» »

Kvalitetni noži

Kvalitetni noži

«
1
2

Dzos ::

Kakšne nože (kuhinjske) uporabljate doma? Top-shop potrošni material ali kaj bolj kvalitetnega?
Vaše izkušnje? Priporočajte mi kakšno dobro znamko.
pilca za nohte ni pila

domeski ::

F.Dick so nozi, ki te ne bojo razocarali. Uporabljamo jih v kuhinji in pri kolinah pa na boljse se nismo naleteli. Najstarejsega je oce presvervcal iz Nemcije pred vec kot 20 leti, pa je se vedno v vsakdanji uporabi. F.Dick nozi

klemen22 ::

V šprau kupiš ene za 5k sit komplet. Imaš par let in menjaš. Pa pusti te F.Dicke pri meru ker samo preplačaš (predvidevam da so dragi) in je bolje da greš v špar vsake 5 let po nove nože. As simple as that.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

domeski ::

Ah kje, lani sem si kupil mesarki noz (za koline) , dolzine 18cm z lesenim rocajem, pa je bil malo manj kot 4k Sit.
Zdej ce si misls kupit nevem kaksen Chef's knive, ki je v celoti kovan in uravnotezen in ne vem se kaj oh in sploh, bos pac zavalil tud 20k Sit in vec, ampak takega po mojem mnenju ne rabis. Poglej si na njihovi strani butcher's knives z lesenim rocajem. Niso dragi so pa dalec najboljsi kar sem jih poizkusil. Ostrino drzijo zelo dolgo, lepo sedejo v roko , rezilo imajo glih prav ozko in zadosti cvrsto, zlomil nisem se nobenega...

lp

STASI ::

Doma imamo dva noža Usuba Hocho in Shigeki Hochoj. Oba sta japonske proizvodnje. Smo zelo zadovoljni z njimi saj je to nož, ki naredi to kar hočeš. Razni noži iz Solingena niso nič proti tem nožem. Noža sta ostra kot britev in natančna. Edina slaba lastnost je da ga moraš znati nabrusiti in imeti pravi brusilni kamen. Imam ta brus in zadosi mojim potrebam. Če res iščeš dober nož ga kupi tu, mislim pa da podobne japonske nože prodajajo tudi v Sloveniji, ne vem pa kdo.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

OptiMist_vw ::

js pa uporabljam nirosta nože stanejo cca 4.5 kSIT v šparu ali tušu ali merkatorju.... so mi pa precej všeč tudi zaradi enostavnosti čiščenja (so iz enega kosa...)

LP OpTi

/edit typo
MCP 70-270, MCP 70-290; CompTIA N10-003, CompTIA SY0-101

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

Jaz sem za sedaj kupil od WMF-ja in sicer classic line.
Tisti, ki zagovarjate nakup poceni nožev - takšni noži ves čas izgubljajo ostrino in jih je potrebno precej več brusiti, kot malo kvalitetnejše izdelke. Pa tudi težje kvaliteten nož zlomiš ali drugače poškoduješ. Potem je treba gledat še uravnoteženost pa kako se drži itd... Tisti japonski so mi pa zelo všeč! Pa F.Dick tudi ne zgledajo slabi! Čeprav so mi kuhinjski bolj všeč kot mesarski.

LP

dolegar ::

Mal denarja malo muzike, cenena roba je zanič. Menjaš hitrej kot kako kvaliteno robo (velja na splošno). Raj dam mal več s tem, da bodo noži dlje časa služili svojemu namenu, brez da bi jih blo treba kar naprej brusit ali pa se jezit ker je nočejo rezat. Pa še okolje manj onesnažujem, ker manj gnile robe stran zmečem:D

Dzos ::

Ja to je res, cenena roba je zanič. Stric, mesar uporablja samo F. Dickove nože in mi jih je toplo priporočal. Nože sem že naročil. Upam da bodo upravičili visoko ceno.
pilca za nohte ni pila

roli ::

Pri nas imamo neke laserske nože (ne pravi laser:D ) tajwanske proizvodnje.Vglavnem so taki,ki jih ne rabiš brusit.Trenutno jih imamo že 10 let pa režejo super.
http://www.r00li.com

iso2000 ::

Dzos: Kakšne so pa kaj cene? Pa katero serijo si potem vzel? Daj malo več napiši, ker moram tudi jaz kupiti še ene dva noža, pa če niso tile predragi...
LP

Dzos ::

