» »

NATO in Rusija

NATO in Rusija

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 67
»»

Smrekar1 ::

Temo odpiram kot nadaljevanje debate v temi o Siriji.

Konflikt v Siriji
  • zaklenil: Mavrik ()

Smrekar1 ::

Fritz je izjavil:

Popolnoma napačni zaključki in transpozicija mojih zapisov v nekaj drugega. Intervencija je bila v Gruziji, ne omenjam Ukrajine v tem kontekstu in Gruzijska situacija je izredno podobna Kosovu, le da je za ZDA intervencija proti ZR Jugoslaviji mimo VS OZN nekaj v redu, intervencija Rusije mimo VS OZN proti Gruziji pa nekaj grdega. Toliko o licemerju in dvojnih merilih. Pomembna pa je še ena stvar in to je, kdo je začel kršiti mednarodni red po 1991 in postavil precedens za kasnejše dogodke.


Če Rusija uporablja Kosovo kot precendens pomeni, da ne nasprotuje dogodkom na Kosovu. Temu seveda ni tako, oni želijo da je Kosovo kriminal, Gruzija pa v redu, ker je Kosovo precendens. To je največja hinavščina in licemerstvo v tem kontekstu.

Nadalje, razlik med Kosovim in Gruzijo je koliko jih hočeš. Na Kosovu se je šlo za državo in vlado, ki je v letih pred vojno spodbujala etnično čiščenje in genocid nad prebivalci sosednjih držav. V Gruziji tega seveda ni bilo (čeprav Rusija to je izvajala v Čečeniji). Nadaljnja razlika je kaj se je zgodilo po vojni - Kosovo je dobilo samostojnost in se dejansko obnaša kot samostojna država. V primeru Gruzije je sledila ruska vojaška okupacija pod krinko 'samostojnosti'. Letos so 'lokalne oblasti' 'izglasovale' združitev njihove vojske z rusko, kar jasno kaže kaj se je zgodilo. Primerjave s Kosovim tu sploh ni.

Situacija v Ukrajini je povsem prozorna, saj za razliko od Gruzije in Kosova tam ni bilo nikakršnega etničnega konflikta, temveč so ga pridelali dobesedno ruski specialci in plačanci.

Libija ni bilo samo posredovanje OZN temveč je bila eklatantna kršitev resolucije OZN, ki je dovoljevala samo onemogočanje libijskega vojaškega letalstva oz. no-fly cono, ne pa tudi letalsko podporo upornikom, oboroževanje upornikov in delovanje kopenskih enot nekaterih držav zveze NATO na libijskih tleh.


Ne. Resolucija je zapovedala cono brez poletov in vse druge potrebne ukrepe za zaščito civilistov, razen vojaške okupacije. Ruska interpretacija, da se zračni napadi na libijsko vojsko klasificirajo kot "vojaška okupacija" je, milo rečeno, zelo kreativna. Popoln opis ruske interpretacije bi bil daljši od sto besed in bi vključeval izraze kot so: bajka, pravljica, delirij in več manj laskavih izrazov, ki se nanašajo na inteligenco pisca ruske interpretacije.

http://www.un.org/press/en/2011/sc10200...

In če se vrnem na Sirijo (kolega konspirator ima popolnoma prav, tole je tema o Siriji). Potem je nasilno rušenje režima spodbujeno iz tujine tisti primarni zločin proti miru.


To je res, vendar se sirski režim ne ruši zaradi namenskih pritiskov iz tujine. Do upora je prišlo zaradi katastrofalnega stanja v državi. Do upora je prišlo leta 2011, ker je arabski svet, začenši s pro-zahodno Libijo takrat zajel val nezadovoljstva in uporov, ki se je razširil tudi na Sirijo. Tujci so se začeli vpletati šele ko niso bili več pripravljeni gledati kako bradati glavorezci koljejo civiliste, medtem ko se morajo oni spoprijemati s trumami beguncev.

Tole hudo dobro drži, ampak zate:
Skratka, če vsa dejstva prirediš tako, da podpirajo tvoje namišljene argumente, potem vsekakor lahko živiš v iluziji, da imaš absolutno prav a temu ni tako.


Turško tacanje po drugi državi pa primer dvojnih standardov, saj si Turčija potemtakem zasluži enake sankcije kot Rusija za vmešavanje v notranje zadeve Ukrajine.


