» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
41 / 57
»»

profii ::

Brokoli, tako kot v tej in sosednji temi:
"ja potem pa nič ne ostane za BMWja, pa iphone pa to..."

Problem je tistih 25k lastnih sredstev našparat. Preprosto ni discipline.

Baja ::

hmm, ja, pozabil da so spustli mejo na 745e. to je sodelavec razlagal pred tem. ga moram vprašati če je bil zdaj po spremembah kaj na banki.

velikBrokoli ::

No, saj jaz razumem kje se zatakne, ampak ne vem zakaj potem ljudje jokajo, da so banke problematične.. pa saj niso dobrodelne organizacije.

Baja ::

se splača sploh vzeti na 30 let? ker so obresti kar visje kot na 20 let in na koncu dobis par k vec krede kot na 20, plačaš pa nazaj konkretno več.

vsaj tako so izracuni kazali par mescev nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Old Spice ::

Se ne splača. Če le gre, potem 20 let. Seveda se pa hitro lahk ozgodi, da si ravno malo prekratek, pa na 20 ne gre skozi, gre pa na 30. Pa imaš davek na revščino...

A se splača ali ne je odvisno od posameznika. Če sploh kredita ne dobiš, je verjetno bolje 30 let, kot pa da najemnino v istem znesku odplačuješ :)

nekikr ::

Old Spice je izjavil:

Se ne splača. Če le gre, potem 20 let. Seveda se pa hitro lahk ozgodi, da si ravno malo prekratek, pa na 20 ne gre skozi, gre pa na 30. Pa imaš davek na revščino...

Če je obrestna mera fiksna ali dlje časa nizka, plača pa se ti skozi desetletja občutno poveča (kar se ne glede na vse), potem ni takega problema.

Ne splača se, če predpostavimo da imaš možnost izbire - kot sem napisal. Če rabiš 200k po FOM 5% plačaš za obresti v 20 letih cca. 116k, v 30 letih pa 186k. Razlike je torej 70k, če je FOM enaka za 20 in 30 let. Če torej le imaš možnost in se izzide vzameš 20 let. Tudi če se plača občutno poveča, vseeno je kar nekaj razlike.

Invictus ::

Baja je izjavil:

se splača sploh vzeti na 30 let? ker so obresti kar visje kot na 20 let in na koncu dobis par k vec krede kot na 20, plačaš pa nazaj konkretno več.

vsaj tako so izracuni kazali par mescev nazaj.

Ja, na 30 let plačaš šwe eno stanovanje.

Zdaj so obresti relativno visoke, sam ko sem jaz kupoval prvo stanovanje, so bile obresti 7%.

3,8% fiksna obrestna mera se mi zdi na pol zastonj.

Boš pa na svojem, imaš ob naslednjem nakupu za večje stanvoanje, hišo, že nekaj v žepu, cene bodo škle najbrž še gor, tako da...

Nakuip preprosto omogoča, da ne plačuješ najemnine in nekaj imaš. Če zagusti, lahko vedno prodaš.

Kredit pa lahko reprogramiraš, ko bodo nižje obresti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GregiB ::

Invictus je izjavil:

Nakuip preprosto omogoča, da ne plačuješ najemnine in nekaj imaš. Če zagusti, lahko vedno prodaš.

Lojze from Luče enters the room...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Mato989 ::

Old Spice je izjavil:

Ne splača se, če predpostavimo da imaš možnost izbire - kot sem napisal. Če rabiš 200k po FOM 5% plačaš za obresti v 20 letih cca. 116k, v 30 letih pa 186k. Razlike je torej 70k, če je FOM enaka za 20 in 30 let. Če torej le imaš možnost in se izzide vzameš 20 let. Tudi če se plača občutno poveča, vseeno je kar nekaj razlike.

Neumnost bolje vzet 30 let in predcasno odplacevat tako imas maneverski prostor

Pac je spremenljiva lahko plus ali minus
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ganon ::

Old Spice je izjavil:

Vse to velja samo v primeru, če se boš strogo držal časovnice. Ampak kredit lahko odplačaš tudi veliko prej. Zato se morda bolj splača čim bolj raztegniti dobo odplačevanja in vmes plačevati več, kolikor zmoreš.

