» »

Denarna pomoc starsem - Prezivljanje starsev

Denarna pomoc starsem - Prezivljanje starsev

«
1
2

T-Mac ::

Pozdravljeni,

zanima me sledeca zadeva, ce ima kdo kake izkusnje. Starsem placujem na roko ze lep cas 300 euru na mesec. Sedaj je pa tko slisal sem, da ce bi jim placeval preko banke da bi lahko dal v splosno olajsavo in mogoce dobil kaj se nazaj, ker zaradi tega imam obremenjen zivljenj zelo. Dolga zgodba kar nebi izpostavljal. Gre se tudi zaradi tega da ne bi kdaj prislo do tega da nisem dajal ker nikjer ni prikazano da bi celo starsi sli na socialno in me prijavili. Saj pravim zapleten primer... Lahko se cisto tko zgodi da je dobrota sirota... Starsa sta v podnajemniskem socialnem stanovanju skupaj imata penzije 650 euru. Je tudi to res mogoce da ce starsi nimajo nic svojega da se ne morejo prezivljati da si dolzan placevati za njih, ce lahko in drzave ne zanima nic kaj imamo vse mi, ker kao ce imas placo da lahko skrbis za starse nobenga pa ne zanima da placuem drago najemnino stroske dodatno hrana itd... Zraven pa se 300 euru. So bili baje tudi primeri da so dobivali iz strani otroc ali celo vnuki polozince v vrednosti 80000 euru ipd... Karkoli ce kdo kaj ve bi prosil... Placeval bom se naprej gre se samo zaradi zascite da nebi kdaj kaj prislo in ce mogoe lahko se kaj dobis nazaj ker je to na letni ravni 3600 euru...

Invictus ::

Pojdi na CSD in tam preveri kaj vse bi lahko starša dobivala.

Brez zveze tega ne izkoristit.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

Bančna nakazila staršem bodo prikazana kot njihov prihodek, kar jima bo znalo bistveno omejiti dostopnost do drugih oblik pomoči, do katere bi morda bila upravičena preko CSD.

Šmoren pri teh preverjanjih prihodkov je predvsem v tem, da vedno gledajo za nazaj in jih nič ne briga, ali ti zdaj ta hip nimaš prihodkov. Če pa se odpre nov vir prihodkov, ga moraš pa takoj prijaviti...

Skratka tako, kot je že rekel Invictus - pejte na CSD in preverite, kakšno pomoč lahko oni ponudijo.

m3k ::

Vendar pa bodo pomoč lahko dobili le pod pogojem, če ne bodo imeli premoženja oz. bodo lastniki nepremičnine, v kateri bivajo, in ta po cenitvi Gursa ne bo vredna več kot 120.000 evrov. Ob večjem premoženju oz. lastništvu nepremičnin, v katerih ne bivajo, bo pomoč sicer še mogoče dobiti, a bo treba lastništvo rešiti v dveh letih. V nasprotnem primeru že izplačana pomoč postane vračljiva.

poslušaj ;) Pomoč (načeloma) ne bo več vračljiva, toda … (VAL 202 - Kje pa vas čevelj žuli)
Mirko tipka na radirko ////

Invictus ::

Saj starša nič nimata, tako da država ne more nič vzet ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dottor ::

Sicer ni čisto isto ampak se mogoče navezuje.

Lani se bil edini zaposlen v gospodinjstvu - oče brezposelen večina leta, brat se šola. Zanima me kakšne papirje rabim, da bi na davčni prijavil olajšavo za vzdrževana člana za dohodninsko napoved za lani? Predvidevam da za brata rabim Potrdilo o šolanju za leto 2015/16 ter 2016/17, za očeta pa potrdilo iz Zavoda za zaposlovanje da je že X časa iskalec zaposlitve? Ali rabim še kaj? Pa do kdaj je treba posredovat na davčno to (sem malo pozen, in je letos prvič da rabim to)? Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

T-Mac ::

Invictus je izjavil:

Saj starša nič nimata, tako da država ne more nič vzet ;).


Starsa ne moreta prezivet cez mesec o tem govorim in zato dajem 300 euru mojega denarja. Nimata nobene nepremicnine. Lahko bi bilo pa tako ko bomo nekega dne mi kupovali nepremicnino da nam zaradi tega ne bo drzava vzela tega ker se obesajo na sorodnike. Sprasujem cisto samo to kar sem napisal, ce lahko dobim od tega kaj nazaj preko olajsave in kako se zascititi ce se starsema kaj premakne in me prijavita da nisem nic dajal, da bi teh 300 euru prikazal da to ni bilo res, ker ce dajem na roko se nikjer nic ne vidi in s tem komaj prezivim cez mesec. Ok da grem na csd da mogoce kaj dobita in kaj s tem naredim ce mi bojo potem vse vzel recimo, ne spoznam se zato pisem. Se mi zdi pa zdaj tako malo vse da dajem samo na roko, ker starsa taka kot sta nista hvalezna ampak kao to moram dat in cez cas se jima lahko se kaj premakne in me prijavita ker kao je potrebno vzdrzevat starse po zakonu?

Se to mi zivimo v najemu, one dva pa v najemniskem socialnem stanovanju. Res da mata najemnine 200 euru ampak kokr gledam nabijejo stroske stanovanja nenormalno, 250 stroski voda, ogrevanje... Kaka socialna stanovanja neki, na najemnini se pozna razliko pa lih da ne vracunajo v stroske bloka...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

smacker ::

@dottor: tole vlogo izpolniš in pošlješ do 5. februarja za preteklo koledarsko leto: http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet...
@T-Mac: pazi tudi, da ne bojo teh 300eurov staršema obdavčli kot prihodek in bo država papcala tvoj dobrodelni prispevek ;) Vprašanje če si želiš uradno, morda se bolj splača na roko. Drugače pa ti ni obveza skrbet za starše, lahko se odpoveš dediščini in bo za njiju morala poskrbet država - seveda če maš vsaj malo rad svoje starše tega ne boš storil.

dottor ::

Hvala ;)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

T-Mac ::

Bom skrbel za starse, dediscine ni nobene tako da se ne morem odpovedati nicemer... Tudi ce ne dobim nic nazaj da ne bom na koncu dobil se kak racun da nisem skrbel za starse... Kolikor vem da si dolzen?

Govorim pa o tem da je tezko dajat toliko na mesec ker s tem smo popolnoma obremenjeni... Kdor je bil kdaj ali je v taki situaciji dobr ve kako je to... Zato cisto da bi se zascitil ker starsi niso vec razumni, zivci so odpovedal da ne bo kdaj se kaj narobe... Cisto tako 18-tega dal 300 euru in dons klicejo ce imam se kaj denarja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

MadMen ::

Ne nič ne boš za nazaj plačeval. Dej poglej kdaj ima vaš lokalni CSD telefonske ure za taka vprašanja pa pokliči, pa boš dobil odgovor in se pozanimaj še za kakšne dodatke sta morebiti upravičena.

specing ::

Kako to, da staršema 650 eur + 300 eur ni zadosti za preživetje v socialnem najemniškem stanovanju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: specing ()

mihec87 ::

Že vleče da že izkoriščajo ali pa ne znajo z denarjem...Če si bližje mogoče raje kupi fasngo/poravnaj položnico..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Invictus ::

T-Mac je izjavil:

Invictus je izjavil:

Saj starša nič nimata, tako da država ne more nič vzet ;).