Če bo Turčija kdaj napadla sirske vladne sile morda res, odvisno od situacije. Dokler tepejo samo upornike situacija niti slučajno ne bo dovolj podobna, da bi ju lahko obravnavali na enak način.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Smrekar1 ::

Smrekar1 je izjavil:

Do upora je prišlo leta 2011, ker je arabski svet, začenši s pro-zahodno Libijo takrat zajel val nezadovoljstva in uporov,


Tule sem se zatipkal, pravilno je seveda:

Do upora je prišlo leta 2011, ker je arabski svet, začenši s pro-zahodno Tunizijo takrat zajel val nezadovoljstva in uporov,

horsemask ::

eu baje glasoval za eu armijo , kako bo kaj zdej z natom? pa to? če avstrija ni v natu pa je v eu?

fikus_ ::

NATO in EU sta dva paketa. Lahko izbiraš enega ali drugega, ali oba.

Nato je imel smisel po WW2 do razpada ZSSR, sedaj je pa samo še za zaposlovanje starih prdcev, sam sebi namen, učinkovitost pa približno "0".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

NATO in EU sta dva paketa. Lahko izbiraš enega ali drugega, ali oba.


Da. EU je v prvi vrsti gospodarska unija, v drugi vrsti politična in kot zadnje šele vojaška.
NATO je v prvi vrsti vojaško zavezništvo, v drugi vrsti tudi politično, gospodarske koristi so tu povsem posredne (in da, obstajajo).

Skupna vojska EU za NATO pravzaprav ne pomeni ničesar.

Isotropic ::

ironija je, da je rusija hotela v nato okoli 2000, pa so jo odpikali čisto mimogrede.

morbo ::

NATO že 20+ let sistematično obkoljuje Rusijo in sesuva ex-SZ kliente na BV (Libija, Irak, Sirija...)

Putin je bad guy ker se ne pusti popolnoma obkolit z NATO bazami in noče da Sirija postane islamistično gojišče za nadaljnji džihad v Evropo in Kavkaz.

bluefish ::

Torej države, ki "obkoljujejo" Rusijo, ne smejo pristopiti k mednarodni organizaciji, če Rusija ne prikima?

A. Smith ::

bluefish je izjavil:

Torej države, ki "obkoljujejo" Rusijo, ne smejo pristopiti k mednarodni organizaciji, če Rusija ne prikima?


Zelo zanimivo vprašanje odpiraš. Si za kdaj slišal za pojem pogojna suverenost/conditional sovereignity?
Lahko začneš tukaj: https://www.rt.com/politics/putin-finla...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

bluefish ::

Ja, RT. Zadnji odstavek na povezavi je pa itak posebna cvetka.

Smrekar1 ::

A. Smith je izjavil:


Zelo zanimivo vprašanje odpiraš. Si za kdaj slišal za pojem pogojna suverenost/conditional sovereignity?
Lahko začneš tukaj: https://www.rt.com/politics/putin-finla...


Glede na razlog zakaj Finska ni v NATO je to v bistvu odkrita grožnja s totalno vojno, če pomislijo na članstvo. Vedenje na ravni kolonialne velesile 18. stoletja in nevredno Evrope 21. stoletja. Je zdaj jasno zakaj je Rusija poosebljena nevarnost in NATO obramba pred to nevarnostjo?

A. Smith ::

bluefish je izjavil:

Ja, RT. Zadnji odstavek na povezavi je pa itak posebna cvetka.


Evo drugih virov. Ne morem verjeti, da dvomiš v tole.
http://www.reuters.com/article/us-russi...
http://yle.fi/uutiset/osasto/news/putin...
http://www.washingtontimes.com/news/201...
http://www.dailymail.co.uk/news/article...

In pa še stavek ali dva od Fincev samih.
https://www.quora.com/Why-is-Finland-no...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Smrekar1 ::

A. Smith je izjavil:


Evo drugih virov. Ne morem verjeti, da dvomiš v tole.


Tu nihče ne dvomi, da Rusija res grozi Finski.

Kako je to argument da ta ne gre v NATO je večji problem. K sreči tvoj.

