Forum » Loža » Stanovanjski kredit
Stanovanjski kredit

Zako ::
Hi,
se moja izkusnja gradnje mansarde pri starsih bivse zene - bivsa zena ti vse pove:)
Stari in mladi ne gredo skupaj, ne pocni neumnosti, ki sem jo jaz naredil, ker so me takratna zena in njeni starsi prepricali, da naj doma pri njih naredimo mansardno stanovanje, ces, da se lepo razumemo in se imamo zelo lepo.
Ja, smo se imeli lepo, dokler nismo zaceli delat mansardo. Starsi od bivse zene so se vmesavali v vse, non-stop, od prehrane (gledanje odpadkov, ki sva jih dala v kos za smeti), do tega, da po koncani gradnji, sem predlagal da zazidamo prehod v spodnji stuk hise - in sem dobil jezikovo juho od zene in spet, njenih starsev - v moji bajti pa naus vrat zazidu....
Namrec, mati od bivse zene je vletaval v mansardo kot da je ona tam doma (zena ti ga fafa, a tasca gleda poleg, in rece ups, pridem kasnej, bolano)...
Po 3 mesecih vselitve so me prisilno izselili, ces da nisem tam prijavljen, in da nimam tam nic, in da mi niso nic dolzni in da mi je lastna zena rekla, da me noce vec - se danes po 8 letih ne vem zakaj sem moral it in zapustit lastno druzino, vem samo, da imajo vrata zazidana in da je bivsa zena ugotovila, da je vsega njena mama kriva.
Trenutno imam za vas eno vprasanje, kupujem nepremicnino in me zanima, ali bi pocakali z nakupom glede na obljubljeno recesijo, ali bi kar kupili zdajle? Nepremicnina je v radiju 20 km iz Ljubljane.
Sluzbo imam odlicno in odlicno placo, samo se sprasujem, ce bi mal pocakal in bodo cene mogoce padle za 20% v okolici Ljubljane, ali rajs zdajle kupim. Sem bil ze na bankah in se menim za variabilno obrestno mero (1,4% na 25 let).
Tnx
se moja izkusnja gradnje mansarde pri starsih bivse zene - bivsa zena ti vse pove:)
Stari in mladi ne gredo skupaj, ne pocni neumnosti, ki sem jo jaz naredil, ker so me takratna zena in njeni starsi prepricali, da naj doma pri njih naredimo mansardno stanovanje, ces, da se lepo razumemo in se imamo zelo lepo.
Ja, smo se imeli lepo, dokler nismo zaceli delat mansardo. Starsi od bivse zene so se vmesavali v vse, non-stop, od prehrane (gledanje odpadkov, ki sva jih dala v kos za smeti), do tega, da po koncani gradnji, sem predlagal da zazidamo prehod v spodnji stuk hise - in sem dobil jezikovo juho od zene in spet, njenih starsev - v moji bajti pa naus vrat zazidu....
Namrec, mati od bivse zene je vletaval v mansardo kot da je ona tam doma (zena ti ga fafa, a tasca gleda poleg, in rece ups, pridem kasnej, bolano)...
Po 3 mesecih vselitve so me prisilno izselili, ces da nisem tam prijavljen, in da nimam tam nic, in da mi niso nic dolzni in da mi je lastna zena rekla, da me noce vec - se danes po 8 letih ne vem zakaj sem moral it in zapustit lastno druzino, vem samo, da imajo vrata zazidana in da je bivsa zena ugotovila, da je vsega njena mama kriva.
Trenutno imam za vas eno vprasanje, kupujem nepremicnino in me zanima, ali bi pocakali z nakupom glede na obljubljeno recesijo, ali bi kar kupili zdajle? Nepremicnina je v radiju 20 km iz Ljubljane.
Sluzbo imam odlicno in odlicno placo, samo se sprasujem, ce bi mal pocakal in bodo cene mogoce padle za 20% v okolici Ljubljane, ali rajs zdajle kupim. Sem bil ze na bankah in se menim za variabilno obrestno mero (1,4% na 25 let).
Tnx
Zako je zakon!!!

