» »

Pustiti službo da imaš lahko družino

Pustiti službo da imaš lahko družino

1
2
3 4

zrataj4201 ::

Kakor pravi "Korenof Lojzek":
-želite brezplačno elektriko,plin in vodovod
-želite brezplačno šotoriti na tuji zemlji
-želite nabirati izdelke na tuji zemlji
-želite brezplačno šolanje svojih otrok
-želite prejemati državni denar in pri tem ne plačevati prispevkov

Postanite rom. Če imaš vsaj 2 otroka, boš lahko z pomočjo normalno živel in to brez plačila kakršnihkoli prispevkov. Je pa res, da si romi želijo enake pravice kot ostali slovenci je velika laž.Saj bi v tem primeru dobili najmanj za polovico denarja plus plačilo vseh prispevkov in davkov.
Nisem proti romom, le resnico je treba povedati celo in ne polovično.

PrihajaNodi ::

Frakno je izjavil:

Pozdravljeni,
kakšne pogoje moraš izpopolnjevati da lahko od države dobim dovoljšno pomoč za preživetje (v bistvu da mi vrnejo kar sem skozi delovni čas vplačeval)?

S punco sva oba zaposlena in imava (nad)povprečno plačo. Seveda tako plačava visok davek in ne moreva dobiti nazaj od države popolnoma nobene pomoči. Nimava nobenih kreditov, a vseeno prideva na koncu skozi mesec slabše kot povprečni prebivalec slovenije na minimalcu (s kupom ugodnosti in prostega časa). Seveda je še problem da večino dneva prebijeva v službi, tako da z otrokom preprosto ne gre skozi.

Torej če oba dava odpoved in pričneva družino, ali bo država financirala najino preživetje z dvemi otroki?

Kaj se zgodi če imaš nosečo ženo in ne moreš plačati najemnine niti hrane in si slovenec?



Ti veš da govoriš neumnost? V sintalu 8000 ljudi dela za 400€ osnove 700 z nadurami in nočnimi, prevozom in malico.

Machete ::

Lepo vas je potrolal.

Če pa resno misli, pa ne razumem nekaj. Zakaj bi morala biti oba doma? Če imaš tako super plačo, potem naj bo žena doma, pa pač majčken manj luksuza bo.
Pa kaj misliš, da boš edini na svetu kjer sta oba zaposlena (ne glede na plačo) in delata v pozno popoldne. Še sobote delovne niso nič posebnega, če si v privat sektorju.
Čas za otroka se najde, verjemi. Tak lajf se imenuje kompromis oz. bolje dogovarjanje: služba/partner/prosti čas/družina.
You can do it.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

PrihajaNodi ::

troll tema. Naj se zapre.

urli ::

cekr je izjavil:

Še vedno pa bo dobil zajamčeno minimalno penzijo.

Le zakaj bi delal....


Samo, če ima minimalno 20 let delovne dobe, če se ne motim. Drugače mu preostane le socialka ampak če ima kaj nepremičnin, država da takoj zaznambo gor, da jo niti prodat ne moreš.

šernk ::

celotna cena vrtca je do 500eur za prvo leto, ko je najdražje.

2 nadpovprečni slovenski plači pričakujem, da sta neto 2500eur (povprečna je okoli 1000eur ali ni?). pa ne plačaš cele cene vrtca če imaš 2500eur dohodkov na 2 osebi ampak pride vrtec tam 250eur na mesec za plačat.

stanovanje je 400eur najem recimo + 300eur stroški z ogrevanjem in vsem. z 1300eur na mesec se potem ne da preživeti? naj eden od vaju pusti službo, bosta imela na mesec od 1500eur - 700 eur za stanovanje dobrih 800eur. potem bo vrtec namesto 500eur 100eur, dobita še nekaj denarja sem pa tja in bosta živela z recimo 900eur na mesec. kar je 400eur manj kot sedaj. res bo pa ena oseba doma.

ali pa je pojem nadpovprečne plače pri meni zgrešen. 500 je zame minimalna 900-1000 je zame povprečna, nadpovprečna mora biti vsaj 1100+ zame.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

videc ::

V Kamniku je vrtec >300€ na mesec. 1. starostno obdobje.
Kaj se dobi za ta denar? Po moje premalo.

