» »

Windows 2003 Server

Windows 2003 Server

«
1
2

Tito ::

Imam en problem s tem operacijskim sistemom. Ko ga inštaliram vse lepo dela vendar mi noče posnet gonilnikov za zvočno kartico. Ker mam naštiman na serverju da mi predvaja mp3je, da ugotovim, kdaj gre povezava in da prekrijem hrupe ki jih povzroča:\ ... Kaj bi lahko naredil da bo to delal, je kakšna posebna varka? Kaj je treba kaj storiti, da ti dovoli nameščati gonilnike?

andrej ::

caki, kaj je sploh tvoj problem? ti ne spila muzike al kaj? Si enablal Windows audio servis?

Tito ::

Sploh mi ni hotl gonilnikov posnet, je pa res da sem hotu gor dat od xp, ker za ta sistem še ni gonilnikov...

andrej ::

katero zvocno imas? probaj z w2k gonilniki. pa sploh rabis 2003 server?

KTr1sk ::

Jz tud uporabljam windows server 2003 in sem z njim bolj zadovoljn koz z winxp uporabljam pa jih kot navadne windowse in mi delajo vsi gonilniki od winXp. Uporabil pa sem posebna navodila, da jih lahka sploh uporabljam kot navadne windowse.

Tarzan ::

Epox 8RGA+ nForce 2 plata? Je chipset, integrirana grafična in zvočna v redu podprta?

Mr.B ::

Uf, vedno bolj so mi všeč tile windowsi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tito ::

Kaj je pa prednost tega da jih uporabljaš kot Workstation?

Sem že povedal da mam doma server postavljen, na njem je stran poleg pa špika moj radijo:D.

KTr1sk ::

Prednost, ja kaj pa vem, men se zdijo hitrejši, in izgledajo skoraj isto kotwinxp

andrej ::

ni prednosti, da jih uporabljas kot workstation. server verzije so namenjene serverjem in pika.

ABX ::

Ne, ne, za mp3-je je server ziher boljši :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Tito ::

Zdej mam pa še en problem...

Na eni mašini želim inštelirat windowse, vendar ta nima cd-roma... Ena od varjant je da uporabiš remote instalation ki ga majo win2000 server in win 2003. Problem pa je da nujno potrebuješ met nastavljeno domeno, kar pa jest ne znam :C. Do zdej sem si vedno naredil workgrup. Zanima pa me kako se nastavi domeno.

Zanima me tudi če lahko na serverju narediš particijo, ki je kot omrežni disk in lahko druge računalnike (tudi brez diska) zaganjaš iz te particije? Ali je to mogoče?

ABX ::

Tito: Ne komplicirat.

Inštaliraj nekaj kar podpira mrežo na to mašino, nato skopiraj "install data" na disk.

Ali pa snami ven disk in ga dej v eno mašino, ki dela.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

yabadak ::

Mislm da bi to moral rešit vse vaše probleme!!:D

1. Enable Hardware Acceleration in the Advanced tab of the Display Properties.
2. Download and install DirectX 9a. Load "dxdiag" from the command line and enable OpenGL and Direct3D. If you don't do that, you won't be able to play 3D games.
3. Don't forget to create a user account. Add yourself in to the administrator group if you want to use the OS more freely.
4. Disable that nerve-wrecking shutdown Tracker which doesn't let you shutdown or reboot the machine whenever you want (for security reasons that you don't need it on a workstation)
5. Disable Internet Explorer Hardening. God, this one sucks until you get all these options right. With the security measures Microsoft has taken in this version, not even OSNews is not allowed to load on IE. Not even google.com. You will have to modify the preferences of IE and tell it to not be so paranoid about security...
6. Go to your System Properties, Advanced and click the Performance Settings. Tell it to adjust for best appearance. On the same panel, click on the Advanced tab and tell it to adjust best performance for "Programs" instead of the default values (which mostly favor server performance).
7. Enable Audio. By default, Windows Server 2003 has sound disabled. To do so, just go to the audio control panel and check the radio button there. After you do that, go to Advanced tab and enable full acceleration for the audio.
8. Enable the Theme service and tell it to autostart at each reboot, otherwise you won't be able to use themes or the Luna interface (I noticed a slight drop of performance (e.g. when rendering web pages with IE) after switching to the heavier Luna).
Poletje je toplo in zima je hladna

andrej ::

hehe kaksna finta. Ko MS zloka sisstem prvo kar uporabniki naredijo je, da ga unlokajo. Ko MS naredi nacinckan vmesnik, userji nocejo videt Windows XP-jev, ko pa nov vmesnik ni enablan pa ga hocejo met, pa to se v server verziji...