Tisti quora je pomenljiv, sploh argumenti proti NATO:

- If we were in Nato, there would be an immediate call to reduce our military capacity with a "let americans and other allies handle it" attitude. Many finns who would otherwise want to join Nato don't want to because they fear that it would lead to us losing our capacity to defend our own territory on our own.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Smrekar1 ::

Tu sta dva zanimiva prispevka, ki kažeta na to kako obupani so pravzaprav Rusi.

http://www.nytimes.com/2016/11/26/world...

Ruski plačanec je zapel kot ptičica:

Since then, however, Mr. Sindjelic, has begun talking. He was held for three weeks in the Spuz Correctional Facility, a red brick detention center north of Podgorica, and then released this past week as a "protected witness." . He has told investigators about his visit to Moscow, about sophisticated encrypted telephones and about the more than $200,000 he says he was given as a down payment for his role as a recruiter of muscle for the operation, people close to the investigation said.

https://www.rt.com/politics/368146-russ...

Rusi grozijo sosedam, ki bi šle v NATO, z jedrskim orožjem. To običajno ohladi odnose in te države bodo kvječemu še bolj intenzivno iskale alternativo Rusiji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Starodavni ::

Ko začneš groziti sosedam z jedrskim napadom, ker razmišljao ali pa si želijo vstopiti v NATO, potem je jasno koliko je ura.

Rusom ni in nikoli ni za zaupati, takrat moraš pač razmisliti o spremembi načrtov.

izredno nespoštljivo in nesramno je, da tebi kot majhni državi grozi en velik bully Rusija, ki ima veliko več vojske in jedrsko orožje.

Če bi Rusi bili toliko bolj pametni prej v preteklosti bi pač rekli, pojdite v NATO, ne briga nas, še boljše pa bi bilo, če ne bi izvajali take retorike, da bi te države bile primorane iti v NATO. A ko jim ne moreš zajamčiti, da ne boš se vtikal v njihove zadeve, potem moraš iti v NATO in si s tem izboljšati pogajalsko pozicijo.

Vsi dobro vemo, kako se je z Ukrajino končalo, ko ni članica NATA.

- kršitev budimpeštskega memoranduma
- aneksija Krima s prirejenim referendumom
- Štala v Donbassu in Luhansku, ko so "plačance" in "dopustnike" filali z ruskim orožjem brez oznak.
- Da o vtikanju v politiko Ukrajine ne govorim, ko so inštalirali vlade, ki so bile izrazito pro-rusko usmerjene in je bilo ogromno korupcije.

Zelo verjetno bi bilo Ukrajini prihranjeno vse, če bi bila članica NATA. Še več, če se Rusija ne bi s takimi bedarijai vtikovala v Ukrajino in ohranila neke normalne državne odnose, tudi Ukrajina ne bi čutila potrebe po vstopu v EU in NATO, temveč bi ostala in sodelovala z Rusijo.

A samo kaj, ko so države, ki se ekonomsko povežejo z Rusijo v veliko slabši poziciji, kot če se usmerijo proti Kitajski ali še boljše EU.

Rusofili pa nakladajo, da je vse to zarota američanov, nata in eu ter kitajske z namenom oslabiti in uničiti Rusijo.

Resnica pa je veliko bolj kruta in boleča, v resnici se Rusija samo sebe uničuje in izgublja zaveznike ravno zaradi neumnih in obupanih potez.

Dvakrat je že Rusija naredila takšne napake in tudi v tretje jih bo naredila. Te Ruse nič ne izuči, nujno bi se morali oni učiti in spoznati z zgodovino ter kako preprečiti napake, ki so vodile v propad ruskega carstva, sovjetske rusije in zdaj putinove rusije.

Smrekar1 ::

Starodavni je izjavil:


Dvakrat je že Rusija naredila takšne napake in tudi v tretje jih bo naredila. Te Ruse nič ne izuči, nujno bi se morali oni učiti in spoznati z zgodovino ter kako preprečiti napake, ki so vodile v propad ruskega carstva, sovjetske rusije in zdaj putinove rusije.


Točno tako. Rusi so že tretjič v stotih letih na robu istega prepada, vsakič zaradi točno istih napak. Rusija ni več velesila, je kvječemu regionalna sila in še to se zakvačka v trenutku ko cena nafte pade iz zgodovinsko neverjetnih višin na zgolj nadpovprečno visoko raven. Dejansko je država v podobni situaciji kot VB in Francija med Sueško krizo. Britanci in Francozi so odgovorili časom primerno, Rusi nikakor.