jabe ::
Ko bodo cene padle, bo šla pa kreda gor. Zdele je poceni, kot že dolgo ne. Na 25 let, če dobiš fix tam okoli 1,8 pa se boljš. Na 25 let se kar nekaj obresti nabere in dobrim nepremičninami ni še nikdar kaj pretirano cena padla. Ne v prejšnji recesiji, niti zdaj ni za pričakovati. Tisti povprečni procenti, za koliko je kaj padlo prejšnjic, so šli na luknje, ki so se prodajale kot zlate. Pred prejšnjo recesijo je res bil kupec za vsako plesnivo klet. Tak da če kupuješ za to do boš notri živel, je vsak čas dober. Saj moraš pač nekje biti...

profii ::
Če najdeš lepo nepremičnino in se tam počutiš doma, kupi. Ne glej na trenutno stanje trga. Itak boš notri živel in ne delal posel na tej nepremičnini. Krediti cenejši ne bodo.

Likalnik ::
Ce ti je nepremicnina vsec in je to to kar si iskal potem kupi...se posebej l, ce ti finance dopuscajo....ker ce bos cakal, da bodo cene padle se bos se nacakal....pa recimo da bodo...bos moral najti nepremicnino ki bo ustrezala tvojim zeljam....kar je pa kar tezko....tudi jaz sem kupil lansko leto v aprilu ko se je ta covid ravno zacel in so govorili, da bodo cene nepremicnin padle....sem bil tisti cas tudi sam v precepu ali kupiti ali ne...na koncu sem kupil glede na to, da sem nasel tiso kar sem iskal kljub temu, da je bila nekoliko drazje in da bodo cene nepremicnin padle....ce bodo in ko bodo....po enem letu od nakupa so cene se vedno visoko.

redtech ::
Ko bodo cene padle, bo šla pa kreda gor. Zdele je poceni, kot že dolgo ne. Na 25 let, če dobiš fix tam okoli 1,8 pa se boljš. Na 25 let se kar nekaj obresti nabere in dobrim nepremičninami ni še nikdar kaj pretirano cena padla. Ne v prejšnji recesiji, niti zdaj ni za pričakovati. Tisti povprečni procenti, za koliko je kaj padlo prejšnjic, so šli na luknje, ki so se prodajale kot zlate. Pred prejšnjo recesijo je res bil kupec za vsako plesnivo klet. Tak da če kupuješ za to do boš notri živel, je vsak čas dober. Saj moraš pač nekje biti...
Se strinjam, edino vrstni red je malo drugačen.
Ko se bodo obresti zvišale (kreda gor), bodo cene nepremičnin padle, ker večina ne bo mogla dobiti več tako visokih kreditov.
Vse gre sicer v smeri višje inflacije (rast plač) tako, da prej ali slej bodo nepremičnine v € mogoče še višje.

Zako ::
lej, kaj je bilo je bilo, sem se naucil posteno lekcijo...
grem se danes gledat nepremicnino in se mal probat pritisnit prodajalca da pusti ceno, pa akcija:)
Ce bo kdo najemal stanovanje v prelepi Siski oz Dravljski gmajni, pa se naj javi, oddamo hitro in ugodno, 32 m2 neto bivalne, enosobno, komplet prenovljeno 2015. v zelenem predelu Dravljske gmajne, pa se bonboncek, viseci stol na balkonu, za polet nazgat babo medtem ko se ziba, ti pa stoje grabis guzo od zadi:)
grem se danes gledat nepremicnino in se mal probat pritisnit prodajalca da pusti ceno, pa akcija:)
Ce bo kdo najemal stanovanje v prelepi Siski oz Dravljski gmajni, pa se naj javi, oddamo hitro in ugodno, 32 m2 neto bivalne, enosobno, komplet prenovljeno 2015. v zelenem predelu Dravljske gmajne, pa se bonboncek, viseci stol na balkonu, za polet nazgat babo medtem ko se ziba, ti pa stoje grabis guzo od zadi:)
Zako je zakon!!!

