» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
73 / 74
»»

MisterR ::

Na gorenjski banki že po online kalkulaturju dobiš boljšo ponudbo. Če pripelješ novega komitenta je še -0.10%.

masterx120 ::

Na GB, ti dajo za te 3 stvari 2,3 (-0,1, življensko, zavarovanje triglav, komitent, tako je blo do Maja). Je pa res da bos najverjetene rabo Poroka

tomazic89 ::

Anja17 je izjavil:

Kupujem stanovanje, potrebujem 180k hipotekarnega kredita. Pri OTP so mi ponudili 2.7 fiksno obrestno mero, eom 2.918 (zapisano, da je sestavljena tudi iz vodenja premium racuna)... Ob tem zahtevajo dodatno se zivljenjsko zavarovanje in pa seveda zavarovanje stanovanja.. je to v trenutnih casih dobra ponudba? Hvala

Mogoce probas DH. Pri meni so zahtevali:
- zavarovanje nepremicnine
- najcenejsi osebni racun

Torej brez poroka, brez zivljenskega zavarovanja. Vzel pa 100k. EOM 2.81

billy ::

vi ko pišete OM in zneske, dopišite še dobo, ker to je zelo pomemben podatek :)

borutz ::

jaz sem vzel 2 tedna nazaj 80K na 15 let DH . 2.6% OM
brez zavarovanja, samo hipoteka pa prenos racuna

ko se omenja hipoteka, pa bi bilo dobro dopisat tudi vrednost nepremičnine, ker to je tudi pomembno :)

Ganon ::

borutz je izjavil:

Kako to, da niso zahtevali zavarovanja nepremičnine? Pred kratkim videl kreditno pogodbo DH in je bil jasen pogoj, vključno s potresom. Pa življenjsko zavarovanje? Kar na lepe oči že odobrijo kredite? Sumljivo.

Dobro no, znesek je nizki za današnji čas...verjetno zato ne. Pa mogoče je hipoteka na nepremičnini ki je vredna veliko več?

Primer, ki sem ga omenil, je bil 70 tisoč evrov na 15 let in stanovanje, vredno 250 tisoč evrov. Obvezno življenjsko in zavarovanje nepremičnine. Obrestna mera 2,6%.

Ganon je izjavil:

borutz je izjavil:

Kako to, da niso zahtevali zavarovanja nepremičnine? Pred kratkim videl kreditno pogodbo DH in je bil jasen pogoj, vključno s potresom. Pa življenjsko zavarovanje? Kar na lepe oči že odobrijo kredite? Sumljivo.

govoril sem o zivljenjskem zavarovanju. zavarovanje hise verjetno zahtevajo vse zavarovalnice zato nisem posebej tega izpostavljal

Tako pa ja, se mi je zdelo čudno. Čeprav življenjsko je dobro skleniti v vsakem primeru.

johnnyyy ::

Ganon je izjavil:

Tako pa ja, se mi je zdelo čudno. Čeprav življenjsko je dobro skleniti v vsakem primeru.

Ni nujno. Recimo, da imaš ženo, otroke in si lastnik samo uboge hiše, potem je dobro, saj se v primeru tvoje smrti lahko zgodi, da žena ne bi mogla odplačevati obveznosti. V primeru, da imaš še druge naložbe npr zlato/delnice/dodatno nepremičnino, potem lahko žena nekaj tega dela likvidira z namenom da ji ni potrebno likvidirati hiše, kjer živi.

zlato je naložba, raje življ zav polica, kot to.

johnnyyy je izjavil:

Ganon je izjavil:

Ni nujno. Recimo, da imaš ženo, otroke in si lastnik samo uboge hiše, potem je dobro, saj se v primeru tvoje smrti lahko zgodi, da žena ne bi mogla odplačevati obveznosti. V primeru, da imaš še druge naložbe npr zlato/delnice/dodatno nepremičnino, potem lahko žena nekaj tega dela likvidira z namenom da ji ni potrebno likvidirati hiše, kjer živi.

Zakaj bi karkoli likvidiral? Da se izogneš tistim stotim evrom letno za zavarovanje? Ne vidim smisla. "Briga me, itak ne bom več živ", ni argument.

Ganon je izjavil:

Zakaj bi karkoli likvidiral? Da se izogneš tistim stotim evrom letno za zavarovanje? Ne vidim smisla. "Briga me, itak ne bom več živ", ni argument.