Starsa ne moreta prezivet cez mesec o tem govorim in zato dajem 300 euru mojega denarja. Nimata nobene nepremicnine. Lahko bi bilo pa tako ko bomo nekega dne mi kupovali nepremicnino da nam zaradi tega ne bo drzava vzela tega ker se obesajo na sorodnike.

Daj nehaj bluzit in pojdi že na CSD. Pomoč bosta dobivala starša, ne ti... Razen seveda, če se boš ob nakupu nepremičnine delal reveža in jo pisal na starša. Kar je butasto. Na sorodnike se nič ne obešajo, ker nimajo pravne podlage.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pero12 ::

V takšnih primerih je pri CSDjih ena finta, namreč obstaja pravilo, da so polnoletni in zaposleni otroci dolžni finančno pomagati svojim staršem, če ti nimajo dovolj svojih sredstev za preživetje. V primeru če so starši preživljali otroke, npr plačevali preživnino. V takšnih primerih starši niso upravičeni do varstvenega dodatka ampak morajo "terjati" od otrok, ampak ne poznam primera da bi kdo to storil.
Pozabimaj se tudi bolj natančno o tem.

T-Mac ::

MadMen je izjavil:

Ne nič ne boš za nazaj plačeval. Dej poglej kdaj ima vaš lokalni CSD telefonske ure za taka vprašanja pa pokliči, pa boš dobil odgovor in se pozanimaj še za kakšne dodatke sta morebiti upravičena.


Hvala lepa

T-Mac ::

500 euru dajeta za najem in poloznice
450 euru hrana, bencin in da daje fotr na stran za registracijo tehnicni servis (300 hrana, 150 avto)

Cisto natancno to niso moji starsi ampak starsi od moje in ravno to zdej vse razclenjujem. Z najino pomocjo imat denarja dovolj, izpostavil sem da avto ne bi bil potreben ampak je ozadje zelo zapleten. Avto je twingo. Mama je bolana na zivcih in fotr tudi ampak mama bolj in on hodi potem malo naokrog da se spocije napetosti. Sam sem izpostail da avto ne bi bil potreben je pa rekla moja da se teh par let kolikor bo ta avto delal da nima srca moja da mu ga vzame kar sploh se ima. Razumem to situacijo samo s tega vidika ker je moja zelo srcna da si nebi kdaj kaj ocitala ko bi se kdaj mogoce kaj zgodilo ali seveda kaj bo je rekla da nebi prenesla da bi imela obcutek krivde da je bilo kaj zarad nje... Saj pravim zapleten primer...

Zato sedaj to reujem ker zaradi tega smo pa mi zelo utezeni za zivljenje

Ja mama ne zna z dnarjem lahko recem da je bolana na denar saj sem rekel ce bi ji dal 3000 euru bi jih zagonila kokr sem rekel 18 tega sta dobila 300 euru dons je pa ze klicala ce imamo se kaj denarja. Vec ne bosta dobil ze 300 je vec kot dovolj in zato sm vprasal ce se lahko to prikaze kako kaj da bi dal v olajsavo ali da si sciten kakor je tudi rekel pero12 da si nekaj dolzen prezivljat da se ne bo komu se kaj premaknil v njegovi zab... glavi.

Zraven tega je pa se ta problem da se sploh ne mores pogovarjat ker noben nic ne razume in okoli njih je sama zivcnost

Ce bo kdaj kaka nepremicnina bo seveda pisana a nas ne bluzim jaz... Posteno zivim in sedaj kar imam ze sploh tezko zivim

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

T-Mac ::

Obstaja zakonska dolznost polnoletnih otrok skrbeti za svoje starse v primeru da ti zase ne morejo poskrbeti.

CSD lahko izda odlocbo koliko mora otrok placevat za svoje otroke in jih nic ne zanima kako ti zivis ce imas samo 650 place..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

#000000 ::

ouu fak, videl podoben primer, kolaga in njegov brat, dajala tastarim od hrane do denrja, tastara dva pa samo šetala od ene oderuške firme do druge (loan shark krediti) ko sem mu reku naj tastarima omeni, da mu prepišeta hišo v kateri bi oba lahko živela do smrti brez najemnine razen tekočih stroškov, sta baje popizdila če jim hoče vse pobrat. On je šel dvignil kredit, plačal tastarima vse kredite cca 20k eur, plačal še vse zaostale obveznosti in rekel, če hočeta prepišita name, če ne nič hudega, ampak to je zadnji denar ki ga od mene dobita, nekak so se sporazumeli potem, tako je vse poplačano in njegova dediščina rešena.

Ampak te stari šišmiši so problematik, niso finančno pismeni in tega ne priznajo pa da ga jebesh, tadva modela sta šla celo na firmo vizovišek al nekaj podobnega, in so jom strogo zabičali, da NOBENMU od otrok ali vnukov ničesar dajat :) sevede ker pol zanje ne bo, banda.

next3steps ::

T-Mac je izjavil:

Obstaja zakonska dolznost polnoletnih otrok skrbeti za svoje starse v primeru da ti zase ne morejo poskrbeti.

CSD lahko izda odlocbo koliko mora otrok placevat za svoje otroke in jih nic ne zanima kako ti zivis ce imas samo 650 place..

Obstaja. Obstaja pa tudi možnost, da svojih staršev ne rabiš preživljati.
Za drago najemnino, ki jo sam plačuješ, si si pa - kot si verjetno že ugotovil - sam kriv.

fosil ::

T-Mac je izjavil:

500 euru dajeta za najem in poloznice

To je hudo veliko za socialno stanovanje.
Mogoče sta celo upravičena do subvencije najemnine, kar pomeni, da bi se ta strošek znižal. Pozanimaj se na CSD.
Tako je!

Vice ::

T-Mac, to da greš na CSD ti kaj prav dosti ne bo pomagalo, država ne bo delala sebi v škodo. Seveda ne škodi samo pozanimaj se tudi še pri ustreznih finančnih svetovalcih (pomagajo tudi zastonj) vrjemi boš presenečen kaj vse ti CSD namerno "prikrije".

111111111111 ::

Nehaj zalagat z denarjem. BUTL. Povej da hočeš položnice in da boš tisto plačal. Avto stran, foter se naj vozi z vlakom, ali hodi v hribe če rabi sproščanje. Zakaj pa ne plačuje punca, če so njeni starši?

Ubogaj nasvete in pojdi na CSD, tvoja naj potegne črto in se odpove dediščini (uredite pri notarju za manj kot 300€), če bo šlo starima težko, lahko še vedno vskočita in plačata položnico ali dve, oz. kupita hrano v trgovini. Denarja pa ljudem, ki z njim ne znajo, ne devat v roke, ker ga spušijo.