Okapi ::

Frakno je izjavil:



Kaj se zgodi če imaš nosečo ženo in ne moreš plačati najemnine niti hrane in si slovenec?

issak ::

Thuban je izjavil:

Frakno je izjavil:

Aha, razumem. Torej kot 2 slovenca ki sta nekje 10 let vlagala v sistem, nimata pravice do otrok in življenja na istem standardu kot osebkom ki že celo življenje iz sistema samo pobirajo. Njim pa je treba omogočiti lagodno življenje?


boš povedal ko bo čas za penzijo in boš imel 400 EUR penzije ker si živel od države celo življenje. Je malo drugače ali dobiš 1000 EUR penzije ali 400 potem nadaljnih 30 let, veš.

boš takrat povedal kaj več o lagodnem življenju.



Kakšna penzija 30 let :D
Mi je že ne bomo dobivali...
V naslednjih 30ih letih bodo še dvajsetkrat podaljšali delovno dobo, na koncu bomo delali do 80tega leta, mladina bo brez služb, mi pa brez penzije. Zaenkrat vse tako kaže.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

PrihajaNodi ::

Ampak hej imel boš pa iphona žnj s, pa siri pomočnico s katero se boš lahko pogovarjal to pa tudi ni tako slabo:)

konspirator ::

Z ženo se "ločita", ona se prijavi na drugem naslovu kot samohranilka.
--

BlaY0 ::

Frakno je izjavil:

Ne bi si mogel privoščiti plačevanja vrteca za 2 otroka! Z 'nadpovprečno' plačo izgubiš toliko ugodnosti, da se dejansko več ne izzide. Vključno s tem, da je pri mojem delu nemogoče pobrati otroka ob uri v vrtecu in tako postane to še en velik dodaten strošek.

Hmm, tega ne štekam. Vrtec za 3 froce pride enako kot vrtec za enega, to je dejstvo. CSD pri odmeri plačila vrtca za prvega otroka vzame vse prihodke družine in jih razdeli na vse družinske člane. Koliko boš plačal vrtca za prvega otroka je torej odvisno od tega koliko družinskega zaslužka pride na enega družinskega člana. Torej več kot boš imel otrok, manjši bo zaslužek na družinskega člana in boš v nižjem razredu za plačilo vrtca. Za drugega otroka boš plačal 30%, za tretjega in vsakega naslednjega pa nič. Poleg tega boš za vse vzdrževane otroke (lahko tudi druge člane družine) upravičen do višje davčne olajšave, kar sicer pomeni, da boš imel še višjo neto plačo, ampak nihče ti ne more preprečiti, da bi se z delodajalcem zmenil za enak neto in temu primerno manjši bruto. Za razliko pa naj ti da služben avto v boniteto, ki ti jo naj on plačuje. S tem si se losal lastništva avtomobila, ki ti bi ga CSD prav tako upošteval pri odmeri plačila vrtca. Žena naj zaprosi za skrajšan delovni čas (od 4 do 7 ur). Zaslužila bo sicer manj ampak država ji bo plačevala razliko prispevkov za polni delovni čas. Tako bo imela več cajta za otroke. Pri vsem tem se bosta lahko kvalificirala višje na lestvici za najem neprofitnega stanovanja in ne bosta rabila svojega, katerega vrednost bi eventuelno tudi lahko vplivala na izračune CSD.

Tako pač je, to so dejstva, prav tako kot je destvo to, da je najboljši državljan zakreditiran državljan. Tak državljan lahko čisto dobro funkcionira in je poleg tega še lepo vodljiv s strani sistema. V primeru da ne folga več, se mu pač odpiše dolgove, ti dolgovi pa se vedno posredno prenesejo na tiste, ki so celo življenje šparali in si na ta račun nič niso privoščili. Ampak to ni problem Slovenije, tako pač ekonomija funkcionira. Še en absurd, ki potrjuje to tezo... če si imel v banki celo leto vezan denar, boš s strani CSD kaznovan tako, da ti bodo v prihodke šteli obresti + na to še enkrat fiktivni zaslužek na ves vezan denar + obresti, čeprav z njim v času vezave tako ali tako nisi mogel razpolagati. Če vzameš kredit, bi ti po tej logiki za denar ki si ga dobil tudi lahko obračunali fiktivni zaslužek, pa ti ga ne. Le zakaj :P

BlaY0 ::

issak je izjavil:


V naslednjih 30ih letih bodo še dvajsetkrat podaljšali delovno dobo, na koncu bomo delali do 80tega leta, mladina bo brez služb, mi pa brez penzije. Zaenkrat vse tako kaže.