Aha. Predčasno poplačilo. Povej to povprečnemu Janezu. Ne poznam jih veliko, če sploh koga ki to prakticira. Večina po mesečnem poplačilu obveznosti zrezira kar ima na računu. Tak potem kar lepo spuši še tistih 70k.

Pat_MaGroin ::

200k na 20 ali 30 let je mesečni obrok nizji za 5 malic. Ne splača se.

Pat_MaGroin je izjavil:

Večina 30 let vzame samo zato, ker jim to zniža mesečni obrok in lahko vzamejo več kredita.

Na 30 let se lahko potencialno splača, če imaš zelo nizko obrestno mero, ko so banke pred leti ponujale 1.5-2% OM. To je praktično free money, ki ga itak požre inflacija. Preostanek denarja, ki bi ga dodatno porabil za obrok pri 20 letnem mesečnem obroku, pa investiraš v bolj donosne zadeve. Danes je to malce težje, ker so OM že čez 4%.

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin ::

Sej, pogovarjamo se o trenutnem stanju, ko je 30 let puf idiotizem.

2% OM pa ne bo ohohoho casa (verjetno, norost eksperimentiranja je brezmejna).

velikBrokoli je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Večina 30 let vzame samo zato, ker jim to zniža mesečni obrok in lahko vzamejo več kredita.

Na 30 let se lahko potencialno splača, če imaš zelo nizko obrestno mero, ko so banke pred leti ponujale 1.5-2% OM. To je praktično free money, ki ga itak požre inflacija. Preostanek denarja, ki bi ga dodatno porabil za obrok pri 20 letnem mesečnem obroku, pa investiraš v bolj donosne zadeve. Danes je to malce težje, ker so OM že čez 4%.

Pa saj na 30 let nikoli ne dobis fix OM

billy ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Sej, pogovarjamo se o trenutnem stanju, ko je 30 let puf idiotizem.

2% OM pa ne bo ohohoho casa (verjetno, norost eksperimentiranja je brezmejna).

Nekako mora človek rešiti stanovanjski "problem", kaj pa naj, hotel mama še X ali XY let?

Saj se lahko kredite reprogramira, tistega jurija kot je stroškov je nič v primerjavi s prihrankom, če bo res kdaj spet ugodna OM, če pa ne bo...

miha98 ::

Baja je izjavil:

sodelavec in njegova žena ter dva otroka so na istem. kredita ne dobijo niti za garsonjero, ampak za najem pa morajo imeti 600e.

Bog je rekel znajdi se. Naj delajo več oz. Tcoj sodelavc....

Mato989 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Pa saj na 30 let nikoli ne dobis fix OM

Seveda dobiš, še pred kratkim (junija) mi je NLB ponujal fiksno na 30 let.

Malidelničar ::

velikBrokoli: kakšna je bila višina fiksne?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

velikBrokoli: kakšna je bila višina fiksne?

Okoli 4%-4.1%, na 20 let pa so mi ponudili 3.8%-3.9%. Razpon od/do sem dal, ker so za nižjo OM zahtevali še njihove premium pakete in varčevanja itd, ampak sem na koncu vzel samo njihovo življenjsko zavarovanje + 3.9% OM, ostale “ugodnosti” so nesmiselne in predrage.

velikBrokoli: solidno, ni kaj. 20 let je še ok, na 30 sam ne bi šel, je preveč.

A mislite, da se bo zaradi situacije pri kreditih razširilo predhodno poplačevanje kreditov? Slovenci kolikor vem tega niso veliko delali. Razen če banke nabijejo penale, da bodo služile.

A ni tako, da je več kreditov z variabilno OM, kot pa s fiksno? Jaz dvomim, da bodo ljudje poplačevali kredite, glede na to, da življenjski stroški rastejo, nekaterim pa še obroki kredita..