Gre se za odgovornost do družine in ti to odgovornost lahko nudiš na več načinov. Ena skrajnost je da vlagaš, druga je da se zavaruješ, tretja da kombiniraš. Bistvo pa je, da v primeru tvoje smrti ne pade na družino tolikšno finančno breme, da bi imeli s tem ogromne težave.

Zavarovalnice so načeloma kapitalske družbe, ki imajo precej stroškov z upravljanjem poleg tega delajo na način da imajo dobiček, ki ga plačujejo zavarovanci. Večina zavarovancev je overall na izgubi oz. zavarovalnici plačajo več, kot iz nje dobijo. Torej finančno gledano, se ti statistino bolj splača investirati v svoje investicije, kot plačevati zavarovalnici, saj obstaja večja verjetnost da boš preživel obdobje kredita, kot da boš vmes umrl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

kako boš ob tem, ko vzameš kredit za nepremičnino, imel na voljo še 100k za vlaganje?

če bi imel takšen denar za vlaganje, verjetno ne bi rabil kredita, edino če se bolj splača vzet kredit za povečanje likvidnosti...ampak potem bi vsi to počeli :)

billy je izjavil:

kako boš ob tem, ko vzameš kredit za nepremičnino, imel na voljo še 100k za vlaganje?

Saj jih nimaš takoj, a če imata s ženo neke prihodke in vsak mesec data vsak 200€ v naložbe, sta pa v 20 letih v naložbe zmetala 100k.

billy je izjavil:

če bi imel takšen denar za vlaganje, verjetno ne bi rabil kredita, edino če se bolj splača vzet kredit za povečanje likvidnosti...ampak potem bi vsi to počeli :)

Vlagat moraš sproti in če vlagaš sproti nikoli nimaš toliko denarja na kupu. :). In tudi če vlagaš se ti načeloma bolj splača vzeti kredit, saj kredit deluje kot "leverage".

Ampak žena ali ti, lahko "jutri" gre na drugi svet...do takrat pa se še ni nabralo dovolj investicij... saj se ne menimo tu o penziji, ampak da se nekaj zgodi "jutri"...

billy je izjavil:

Ampak žena ali ti, lahko "jutri" gre na drugi svet...do takrat pa se še ni nabralo dovolj investicij... saj se ne menimo tu o penziji, ampak da se nekaj zgodi "jutri"...

No, zato pa imaš življenjsko zavarovanje, če nista nabrala dovolj investicij. Če pa bi jih, pa tega ne bi potrebovala.

Če bi imela dovolj investicij, ne bi rabil kredita in itak "vseeno" če potem nekdo umre :)

billy je izjavil:

Če bi imela dovolj investicij, ne bi rabil kredita in itak "vseeno" če potem nekdo umre :)

Načeloma ga ne bi rabil, ampak se splača :).

johnnyyy je izjavil:

Ganon je izjavil:

Gre se za odgovornost do družine in ti to odgovornost lahko nudiš na več načinov. Ena skrajnost je da vlagaš, druga je da se zavaruješ, tretja da kombiniraš. Bistvo pa je, da v primeru tvoje smrti ne pade na družino tolikšno finančno breme, da bi imeli s tem ogromne težave.

Zavarovalnice so načeloma kapitalske družbe, ki imajo precej stroškov z upravljanjem poleg tega delajo na način da imajo dobiček, ki ga plačujejo zavarovanci. Večina zavarovancev je overall na izgubi oz. zavarovalnici plačajo več, kot iz nje dobijo. Torej finančno gledano, se ti statistino bolj splača investirati v svoje investicije, kot plačevati zavarovalnici, saj obstaja večja verjetnost da boš preživel obdobje kredita, kot da boš vmes umrl.

Spet popolnoma nesmiselno. Govorimo o zanemarljivih zneskih življenjskega zavarovanja in desettisočih evrih kredita. Kako lahko to primerjaš in celo omenjaš investiranje? Trolaš? Tistih par evrov mesečno, ki ti zavarujejo kredit v primeru smrti, bi ti na veliko investiral?