Nože sem že dobil. Zaenkrat sem zadovoljen, režejo hudo, pa tudi pašejo lepo v roko. Vzel sem PREMIER PLUS serijo, ki naj bi bla najboljša in verjetno najdražja. Najprej sem mislil vzet kakih 10 komadov, ampak sem se po predračunu premislil (cena), tko da sem vzel 3 nože in en brus. Na domači strani imaš kataloge in primerjaj kataloške številke s št. v mojem predračunu . Cena je v SIT, ne v EUR kot piše na predračunu (naj bi meli probleme s programom).
pilca za nohte ni pila

papasmrk ::

Pozdravljeni,

obujam malce staro temo, ker sprašujem za nasvet pri nakupu kuhinjskega noža, ki naj je čimbolj večnamenski. Se pravi, da z njim lahko odrežem kruh, salamo, paradajz... Seveda ne rabim neke japonske super-duper top shit drage zadeve. Je kakšna optimalna opcija za normalen denar, ima kdo kakšne izkušnje in priporoča kaj ?

hvala in lep pozdrav

Assass1n ::

Wenger swibo, so od 13-20€ res dobri.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Vanich ::

Fiskars je že čisto OK. Kar je dražje je za kuhinjo preseravanje. Razen, če res ne delaš fensi-šmensi obroke iz TV oddaj in to 6x na dan.

perci ::

Jst uporabljam Kyocera keramiko. Se obnese. Tudi s hoferjevim brusom se ga fenomenalno nabrusi.

mn ::

Assass1n je izjavil:

Wenger swibo, so od 13-20€ res dobri.


Sem pred kratkim nabavil 13 cm in noro reže. Bom videl kako se obnese na daljši čas. Domy so zanič, sem pa zadovoljen z Nirosta noži. Niso vrhunski ampak tudi cena ni bila vrhunska. Danes bi pa Wenger Swibo nabavljal.

papasmrk ::

Torej nekaj takega kot je na tej strani (Wenger)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: papasmrk ()

gruntfürmich ::

najbolj debilna stvar kar se jih gre potrošnik je, da kupuje pofl in ga potem v kratkem času zamenja za drug pofl, namesto da se kupi že v štartu kvaliteta ki traja.
cena je na koncu enaka, le v glavah je praznina (pa še kakšno delovno mesto na zahodu manj...)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

mn ::

najbolj debilna stvar kar se jih gre potrošnik je, da kupuje pofl in ga potem v kratkem času zamenja za drug pofl, namesto da se kupi že v štartu kvaliteta ki traja.


Se strinjam. Ampak 100+EUR za nož je pa tudi preveč. Jaz sem sicer mislil nekaj takšnega:

http://trgovina.mercator.si/tehnika/dom...

Matija82 ::

Vsi noži se bodo skrhali tako, da ogromno šteje vzdrževanje.

Papasmrk, za nek kul večnamenski kuhinjski nož iščeš "chef's knife", tam 20cm naprej, priznane znamke. Noži z ozkim rezilom (recimo SWIBO iz mn-jevega linka, tudi tvoj Wenger mi deluje preozek) niso tako dobri za splošna opravila, ker z roko zadevaš ob desko.

Ameriške kuhinjske revije/mediji so že par let (upravičeno) navdušeni nad dotičnim izdelkom
http://www.amazon.com/Victorinox-Fibrox...

Pri nas ga dobiš (šifra 5.2063.20) na Ptuju (http://www.rosler.si/), pošljejo tudi po pošti, cena pa je bila 32€ kakšno leto nazaj.

igor0203 ::

spenstar ::

V Hofru kupi tele noze, za to ceno (8e) so odlicni. https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
SPENSTAR--builder

Matija82 ::

Jp, to je to. Hvala za link igor! (Za profiče -> Global GL G-2!)

noraguta ::

Krmeljevi noži so precej dobri pa še lepo se brusijo, cena pa tam ranga 20€.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Blazz ::

lahko se tudi preseravate in si kupite kaj takega:

http://www.amazon.de/Pro-Balance-Kochme...

je fino k si težišče noža nastaviš tako kot si sam želiš. (video majo na linku, si lahko ogledate) . Imam enega doma, reže noro.

se pa strinjam, tudi super kvalitetne nože je treba znat vzdrževati, za brusne kamne pa lohk tud pustiš po par 100 eur...

Roadkill ::

Uh, za preseravanje obstajajo tudi čisto drugi cenovni razponi....

http://www.osterrob.si/nozi/cena-padajo...

Ravno kupujem en santoku nož.
Ü

igor0203 ::

Kdor hoče soliden nož, si lahko omisli tudi kaj takega. Ni sicer high-end, je pa entry level mimo katerega greš težko ob vstopu na trg japonskih nožev.

http://www.amazon.com/Tojiro-DP-Gyutou-...