Twixz ::
lej, kaj je bilo je bilo, sem se naucil posteno lekcijo...
Pa dobro naučil, draga šola je bila to zelo

Srečno

Johnny QJ ::
samo informativno, urejam kredit za stanovanje- 120.000 eur lastnih sredstev, 80.000 kredit..
v prvi ponudbi mi je dala banka na 15 let- obrestna mera 1,55%, efektivna obrestna mera 1,70%. (SOM)
kakšne so kaj izkušnje z dodatnimi pogajanji glede obrestne mere? v isti banki imam že veliko let tudi poslovni račun in vso poslovanje poteka prek njih.
Nisem stranka, ki se rada pogaja in pregovarja zato bi rabil kakšno informacijo ali banke sploh gredo kaj nižje od teh navedenih obresti?
hvala
v prvi ponudbi mi je dala banka na 15 let- obrestna mera 1,55%, efektivna obrestna mera 1,70%. (SOM)
kakšne so kaj izkušnje z dodatnimi pogajanji glede obrestne mere? v isti banki imam že veliko let tudi poslovni račun in vso poslovanje poteka prek njih.
Nisem stranka, ki se rada pogaja in pregovarja zato bi rabil kakšno informacijo ali banke sploh gredo kaj nižje od teh navedenih obresti?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Johnny QJ ()

hunter01 ::
Ko sem zase iskal kredit, sem vedno z najboljšo trenutno ponudbo šel k drugi banki in vprašal, če lahko ponudijo kaj boljšega. Nekatere so, nekatere niso. Na koncu greš z najboljšo ponudbo nazaj k banki, kjer bi želel ostati in jih seznaniš z najboljšo ponudbo, pa upaš, da se približajo oz izboljšajo.
Jaz sem na koncu zamenjal banko, ker je bila razlika kljub vsemu prevelika, da bi iz navade oz zgodovine ostal pri dražji banki.
Jaz sem na koncu zamenjal banko, ker je bila razlika kljub vsemu prevelika, da bi iz navade oz zgodovine ostal pri dražji banki.

Okapi ::
Star pregovor pravi, kdor jezika špara, kruha strada. Brez pogajanj ne boš dobil najugodnejše ponudbe.

kixs ::
Niso zastonj pregovori, da moras biti vsaj tako dalec od tasce, da ne more priti na "obisk" v copatih. Se raje pa vec km narazen.

Pozdravljeni,
kako je z najemom stanovanjskega kredita če kredit samo zavaruješ ali če zastaviš hipoteko? Po izračunih sem z zastavo nepremičnine približno 1000€ višje kot pri zavarovanju kredita. Govorimo o cca. 30.000€, ki bi jih odplačal na obdobje 15 let. Vrednost nepremičnine je 212.000€ (tako je ocenila zavarovalnica, ob zavarovanju.
)
Ali ima katera banka možnost najema kredita in da nima limita mesečne obveznosti? Ker so mesečni stroški in vzdževani družinski člani vse skupaj postavili na pod 200€ na mesec. Trenutno plačujem 6000€ kredita in mi je ostalo še dobre 3000. Rad bi plačeval vsaj 300€ na mesec, sem zmožen s pomočjo partnerke ampak nočem poroštva, sem tudi nezgodno zavarovan, star sem 27 let. Služba za nedoločen čas.
Kredita sicer po oceni rabim 25.000€ ampak bi 5.000€ šlo še za ostale stvari.
kako je z najemom stanovanjskega kredita če kredit samo zavaruješ ali če zastaviš hipoteko? Po izračunih sem z zastavo nepremičnine približno 1000€ višje kot pri zavarovanju kredita. Govorimo o cca. 30.000€, ki bi jih odplačal na obdobje 15 let. Vrednost nepremičnine je 212.000€ (tako je ocenila zavarovalnica, ob zavarovanju.