Ganon je izjavil:

Spet popolnoma nesmiselno. Govorimo o zanemarljivih zneskih življenjskega zavarovanja in desettisočih evrih kredita. Kako lahko to primerjaš in celo omenjaš investiranje? Trolaš? Tistih par evrov mesečno, ki ti zavarujejo kredit v primeru smrti, bi ti na veliko investiral?

Si kar povzel, kar sem mu zelel ze jaz napisati.
Spravi se zidat bajto, pa bos videl kaksni denarji so v igri. Mene zivljensko pride cca 250 letno, pa ga imam ze 10 let sklenjenega, ceprav sem kredit jemal sele zdaj. To je v 10 letih 2.500 EUR vlozka. Ce bi jih sproti vlagal v nekaj z 8% letnega donosa, bi imel danes od tega ~3600 EUR.... fino, ce se mi kaj zgodi, bo za pogreb in eno fino sedmino. Na drugi strani pa imam za 1100 eur oportunitetnih stroškov polico za 130k EUR.
Predstavi to svoji partnerki, pa naj izbere eno ali drugo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomazic89 ()

Ganon je izjavil:

Vsak ki je malce finančno pismen investira. In tukaj se ne gre zato, da boš ti s temi parimi 100€ šel investicijo, ampak da teh par evrov dodaš na kupček skupaj z ostalim viškom in tako imaš več za investicije.

Življenjsko zavarovanje temelji na statistiki in večja verjetnost je, da boš obdobje kredita preživel kot da boš umrl, zato je tudi premija sorazmerno nizka.

Pač tukaj se igraš s številkami, majhna verjetnost, majhna premija oz. donos. Na drugi strani pa imaš tveganje če se ti nekaj zgodi. In če imaš zadaj drugih investicij toliko da lahko "core" preživi, pač tveganje ni tako veliko.

Tole je preneumno, da bi nadaljeval z debato. Sva zaključila.

me pa res zanima koliko ljudi je toliko finančno pismenih, da bi vlagali z ROI+, na oko bi rekel da je teh v promilah...

veliko lažje je vzeti živ zavarovanje.

Ganon je izjavil:

+1

Mogoce mu se tole v razmislek dopisem: Koliko vrstnikov starih okoli 30-35 let (takrat vecina zida) poznas, ki imajo portfelj vreden vsaj 200k? At best imajo 10 let delovne dobe, najemnina, avto, zivljenski stroski. Ce nista lih oba IT maherja, huda dohtarja ali podjetnika je to utopija.
Pa tudi ce imajo portfelj od 200k, ga bodo zelo verjetno vsaj delno cashoutali za bajto, ker ce bodo vzeli 350k krede, ga bodo odplacali ~480k pri trenutnih obrestnih in 2k obrok na 20 let. Kdor si lahko to privosci ne recem, bo morda celo vzel raje kredit kot cashoutal portfelj (ker bo portfelj verjetno v 20 letih vreden vec kot 480k. Ampak again, koliko taksnih poznas?

Okapi ::

Nakup "bajte" je v bistvu investicija. Zanemarljivo malo je mojstrov, ki z delnicami zaslužijo več, kot zapravijo z najemnino.

MrStein ::

Ganon je izjavil:

Tistih par evrov mesečno, ki ti zavarujejo kredit v primeru smrti, bi ti na veliko investiral?

Prosim za link, kjer dobim življenjsko zavarovanje za par evrov. Hvala.

Nazadnje, ko sem gledal, je bilo kar drago.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

(odvisno od podrobnosti, torej dodatki na suhi primer smrti)

^tole mišljeno kot dodatek prejšnjemu sporočilu; kot vedno: če hočem, da novo (kratko!) sporočilo združi s prejšnjim, forum tega ne naredi. Če napišem ločen daljši zapis, pa ga seveda prilepi prejšnjemu...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

mene bi prišlo življenjsko zavarovanje pri NLB Vita 50eur/mesec(zavarovanje kredita v primeru smrti + hipoteka)
to ni ravno par eur na mesec :) EOM ti konkretno dvigne v tem primeru.

sem potem presedlal na drugo banko, brez tega pogoja

Lonsarg ::

Ja saj zato so detajli vazni, case by cae. Meni je LON ponudil faktor 2 manjso premijo za življensko zavarovanje od NLB pri isti osnovi. Nato smo se zavarovalno osnovo znizal da ne bo za cel kredit (ni potrebe ker imamo drugje rezerve se) in smo se zmanjsal.

billy je izjavil:

me pa res zanima koliko ljudi je toliko finančno pismenih, da bi vlagali z ROI+, na oko bi rekel da je teh v promilah...

veliko lažje je vzeti živ zavarovanje.

