Forum » Loža » N26 kot edini poslovni račun
N26 kot edini poslovni račun
geppermint ::
Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo izkušnje z uporabo poslovnega računa prek spletne banke N26, kot edinega za svoj poslovni račun.
Rad bi zmanjšal stroške poslovanja pa razmišljam v tej smeri. Nekaj sem zasledil, da bi lahko bil problem nakazilo plač zaposlenim, vendar nikjer ne piše do kakšnega problema bi lahko prišlo.
Prav tako me zanima kako je glede hitrosti transakcij ipd.
zanima me, če ima kdo izkušnje z uporabo poslovnega računa prek spletne banke N26, kot edinega za svoj poslovni račun.
Rad bi zmanjšal stroške poslovanja pa razmišljam v tej smeri. Nekaj sem zasledil, da bi lahko bil problem nakazilo plač zaposlenim, vendar nikjer ne piše do kakšnega problema bi lahko prišlo.
Prav tako me zanima kako je glede hitrosti transakcij ipd.
Miha 333 ::
Uporabljam za s.p., sicer ne kot edinega. Največji problem je nevednost kupcev, da gre za povsem normalen in enakovreden račun ter to, da ne vedo, da nakazilo poteka povsem enako kot na slovenski račun. Več kupcev mi je reklo, da se jim "ne da komplicirati" in če lahko dam št. slovenskega računa. Večinoma gre za podjetja. Problem je lahko s sklici, saj jih na N26 prometu boš videl. Poleg tega nekatere slovenske banke ne dovolijo vnosa sklica, ki se začne s SI, če gre za tuj račun. Za sklic s predpono RF pa moraš izračunati kontrolno številko, vendar tudi tega sklica na N26 ne vidiš. Vidi se samo, kar je vneseno v opis. N26 tudi ne zagotavlja izpiskov v standardu ISO XML za uvoz v poslovne aplikacije.
Zaradi teh omejitev sem se odločil za poslovne namene še vedno imeti slovenski račun, osebno pa uporabljam izključno N26.
Transakcije so enako hitre kot domače.
Zaradi teh omejitev sem se odločil za poslovne namene še vedno imeti slovenski račun, osebno pa uporabljam izključno N26.
Transakcije so enako hitre kot domače.
recmajkemi ::
Ima kdo račun na N26 za d.o.o.?
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
ducy ::
Oživljam temo.
Ali kdo uporablja N26 za d.o.o.? Kako postopati.
(imam pa že odprt N26 standard za osebno rabo, kot tudi Revolut. Tako da enega kamot zaprem)
(uporabljal bi ga za "pooldanski" d.o.o. kot .. popoldanski s.p. ampak, bom imel d.o.o.)
(imam pa že odprt N26 standard za osebno rabo, kot tudi Revolut. Tako da enega kamot zaprem)
(uporabljal bi ga za "pooldanski" d.o.o. kot .. popoldanski s.p. ampak, bom imel d.o.o.)
bbbbbb2024 ::
Oživljam temo.
Ne delaj tega. Kot prvič, zakonsko si obvezan imeti odprt račun v SLO. Kot drugič, reddit je poln ljudi, ki so jim blokirali dostop do računa (iz X razlogov), ter so potem po 3-4 mesecih že čisto obupani, ker niti ne vedo, kaj je problem.
predi ::
Ne uporabljam. Vem pa, da je N26 v zadnjem času začel ponujati Freelancer račune, torej poslovni račun, ki ga imaš poleg običajnega. Mogoče je to tisto, kar iščeš, @ducy.
@bbbbbb2024
To, da moraš imet račun odprt v SLO, mislim, da ne drži. Sem preveril tudi na FURSu. In imaš lahko tuj račun, samo prijaviti ga moraš sam in označiti, da ga uporabljaš kot poslovnega.(če smo se prav razumeli. Bom moral preverit še 1x. Mene bolj zanima če je iz strani - N26, Revolut, kakšna omejitev, itd.. oz. Ali lahko Freelance uporabljaš tudi za d.o.o. Oz. Ali je kakšna razlika v tem primeru za "popoldanski s.p. vs d.o.o."?
In, na koga - pod kakšnim imenom se odpre račun za d.o.o. Ke lahko pod imenom osebe, ali mora biti na ime podjetja?
To, da moraš imet račun odprt v SLO, mislim, da ne drži. Sem preveril tudi na FURSu. In imaš lahko tuj račun, samo prijaviti ga moraš sam in označiti, da ga uporabljaš kot poslovnega.(če smo se prav razumeli. Bom moral preverit še 1x. Mene bolj zanima če je iz strani - N26, Revolut, kakšna omejitev, itd.. oz. Ali lahko Freelance uporabljaš tudi za d.o.o. Oz. Ali je kakšna razlika v tem primeru za "popoldanski s.p. vs d.o.o."?
In, na koga - pod kakšnim imenom se odpre račun za d.o.o. Ke lahko pod imenom osebe, ali mora biti na ime podjetja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ducy ()
youPlonker ::
@ducy: Placas za N26 Metal in lahko imas poleg osebnega se Freelance racun. Poleg tega dobis brezplacne dvige gotovine v tujini ter zdravstveno zavarovanje, ki mirno konkurira dvakrat drazjemu Corisu.
Kakor sem po dooooolgem prebiranju na spletu izvedel, za d.o.o. ni možno imeti nobene opcije od N26. (Ker N26 ne dovoli. Kako to vejo, ne vem.. Fursu je vseeno. Samo označiš ob vnosu da se uporablja za poslovne namene)
Možnost je le za s.p. (freelance račun, ki je tudi zastonj).
Naj me kdo popravi, če ni tako, oz. če ima izkušnje, oz. 100& informacije.
Možnost je le za s.p. (freelance račun, ki je tudi zastonj).
Naj me kdo popravi, če ni tako, oz. če ima izkušnje, oz. 100& informacije.
velikBrokoli ::
Kako vejo? Dostikrat zahtevajo random dokumente s katerimi moraš opraviti KYC za tvoj s.p., recimo racuni, pogodbe, sklep o ustanovitvi spja itd itd.
Za doo je najlazje odpreti Revolut for Business, pa je.
Za doo je najlazje odpreti Revolut for Business, pa je.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Normiran s.p. bancni racun (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34289 (83) | Steinkauz |
| » | mBills v praksi (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 150730 (9841) | Ijus |
| » | N26 in popoldanski S.P. - plačilo prispevkov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22478 (4619) | jeremenen |
| » | NLB Alternativa?Oddelek: Loža | 1724 (1175) | Ganon |
| » | Poslovni račun v tujini (SEPA, d.o.o.)Oddelek: Loža | 4048 (3581) | JN |