Ali ima katera banka možnost najema kredita in da nima limita mesečne obveznosti? Ker so mesečni stroški in vzdževani družinski člani vse skupaj postavili na pod 200€ na mesec. Trenutno plačujem 6000€ kredita in mi je ostalo še dobre 3000. Rad bi plačeval vsaj 300€ na mesec, sem zmožen s pomočjo partnerke ampak nočem poroštva, sem tudi nezgodno zavarovan, star sem 27 let. Služba za nedoločen čas.
Kredita sicer po oceni rabim 25.000€ ampak bi 5.000€ šlo še za ostale stvari.

Najbolje, da se oglasiš na nabljižji banki, boš tiktak izvedel. Glede na tvoje cifre, mislim, da ti bodo z veseljem posodili željeno vsoto.

sass628 ::
Hi,
Tnx
tebi majstr, želim čim več uspeha v življenju

1,4 % variabilno?
jaz ceneje kot 1,5% nisem prišel nikjer, kljub dobrim vezam na banki.. Je pa res, da je so bili stroški odobritve gratis
jaz ceneje kot 1,5% nisem prišel nikjer, kljub dobrim vezam na banki.. Je pa res, da je so bili stroški odobritve gratis

gtx970op ::
Res nevem zakaj bi v teh časih ko je med spremenjljivo in fiksno manj kot 0,5% razlike kdo vzel spremenljivo, ko se gre za obdobje nad 10 let... Mah na 10 let bi še jaz vseeno rajši vzel fiksno. Pa po 1,8 dobiš danes fiksno EOM če se vsaj mal pogajaš.

Res nevem zakaj bi v teh časih ko je med spremenjljivo in fiksno manj kot 0,5% razlike kdo vzel spremenljivo, ko se gre za obdobje nad 10 let... Mah na 10 let bi še jaz vseeno rajši vzel fiksno. Pa po 1,8 dobiš danes fiksno EOM če se vsaj mal pogajaš.
A 1,8 je dobra obrestna mera? Men pa 2,5 ponujajo. Sreča da se mi ne mudi

En scenarij...
imaš sicer nekaj denarja, da bi poplačal/vzel manjši kredit, vendar z njim narediš na leto več kot so trenutne obresti, kar trenutno ni težko. obresti na spremenljivo so pa manjše kot na fiksno. Čim se situacija spremeni, da z denarjem narediš manj kot so obresti poplačaš lahko nekaj ali ves kredit. Samo pri eni izmed teh variant brez penalov. Pri tisti, ki je in bo še nekaj časa ugodnejša. Pri zadnjem reprogramiranju krede sem šla z namenom, da samo vzamem novo boljšo fix. prej je bila 2,5%. Banka mi ga je nekaj srala in hotela zaslužiti in so me prisilili računati in simulacije delati. To je seveda špekuliranje, ampak na 10 let bistveno manj tvegano kot za večjo dobo. To je odgovor na: res ne vem, zakaj... Pač ni eden in edini scenarij, da vzameš krede na 20-30 let preko zmožnosti, ješ makarone, dokler ne pridelaš čira na želodcu od vsakodnevnega trepetanja, ko te lahko vsak evro več pošlje v prepad. Kdor je na tem, pa res bolje, da vzame bolj ziher oziroma manj špekulativno varianto. Tako ne moreš živeti...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()

Goran's Blog ::
Zdravo,
potreboval bi dodatnih cca 50.000€ za adaptacijo doma, odplačati ga mislim v cca 6-7 letih.
Kaj priporočate Stanovajnski kredit ali grem kar na gotovinski kredit ?
Kakšna je sploh razlika med njima ? Pri stanovanjskem verjetno moreš banki pošiljati račune kaj si naredil itd kar pri gotovinskem ni potrebno s tem, da je stanovanjski bolj ugoden ?
potreboval bi dodatnih cca 50.000€ za adaptacijo doma, odplačati ga mislim v cca 6-7 letih.
Kakšna je sploh razlika med njima ? Pri stanovanjskem verjetno moreš banki pošiljati račune kaj si naredil itd kar pri gotovinskem ni potrebno s tem, da je stanovanjski bolj ugoden ?

