» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
62 / 62
»
»»

Lonsarg ::

Aha, no v tem primeru bi jaz osebno naredil raje tako, da bi ta slabši kredit vseeno vzel in ga kasneje reprogramiral pri drugi banki ki bi dala nižjo obrestno mero. Veliko lažje je reprogramirat obstoječi stanovanjski kredit kot pa vzeti stanovanjski kredit za obnovo, manj komplikacij in brez omejitve glede zneskov.

No edini minus če greš v reprogramiranje je, da boš popušil stroške notarja ker jih boš dvakrat plačeval... Tak da če so v igri manjši zneski bodo te stroški pokvarli računico in je morda vseeno boljša opcija upat da ti dajo čimveč kredita za obnovo/opremo v kešu. Sam tle res ni garant koliko boš dobil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Pat_MaGroin ::

Kupujem novogradnjo, tako da rabim komplet znesek.

Ja, bom si izracunal. NLB mi je za 8k poslabšal kredit, ker smo sli iz 2.5 na 2.9.

Fury ::

IMO vzemi, NLB nima hudih stroškov, pa pol v miru isci boljso varianto. Pa ko ga pocrpad jim povej, kaj bos naredil, ker so te zajebal, da lahko to pa spustijo na tko kot ste bli zmenjeni, pa ne bos.

Fury je izjavil:

IMO vzemi, NLB nima hudih stroškov, pa pol v miru isci boljso varianto. Pa ko ga pocrpad jim povej, kaj bos naredil, ker so te zajebal, da lahko to pa spustijo na tko kot ste bli zmenjeni, pa ne bos.

Ja, tako nekako planiram. Gorenjska banka ima cca. 2,4% če vzameš zavarovanje stanovanja, pa pravijo, da ne diskriminirajo med plačo in s.p. Bomo videli :).

Fury ::

Mogoce morm it se do GB :) Napisi kako bo slo, pa mogoce na ZS kontakt referenta, ce bos uspesen!

MojsterX ::

Lonsarg je izjavil:

Aha, no v tem primeru bi jaz osebno naredil raje tako, da bi ta slabši kredit vseeno vzel in ga kasneje reprogramiral pri drugi banki ki bi dala nižjo obrestno mero. Veliko lažje je reprogramirat obstoječi stanovanjski kredit kot pa vzeti stanovanjski kredit za obnovo, manj komplikacij in brez omejitve glede zneskov.

No edini minus če greš v reprogramiranje je, da boš popušil stroške notarja ker jih boš dvakrat plačeval... Tak da če so v igri manjši zneski bodo te stroški pokvarli računico in je morda vseeno boljša opcija upat da ti dajo čimveč kredita za obnovo/opremo v kešu. Sam tle res ni garant koliko boš dobil.

Odvisno od banke, ampak če boš reprogramiral po 1 letu zraven še štej ponovno stroške cenilca.

Lonsarg ::

Cenilec je 100€, vecji strosek je notar ki lahko gre do 500€ in morebitni strosek penalov od banke kjer je trenutno kredit (eni imajo drugi ne) in strosek sklenitve pri novi banki (spet ene imajo druge ne). To zadnje dvoje lahko precej nanese, ampak NLB ce se ne motim nima penalov, tudi pri fiksnih ne.

Cenitev dobim od NLB-ja po sklenitvi kredita.

Notar bo še enkrat, pa GB ima dodatne stroške s kreditom. Ampak če res dajo 2,4%, potem je to 8k+ prihranka pri meni na 20 let, v bistveno nižanje OM pa v naslednjih 2-5 letih ne verjamem.
««
62 / 62
»
»»