Se strinjam... dokler je na cesti vsaj en brezposeln državljan, je podaljševanje delovne dobe nesmiselno. Je pa res, da živimo vedno dlje in pol lajfa res ne moremo potem kar v luft gledat. Ker če predolgo časa gledaš v luft, ti začnejo neumnosti hodit po glavi. Skratka najprej je treba rešit problem brezposelnosti najbolj produktivnega dela prebivalstva in se šele potem lotit dviganja starosten meje upokojevanja. Ne pa obratno, tako kot bedaki delajo zdaj.

SeMiNeSanja ::

Ali je tale troll od OP-a sploh napisal, koliko znaša ta 'nadpovprečna plača', ki jo imata z ženo?

Ali je navedel, kam zagoni ves denar, da potem bogi revež brez otrok ne more preživeti meseca?

Ja, počitnice na Maledivih ponavadi odpadejo, ko imaš enkrat otroke. Pa prehranjevanje po restavracijah, namesto kuhanja doma. Dizajnerske cote tudi odpiši. Gospa naj si kupi kakšen par čevljev manj,..........

Če dva nista sposobna preživeti meseca z 'nadpovprečno plačo', potem mečeta denar skozi okno. Otroci in država tu niso nič krivi.

BlaY0 ::

šernk je izjavil:

celotna cena vrtca je do 500eur za prvo leto, ko je najdražje.

2 nadpovprečni slovenski plači pričakujem, da sta neto 2500eur (povprečna je okoli 1000eur ali ni?). pa ne plačaš cele cene vrtca če imaš 2500eur dohodkov na 2 osebi ampak pride vrtec tam 250eur na mesec za plačat.

Mah to je odvisno tudi od občine. Nekatere običine dajejo popust oziroma ga že same sofinancirajo. Drugače pa ja, z 2500 EUR dohodkov na tri (ne dve) osebe, brez oziroma z do 50.000 EUR prihranki definitivno ne boš plačeval polne cene. Sploh pa zdaj ne ko so znižali procent za fiktivne dohodke s 3,4 na pod 2. Itak pa polne cene ne plača nihče, v najslabšem primeru se plača max. 77% cene programa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

Za uveljavljanje znižanja plačila vrtca lahko CSD upošteva tudi posebne okoliščine. To je recimo, ko bi cena vrtca ogrozila socialno varnost oseb iz gospodinjstva. Torej če nimaš za kruh, se moraš pač nekako vsaj do CSD-ja priplazit in aktivno sodelovati z njim.

issak ::

BlaY0 je izjavil:

issak je izjavil:


V naslednjih 30ih letih bodo še dvajsetkrat podaljšali delovno dobo, na koncu bomo delali do 80tega leta, mladina bo brez služb, mi pa brez penzije. Zaenkrat vse tako kaže.

Se strinjam... dokler je na cesti vsaj en brezposeln državljan, je podaljševanje delovne dobe nesmiselno. Je pa res, da živimo vedno dlje in pol lajfa res ne moremo potem kar v luft gledat. Ker če predolgo časa gledaš v luft, ti začnejo neumnosti hodit po glavi. Skratka najprej je treba rešit problem brezposelnosti najbolj produktivnega dela prebivalstva in se šele potem lotit dviganja starosten meje upokojevanja. Ne pa obratno, tako kot bedaki delajo zdaj.



...in postaneš politik >:D

(se strinjam 100% s tvojo izjavo)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: issak ()

Lee Lemon ::

Sem imela sošolko v srednji, pri kateri je bila mati brezposelna. Podobno kot op-starša sta izračunala, da bo jim bolje oz. so na istem, če je eden od staršev doma. Je pa bilo to še pred krizo.. Sošolka je imela še eno sestro.

Očitno to ni tako nova zamisel.

BorutO ::

Ok ... razumem tvojo punco ... ampak zakaj pa ti ne bi delal?? Jaz tudi, ko se bova oba odločila s punco za otroka, bo ona doma ... bo pustila službo, pa bo uživala doma, med tem, ko bom jaz več denarja domov nosil, kot bi mi ga država dala, zato ne vidim smisla, zakaj bi ti bil doma? A ni lepše, če imaš na računo 500evrov, na primer ... kot pa 300 od države ... aja ... za 500 evrov je treba že it delat ... Ne biti leni, fantje ...

