» »

Noz, ki si ga kupis enkrat

Noz, ki si ga kupis enkrat

««
6 / 6
»
»»

gruntfürmich ::

morda poglej v tujini. v sloveniji izgleda da dobivajo enkrat na 3 leta...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zvezdica27 ::

lp,

jaz imam en kovan nož od Roudi Rudija, vrhunski. CCa 10 let ga imam. Baje da ima osnove od kmelja in samo dookonča - nepomembno, dober izdelek.

Imam set zwilling nožev, iz amazon.de... so ok, samo okoli 30% predragi. Ta veliki so še ok, ta mali pa pokajo na špici. Oni chef serija z nerazumljivim tangom... Sem kar malo... negativno presenečen, a za zgoniti bodo. Cca 2 leti

Enega iz delavnice od onega iz cerknice - neverjetna klina.

V glavnem... nisem še videl industrijskega noža, ki bi bil vsaj blizu na roko kovanim (rudi ali moj ali od kolega, ista delavnica). Razlika v klini je ... 150%.

zz

Ales ::

Zvilling noži niso na nivoju Dick ali Victorinox oz. Swibo (ta spada pod Victorinox, od kar so prevzeli Wenger).

Dick in Swibo so profesionalna orodja, ki jih boste našli v kuhinjah, pri mesarjih, itd. Je pa v nekaterih okoljih Zvilling znamka podobno znana in verjetno čisto zanič tudi niso, ni pa to to...

Zvezdica27 ::

Ne, ne, čisto zanič niso, ne me narobe razumeti, so OK, ne bodo pa zdržali 10 let niti pod razno, sploh ta mali ne. Veliki, chefovski, sicer bo, sam ta mali so pa res slabi, srednji tudi ne zbuja zaupanja. Tudi držalo že razpada... Za to ceno pa je Zwilling predrag, samo to, saj če bi bil set 30e, bi bil tiho, za 90 pa to res ne gre, pa se to je neka special Amazon cena. Imam dva seta, pri obeh isto.

Saj pravim, ne bi verjel, če ne bi sam naredil nož na delavnici in kolega tudi - to je fakin vredno vsakega evra in kvaliteta kline je ... po moje je to za vedno. Tudi nož od Roudi Rudija (azijska bunka), četudi res Krmeljev, je nadmočen. Jaz osebno takoj kupim set ročno kovanih. če bi to kdo ponujal (saj najbrž jih). Dva seta.

zz
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuhinjski noz iz Kitajske Ali...

Oddelek: Loža
296048 (3219) AgiZ
»

Kvalitetni noži (strani: 1 2 )

5427173 (20374) krneki0001

Vsakodnevno nošenje noža (strani: 1 2 3 4 )

16159115 (54275) dzinks63
»

Solingen noži (strani: 1 2 )

7131925 (18476) Okapi

Več podobnih tem