Ne nekaterim, vsem, euribor je že preko 4%...

Gambino ::

Sam sem pred 7. leti vzel kredit na 25. let za vsak slučaj, da je obrok manjši, potem pa sem vsako leto položil še 10kE, ker sem še toliko našparal, tako da bom v sedmih letih poplačal kredit. Bistvo mi je bilo, da sem se zavaroval z nizkim obrokom!
Sedaj pa razmišljam že o nakupu stanovanja nekje v centru Ljubljane za oddajanje airbnb.

Gambino: uf potem si pa zelo visok kredit vzel, glede na to, da si še polagal ekstra 10kE. Ampak verjetno takrat pri tistih OM je bilo to nekaj normalnega?
Časi so se res spremenili ...

matic492 ::

velikBrokoli je izjavil:

A ni tako, da je več kreditov z variabilno OM, kot pa s fiksno? Jaz dvomim, da bodo ljudje poplačevali kredite, glede na to, da življenjski stroški rastejo, nekaterim pa še obroki kredita..

Mislim da je bilo v novicah med korono, ko smo jemali < 2%, da je bila večina (novih) fiksnih? Dandanes je pa verjetno obratno

Nisem našel iste novice, je pa tu neakaj:https://www.regionalobala.si/novica/odp...

Banke so v zadnjem obdobju okrepile delež fiksno obrestovanih posojil gospodinjstvom. Po podatkih Banke Slovenije se je delež fiksno obrestovanih novoodobrenih stanovanjskih posojil v lanskem letu povečal s 60 na skoraj 90 odstotkov, pri potrošniških posojilih pa se je s 70 odstotkov, kjer je bil od začetka leta 2019, do konca leta 2021 zvišal na nekaj manj kot 90 odstotkov. Fiksno obrestovana posojila so decembra 2021 predstavljala 45 odstotkov stanovanjskih posojil (decembra 2020 35 odstotkov) in 66 odstotkov potrošniških posojil (decembra 2020 61 odstotkov).
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Malidelničar je izjavil:

Gambino: uf potem si pa zelo visok kredit vzel, glede na to, da si še polagal ekstra 10kE. Ampak verjetno takrat pri tistih OM je bilo to nekaj normalnega?
Časi so se res spremenili ...

Imel sem 1.5 fiksno, pa še enkrat v obdobju lahko spremeniš obrestno mero, tako, da sem jo vmes pa do konca imel 1.2%.
Časi so se spremenili, ampak naredil bi enako. Raje nižji obrok, pa da si vmes še kaj privoščim in še privarčujem, kot pa visok obrok, kjer si ne morem privoščiti praktično nič!

Finančno gledano predčasno odplačilo kredita pri 2% ali nižji OM nima smisla. Psihično pa najbrž malce pomaga, ko je obrok vedno nižji.

Pri OM 1.2 se raje tistih 10k naloži drugam, kot za poplačilo kredita...

velikBrokoli je izjavil:

Ne vem za druge ampak jaz sem zdaj že 2 leti zapored dal regres v predčasno odplačilo kredita 1,8k vsako leto...

3p ::

billy je izjavil:

Ne nekaterim, vsem, euribor je že preko 4%...

Da, vendar pa to nima učinka na kredite s fiksno obrestno mero.

Drugače pa so ECBjeve obrestne mere že praktično v zgodovinskem vrhu, in če nismo v neki unikatni situaciji, tu ne bodo vztrajale dolgo.
https://tradingeconomics.com/euro-area/...

Nima ja, ampak teh je zelo malo...fiksni krediti so bili in v času korone, ampak to ne pomeni, da smo takrat vsi šli na to, ali pa da smo takrat na veliko kupovali nepremičnine...velika večina stanovanjskih je euribor+fiksna.

Ni res da je "velika večina".... 45% vseh stanovanjskih kreditov je bila fiksna obr. mera decembra 2021 (in 90+ na novo vzetih).. (beri novico iz mojega posta 5 postov višje)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Invictus ::

billy je izjavil:

Filozofirajo tisti, ki nimajo ne kredita, ne investicij...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Cr00k ::

Invictus je izjavil:

billy je izjavil:

Filozofirajo tisti, ki nimajo ne kredita, ne investicij...

