» »

Pohodnika ugriznila kača

Pohodnika ugriznila kača

driftwood ::

okoliščine kažejo, da se je planinec pri hoji po strmejšem delu želel oprijeti za vejo, ki pa to ni bila, ampak je šlo za kačo, ki je 75-letnika ugriznila v prst na roki.

:))
smešno

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/pri-...

mtosev ::

Kaj pa je smešno?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Blinder ::

Da je bil tako štorast, da je mislil, da se je primil za vejo. A je v resnici prijel za kačo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zimonem ::

To ni smešno

PacificBlue ::

Tist, ki je že videl kačo v naravnem okolju, ve kako dobro se zlije z okoljem.

Tisti, ki je pa še ni videl..tistmu se bo pa zdelo smešno.
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.

tikitoki ::

Bolj sociopatskim privoščljivcem, ki jih to.zabava.

Ganon ::

Ni smešno. Kot tudi tole ne:

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Verjetno revež ni vedel za alergijo in doživel anafilaktični šok.

Moja sodelavka ga je doživela, s sabo je sicer imela adrenalin, ampak je potrebovala precej večjo dozo in so jo komaj rešili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

V-i-p ::

driftwood je izjavil:

okoliščine kažejo, da se je planinec pri hoji po strmejšem delu želel oprijeti za vejo, ki pa to ni bila, ampak je šlo za kačo, ki je 75-letnika ugriznila v prst na roki.

smešno

Ni glih smešno, a ne...

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

razor1911 ::

Desničar, pro ZDA, anti-eu, kriptovalute, nacionalist, xenofob,...

driftwood je izjavil:

smešno

... logično nadaljevanje opusa.
I've said it before
It's easy to write down some fighting words
But it all sounds the same

Twixz ::

Ganon je izjavil:

Moja sodelavka ga je doživela, s sabo je sicer imela adrenalin, ampak je potrebovala precej večjo dozo in so jo komaj rešili.

To je isto bilo pri nam dobrih 10 let nazaj, znanec šel s kolesom k punci pa ga je usekala v stegno.
Ker je mislil da mu ni pomoči je poklical mamo, ji rekel da jo ima rad in za večno zaspal. Pri 18ih letih.

Sam sem alergik pa me je bilo čebel in os strah ko pra*ica ampak kaj češ živet v takem strahu, če je tko namenjeno bom pač tako umrl.

Twixz je izjavil:

Ganon je izjavil:

To je isto bilo pri nam dobrih 10 let nazaj, znanec šel s kolesom k punci pa ga je usekala v stegno.
Ker je mislil da mu ni pomoči je poklical mamo, ji rekel da jo ima rad in za večno zaspal. Pri 18ih letih.

Sam sem alergik pa me je bilo čebel in os strah ko pra*ica ampak kaj češ živet v takem strahu, če je tko namenjeno bom pač tako umrl.

Si probal iti na desenzibilizacijo? Pa vsaj antihistaminik nosi v denarnici, tiste dve tableti boš že požrl, če bo treba.
(EpiPen, zapestnica/obesek, glukokortikoide,... malo zateži zdravniku, ni ravno, da se moraš vdajati v usodo)
I've said it before

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

DamijanD ::

EpiPena ti zdravnik večinoma ne sme predpisati, samo alergolog. Drugače pa ja antihistaminik in medrol za hujše zadeve.

Je pa največje sranje, ker lahko alergijo pridobiš kadarkoli oz. te je nekaj pičilo in ni nič, pri naslednjem piku bo pa katastrofa...

FireSnake ::

driftwood je izjavil:

smešno

Škoda, da ni tebe. To je edina škoda. Ker potem bi pa bilo smešno.

Zdaj pa ni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

DamijanD je izjavil:

EpiPena ti zdravnik večinoma ne sme predpisati, samo alergolog.

Ja, ampak z napotnico je lažje ;)
I've said it before

driftwood ::

FireSnake je izjavil:

driftwood je izjavil:

smešno

Zdaj pa ni.

Ja. Ampak, res.
Verjetno bo ob prvi priliki naročil nova očala, da ne bi še kdaj zamenjal kačo za vejo.

SambaShare ::

Saj ti si videl da gre za 75 letnika? Tebe komika pri teh letih verjetno sploh ne bo vec, kaj sele da bi prilezel do Blejske.

Poldi112 ::

FireSnake je izjavil:

driftwood je izjavil:

smešno

Zdaj pa ni.

V bistvu je smešno. Kar ne spremeni dejstva, da je hkrati za samega posameznika tudi precej grozno.

