» »

kateri kvaliteten nožek kupiti?

kateri kvaliteten nožek kupiti?

Temo vidijo: vsi

FireSnake ::

Im kdo zgoraj omenjeno zadevo:
https://www.amazon.de/-/en/Sharp-09DX00...
(link brez reference)
Jaz bi imel za brusiti in polirati.

Izgleda vredu, ker je kot za brušenje že nastavljen.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Darko! ::

hunter01 je izjavil:

Kako pa kaj ostrite svoje nože?


Šalabajzarsko.
Ampak gre.

Noži so ostri, samo kamen izginja :))

Okapi ::

hunter01 je izjavil:

Kako pa kaj ostrite svoje nože? Kamen? Ali samo brusne palice oz "štrajhar"?

Doma imam en star štrajhar in se mi zdi, da je za določene nože ok, za druge pa kot da ne bi kaj dost učinkoval? Je to možno?

Jaz imam tole.
 null

null


https://www.worksharptools.com/shop/ben...
Dela dobro, tudi če si "amater" za brušenje, ni pa ravno poceni, za komplet sem dal 160 evrov.

mailer ::

Zdaj ga lahko dobiš že za polovico.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Okapi ::

mailer je izjavil:

Zdaj ga lahko dobiš že za polovico.

Ta ni isti. Jaz imam "elite", z več gradacijami brusov, in torbico za shranjevanje.

Vaseer ::

Že nekaj let EDCjam klasični Victorinox in Letherman Charge in se sedaj odločam, da bi ju zamenjal (ali pa mogoče dodal družbo :D ) s preklopnim nožem.

Na tem področju nisem preveč domač (vem da obstaja malo morje tipov rezil, kovin, znamk..., to je pa bolj ali manj vse), zato prosim za nasvete.

Moje želje so:
- preklopni nož s klasičnim rezilom (brez nazobčanega dela pri ročaju)
- dokaj enostavno vzdrževanje (nimam, vsaj ne še, namenskih pripomočkov za brušenje)
- clip/sponka za deep pocket carry

Budget: 150€

Mnenja, nasveti... dobrodošli.

koyotee ::

https://www.bladehq.com/cat--Spring-Ass...

Poglej kateri ti je všeč vizualno, potem poišči kake reviewe in to je to.
Srečno :P



Jaz imam tega, le da je v črni barvi in ni damascus.
https://www.bladehq.com/item--Kershaw-B...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

robo125 ::

Mogoče bi najprej primerjal rezilo pri Victorinox in Charge. Če na rezilu Charge-ja piše 154CM, je to kar velika razlika od Victorinoxa...odvisno kaj hočeš.

Vaseer ::

@robo125
Na Victorinoxu ne najdem nobene posebne oznake na rezilu, samo Stainless rostfrei.
Na rezilu Lethermana pa piše S30V.

Okapi ::

Vaseer je izjavil:


Na rezilu Lethermana pa piše S30V.

Vrhunsko jeklo.

robo125 ::



Tabela ni najbolj natančna. Za tvoj budget ne morem svetovati, ker imam premalo izkušenj. S30V je že bolj 'nakitno' jeklo. Visoka obrabna odpornost, dobro drži ostrino (posledično težko nabrusiti), če se ne motim, tudi ne rjavi.

Victorinox jeklo je fajn, ker se ga da hitro nabrusiti, je poceni, ne rjavi, ostrino pa izgubi razmeroma hitro. 154CM je trdo jeklo, težko ga je nabrusiti, dobro drži ostrino, rahlo rjavi (s časoma postaja rumenkasto-rjavo, če ga uporabljaš, sicer se ga da spolirati).

Samo toliko, da lahko primerjaš kaj imaš. Tudi - trše kot je jeklo, bolj ostro je lahko rezilo - ker lahko manjšaš kot brušenja.

150eur je že dober budget za nož. Definiraj dobro kaj rabiš (lep nož ali zanesljivo orodje).

matobeli ::

Če sta ti letherman in švicar nekak ustrezala lahko probaš tudi z večjim švicarjem, je oblike noža, zraven maš pa še vedno odpirač za buteljke, pa tudi prav zelo grd ni.

