Forum » Navijanje » težave z navijanjem
težave z navijanjem
snakemaster ::
Dolgo časa mi ni uspelo naviti računalnika karkoli sem nastavil ali probal sistem je bil nestabilen, moje komponente so:
gigabyte p43-es3g v1.0
Intel core 2 dou e8400
amd(ati) hd 5850
LC 560W LC6560GP3
ram DDR2: transcend information 2gb, kingstone 2gb
Prekratkim sem ugotovil da je bil problem v nastavitvah za vcore voltage v biosu, katero koli vrednost sem nastavil očitno ni prijela kar sem potrdil z hw monitorjem in pozneje sem voltažo uspel popraviti z Easy Tune6. Predhodno sem že probal naviti samo s tem programom a ni uspelo ker sem takrat spreminjal nastavitve samo s tem program in nič v biosu, Ugotovil sem da če spremenim vse kar je možno v biosu in potem s tem programom prepišem nastavitve še enkrat, da se voltaža popravi je navijanje uspelo.
Problem s tem imam da dokler se mi windows ne zažene, računalnik ne dela na optimalnih nastavitvah. Problem je v glavnem da imam dva različna ram pomnilnika (2x2gb) in zato pustim da sistem avtomatsko nastavi timing v biosu, sem že razmišljal da bi ročno nastavil nastavitve na to kar mi cpu-z kaže ko je sitem navit a mi žal ne pokaže vseh možnih nastavitev, ki so v advanced timing control (bios).
Zanima če je v redu pustiti nastavitve za ram ki jih cpuz ne kaže na miru. Če je potem bi jaz nastavil v biosu samo primerne pred-nastavite in računalnik navil z programom da se frekvenca in vcore voltaža spremenita istočasno.
Če kdo ve za kaj mi bios nastavitev za vcore voltažo ne prime bi tudi pomagalo, in če prejšnji način navijanje lahko povzroči tudi kakšne težave.
(Imel sem neka ponovnih zagonov a nisem uspel ugotoviti, kaj je bil problem saj so se zgodili tudi preden sem navil sitem in zdaj predvidevam, da je bil kriv trdi disk saj mi je prekratkim popolnoma odpovedal)
gigabyte p43-es3g v1.0
Intel core 2 dou e8400
amd(ati) hd 5850
LC 560W LC6560GP3
ram DDR2: transcend information 2gb, kingstone 2gb
Prekratkim sem ugotovil da je bil problem v nastavitvah za vcore voltage v biosu, katero koli vrednost sem nastavil očitno ni prijela kar sem potrdil z hw monitorjem in pozneje sem voltažo uspel popraviti z Easy Tune6. Predhodno sem že probal naviti samo s tem programom a ni uspelo ker sem takrat spreminjal nastavitve samo s tem program in nič v biosu, Ugotovil sem da če spremenim vse kar je možno v biosu in potem s tem programom prepišem nastavitve še enkrat, da se voltaža popravi je navijanje uspelo.
Problem s tem imam da dokler se mi windows ne zažene, računalnik ne dela na optimalnih nastavitvah. Problem je v glavnem da imam dva različna ram pomnilnika (2x2gb) in zato pustim da sistem avtomatsko nastavi timing v biosu, sem že razmišljal da bi ročno nastavil nastavitve na to kar mi cpu-z kaže ko je sitem navit a mi žal ne pokaže vseh možnih nastavitev, ki so v advanced timing control (bios).
Zanima če je v redu pustiti nastavitve za ram ki jih cpuz ne kaže na miru. Če je potem bi jaz nastavil v biosu samo primerne pred-nastavite in računalnik navil z programom da se frekvenca in vcore voltaža spremenita istočasno.
Če kdo ve za kaj mi bios nastavitev za vcore voltažo ne prime bi tudi pomagalo, in če prejšnji način navijanje lahko povzroči tudi kakšne težave.
(Imel sem neka ponovnih zagonov a nisem uspel ugotoviti, kaj je bil problem saj so se zgodili tudi preden sem navil sitem in zdaj predvidevam, da je bil kriv trdi disk saj mi je prekratkim popolnoma odpovedal)
- spremenil: snakemaster ()
hojnikb ::
prvo se vprašaj, zakaj bi to antiko sploh navijal.
na res ceneni plati no less.
na res ceneni plati no less.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Če ne bi rabil navijati ta antike potem ne bi spraševal.
Upam, da bom dobil resen odgovor na moje vprašanje.