Magic1 ::

Sam ne pretiravat z velikostjo, 20cm+ je za mesarje, oziroma za v gostinjstvu, kjer se obdela konkretna količina hrane. Jaz imam vse od 10 do 20cm, samo uporabljam maksimalno 18cm.
Magic

piromanček ::

js bi reku, da je idealno za domačo uporabo 20cm, punca pa npr. raje uporablja malo manjšega
victorinox ali wenger so dobra izbira

Šmorn ::

Jaz imam Zwilling four stars. Set 3 nožev ene 90 EUR in so dobri (20 cm šefov, 15 cm in 10 cm). Jih je pa težko brusiti. Si pa ravno delam svojega prvega kuhinjskega iz O1 jekla, ki bo, če gledam prejšnje odlično rezal, ni pa nerjaven. Želja pa je, da enkrat v kratkem sam poskusim narediti kao damask nož s kovanjem, ampak me malce prostor jebe, ker živim v bloku.

Okapi ::

Matija82 je izjavil:

Ameriške kuhinjske revije/mediji so že par let (upravičeno) navdušeni nad dotičnim izdelkom
http://www.amazon.com/Victorinox-Fibrox...


Ha, sem vedel, da sem prav kupoval;) Že kakšnih 12 let imam takega.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

sisemen ::

Še mojih 5 centov:
Trdota materiala se ocenjuje po Rockwell scale @ Wikipedia in pod, mislim da 56 hrc ne boš dobil kvalitetnega noža. Vsa ta rostfrei rezila so pod to mejo, resna rezila pa se začnejo šele od tam naprej, imajo nizko vsebnost kroma in rjavijo, tako da jih je treba malo podmazati po pranju. Ne moreš jih ravnati s "brusilno" palico (v bistvu bi se ji moralo reči ravnalna ampak ok) ampak mora biti keramična, ker so preprosto pretrdi. So pa cene nemarno visoke in pod ~140 eurov ne dobis nobenega. Ostanejo pa ostri zelo dolgo časa in tudi rezilo se zlepa ne poškoduje.

Potem se pa zacnejo detajli, iz koliko plasti kovine so narejeni, kako so so brušeni, japonci samo iz ene strani, zaradi česar so narejeni za levičarje ali desničarje, francozi iz obeh,... skratka cela znanost. Tako da na tiste top shop igračke zgoraj kar pozabite.

Roadkill je izjavil:

Uh, za preseravanje obstajajo tudi čisto drugi cenovni razponi....

Ja to so dobri noži, ampak bi ga probal kupiti zunaj, tale ima malo navite cene. Pa ne pozabit računat na to, da boš še za brus dal kakšnih 50 evrov zraven (sicer... sky is the limit)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

borisk ::

mene je naprimer zelo pozitivno "santoku" iz hoferja, za ceno okoli 15€, nisem pa še našel brusa, da bi ga nabrusil kot je bil nov. Ima pa lep asimetričen profil (za v desno roko).

Cervantes ::

Kakšen brus se za tole sploh priporoča?

igor0203 ::

Kaj takega, lahko pa tudi posebej "coarse" in "honing"

http://www.fine-tools.com/kombischleifs...

Vanich ::

sisemen je izjavil:

Še mojih 5 centov:
Trdota materiala se ocenjuje po Rockwell scale @ Wikipedia in pod, mislim da 56 hrc ne boš dobil kvalitetnega noža. Vsa ta rostfrei rezila so pod to mejo, resna rezila pa se začnejo šele od tam naprej, imajo nizko vsebnost kroma in rjavijo, tako da jih je treba malo podmazati po pranju. Ne moreš jih ravnati s "brusilno" palico (v bistvu bi se ji moralo reči ravnalna ampak ok) ampak mora biti keramična, ker so preprosto pretrdi. So pa cene nemarno visoke in pod ~140 eurov ne dobis nobenega. Ostanejo pa ostri zelo dolgo časa in tudi rezilo se zlepa ne poškoduje.

Potem se pa zacnejo detajli, iz koliko plasti kovine so narejeni, kako so so brušeni, japonci samo iz ene strani, zaradi česar so narejeni za levičarje ali desničarje, francozi iz obeh,... skratka cela znanost. Tako da na tiste top shop igračke zgoraj kar pozabite.

Roadkill je izjavil:

Uh, za preseravanje obstajajo tudi čisto drugi cenovni razponi....