Vaseer ::

Rabim zanesljiv in uporaben nož (lepota je zadnje, kar me zanima), ki
- ima obvezno žepno sponko, da ga zapnem za rob žepa (nož bo v žepu),
- ga je možno odpreti in zapreti z eno roko (to najbolj pogrešam pri Victorinoxu) in
- ima fizično varovalo, ki blokira zapiranje rezila med uporabo.

Katere EU trgovine priporočate? Daljni tujini bi se izognil, da ne bo presenečenja carine :) - razen če so kakšni obvozi, kot pri sosednji temi o lučkah.

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: perci ()

WizzardOfOZ ::

koyotee je izjavil:

https://www.bladehq.com/cat--Spring-Ass...

Poglej kateri ti je všeč vizualno, potem poišči kake reviewe in to je to.
Srečno :P



Jaz pa tega:
https://www.bladehq.com/item--Smith-Wes...

Pa se odlično obnese.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Okapi ::

Ker ravno omenjaš Smith&Wesson, tule je en zanimiv in še kar temeljit preizkus pipcev.



Preizkusili so 15 nožev, med njimi kot najcenejšega tudi Smith&Wesson. Sicer en drug model, ampak precej podoben in celo nekaj cenejši, 13 dolarjev. Najdražji na testu je bil pa skoraj 260 dolarjev, Benchmade. In Smith&Wesson se je, glede na ceno, odlično izkazal.

Tule je pa še drugi del testa, kjer so testirali 15 drugih pipcev, od 5 do 364 dolarjev.



Kratek povzetek. Najdražji nož, Fallkniven, tovarniško ni bil dobro nabrušen - samo 3 najcenejši so bili manj ostri. Ampak to je menda (?) celo namenona, da ga lahko lastnik po svoje nabrusi.

Kakorkoli že, zanimivejši del testa je preizkus ohranjanja ostrine. Fallkniven je za razliko od mnogih ostal praktično enako oster (ter pristal na 8 mestu). Še bolj zanimiv del testa pa je, ko so potem vse nože na enak način nabrusili in je ta najdražji pristal na prvem mestu. In potem so še enkrat rezali les in merili, koliko nož izgubi ostrine in je tudi po rezanju ostal najbolj oster od vseh.

Se pravi, da je Fallkniven nekako upravičil visoko ceno. No, vsaj deloma. Ker druga zanimiva (sicer tudi precej pričakovana) ugotovitev testa pa je, da so razlike med noži majhne. Tudi noži, ki stanejo 4x manj od najdražjega, so praktično enako dobri. Celo en, ki stane 13 dolarjev, se je zelo dobro odrezal (podobno kot Smith&Wesson v prvem testu).

Tole je verjetno najzanimivejši rezultat - ostrina po ročnem brušenju in rezanju.


Najdražji je najboljši, in na splošno so dražji boljši od cenejših. Ampak samo na splošno, ker je precej primerov, ko je cenejši nož enako dober ali boljši od dražjega.

Škoda, da ni več takšnih temeljitih testov. Ta imata sicer eno (precejšno) pomanjkljivost, da so nože testirali na enem samem primerku, in samo enkrat, tako da ti rezultati v resnici niso ravno statistično zanesljivi. Ampak vsekakor bolje kot nič.

Če kdo ve za še kakšen tak test, naj prilepi link.

Samael ::

Moram priznati, da me malce preseneča Smith & Wesson rezultat, ki ga navajaš.

Dandanes ne sledim več toliko blade "sceni" kot sem včasih, ampak v lasti imam še vedno enih 5 ali 6 Smith & Wesson nožkov iz časov, ko je Taylor Cutlery kupil enih par starih propadlih tržnih znamk (izključno za nožke) a la Smith & Wesson, Schrade, itd ... in na kitajske generike samo limal svoje "S & W" logote. Sranje od sranja.

Je pa res, da je tudi kitajska prehodila dolgo pot od časov, ko so na vsako rezilo vgravirali generičen 440C logo (danes pač vgravirajo D2 :p) in je bilo vse skupaj za en drek. Tega "kloževja" imam dobesedno (slikca na prvi strani te teme) za ene dve če ne tri polne škatle od čevljev. Takrat pač nisem vedel bolje ... so me pa stvari zanimale :)
Pa ni tu samo problem samo o generičnem jeklu tipa 440C, D2... (ki je lahko povsem solidno, ampak nič ne pove o "kitajskem" Heat treatmentu neznanega izvora) ampak tudi o mehanizmu zaklopa itd. Niti najboljše rezilo ti tu ne pomaga, če se preklopni nož po prvi intenzivnejši uporabi "razcveti".

