» »

KRITIČNO STANJE po flashanju BIOSa in besnem resetiranju

KRITIČNO STANJE po flashanju BIOSa in besnem resetiranju

Z-lot ::

Danes ob treh zjutraj po lokalnem času sem na svojem računalniku najprej flashal BIOS (8RD33630) plate EPoX 8RDA3+ na novejšo verzijo (8RD33721). Po predpisani metodi sem ga uspel flashniti z novejšim BIOSom in nato veselo zagnal XP-je. No, ustavilo se je pri tem, da računalnik miške ni zaznal (pred inicializacijo BIOSa je dioda v miški zasvetila, nato pa ugasnila do ponovnega resetiranja), tik pred prihodom v WinXP pa so se pojavila najprej opozorila o pregledovanju diska in nato še neskončna sporočila o napakah pri zapisovanju na disk ter da so mape kot naprimer C:\$mft nedosegljive.

Sledil je Restart in zgodba se je ponovila. Odločil sem se ponovno flashati bios nazaj na prejšnjo različico, pred tem pa sem poskusil srečo s pretikanjem CMOS jumperja in venjemanjem baterije. Nobene spremembe.
Ko sem v brezverju še poslednjič poskusil z zagonom XP-jev in se mi je zgodilo isto kot prej, sem v besu skoraj naenkrat velikokrat pritisnil gumb RESET ter ga nato še nekaj časa še bolj besno držal. In od takrat ni nič več, kot je bilo.

Takoj po tem sta nehali na ohišju svetiti diodi za power in hdd, prav tako se je nehal odzivati monitor (izguba signala). Delalo ni praktično nič več razen napajalnika, ventilatorja za procesor in ventilatorja za grafično kartico.
Po prvi paniki in bojnem posvetu na IRCu (hvala vsem, ki so pomagali z nasveti) sem odklopil vse komponente in elektriko, nato pa prižgal nazaj.

Rezultat je bil sledeč:
Prvi dve sekundi po zagonu je zasvetila dioda za power, prav tako lučka za DVD pogon, začela sta brneti ventilator za CPU in grafično kartico. Nato je lučka za Power ugasnila in računalnik se je predal nekakšnemu mirovanju - na monitorju ni slike, procesor ne dela, grafični procesor takisto, northbridge prav tako (vse naštete komponente so hladne na otip). ...in pri tem je tudi ostalo.
Zdi se, kot da bi prišlo do kake preobremenitve v povezavi z množičnim resetiranjem in (na to ne upam niti pomisliti) morda do uničenja (skurjenja?) kakega dela na matični plošči ali morda kje drugje.


Skratka, nimam niti najmanjšega pojma, kaj bi bilo lahko narobe, zato prosim za pomoč. Kakršenkoli koristen nasvet bo zelo dobro sprejet in lahko tudi poplačan.


(Še nekaj konfiguracije za pomoč: EPoX 8rda3+ (revision Ultra), Athlon XP 2500+ Barton, 1GB DDR 400 RAMa, Sapphire Radeon 9600 PRO, Seagate SATA 120 GB disk, Pioneer DVD 120s; vse komponente so trenutno NEnavite)

asPeteR ::

Jaz, sem skoraj 100%, da je sel BIOS po gobe. Plato nesi na servis ter naj ti na novo flesnejo BIOS ...

Potem pa porocaj ...

PS: To je znan BIOS bug NF2 plat; zal sem ga tudi ze sam dal skozi.
http://blog.stegnar.com

Z-lot ::

Ok, hardware je bil testiran in zgleda, da komponente, ki sem jih opisal kot hladne, po določenem času vendarle segrejejo (razen grafične kartice), kar pomeni, da je definitivno kriv BIOS.

Sedaj pride v poštev edino flashanje s pomočjo druge nforce2 plate...
Zanima pa me če bi lahko dobil kak nasvet (ali pripoved o tem, kako se to dela), ker tega še nikoli nisem počel.
Sem pa prepričan, da marsikdo tu naokoli je.

Flashanje BIOSA z dvema platama, anybody?

ferdo ::

živjo.
mislm da sva se že po telefonu slišala.

odnesi plato tam kjer si jo kupu. zateži serviserju, reci da je fuč, in če nebodo znali zrihtat ZAHTEVAJ novo! po zakonu imaš nevem koliko dni, da ti MORAJO popravit oz. če ti v določenem roku to je 30dni nevem točno nepopravijo serviseranega izdelka, ti morajo dati NOVEGA, to je UZAKONJENO!
Vedno dobiš paper ko daš robo na servis, to ti je garancija, od tiste sekunde dalje se začne odštevanje tistih 30dni ...

preden dobiš v roke serviserano oz. novo plato, jo naj pred tabo sprobajo, če dela.
Meni so rekli, da mi bodo računali uro servisa, če hočem da mi jo pred mano pržgejo in sprobajo "servis MlacoM" serviserju sem skoraj čez pult pred strankami u lase skoču, kr tega oni nemorejo-nesmejo računat. sm mu reku, če mi nečete ZDAJ stestirat, mi dajte novo, ker vam NEvrjamem, da ta osnovna plošča DELA!!!!

moreš bit tečen, in ŠE bolj zajeban od njih!

dan danes te lahko na vsakem vogalu nekdo nategne, nepusti se nikoli;((

PS: meni so BIOS čip zamenali, pa mi niso nč o tem povedali,tko da tale mlacom je žiu hudič....;(( po telefonu sem jim težiu "meu sem cajt" kk to delajo, če mi bodo naslednič kej podobnga nardil, jim bom naredu pravo pizdarijo, zmano se nebodo hecal:)
inšpekcijo se pokliče, pa naj nardijo pregled njihovega dela. mal jim treba pod ritjo podkurit.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

frenk ::

z-lot: ej sory k tolk cajta nis nč od mene slišou...sm biu u bosni:D...no ja zdej loh do mene prletiš pa bova flashala...sam prej poklič:)

Z-lot ::

frenk - prepozno :)
Owca se je medtem herojsko ponudil kot flasher, pa še nekej opravkov imam v LJ. :)
Kakšen bo rezultat pa 100% izveš (napisano bo tu).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

Oddelek: Pomoč in nasveti
491951 (1414) Dominik91
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47931396 (17991) Jaffa
»

8RDA in 8RDA3+ bios

Oddelek: Strojna oprema
211029 (898) bosstjann
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73232840 (19667) OwcA
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535337 (4701) krucymucy

Več podobnih tem