» »

Najden domnevni avtor MS Blasterja

Najden domnevni avtor MS Blasterja

Slo-Tech - Zveznim službam je v Združenih državah uspelo identificirati, vendar ne aretirati, enega od domnevnih avtorjev internetnega črva Blaster. Prijavil ga je očividec, ki je avtorja zalotil, medtem ko je pisal in testiral nov klon. Njegovega imena še ne poznamo, prav tako so nepoznane ostale podrobnosti. Znana je le njegova starost. 18 let. Še klik.

31 komentarjev

|CyGNUS-x ::

Mlad fant, nimaš kej. Zdej pa še samo upam, da ga bodo lovili tako kot Mitnicka.

The legend is born!

Tody ::

eh če ne zakriješ svojih sledi pol pa tud kurc ! Če pa je ratal pohlepen je pa njegov problem. Narediš enga črva pa da vidiš kolk deleč se bo raznesu. Ne pa da pol najedaš z tem v nedogled. Očividnec je vidu kako je pisal kodo za novega črva yea right :D

pivmik ::

Kako je lahko očividec vidu da je pisal kodo???
Glavno da bodo nekoga kaznovali če je kriv ali ne.

Sicer pa meni je všeč, da prihajajo taki virusi.
LP, Gregor GRE^

undefined ::

CIA bi rekla: mlad fant, inteligenten, socialno nerazvit, hacker... komunist! ;)

daking ::

HeHe @ IceMan :D :D
Your only possession is time...and you are wasting it!

ragnarock ::

... in mu ponudila delovno mesto >:D

Yohan del Sud ::

Še update k tej novici. Ravnokar so na CNN sporočili, da so ga aretirali... Več podrobnosti še vedno nimam. Je pa zabavno, da ga je prijavil "očevidec". Ampak točno tako piše v originalni novici. Vse skupaj zelo skopo vsekakor. Bo pa še zabavno grizljati to kislo kumarico... :)) :\ >:D

||_^_|| ::

picnik: zakaj ti je pa to všeč?

pivmik ::

Všeč mi je da cel svet joče zaradi par KibiBajtov kode.
Vsi na zganjajo paniko jazst pa se smejem!
Pa niti firewalla nimam.
LP, Gregor GRE^

pivmik ::

Evo tukaj linek do še enga članka:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/ar...

Nickname: Teekid
Real Name: Jason Lee Parson
Njegov webpage: http://www.t33kid.com/ NE DELA!
Google Cached page: http://216.239.53.104/search?q=cache:FE...
LP, Gregor GRE^

Tody ::

ljudje se bodo pač naučili uporbljat firewall in antivirusne programe in tudi kak klik več bo padu na windows.update.com>:D

@ljash ::

ja, in Microsoft bo mogu na svoje strežnike naložit Linux, drgač se jim bodo ob preveč prometa sesul....

darkolord ::

em Windows strezniki niso nic bolj svoh kot tisti z linuxom >:D

Person ::

Windows vs Linux ...večna tema...

BTW: Linux se glih tk seseuje.
Let's make something useful!

Malinovc ::

Tut to se mi je ze enkat ali dvakrat zgodilo....

Yohan del Sud ::

Hmm. Da me kdo slučajno ne bo imel za kakega maščevalnega amaterja. Ravno na dan izbruha virusa sem namreč testiral nastavitve novega kabelskega modema (starega je skurila strela s še nekaj komponentami). Torej pustim zadevo prižgano cel dan, da se telemahi špilajo z njo, in ko pridem domov... No simptomi so znani. Skratka če si imel tisti dan Xp-je (+ direkten statičen ip (ampak to najbrž itak ni važno)) povezan v net direktno brez firewalla si ga fasal. Za te zadeve imam sicer linux router (zaradi testiranja tisti dan je šlo vse mimo njega direktno na delovno postajo), ki ga načeloma fino updejtam (trenutno je to clarckconnect 2.0).

Skratka. Smola moja. Pity on Win users (vsaj tiste običajne)...

Kar se pa poba tiče... Mama ga ni imela rada... Le kaj mu je bilo tega treba... Pozornost hoče?:\

Lethal-Angel ::

BigWhale ::

Izsledit nekega avtorja takega worma je prakticno nemogoce. Preden reces keks je okuzeno pol sveta, kje se je pa zacelo je pa precej tezko pogruntat. (Redki so tisti, ki logirajo vse pakete na mrezi :P)

Potrebovali so krivca..

undefined ::

> ja, in Microsoft bo mogu na svoje strežnike naložit Linux, drgač se jim bodo ob preveč prometa sesul....

