejšim. Že dolgo se nisem poglabljal v to, kaj sodobni pralni stroji vse znajo.
Sem pa recimo kupil hladilnik za 2500 evrov, med drugim zato, ker zna delati ledene kroglice.
Sem pa recimo kupil hladilnik za 2500 evrov, med drugim zato, ker zna delati ledene kroglice.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Vedno sem te cenil, ker se znaš razumsko odločati, ledene kroglice!! Še ugodno je bilo - kaj za en model? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

MrStein ::
Na slikah, ki sem jih zalepil višje, so še izračuni za 10 let operativnih stroškov. V drobnem tisku na sliki je metodologija izračuna. Miele je daleč najbolj energetsko varčen, razlika v 10 letih je v nekaterih primerih tudi 400 eur.
Na tretji sliki tudi lepo piše - Bosch in Siemens waschen seht gut, Miele gut. Ko to vidim, neham naprej gledati, koliko bi prišparal v 20 letih pranja![]()
Opa, kakšen preobrat:
Beri, kaj je napisal Darkolord. V precej dobro narejenem testu, ki ga je citiral, razlik v kakovosti pranja niso ugotovili.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Na slikah, ki sem jih zalepil višje, so še izračuni za 10 let operativnih stroškov. V drobnem tisku na sliki je metodologija izračuna. Miele je daleč najbolj energetsko varčen, razlika v 10 letih je v nekaterih primerih tudi 400 eur.
Na tretji sliki tudi lepo piše - Bosch in Siemens waschen seht gut, Miele gut. Ko to vidim, neham naprej gledati, koliko bi prišparal v 20 letih pranja![]()
Opa, kakšen preobrat:
Beri, kaj je napisal Darkolord. V precej dobro narejenem testu, ki ga je citiral, razlik v kakovosti pranja niso ugotovili.
Lani je prilepil sliko od enega drugega testa, kjer ni bilo nobenega, ki bi imel oceno pranja zelo dobro, vsi so bili "gut".
Pa (če se spustimo v podrobnosti) tudi pri tistem testu Miele ni imel najboljše ocene za pranje, "samo" 1,8, medtem ko so imeli Bosch in Siemens 1,6 (manj je več). Ampak glede na to, da so bili vsi "gut", sem pač takrat napisal, da razlik ni bilo (med drugim zato, ker ne vem, kaj dejansko pomeni razlika med 1,6 in 1,8, oziroma kako so jo "izmerili" in ali je razlika statistično pomembna).

OK, naj bo. Da ne bo spet celodnevno mlatenje prazne slame.
Motiti se je človeško.

tony1 ::
AEG je kar OK, deluje tiho, dobro opere in hitro posuši. Celo piskanje se mu da izklopiti, aleluja.
Minusi so:
-kot že omenjeno (to velja za vsak p-s stroj): pucanja muck iz tesnila vrat se sčasoma naveličaš
-občasno iz bobna PO SUŠENJU blago smrdi (ne gre za vlago/plesen, bolj po zažganem)
-timer vklopa je orto debilen (nastaviš 5h, logika pa si predstavlja, da želiš, da bo program končan čez 5 ur; s tem nimaš zaresnega vpliva na čas vklopa, ker seveda dela malo po svoje)
-po nastavitvi timerja pri nekaterih programih nalije v boben nekaj vode in nato čaka do začetka programa.
-Aja, pri nekaterih programih po končanju pranja klinčevo perilo obrne v bobnu vsakih nekaj minut, da se ja ne bi zmečkalo, in to počne še par ur.
Minusi so:
-kot že omenjeno (to velja za vsak p-s stroj): pucanja muck iz tesnila vrat se sčasoma naveličaš
-občasno iz bobna PO SUŠENJU blago smrdi (ne gre za vlago/plesen, bolj po zažganem)
-timer vklopa je orto debilen (nastaviš 5h, logika pa si predstavlja, da želiš, da bo program končan čez 5 ur; s tem nimaš zaresnega vpliva na čas vklopa, ker seveda dela malo po svoje)
-po nastavitvi timerja pri nekaterih programih nalije v boben nekaj vode in nato čaka do začetka programa.
-Aja, pri nekaterih programih po končanju pranja klinčevo perilo obrne v bobnu vsakih nekaj minut, da se ja ne bi zmečkalo, in to počne še par ur.