To so osnove finančnega managementa... zakaj bi z dražjimi viri pokrival cenejše. Prihranki/gotovina, ki jo imaš danes, to res ni nujno dražji vir. Rata pa takoj, ko moraš vzet kredit po +6%, da plačaš potovanje, renovacijo stanovanja, sanacijo poplavljene kleti... ker nimaš gotovine, ker si predčasno poplačal kredit po 1.2%.
Depoziti pa trenutno že sami po sebi nosijo več kot 1,2%, tako da imaš s predčasnim poplačilom kredita še dodatne oportunitetne stroške.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cr00k ()

Revolut ima savings account mislim da 3.5% :) Lahko kadarkoli ven potegneš.

Če kdo rabi, ta GoogleSheet dokument je naredil eden na r/SlovenijaFIRE:

https://www.reddit.com/r/SlovenijaFIRE/...

Zako ::

tnx, to bo prislo prav
Zako je zakon!!!

JA23 ::

Meni tudi. Hvala.

Boomerang ::

Berem (o stanovanjskem kreditu s fiksno obrestno mero), da se prvih nekaj mesecev odplačujejo samo obresti. Kaj točno to pomeni... je znesek obresti fiksno določen glede na višino kredita? Če drugače vprašam: V primeru, da vsak mesec nekaj vržem še na kup za rezervo in grem po 3 letih s to privarčevano "rezervo" predčasno odplačat kredit, ali bom tako banki plačal manjši znesek, kot če nadaljujem z odplačevanjem po obrokih? Računam, kakšna je najboljša možnost, da se kredita čim prej rešiš, banki pustiš minimalen znesek in po možnosti še kakšen evro privarčuješ.

V čem pa je fora, da eni vzamejo nov kredit, da odplačajo starega? Velikokrat slišim, da je kdo "s kreditom odplačal kredit". Zakaj bi šel dodatno jemat kredit in s tem banki plačal še dodatne obresti, če že itak plačuje kredit?

Nimam niti ene izkušnje s krediti, zato sprašujem, da bom vedel za takrat, ko/če bom kredit potreboval.

1. Kje to bereš? To že dolgo ni res, z vsakim obrokom odplačaš nekaj obresti in nekaj glavnice. Na začetku je več obresti od glavnice.

2. Znesek obresti je odvisen od obrestne mere, če je ta fiksna, potem so obresti tudi. Če predčasno odplačaš en del glavnice, si lahko posledično znižaš mesečni obrok ali skrajšaš dobo odplačila, posledično so obresti tudi nižje.

3. Danes boš težko našel optimalen način, da banka čim manj dobi, ker so obrestne mere previsoke. To je popolnoma tvoja odločitev, lahko prej poplačaš kredit vsako leto, lahko pa ta denar investiraš v kaj bolj donosnega (ampak so danes obrestne mere že tako visoke, da je to relativno težko).

4. Glede poplačila kredita s kreditom je pa čisto odvisno od situacije. Nekateri že imajo kakšne obstoječe kredita in potem najdejo bolj ugodno ponudbo/drugo nepremičnino/potrebujejo več denarja (recimo za gradnjo hiše) itd.

Twixz ::

Boomerang je izjavil:

Berem (o stanovanjskem kreditu s fiksno obrestno mero), da se prvih nekaj mesecev odplačujejo samo obresti. Kaj točno to pomeni... je znesek obresti fiksno določen glede na višino kredita? Če drugače vprašam: V primeru, da vsak mesec nekaj vržem še na kup za rezervo in grem po 3 letih s to privarčevano "rezervo" predčasno odplačat kredit, ali bom tako banki plačal manjši znesek, kot če nadaljujem z odplačevanjem po obrokih? Računam, kakšna je najboljša možnost, da se kredita čim prej rešiš, banki pustiš minimalen znesek in po možnosti še kakšen evro privarčuješ.