Ja to so dobri noži, ampak bi ga probal kupiti zunaj, tale ima malo navite cene. Pa ne pozabit računat na to, da boš še za brus dal kakšnih 50 evrov zraven (sicer... sky is the limit)



...kar seveda ne drži popolnoma; imaš novejša nerjaveča jekla, ki zlahka pridejo do 60HRc - ali celo čez. Recimo Japonci (in Fällkniven) uporabljajo VG-10, VG-1, pred tem so imeli ATS-34, ki so ga amerikanci kopirali v 154CM, potem je tu še odlični S30V, novejši avstrijski Bohler N690co, super-jeklo ZDP189 (do 67 HRC!)in še in še...

igor0203 ::

No zgoraj omenjeni Tojiro DP je narejen iz VG10 jekla.

Magic1 ::

Magic

sisemen ::

Vanich je izjavil:

...kar seveda ne drži popolnoma; imaš novejša nerjaveča jekla, ki zlahka pridejo do 60HRc - ali celo čez. Recimo Japonci (in Fällkniven) uporabljajo VG-10, VG-1, pred tem so imeli ATS-34, ki so ga amerikanci kopirali v 154CM, potem je tu še odlični S30V, novejši avstrijski Bohler N690co, super-jeklo ZDP189 (do 67 HRC!)in še in še...


Culpa mea, res je, verjetno je netocno se kaj, pred leti sem se poglabljal v nakup, kupil in pozabil :)

Okapi ::

Ko poješ sendvič, pa nihče ne ve, s kakšnim super-duper nožem je bila narezana salama.:))

Recimo za nekih 35-40 evrov dobiš tudi katerega od večjih kuharskih opinelov. Mogoče ga moraš malo bolj pogosto ostrit in malo pazit, da ne zarjavi, ampak narezal boš pa z njim vse enako dobro kot z najdražjim japoncem.



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

Vanich ::

Opinelčki so itak zakon. Par let nazaj sem kupil fotru njihov nož za gobarjenje - simpatična stvar.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

Magic1 ::

Okapi je izjavil:

Ko poješ sendvič, pa nihče ne ve, s kakšnim super-duper nožem je bila narezana salama.:))

Recimo za nekih 35-40 evrov dobiš tudi katerega od večjih kuharskih opinelov. Mogoče ga moraš malo bolj pogosto ostrit in malo pazit, da ne zarjavi, ampak narezal boš pa z njim vse enako dobro kot z najdražjim japoncem.



O.

In zakaj bi kupoval za 35-40€ nož na katerega boš moral pazit na vsakem koraku, če dobiš Japonca z dosti boljšim jeklom za 50€?
Magic

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

Okapi ::

Danes sem pa nabavil en pipec, nekoliko podoben Opinelu, ki sem ga imel že dolgo v mislih. Sicer je mogoče ponarejen, ker je malo sumljivo nizka cena (12 evrov s poštnino), ampak kupil sem ga itak samo zaradi imena in logotipa na rezilu.



Legendarna nemška firma (iz časov, ko so imeli Nemci še kolonije v Afriki), ki je pa že nekaj časa južnoafriška.
http://www.okapi.co.za/site/

krneki0001 ::

Kvaliteten pipec, ki je z mano na vseh kampiranjih in potovanjih
http://www.gerbergear.com/Hunting/Knive...

gerber metolius

Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

gruntfürmich ::

krneki0001 je izjavil:

Kvaliteten pipec, ki je z mano na vseh kampiranjih in potovanjih
http://www.gerbergear.com/Hunting/Knive...

 gerber metolius

gerber metolius


dobrega hunting noža si ne predstavljam brez žagice in odpirača za steklenice in butelke...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf ::

hunting in buteljke. right :)

krneki0001 ::

gruntfürmich je izjavil:

dobrega hunting noža si ne predstavljam brez žagice in odpirača za steklenice in butelke...


Zakaj je žagica pomembna? Za žago, odpirač in vse kar paše zraven imam multitool od gerberja že nekih 25 let.

Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

gruntfürmich ::

žagica je za kakšno medenično kost prežagat ali pa kakšno vejo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

videc ::

Swibo so kvalitetni noži. https://www.wengerna.com/swibo
http://trgovina.mercator.si/tehnika/dom...

Seveda je pa treba vsak nož občasno nabrusiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuhinjski noz iz Kitajske Ali...

Oddelek: Loža
295003 (2174) AgiZ
»

Noži (kuhinjski, ne katane) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7418059 (9245) UganiKdo
»

Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7812359 (9885) BorutO
»

Solingen noži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7130340 (16891) Okapi

Več podobnih tem