T-Mac ::

fosil je izjavil:

T-Mac je izjavil:

500 euru dajeta za najem in poloznice

To je hudo veliko za socialno stanovanje.
Mogoče sta celo upravičena do subvencije najemnine, kar pomeni, da bi se ta strošek znižal. Pozanimaj se na CSD.


Hvala bom se pozanimal

Vice je izjavil:

T-Mac, to da greš na CSD ti kaj prav dosti ne bo pomagalo, država ne bo delala sebi v škodo. Seveda ne škodi samo pozanimaj se tudi še pri ustreznih finančnih svetovalcih (pomagajo tudi zastonj) vrjemi boš presenečen kaj vse ti CSD namerno "prikrije".


Cisto vrjamem da marsikaj prikrijejo. Kam bi se lahko to se obrnil da kdo kaj posteno svetuje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

T-Mac ::

111111111111 je izjavil:

Nehaj zalagat z denarjem. BUTL. Povej da hočeš položnice in da boš tisto plačal. Avto stran, foter se naj vozi z vlakom, ali hodi v hribe če rabi sproščanje. Zakaj pa ne plačuje punca, če so njeni starši?

Ubogaj nasvete in pojdi na CSD, tvoja naj potegne črto in se odpove dediščini (uredite pri notarju za manj kot 300€), če bo šlo starima težko, lahko še vedno vskočita in plačata položnico ali dve, oz. kupita hrano v trgovini. Denarja pa ljudem, ki z njim ne znajo, ne devat v roke, ker ga spušijo.


Ziviva skupaj s tamalim in imamo od obeh plac skupaj komaj za prezivetje. Tudi sam rekel da bi sel avto stran... Komentar da rabi mama kdaj pa kdaj do zdravnika da avto bo itak sluzil samo se kaki dve leti in bi jaz potem imel dodaten del ko bi jih moral skos ka voziti ker moja nima avta. Da noce se edino to vzeti ocetu kar mu je samo se ostalo od tega ko je zafural zivljenje... Da ce nebi vec dajala denarja da ce bi si kdo kaj naredil da si tega nebi mogla oprostiti bi nosila kar neko krivdo in ne bi prenesla ker bi se pocutila krivo... Ce bi placevala punca pou najmenine pou poloznic od stanovanja in svoje dala pou za hrano in dala 300 euru ji preseze placo dobro cez... Ne gre... Bom se pozanimal kakor mi govorite... Rad jo pa tudi imam in ne morem kar pobegnit... Imela je celo zivlenje v razsulu in sedaj ko je z menoj se ji je popravilo kar si zasluzi realno povedano ker je zelo dober clovek... Kaksno dediscino naj si odpove ce nimata nicesar kot sama sebe in un bogi avto vreden nic... Da bi placeval poloznice in nosil hrano sem omenil tudi ampak vrjemite biti z njima ne mores... Sama negativa sam dretje jaz ko sem kulturen vem kaj je prau ne morem na to niti pomislit kaj sele da bi jih gledal... Saj pravim dolga zapletena zgodba

Jaz osebno z mojimi starsi bi naredu cisto drugace sam kaj ko niso moji... Zraven tega ko pa dobita 300 euru nista hvalezna niti malo kakor da to tko mora bit in 6 dni po temu ko sta dobila 300 euru danes klic ali ima se kaj denarja res bolano...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

111111111111 ::

Brez zamere, ampak s 300€ ne rešuješ problema, ampak ga še poglabljaš. Verjamem da je zgodba zakomplicirana, ampak če ne boš potegnil črte, ti bo razpadla tvoja familija, ti+punca+otrok. Punca se mora tudi odločit, oba sta odrasla in samostojna, neko jokanje in občutki krivde, to je za otroke v vrtcu, ne pa za odrasle ljudi.

Najprej se morata vidva s punco zmenit, kaj hočeta svojemu otroku ponudit, ker čez 10+ let bosta enaka starša kot sta sedaj ona dva, živčni izisljevalski razvalini. Svojo punco vprašaj kaj ji je prioriteta, starši ali ti in otrok? Ker s tem je treba razpucat, preden se bosta vidva med seboj začela klat. Njene starše je treba postavit na hladno. Ali igrata po vajinih pravilih ali pa se naj znajdeta po svoje. Verjemi, da taki tipi ljudi nimajo dovolj poguma, da bi si naredili karkoli.

Osebno bi vztrajal na prikazu položnic in realnem stanju. Težko verjamem vsoti 500€. Iz tvojega opisa sklepam da sta starša navadni leni jambrajoči pijavki in vaju ovijata okoli prsta vidva pa mlada in neizkušena nasedata vsem foram.

Predvidevam da dobiva punca klice v stilu: "Ne morem več, jaz si bom nekaj naredil.", "Če ne bo po moje, bom šel pod vlak.", "Itak me življenje tepe, sedaj me bo pa še hčerka, jebala v glavo."....

Skratka ti in tvoja morata odrasti, že zaradi otroka, ki ga vzgajata, ker dejansko njemu uničujeta življenja, s tem ko nimata nadzora nad svojim.

RobertDev ::

Dober te izkoriščajo, en mesec jima ne dat pa bosta hitro izkazala spoštovanje. Je pa videti, da ogromno dobita sedaj, in tudi ogromno ju stane, takšne se da v majhno stanovanje najcenejše, in uporablja se javni prevoz. Zate bo res najceneje če jima zrihtaš socialo na CSD, in tam ti bodo povedali, koliko če sploh kaj moraš doplačat, da dosežeta minimum.

Lonsarg ::

Če so zmožni po enem tednu klicat, da 300€ ni dovolj SO zmožni tudi lagati koliko plačujejo za najemnino in stroške in iz povedanega sem 95% da to počnejo.

BTW, 650€ je kar se tiče zakonov dovolj da ni šans da karkoli zahtevajo od potomcev za plačevati. Prav tako je preveč za socialno pomoč, vse kar se da s takim zneskom doseči so kakšne subvencije na zadeve kot je naprimer stanovanje.

Ti lepo manjšaj iz 300€ na 150€, oziroma če sumiš da nista zmožna položnic plačevat raje na ogrevanje+elektriko+morda še kako položnica.

mat xxl ::

Morata se usesti in predvsem punca, prekiniti popkovino z starši, zaradi njene zaščite in varnosti.

Pa verjemi mi, tudi če bi jima dajala po 600 eur na mesec, bi bilo to že čez nekaj mesecev povsem enako, kot sedaj z 300 euri.

Pač bosta morala poiskati manjše cenejše stanovanje z manj stroški, tako ali tako, če sta v državnem socialnem stanovanju jima bodo tu šli na roko in zamenjali za manjše .

Pač vsak mora zajemati z tako žlico, kot si je postlal, torej tudi jaz bi RR a , samo če ne zaslužim za tak avto se bom pač z starim BMW jem vozil .....

