» »

Spomin vode

Spomin vode

«
1
2

groom ::

Kaj mislite o tem link, link.

Brane2 ::

Ziher je res. Ko grem scat po ene treh-stirih pirih, se voda ocitno se spomni, da je pivo bila in se full peni... :D

Tomi ::

Bilo bi lepo, če bi dal povezave na delujoče strani, ali pa delujoče povezave na delujoče strani.

Sicer pa, voham, kaj se bo zgodilo s temo. Če mislim prav, je to homeopatsko razmišljanje, in sem strogo proti temu. Zakaj, poglej v temi Homeopatija, ki je nekje v tem oddelku.

Brane2: ti delata povezavi?
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Brane2 ::

Seveda delata.

Vse strani so na placu, ki se spomni, da je tam nekoc stal server. Za ogled rabis homeopatski plugin za Mozillo :D

groom ::

Link je pravi ampak zgleda da je server crknil. Je pa res povezano s homeopatijo. Povezave pa sem našel na domači strani prof. Igorja Kononenka, tam je še več podobnih tekstov.

Marjan ::

Kononenko je car v razumevanju nevronskih omrežij. Tudi v AI se je poglabljal.

En kup knjig o OSih in podobnih je napisal. Tako, da ne verjamem, da je pisal o spominu vode. Pa karkoli naj bi že to pomenilo.

Thomas ::

Se bojim da je. Žal, žal.

Spomin vode je mit.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Iztirjenec ::

Spomin vode??? Bwahahaha... Nisem šel brat povezavi, ker se mi ne da (edit: no potem ko sem to napisal, me je stvar zaradi avtorja začela zanimat, a mi povezavi ne delujeta), ampak sumim da malo izkrivljajo nekaj drugega v povezavi z vodo oz. njeno programibilnostjo (uff, kera beseda :D ). To programibilnost vode so začeli raziskovat na nekem univerzitetnem inštitutu v ZDA (fiziki, se ve...) In kaj prinese: da se voda drugače obnaša kot pa normalna tekoča voda (-uporabljajo predvsem za vodomete (Las Vegas & Stuff, saj pride do čudovitih efektov (recimo curek v obliki prepletene kite, curek ki je tak kot kača ki so jo napumpali z golf žogami itd...) Je blo to tudi enkrat na Discovery Channel. Mislim da se je 100% en kekec spomnil, ko je to videl, da bi lahko folk nategoval na ta račun...

Zgodovina sprememb…

kopernik ::

Kononenko in Bratko sta zelo priznana profesorja na FRI. Oba se ukvarjata z umetno inteligenco. Kononenko je zašel tudi v "drugačne vode" in trdi, da je bil ozdravljen na daljavo. Težko je trditi, da tak človek laže. Težko mu je pa verjeti. Zato je bolje biti tiho.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Marjan ::

Mah ni bolje biti tiho. To je slabše.

Očitno se je pa Kononenku sfuzlalo. Sej to se kar razpoznavnemu vzorcu izjemno inteligentnih ljudi naredi. Škoda.

kopernik ::

Ja, morda se veliko zelo inteligentnim ljudem "sfuzla", kot ti praviš. Ampak vseeno je drugače, če take stvari trdi profesor(priznan v svetovnem merilu) na fakulteti kot pa "sosedov Janez".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

DMouse ::

>S kuhanim rižem smo napolnili dva enaka steklena kozarca. Potem je nekdo vsak dan povedal isto vsebino. Eni posodi je rekel: »Hvala«, drugi pa: »Ti, norec«. Slika kaže rezultat čez en mesec.
>Dva osnovnošolca sta počela isto in sta vsak dan po prihodu iz šole govorila rižu. Rezultat: riž, ki sta mu otroka rekla »hvala« je skoraj fermentiral in dobil lepo, fino sladno aromo. Riž v drugi posodi, ki sta mu otroka govorila »Ti, norec«, je počrnel in zgnil.

No comment! :D

Seadoo ::

Kononenka se splača poslušat v petem letniku FRIja, kjer ni snovi za celo leto in itak predavanja končajo že prej, tako da ima čas govorit še o čem drugem. Letos smo se dve ali tri šolske ure pogovarjali o paranormalnih pojavih.

