» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
78 / 78
»
»»

djfixme ::

Če so začeli že z vlogo za kredit, potem ostane taka OM. Če pa še ne, se bo pa ponudba zelo verjetno poslabšala.

OZZY ::

djfixme je izjavil:

Z jutrijšnjim dnem Intesa dviga fiksne obrestne mere iz 2,55 na 2,7 (mladi) - 20 let. Ravno sem dobil email od gospe iz poslovalnice. Tako, da bojo verjetno nova izhodišča za pogajanja, če še ni stekel postopek za pridobitev kredita.

Ne samo Intensa.. nekatere benke so že, ostale pa bodo verjento do konca meseca počasi končala z nižanjem oz. lahko pričakujemo, da več ne bo dosti maneverskega prostora za nižanja, ker ne bodo hotele. Pa tudi pri višini financiranja se bo stremelo k razmerju do 70% ocenjene vrednosti itd..
Go with the flow.

Bizkit45 ::

se pravi, ko plačujemo vrtce se stremi proti socializmu, ko pa želimo kredite smo pa kar naenkrat v kapitalizmu?
odločte se že :D

tony1 ::

Seveda, banke so v privat lasti, prvi člen ZGD: temeljna dejavnost gosp. družbe je pridobivanje dobička. En člen ustave še nekaj jamra o družbeni odgovornosti, ampak prepisovalci ZGOja iz nemškega pravnega okolja so nanj pozabili.

Torej, smo socialno, ampak samo to tam, kjer nam to še paše. Naprej pa ne.

Village boss ::

Nekaj novega glede stanovanjskih kreditov Lon 2,2 dezelna 2,3 delavska 2,3 Nlb 2,4 intensa 2,7 unicredit 2,9 otp 2,7 gorenjska 3,0.
Govora je o hipotekarnem na 20let fiksna znesek cca. 150k.

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Kako si dobil tako dobre številke? Kakšne dodatne pogoje so ti postavili? Si hodil fizično po bankah? (Na mail so se mi odzvali vsi našteti, razen Lona... Očitno moram še poklicati.)

neosonic ::

Lon tudi meni povsem neodziven...

Lonsarg ::

LON so zaj. ker so dal tako nizko obrestno v SLO pa nimajo kadra za obdelat naval. Ampak ce ti hitrost ni vazna se splaca :)

pandaman ::

Danes so mi odobrili FOM pri Intesi. 300k EUR, 30 let, 2,8% OM.
Pogoji: pripeljat dodatnega komitenta, odpret intesa digital paket 2,99 eur/mesec, vodenje kredita 2,25 eur/mesec, življenjsko zavarovanje 24 eur/mesec, zavarovanje hiše (Paket Dom).
Verjetno bi dobil odobreno 2,7 ali 2,75%, ampak so ravno zvišali FOM medtem ko so obravnavali mojo vlogo. Ali je še kdo drug v tem času iskal kredit z ročnostjo 30 let?

Zako ::

Čakam od Intesa 320k, 20 let....
Zako je zakon!!!

OZZY ::

Village boss je izjavil:

Nekaj novega glede stanovanjskih kreditov Lon 2,2 dezelna 2,3 delavska 2,3 Nlb 2,4 intensa 2,7 unicredit 2,9 otp 2,7 gorenjska 3,0.
Govora je o hipotekarnem na 20let fiksna znesek cca. 150k.

ČE nimaš to dejnsko odobreno s strani uprave potem so to samo ponudbe. Probaj juti poslati npr. na DH povpraševanje. Pod 2,6-2,7 ne boš šlo fix na 20 let.
Go with the flow.