Težko vidim scenarij, ki za Rusijo dolgoročno ni katastrofalen. Obkrožati se s sovražnimi državami pač ni obrambna strategija.

mtosev ::

jaz putinovi rusiji tud nič ne zaupam. kje so časi Yeltsina kateri ni bil tak nor kot Putin
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Scaramouche ::

Smrekar1 je izjavil:

Starodavni je izjavil:


Dvakrat je že Rusija naredila takšne napake in tudi v tretje jih bo naredila. Te Ruse nič ne izuči, nujno bi se morali oni učiti in spoznati z zgodovino ter kako preprečiti napake, ki so vodile v propad ruskega carstva, sovjetske rusije in zdaj putinove rusije.


Točno tako. Rusi so že tretjič v stotih letih na robu istega prepada, vsakič zaradi točno istih napak. Rusija ni več velesila, je kvječemu regionalna sila in še to se zakvačka v trenutku ko cena nafte pade iz zgodovinsko neverjetnih višin na zgolj nadpovprečno visoko raven. Dejansko je država v podobni situaciji kot VB in Francija med Sueško krizo. Britanci in Francozi so odgovorili časom primerno, Rusi nikakor.

Težko vidim scenarij, ki za Rusijo dolgoročno ni katastrofalen. Obkrožati se s sovražnimi državami pač ni obrambna strategija.



dej ne me smehat..

Naj rusi enako naredijo in dajo vojsko v Mexico in je defcon 1 takoj!

zdej pa hitro deskreditiraj ker je RT posnel dva američana...


Rusija ima samo en problem in to je da ni tako velika ekonomska sila, ker če bi bila bi delala to kar Ameri delajo, harajo po celem svetu..

Rusi so vedeli da Ameri hočejo Ukrajino, zato se je sranje začelo, imajo oni svojo obveščevalno, če bi jo hoteli toliko časa bi jo že prej napadli..

Samo se NATO pomika proti Rusiji in ne obratno!

bluefish ::

Zakaj pa ne obratno? Zakaj Rusija ne ponudi mejnim državam članstva v neki svoji organizaciji?

Brane22 ::

Smrekar1 je izjavil:

Tu sta dva zanimiva prispevka, ki kažeta na to kako obupani so pravzaprav Rusi.

Ruski plačanec je zapel kot ptičica:


Če je kdo videti obupan, si to rpedvsem ti. Vlečeš novice od vsepovsod in jih quotaš delno, samo tisti del, ki ti odgovarja.

Zakaj ne povzameš tistega dela o "nevarnih terorstih", katere so ujeli ? Bivši šef srpske policije v zadnjem stadiju raka na bezgavkah mislim, par penzionerjev z resnimi problemi z gibanjem itd. Farsa.

Scaramouche ::

bluefish je izjavil:

Zakaj pa ne obratno? Zakaj Rusija ne ponudi mejnim državam članstva v neki svoji organizaciji?


Sej imajo neke države v svojem članstvu,samo je Ukrajina sigurno dobila lep denar za to da bo v članstvu NATA, Ameri pa še eno lokacijo kjer bodo svoje rakete namestili, pa niso Rusi neumni da bodo kar tako pustili da jih strateško obkolijo.

Smrekar1 ::

Scaramouche je izjavil:


Sej imajo neke države v svojem članstvu,samo je Ukrajina sigurno dobila lep denar za to da bo v članstvu NATA,


Dokazi? Edino kar je dokazano so ruska politična posojila Ukrajini, da se ne povezuje z Zahodom.

Ameri pa še eno lokacijo kjer bodo svoje rakete namestili, pa niso Rusi neumni da bodo kar tako pustili da jih strateško obkolijo.


To se je zgodilo že zdavnaj. Njihova dejanja to samo še pohitrijo. Če se te sosednje bojijo bodo naravno gravitirali k zavezništvu s tvojim nasprotnikom. Zakaj pa misliš, da Rusija niti v sanjah ne more dobiti vojaških baz v Mehiki? Za začetek zato, ker se Mehika ne boji napada ZDA. Preprosteje od pasulja, za Rusijo pa očitno jedrska fizika in raketna znanost.

Brane22 ::

Aja, pa lahkobi povedal tudi kaj o timingu.

Šlo je za to, da je kriminalni premier ČG poskušal na vsak način slednjo zvleči v NATO, ne glede na to, da je večina prebivalstva proti. Referendumu se tip izogiba kot vampir svetlobi.