Drugo pa , kot so rekli, naj gresta na RK po hrano in na socialo po državno pomoč .

Vajina dolžnost je pa bolj, da poskrbita za otroke, da jima bosta lahko kaj pomagala ustvariti, ne pa za lena starša, ki se jima nič ne ljubi. Njeni mami bi bilo sigurno pod častjo hoditi pospravljati na okoli za 6 eur na uro, to pa ja ne , ko hčerka kar da .... in začaran krog revščine gre iz generacije v generacijo.

fosil ::

Praviš da sta v neprofitnem stanovanju.
Citat iz tele strani. Se pravi govorimo o Ljubljani.

Nekaj izračunov mesečnih najemnin za primer stanovanj, ovrednotenih s 320 točkami (vmesna vrednost med dražjimi novogradnjami in cenejšimi starejšimi stanovanji):
- garsonjera 25 m? - cca 82 EUR,
- stanovanje za tri osebe 55 m? - cca 180 EUR,
- stanovanje za pet oseb 75 m? - cca 246 EUR.
Osebe z nizkimi dohodki lahko zaprosijo tudi za subvencijo neprofitne najemnine.

Tako da tista o 500 eur za najemnino in položnice mi nekako ne gre skupaj.

Aja pa poleg subvencije za najemnino se pozanimaj tudi o varstvenem dodatku.
To tudi lahko dobita če imata nizke penzije.
Tako je!

T-Mac ::

111111111111 je izjavil:

Brez zamere, ampak s 300€ ne rešuješ problema, ampak ga še poglabljaš. Verjamem da je zgodba zakomplicirana, ampak če ne boš potegnil črte, ti bo razpadla tvoja familija, ti+punca+otrok. Punca se mora tudi odločit, oba sta odrasla in samostojna, neko jokanje in občutki krivde, to je za otroke v vrtcu, ne pa za odrasle ljudi.

Najprej se morata vidva s punco zmenit, kaj hočeta svojemu otroku ponudit, ker čez 10+ let bosta enaka starša kot sta sedaj ona dva, živčni izisljevalski razvalini. Svojo punco vprašaj kaj ji je prioriteta, starši ali ti in otrok? Ker s tem je treba razpucat, preden se bosta vidva med seboj začela klat. Njene starše je treba postavit na hladno. Ali igrata po vajinih pravilih ali pa se naj znajdeta po svoje. Verjemi, da taki tipi ljudi nimajo dovolj poguma, da bi si naredili karkoli.

Osebno bi vztrajal na prikazu položnic in realnem stanju. Težko verjamem vsoti 500€. Iz tvojega opisa sklepam da sta starša navadni leni jambrajoči pijavki in vaju ovijata okoli prsta vidva pa mlada in neizkušena nasedata vsem foram.

Predvidevam da dobiva punca klice v stilu: "Ne morem več, jaz si bom nekaj naredil.", "Če ne bo po moje, bom šel pod vlak.", "Itak me življenje tepe, sedaj me bo pa še hčerka, jebala v glavo."....



Skratka ti in tvoja morata odrasti, že zaradi otroka, ki ga vzgajata, ker dejansko njemu uničujeta življenja, s tem ko nimata nadzora nad svojim.


Ce bi bilo po moje in moji starsi nebi dopuscal tega niti mal da bi si mogu zaradi tega trgat od ust ker je nekdo udarjen v glavo... Jaz sem ze rekel ce sta si zafurala zivljenje bi mogla biti kakor bi mogu bit zadovoljen vsak da bi imel neko sobo neko streho nad glavo in nekaj za pojest... Kaksen avto in ne vem kaka preserancija s kuhanje hrane!!! Resno sem zelo realen clovek in tole vse skupaj mi gre ornk na bruhanje... Izpostavil sem isto ker ce bo slo to tako naprej bo vse skupaj razpadlo ker sem tak da se ne pustim jeb.. v glavo... Da bom jaz tak da se bi usedu neko mu na glavo '' nikoli!'' in tudi tko gledam naprej in ne samo na jutri malo dlje casa naprej in na bruhanje mi gre mladi si ustvarjamo nic mi ni bilo dano se trudim potem ti pa nekdo k je zasral svoj lajf takole sedi in ti bremeni lajf! Kot da ze nimamo dost svojih problemov... Je potrjeno da je 500 euru najemnian cca 200, 300 pa stroski 220 zima stroski bloka rtv slo elektrika tv... stroski za socialno stanovanje so bolano dragi, najemnina je ok...

RobertDev je izjavil:

Dober te izkoriščajo, en mesec jima ne dat pa bosta hitro izkazala spoštovanje. Je pa videti, da ogromno dobita sedaj, in tudi ogromno ju stane, takšne se da v majhno stanovanje najcenejše, in uporablja se javni prevoz. Zate bo res najceneje če jima zrihtaš socialo na CSD, in tam ti bodo povedali, koliko če sploh kaj moraš doplačat, da dosežeta minimum.


Pametno tako bi tudi jaz naredil samo k moja ni taka... 18-tega jo ze klice in mori kdaj ji bo prnesla denar... Saj prvim direktno za v polje! Tudi to sem rekel v manjse, potem pa gledamo prensata zraven bolnike notri imajo miljon neke krame na koga bi padlo da bi selil, edino jaz... Zraven vsega kar imam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

T-Mac ::

Lonsarg je izjavil:

Če so zmožni po enem tednu klicat, da 300€ ni dovolj SO zmožni tudi lagati koliko plačujejo za najemnino in stroške in iz povedanega sem 95% da to počnejo.

BTW, 650€ je kar se tiče zakonov dovolj da ni šans da karkoli zahtevajo od potomcev za plačevati. Prav tako je preveč za socialno pomoč, vse kar se da s takim zneskom doseči so kakšne subvencije na zadeve kot je naprimer stanovanje.

Ti lepo manjšaj iz 300€ na 150€, oziroma če sumiš da nista zmožna položnic plačevat raje na ogrevanje+elektriko+morda še kako položnica.


Ta oseba nebi smela imeti denarja v rokah ker je prekle... na denar. Moje razmislanje ce imata 650 penzij ce je stroskov 500 poleti 450 ci bi dajala 100 euru bi bilo dovolj!

mat xxl je izjavil:

Morata se usesti in predvsem punca, prekiniti popkovino z starši, zaradi njene zaščite in varnosti.

Pa verjemi mi, tudi če bi jima dajala po 600 eur na mesec, bi bilo to že čez nekaj mesecev povsem enako, kot sedaj z 300 euri.

Pač bosta morala poiskati manjše cenejše stanovanje z manj stroški, tako ali tako, če sta v državnem socialnem stanovanju jima bodo tu šli na roko in zamenjali za manjše .

Pač vsak mora zajemati z tako žlico, kot si je postlal, torej tudi jaz bi RR a , samo če ne zaslužim za tak avto se bom pač z starim BMW jem vozil .....