eh kaj mores, nikdar zadovoljni:D

ABX ::

:)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tito ::

To je eno sranje, sploh ga ne morm aktivirat. 30 dni dela potem pa... Dej niti v sistem več ne morm;(. Pa sem probal vsemogoče aktivacije in kaj mi potem ko rečem da bom aktiviral napiše, da sem že aktiviral... notr mi pa ne pusti;(( Čudno tole... Pa vsemogoče kreke sem sprobal pa 0... Ali obstaja možnost da ga aktiviram tudi v takem stanju ali bo potrebno znova posnet windowse? Niti podalševalnik ni delal...

:D

andrej ::

if legalna_verzija potem poklices MS in ga aktiviras
else
se nimas kaj pritozevat.

;((

flipflop ::

Zakaj bi kdo sploh imel za domačo uporabo server edition?

Tito ::

Sem pogledal in ugotovil, da se da dobit trial za 180 dni (za 6 mesecev), to mi čisto odgovarja do takrat bom pa že kak krek našel... Mam pa za server in se mi splača, ker so bol stabilni in oh in sploh... :D Je pa res da bom probal prešaltat na linux in nebom mel več takih problemov:))

flipflop ::

Bolj stabilni v primerjavi s čim? Z 98? Za 2000 ne vem,ampak XP-ji so stabilni in meni se še niso sesuli.

Tito ::

Ne gre za to stabilnost, katero potrebuješ ti. Morda se ti je e zgodilo da se je po mesecu dni računalnik začel slabo odzivati in je njegov disk mlel in mlel... Vsaj na mojem servrju se je to dogajalo... (Servira pa stran in datoteke, gor je 100GB filmov in raznih programov) Zdej pa dela čist cool, do tega sranja :( no sam zdej bo 6 mescev mir...

Mr.B ::

Tito , jaz imam okoli 180GB zafilan disk in ne samo filmov , oziroma datotek velikosti nad 200MB. Tvoj problem mletja je nekje drugje ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

undefined ::

Za vse, ki želite preiti iz nestabilnih in presranih XPjev v bolj stabilen in delujoč sistem, priporočam da dolpotegnete™ Win2k3 Evaluation verzijo tukaj. Uporaba dolpotegnjene Enterprise Evaluation edicije je omejena na 180 dni (6 mesecev, pol leta), o čemer pa je tudi nekaj napisanega na spodnjem linku v tretjem odstavku.

Prvo kot prvo, predenj se spet kera pametna glavca oglasi, ja, Win2k3 je "server", pa je to kakšen problem? Ne. Saj je Linux v bistvu enako server v tem pogledu; z njim pride kup serverskih servisov prav tako kot z Win2k3. Pa se ti inštalirajo in omogočijo po defaultu? Ne. Po defaultu se inštalaira le osnova, kot v običajnih XPjih. V bistvu še manj, saj iger in podobne MS navlake pri tem novem sistemu, ki je namenjen realibilnosti, ne bo zaslediti. Tudi sistemske zahteve niso velike, saj Standard, Web in Enterprise edicije zahtevajo le Pentium 133 s 128MB RAMa, kar ni nič več od zahtev WinXP, ako me spomin ne vara ( link).

Drugo, vse igre, ki delajo v WinXP, delajo tudi v Win2k3, 100% garant, če le znaš malo poštimat in sistem "pretvorit" v "workstation mode". Podroben vodič za to lahko pregledate tukaj (trenutno link ne dela, počakajte kakšen dan ali dva). Priporočam vam, da sledite vsem korakom, razen tistemu, ki vam prikaže kako dejansko v registru spremeniti Server mode v Workstation mode. Brez te spremembe delajo vse stvari čisto OK, le da vam ta sprememba spremeni načine Iskalca in prinese podobne navlake znane iz XPjev (razne živcirne pomočnike).