Obstajal je recimo nek deček, ki je z zavezanimi očmi videl. Na neki konferenci so mu tako zavezali oči in dali za brat knjigo, random stran, in je bral. Ker mu niso verjeli, so prosili nekoga, naj da svojo vizitko in ena ženska je skočla malo pred Kononenkom in dala vizitko in deček jo je prebral.

Pol smo se pogovarjali o doživljanju smrti. Ljudje, ki so bili blizu smrti in niso umrli, namreč vsi pravijo podobne zgodbe. Hitro se jim odvrti celo življenje, luč na koncu tunela, gledanje svojega telesa... Neki moški je tako v operacijski sobi ležal mrtev, ko so ga operirali in pozneje pripovedoval, kako je gledal svoje telo iz ene dva metra višine dol in kaj so zdravniki vse počeli z njim. Nekdo mu je odstranu prstan (se mi zdi), in ko se je zbudu je reku, naj mu dajo prstan nazaj in povedal točno kdo ga je vzel in kam ga je dal.

Pa o zdravljenju z energijskimi polji - tiste aure... Kako tudi sam zna zdravit in je že ozdravu ljudi.

Zanimivo tudi, da bi na vsakem drugem, znanstveno bolj oprijemljivem področju, z že parimi poizkusi lahko dokazali teorije, medtem ko na takšnih, bolj mejnih znanostih, nihče noče verjet. En primer je molitev. Znanstveno lepo dokazanoje, da moljenje za osebe, obolele na rakom, povečuje možnosti za njihovo ozdravljenje. A tega noče nihče verjet ker znanost še ni raziskala vere.

Ful se ti zdi čudno, ko slišiš takšne stvari od priznanega profesorja. Njegove besede: "Vem, da boste odšli danes od predavanj s precej mešanimi občutki in se ne boste mogli odločit ali mi verjet ali ne."

Pri spominu vode gre pa za približno neki takega (če se še prav spomnem): V recimo en kubični meter vode raztopimo majhno količino (en deci) recimo nekega zdravila. Nato ta kubični meter redčimo tako da vzamemo en liter te raztopine in ga zlijemo v en kubični meter čiste vode. To ponavljamo toliko časa, dokler je verjetnost, da je v tako dobljeni raztopini ena sama molekula tistega osnovnega zdravila, enaka nič. No in sedaj vzamemo to razopino in čisto vodo in ti dve vodi nimata več enakih lastnosti. Gre za to, da si je zdravilna razredčena voda zapomnila informacijo, da se je v njej enkrat neki topilo. Tako sem si jaz to zapomnu, mogoče ni čisto vse prav.

Marjan ::

No, torej sem imel prav. Sfuzl.

No, druga možnost pa je, da samo zajebava študente in gleda kako se mu nihče ne upa oporekat >:D



Ampak je pa žalost no... :'(

Avenger ::

Mogoče pa vsi nenaivni to zanikamo zato ker bi to naše racionalne in s fiziko ter astrofiziko podprte prestave o tem kako funkcionira svet, obrnilo na glavo. Ampak na tretjo glavo.. z desne. Tko nekak konfuzno, izkrivljeno bi postalo vse in se nam zato enostavno upira, še posebno zato, ker ni nobenih računskih dokazov, ampak le kvazi empirični, ki jih ne moremo nedvomno potrdit. Ker so take vrste stvari tako radikalne je po nevem katerem zakonu ali teoriji tudi zelo malo verjetno, čeprav možno, da so resnične.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Aspirinix ::

Prevečmolekul, da bi lahko podatke kakorkoli dobili in povezali, če sploh so tam.
Osebno malo težko verjamem, da bi voda lahko imela spomin. No, kako si potem jaz predstavljam formatiranje vode: vodo segreješ do 100°C, da prične vreti. Podobno se zgodi, ko izhlapeva ali izpareva.
Skoraj neverjetno, da bi lahko voda mela spomin. Vsaj ne dolgoročno. Mogoče par sekund ali še manj(prej manj kot nekaj sekund).

BigWhale ::

Marsikatero stvar bodo se odkrili in pojasnili, pa naj si bo danes se nevem kako cudna. Ali pa je danes sploh se ni.

Marsikaj :)

Thomas ::

Ma komej se mi da. Sem mislil, da vsak to ve, pa zgleda da ne.