Drugo pa , kot so rekli, naj gresta na RK po hrano in na socialo po državno pomoč .

Vajina dolžnost je pa bolj, da poskrbita za otroke, da jima bosta lahko kaj pomagala ustvariti, ne pa za lena starša, ki se jima nič ne ljubi. Njeni mami bi bilo sigurno pod častjo hoditi pospravljati na okoli za 6 eur na uro, to pa ja ne , ko hčerka kar da .... in začaran krog revščine gre iz generacije v generacijo.


Se strinjam nikoli ji nebi bilo dovolj. Da sta v socialnem stanovanju da bi sla v manjse, to ugodijo? In recimo ugodijo potem to dopovedat in selitev kdo, kakor sem rekel jaz. Ubijal bi se s selitvijo in dobil bi povratno informacijo samo dretje in brez hvaleznosti! Res noro 300 je zdj ze tko nakaj kar mora bit, da bi ju kaj zanimal kako je z nami nic popolnoma nic, samo za svojo rit gledat!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Mac ()

T-Mac ::

fosil je izjavil:

Praviš da sta v neprofitnem stanovanju.
Citat iz tele strani. Se pravi govorimo o Ljubljani.

Nekaj izračunov mesečnih najemnin za primer stanovanj, ovrednotenih s 320 točkami (vmesna vrednost med dražjimi novogradnjami in cenejšimi starejšimi stanovanji):
- garsonjera 25 m? - cca 82 EUR,
- stanovanje za tri osebe 55 m? - cca 180 EUR,
- stanovanje za pet oseb 75 m? - cca 246 EUR.
Osebe z nizkimi dohodki lahko zaprosijo tudi za subvencijo neprofitne najemnine.

Tako da tista o 500 eur za najemnino in položnice mi nekako ne gre skupaj.

Aja pa poleg subvencije za najemnino se pozanimaj tudi o varstvenem dodatku.
To tudi lahko dobita če imata nizke penzije.


Kakor sem rekel cca 200 euru najem 300 pa stroski stanovanja 220 pooloznica ogrevanje voda, 80 pa rtv slo elektrika, tv. Tole 220 je cist prevec. Kje ste videli da imajo socialna stanovanja talno ogrevanje, res kje?

Baje varstvenega dodatka ne moreta dobit, ona 300 euru penzije on 350

BirdPerson ::

Le v kaj si se ti spravil, uboga duša.

Sedaj je pa tko slisal sem, da ce bi jim placeval preko banke da bi lahko dal v splosno olajsavo in mogoce dobil kaj se nazaj, ker zaradi tega imam obremenjen zivljenj zelo.

Ne obremenjuj si življenje s starimi.

Gre se tudi zaradi tega da ne bi kdaj prislo do tega da nisem dajal ker nikjer ni prikazano da bi celo starsi sli na socialno in me prijavili.


Stopi do enega odvetnika za pol ure, 20€ in boš miren.
S prijavo se ukvarjaj potem, ko te bodo prijavili. Taka tožba bo padla že na prvi obravnavi, če bodo sploh dobili odvetnika ki se bi ukvarjal s tem.


Starsa ne moreta prezivet cez mesec o tem govorim in zato dajem 300 euru mojega denarja.

To je njihova stvar. Teh 300€ ne boš nikoli več videl.

Nimata nobene nepremicnine.

Čisto njihova krivda. So generacija, katera je po jazbinšku lahko dobila za drobiž, pa ni. Generacija, ki je dobila možnost stanovanja praktično zastonj.

Lahko bi bilo pa tako ko bomo nekega dne mi kupovali nepremicnino da nam zaradi tega ne bo drzava vzela tega ker se obesajo na sorodnike.

S takim razmišljanjem kot ga imaš sedaj lahko pozabiš na nakup nepremičnine, saj ves denar strosiš naokoli in boš pristal enako, če ne še slabše kakor ti penzjonerji.

Sprasujem cisto samo to kar sem napisal, ce lahko dobim od tega kaj nazaj preko olajsave in kako se zascititi ce se starsema kaj premakne in me prijavita da nisem nic dajal, da bi teh 300 euru prikazal da to ni bilo res, ker ce dajem na roko se nikjer nic ne vidi in s tem komaj prezivim cez mesec.

Nič ne boš dobil.

Se mi zdi pa zdaj tako malo vse da dajem samo na roko, ker starsa taka kot sta nista hvalezna ampak kao to moram dat in cez cas se jima lahko se kaj premakne in me prijavita ker kao je potrebno vzdrzevat starse po zakonu?

Poberi se stran, to so pijavke ki so našle novo žrtev.

Se to mi zivimo v najemu, one dva pa v najemniskem socialnem stanovanju. Res da mata najemnine 200 euru ampak kokr gledam nabijejo stroske stanovanja nenormalno, 250 stroski voda, ogrevanje... Kaka socialna stanovanja neki, na najemnini se pozna razliko pa lih da ne vracunajo v stroske bloka...

Stroški so taki kakor porabijo.
Sploh pa nimaš kaj za razmišljati dokler ti ne pokažejo:
Odločb o pokojnini: Za vsako osebo
Pogodba za stanovanje
Položnice s stroški


Govorim pa o tem da je tezko dajat toliko na mesec ker s tem smo popolnoma obremenjeni... Kdor je bil kdaj ali je v taki situaciji dobr ve kako je to... Zato cisto da bi se zascitil ker starsi niso vec razumni, zivci so odpovedal da ne bo kdaj se kaj narobe... Cisto tako 18-tega dal 300 euru in dons klicejo ce imam se kaj denarja...


Nasrali so te, nisi prvi. Če se odpoveš dediščini - pravijo tako da nič nimajo, zakaj bi jih vzdrževal ? Nisi dolžan prevzeti NOBENIH dolgov.
Pa da slučajno, niti slučajno ne podpišeš kakšnih papirjev o prevzemu dolga po njihovi smrti. Take kot si ti, hvatajo na vsak dan. Prvo mora steči zapuščinska obravnava, na katero boste vabljeni, potem pa naprej. V vmesnem času ne podpisuj nobenega papirja.

Kako to, da staršema 650 eur + 300 eur ni zadosti za preživetje v socialnem najemniškem stanovanju?

Ker ne rabijo razmišjati, samo zadosti je da pojamrajo in jih bo nekdo povlekel iz vode.

V takšnih primerih je pri CSDjih ena finta, namreč obstaja pravilo, da so polnoletni in zaposleni otroci dolžni finančno pomagati svojim staršem, če ti nimajo dovolj svojih sredstev za preživetje.

Če prejemajo pokojnino imajo dovolj svojih sredstev.
Mogoče ti nista omenila, samo letno dobista še eno pokojnino ekstra. Cenzus.

500 euru dajeta za najem in poloznice
450 euru hrana, bencin in da daje fotr na stran za registracijo tehnicni servis (300 hrana, 150 avto)

Avto lahko odpišeta in prodata. 300€ pa hrana ni, za tak denar gresta lahko oba vsak dan na malico v gostilno.


