Forum » Loža » Recept za dobre klapavice
Recept za dobre klapavice
johan05 ::
Včeraj sem prvic poskusil narediti klapavice na buzaro. Držal sem se recepta na spodnjem linku. Zadeva je bila bolj kot ne zanič. Trenutno sicer kilogram klapavic v Lidlu stane 1,89 €. Zdelo se je, da je preveč vina, ker je bil okus kisel. Dodal sem ga 0,75 L (belo).
Napačno vino, recept ali nekvalitetne klapavice?
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Ar...
Ima kdo preverjen recept...
Napačno vino, recept ali nekvalitetne klapavice?
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Ar...
Ima kdo preverjen recept...
harvey ::
Ta recept je čisto kul deci in pol vina na 1kg ne pa buteljka. Če te vinski okus moti, vino prej pokuhaj ločeno in s tem zalij. klapavice si pa imel kakšne? Sveže?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
blindb ::
V receptu piše 1,5 dl suhega belega vina drugače pa tale recept zgleda čisto ok. Edino kar priporočam, uporabljaj belo vino. Če uporabim rdečega dam ponavadi zraven še paradižnik itd. Očiščene in obvezno zaprte. To je vse kar moraš paziti. Pa veliko sreče naslednjič.
p.s. ni potrebe, da klapavice "plavajo" v vodi ali vinu ko se kuhajo ;)
p.s. ni potrebe, da klapavice "plavajo" v vodi ali vinu ko se kuhajo ;)
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blindb ()
johan05 ::
Ja, očala bo treba.
Max kar piše v receptih je 0,5 L vina na kilogram klapavice. Klapavice naj bi bile sveže. Itak sem jih očistil itd. Sem dodal še nekaj paradižnika ter masla in se mi je zdelo bolje.
Max kar piše v receptih je 0,5 L vina na kilogram klapavice. Klapavice naj bi bile sveže. Itak sem jih očistil itd. Sem dodal še nekaj paradižnika ter masla in se mi je zdelo bolje.
Invictus ::
Prepoceni vino siu uporabil.
Za kuhanje moraš ravno tako uporabljati dobro vino.
Za kuhanje moraš ravno tako uporabljati dobro vino.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
mancini ::
1 kg klapavic
4 žlice olivnega olja
3 - 4 žlice drobtin
1,5 dl suhega belega vina
sol
3 - 5 strokov česna
1 šopek peteršilja
4 žlice olivnega olja
3 - 4 žlice drobtin
1,5 dl suhega belega vina
sol
3 - 5 strokov česna
1 šopek peteršilja
maco-maco ::
sol?
Če so školjke sveže (nekako naj bi uporabil čim bolj sveže), je priporočljivo del vode, ki jo spustijo med kuhanjem odstranit, ker je drugače jed preveč slana.
Če so školjke sveže (nekako naj bi uporabil čim bolj sveže), je priporočljivo del vode, ki jo spustijo med kuhanjem odstranit, ker je drugače jed preveč slana.
Kaj?
mared ::
pri meni še gre v lonec obvezno na kocke narezan paradižnik. žal sedaj ni tistega pravega, z domačega vrta.
vodo ki jo školjke spustijo, jaz odstranim, saj je drugače jed preslana.
vodo ki jo školjke spustijo, jaz odstranim, saj je drugače jed preslana.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 243843 (3692) | alekskac |
» | debata o testeninah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23645 (18673) | Baja |
» | "rakci", škampi, kozice,... in pripravaOddelek: Loža | 4947 (4618) | harvey |
» | Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)Oddelek: Sedem umetnosti | 13964 (10055) | St@jler |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 5014 (4103) | Mercier |