Pithlit ::

Ja. Ampak OP bi rad da sta oba doma... in da jih vse skupi futra država (ker on je kao že plačal svoje). Me pa res zanima kako ima namen 3 ljudi preživet na tak način... če z dvema nadpovprečnima plačama komaj skozi mesec prideta.
Life is as complicated as we make it...

Machete ::

Zakaj ne zaklenete takih blodenj :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

qwea ::

Sej OP je najbrž (upam da) troll, je pa vseeno zanimiva tema. Morali bi jo edino preimenovati v "Za koliko nej delam da "lupim državo" in ne obratno".

Buggy ::

qwea je izjavil:

Sej OP je najbrž (upam da) troll, je pa vseeno zanimiva tema. Morali bi jo edino preimenovati v "Za koliko nej delam da "lupim državo" in ne obratno".


temu se dandanes rece "...mi se pac znajdemo" ;((

bambam20 ::

Frakno je izjavil:

Pozdravljeni,

S punco sva oba zaposlena in imava (nad)povprečno plačo. a vseeno prideva na koncu skozi mesec slabše kot povprečni prebivalec slovenije na minimalcu (s kupom ugodnosti in prostega časa). Seveda je še problem da večino dneva prebijeva v službi, tako da z otrokom preprosto ne gre skozi.

Torej če oba dava odpoved in pričneva družino, ali bo država financirala najino preživetje z dvemi otroki?


Seveda. na mesec bosta imela skupno socijalno podporo 2* 266EUR pa nekaj otroških dokladov ( 300EUR za 2 otroka ), po hrano bosta hodila na rdeči križ oz. karitas..

Boš povedal, kako bosta prišli 4-je čez mesec z 800-900 EUR :).

Prav smešno je, ko nekdo omeni nadpovprečno plačo ( nekje 1500 EUR naprej ) in si drzni napisat, da pride skozi mesec slabše kot nekdo na minimalcu.

Zgleda, da imata oba dva skoraj ali pa celo nova avta na leasing ( 800EUR za oba avta ), najemnino za 3 sobno stanovanje v elitnem delu Lj ( 10000EUR ne msec), za pregranjevanje skurita 500EUR.. Potem je pa logično, da vama ne ostane nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ganon ::

Frakno je izjavil:

S punco sva oba zaposlena in imava (nad)povprečno plačo, a vseeno prideva na koncu skozi mesec slabše kot povprečni prebivalec slovenije na minimalcu.


Nekaj je hudo narobe z vama. Pa seveda tudi s tvojim/vajinim razmišljanjem. Pustila bi službo in zahtevala, da država poskrbi za vaju in vajine otroke. Daj prosim reči, da samo trolaš.

skika ::

Kakšen ribnik je tule, fejst prijemajo.

NLight ::

Socialni sistem je neumnost. Najbolj enostavno in pravično bi bilo ukinit vse dodatke, socialne in ostale neumnosti. Koliko zaslužiš, toliko lahko porabiš oz. toliko imaš. Ne pa da država šenka evre. Bi pač vsak mesec na stran dali kak evro v primeru da ostaneš brez službe in imaš dovolj denarja dokler se na novo ne zaposliš.

chucki ::

Kapitalist brez meja. Veliko ljudi ima minimalno plačo in so šolani in sposobni, ampak ne dobijo priložnosti.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

skika ::

NLight je izjavil:

Socialni sistem je neumnost. Najbolj enostavno in pravično bi bilo ukinit vse dodatke, socialne in ostale neumnosti. Koliko zaslužiš, toliko lahko porabiš oz. toliko imaš. Ne pa da država šenka evre. Bi pač vsak mesec na stran dali kak evro v primeru da ostaneš brez službe in imaš dovolj denarja dokler se na novo ne zaposliš.


Država nič ne "šenka evre", samo vzame enim in da drugim.

lexios ::

Če bi ljudje vedeli kam gre denar od pobranih davkov bi prenehali plačevati davke!

Socialni sistem je neumnost. Najbolj enostavno in pravično bi bilo ukinit vse dodatke, socialne in ostale neumnosti. Koliko zaslužiš, toliko lahko porabiš oz. toliko imaš. Ne pa da država šenka evre. Bi pač vsak mesec na stran dali kak evro v primeru da ostaneš brez službe in imaš dovolj denarja dokler se na novo ne zaposliš.