Cisto natancno to niso moji starsi ampak starsi od moje in ravno to zdej vse razclenjujem.

Naj ona plačuje za svoje starše. Kaj ti je ?
Če bo delala štalo glede tega, pa jo pusti in si najdi normalnejšo. Ulovil si se v lovke, kjer sodeluje celotna družina da te obira kakor največjega bebčka.
Ne misliti da bo tvoja polovica kaj boljše od njene mati, ker ne bo. Ti boš pa celo življenje plačeval za 0 vračila.

Mama je bolana na zivcih in fotr tudi ampak mama bolj in on hodi potem malo naokrog da se spocije napetosti.

Ja ja ja. Pravljice za neumne.


Zato sedaj to reujem ker zaradi tega smo pa mi zelo utezeni za zivljenje

Da se s tako slučajno nebi poročil ali pa celo imel otroka. Zaključil si z življenjem.


Ce bo kdaj kaka nepremicnina bo seveda pisana a nas ne bluzim jaz... Posteno zivim in sedaj kar imam ze sploh tezko zivim

Ne delaj si utvar o nekih nepremičninah. Če bi jo imeli bi že tam živeli. Za take stvari pa obstaja pogodba o preživljanju. Oni tebi nepremičnino, ti njim €.

Ti se pa mučiš vsak dan, namesto da bi vse skupaj, in njo in njene odje*al.

Razumi da so oni prosti 24/7 in nimajo dela. NIMAJO
Ti pa imaš službo na kateri crkuješ, prostega časa nimaš in potem jim še daješ TVOJ težko zaslužen denar.

Nehaj zalagat z denarjem. BUTL. Povej da hočeš položnice in da boš tisto plačal. Avto stran, foter se naj vozi z vlakom, ali hodi v hribe če rabi sproščanje. Zakaj pa ne plačuje punca, če so njeni starši?

Tako je.


Cisto vrjamem da marsikaj prikrijejo. Kam bi se lahko to se obrnil da kdo kaj posteno svetuje

Obrni se stran. Ni tvoj problem.

Dosti so stari, naj sami rešujejo svoje probleme.


Ziviva skupaj s tamalim in imamo od obeh plac skupaj komaj za prezivetje.

E bravo. Ko že misliš da ne more biti slabše.

Da ce nebi vec dajala denarja da ce bi si kdo kaj naredil da si tega nebi mogla oprostiti bi nosila kar neko krivdo in ne bi prenesla ker bi se pocutila krivo...

Bla bla bla. Bučke in lubenice.
Bodi dec pa poskrbi za SVOJO družino. Torej ti in tvoj froc.

Rad jo pa tudi imam in ne morem kar pobegnit...

To da imaš nekoga rad, še ne pomeni da si moraš zaradi tega uničit življenje

Imela je celo zivlenje v razsulu in sedaj ko je z menoj se ji je popravilo kar si zasluzi realno povedano ker je zelo dober clovek...

Misliš reči, ni bila sama sposobna urediti svojega življenja in je pričakovala da bo to nekdo naredil namesto nje ? In potem je našla tebe ? Viteza na belem konju ki je iz rok nemočnosti in usode rešil mlado damo.
Je otrok sploh tvoj ?

Da bi placeval poloznice in nosil hrano sem omenil tudi ampak vrjemite biti z njima ne mores...

Potem pa brez njih. Kaj ti je tako reči da se s problemi njenih starih ne boš ukvarjal.
Tvoja ženska pa je tako mentalno sjebana ravno zaradi njih. Defektni starši delajo defektne otroke.
Pa glej da TVOJ ne bo tak.

Sama negativa sam dretje jaz ko sem kulturen vem kaj je prau ne morem na to niti pomislit kaj sele da bi jih gledal... Saj pravim dolga zapletena zgodba

Zelo kratka in preprosta. Starši so šizofreniki, če ne narcisoidneži in rabijo novo žrtev.

Prepoved približevanja, pa je.


Jaz osebno z mojimi starsi bi naredu cisto drugace sam kaj ko niso moji..


In ti nisi njihov sin. Torej, kaj rineš v težave, ko ne rabiš in si prelagaš breme nase.

Zraven tega ko pa dobita 300 euru nista hvalezna niti malo kakor da to tko mora bit in 6 dni po temu ko sta dobila 300 euru danes klic ali ima se kaj denarja res bolano...

Kakor si si skuhal, tako boš jedel.
Kaj si mislil, da ne obstajajo pokvarjeni ljudje na svetu ? Celo v tvoji okolici ?


Osebno bi vztrajal na prikazu položnic in realnem stanju. Težko verjamem vsoti 500€. Iz tvojega opisa sklepam da sta starša navadni leni jambrajoči pijavki in vaju ovijata okoli prsta vidva pa mlada in neizkušena nasedata vsem foram.

Je tako. Na koncu bo ugotovil, tako kakor sem jaz, da "ta uboga ženska" ima le mizernih 900€ pokojnine. In joka ker zapravi vse v prvih dveh tednih, potem pa glumi gljivo dokler ni novo nakazilo. Naročeno na desetine revij, ne bere nič. Ogromno stanovanje, tv s kabelsko, telefon, CK, ni da ni. Dneve preživlja pri kozmetičarkah, hodi po grobovih, na tisoče čevljev.


Predvidevam da dobiva punca klice v stilu: "Ne morem več, jaz si bom nekaj naredil.", "Če ne bo po moje, bom šel pod vlak.", "Itak me življenje tepe, sedaj me bo pa še hčerka, jebala v glavo."....

Čisto verjetno, zato pa je taka živčna razvalina.
žal takih ljudi ne popraviš in jih je bolje pustiti. Je samo vprašanje časa, preden se ji bo kompletno utrgalo.

Vajina dolžnost je pa bolj, da poskrbita za otroke, da jima bosta lahko kaj pomagala ustvariti, ne pa za lena starša, ki se jima nič ne ljubi. Njeni mami bi bilo sigurno pod častjo hoditi pospravljati na okoli za 6 eur na uro, to pa ja ne , ko hčerka kar da .... in začaran krog revščine gre iz generacije v generacijo.

Natančno tako. Imata časa vsaj 4 delovne ure na dan. Če ne zaslužita nič, pa magari z beračenjem, prodajo zelenjave, čiščenjem vozil - čisto njihova krivda.

Resno sem zelo realen clovek in tole vse skupaj mi gre ornk na bruhanje...

No no no, zaupaj čustvom. Niso tako napačna.

Pa tudi če daš cifre na plan. 13x300€ x2 = 7800€ letno. Avto je okoli 1500€. Predstavlja 20% njihovega dohodka in verjetno 95% njihovega razpoložljivega dohodka (potem ko plačaš polžnice ipd)

Izpostavil sem isto ker ce bo slo to tako naprej bo vse skupaj razpadlo ker sem tak da se ne pustim jeb.. v glavo..

Očitno se. So te že pogruntali. Nisi prvi, zapomni si to.