Ko nekaj 10 krat razredčiš z vodo, pa spet 10 krat razredčiš z vodo ... tako ene 30 krat ... se izgubi poslednja molekula.

Če si pa pri redčenju nekoliko šlampast, pa dobro ne premešaš, se pa dosti molekul lahko prešverca. Zlasti takih, ki se rade lepijo na stene, so lahko tozadevno zelo trdožive.

|O

Matematka!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Loki ::

tudi recimo jeklo ima spomin.

Tomi ::

Mislim, da je vsakomur, ki ima kolikortoliko pojma, homeopatija samo "zanimiva ideja nekaj intuziastov, ki ne vedo, kaj delajo".

Seveda, saj ima tudi moj želodec spomin, in mi nikoli in treba jesti. Pa žejen tudi nisem nikoli. Po homeopatsko.
metrodusa.blogspot.com

kopernik ::

Sicer priznam, da nimam pojma o alternativni medicini, ampak glede na stvari, ki jih vidim po TV in internetu, očitno ni za odmet. Na zahodu se veliko "uradnih medicincev" ukvarja tudi z alternativno medicino in to nekaj pomeni. Če nekdo to priznava ali ne, je pa to le in samo njegov problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Thomas ::

Mislim da ni tako. Alternativna medicina je tolažnik tistih, ki jim nič resnega ne fali, pa ubijalec tistih, ki jih napada naprimer rak.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Aja, mogoče nisem bil dovolj jasen. Govoril sem le o dejstvu, da tudi na zahodu prakticirajo alternativno medicino. Jaz o tem nimam pojma, zato ne tega vzeti kot trditev, da sem mnenja, da je alternativna medicina res znanost in ne le čirule čarule. Sam bi ob zdravstvenih problemih vedno iskal pomoč pri uradni medicini.

Seadoo ::

Ampak če ti ta medicina ne bi našla rešitve in bi ti bili šteti dnevi bi pa vseeno poizkusil kakšno alternativno medicino, kaj? Škodit ne more, ne? Pa čeprav zdaj verjameš, da ne more pomagat.

Tomi ::

Seadoo: problem s homeopatijo in podobnimi alternativnimi zadevami je v tem, da jih ljudje poskušajo, preden gredo do pravega zdravnika. In to je lahko in ponavadi je škodljivo.
metrodusa.blogspot.com

attackiko ::

Živjo, zelo zanimiva tema.

Glede prof. Komtečenka: če je tisti otrok zares znal brati zakrite stvari, zakaj mu on sam ni dal kaj za prebrat iz svoje denarnice. Trik s "slučajnim gledalcem" so razni čarovniki uporabljali že stojetja in v 21. stoletju bi lahko nehali padat nanj.

Kar se pa tiče obsmrtnih doživljanj - lebdenja nad svojim telesom - to je doživelo že kar nekaj ljudi. Pred kakim mesecem pa je bil v New Scientistu članek, kako so z elektromagnetnim sevanjem povzročili enak efekt pri človeku, ki ni umiral. V članku še pripomnejo, da je to pač še en paranormalni pojav, ki so ga lahko znanstveno obrazložili.

Glede vere in zdravja - tukaj gotovo so pozitivni vplivi. Hec je v tem, da stres zelo negativno vpliva na imunski sistem in če se sprostiš in si rečeš, da je vse v božjih rokah, zagotovo povečaš svoje možnosti preživetja.

Seadoo ::

Sej tle ni bistvo v tem, da prisotnim dokažeš da otrok res vidi tudi z zaprtimi očmi. To so znanstveno že dokazali, celo ugotovili so, iz katere točke "izvira" njegov vid - ene pet centimetrov pred očmi.

Glede stresa pa maš najbrž prav. Itak pa bo sčasoma dokazanih vse več in več zaenkrat še paranormalnih pojavov.

BaRtMaN ::

Nekako sem se spomnil na led-devet. Saj veste, Vonnegut.