Odvisno iz katerega konca gledaš. Recimo od ljudi, ki so jim starši podarili/kupili stanovanje ne poznam nikogar, ki bi se življenjsko zavarovali za par 100k€. Zakaj se ne zavarujejo, pa je samo par 100€/leto?! Zato ker imajo dovolj premoženja in pri tako visokih številkah zavarovanje ni več poceni. Ker tudi če en od partnerjev umre imajo dovolj premoženja da ne bodo končali na cesti. In podobno je pri kreditu. Če imaš zadaj precej premoženja, potem življenjsko zavarovanje ni bistveno. Če tega premoženja nimaš je pa druga zgodba.

Zakaj banka hoče da če s partnerjem vzameš kredit, da skleneta tudi življenjsko zavarovanje? Jaz ko pa sem kupil sam pa mi niso težili? Ja za to če se slučajno nekomu kaj zgodi, da banka ne pride v medije "kako so ubogo družino brez očeta deložirali".

tomazic89 je izjavil:

Pa tudi ce imajo portfelj od 200k, ga bodo zelo verjetno vsaj delno cashoutali za bajto, ker ce bodo vzeli 350k krede, ga bodo odplacali ~480k pri trenutnih obrestnih in 2k obrok na 20 let. Kdor si lahko to privosci ne recem, bo morda celo vzel raje kredit kot cashoutal portfelj (ker bo portfelj verjetno v 20 letih vreden vec kot 480k. Ampak again, koliko taksnih poznas?

Odvisno kakšne naložbe imajo in kako dolgo jih imajo. Če si delnice kupil pred leti in si naredil dober donos, te bo ob prodaji država udarila po glavi in če lahko kakšno leto počakaš, da boš manj obdavčen je bolje počakat. Nekateri imajo stanovanje (ker se selijo v večje) in včasih se bolj splača stanovanje oddat, kot prodat. Pa sam poznam kar nekaj takšnih ki delujejo na ta način.

JohnyQ_ ::

Koliko so kaj trenotne EOM? Recimo za 300K na 20 let.

MrStein je izjavil:

Ganon je izjavil:

Tistih par evrov mesečno, ki ti zavarujejo kredit v primeru smrti, bi ti na veliko investiral?

Nazadnje, ko sem gledal, je bilo kar drago.

Preveri Triglav zavarovanje, ko boš na banki sklepal kredit. Presenečen boš, za kako zanemarljive zneske gre. In potem bereš te kozlarije:

johnnyyy je izjavil:

Če imaš zadaj precej premoženja, potem življenjsko zavarovanje ni bistveno.

johnnyyy je izjavil:

Ja za to če se slučajno nekomu kaj zgodi, da banka ne pride v medije "kako so ubogo družino brez očeta deložirali".

:))

Ganon je izjavil:

Preveri Triglav zavarovanje, ko boš na banki sklepal kredit. Presenečen boš, za kako zanemarljive zneske gre.

Okoli 50 EUR na mesec je, kot je že nekdo napisal.
Zanemarljivo ravno ni.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Nakup "bajte" je v bistvu investicija. Zanemarljivo malo je mojstrov, ki z delnicami zaslužijo več, kot zapravijo z najemnino.

Če prodaš nepremičnino dokler raste vrednost, ja...če pa računaš za potomce, pa ne bodo ravno bajno zaslužili...bajta mojih staršev je vredna kake 150k, medtem ko so novogranje poleg blizu 300...

V bajto se tudi vlaga, in to ne malo...

Koliko so pa tvoji starši dali za (in v) bajto? In koliko so v vseh teh letih prihranili pri najemninah? A misliš, da bi sedaj imeli več kot 150 jurjev v delnicah ali na banki, če bajte ne bi imeli?

Mi vsi tu bi bili lahko milijonarji, če bi kupili 10 bitkojnov, ko so bili po evro, in jih do sedaj ne bi prodali. Ampak koliko je takih?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ne moreš gledat koliko vložiš, ampak kaj to predstavlja trenutno glede na standard.

s tem denarjem, torej od prodaje bajte, si ne moreš kupiti normalnega stanovanja, tako gledam na zadevo.