Jaz sem pa samo vprašal, zakaj Miele in ne morda kakšen drug v višjem cenovnem razredu (če si lahko privoščiš)?Če bi tako vprašal, bi dobil drug odgovor.
Kakšnega zelo posebenga razloga ni. Bosch/Siemens Serie 8 in serija Home Professional sta zelo primerljiva, moraš biti pa bolj pozoren, ker Bosch prodaja tudi "šrot".
Jaz sicer Boscha ne bi vzel edino zaradi tega, ker imajo pri sušilnih strojih višjega razreda samo "samočistilni kondenzator" (Selfcleaning Condenser ali AutoClean), ki se kljub samodenjemu čiščenju neizogibno zapacka in vodi v slabše sušenje in do tega, da je treba stroj čisto razdreti in spucati kondenzator. In če kupujem skupaj pralni + sušilni, bi raje vzel oba iste znamke.
Sicer je vprašanje "zakaj pa ne nekaj drugega?" precej nehvaležno.

nejc_nejc ::
Mene pa zanima kaj je "BOLJŠE".
Realno od stroja do stroja, od znamke do znamke.
Za 1200€, pa že mora bit.
Kaj je to?
Kaj je to?

AEG je kar OK, deluje tiho, dobro opere in hitro posuši. Celo piskanje se mu da izklopiti, aleluja.
Minusi so:
It's a feature, not a bug.
Res, to šetejejo kot boljše od klasičnega "počakaj navedeno število ur in potem začni".
Očitno je enim bolje eno, drugim drugo.
It's a feature, not a bug.
A se ne da izklopiti?
Namakanje?
Motiti se je človeško.

Mene pa zanima kaj je "BOLJŠE".
Kaj je to?
Odvisno kaj bi rad. Recimo hrup - če imaš rahel spanec, perilo bi pa rad pral ponoči, ko je cenejša elektrika, je tišji stroj boljši od glasnejšega.
Če živiš nekje na samem in nisi priključen na vodovod, lastnega vodnjaka pa tudi nimaš, je boljši tisti, ki porabi manj vode.
Če si slaboviden, je boljši tisti, ki zna govoriti, oziroma mu lahko ukazuješ glasovno.
Če te skrbijo bacili, je boljši tisti, ki lahko uporablja tudi paro.
Če imaš veliko družino, je boljši tisti, ki ima večji boben.

nejc_nejc ::
Itak.
To so vhodni podatki, ki so po možnosti enaki pri 1 in 2.
Prvi je turk, drugi nemec.
Razlika cca 1000€.
....
To so vhodni podatki, ki so po možnosti enaki pri 1 in 2.
Prvi je turk, drugi nemec.
Razlika cca 1000€.
....

Pregovor pravi, da hiša mora biti slovenska, avto in pes pa nemška. Za pralni stroj nič ne pregovarja. Tako, da...

tony1 ::
"Res, to šetejejo kot boljše od klasičnega "počakaj navedeno število ur in potem začni".
Očitno je enim bolje eno, drugim drugo."
Za uno pras*co iz Agencije za energijo bo ful dobr, ko ti bo nabila penale, ker ne boš mogel nastaviti točne ure, ko se stroj zalavfa. Bog ne daj, da ti hkrati lavfata p-s in še pomivalec, boš s preveč porabljene moči že element, za na Goli otok...
"It's a feature, not a bug.
A se ne da izklopiti?"
Žal.
" Namakanje? "
Naj nalije čez 8 ur, ko se ima program začeti po timerju, kot to počne 99% ostalih strojev.
Očitno je enim bolje eno, drugim drugo."
Za uno pras*co iz Agencije za energijo bo ful dobr, ko ti bo nabila penale, ker ne boš mogel nastaviti točne ure, ko se stroj zalavfa. Bog ne daj, da ti hkrati lavfata p-s in še pomivalec, boš s preveč porabljene moči že element, za na Goli otok...
"It's a feature, not a bug.
A se ne da izklopiti?"
Žal.
" Namakanje? "
Naj nalije čez 8 ur, ko se ima program začeti po timerju, kot to počne 99% ostalih strojev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pralni stroj Samsung - slabo opere (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4452 (2555) | Peter18 |
» | Kupujem nov pralni strojOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11822 (11316) | PINki |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 165097 (5555) | IL_DIAVOLO |
» | Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32543 (27065) | anjabebler |