Če niste prebirali zadnjih testov, je w2k3 server tudi do 1x hitrejši od Linuxa. Torej bi se vse prej sesul ravno Linux. :)

root987 ::

Heh, izdajo popravek, a ga nihče ne DolPotegne...Potem se pa ljudstvo čudi in krega Microsoft. Neumnost in nepazljivost sta tisti stvari, kateri poskrbita za širjenje virusov.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

root987 ::

Iceman: Če imama v mislih iste teste, kateri so bili enkrat objavljeni med novicami(vsaj tako se spomnim - a vseeno ne dam roke v ogenj za to), potem se verjetno tudi spomniš, da takrat niso navedli kako so skonfigurirali sistem, kaj so uporabili ipd. Linux ni samo Install & play...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

xenon74 ::

undefined ::

Novica na SiOLu je zgrešena in zavajajoča. Sledeče je bolj korektno:

Microsoft na svoje računalnike naložil Linux @ 01.08.2003 ob 09:39

Microsoft je pred nedavnim na nekaj svojih računalnikov v Redmondu naložil več izvodov operacijskega sistema Linux in programskih paketov Apache, MySQL in Open LDAP v poizkusu, da bi bolje razumeli prednosti svojega najresnejšega konkurenta. Programje poganjajo na peščici Intelovih delovnih postaj v centru za poslovno upravljanje, ki ga velike poslovne stranke uporabljajo za spoznavanje z Microsoftovim programjem. Zanimiva je novica, da nameravajo v kratkem sestaviti enakovreden sistem, ki bi, namesto programja odprte kode, uporabljal Microsoftovo strežniško in poslovno programsko opremo, s čimer nameravajo dognati kje in kako je linux boljši od njihovih OSov. Projekt je del načrta dokazati uporabnikom, da Linux ne deluje. Ali vsaj, da ne deluje tako dobro kot precenjeni izdelki majhnega mehkega.

Štekaš? :)

T2 ::

IceMan, po moje misli mikrosoft tega blasterja portati na linux in vrniti konkurentu milo za zajfo 8)

dr.J ::

http://www.theregister.co.uk/content/61...

očitno veliki vedo, kaj da je linux hiter in stabilen, sicer ne bi rasel s tako hitrostjo.

Spomnim se tiste primerjave linux:w2k3. Ima kdo link? Mislim, da so w2k3 sfrizirali do konca, linux pa pustili na enem prvih 2.4 kernelov. Za fer primerjavo bi lahko vzeli zadnjo 2.5 ali 2.6-test različico... tako pa je tista primerjava še eno zavajanje.

In evo ti, brzina w2k3 je bila brzina linuxa x 1 ! :D Wau!

Sicer pa za ceno w2k3, se spodobi da dela hitro.

undefined ::

> Mislim, da so w2k3 sfrizirali do konca

A imaš kakšen "tip" (nasvet) kako w2k3 "sfrizirati do konca"? Sam namreč poganjam ta sistem že pol leta, pa nisem našel še nobenih skritih nastavitev. Namreč tako kot se sistem že sam namesti, je že optimalno nastavljen za serverske aplikacije. Nimaš kaj več praskat, tako kot imaš pri Linuxu, kjer lahko tedne in tedne tweakaš, pa še ni enako hitro kot w2k3. >:D

dr.J ::

> A imaš kakšen "tip" (nasvet) kako w2k3 "sfrizirati do konca"?

z winsi se od nt4 ne ukvarjam več, se mi je tovrstni kot žafran drag crap takrat preveč zameril. Do SP4 so bili neuporabni.

Sedaj pa k bistvu:
--------------------
(LinuxWorld) — Microsoft funded and released a new set of benchmarks to follow the debut of its often-renamed Windows 2003 Server. The boys in Redmond are proud as punch of their new baby, whatever its name. They would have the world believe that Windows 2003 Server is twice as fast as Linux, at least when it's used for file serving.
...
--------------------
http://www.linuxworld.com/story/32673.h...

http://www.veritest.com/clients/reports...

da je w2k3 kao hitrejši od linuxa, me nobena od M$ naročena "raziskava" ne bo prepričala, če jo delajo modeli, ki se na linux ne spoznajo (ali pa se ne smejo), pa še toliko manj.