Na koncu je prišel na to, da njegova "demokratična" ( katera že, SEDMA zapored ?) pomeni avtomatsko da gredo v NATO. Je le en "problemček". Kljub vsej plačani pomoči in svetovalcev za masiranje javnega mnenja, ki imajo jasno odprt svoj inštitut za atlantske integtracije itd ne morejo in ne mroejo prevesiti tehtnice v svojo stran.

In kaj se zgodi ? Čudežno upadejo teroristi z namenom skenjati đetića ravno pred volitvami, točno toliko,d a jih lahko dajo v lisicah pred kamere in označijo kot ruski napad.

Ta prevara nekoliko pomaga, vendar Đukanović še vedno obtiči daleč od večine, ki jo rabi.

D3m ::

Bolje, če bi zaupanje doma najprej popravili ne pa, da rečemo kateremu ne zaupamo (Rusija, ZDA in podobno).
|HP EliteBook|R5 6650U|

Smrekar1 ::

Brane22 je izjavil:

Aja, pa lahkobi povedal tudi kaj o timingu.

Šlo je za to, da je kriminalni premier ČG poskušal na vsak način slednjo zvleči v NATO, ne glede na to, da je večina prebivalstva proti.


Ja, totalno.

Accession of Montenegro to NATO @ Wikipedia

Logična opcija ima majhno prednost pred populisti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Scaramouche ::


Dokazi? Edino kar je dokazano so ruska politična posojila Ukrajini, da se ne povezuje z Zahodom.


na ameriškiem sodišču te lahko obsodijo če določijo da si imel namen, smešno je misliti da bodo Ameri imeli tam baze pa da ne bodo hoteli tudi del njihove ekonomije in obratno...



To se je zgodilo že zdavnaj. Njihova dejanja to samo še pohitrijo. Če se te sosednje bojijo bodo naravno gravitirali k zavezništvu s tvojim nasprotnikom. Zakaj pa misliš, da Rusija niti v sanjah ne more dobiti vojaških baz v Mehiki? Za začetek zato, ker se Mehika ne boji napada ZDA. Preprosteje od pasulja, za Rusijo pa očitno jedrska fizika in raketna znanost.


Kaj so jim pa Rusi delali do sedaj, so jih tedensko bombardirali?

Rusija nima baze v mehiki, jih je pa imela v Kubi in to je praktično vodilo v nuklearni spopad.

Rusi so odšli, Ameri se pa zdaj obnašajo kot da smo sredi takega spopada.

Nepraktično in zelo neprimerno.

Slovenija je pa še bolj neumna, pustili smo jim da gradijo bazo tukaj ko pa je Aviano nekaj km stran.

Povej mi, kdo ogroža tako majhno državo da moramo imeti bazo NATA tukaj?

Rusi?

D3m ::

V SLO je NATO baza?

Z američani?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Smrekar1 ::

Scaramouche je izjavil:


na ameriškiem sodišču te lahko obsodijo če določijo da si imel namen, smešno je misliti da bodo Ameri imeli tam baze pa da ne bodo hoteli tudi del njihove ekonomije in obratno...


Prosim navedi vse ameriške vojaške baze v Sloveniji in katere dele ekonomije so nam po članstvu vzeli. Ne pozabi na povezave.

Kaj so jim pa Rusi delali do sedaj, so jih tedensko bombardirali?


Ne vem, vprašaj njih. Vsekakor se jim je edino logično včlaniti v NATO, ki jih obkroža. Zakaj bi bili izolirana in bankrotirana ruska izpostava? Saj ne bodo imeli nič od tega.

Slovenija je pa še bolj neumna, pustili smo jim da gradijo bazo tukaj ko pa je Aviano nekaj km stran.

Povej mi, kdo ogroža tako majhno državo da moramo imeti bazo NATA tukaj?

Rusi?


Vojaška baza NATO v praksi pomeni, da ima država nekaj sto do nekaj tisoč permanentnih turistov. Kakorkoli, baze žal nimamo. Povej mi zakaj lažeš.

Brane22 ::

Smrekar1 je izjavil:



Accession of Montenegro to NATO @ Wikipedia

Logična opcija ima majhno prednost pred populisti.


Kakovost teh opinion poollov je legendarna. Sploh kjer so zraven nevidni pomagači.
Nazadnje smo jo lahko videli samo par dni nazaj na svežih volitvah v samem Mordorju.