Tretje, sistema WinXP in Win2k3 sta strukturno identična, XP je NT verzija 5.1, 2k3 je NT verzija 5.2, le da je slednji dosti bolj stabilen in funkcionalen. Vse kar je potrebno storiti je omogočanje zvoka in grafike, namestitev gonilnikov in odprava še nekaj manjših nevšečnosti, vse preko Control Panel, kot je opisano na zgornjem linku.

Same razlike med verzijami Win2k3 pa si lahko ogledate tukaj in tukaj. :)

Tito ::

Hja to je res in ne pametujte vsi ki poganjate winXP ali celo 9x za server ste blagorečeno norci! Nestabilnost neodzivnost.... Sranje uglavnem... Odkar mam win2k3 je vse bolše... Seveda pa razmišljam tudi na preskok na linux!:D

Tito ::

SEVEDA ČE NE UPOŠTEVAMO CENE ;), drugače pa je alternativa le Linux! Ampak tko al tko je 180 dni več kot zadosti za en sistem, ko se ta doba izteče pač očistiš sistem in ga znova namestiš in si prihraniš par tisoč dolarjev>:D ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

andrej ::

hvala. uporabljam XP in sem norec.

kako se eni pocutijo pametnega, kajne.

iceman: cepra je w2k3 iz iztega testa kot XP ni namenjen desktop uporabi. Veliko stvari je interno narejenih drugace in jih niti z registrom ne spremenis.
Drugace pa je w2k3 zelo dober sistem, samo za mainstream desktop uporabo pa ravno ni.

undefined ::

> cepra je w2k3 iz iztega testa kot XP ni namenjen desktop uporabi.

Tudi Linux naj ne bi načeloma bil, čeprav se programerji trudijo, da bi bil. Slab razlog za neuporabnost novega sistema v desktop namene.

> Veliko stvari je interno narejenih drugace in jih niti z registrom ne spremenis.

Naprimer? Katere so toliko relevantne, da bi moral sedet na XPjih, vse dokler MS ne poreče: "zdaj pa imamo novi desktop sistem, vse owce™ presedlajte, kajti XP je zastarel"?

> Drugace pa je w2k3 zelo dober sistem, samo za mainstream desktop uporabo pa ravno ni.

Kar se tiče drugega stavka, sem popolnoma nasprotnega mnenja. 2003 Evaluation uporabljam že od začetka pomladi in do sedaj se je izkazal za več kot odličen desktop sistem. Nedvomno pa je lahko tudi odličen server, ako se tako odločim. Vse je stvar izbire, uporabljam karkoli pač želim, pure desktop, ali pure server, ali pa oboje. Nekaj, s čimer se Linux uporabniki hvalijo že dolgo časa, le da pri njih ni vse tako zlato kot se svetijo njihove besede. :)

Tito ::

Seveda sem govoril tisto o strežniku. Da uporabljaš win 9x za server je debilno, samo to sem hotel povedat! Drugače pa je z delovnimi postajami. Za njih zadošča win XP. Win 9x in Me pa je povozil čas!

andrej ::

iceMan: saj w2k3 se da uporabljat kot desktop OS, vendar to ni njegova ciljna grupa. Res pa drzi, da je MS tisti, ki pravi, XP so za desktop w2k3 server pa za streznike. Temu se rece pozicioniranje izdelkov. Saj XP-ji niso nic drugega, kot malo prejsnja verzija w2k3, ki jo pozicionirajo kot desktop. Vecina datotek pa tako ali tako pride iz iztega sourca.

problem lahko nastane pri dolocenih aplikacijah, ki preverjajo kateri OS lezi odspodaj. Ce ne najdejo desktop verzije, ampak server nocejo delovat. Ponavadi to resis tak da malo mesetaris po registryu ampak to velikokrat ni dobro. Ce ze uporabljas to zadevo potem se izogni raznim spremembam kljucev, ki lahko imajo stranske ucinke.

To me spominja na case, ko sem tudi sam na prenosniku uporabljal server OS kot desktop OS;) ampak odkar uporabljam vmware za testiranje sem prenehal s tem...

andrej ::

Tito: 180 dnevne verzije niso povesem "zastonj". sicer pori roki nimam w2k3 eval verzije, pri XP eval pa velja tole:

1. GRANT OF LICENSE. Microsoft grants you the following rights
provided you comply with all terms and conditions of this
Evaluation License for the LIMITED PERIOD specified below:

a. Installation. You may install the Product on your
computers, solely for purposes of demonstration, testing,
examination and evaluation of the Product. You may not
separate component parts of the Product for use on more
than one computer. You may not install the Product (or any
component thereof) more than one time on the same computer.