Neumnost je zgolj to, da so najbolj glasni tisti, ki imajo dovolj, da se lahko normalno preživijo. Ste našli grešnega kozla za razmere v državi? Prav, dejmo pol tako reč. Najbolj enostavno in pravično bi bilo, da mi vrnete vse vplačane prispevke (pa še tiste preostale po pokojnih starših) za pokojnino, obvezno zdravstveno zavarovanje (zdravniških storitev ne koristim), socialno varnost itd. Potem pa izvolite dalje trolat o sociali ter vzdrževat birokrate, JU, bančne luknje in tajkune...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

radiokills ::

Oh bog pomagaj. Nekdo si je drznil napisat da ima (nad)povprečno plačo.

Kapitalist brez meja. Veliko ljudi ima minimalno plačo in so šolani in sposobni, ampak ne dobijo priložnosti.


Res, če ima 5% nad povprečjem je pa ibr kapitalist. Sposobni si priložnosti ustvarijo, ne pa jih "dobijo". Sproščaj svoje frusracije bolj konstruktivno. Bo bolje tudi zate, hvala.

Seveda ima OP čist regularen point. Bolje je biti 5% pod povprečjem kot pa 5% nad njim. Več ostane. Sistem je pač zastavljen tako, da zavaruje šibkejše (in prav je tako). OP, tvoji pomisleki so ekonomsko povsem upravičeni. Moralno pa nej. Če lahko delaš, delaj. Bodi koristen tudi drugim, ne samo samemu sebi. Tudi jaz imam nadpovprečno plačo in nadpovprečne davke, prispevke, ceno vrtca. Jebiga, mi, ki lahko naredimo več... naša dolžnost je da prispevamo družbi več. In tudi zaradi tega ne maram 'šleparjev'. Če se slepaš na sistem, ki je bil vzpostavljen za zavarovanje socialno šibkih (ali pa mentalno šibkih - mnogo jih je v tej temi) pač goljufaš, nekdo (sposoben) bo zaradi tega bolj obremenjen in se bo sčasoma začel spraševati enako kot ti. In imaš zametek snežne kepe, Le-to bodo z veseljem zagrabili neolibi in libertanci in ti vzeli vsak social benefit, ki bi ga mogoče nekoč zares potreboval.

Buggy ::

a se lahko tole nesmiselno nabijanje zaklene...admin?

de199 ::

Itak je troll tema ampak. Ustvariš d.o.o. in se dogovorta z delodajalcema... In potem sam kontroliraš dohodke...

opeter ::

Vprašaj ekonomske migrante, kako to delajo. Na evropskih mejah jih ne morejo ustavljat, v določenih državah pa bodo prejemali neke vrste UTD. O kateri lahko Evropejci samo sanjajo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Reycis ::

Če imaš dobre prihodke se še najbolj splača imeti družinski d.o.o. Pri delodajalcu nisi redno zaposlen ampak delaš pogodbeno preko svoje firme. Na svojem podjetju si prikažeš minimalno plačo. Večino mesečnih položnic prestaviš na podjetje (internet, telefonija, elektrika, ogrevanje etc, etc). Vse kar lahko upravičiš nakup plačas preko podjetja. Če še kaj ostane narediš kak potni nalog. Za penzijo res ni najboljše ampak če imaš otroke v vrtcu in se greš še zavezanca za DDV je že pri povprečni plači razlika več kot jurja.

SeMiNeSanja ::

Reycis je izjavil:

Če imaš dobre prihodke se še najbolj splača imeti družinski d.o.o. Pri delodajalcu nisi redno zaposlen ampak delaš pogodbeno preko svoje firme. Na svojem podjetju si prikažeš minimalno plačo. Večino mesečnih položnic prestaviš na podjetje (internet, telefonija, elektrika, ogrevanje etc, etc). Vse kar lahko upravičiš nakup plačas preko podjetja. Če še kaj ostane narediš kak potni nalog. Za penzijo res ni najboljše ampak če imaš otroke v vrtcu in se greš še zavezanca za DDV je že pri povprečni plači razlika več kot jurja.

Bravo. Zakaj kar takoj ne predlagaš, da naj gre kakšno banko izropat?

Je pa res, da sta se baje pred leti v Nemčiji zakonca spomnila odpreti firmo za 'oskrbo otrok' (gledal prispevek na TV).
Edine 'stranke' so bili njuni lastni otroci. V tem primeru je potem dejansko VSE, od otroške posteljice, preko pelenic, do pudra za ritko 'davčno opravičljiv strošek'....
Davčna je baje vihala z nosom, naresti ni pa mogla čisto nič, ker je bilo vse po črki zakona.