A. Smith ::
Kdor zdaj kupuje nepremičnine po teh cenah mora imeti po moje res dober razlog.
Strinjam se, da so cene zelo visoke. To pa še ne pomeni, da bodo padle. Zna biti, da bo v resnici cena valute tista, ki bo padla. Skratka lahko se zgodi, da bodo cene na tej višini ostale še dolgo časa.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Invictus ::
Kdor zdaj kupuje nepremičnine po teh cenah mora imeti po moje res dober razlog.
Glede na to, da jih večina kupuje za stanovanjski problem, je zato vedno dober čas.
Cenejše ne bodo, ker jih ne bo na trgu. Ok, to bodo redke izjeme, ki morajo prodati stanovanje, takih pa ni ravno veliko...
Večina stanovanj se proda, ker gredo v drugo nepremičnino. Ampak, če ni selitev, niti ni stanovanj na trgu... Tisti, ki prodajajo, pa držijo visoke cene...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

koyotee ::
Goran's Blog je izjavil:
Zdravo,
Razlike je precej v tem koliko ga preplačaš.
Vzemi stanovanjskega, meni ni bilo potrebno dostavljati nobenih dokazil kam je denar šel, nkbm.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zdele, kdor ni čisto lesen reprogramira dolgoročne stanovanjske kredite izpred 5, 6, 7 let. Tudi to ne vem, zakaj je taka dogma, da ko vzameš kredo, si s točno to zvezan za kolikor časa si podpisal. Se folk sploh ne ukvarja več s tem, pa za 20 ali pa 30 let gre.

Djole ::
A 1,8 je dobra obrestna mera? Men pa 2,5 ponujajo. Sreča da se mi ne mudi![]()
Meni so na vsaj 4 razlicnih bankah ponujali 1,75-1,85 fiksno za 10, 15 let ali 1.4 spremenljivo, itak je pa na koncu potrebno upostevati koncni znesek odplacila, ne samo obrestne mere, sam sem se odlocil za 1.85 brez stroskov odobritve, cenejsi paketi vodenja racuna, itd itd.
Goran's Blog je izjavil:
Zdravo,
Stanovanjski
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Djole ()

VeganCyclist ::
Pr kreditu sam pazi, da ti nakonc ostane vsak mesc dost dnarja. Sej se slis zlajnano, ampak avto bo crknu, dopust bo treba placat, zobarja, praln stroj... Ce ti bo vsak mesc nakonc ostal minimalc, tega enostavno ne bos mogu placvat. In to 5...10..20let. Povem se enkat za to, ker se jih je dost tko zastrikal. Kao sej bom mal stisnu,...naslednih 10let. :/

najnižja fiksna obr. mera, kar sem jo videl pri pogajanjih je 1,6% na gorenjski banki!, se da dobit če se potrudite.
sicer pa za tiste, ki kupujete.. iz ust zelo izkušenih prodajalcev nepremičnin imam informacije, da bodo cene v naslednjem letu stagnirale oz. v najboljšem primeru rahlo padale. Tako, da če potrebujete stanovanje potem nima smisla čakat, raje izkoristi dobre možnosti financiranja. Večjih padcev cen pa sploh ne pričakujejo, tako, da tega ne čakat.
sicer pa za tiste, ki kupujete.. iz ust zelo izkušenih prodajalcev nepremičnin imam informacije, da bodo cene v naslednjem letu stagnirale oz. v najboljšem primeru rahlo padale. Tako, da če potrebujete stanovanje potem nima smisla čakat, raje izkoristi dobre možnosti financiranja. Večjih padcev cen pa sploh ne pričakujejo, tako, da tega ne čakat.