Trump je mel, kolk že promilov možnosti za zmago ?


Iz tega se tudi vidi zakaj bežijo od referenduma, oziroma vaj zakaj bežijo od njega zdaj - ker teren še ni pripravljen. Do takrat pa masirajo folk s poll-i...

Smrekar1 ::

Brane22 je izjavil:

[
Kakovost teh opinion poollov je legendarna.


To pa res, ja. Še bolj legendarna je pa vsevednost nekaterih nabijačev, ki lahko pravilno ocenijo kako mislijo prebivalci države brez da bi sploh kogarkoli kaj vprašali.

Brane22 je izjavil:


Trump je mel, kolk že promilov možnosti za zmago ?


28,6%, oziroma 286 promilov.

http://projects.fivethirtyeight.com/201...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Scaramouche ::

Prosim navedi vse ameriške vojaške baze v Sloveniji in katere dele ekonomije so nam po članstvu vzeli. Ne pozabi na povezave.


Nam nimajo kaj vzet, smo premajhni, samo dobijo strateško prednost !





Vojaška baza NATO v praksi pomeni, da ima država nekaj sto do nekaj tisoč permanentnih turistov. Kakorkoli, baze žal nimamo. Povej mi zakaj lažeš.


http://www.dolenjskilist.si/2016/08/25/...

res je da ni Aviano,samo so plani že postavljeni!

Scaramouche je izjavil:

Prosim navedi vse ameriške vojaške baze v Sloveniji in katere dele ekonomije so nam po članstvu vzeli. Ne pozabi na povezave.


Nam nimajo kaj vzet, smo premajhni, samo dobijo strateško prednost !





Vojaška baza NATO v praksi pomeni, da ima država nekaj sto do nekaj tisoč permanentnih turistov. Kakorkoli, baze žal nimamo. Povej mi zakaj lažeš.


http://www.dolenjskilist.si/2016/08/25/...

res je da ni Aviano,samo so plani že postavljeni!



Glede naložbe v prenovo letališča je Lacko dejal, da so ga uspeli prenoviti in opremiti z manj denarja, kot so sprva načrtovali. Naložbo so namreč ocenili na 80 milijonov evrov, od česar bi polovico denarja prispevala zveza Nato. Med prenovo jim je slovenski delež uspelo znižati na 26 milijonov evrov, zveza Nato pa je na koncu prispevala nekaj več kot 40 milijonov evrov.


https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/na...

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

Smrekar1 je izjavil:



28,6%, oziroma 286 promilov.

http://projects.fivethirtyeight.com/201...



To ne odgovarja CNN-ovim cifram niti približno. Nazadnej so imeli cifro od manj kot 1%.

Smrekar1 je izjavil:


To pa res, ja. Še bolj legendarna je pa vsevednost nekaterih nabijačev, ki lahko pravilno ocenijo kako mislijo prebivalci države brez da bi sploh kogarkoli kaj vprašali.


My point exactly. Zato pričakujem referendum. V vsaj približno poštenih okoliščinah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Smurf ::

@Scaramouche

Nisi odgovoril Smrekar1. Se enkrat, kje v Sloveniji je NATO baza (ker Cerklje to ni)?

Scaramouche ::

Smurf je izjavil:

@Scaramouche

Nisi odgovoril Smrekar1. Se enkrat, kje v Sloveniji je NATO baza (ker Cerklje to ni)?


Torej če ti dobiš v svoj mali kraj mini Mercator,to ni Mercator ker ni hiper?

Zakaj je NATO dal denar?

bo več letal čez nekaj let tam ali manj?

Smurf ::

Scaramouche je izjavil:

Smurf je izjavil:

@Scaramouche

Nisi odgovoril Smrekar1. Se enkrat, kje v Sloveniji je NATO baza (ker Cerklje to ni)?


Torej če ti dobiš v svoj mali kraj mini Mercator,to ni Mercator ker ni hiper?

Zakaj je NATO dal denar?

bo več letal čez nekaj let tam ali manj?

Slaba primerjava. Cerklje ni niti mini NATO baza.

Dobra primerjava bi bila, da ce pride prijatelj meni na obisk, se ne pomeni, da tam zivi. NATO je imel tam vaje, takrat so postavili sotore, po vajah so odsli (tam ni sedaj nobenega ameriskega vojaka).