Glede vcore voltage sem danes nekaj prebral da gre mogoče za težavo z PSU, sprašujem ali je možno da bi slab PSU onemogoči dodatno voltažo, ko jo spremnim v biosu?
Upam, da bom dobil resen odgovor na moje vprašanje.
Glede vcore voltage sem danes nekaj prebral da gre mogoče za težavo z PSU, sprašujem ali je možno da bi slab PSU onemogoči dodatno voltažo, ko jo spremnim v biosu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: snakemaster ()
ssd dodaj bo vec haska kot pa navijanje tega. plata ma 3 fazno napajanje, tko da je kakrsno koli navijanje samomor za vrmje
ce pa ze mislis stopit vrmje na tej plati pa naredi tako...
frekvence ramov spusti cimnizje oz. nastavi delilnik fsb/dram na 1:1
pcie frekvenco obvezno na 100mhz
northbridge voltaza za eno stopnicko visje
potem pa pocasi dviguj fsb. mind you, ce mas 667mhz rame, bos tezko kaj navil, ker so ze z 1:1 delilnikom na svoji maks delarirani frekvenci.
ce pa ze mislis stopit vrmje na tej plati pa naredi tako...
frekvence ramov spusti cimnizje oz. nastavi delilnik fsb/dram na 1:1
pcie frekvenco obvezno na 100mhz
northbridge voltaza za eno stopnicko visje
potem pa pocasi dviguj fsb. mind you, ce mas 667mhz rame, bos tezko kaj navil, ker so ze z 1:1 delilnikom na svoji maks delarirani frekvenci.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
dottor ::
Vzami kak Q6600, ga dobiš za 20-25€ in boš mel mir še en čas
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
galu ::
Tu maš nekej nastavitev, kere okvirno pridejo v upoštev tudi za tvoj CPU: http://www.overclock.net/t/1123529/q660...
Ne škodi tudi flashati novejšega BIOS-a, če praviš, da maš probleme z nastavljanjem voltaže.
Drugače pa latence RAM-a v vsakdanji uporabi nimajo nekega efekta, zato ne izgubljaj časa s tem.
Ne škodi tudi flashati novejšega BIOS-a, če praviš, da maš probleme z nastavljanjem voltaže.
Drugače pa latence RAM-a v vsakdanji uporabi nimajo nekega efekta, zato ne izgubljaj časa s tem.
Tako to gre.
mogoce pa plata namenoma ne pusti dvigovat voltaze, da nebi kekci stopil vrmjov.... again, 3 phase vrm sklop.
#brezpodpisa
Zakaj nebi Quada gor metal? Zadeva je ratala hudo poceni in če se rabi več jeder in ni dnarja je smiselen nakup. Sam sem nadgradil "server" z njim in imam namen uzet še enega za v LAN/HTPC mašino
Bios je flashan, in potem ko je trdi disk odpovedal sem kupil ssd, problem je le kašna občasna igra, ki ob navitem procesorju dela okaj a zdaj si ne upam navijati, ker ne vem kaj z matično narobe, možno je tudi da je zaradi navijanja odpovedal trdi disk, čeprav ne vem kako bi bilo to možno (možnost je).
Sem gledal za več jedrne procesorje Q9xxx serijo in pa modane strežniške CPU na socket 775, a je spet problem da ne vem kaj z matično narobe. Nočem kupovati nekaj kar bo neuporabno če matična odpove.
Sem gledal za več jedrne procesorje Q9xxx serijo in pa modane strežniške CPU na socket 775, a je spet problem da ne vem kaj z matično narobe. Nočem kupovati nekaj kar bo neuporabno če matična odpove.
Q9xxx serija se niti ne splača neki dosti glede na ceno ki jo držijo, tako da je Q6600 vrh glave
Če bi imel BF1 bi lahko komot proval, bi v server vrgu mojo 280X in svoj napajalnik in bi fural na Q6600 in 4GB rama
Blinder ::
Mogoce kak bug v gigabyte plosci. Poglej na netu, ce so se drugi lastniki take plosce imeli enake probleme.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri navijanju i7 procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6094 (4661) | mysly |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20683 (9566) | ZaLoMaT |
» | Core 2 quad q6600 do ==> 3.6 GhzOddelek: Navijanje | 1855 (1602) | yanez666 |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24667 (19357) | Jst |
» | Optimizacija OC nastavitevOddelek: Navijanje | 1760 (1461) | 51M3K |