LeQuack ::
Ja sej težko še bolj rastejo, če pogledaš oglase in je povprečna cena pol milijona evrov.
Quack !

Kako to sploh financirate? 20let nazaj ko sm jest delal bajto si za 100k ze mel skor narjeno. Zdej za 100k dobis in opremis parcelo. Niti v sanjah si ne predstavlam, kje bi dons dobu ene 300k.

VeganCyclist je izjavil:
Kako to sploh financirate? 20let nazaj ko sm jest delal bajto si za 100k ze mel skor narjeno. Zdej za 100k dobis in opremis parcelo. Niti v sanjah si ne predstavlam, kje bi dons dobu ene 300k.
Podeduješ eno garsonjerco od babice, tvoja partnerka tud. Eno prodata 100k - za polog, drugo data v najem, potem pa še vsak 100k krede (500€ obroka na 20let), JU plača, pa gre...

Mato989 ::
Vprašanje je zakaj rabiš bajto za 300k s parcelo vred, to je elitna lokacija, če res želiš bajto lahko kupiš tudi recimo v Halozah za 10k vikend in jo preurediš v dokaj lepo bajtico za 100k
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Vprašanje je zakaj rabiš bajto za 300k s parcelo vred, to je elitna lokacija, če res želiš bajto lahko kupiš tudi recimo v Halozah za 10k vikend in jo preurediš v dokaj lepo bajtico za 100k
Vsak ima druge želje in prioritete.
Saj vidiš, da vsi mislijo da jim pripada neprofitno stanovanje z pogledom na prešernov spomenik. Marsikdo je tudi dobil približek tega.

Elitna lokacija je samo parcela 300k€, če hočeš se malo vrta, ne samo dovoza pa terase. Marsikomu se ne daje seveda toliko, niti pol tega ne, ampak Haloze ne pridejo v upostev. Je služba, je družba, je familija... Ampak ne v Halozah.

Elitna lokacija je samo parcela 300k€, če hočeš se malo vrta, ne samo dovoza pa terase. Marsikomu se ne daje seveda toliko, niti pol tega ne, ampak Haloze ne pridejo v upostev. Je služba, je družba, je familija... Ampak ne v Halozah.
Vse ok samo ne pol jamrat da ni cenejsih parcel ce sam zožaš svoj manever...

Jaz nič ne jamram. Bi bolj jamrala nad življenjem, če bi lahko jutri šla v haloze, brez da trepnem. Zaradi klinceve bajte. Ker me na domače okolje ne bi nič vezalo.
Ampak če gledamo strogo finančno- nepremičninsko. Ozki manever mi dopušča bajto za 300k€ v Kranju, v Halozah pa si ne morem privoščiti ene za 100k€. Ker enostavno je bil vsak zaslužen in v Halozah nimam kaj početi. Ali naj se vozim vsak dan. Ker cajt je pa tudi nič vreden.
Ampak če gledamo strogo finančno- nepremičninsko. Ozki manever mi dopušča bajto za 300k€ v Kranju, v Halozah pa si ne morem privoščiti ene za 100k€. Ker enostavno je bil vsak zaslužen in v Halozah nimam kaj početi. Ali naj se vozim vsak dan. Ker cajt je pa tudi nič vreden.