V čem pa je fora, da eni vzamejo nov kredit, da odplačajo starega? Velikokrat slišim, da je kdo "s kreditom odplačal kredit". Zakaj bi šel dodatno jemat kredit in s tem banki plačal še dodatne obresti, če že itak plačuje kredit?

Nimam niti ene izkušnje s krediti, zato sprašujem, da bom vedel za takrat, ko/če bom kredit potreboval.

Pri meni je bilo tako da sem jemal kredit za adaptacijo, 20k sem nekako naračunal da bo dovolj ampak ni bilo (zaradi izrednih stroškov ki so bile posledica šlamparije).
Pa sem šel na banko in vprašal če lahko dobim 30k. Ni problema. 11k sem na koncu dobil, ker se mi ni dalo je*at, računat in še enkrat več plačevat obresti bankam (igral sem se z limitom, torej minusom na računu, kjer so obresti 12% na mesec, kredit je pa 6%).

Sem pa podaljšal dobo odplačevanja, da sem bil na meji tistega mesečnega maximuma, kateri verjamem da je še znosen (torej 400€ na mesec).

Drugače pa ja, kot si napisal, če našparaš in prideš na banko s 5000€ se ti ali zmanjša obrok ali pa skrajša doba odplačevanja. Na NKBM imaš (zaenkrat) možnost, da mesečno poleg rednega odliva (v mojem primeru 400€) še sam nakažeš vsoto, ki se ti zdi primerna da boš preživel brez nje, za odplačilo kredita.

Nevem, meni je bilo čudno na začetku, ker sem vedno bil proti kreditu ampak če je ta kredit neka naložba v boljšo prihodnost (torej kot v mojem primeru stanovanje) se mi zdi kul in ne pogrešam teh 400€ na mesec vedoč, da sem zaradi tega na boljšem. :)

GregiB ::

Boomerang je izjavil:

Berem (o stanovanjskem kreditu s fiksno obrestno mero), da se prvih nekaj mesecev odplačujejo samo obresti. Kaj točno to pomeni... je znesek obresti fiksno določen glede na višino kredita?

Ko najameš kredit, ti banka ponudi t.i. "amortizacijski načrt" oz. načrt mesečnih odplačil.
V Evropi so uzance, da kredit odplačuješ v enakih zneskih (ki se v primeru variabilne obrestne mere revalorizira 3-mesečno, polletno, letno...)
Ker so mesečni zneski enaki pa to pomeni, da je pri plačevanju prvih obrokov delež odplačila obresti višji, glavnice nižji, pri zadnjih pa obratno. Npr. Če najameš kredit za 200.000EUR na 30 let (360 obrokov) s fiksno, 5% letno obrestno mero, bi znašal mesečni obrok 1.073,64EUR. Prvi obrok bi bil sestavljen iz 833,33EUR obresti in 240,31EUR odplačila glavnice, zadnji, 360i obrok pa bi bil sestavljen iz 4,45EUR obresti in 1.069,19EUR glavnice.
V nekaterih državah omogočajo enakomerno odplačevanje glavnice, kjer pa obroki s časom limitirajo proti glavnici / št. obrokov.

Boomerang je izjavil:

Če drugače vprašam: V primeru, da vsak mesec nekaj vržem še na kup za rezervo in grem po 3 letih s to privarčevano "rezervo" predčasno odplačat kredit, ali bom tako banki plačal manjši znesek, kot če nadaljujem z odplačevanjem po obrokih?
Drži, ker boš s tem zmanjšal glavnico kredita in se izognil (bodočim) obrestim, a pozor... kot sem napisal zgoraj... ne pričakovati, da bo po tretjini pretečenega kreditnega obdobja glavnica že izplačana do tretjine, saj se odplačuje neenakomerno naraščujoče.

Boomerang je izjavil:

V čem pa je fora, da eni vzamejo nov kredit, da odplačajo starega?