Preveri kaj prise v tvoji EULA.txt ;)

Tito ::

Hja sej nima veze... Sej lahko potem moj brt zaprosi za številko... Tako da je vse legalno:D Pač testeram, testeram... Dokler nebodo novga naredl, pol bom pa še unga testiral:\ .

Kar pa se tiče več mašin, hja sej morm sprobat če na vseh mašinah dela. Kakopak lahko to testera moja mat... Pa pol fotr... >:D

andrej ::

Tito: hehe. no saj na dom ti nebo nihce priso gledat, ampak ce to delas in ce ze iscemo kaksno dlako potem krsis EULA, kar je skoraj isto kot bi imel piratsko verzijo.;)

undefined ::

> Saj XP-ji niso nic drugega, kot malo prejsnja verzija w2k3, ki jo pozicionirajo kot desktop. Vecina datotek pa tako ali tako pride iz iztega sourca.

Razlika je le v stabilnosti in reliabilnosti. To je pa res vse kar je. :)

> problem lahko nastane pri dolocenih aplikacijah, ki preverjajo kateri OS lezi odspodaj.

Prav imaš. To so raznorazni nestabilni programi, ki lahko posledično povzročijo crash sistema. Ravno v tem je štos, da je za serverske sisteme vse narejeno bolj sigurno in ne vse na nitkah, tako kot za desktop sisteme domačih uporabnikov, kateri bodo itak še vedno ostali pri Winsih, čeprav se jim sistem 10x na teden sesuje, a pri resnih adminih strežnikov pa temu ni ravno tako. Tukaj se pa MS dosti bolje pazi zaradi konkurence.

> To me spominja na case, ko sem tudi sam na prenosniku uporabljal server OS kot desktop OS;) ampak odkar uporabljam vmware za testiranje sem prenehal s tem...

Moj namen pa sploh ni smisel testiranja. Vendar se je kljub temu po vseh preizkusih do sedaj w2k3 najbolje obnesel. Ampak hvala, ker si delil to doživetje z nami. ;)

> in ce ze iscemo kaksno dlako potem krsis EULA, kar je skoraj isto kot bi imel piratsko verzijo.

Uf, res jaka sila. Če iščemo dlako v jajcu, jo najdemo pri tebi, ker nikjer v EULI ne piše, da ne smejo ostali družinski člani prav tako testirat Evaluation sistema. :)

andrej ::

glede druzinskih clanov in tega pa bo treba malo pri pravnikih preverit. se bom pozanimal kaksno je uradno MS misljenje glede tega ;)

andrej ::

tudi ce je to glede druzinskih clanov res, pades pri: "... solely for purposes of demonstration, testing,
examination and evaluation of the Product" ;)

l0wc4 ::

Vprašanje za Andreja:

A je kakršna koli varianta, da bi kdaj MicroSfot izdal Windows OS kot Freeware. Recimo serverski OS torej Win 2003 Server Freeware, ki ne bi imel MS DNS, Exchangeja ipd.... in bi si namestil Bind, Apache, UW Imap itd....

???

Vem da je glupo vprašanje, samo vseeno. :\

undefined ::

> tudi ce je to glede druzinskih clanov res, pades pri: "... solely for purposes of demonstration, testing,
examination and evaluation of the Product" ;)

Kako da ne? Razloži. ;)

andrej ::

lowcrash: hm, kdo ve kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ce pa bo ze recimo kak ms OS freeware pa mislim, da bodo raje dali svoje zadeve not kot pa od koga drugega. Trenutno pa ni razloga zakaj bi bil katerikoli MS os freeware.

IceMan: ne razumem tvojega vprasanja.Ce pa mislis glede testiranja pa to, pa bi lahko diskutirali kaj vse spada pod "testiranje"...

undefined ::

> Ce pa mislis glede testiranja pa to, pa bi lahko diskutirali kaj vse spada pod "testiranje"...

