Forum » Navijanje » Navijanje Athlona1.2GHz
Navijanje Athlona1.2GHz
Wad@ ::
Pred nekaj urami sem inštaliru PCmarka 2002 in SiSoftSandro, da bi iz svojega AMD-ja stisnu še kak megaherc več.
Ko pa sem pognal teste sem opazu dokaj nizke rezultate, zato sem ga odvil, in glej ga zlomka rezultati šo bli bolši kot poprej.
Tega nism razumel in sem ga navil le za 100Mhz kar se je izkazalo za boljše, ko pa sem ga navil še za 120MHz je blo vse tako mizerno, da ni za povedat!!! Kdo je krivc za to. Sam sumim napajalec(300W).
rezultati pred in po navijanju v Sandri:
pred: po:
4404MIPS okoli 1000
1800MFLOPS okoli 400
Aja pri PCMarku mi je napisalo tole: ˝Reliable benchmarking could not be completed because the benchmarking window
lost focus˝.
Kaj je za nardit?
Ko pa sem pognal teste sem opazu dokaj nizke rezultate, zato sem ga odvil, in glej ga zlomka rezultati šo bli bolši kot poprej.
Tega nism razumel in sem ga navil le za 100Mhz kar se je izkazalo za boljše, ko pa sem ga navil še za 120MHz je blo vse tako mizerno, da ni za povedat!!! Kdo je krivc za to. Sam sumim napajalec(300W).
rezultati pred in po navijanju v Sandri:
pred: po:
4404MIPS okoli 1000
1800MFLOPS okoli 400
Aja pri PCMarku mi je napisalo tole: ˝Reliable benchmarking could not be completed because the benchmarking window
lost focus˝.
Kaj je za nardit?
Hm...napajalc je dokaj nov...pred tem sem mel tudi 300W, sam teh težav ni blo. Vsaj kar se jaz spomnim ne!
Še sistem, ker sem prej pozabu:
AMD 1.2GHz
GeForce2Mx400 64MB-ram
MSI K7T Turbo(ms-6330)
Maxtor 30GB
Ena cd-rw in dvd enota
512MB sdram
Pa še modem, Creative Audigy in 5 dodatnih ventov
Še sistem, ker sem prej pozabu:
AMD 1.2GHz
GeForce2Mx400 64MB-ram
MSI K7T Turbo(ms-6330)
Maxtor 30GB
Ena cd-rw in dvd enota
512MB sdram
Pa še modem, Creative Audigy in 5 dodatnih ventov
SoNgOkO ::
Kakšne maš pa kej temperature???
Ker stepping procesorja maš. Mogoč bi blo dobr na kšn database pogledat kolk bi se s tvojga proca dal vn stisnt.
Kako mas nastimano frekvenco 12x100 al 9x133???
A si porbal kej voltazo visat??
Ker hladilnik mas na procu????
Ker stepping procesorja maš. Mogoč bi blo dobr na kšn database pogledat kolk bi se s tvojga proca dal vn stisnt.
Kako mas nastimano frekvenco 12x100 al 9x133???
A si porbal kej voltazo visat??
Ker hladilnik mas na procu????
Temperature so kr visoke CPU 62°C v ohišju pa je 29°C s hladilnikom volcano6Cu.
Frekvenca je 9x133, voltaža pa je 1.75V kot na ramih.
Stepping...hm...v AIDA32 piše CPU stepping 4A/5A/6A/7A, je to tapravo?
V wcpuid pa 2.
Kaj je zdej to..v sandri pa stepping mask A4...A8 in revision/steping 4/2(0)
Še kaj?
Frekvenca je 9x133, voltaža pa je 1.75V kot na ramih.
Stepping...hm...v AIDA32 piše CPU stepping 4A/5A/6A/7A, je to tapravo?
V wcpuid pa 2.
Kaj je zdej to..v sandri pa stepping mask A4...A8 in revision/steping 4/2(0)
Še kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wad@ ()
Hello!
AIDA steppinga osebno ne poznam vendar o njem nisem slisal kaj dobrega.
Jaz ti svetujem, da za OC najprej nabavis boljsi cooler ali pa poskrbi za boljso ventilacijo v ohisju najbolje, da orihtas kar oboje. Navijanje poizkusi zgolj preko FSB-ja ker se pri 133 vklopi nov delitelj. V kolikor preko FSB-ja ne mores vec dvigovati frekvence, ker je CPU nestabilen, najprej zvišaj voltažo za CPU. v kolikor tudi to ne pomaga zvišaj množilnik.