Če pa zidaš zdaj, in prodaš čez 5 let, pa lahko celo zaslužiš in to ne malo...po X letih pa začne hiša izgubljat vrednost, v primerjavi z novogradnjami.

energetik ::

tomazic89 je izjavil:

Ganon je izjavil:

+1

Mogoce mu se tole v razmislek dopisem: Koliko vrstnikov starih okoli 30-35 let (takrat vecina zida) poznas, ki imajo portfelj vreden vsaj 200k? At best imajo 10 let delovne dobe, najemnina, avto, zivljenski stroski. Ce nista lih oba IT maherja, huda dohtarja ali podjetnika je to utopija.
Še vedno pa lahko pač prekineš življensko zavarovanje, ko je enkrat ostanek kredita dovolj mali in/ali investicij dovolj veliko. Tudi midva sva sklenila življensko, ko sva nabavila nepremičnino in vzela kredit. Zdaj kredita ni več in resno razmišljam, da bi prekinil življensko. Tudi če me ni več, družina z lahkoto brez odrekanja živi naprej, brez zavarovanja.
vires in numeris

billy je izjavil:

Ne moreš gledat koliko vložiš, ampak kaj to predstavlja trenutno glede na standard.

s tem denarjem, torej od prodaje bajte, si ne moreš kupiti normalnega stanovanja, tako gledam na zadevo.

Če pa zidaš zdaj, in prodaš čez 5 let, pa lahko celo zaslužiš in to ne malo...po X letih pa začne hiša izgubljat vrednost, v primerjavi z novogradnjami.

Novogradnje, če misliš v njih dolgoročno živeti, so v glavnem tako ali tako zapravljanje denarja, ker dobiš boljšo vrednost, če kupiš rabljeno.

Novo stanovanje je danes precej dražje od 10 (ali 20) let starega, ampak čez deset let bo pa razlika med 10 in 20 (ali 30) let starim stanovanjem že precej manjša, čez 20 let bo pa verjetno zanemarljiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Hja rabljeno pa kar kliče po obnovi...prvo kar bo žane naredila bo kuhinja, potem kopalnica, potem še ostalo pohištvo. Če je blok, bo to potem kakšna fasada, ipd...rezervni sklad se z namenom začne vplačevat po 10 letih...

Zato najem tudi ni tako slab varianta, če je ugoden...vse stroške popravil namreč nosi lastnik. Le zakaj je v tujini najema toliko več, kot lastniških nepremičnin...to smo samo slovenci experti, ker hočemo imeti vse svoje, potem pa se sreljamo zaradi zemlje.

Likalnik ::

MrStein je izjavil:

Ganon je izjavil:

Preveri Triglav zavarovanje, ko boš na banki sklepal kredit. Presenečen boš, za kako zanemarljive zneske gre.

Zanemarljivo ravno ni.

mislim, da govorita o dveh različnih stvareh/zavarovanju.

ko ti vzameš v banki kredit se takrat tudi življensko zavaruješ..v primeru, da se ti zgodi najhujše (smrt), potem tega kredita, kar ga pač še ostane ni potrebno poplačati svojcem...in mesečni strošek takega zavarovanja je cca 5€

če pa govorimo o življenskem zavarovanju/varčevanju, pri katerem v primeru smrti, svojci dobijo del denarja na račun (glede na vsoto mesečnega plačevanja) v tem primeru pa je znesek konkretno višji...50€ in naprej.

bm1973 ::

billy je izjavil:

Hja rabljeno pa kar kliče po obnovi...prvo kar bo žane naredila bo kuhinja, potem kopalnica, potem še ostalo pohištvo. Če je blok, bo to potem kakšna fasada, ipd...rezervni sklad se z namenom začne vplačevat po 10 letih...

Seveda obnoviš... Celo stanvoanje... Razbiješ do plate, in vse nove inštalacije...

Kopalnico itak po svojih željah...

Pohištvo od prejšnjega lastnika, a se res tako malo cenite? Sedite, spite na kavčih, posteljah, kjer je prdel prejšnji lastnik?