Jaz nič ne jamram. Bi bolj jamrala nad življenjem, če bi lahko jutri šla v haloze, brez da trepnem. Zaradi klinceve bajte. Ker me na domače okolje ne bi nič vezalo.
Moj kolega vsak dan potuje iz bistrice v lj na siht ker si pac v lj ne more cez cesto od sihta privoscit bajte v bkstrici si jo pa lahko, za tebe je primer identicen
Stvar je samo prioritet, ampak eni zelite vse

sandmat ::
iz katere bistrce: kamniske, trziske, ilirske, slovenske? V vsakem primeru je zgleda njegov cas vozakanja dovolj poceni. Vedno je treba upostevat, da se seveda bajta izven lj splaca, ce se v lj vozis na nizko placano delo, ki ga ne mores skalirat (ali pa se ga ne splaca). Potem je voznja "free money" z vidika prevoza (€), kot tudi z vidika kredita.

iz katere bistrce: kamniske, trziske, ilirske, slovenske? V vsakem primeru je zgleda njegov cas vozakanja dovolj poceni. Vedno je treba upostevat, da se seveda bajta izven lj splaca, ce se v lj vozis na nizko placano delo, ki ga ne mores skalirat (ali pa se ga ne splaca). Potem je voznja "free money" z vidika prevoza (€), kot tudi z vidika kredita.
Če se vozijo pa 4je skupaj je pa itak vožnja samo še profit. ;) 100% resnica kar si napisal.

Apofis ::
A se da sploh kej kredita zdej dobit z minimalcem (1100) na 20 let? No, neki malega je še našparan...

Moj kolega vsak dan potuje iz bistrice v lj na siht ker si pac v lj ne more cez cesto od sihta privoscit bajte v bkstrici si jo pa lahko, za tebe je primer identicen
Stvar je samo prioritet, ampak eni zelite vse
Recimo identičen. Res stvar prioritet, zame nesprejemljivo. Tako zame kot mojega. Če si cel dan drugje, je vseeno, če te ni. Zaradi bajte... razen, če gre za varianto, manj te vidim, raje te imam, pa da se ni treba locit. Pol se naj vsak dan v minken vozi Je pa se vseeno bolje kot zaradi avta, to je pa res.

Slovenske
Ne ni njegov cas vozackanja poceni ampak v slo bistrici si je kupil flet za 90k 68m2 medtem ko v lj tega pac ni sposoben... In je torej odlocitev ali najem ali vozackanje no ali pa socialisticno jamranje kako je v lj drago in mora drzava za njega regulirat

A110 ::
iz katere bistrce: kamniske, trziske, ilirske, slovenske? V vsakem primeru je zgleda njegov cas vozakanja dovolj poceni. Vedno je treba upostevat, da se seveda bajta izven lj splaca, ce se v lj vozis na nizko placano delo, ki ga ne mores skalirat (ali pa se ga ne splaca). Potem je voznja "free money" z vidika prevoza (EUR), kot tudi z vidika kredita.
Slovenske
Ne ni njegov cas vozackanja poceni ampak v slo bistrici si je kupil flet za 90k 68m2 medtem ko v lj tega pac ni sposoben... In je torej odlocitev ali najem ali vozackanje no ali pa socialisticno jamranje kako je v lj drago in mora drzava za njega regulirat
Tudi v slov bistrici postajajo nepremičnine drage (vsaj v primerjavi z halozami in podobnim). Hišo pod 200k (v mestu) že težko najdeš (vsaj tako, ki ne rabi še za 50k obnove). Če bi se tvojemu prijatelju šlo izključno za čas bi lahko živel ceneje oz za enak denar v recimo postojni,... in imel do službe pol manj časa. Tudi sam poznam dosti ljudi ki se vozijo cca 100km v eno smer ampak jih ne razumem glede na to, da je 100km v drugo smer plača x2 brez problema
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()

Bizkit45 ::
A lahko jst samo mal zaidem, pa vprašam za kolk bi lahko prodal flat v Litiji 54m^2? Novejši blok, leto izgradnje 2008, prvič vseljen 2015. Težko najdem reference, ker se jih tako malo prodaja.