Vanadium ::

In kake so kaj obrestne mere. Neki se menimo za nakup večje nepremičnine, pa me zanima kje se trenutno dobi najboljše obrestne mere in pogoje, da se gremo dogovarjat pa pogajat. Kar se tiče bonitete podjetij in zanesljivosti finančnih prilivov sva oba z ženo v takih službah, da če gre to v kurac je pol itak tretja svetovna vojna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

mehatronik12 ::

Prosim za pomoč!!??
Zaradi ločitve potrebuje hipotekarni/stanovanjki kredit za 180 00k.(na 20 recimo , izjemoma je alhko tudi 10 če bi bila obrestna mera občutna nižja...)

Katere banke imajo trenutno najboljše fiksne obrestne mere!?
Povprašal sem do zdaj na DH (17.11) ==> 3,1 na 20 let spustijo nena za čisto nič , ker so že prekoračili kredite za letos!
Jutri (18.11.25) imam sestanek na Intesa sao Paulo==> Oglašujejo fiksno 2,9 in EOM 3,07, jutri ajvim če se da kaj spustit

Prosim za predloge kje se bi dalo še dobiti pod 3% fiksne EOM!?

Hvala!

D3m ::

Decembra naj bi ECB znižal obrestno mero.

P.S.

Škoda za situacijo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Pat_MaGroin ::

intesa, lon in gorenjska banka naj bi imele najnizje OM.

NLB 2,55 na 20 let
Zako je zakon!!!

Utk ::

Pri deželni tudi gre 2,55.

D3m je izjavil:

Banke ze zvisujejo obrestne mere ker predvidevajo dvig v letu 2026. To da bo decembra padec EURIBORJA ali ne ne bo vplivalo, ker se gleda daljsi trend. In daljsi trend je da bodo v 2026 zacele spet rasti.

Skratka fiksne obrestne bodo ali enake ali pa se slabsale, boljse v naslednjih vsaj 5 pet let ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

D3m je izjavil:

Banke ze zvisujejo obrestne mere ker predvidevajo dvig v letu 2026. To da bo decembra padec EURIBORJA ali ne ne bo vplivalo, ker se gleda daljsi trend. In daljsi trend je da bodo v 2026 zacele spet rasti.

Skratka fiksne obrestne bodo ali enake ali pa se slabsale, boljse v naslednjih vsaj 5 pet let ne.

Ti upaš garantirat 5 let naprej kake bodo OM? Pogumno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kar jaz lahko garantiram je da je to dovolj verjeten scenarij da se splaca na podlagi tega sklepat odlocitve, 100% ni nic v zivljenju. Trend je sicer jasen, spremenijo ga lahko samo se dogodki tipa covid in vojne.

Moj point je bil replika na D3m ki je napisal da bo Euribor padel. Da ne bi slucajno kdo ponesreci na podlagi tega sklepal da se splaca se cakat za kredit vzet.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Lepo bi bilo glede na to, da je FED (USA) že znižal.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Utk je izjavil:

Pri deželni tudi gre 2,55.

Kdaj si dobil to ponudbo?
Kaj vse si moral vzeit zraven , oziroma kolik je bla EOM?

Hvala!

Zako je izjavil:

NLB 2,55 na 20 let

Hvala!

Zgodovina sprememb…

Podpisuje pogodbo danes.
300k na 20 let.
Življenjsko zavarovanje 100 EUR na mesec
Zako je zakon!!!

Utk ::

Par tednov nazaj. Po defaultu je 2,85, znižaš pa lahko do največ 2,55, če to in ono, najbolj enostavno je, če vzameš njihov "zlati" račun, ali nekaj takega, kar pomeni da moraš imet 2k prihodkov na mesec. Ni pa ta zlati račun nekaj drag, manj kot 10 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Zako je izjavil:

Podpisuje pogodbo danes.
300k na 20 let.
Uf, se pri tem velikem znesku ti teh 100EUR na mesec dvigne efektivno obrestno mero za cirka 0.7%. To pa imajo draga zavarovanja. Jaz sem prisel z 12EUR zavarovanjem cez pri LON (znesek zavarovanja 150k, znesek kredita cirka 300k).