MadMicka ::

Glede tega, da se ti pred očmi odvrti celo življenje: Enkrat sm padu z strehe dol v grmovje. Kot po filmčku (diapozitiv) se mi je prikazal cel kup podob iz življenja. Pa tega nikol nism pripisoval čemu nadnaravnemu. Očitno se ti v takih trenutkih ena zadeva v možganih sprož. Pol po ene cca. 10 do 20 min sm pa k seb pršu in odšel na kosil. Vem da je blo tolk cajta, ker ko so klical k kosilu, sm začel dol iz strehe plezat, ko pa sem prišel na kosilo, so bli že čez sredino :))

btw: nič mi ni bilo, vsaj ne da bi vedu :)

Thomas ::

Hmmm - to bi lahko pojasnilo marsikaj, česar doslej nisem dobro razumu.


Led devet ... pa ne gre. Ni voda taka, da bi led devet imel take lastnosti. Je pa mensezdi tudi led 23, pa najbrž še več. Bi moral Googlat.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Dogodek kot ga opisuje MadMicka, ni pravzaprav nič novega in nič posebaj oziroma sploh ne, nad-naravnega ali kaj podobnega.

O podobnih pojavnostih je precej napisanega, podrobneje pa se s tem problemom (če je to sploh problem) ukvarja psihologija (ne psihijatrija).

Podobno doživetje sem imel tudi sam osebno, pa se mi ne zdi nič kar bi bilo karkoli posebnega.

Pri padcu z neke konstrukcije, na višini cca 70 (sedemdeset) metrov od tal se je zame (na osebnem nivoju) čas dobesedno ali ustavil ali pa neverjetno podaljšal. Padec, ki je trajal le borih 3 m prostega pada, sej sem bil iz varnostnih razlogov privezan, sploh ni predstavljal nikakršne groze.

Prvi trenutek je predstavljal le zavedanje da bom padel v globino, naslednji, da padca s takšne višini ni šans preživet, no potem pa se je čas "ustavil".

Pred "očmi" se mi je zavrtelo celo življenje od kar sem se ga spomnil. Bolj natanko, vsi pomembni dogodki. Zadeva sploh ni tekla v "pospešeni hitrosti", pač pa je bil občutek relanega teka časa. Ne morem sicer reči, da sem se počutil kot zunanji opazovalec, prej bi rekel kot nekdo, ki sicer zadevo spremlja "od znotraj" pri tem pa se zaveda, da je zadeva le "posnetek" neke preteklosti.

No kakorkoli. Ko me je varnostna vrv zaustavila, je bilo tudi "konec predstave". Strah in neprijetni občutki (pa malce bolečin zaradi zatega vrvi) so nastopili šele sedaj oziroma po tem ko sem preletel tiste 3 metre prostega pada.

Tisto kar mi je bilo zanimivo (takrat in danes) je bilo to, da vse kar sem podoživljal, preprosto ne bi spravil niti na dolžino treh celovečercev, padec pa je trajal "nesramno kratek čas"

Zdaj lohk sicer vsi zavpijete in vpijete, da nakladam ali kar-koli vam je že všeč, ker me to prav malo gane.
Opisal sem le občutenje kot sem ga osebno doživel pri nekem zdrsu s konstrukcije in nič več.
V tem nisem nikoli in še zmeraj ne vidim nič posebnega in nič mističnega.
Kot sem že zapisal se s takšnimi in tovrstnimi zaznavami ukvarja psihologija. Torej stvar očitno ni nič posebnega.


:)

Barakuda


p.s.

Da ne bo kter preveč "brihtn" in zastavljal trapastih vprašanj ali hipotez, kako vem da se s tovrstnimi zazanavami ukvarja psihologija, ga bom rajš kr sam prehitel.
Moja življenska sopotnica je profesionalna psihologinja.o.k.:D

Aspirinix ::

A bi se dalo tole razložiti s pospešitvijo miselnih procesov zaradi zvečanja koncentracije adrenalina? Po moje že.Kaj več pa mislim, da tle ni za pričakovati.

Thomas ::

Po moje pa ne. "Spomniš" se, da si se vsega spomnil.

Sicer ti je adrenalin res pospešil mišljenje in spominjanje, vendar za zelo dolge filme časa vseeno ni.

IMHO. Lahko pa, da tudi nimam prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aspirinix ::

Ali pa se v spominu zvrstijo le posamezne "slikice" oz. odlomki, ki jih pozneje povežemo v nekaj daljšega.
Ti filmčki ni treba, da so dolgi, ker jih BP lahko povezujemo.
Finta, videoediting v 2s.