Je potrjeno da je 500 euru najemnian cca 200, 300 pa stroski 220 zima stroski bloka rtv slo elektrika tv... stroski za socialno stanovanje so bolano dragi, najemnina je ok...

Elektrika je točno toliko kakor porabijo in niti centa več. Rtv lahko odjavita, imata samo radio. Tv prodajo, avto prodajo in letno prihranijo 2000€.
Konec koncev pa jim ostaja preseliti se na ugodnejšo lokacijo.


Pametno tako bi tudi jaz naredil samo k moja ni taka... 18-tega jo ze klice in mori kdaj ji bo prnesla denar... Saj prvim direktno za v polje! Tudi to sem rekel v manjse, potem pa gledamo prensata zraven bolnike notri imajo miljon neke krame na koga bi padlo da bi selil, edino jaz... Zraven vsega kar imam...

Na koncu jih boš pa videl v toplicah.
Cela njena stran družine, vklučno z njo je za v polje. Ne misli da ona nima takih skritih napak. Vsi drugi, ki so spoznali kaj je pod pokrovom so jo pustili, le ti si bil tako neumen da si jo obdržal. Pa hitro narediti otroka da ne moreš več pobegniti.


Ta oseba nebi smela imeti denarja v rokah ker je prekle... na denar. Moje razmislanje ce imata 650 penzij ce je stroskov 500 poleti 450 ci bi dajala 100 euru bi bilo dovolj!

Sproti zagonita kar imata. To je nerešljivo.
Za 2 študenta je bila najemnina stanovanja s stroški 300€ (s netom).
Sedaj pa da je socialno stanovanje 450-500 ?

Res noro 300 je zdj ze tko nakaj kar mora bit, da bi ju kaj zanimal kako je z nami nic popolnoma nic, samo za svojo rit gledat!!!

Kaj si pa mislil. Od staršev ki jima je otrok padel ven po nesreči, pričakovati da bodo znali skrbeti za potomstvo ?
Celo življenje sta preživela sebično in tako naj tudi umreta. Tudi tadva sta bila mlada, ti pa ne boš več dolgo.

Znebi se teh ljudi preden postanejo nepokretni.

Kakor sem rekel cca 200 euru najem 300 pa stroski stanovanja 220 pooloznica ogrevanje voda, 80 pa rtv slo elektrika, tv. Tole 220 je cist prevec. Kje ste videli da imajo socialna stanovanja talno ogrevanje, res kje?

220€ ogrevanja je za 100-120m2 blokovski flat. 80m2 hiša (če se greješ na elektriko)

Lupijo te da res ni. Če nimaš denarja se greje samo ena soba, tista v kateri največ preživiš, ostalo je izklopljeno, ali le toliko da ne pomrzne. Tuširanje z mlačno, sušenje cunj ročno, pomivanje ročno, kuhanje sam, nič ven na kavice. Nobenega pomivalnega stroja, samo pralni.
Hladilnik, tv ipd. vse odklopit in prodat. Odjavit vse naročnine, tudi telefon. Nabiranje hrane v naravi, dodatna dela čez vikend, pažnja otrok, pomoč na domu. Ni da ni. Kurjenje na doma nasekana drva, razvoz teh drv ostalim ipd.
Da se če se hoče, samo onadva nočeta.
Ti pa pozabljaš da sta v njihovi mizeriji čisto srečna (čeprav se tebi ne zdita)
Zavozila sta svoje življenje, ne pusti da še tvoje!

Šmorn ::

500 EUR za najemino in položnice? Prekini s plačevanjem. Takoj. Če nimata za luksuz ga jima ne plačuj. Najemnine se začnejo tudi pod 100 EUR za garsonjero.

MIHAc27 ::

Si dobil že kup nasvetov, še na hitro moji:

Dokumentiraj koliko si dal denarja. Magari na list papirja napišeš: _ime_starša potrjujem, da sem od T-maca dobil 300€ za stroške. Datum, podpis starša, pa še tvoj zraven, če češ.

Še bolje kot 300€ na roke... plačaj jima položnice, če res ne zmoreta. Spet.. na list napisat, kaj in koliko si plačal.

Če boš to imel, ti nikoli nihče ne bo mogel nič metat v obraz. Pa saj jima daš 3600 na leto!

Nakazovati direkt na račun ne, ker jima to lahko štejejo v prihodek.

Pa še nekaj... dolžan jima nisi dajat. To je samo lepa gesta (če te ne izkoriščata). Za njiju je dolžna skrbet edino država do neke mere, ki se usede po smrti na dediščino (kar pa itak trdiš, da je ni).

Tilen ::

T-Mac, kaj boš sedaj naredil? Predvidevam, da nič, ker si že v prvem postu napisal, da boš plačeval naprej.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

matobeli ::

Zakaj potem sploh sprašuješ? ;)

Moj predlog: Zrihtaj da ti od plače takoj trgajo 300eur in naložijo v nek varčevalni račun, nekaj takega da rabiš 1mesec da prideš so denarja. Čez 10let boš lahko vzel še 30k pufa in z privarčevanim+pufom nabavil stanovanje za svojo družino.

Lahko pa od ostanka ki ga imata dasta še kaj staršem. Ampak bo pomojem žena prva ki bo zaprla pipco...

issak ::

T-Mac je izjavil:

500 euru dajeta za najem in poloznice
300 hrana, 150 avto


Toliko za hrano ne zapravimo trije (en je mali, ampak vseeno nekaj poje), pa kupujem večinoma bio stvari (ki so same po sebi drage).
A jesta v restavravijah al kaj?
150€ za avto na mesec je tudi huda, jaz se vozim v službo vsak dan (35km dnevno + izleti sem in tja) pa ne zagonim toliko bencina

Nehaj jim dajat cash. Naj ti napišejo na listek kaj rabijo in kupi tisto kar se ti zdi nujno potrebno.

900€ na mesec za dva je čisto dovolj če se ne preseravata. Malo poglej kje zapravljata denar in raje plačaj kakšen račun namesto da jim daješ cash.