Ne vem, če je to prav ta tema, bi moral pobrskati za nazaj, ampak nekje sem navedel par nožkov tipa Ontario Rat2 ali KA-BAR Dozier ki so v podobnem cenovnem rangu kot tile ceneni Smith & Wesson noži, vendar skozi leta (ali desetletja uporabe) preverjeni, zanesljivi ... po kakovosti jekla svetlobnih let pred mojimi starimi (poudarjam, nisem na tekočem kaj Taylor Cutlery dela danes) Smith & Wessoni.
Potem so pa tu še vrhunski kitajski powder steel brandi a la Kizer, We knife, Reate ... vsak s svojim budget brandom (kot je Kizerjev "Tangram" Series brand ali WE knife "Civivi" brand), kjer v rangu 30 eur dobiš dobiš kakšno precej precej solidno zadevo.

Mimogrede, tale test je tudi "posrečen".

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

mailer ::

DBK fanta razlagata o spremembi zakonodaje glede nošenja žepnih nožkov. Menda bodo prepovedani na ravni EU zaradi povečanega kriminala, kjer se nož uporabi kot orožje. Tudi komentarji so dokaj zgovorni, da se poskusi oslabiti državljane pred možnostjo samoobrambe v primeru napada.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

kuglvinkl ::

mailer je izjavil:

DBK fanta razlagata o spremembi zakonodaje glede nošenja žepnih nožkov. Menda bodo prepovedani na ravni EU zaradi povečanega kriminala, kjer se nož uporabi kot orožje. Tudi komentarji so dokaj zgovorni, da se poskusi oslabiti državljane pred možnostjo samoobrambe v primeru napada.


A se bo NRA torej NNA formiral, da bo branu 2. amandma,ki prav, da ma vsakdoo pravico do noža in da ga lahko nosiš vidno za pasom?

Kaj maš nož s seboj za nosit v urbanem okolju, UK izvzet, ker so jim Torijsi vrgli v luft državo?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Paničarja, IMHO. Kvečjemu bodo mogoče uvedli to, kar že nekaj časa velja v VB - preklopni nož ima lahko največ 10 cm dolgo reziko (3 palce), ki ni zaklepno. S tem, da imaš lahko tudi mačelo s seboj, če imaš za to kakšen upravičen razlog.

Se pravi, po mestu se z mačeto ne smeš sprehajati, če greš na izlet v brezpotje, jo imaš pa lahko.

Za samoobrambo pa tako kot v starih časih. Dedek mi je razlagal, da so s takimi šli zvečer po Trstu, v času fašizma, ko so nošnjo nožev tudi prepovedali. Službeno orodje si pa pač lahko imel.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Samael ::

Pa ravno v UK so omejitve najstrožje :)

Drugače pa je tisti komentar dve vrstici višje precej odveč. Ker katera luba duša pa nosi s seboj pipec za samoobrambo? Marsikdaj pride prav kot orodje, ampak samoobrambo ...


Edit.
Vmes je še Okapi objavil, tako da se moje pisanje nanaša na komentar tri in ne dve vrstici višje.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Okapi ::

8-10 cm rezilo pipca je v resnici čisto uporabno za samoobrambo. Če znaš uporabljati. Ali pa nekaj takega:



Če ne znaš uporabljati, ti pa tudi mačeta ne pomaga;-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Samael ::

Ja, tudi kamen je uporaben, ampak ni bila to poanta. Kar želim povedati je, da če greš kam s pipcem v žepu, ga prav gotovo nimaš s seboj zaradi samoobrambe, ampak kot orodje, ali pač? A daš okapija v žepek z namenom, da se boš ubranil nepridipravov? :)
Nož, vsaj v našem prostoru, je primarno kot orodje ne orožje.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Okapi ::

Saj to velja tudi za pištole - so primarno športni pripomoček oziroma orodje in ne orožje. Ampak hebiga, ljudje (množice, ki volijo stranke), so hitro prestrašeni in mislijo, da bodo s prepovedmi bolj varni. Enako velja recimo tudi za mamila - prepovedi naredijo veliko več škode kot koristi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Scaramouche3 ::

Okapi je izjavil:

Saj to velja tudi za pištole - so primarno športni pripomoček oziroma orodje in ne orožje. Ampak hebiga, ljudje (množice, ki volijo stranke), so hitro prestrašeni in mislijo, da bodo s prepovedmi bolj varni. Enako velja recimo tudi za mamila - prepovedi naredijo veliko več škode kot koristi.