Šimpanz ::

Ni važno koliko zaslužiš ampak koliko porabiš. Torej delavec z plač 700 € ki ima mesečno 500 € odhodkov je v boljšem položaju kot tisti ki zasluži 2000 € in ima 2200 € stroškov.

Aston_11 ::

Šimpanz je izjavil:

Ni važno koliko zaslužiš ampak koliko porabiš. Torej delavec z plač 700 € ki ima mesečno 500 € odhodkov je v boljšem položaju kot tisti ki zasluži 2000 € in ima 2200 € stroškov.

Mhm. 200 poloznic, 200 kredita, 100 za hrano - proti 1200 za kredit za stanovanje, 500 kredita za novega avdija, 500 za hrano, ostalo za počitnice in drobnarije. Prvi živi praktično na cesti, vendar ker porabi manj, je v boljšem polažaju kot uni ki zaradi 2000 in porabi 3000 (because he can).

Rupa ::

Dejansko je tako, da višanje plače ne pomeni polnega izplena povišanja. Več kot imaš denarja, do manj ugodnosti si upravičen. Osnovna predpostavka, da je bolje biti reven, ne zdrži nobenega izračuna. Ti pa taka ureditev omogoča, da preživiš več časa z otroki, za nekaj manj luksuza, vseeno pa se lahko razpočiš in zaslužiš precej več od revežev na sociali.
Sistem ni tako slab, še najbolj ga kvarijo anomalije zaradi pomanjkanja kontrole nad raznimi lažnivci in goljufi.

V vsej temi je bilo kar nekaj konkretnega povedanega, od dejanskih izračunov, do koristnih nasvetov. Na hitro lahko kot skupek dobrih nasvetov potrdim to, kar je napisal BlaYO. Osebno bi se na tvojem mestu odločil za to, da eden od vaju manj dela. Recimo da žena dela za polovični delovni čas. Sicer pa je tudi to BlaYO napisal. Pojdi še enkrat prebrat in razmisli, kaj hočeš od življenja. Če hočeš tekmovati z Romi, tudi lahko.

opeter ::

Lahko seveda, vprašanje pa je, če se splača iti v to igro.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

digitalcek ::

cekr je izjavil:


Nekdo, ki zasluži zelo malo ali celo ves čas gleda v zrak, dobi od države toliko ugodnosti, da je na koncu na istem, kot tisti, ki se je učil kot norec in še dela po cele dneve po vrhu, da si lahko privošči malo višji standard.
Ker pa je naš sistem tako nastavljen, ima lenoba toliko dokladov in popustov, da je na koncu finančno še na boljšem kot ta priden.
Tu je pa tudi glavni odgovor, zakaj je cela država v "....".


Ja, točno tu je problem.

Nekdo, ki dela, bi moral imeti, takole na pamet, najmanj 500 evrov večje dohodke od tistega, ki ne dela.
Torej: nedelavec 300, tisti, ki dela, pa najmanj 800.
Za 500 evrov VEČ bi si zelo verjetno mnogi poiskali delo, le malo bi jih ležalo doma za 300.

Me prav zanima, kakšna je razlika med "ležečim" in aktivnim v Avstriji? Kdo ve?
Takole na pamet: 600-800 evrov?

ssokec ::

Današnji problem je "šlepanje" enih na račun drugih (boljših, uspešnejših) tako v službi kot na splošno v državi večino ljudi pri nas razmišlja kako koga "nategnit" soseda, poslovnega partnerja ali pa državo (davki, socialni transferji,..).
Poznam kar nekaj parov kateri kao živijo ločeno življenje. (v času ločenega življenja sta se jima rodila še dva otroka.)
In izkoriščata državo (s tem tudi mene oziroma vas.)
V Naši državi se na veliko "muti" in krade že na samem vrhu. Potem pa nekateri opravičejejo svoja dejanja s tem da sej kradejo tudi drugi.
Primarni problem je torej da slab zgled se širi hitreje kot dobra dela.

Za razmislek: Kaj so naši politiki naredili dobrega v zadnjih 10 letih za posameznega državljana?