In naj ti pokažejo račune za kaj so porabili tvoj denar.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

wini ::

Z mojo sva v najemu, 60m2 stanovanje
najemnina 310€
elektrika cca 40€
vzdrževanje stavbe, topla voda, ogrevanje vse skupaj položnica med 55€ in 90€ (pozimi je pač več)
voda cca 16€
rtv, komunala 10€
to je v povprečju cca 460€ mesečno
za hrano in čistila pa gre recimo 10€ na dan se pravi 300€
če ješ zunaj pride nekaj več, če huhaš sam je to dovolj za 3 obroke za 2 osebi
Ok ne boš jedel steakov, ampak ne mi rečt da se ne da.
v socialnem stanovanju z 650€ ne vidim nobene težave za preživetje. Očitno so navajeni na extra luksuz. Vedno morajo bit čokolade pa piškoti, pa kava itd.
Če piješ sokove namesto vode, ali pa da si kuhaš čaj se precej dvigne mesečni strošek.
Skratka, da jim daješ 300€ na mesec je samo njihovo razvajanje.
Z malo racionalizacije prideš brez večjega truda skos mesec z 650€, če pa jim ti še daješ samo 100€, pol pa sploh.

torentino ::

Moja stara dva prideta skozi mesec z 420€, pa še prispevata približno četrtino položnic, ki jih plačujem jaz za vse.(moja familija 7 kom.+ onadva) Derejo te kot psa v kitajski menzi...Pogovori se z bejbo in jih skenslaj, bolje prva zamera kot zadnja.

mihec87 ::

Z katerimi stroški lupijo v socialnem stanovanju saj voda,elektrika,telefon,tv se tako in tako plačuje odvisno od porabe ter po ceni ponudnika oz dobavitelja...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Tilen ::

Verjetno 25 stopinj pri -15.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mat xxl ::

Ma res so šle stvari pre daleč. Razloži jima, da si izgubil službo in vprašaj, če se lahko vsi skupaj k njim preselite, ker nebo dovolj denarja niti za vaše potrebe. Mene bi zanimal izraz na njunem obrazu.

Drugo pa verjemi, za take bi bilo najbolje, da gredo v dom starejših občanov ... je nekje vsa oskrba od dobrih 500 eur dalje na osebo, seveda izven Ljubljane, kar bo pa zmanjkalo se pa ne sekiraj, bo pa dodala občina, kjer imata stalno bivališče .

Sicer pa hči ve, če so ji vse nudili, jo cartali, kot otroka in zalagali z ljubeznijo in vsem najboljšim na temu svetu, potem ima res dolžnost, da poskrbi vsaj malo za starše, če pa so bili grdi do nje, je vedno živela v pomankanju in brez ljubezni, na krut način, potem, pa nima prav nomene dolžnosti, naj staršem pove , KAKOR STA SI POSTLALA TAKO IMATA !

Njena dolžnost pa ne glede na kar koli je , da poskrbi NAJPREJ ZA SVOJE OTROKE !!! Da jim bo bolje, kot je bilo njej v otroštvu.

Zanima me tudi ali ta dva njena starša hodita na Karitas, Rdeč križ, dobivata socialno, ali sta tako fina, da bi hčer izmozgala, četudi jo pobere od vsega hudega, ker ona dva pa ja ne bi na Karitas, RK, pa na socialo hodila in se poniževala, da pa bi izkoriščala lastno hčer, to pa ja, saj sta vendar jo hranila in imela zato, da jima bo kaj prinašala na stara leta ???

dottor ::

Malo se sliši grozno ampak kar vidim tu pri meni, kjer je kar večina "socialnih problemov" delajo otroke dobesedno zato da prinašajo denar - otroški dodatki, več ugodnosti na socialnem, pol pa imaš tu še zastonj vrtec in prednost na listi (ker brezposelni morejo imet prednost na listi, ker oni "iščejo službo" in ne morejo se doma ukvarjat z otroci, pa nimajo denarja ta plačevat vrtec), razno razne subvencije, denarne pomoči,... In pol da jih na stara leta oni vzdržujejo.

Enkrat sta mi soseda in njen mož razlagala kako se jima ne splača zaposlit, ker dobita več denarja od države preko vseh socialnih pomoči in subvencij kot če bi bila oba zaposlena. Posledično ko jih pokliče zavod na razgovor alpa jih pošlje kam imata hitro vsa možna zdravstvena potrdila kako ona dva tega dela ne zmoreta opravljat. Pol pa ima 3/4 sosedov ki je na zavodu nove avte v rangu 20+ jurjev :8)

Jaz pa ki delam komaj da plačam vse položnice in kej hrane kupim (ker sem od treh edini ki delam trenutno - brat se šola, oče je brezposelen zaradi propadle zidarske panoge in dela priložnostna dela, kjer ga zaposlijo za en mesec "poskusno") pa se sekiram kako bom čez mesec šou z 750EUR ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dottor ()

r00k ::

BirdPerson svaka čast za tale post, najboljši post kar sem jih sam prebral na ST. OPu lahko le svetujem, da te upošteva.

shadeX ::

Malo se sliši grozno ampak kar vidim tu pri meni, kjer je kar večina "socialnih problemov" delajo otroke dobesedno zato da prinašajo denar - otroški dodatki, več ugodnosti na socialnem, pol pa imaš tu še zastonj vrtec in prednost na listi (ker brezposelni morejo imet prednost na listi, ker oni "iščejo službo" in ne morejo se doma ukvarjat z otroci, pa nimajo denarja ta plačevat vrtec), razno razne subvencije, denarne pomoči,... In pol da jih na stara leta oni vzdržujejo.


Otroke vlačit v socialni problem, ki si si ga "sam ustvaril" je kretenizem brez primere. Še posebno, če kdo misli da bo z otrokom rešil svoj socialni položaj.

Če bi bilo po moje, bi otroke meli samo tisti, ki jim lahko omogočijo vsaj minimalen življenski standard. Seveda je pa najlažje naštepat 2,3,4,5 mulcev in mislit, da bo država skrbela za njih, lol.

dottor ::

shadeX je izjavil:

Malo se sliši grozno ampak kar vidim tu pri meni, kjer je kar večina "socialnih problemov" delajo otroke dobesedno zato da prinašajo denar - otroški dodatki, več ugodnosti na socialnem, pol pa imaš tu še zastonj vrtec in prednost na listi (ker brezposelni morejo imet prednost na listi, ker oni "iščejo službo" in ne morejo se doma ukvarjat z otroci, pa nimajo denarja ta plačevat vrtec), razno razne subvencije, denarne pomoči,... In pol da jih na stara leta oni vzdržujejo.


Otroke vlačit v socialni problem, ki si si ga "sam ustvaril" je kretenizem brez primere. Še posebno, če kdo misli da bo z otrokom rešil svoj socialni položaj.

Če bi bilo po moje, bi otroke meli samo tisti, ki jim lahko omogočijo vsaj minimalen življenski standard. Seveda je pa najlažje naštepat 2,3,4,5 mulcev in mislit, da bo država skrbela za njih, lol.



Se popolnoma strinjam, ampak vse več je takih ki delajo otroke zaradi tega... sej bo država skrbela za njih, jaz pa bom mel poln TRR ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

T-Mac ::

Hvala za pomoc, bom uredil tako kot mora biti in se javim ker sedaj ne vem kje se mi glava drzi. Hvala se enkrat

Utk ::

Dopovej jim (in predvsem sebi), da ne jemljeta 300 evrov od tebe, ampak od tvojega otroka, vnuka. Če bojo še zmeraj hoteli denar, pa itak veš kaj naredit.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
529378 (7791) Meizu

najemodajalci in njihove ideje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29454453 (44835) KAVINSKY
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224330 (20184) zobnik
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15632670 (26438) krneki0001
»

Iti na "svoje" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13327755 (24664) bender rodri

Več podobnih tem