Thomas ::

Ja, tako nekako tole najbrž gre. Tudi ko si predstavljamo neko sliko, je vprašanje kako podrobno jo pravzaprav vidimo. Sončnice van Gogha naprimer. Najmanj 99% date kar manjka. Po mojem, sem še malo rekel.

Tako je pa tudi s spomini na prizore iz dotedanjega življenja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Ali pa se v spominu zvrstijo le posamezne "slikice" oz. odlomki, ki jih pozneje povežemo v nekaj daljšega.


:\

Ja, točno tako. Prispevek se mi je že tako ali tako zdel dolg, tako da sem nekatere detajle zanemaril, pa vidim, da so lahko pomembni.

Šlo je za kratke spomine. Nobeden ni bil ne vem kako dolg. Bilo je kot da bi "miksal" nek dokumentarc.

Druga značilnost pa je bila ta, da pravzaprav v teh spominih skoraj ni bilo neprijetnih dogodkov. Pa še tisti ki so bili, so bili bolj kot ne nekaj vsakdanjega.

Po drugi strani pa so se pojavili spomini na nekatere dogodke, ki so sicer povsem nepomembni, so pa bili prijetni, naprimer: prav neverjetno živ in relativno "dolg" prizor je bil spomin na mojo prvo "pravo" nogometno žogo, ki sem jo dobil za odličen uspeh v OŠ.(mislim da 2 ali 3 razred)

Bistveno kar se mi pri tem zdi, je nekaj drugega. Nobenih res neprijetnih trenutkov, ali trenutkov groze ali ogroženosti ni bilo v teh spominih.

Skratka, spomini so bili prijetni.
Drugo kar se mi zdi še zanimivo, da se ves ta čas ko sem padal, tega preprosto nisem več zavedal. Zavedel sem se šele, ko me je ustavila vrv in tako dokončno preprečila padec.


Barakuda

Aspirinix ::

Tole o prijetnih spominih je čist izi za razložit. Teorija nevronskih mrež pravi, da se vedno okrepijo vezi, ki jih uporabljamo večkrat. Večina nas uživa v lepih spominih, v slabih pa ne. Zato tiste ta lepe večkrat prinašamo na plan, one ta slabe pa seveda čim manjkrat, saj ob njih ne doživljmo pozitivnih čustev. Tako se močno okrepijo lepi spomini. No, v trenutkih "večje hitrosti" miselnih procesov imajo možgani tako hitrejši dostop do prijetnih spominov. Drži?

krneki0001 ::

Thomas alternativna medicina ni ubijalec - ubijalec je samo človek, ki se prepusti samo tej medicini, namesto da bi se normalno zdravil, poleg tega pa še kaj alternativnega vzel.

Rak pa je povezan večinoma s prehranjevanjem - in vedno več bo raka zaradi gensko spremenjene hrane.

LP
NEbivedu

jest10 ::

Od kje ti pa povezava rak-gensko spremenjena hrana?

DMouse ::

Ja, to tut men ni jasno. Ljudje majo malo preveč predsodkov... kar je naravno je zdravo, kar je genetsko spremenjeno je fuj in fej :\. Thomas, boš ti razložil kako so iz morskih alg nastale hruške in jablane?

DMouse ::

Da pa ne bom čisto offtopic... "nadnaravni" pojavi so me vedno fascinirali, in čeprav je določene stvari potrebno vzeti z rezervo, skoraj nikoli ne trdim da nekaj ni možno. Možno je marsikaj, vendar bo še precej vode preteklo, preden bomo do potankosti razumeli naše možgane, ali pa npr. vpliv planetov na človekovo osebnost...

MadMicka ::

Sej ne, da bi trdil, da gensko spremenjena hrana povzroča raka. Niti ne trdim, da ga ne.

Bi pa rad opozoril na naslednje: v 60 letih so priznani inštituti in znanstveniki znova in znova javnosti zatrjevali in se pri tem sklicevali na svoje študije, da cigareti niso zdravju škodljivi.

Kar se mene osebno tiče, bom z gensko predelano hrano še mal počakal. Nimam namreč nuje, da bi že sedaj kupoval takšno hrano. Ko bo treba, če bo treba in ko bo cena gensko predelane hrane drastično nižja od običajne hrane, bom pa spet razmislu.