Sem nalašč izbral dražji varianto zavarovanja. Več kritja ima.
Mi ne predstavlja nek problem.
Zaščitil sem potomca, tako da v primeru nezmožnosti za delo ali smrti se pokrije kredit.
Zako je zakon!!!

velikBrokoli ::

Ja, za pretirano ceno... tudi jaz sem potomce zaščitil, pa plačujem 30e na mesec.

bm1973 ::

Saj ne veš za koliko se je zavaroval...

Za 30 EUR ponavadi za smrt dobiš samo stroške za pogreb...

Jaz za 12EUR mesecno dobim pri Savi (preko banke LON) 150k za smrt z padajoco vsoto (torej v praksi dobim v povprecju na oko 75k). Za isto kritje (tudi zgolj smrt in padajoce 150k) preko NLB Vita so hoteli cirka 20EUR (neka fora najprej 26EUR in nato zadnjih nekaj let 0EUR, povprecje mislim da je blo cirka 20).

Tak da ja, absolutno ima vec kritja od mene, ampak NLB Vita JE drazji od konkurence. In vsa ta razlika je skriti dvig efektivne obrestne mere.

Ampak dobro ce da 100EUR in je naprimer to 40EUR drazje od konkurence je to dvig efektivne za cirka 0.3% kar potem ni vec tako bad ce sam razliko gledas. Je pa vseeno bad sploh iti v tako velika kritja, amlak dobro to je locena tema.

Zgodovina sprememb…

krho ::

Kalkulator na netu na DBS pravi 2,85% na 15/20 let za 180k
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

biserx ::

velikBrokoli je izjavil:

Ja, za pretirano ceno... tudi jaz sem potomce zaščitil, pa plačujem 30e na mesec.

Jaz imam 100€/leto za kritje 150k€ in še to plačam samo prvih 13/20 let. Je pa res, da sem sklenič kredit pri Sparkasse 3 leta nazaj.

No, vidiš, temu so pa 100€ na mesec uvalil za nižjo OM :))

denabiker ::

Zako je izjavil:

Podpisuje pogodbo danes.
300k na 20 let.

Pa si ja nor? To se preplača skoraj 85 jurjev, pa če sešteješ življenjsko zavarovanje pa si že skoraj na 110k preplačila. Ali jaz kaj narobe računam?
A niso bile ne dolgo nazaj OM tam slabih 1.5%?

denabiker je izjavil:

Zako je izjavil:

Podpisuje pogodbo danes.
300k na 20 let.

Pa si ja nor? To se preplača skoraj 85 jurjev, pa če sešteješ življenjsko zavarovanje pa si že skoraj na 110k preplačila. Ali jaz kaj narobe računam?
A niso bile ne dolgo nazaj OM tam slabih 1.5%?

A ti pa še vedno živiš v letu 2020?

Sem bil včeraj na DBS:
2,85 osnova znižajo ti pa za vsako stvar 0,05 (pipelji komitenta, zavarovanje hiše pri njih, življensko z, zlati račun,...)

Tako da z vsem tem sranjem lahko prideš na 2,65.

Utk: do ponedeljka 17.11 si za zlati račun dobil -0.3 pri kreditu sedaj tega ni več :(.

NLB: še nisem uspel
Inteso: z vsem sranji zraven 2,65
DH: 3,1 z vsemi produkti
OTP: 2,9 z vsemi produkti

Sam se nagibam k Sparkasse razen če bo na NLB boljše: 2,7 , za mene prednosti
- brez produktov
- Brez cenitve
- kredit v 14 dneh
- zastonj račun (Fit al nekaj takega s imenuje)

Pat_MaGroin ::

Lon in Gorenjsko se pojdi

Meni je Sparkasse dal 2,9 ponudbo, 300k, 20 let
Zako je zakon!!!
««
78 / 78
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167254980 (77106) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29491604 (37952) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6025228 (16891) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4716150 (8914) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7423131 (20667) 3p

Več podobnih tem