Rupa ::

Saj aktivni z zaposlitvijo dobijo precej več. Dva zaposlena s povprečno plačo in dvema otrokoma imata lahko v najemu trosobno stanovanje v prestolnici, plačata vrtec in sta brez otroških dodatkov, pa jima bo od dveh povprečnih slovenskih plač še precej ostalo konec meseca.
Na drugi strani dva socialca s po dobrih 200EUR sociale vsak pokrijeta komaj neprofitno najemnino in stroške. Od tistih 150EUR za otroški dodatek pa ne bo veliko ostalo, ko kupiš hrano. Pa tudi če imajo zastonj vrtec. Se da skozi pregurat, ampak je težko in nikakor ni life style, ki bi ga večina želela.

Glede goljufivih državljanov se pa strinjam, samo ne maram, da ljudje vedno iščejo izgovore med vladajočimi ali med politiki... češ ... če oni kradejo, ni čudno, da tudi vsi ostali. Meni se zdi, da so politiki zgolj odraz ljudstva. Oni so samo izvoljeni kot najboljši. V tej državi si car, če "se znajdeš". To je vrlina. In potem se vsi zgražajo nad politiki, pa večina sama utajuje davke, skriva premoženje, ima črne gradnje, krši zakonodajo, dela prometne prekrške itd. Potem pa opravičujejo svoja dejanja s tem, da se zgražajo nad politiki, ki so jih zalotili pri isti stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rupa ()

Okapi ::

Pa tudi če imajo zastonj vrtec
Zakaj bi nezaposlena starša na socialni pomoči dala otroka v vrtec??? Kvečjemu še kakšnega sosedovega pazita doma, in na črno pokasirata par sto evrov na mesec.

Poleg tega so velike razlike med tem, kako lahko kdo (pre)živi s socialno pomočjo. Če moraš plačevati najemnino v Ljubljani, je veliko težje, kot če imaš podedovano stanovanje v Ljubljani. Še lažje je s socialno pomočjo preživeti, če imaš podedovano hišo z malo večjim vrtom.

O.

krneki0001 ::

Okapi je izjavil:

Pa tudi če imajo zastonj vrtec
Zakaj bi nezaposlena starša na socialni pomoči dala otroka v vrtec??? Kvečjemu še kakšnega sosedovega pazita doma, in na črno pokasirata par sto evrov na mesec.


Ko sem zaprosil, da bi dal tamalo v vrtec, mi je ženska rekla, da bova od dvajsetih dva v vrtcu, ki bova polno plačevala (377 evrov), ostali so pa socialci, ki plačujejo po 40 evrov in so starši nezaposleni.

Zakaj so otroci nezaposlenih sploh v vrtcu? Saj starši doma ležijo, pa naj imajo še otroke doma.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

mihagr ::

Pa še na nekaj je treba opozoriti.
Kar oba naj odpovesta službo, pa naj se rodita dva otroka, pa živijo na sociali,
ampak kaj bo čez kakšno leto ko bo nekdo zbolel, kako bo z zdravstvom ali pa zobarjem....

krneki0001 ::

Če si na sociali si zavarovan kot občan, lahko pa dodatno zavarovanje tudi plačuješ, tako da to ni problem.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

mihagr ::

@nebivedu
Ja morda, ampak pojdi v tvoj zdravstveni dom, potrkaj na vrata zobarja in ga vprašaj kdaj lahko prideš ker te boli zob.

krneki0001 ::

mihagr je izjavil:

@nebivedu
Ja morda, ampak pojdi v tvoj zdravstveni dom, potrkaj na vrata zobarja in ga vprašaj kdaj lahko prideš ker te boli zob.


To sem storil enkrat pred 20imi leti, pa sem bil zavarovan, ter imel redno službo. Od takrat naprej hodim in plačujem vse privatniku. Sem takoj na vrsti, kadarkoli (tudi ponoči, samo cena je višja) in imam vse zobe porihtane.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

mihagr ::

@nebivedu
No lepo si napisal, tudi jaz sem pri privat zobarju, ampak od decembra 2013 sem v penziji, zato sem šel marca 2014 v zdr.dom potrkal na vrata zobarja, in rekli so mi -ja imamo knjigo kjer vas vpišemo, čakali boste eno let. No in sedaj je leto in pol in ni ne duha ne sluha o kakršnem koli obvestilu, jaz bom šel zopet k privat zobarju, KAM BOJO ŠLI PA ONI NA SOCIALI?
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Lastništvo 2 avtov (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
618675 (6817) facepalm
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11241020 (21658) bambam20

Varčevanje in dražje plačilo vrtca

Oddelek: Loža
4816416 (15609) Utk

Več podobnih tem