DMouse ::

Če smo natančni, gensko spremenjeno hrano jemo že od pamtiveka, genske spremembe so vedno bile, in vedno bodo... reče se jim evolucija. Zato ne vidim kakih posebnih problemov, če jemo umetno-gensko spremenjeno hrano. Res je, da znanstveniki s spremembami želijo v glavnem doseči večji pridelek, večje sadeže, in ima zato taka hrana mogoče manj hranilnih snovi, ne moremo pa trditi da povzroča raka, niti da ga ne.

Še misel za konec:
Smrt je najboljši dokaz, da je življenje nezdravo.

DSmidgy ::

Odvisno kakšne so sprememe. Lahko so škodljive (kratkoročno ali dolgoročno) ali neškodljive.

Sem na discoveriji slišou da so v ZDA eno rastlino tako modificiral da se v rastlini akomulira insekticid (al neki podobnega) - nekaj v tem stilu je blo. In potem je to na police prišlo in so mogl vse umaknit. Recimo taka genetska sprememba ni neškodljiva. In kako boš potem vrjel telim genetikom, da so vse spremembe neškodljive - za nekatere mogoče celo sami ne vejo da so škodljive na dolgi rok. Preden bi dovolil genetsko spremenjeno hrano bi moral nadzor uštimat - in če je nadzor vredu potem genetsko spremenjena hrana sploh ni več problem.

krneki0001 ::

Hrabrimišek ja jemo tako hrano od pamtiveka samo se sami tudi od pamtiveka prilagajamo nanjo. na v laboratoriju predelano hrano pa še nismo navajeni in se ne prilagajamo tako hitro, da bi nam bila to osnovna prehrana.

LP
Nebivedu

Roadkill ::

Ko je Barakuda1 pisal o prijetnih spominih se mi je zazdelo, da bi to lahko bil mehanizem, ki bi nam ponudil prijetnejšo smrt, a si ne predstavljam, kako bi se to lahko razvilo z evolucijo. Ker tisti, ki bolj srečno umre nima boljših potomcev :P

Drugače pa tudi sam nisem za kake paranormalne pojave in alternativno medicino. Mogoče imam pa le smolo... bil sem že v življenjski nevarnosti, pa nisem imel nikakeršnih flashbackov. :)

Tiste zadeve s karmo in podobnim zadevam se mi pa sploh zdijo buče, pa čeprov me ena psihologinga wannabe skos prapričuje in poučuje o tem. :)

Sid Izprijeni ::

> Ko je Barakuda1 pisal o prijetnih spominih se mi je zazdelo, da bi to lahko bil mehanizem, ki bi nam ponudil prijetnejšo smrt, a si ne predstavljam, kako bi se to lahko razvilo z evolucijo. Ker tisti, ki bolj srečno umre nima boljših potomcev

No, vendarle bi lahko gledal na to tudi kot na evolucijski doprinos. Recimo da so naši predniki imeli smrtno nevarnost na dnevnem redu vsakih nekaj dni, ko so se borili v nič kaj prijaznih razmerah za osnovno preživetje. Tisti, ki so preživeli razne smrtne situacije, so se zaradi sedativnih procesov, ki so se jim takrat odvili v telesu morda manj bali podobnih situacij v bodoče in so bili zato pogumnejši in posledično evolucijsko uspešnejši.

Eh, mal napletam, ampak mrbit pa je kej na tem...0:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

G3GANT1C ::

Thomas:

Ko nekaj 10 krat razredčiš z vodo, pa spet 10 krat razredčiš z vodo ... tako ene 30 krat ... se izgubi poslednja molekula.


A veš kolk so molekule majhne? Tridesetkrat razredčit je po mojem še daleč premal...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Roadkill ::

Pa ti veš koliko je 10^30? :)

G3GANT1C ::

Ja... Good point... :8)
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83898130 (49010) tikitoki

Raziskave s kirlianovo kamero

Oddelek: Znanost in tehnologija
404917 (3954) Ziga Dolhar
»

Alternativne znanosti ...

Oddelek: Znanost in tehnologija
382796 (1863) Double_J
»

Gensko spremenjena hrana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20216454 (13794) _marko
»

Genetsko spremenjena hrana DA ali NE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
597316 (6452) Tito

Več podobnih tem