Ti to resno? torej če gremo od 2% kar imamo zdaj, recimo do 50% orožja, bo bolj varno?

Samael ::

Tu me pa nisi povsem prepričal, se mi ne zdi povsem primerljivo.
Pištola je primarno športni pripomoček ker je takša tvoja legalna uporaba. Če preneseš to v ameriški prostor (v določene ameriške države seveda) le tega precej ljudi nosi za samoobrambo. Ne kot orodje, ne kot športni propomoček ampak dejansko za samoobrambo. Pri nas v Sloveniji pa žepnih nožkov (če nisi glih na mentalni ravni 15-letnika, ki se mu to zdi kul) pač ne nosiš s seboj za samoobrambo. Ga vidimo primarno kot orodje.
Upam, da razumeš, kaj ti želim povedati.
Samael != Samuel

Okapi ::

In kar se pipcev kot orožja tiče:
Okapi knives are mainly used by working-class people due to being very affordable and, while crude in appearance, are robust knives. Use can range from harvesting crops, self-defense, hunting, fishing, or general knife duty. Okapi knives are very popular in Southern Africa, but have a rather nefarious reputation as they are associated with criminals and street gangs. Due to the use of Okapis by criminals they have been nicknamed "the Saturday night special" of knives. In Jamaica, they are both a tool and one of the more favored of the "ratchet knives" carried by rude boys and are also known as the "3 star ratchet.


O takih nožih je govora:


Colt1911 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Saj to velja tudi za pištole - so primarno športni pripomoček oziroma orodje in ne orožje. Ampak hebiga, ljudje (množice, ki volijo stranke), so hitro prestrašeni in mislijo, da bodo s prepovedmi bolj varni. Enako velja recimo tudi za mamila - prepovedi naredijo veliko več škode kot koristi.


Ti to resno? torej če gremo od 2% kar imamo zdaj, recimo do 50% orožja, bo bolj varno?


NATO trdi da.

Samael ::

NATO pravi da sta 2% okej :P
Samael != Samuel

Okapi ::

Samael je izjavil:

Če preneseš to v ameriški prostor (v določene ameriške države seveda)
Samo ti si napisal (poudarek je moj)

Nož, vsaj v našem prostoru, je primarno kot orodje ne orožje.


Pištola v našem prostoru je primarno športni pripomoček, v Somaliji pa recimo primarno orožje.

Hotel se pa povedati, da tako, kot je ljudi strah (športnih) pištol, jih je strah tudi (lovskih) nožev (na malo drugačni ravno sicer, ampak dovolj za zakonske omejitve).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Samael ::

Ja, saj to se strinjam. Mislim, da sama debata ni potekala o isti stvari oz. smo se vmes rahlo izgubili.
Jaz sem komentiral bolj tole zapisano zgoraj: "da se poskusi oslabiti državljane pred možnostjo samoobrambe v primeru napada" - kar se mi je zdelo glede na naš prostor precej tako tako ... kot da hodimo po svetu s pipcem v žepu ali nahrbtniku, ker se želimo obraniti napadalcev. Ja, lahko bi, seveda bi lahko, ampak sem vseeno prepričan, da večina nas, v našem prostoru, na žepni nožek, pipec, gleda predvsem kot orodje.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Scaramouche3 ::

Samael je izjavil:

Ja, saj to se strinjam. Mislim, da sama debata ni potekala o isti stvari oz. smo se vmes rahlo izgubili.
Jaz sem komentiral bolj tole zapisano zgroraj: "da se poskusi oslabiti državljane pred možnostjo samoobrambe v primeru napada" - kar se mi je zdelo glede na naš prostor precej tako tako ... kot da hodimo po svetu s pipcem v žepu ali nahrbtniku, ker se želimo obraniti napadalcev. Ja, lahko bi, seveda bi lahko, ampak sem vseeno prepričan, da večina nas, v našem prostoru, na žepni nožek, pipec, gleda predvsem kot orodje.