OZZY ::
A lahko jst samo mal zaidem, pa vprašam za kolk bi lahko prodal flat v Litiji 54m^2? Novejši blok, leto izgradnje 2008, prvič vseljen 2015. Težko najdem reference, ker se jih tako malo prodaja.
Če je Maistrova 5 potem je ocena za stanovanje 63m2+ balkon, shramba in 1x parkirno mesto cc 135.000 eur po enem cenilcu. Druga cenilka je cenila 58m2+balkon, shramba in 2x parkirna mesta za cc 120-124.000 eur, kar je nesmisel, saj se je za to ceno prodajalo 1 leto nazaj ista kvadratura. Pri temu je treba omeniti, da parkirno mesto stane med 7-9.000 eur in je kvadrature cc 13-14m2.
Če pa gre za "staro pošto" pa so cene nižje.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()

iz katere bistrce: kamniske, trziske, ilirske, slovenske? V vsakem primeru je zgleda njegov cas vozakanja dovolj poceni. Vedno je treba upostevat, da se seveda bajta izven lj splaca, ce se v lj vozis na nizko placano delo, ki ga ne mores skalirat (ali pa se ga ne splaca). Potem je voznja "free money" z vidika prevoza (EUR), kot tudi z vidika kredita.
Slovenske
Tudi v slov bistrici postajajo nepremičnine drage (vsaj v primerjavi z halozami in podobnim). Hišo pod 200k (v mestu) že težko najdeš (vsaj tako, ki ne rabi še za 50k obnove). Če bi se tvojemu prijatelju šlo izključno za čas bi lahko živel ceneje oz za enak denar v recimo postojni,... in imel do službe pol manj časa. Tudi sam poznam dosti ljudi ki se vozijo cca 100km v eno smer ampak jih ne razumem glede na to, da je 100km v drugo smer plača x2 brez problema
Ja njemu se gre za cas in vse skupaj... Vseeno je stajerc ampak bistvo je to da so bajte ob slo. Bistrici doooosti cenejse kot v lj ali kranju on bi tudi raje zivel v lj ker dela v lj ampak ni racunice...

Z Gorenjske sm in kle opazujem cene. Se strinjam, da je marsi kje cenej.Elitna lokacija je samo parcela 300k€, če hočeš se malo vrta, ne samo dovoza pa terase. Marsikomu se ne daje seveda toliko, niti pol tega ne, ampak Haloze ne pridejo v upostev. Je služba, je družba, je familija... Ampak ne v Halozah.
Vse ok samo ne pol jamrat da ni cenejsih parcel ce sam zožaš svoj manever...

trancer01 ::
"stara pošta" brez balkona, brez parkirnega prostora.
Lahko ciljam na 105k?
Najbolje je pogledati sklenjene posle v bazi ETN. Od lani do letos se sicer ni prodalo kaj dosti novejšega v Litiji. Vseeno pa lahko sklepaš po doseženih pogodbenih cenah v starejši soseski Na stavbah, da bi se za novejše opremljeno stanovanje v objektu Stara pošta verjetno dalo iztržiti približno toliko, kot ciljaš. Jaz bi nastavil ceno na 110k in jo po potrebi spuščal. Po mojem realno lahko iztržiš vsaj med 95 in 100 jurjev, odvisno tudi od tega, ali boš pustil opremo v stanovanju ali ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()

trancer01 ::
Aja, na tiste cene v ETN bazi lahko komot prišteješ še x tisoč EUR za opremo, ki se ponavadi v pogodbi ločeno navede in ne šteje v nakupno ceno nepremičnine. Torej, stanovanje, prodano za 70 tisoč eur, je ponavadi še vsaj za 10 tisoč EUR dražje, ker se posebej proda še oprema, ki se ne všteva v osnovo za davek na prodajo nepremičnin niti ne šteje v osnovo za obračun davka na kapitalski dobiček.

OZZY ::
"stara pošta" brez balkona, brez parkirnega prostora.
Lahko ciljam na 105k?
Cenitve, ki sem jih jaz navedel so bile brez opreme. Z invetarjem so bile cene cc 10k višje. Lahko nekako potem na podlagi tega izračunaš kok je približno vredno. Cenilec tako ali tako vedno vzame vrednost brez inventarja.
Go with the flow.