NATO je dal denar zato, da imajo tukaj na voljo se neko backup letalisce. Kar se ne pomeni, da je to NATO baza.

Scaramouche ::


NATO je dal denar zato, da imajo tukaj na voljo se neko backup letalisce. Kar se ne pomeni, da je to NATO baza.


ampak to je zdaj komedija.

torej če jaz ne morem streljati z mojega okna in rabim sosedovega, to ni več pomembno ker logistično tam ne živim..

Kot drugo, niso neumni, da bo 40mil skeširali pa da ne bo tam posledično več vaj in čez kako desetletje permanentna baza.

Imajo oni že izkušnje! da bi postaviti veliko bazo bi takoj pomenilo strah za prebivalce, seveda bodo sprva samo vsake tok prišli, da se vsi navadijo na prisotnost letal..

In tudi če nebi, je to že baza, ker ne rabiš nevem koliko vojakov da to je!
če imam jaz bazo na na Antarktiki in ni tam nobenega in jo uporabljam par krat letno je to še vedno baza.

Res, to je smešnica postala kako branite svoj položaj!

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

A. Smith je izjavil:


Zelo zanimivo vprašanje odpiraš. Si za kdaj slišal za pojem pogojna suverenost/conditional sovereignity?
Lahko začneš tukaj: https://www.rt.com/politics/putin-finla...


Glede na razlog zakaj Finska ni v NATO je to v bistvu odkrita grožnja s totalno vojno, če pomislijo na članstvo. Vedenje na ravni kolonialne velesile 18. stoletja in nevredno Evrope 21. stoletja. Je zdaj jasno zakaj je Rusija poosebljena nevarnost in NATO obramba pred to nevarnostjo?

Ejga.

Ni to več leto 1960...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

D3m ::

LOL. Eni pa živijo v preteklosti.

Za živce nekaterim priporočam C&C Red Alert serijo. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Smurf ::

Scaramouche je izjavil:


NATO je dal denar zato, da imajo tukaj na voljo se neko backup letalisce. Kar se ne pomeni, da je to NATO baza.


ampak to je zdaj komedija.

torej če jaz ne morem streljati z mojega okna in rabim sosedovega, to ni več pomembno ker logistično tam ne živim..

Kot drugo, niso neumni, da bo 40mil skeširali pa da ne bo tam posledično več vaj in čez kako desetletje permanentna baza.

Imajo oni že izkušnje! da bi postaviti veliko bazo bi takoj pomenilo strah za prebivalce, seveda bodo sprva samo vsake tok prišli, da se vsi navadijo na prisotnost letal..

In tudi če nebi, je to že baza, ker ne rabiš nevem koliko vojakov da to je!
če imam jaz bazo na na Antarktiki in ni tam nobenega in jo uporabljam par krat letno je to še vedno baza.

Res, to je smešnica postala kako branite svoj položaj!

40mil je drobiz.

In spet imas slabe primerjave. Ne to ni baza (ne vem zakaj sedaj govoris za prihodnost, govorimo o trenutni situaciji), po nobeni definiciji (razen tvoji).

Scaramouche ::


40mil je drobiz.

In spet imas slabe primerjave. Ne to ni baza (ne vem zakaj sedaj govoris za prihodnost, govorimo o trenutni situaciji), po nobeni definiciji (razen tvoji).


Dokaze imamo, denar imamo, prenovljeno letališče, ti pa kar naprej lapaj da jih ni...

Seveda bo pa čas pokazal kako velik projekt to je.

Oni seveda ne rabijo tukaj veliko bazo, imajo Aviano, to pa ne pomeni ker je naša majhna da to ni baza, tudi če jo bodo rabili za občasne vaje, v člansku se vidi da tudi več kot to!

očitno trolaš

http://www.sloveniatimes.com/slovenia-u...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Smurf ()

bluefish ::

Saj to veš, da je Slovenija članica NATA?

Scaramouche ::

bluefish je izjavil:

Saj to veš, da je Slovenija članica NATA?


res je, samo ne govorimo o tem, sledi debato!

ta dva govorita da nimamo NATO baze tukaj!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Smurf ::

Predlagal izbris, ker kljub vecim postom se zmeraj nisi uspel utemeljiti, da gre za NATO bazo. Niti ne locis med vojasko bazo in Nato bazo. Na internetu imas nesteto linkov, ki nastejejo NATO (Ameriske) baze, Slovenije ni med njimi.