Vsak ki je odrasel v mestu vidimo to vedno povezano z kriminalom in bandami, kmetija je nekaj drugega...

Okapi ::

No ja, ne pretiravat. Tudi v mestu je pisec za to, da razrežemo jabolko, salamo, ošilimo svinčnik, odpremo paket...

V gimnaziji je profesor za obrambo rekel, "fant brez pipca ni fant". ;)

Samael ::

Scaramouche3 je izjavil:

Vsak ki je odrasel v mestu vidimo to vedno povezano z kriminalom in bandami, kmetija je nekaj drugega...

Tako pač vidiš ti in lahko govoriš zgolj v svojem imenu. Ampak tvoji pogledi so bistveno bolj enodimenzionalni (da ne rečem omejeni - pa ne mislim v žaljivem smislu) kot napr. moji.
Samael != Samuel

WizzardOfOZ ::

Pipec imaš pa ja vedno s seboj. Priročen za kaj odšraufat, za sadje narezat, za gobe nabirat,... Pa izredno zaželjen v avtu, če imaš slučajno karambol, pa se ne da odpeti varnostnega pasu, da ga prerežeš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

hunter01 ::

Rabil bi 3 nožke.

1. za v avto, da je tam, ker se ne bo nosil je lahko nekoliko večji/težji, vseeno ne prevelik, bi ga želel imeti v predalu v sredinski konzoli, da je na dosegu rok v primeru kakšne nesreče. Čim bolj vsestranski.
2. en mini nožek, da bi bil EDC za v jakno, hlače - naj bo lep :)
3. za v nahrbtnik za v hribe multi-funkcijski? Najmanj nujen, imam en Victorinox, s katerim sem zadovoljen, me pa zanima kaj drugi uporabljate?

Dodatni pogoji: nimam rad lesenih ročajev, ne bi rad razbil prašička :)

hvala vnaprej!

matobeli ::

Recimo:
1. Morakniv Companion


2. Victorinox



3. Verjetno nek multitool z kombinirkami. Če nočeš zapravljat za Leatherman-a so kitajski Nextool kar dobri.

Recmo moj daily je:


(velikost 67mm)
https://nextoolstore.com/products/mini-...

Za v avto ga nimam, za v naravo pa en izmed large size švicarjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

hunter01 ::

Všeč mi je 1. in 3. cena je tudi ugodna za oboje.
Je še kakšen predlog za 2. še najraje bi samo žepni nožek - 1 rezilo, kako slim varianto?
Opcijsko - bonus. Samo za odpiranje steklenic na ohišju, če sploh obstaja kaj takšnega :-)

matobeli ::

Preklopnih z enim rezilom je kar jih češ!
Ko sem izviral dailyja sem imel tudi to v mislih.

Spet je opcija victorinox, ali pa recimo Opinel

Misliš odpirač za kronske zamaške-pivo ali plutovinaste?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

matobeli ::

recimo tole:



Morš pa povedat kakšen dizajn ti je všeč, "lep" je lahko marsikaj.

Bolj robusten, eleganten, kakšne barve...

cromusbattle ::

Victorinoxov je malo morje modelov katerega izbereš. Poglej na spletnih straneh hudaura.si ali pa roosternox.si
V ožji izbor bi predlagal Victorinox explorer, Victorinox Companion ali pa Victorinox compact (našteto je od širših do ožjih, se pravi s 4-imi, tremi oz. dvema slojema). Odvisno kaj rabiš. Zadnja dva imata tudi kemični svinčnik - meni velikokrat prav pride, ko nimam ostalega. Compact je verjetno najbolj za v žep. Na netu se dobijo tudi scalesi v različnih barvah, če bi želel na explorerju imeti kemični svinčnik.