Oziroma kot je nekoč rekel Jonas Ž - Monty Python je kvaliteten humor, ampak najbolj se je pa narežal, ko je fotr odletel po štengah.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

alešhojs ::

DamijanD je izjavil:

EpiPena ti zdravnik večinoma ne sme predpisati, samo alergolog. Drugače pa ja antihistaminik in medrol za hujše zadeve.

Je pa največje sranje, ker lahko alergijo pridobiš kadarkoli oz. te je nekaj pičilo in ni nič, pri naslednjem piku bo pa katastrofa...

Kljub temu, da do sedaj nisem nikoli imel alergične reakcije pri piku žuželk (potrka na les), je to eden mojih najhujših strahov. Sploh, ker alergije kar pridejo in grejo.

Leta in leta nisem imel težav, zdaj pa me vsako spomlad jebe cvetni prah, nekaj let so me pršiče, zadnje čase me malo mrtviči in žgečka po ustnicah ob stiku s peško breskev in nektarin...

Zadušitev je ena bolj neugodnih opcij za it na drug svet. Tudi ne vem, kaj bi naredil, če se zgodi to nekomu okoli mene. Če nisi ravno 10 minut stran od reševalcev in nimaš pri sebi Medrola ali Epipena, nevem.

Okapi ::

Če te močno skrbi, pač imaš epipen ves čas pri sebi.

Ali pa se 1x letno testiraš na alergično reakcijo.

Twixz ::

razor1911 je izjavil:

Si probal iti na desenzibilizacijo? Pa vsaj antihistaminik nosi v denarnici, tiste dve tableti boš že požrl, če bo treba.
(EpiPen, zapestnica/obesek, glukokortikoide,... malo zateži zdravniku, ni ravno, da se moraš vdajati v usodo)

Men Medrol in Letizen (kombinacija obeh po 2x tableta) pomagata.
Mene je pri 5ih letih na gobec užgala čebela v toplicah, pa se po švoh 30 letih spomnim kot da je bilo danes, mami sem v naročju ležal zadaj v golfu 3ki, oče se je pa pomoje v (še zdaj) rekordnem cajtu spravu do Ptujske urgence iz term. Zavest sm izgubil na vhodu v urgenco, potem pa po dveh dneh prišel k sebi brez posledic.

Pa vmes me je ene 3x vžgala pri delu doma ob hiši.

Nazadnje pa lani na kolesu, delam zadn šus v klanec domov, 180 pulza držim pa mi zleze pod kratek rokav majice (nisem nikoli hotel oprijetega dresa, evo zdaj ga mam skos) in me užge pod pazduho 10 metrov pred domom. Se usedem, gledam Garmina, 215 pulza, 220.. Sem si mislil to je to.. Pa ni blo nič, čez ene 5 minut je pa padel pulz na 120 pa potem počasi nazaj.... Sem pa videl marogasto že vse :))

delavec44 ::

Okapi je izjavil:

Če te močno skrbi, pač imaš epipen ves čas pri sebi.

Ali pa se 1x letno testiraš na alergično reakcijo.

A nima ta zadeva roka uporabe? In ni poceni.

In? Če te dovolj skrbi, plačaš. Varnost ima pač svojo ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

pegasus ::

Tu imate na 21:05 primer, kako "dobro" se vidi modrasa v ruševju:

mirator ::

Ne vem, mogoče se motim, vendar po moje na sliki ni gad ampak modras?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

shm ::

mirator je izjavil:

Ne vem, mogoče se motim, vendar po moje na sliki ni gad ampak modras?

Modras ima zelo očiten rožiček, tako da so pravilno napisal

Modras ima zelo očiten rožiček, tako da so pravilno napisal

Ja, pa res. To sem pa spregledal.
Hvala za pojasnilo.

Gambino ::

pegasus je izjavil:

Tu imate na 21:05 primer, kako "dobro" se vidi modrasa v ruševju:

U mater, tole pa hitro spregledaš. Jeba! Pa tako lepi pogledi, ki se lahko hitro končajo tragično!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

energetik ::

Okapi je izjavil:

Ne moreš, ker je samo na recept! Kar je po mojem bedarija. To zadevo bi po mojem lahko imel vsak, ki se giba po naravi, vedno s sabo v torbici za prvo pomoč. Pa ne sme, ker se je regulator tako odločil.
vires in numeris

fruc888 ::

Včeraj pa na isti destinaciji še dva ugriza ;((
Očitno je to lokacija za kačjeljubce... :P

starfotr ::

Javna agencija za zdravila niso kar eni papki, ki bi metali kocko in odločali o tem da nekaj ne bo dostopno, ker je padla št. 5.

energetik je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ne moreš, ker je samo na recept! Kar je po mojem bedarija. To zadevo bi po mojem lahko imel vsak, ki se giba po naravi, vedno s sabo v torbici za prvo pomoč. Pa ne sme, ker se je regulator tako odločil.
Ne, ni bedarija. Kolikor vem, je treba vedeti, katera kača te je ugriznila. Ni univerzialnega protistrupa.