Najprej pa poskrbi za nižjo temperature!!!!
Lp!
AIDA steppinga osebno ne poznam vendar o njem nisem slisal kaj dobrega.
Jaz ti svetujem, da za OC najprej nabavis boljsi cooler ali pa poskrbi za boljso ventilacijo v ohisju najbolje, da orihtas kar oboje. Navijanje poizkusi zgolj preko FSB-ja ker se pri 133 vklopi nov delitelj. V kolikor preko FSB-ja ne mores vec dvigovati frekvence, ker je CPU nestabilen, najprej zvišaj voltažo za CPU. v kolikor tudi to ne pomaga zvišaj množilnik.
Najprej pa poskrbi za nižjo temperature!!!!
Lp!
Za ventilacijo v ohišju je dobro preskrbljeno-4 80mm venti.
Za procesor pa ne vem točno kaj bi ukrenil...
-ali naj na volcanota 6 dam 80 al 120mm ventilator
-ali pa kupim 7+ od nekega znanca
Za procesor pa ne vem točno kaj bi ukrenil...
-ali naj na volcanota 6 dam 80 al 120mm ventilator
-ali pa kupim 7+ od nekega znanca
Ello!
najbolj je da nabavis Vulcanota 7+, drgac ce bi na 7+ vent zamenal za mocnejsga tud ne bi blo nic narobe razn ce te "hrup" moti.
BTW: mene hrup se nikol ni motu, v kolikor je bil OC vecji
najbolj je da nabavis Vulcanota 7+, drgac ce bi na 7+ vent zamenal za mocnejsga tud ne bi blo nic narobe razn ce te "hrup" moti.
BTW: mene hrup se nikol ni motu, v kolikor je bil OC vecji
Hrup me sicer kej dosti ne moti, ker ponavadi poslušam muziko.Samo kadar grem spat pa ni nič kaj prijetno, ker je komp v moji sobi...in tisti zvok, pihanja... še posebno, če gre skozi kakšno zaščitno mrežico na ohišju ti vzame veselje spati.
Rešitev: več časa za mizo, manj v postelji.
Še eno vprašanje: tiste obloge za vtišat pomagajo kaj? In kolko jih more bit, da je učinek opazen(imam pleksi steklo, tako da jih ne morm dat prow dosti
Rešitev: več časa za mizo, manj v postelji.
Še eno vprašanje: tiste obloge za vtišat pomagajo kaj? In kolko jih more bit, da je učinek opazen(imam pleksi steklo, tako da jih ne morm dat prow dosti
Glede hrupa si urihtaj rheostate za vente!!! Mal poprasi po forumu, ce bi se dal vec ventov na en rheostat zvezat, tko k bi su spat sam zmanšaš obrate pa je problem rešen, pol pa k na kompu delaš pa gas do konca. Al pa vse vente na en vir elektrike daš umes pa sam stikalo not vežeš pa k greš spat dodatne vente za cirkulacijo zraka v ohišju sam izklopiš, na cpu daš rheostat zmanšaš obrate pa je prob rešen. Ta varianta se mi zdi najlažja.
Lp!
Lp!
Ja sej bom neki tazga tudi naredu...ko bom dobu novo plato... Sej bom na forumu prašu če se da kej popravt...
_pobesneli_ ::
Jaz sm pred časom navil enak proc ,voltažo sm nastavil na 1,85V in potem sm ga navil do 1,47ghz(več moja plošča ni podpirala)
imel pa sm vulcanota 2...mislim da je bila temperatura tam okoli 65stopinj
imel pa sm vulcanota 2...mislim da je bila temperatura tam okoli 65stopinj
OrkAA ::
Višja kot je temperatura, več napak dela procesor med delovanjem! Ker maš tako veliko temperaturo ti procesor naredi veliko napak, zato so rezultati tako slabi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43596 (16380) | peter_ki |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 64850 (27273) | GaS |
» | Navijanje procesorja 2500+ bartonaOddelek: Navijanje | 2331 (1546) | overheat |
» | Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8297 (5974) | Tarzan |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8035 (5825) | the_unborn |