Pred kakimi dvemi leti so prav tako primerjali w2k/IIs ter RH linux/Samba, ampak takrat so w2k nastavljali M$jevci, linux pa RH-tovci. Ker je jasno zmagal linux, sedaj M$ ni hotel enake blamaže.

Pa kot sem rekel prej: primerjati brand new w2k3 s skoraj dve leti starim kernelom z znanimi slabostmi je neresno, rezultat pa znan vnaprej.

Pa naj živijo v zmoti... in veselo plačujejo...

undefined ::

Tebe prepričati, da je w2k3 hitrejši od Linuxa, je ravno tako, kot greenpeaceovca prepričat, da jedrska elektrarna proizvaja 1000x več energije, kot pa hidroelektrarna. ;)

Si pač linux freak in si pristranski, zato s tabo zgubljat besede o primerjavi operacijskih sistemov je brezsmiselno. :)

dr.J ::

IceMan:
tudi ti si pristranski, seveda v smeri Windows, in kritiziraš Linux kot alternativo, ki edina utegne M$ju zbiti monopolistične cene.

Že nekajkrat sem rekel, da se mi zdijo M$ izdelki odločno predragi, in to je moj edini point v primerjavi M$ : Linux. Ostalo je stvar okusa in navad; trenutno pa je na Linuxu tudi bistveno manj težav z virusi in črvi.

Da so se v tisti primerjavi w2k3 izkazali za hitrejše, ne dvomim. Samo izbira sistemov za primerjavo je bila pristranska.

undefined ::

> tudi ti si pristranski, seveda v smeri Windows, in kritiziraš Linux kot alternativo

Jaz imam podlago, ti je nimaš, da lahko kritiziraš winse. Winsi bodo ostali, pa čeprav cenejši. 95% PC uporabnikov je še vedno na Winsih. Kaki 10% teh ima poleg Winsev za testne namene še nameščen Linux, le kak procent ali 2% pa jih dejansko sedi le na Linuxu.

> ki edina utegne M$ju zbiti monopolistične cene.

Temu nič ne oporekam, dvomim pa, da bo M$ res kaj zbil cene na račun Linuxa. Do sedaj jih še ni, le Evaluation verzije je malo bolj razširil.

> Že nekajkrat sem rekel, da se mi zdijo M$ izdelki odločno predragi, in to je moj edini point v primerjavi M$ : Linux.

Zame so bili do zdaj še vedno zastonj. ;)

> Ostalo je stvar okusa in navad; trenutno pa je na Linuxu tudi bistveno manj težav z virusi in črvi.

Jaz v winsih še nikoli nisem mel črva ali virusa... razen mogoče v datoteki, katerega sem sam zavestno dol potegnil. ;)

> Da so se v tisti primerjavi w2k3 izkazali za hitrejše, ne dvomim. Samo izbira sistemov za primerjavo je bila pristranska.

Razloži kako. Prej si rekel, da je bilo krivo le friziranje. Zdaj so krivi že sistemi. Kaj kmalu bodo krivi še upravljalci električne energije v elektrarnah. ;)

dr.J ::

> jaz imam podlago, ti je nimaš, da lahko kritiziraš winse.
In odkod tebi tole o podlagah?

> Zame so bili do zdaj še vedno zastonj. ;)
Nismo vsi tako privilegirani, če se pogovarjamo o legalnem nivoju.

> Jaz v winsih še nikoli nisem mel črva ali virusa...
Tudi jaz ne. Pa tudi pod Linuxom ne.

>> Da so se v tisti primerjavi w2k3 izkazali za hitrejše, ne dvomim. Samo izbira sistemov za >primerjavo je bila pristranska.

> Razloži kako.
Ali nisi sam prebral člankov? Tam je vse razloženo.

> Prej si rekel, da je bilo krivo le friziranje. Zdaj so krivi že sistemi. Kaj kmalu
> bodo krivi še upravljalci električne energije v elektrarnah. ;)

:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvidenje, g. Muster

Oddelek: Sedem umetnosti
414590 (3026) Zmajc

Maksimilijan Vollmeier

Oddelek: Loža
3716727 (8753) zee
»

Aleš Metličar

Oddelek: Loža
4718365 (4889) CaqKa
»

Nateg preko bolhe. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9416394 (12297) Blum
»

Kako dobiti podatke iz drugega diska ki ima XP-je

Oddelek: Pomoč in nasveti
8962 (866) ToniT

Več podobnih tem