Pac si se motil, gremo naprej z debato.

Scaramouche ::

Smurf je izjavil:

Predlagal izbris, ker kljub vecim postom se zmeraj nisi uspel utemeljiti, da gre za NATO bazo. Niti ne locis med vojasko bazo in Nato bazo. Na internetu imas nesteto linkov, ki nastejejo NATO (Ameriske) baze, Slovenije ni med njimi.

Pac si se motil, gremo naprej z debato.



Defence Minister Roman Jakič signed a contract with a consortium of local construction companies on Monday for upgrading Slovenia's sole military airport at Cerklje ob Krki with an apron. The upgrade, allowing the airbase to serve for NATO support, will cost EUR 8.3m, which is to be covered fully by NATO

jaz dajem dokaze, ti trolaš, predlagaj izbris sebi!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Smurf ::

Cestitam ze tretjic (cetrtic?) si objavil zapis, da je NATO financiral nase vojasko letalisce.

Se enkrat, s tem letalisce ni postalo NATO vojaska baza.

Sej zadeva je preprosta objavi enega izmed spiskov NATO baz, kjer je gor tudi Slovenija.

Scaramouche ::

Smurf je izjavil:

Cestitam ze tretjic (cetrtic?) si objavil zapis, da je NATO financiral nase vojasko letalisce.

Se enkrat, s tem letalisce ni postalo NATO vojaska baza.

Sej zadeva je preprosta objavi enega izmed spiskov NATO baz, kjer je gor tudi Slovenija.


Ja obstajajo baze, ki so velike, ta očitno ni, če je NATO nekaj financiral, je to naredil zaradi česa?

Da nam naredi uslugo ali njim(amerom)?

Torej ta se bo uporabljala za podporo NATA, je potem kaj? BAZA za gledanje NATOvih letal ki se tukaj sprehajajo?
ampak še vedno ni baza?

Klasifikacija te mede, mene pa zanima samo namen.

To je kot da bi rekel da undercover cop ni cop ker nima policijske obleke...

Provide host nation support in relation to aviation activities for NATO purposes.


http://www.slovenskavojska.si/en/struct...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

Pac-Man ::

Scaramouche je izjavil:

Naj rusi enako naredijo in dajo vojsko v Mexico in je defcon 1 takoj!

Mehika in Estonija nista poziciji na šahovnici, kamor postaviš svojega kmeta, ker se ti to zdi taktično ustrezno, ampak suvereni državi. Estonija vabi NATO sile, Mehika pa ne kaže nobene želje po gostitvi ruske vojske, saj jim to enostavno ni v interesu.

Priporočam v branje:
https://nobsrussia.com/2016/05/27/what-...

No ja, morda se bo s predsednikom Trumpom kaj spremenilo.>:D


Rusija ima samo en problem in to je da ni tako velika ekonomska sila, ker če bi bila bi delala to kar Ameri delajo, harajo po celem svetu..

En in bistven problem, pred katerim si zatiskajo oči.

Putka ima tudi samo en problem - vertikalno je omejen na 160cm, sicer bi bil 100% prvak NBA. Kako krut je ta svet.:(

Scaramouche ::

Mehika pa ne kaže nobene želje po gostitvi ruske vojske, saj jim to enostavno ni v interesu.


To se strinjam, samo se moraš vprašati ali je ta interes zunanji ali notranji!

Kubanci so hoteli Ruse, tako da je legitimno vprašati, ali bi Ameri stali mirno če bi naenkrat spet videli ruska oporišča?

gre se za vprašanje enakosti, ne pa ali je Mehika interesent.

Ali se splača v imenu varnosti EU, Rusijo totalno izolirati,dovoliti Amerom da pridejo z svojimi letali na vse meje njihovega ozemlja in potem ko bo par incidentov kriviti Ruse da so živčni?
bi to isto šlo če bi se enako dogajalo na meji z Ameriko?

Bi Američanom rekli da so živčni?

Pac-Man ::

@NATO baza

LOL.

Par Pilatusov v komercialnem hangarju.

««
«
1 / 67
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skripal (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13129753 (15502) Pac-Man

Dr. Drumpflove (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Problemi človeštva
1787248051 (208070) OmegaBlue

Več podobnih tem