Ker zdravnika, ki ti napiše recept, je nemogoče najti, ne?

mirator je izjavil:

energetik je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ne, ni bedarija. Kolikor vem, je treba vedeti, katera kača te je ugriznila. Ni univerzialnega protistrupa.

:DEpipen je za alergično reakcijo, ne za kačji pik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

link_up ::

jah eni imajo res izjemno mocne reakcije ... mene je popikalo ze najmanj 50 cebel, os in srsenov v zivljenju ... pa ni nic, malo skeli, zatece in po par dneh gre nazaj ... da bi kdaj cutil kaksno tezko dihanje pa ne ... koliksna je verjetnost, da razvijem kaksno mocnejso alergijo?
In and Out

no comment ::

energetik je izjavil:

Ne moreš, ker je samo na recept! Kar je po mojem bedarija. To zadevo bi po mojem lahko imel vsak...

Ali pa vsaj morfij.

Gambino ::

link_up je izjavil:

jah eni imajo res izjemno mocne reakcije ... mene je popikalo ze najmanj 50 cebel, os in srsenov v zivljenju ... pa ni nic, malo skeli, zatece in po par dneh gre nazaj ... da bi kdaj cutil kaksno tezko dihanje pa ne ... koliksna je verjetnost, da razvijem kaksno mocnejso alergijo?

Ja ene je pa samo okužena osa/čebela in smo dobili antibiotike, pred tem pa samo otekline. Jebat ga, nikoli ne veš kakšna bo reakcija pika/ugriza!

Okapi je izjavil:

Ker zdravnika, ki ti napiše recept, je nemogoče najti, ne?

mirator je izjavil:

energetik je izjavil:

Okapi je izjavil:

:DEpipen je za alergično reakcijo, ne za kačji pik.

Ne želim ti, da te piči oz ugrizne strupena kača, nekje v nekem hribu bogu za hrbtom. In če te, kaj boš?

no comment ::

fruc888 je izjavil:

Včeraj pa na isti destinaciji še dva ugriza ;((
Očitno je to lokacija za kačjeljubce... :P

Če parafraziram OP-ja... smešno za popizdit?

starfotr ::

Ne želim ti, da te piči oz ugrizne strupena kača, nekje v nekem hribu bogu za hrbtom. In če te, kaj boš?

Tako kot vsi drugi. Oskrbiš mesto ugriza, pokličeš 112 in slediš navodilom.

Tu delate neko paniko iz nekega ugriza kače, ki v mnogih primerih niti ni smrten. Je dosti bolj nevarnih in pogostih nevarnosti, ki so vsakdanje, pa tam ni nobenih skrbi.

fikus_ ::

Pri ugrizu strupene kače v SLO ne dobiš kar protistrupa. Ponavadi te sprejmejo v bolnico na opazovanje in če ni pretirane reakcije, drugi dan domov. Dajejo pa kakkšne druge stvari za blaženje posledic.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jaz sem pred leti poklicno delal s kobrami. Najbližji protistrup je bil menda na Dunaju. In se mentorja vprašal, a ni to predaleč, kaj če me ugrizne. In je rekel, tudi piloti potniških letal nimajo padala>:D

pegasus ::

Drži, večina kač ne grize kar tako v tri dni. Moraš biti zelo grob z njo, da se postavi zase in ti da vedeti, da hoče mir.

feryz ::

Torej hočeš reči, da so se vsi popotniki, ki so jo nedavno fasali, ravsali s kačami?
Mogoče jim pa vročina ne paše in so popadljive.

karafeka ::

Je dovolj, da jo po nesreči pohodiš, pa te ugrizne. No, razen če je kaka anakonda ali pa ogromen piton, potem ti ravsanje ne uide. :).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprehod in odvezani psi (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Loža
935149750 (54448) velikBrokoli
»

Pohodnik dvignil kačo, ki ga je pičila (strani: 1 2 3 )

13218127 (13333) fikus_
»

Kakšen pajek je tole?

4517291 (14664) neon21
»

ugriz pajka (strani: 1 2 )

8535376 (30100) k4vz0024
»

Kače - nabiranje gozdnih jagod (strani: 1 2 )

9812707 (10603) Trololololo1

Več podobnih tem