Rezervni sklad je tudi prejšnji lastnik vplačeval...

billy je izjavil:

Zato najem tudi ni tako slab varianta, če je ugoden...vse stroške popravil namreč nosi lastnik. Le zakaj je v tujini najema toliko več, kot lastniških nepremičnin...to smo samo slovenci experti, ker hočemo imeti vse svoje, potem pa se sreljamo zaradi zemlje.

Ja, čisto vseh ne... Samo kar se tiče inštalacij. Parketa, ki si ta ti sesul, ti ne bo popravljal. Pipe, ki so jo polomil, tudi ne...

Plus, najem ne pomeni, da je zraven pohištvo.

Ko jaz oddajam, dam v pogodbo, da pohištvo in naprave NISO del najema. So tam, najemniku dovolim, da jih zamenja, če crknejo, sam nosi stroške novih.

V tujini gredo v najem, ker niso kreditno sposobni... Večina folka, če bi imela denar, bi kupila lastno nepremičnino. Pa ga nimajo...

billy je izjavil:

glavni razlog zakaj najem ni ugoden...je, da za ta denar ti že lahko odplačuješ kredit in je to čez toliko pa toliko let tvoje...na koncu lahko prodaš in imaš denar...pa še bolj siguren si, da te pač ne more nekdo čez noč ven vršt.

pri najemu, pa plačuješ znesek kateri se oblikuje po volji lastnika...prav tako si notri do takrat dokler lastnik hoče...če imaš srečo in notri živiš 20 let z malo najemnino...ko greš ven si brez denarja..ker nimaš nepremičnine za prodati.

vse odvisno pa od tvojega stila življenja...če veliko potuješ in bolj kot ne si nomad...potem ja, najemnina super ideja...če pa bi rad družinsko življenje potem pa ni to najboljša izbira

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Bi rad videl koga se lahko čez noč vrže ven...če imaš stalno bivališče tam ima lastnikodajalec sila velika probleme se nekoga rešit...deložacija edino, če je najemnik problematičen.

billy je izjavil:

Bi rad videl koga se lahko čez noč vrže ven...če imaš stalno bivališče tam ima lastnikodajalec sila velika probleme se nekoga rešit...deložacija edino, če je najemnik problematičen.

ne vzemi dobesedno...danes je težko najdit primerno novo stanovnaje po ugodni ceni...ob izteku pogodbe je lahko panika, če veš, da ti lastnik ne bo podaljšal..

če pa slučajno nočeš it ven in se raje drajsaš po sodiščih...to pa tudi ne neko lagodno življenje

bm1973 ::

billy je izjavil:

Problem je samo, če ima najemnik pogodbo za nedoločen čas. Tega se danes ne dela več...

Stalno bivališče ni pogoj za neizselitev. Če nekoga izseliš, zanj izpolniš obrazec za ugotavljanje stalnega bivališča in je zadeva zaključena... Njegovo stalno bivališče pri tebi se izbriše. Vse se uredi na UE. Traja tam 2-3 mesece...

Ker danes ne dobiš več pogodbe za nedoločen čas, po preteku pogodbe izgubiš posest nad nepremičnino. In takrat te lastnik preprosto vrže ven. Ker nimaš tam kaj biti...

Nobenemu najemodajalcu ni v interesu izseliti najemnika, če redno plačuje.

Likalnik je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ganon je izjavil:

Zanemarljivo ravno ni.

mislim, da govorita o dveh različnih stvareh/zavarovanju.

ko ti vzameš v banki kredit se takrat tudi življensko zavaruješ..v primeru, da se ti zgodi najhujše (smrt), potem tega kredita, kar ga pač še ostane ni potrebno poplačati svojcem...in mesečni strošek takega zavarovanja je cca 5€

Hja, lahko samo ponovim:

MrStein je izjavil:

Motiti se je človeško.

bm1973 je izjavil:

Ker danes ne dobiš več pogodbe za nedoločen čas, po preteku pogodbe izgubiš posest nad nepremičnino. In takrat te lastnik preprosto vrže ven. Ker nimaš tam kaj biti...

Kar seveda ni res.

(kje je Lakotnik, ko ga potrebuješ?)
Motiti se je človeško.
««
73 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167234160 (56286) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29483071 (29419) Lonsarg
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4715352 (8116) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7421153 (18689) 3p
»

Izbira banke za kredit - Abanka vs NLB

2814793 (9266) Izaso

Več podobnih tem