Temu se reče reprogram kredita. Če se v obdobju tvoje zakreditiranosti razmre na trgu denarja tako zelo spremenijo, da npr. obrestne mere za nove kredite konkretno padejo se lahko zgodi, da se ti bolj splača vzeti nov kredit in z njim poplačati star kredit s slabšimi obrestnimi pogoji. Nato pač nadaljuješ z odplačevanjem novega kredita z (po vsej verjetnosti) nižjimi obroki.
Zgodi se tudi, da rabiš dodaten kredit in vzameš tolikšnega, da dobiš nova sredstva, sočasno pa poplačaš star kredit... da nimaš dveh. Ali pač ne zmoreš več plačevati obrokov starega kredita in najameš novega, ki je daljši, poplačaš starega in plačuješ novega.
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

Jerry000 ::

velikBrokoli je izjavil:

1. Kje to bereš? To že dolgo ni res, z vsakim obrokom odplačaš nekaj obresti in nekaj glavnice. Na začetku je več obresti od glavnice.

2. Znesek obresti je odvisen od obrestne mere, če je ta fiksna, potem so obresti tudi. Če predčasno odplačaš en del glavnice, si lahko posledično znižaš mesečni obrok ali skrajšaš dobo odplačila, posledično so obresti tudi nižje.

3. Danes boš težko našel optimalen način, da banka čim manj dobi, ker so obrestne mere previsoke. To je popolnoma tvoja odločitev, lahko prej poplačaš kredit vsako leto, lahko pa ta denar investiraš v kaj bolj donosnega (ampak so danes obrestne mere že tako visoke, da je to relativno težko).

4. Glede poplačila kredita s kreditom je pa čisto odvisno od situacije. Nekateri že imajo kakšne obstoječe kredita in potem najdejo bolj ugodno ponudbo/drugo nepremičnino/potrebujejo več denarja (recimo za gradnjo hiše) itd.

Torej se bol splača lepo met kredit in našparani denar drugače investirat oziroma morda tudi zapravit?

Odvisno od obrestne mere. Če imaš kredit z OM 2%, potem res ni težko najti boljše investicije. Že slovenske banke nudijo višje obrestne mere od 2% pri depozitih trenutno, obstajajo pa še boljše opcije, razni ETFji, stocksi, Revolut ima tudi skoraj 4% APY pri savings accountu.

Če imaš pa kredit z OM 4%, pa boš malce težje našel boljšo investicijo in se verjetno bolj splača kredit predčasno poplačati.

Je pa res, da je večini pri predčasnem odplačilu pomemben psihičen vidik - nimaš več pufa ali pa imaš nižji obrok, zato ne rabiš skrbeti in biti pod stresom zaradi izgube prihodkov.

permit ::

Od SKB banke dobil obvestilo, da so izračunali novo kreditno obveznost. Anuiteta se je zvišala, čeprav imam fixno obrestno mero. Pisal na banko, ni odgovora. Me pa zanima, ali ima kdo podobno izkušnjo. Kako je to možno pri fix. obr. meri (mesečni strošek vodenja se ni zvišal, ampak mesečna anuiteta)? Ne gre se za znesek (nekaj centov), ampak za princip.

Poglej v pogodbo, ki jo imaš, podrobno. Baje so neke banke imele takšne klavzule.

permit je izjavil:

Od SKB banke dobil obvestilo, da so izračunali novo kreditno obveznost. Anuiteta se je zvišala, čeprav imam fixno obrestno mero. Pisal na banko, ni odgovora. Me pa zanima, ali ima kdo podobno izkušnjo. Kako je to možno pri fix. obr. meri (mesečni strošek vodenja se ni zvišal, ampak mesečna anuiteta)? Ne gre se za znesek (nekaj centov), ampak za princip.

To se gre za usklajevanje, razlika je v centih in nima veze z OM. To dobiš vsako leto, ta popravek, pri vseh bankah!
««
41 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167216176 (38302) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473477 (19825) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6021831 (13494) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714223 (6987) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7418550 (16086) 3p

Več podobnih tem