Če iščeš še kaj manjšega, npr. za obesek na ključe, pa probaj Victorinox Signature Lite (tudi s kulijem) ali pa rambler oz. classic. Čisto osnovnih modelov classic je malo morje, si izbereš takega ki ti je lep, če ti je to pomembno.

hunter01 ::

Ja res je lep ni niti približno dober pogoj, ker je vsakemu lahko nekaj drugega všeč, kar je tudi prav. Malo sem pobrskal in našel izgled, ki mi je všeč, vendar nisem pripravljen toliko odšteti za nožek.
Npr: https://www.benchmade.com/products/533s...
Je kaj temu podobnega v budget varianti?

hunter01 ::

Ta mi je tudi všeč izgled, ampak ne bi 100EUR dal za njega:
https://hudaura.com/noz-victorinox-0-94...
So Bőker OK noži?
https://www.waragod.si/boker-preklopni-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hunter01 ()

koyotee ::

Sam tok da veš, waragod niso locirani v Sloveniji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

matobeli ::

Točno pri teh "foldable knives" ne boš dobil nič pametnega v razredu 20eur, nekje okoli 50 ali malo več bi pa že šlo kaj, niso pa ravno moji najljubši tako da se bo kdo drug moral oglasit za kaj več.

Sej, ne da se ne dobijo za 20eur, ampak res ne rabiš vseh napak ponavljat, razen če zbiraš brazgotine na prstih ;)

Moraš vedet da Morakniv in Victorinox ponujata res ogromno noža za tisto ceno, manjši proizvajalci bodo vedno dražji na račun manjših serij in seveda hypa ki je okoli teh folding nožev.

hunter01 ::

koyotee je izjavil:

Sam tok da veš, waragod niso locirani v Sloveniji.

Vem, sej bi poiskal, če imajo kje v Sloveniji na zalogi, majo pa lepo urejeno spletno stran in velik asortiman, je lažje gledat in iskat kaj mi je všeč. Sedaj me bolj zanima če kdo pozna te nože in ali so ok.

matobeli je izjavil:

Točno pri teh "foldable knives" ne boš dobil nič pametnega v razredu 20eur, nekje okoli 50 ali malo več bi pa že šlo kaj, niso pa ravno moji najljubši tako da se bo kdo drug moral oglasit za kaj več.
Sej, ne da se ne dobijo za 20eur, ampak res ne rabiš vseh napak ponavljat, razen če zbiraš brazgotine na prstih ;)
Moraš vedet da Morakniv in Victorinox ponujata res ogromno noža za tisto ceno, manjši proizvajalci bodo vedno dražji na račun manjših serij in seveda hypa ki je okoli teh folding nožev.


Sej to mi je popolnoma jasno, Morakniv za v avto bom sigurno vzel - samo zelo ne rad plačujem poštnino iz Slovenije (sploh Pošto Slovenije bojkotiram kolikor se le da), pa gledam, če je kakšna trgovina v Ljubljani, ki jih prodaja, če ne bom pač naročil...
Glede Victorinox, enega že imam, mislim, da model Victorinox Camper z žagico in je odličen - nimam pripomb, tudi kuhinjski Victorinox, ki ga imamo doma, je za svoj denar neverjetno dober. Niso mi pa vizualno res noben presežek, preveč klasičen izgled za moj okus. Vseeno pa ne bi rad brazgotin na prstih :D

matobeli ::

Morakniv maš v Peruniki, mogoče se lahk zmeniš za osebni prevzem.

hunter01 ::

Med pogosta vprašanja imajo tole na perunika spletni strani:

Osebni prevzem naročil?
Osebni prevzem naročil ni mogoč.

WizzardOfOZ ::

hunter01 je izjavil:


So Bőker OK noži?
https://www.waragod.si/boker-preklopni-...


Tega imaš v army shopu v hali a v btc.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

perci ::

A je kdo kombinirke na multitoolih že kdaj uporabljal? Imam victorinoxa pa se mi zdi čist neuporaben.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brusilec nožev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11114833 (279) DePalmo
»

Noz, ki si ga kupis enkrat (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20025433 (2549) gruntfürmich
»

Kuhinjski noz iz Kitajske Ali...

Oddelek: Loža
295125 (2296) AgiZ
»

Kvalitetni noži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5425151 (18352) krneki0001

Vsakodnevno nošenje noža (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16152123 (47283) dzinks63

Več podobnih tem