Itak, tukaj padeš pri tem argumentu. Dovoljeni čas testiranja je 180 dni po katerem se sistem blokira. Nikjer ne piše, kaj v teh 180 dneh lahko počneš pa kaj ne. Seveda se pod "testiranje" ne dopušča ravno serverje za podjetja ali proizvajanje produktov na takšnem sistemu, to je kristalno jasno. Kar pa človek počne doma v prostem času, pa se čisto vse lahko šteje kot "testiranje", če od tega nič ne služi. Kajne? Prav tako pa po moje nikjer v EULA ne piše, kaj oni točno mislijo pod "testiranje", ampak zdrava logika mi pravi, da je to to, kar sem zgoraj napisal. :)

P.S. Tudi nikjer ne piše, da po 180 dneh sistema ne smeš ponovno namestit za ponovni test. ;)

Ziga Dolhar ::

IceMan, oprosti, tvoji argumenti "saj nikjer ne piše, da ne smeš" me ne prepričajo več. Spustil si se na nivo interpretiranja, kjer ti ni moč dokazat oz. "prepovedat" ničesar; to pa ni tudi nivo, na katerem se načeloma interpretirajo pravni odstavki (morda se pa motim).

Že že, piše, da ne smem vlamljat v banke. Ampak nikjer pa ne piše, da tega ne smem storit z Windowsi!
https://dolhar.si/

undefined ::

> to pa ni tudi nivo, na katerem se načeloma interpretirajo pravni odstavki

Kako da ne, kaj pa misliš, da delajo advokati?

> Že že, piše, da ne smem vlamljat v banke. Ampak nikjer pa ne piše, da tega ne smem storit z Windowsi!

To je pa taka blentava primerjava, ki sploh nima nobene veze z ničemer v tej temi. A sem kje pri winsih omenil kakšno vdiranje ali hekanje na kakršenkoli način? Legalno potegnem dol sistem in pač na njem delam karkoli že delam. Denarja iz tega ne služim, torej to več kot opravičeno sodi pod testne namene. Pa če se ti strinjaš, al pa ne, I don't care. :)

Ziga Dolhar ::

V redu, IceMan :-).

--

andrej, vprašanjce. Veš morda, kako bi lahko omejil število istočasnih sej na uporabnika na 1 [v stilu WinXP, le da tam ni ostalo pri "na uporabnika"]? Želel bi, da lahko z isto sejo delam na lokalni mašini ali iz remote lokacije. Hvala :)
https://dolhar.si/

andrej ::

IceMan: se ravno ne strinjam. Ce ti redno spilas spile, beres maile in delas tako kot bi z vsakim sistemom drugace to ocitno ni testiranje.
Aja, EULA pa ti prepoveduje veckratno namestitev. Dobro si preberi EULA.txt.

ToniT ::

@Zigga: Preveri tole.

undefined ::

> se ravno ne strinjam. Ce ti redno spilas spile, beres maile in delas tako kot bi z vsakim sistemom drugace to ocitno ni testiranje.

Zakaj točno ne? Kaj ne spada tudi ravno to pod testiranje? Ni pomembno vedeti, kako novi sistem poganja igre in sprejema mejle (hitrost, učinkovitost, razne napake pri postopkih, etc.)?

> Aja, EULA pa ti prepoveduje veckratno namestitev. Dobro si preberi EULA.txt.

Heheh. Tukaj si me pa dobil. Po pravici povedano, je še ene vrstice nisem prebral... no, razen naslovne vrstice. ;)

andrej ::

IceMan: ti samo preberi celo EULA.txt pa ti bo marsikaj jasno.l Tudi tisto s testiranjem ;)

undefined ::

> ti samo preberi celo EULA.txt pa ti bo marsikaj jasno.l Tudi tisto s testiranjem ;)

Dvomim. Ker če bi bilo res temu tako, bi me ti do sedaj tudi v temu že izpodbil s trdnimi argumenti. ;)

perci ::

IceMan: Preber EULA-o pa pol pametuj, če se ti pa tut to ne da, pa ne tečnari andreju.

undefined ::

Kaj pa tebe spet boli, perci? ;)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47028417 (11851) darkolord
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
907976 (7976) MrStein
»

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1157876 (7876) SunCell
»

Ponovna poplava popravkov

Oddelek: Novice / Varnost
202598 (2598) andrej
»

Najden domnevni avtor MS Blasterja

Oddelek: Novice / Varnost
312316 (2316) dr.J

Več podobnih tem