» »

Google Pixel

Google Pixel

««
59 / 77
»»

ZveeZ ::

Boobiz je izjavil:

Both new Google Pixel 8 phones come with ... a promise of 7 years of OS and security updates, which is the longest in the Android realm.

To je to.

Če niso grandiozno zajebali menjave baterijo (oz. je nasploh repairability vsaj neka srednja žalost), kot samo Goolag zna, potem smo končno na pravi poti.

To je le dobra marketing poteza.
V RL bo telefon obsolete cez 5 let.
Kako uporaben bi se vam danes zdel npr Pixel XL 4/32gb na android 14? :)

Boobiz ::

akulp je izjavil:

Boobiz je izjavil:

Both new Google Pixel 8 phones come with ... a promise of 7 years of OS and security updates, which is the longest in the Android realm.

To je to.

Če niso grandiozno zajebali menjave baterijo (oz. je nasploh repairability vsaj neka srednja žalost), kot samo Goolag zna, potem smo končno na pravi poti.

Pa meniš, da bo zaradi tega znatno večji % ljudi obdržal telefon dlje, kot zdaj? :)

Ker v sedmih letih, če ne drugega, toliko zrastejo app, da postane problem "smooth" delovanje.

po domače mi dol maha. važno je, da opcija je za tiste, ki jih ne pritiska FOMO ali želja po new and shiny. o tem gladkem delovanju bo pa že moralo nekaj bit na tem, če normiji to opazijo (oz. je to edino kar opazijo).
I'm drunk, what's your excuse?

akulp ::

Boobiz je izjavil:

akulp je izjavil:

Boobiz je izjavil:

To je to.

Pa meniš, da bo zaradi tega znatno večji % ljudi obdržal telefon dlje, kot zdaj? :)

Ker v sedmih letih, če ne drugega, toliko zrastejo app, da postane problem "smooth" delovanje.

po domače mi dol maha. važno je, da opcija je za tiste, ki jih ne pritiska FOMO ali želja po new and shiny. o tem gladkem delovanju bo pa že moralo nekaj bit na tem, če normiji to opazijo (oz. je to edino kar opazijo).

Jaz ne igram iger nikoli, tako da ne potrebujem zadnjega/najboljšega CPU-ja, mi je pa fino, da se zadeve gladko odpirajo. Predvsem pa mi je pomembna kamera, ker veliko fotkam in izkoristim vse, kar ponuja.

Sicer pa ja, kot pravi zgoraj sogovornik, vzemi v roke 4-ko, pa povej, kako uporabna je, izvzemi, kot praviš "FOMO ali želja po new and shiny". ;)
Lukcc

Ne 4ko ampak 7 let star pixel xl s 4gb rama in 32gb emmcja :)

Za primerjavo: bloatan miui na 3 leta starem xiaomiju pozre skoraj 30gb od 64gb sistemskega placa:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

ziki ::

juno je izjavil:

Na amazon.de supportu pravijo, da prejmeš uro tudi če naročiš v SLO. Čudno se mi zdi, ker se to razlikuje s pogoji, ki sem jih prej linkal. Sem jih tudi opozoril na to, pa so kljub temu zagotavljali da jo dobiš.

Očitno imava različne informacije, ker meni so zatrdili, da ta promocija ni na voljo za našo državo. Ampak če grem na preorder, mi piše, da je Pixel witch Watch 2 includan v paketu.

MPM ::

akulp je izjavil:

MPM je izjavil:

Po nadgradnji VoLTE na P6 deluje brez patcha.

Si delal samo upgrade ali si šel na clean install?

Samo upgrade, s tem da se v prvo ni povezalo. Po ponovnem restartu pa se je (gledam IMS Service Status v Phone info).
Ampak 5G se pa ne priklopi (beta testerji so rekli da tudi to deluje pri nas).

@MPM, hvala za info.

Katerega operaterja pa imaš?

Dajte prosim še drugi uporabniki P7 / P7Pro, ki ste že preskočili na A14 malo sporočiti, kako se obnaša.

Predvsem, kako je zdaj z VoLTE pri različnih operaterjih. Se da vklopiti, potem tudi zares dela? 5G afaik še vedno ni podprt pri nas...
Lukcc

GupeM ::

Jaz za Pixel 6 pro potrjujem, da VoLTE dela brez patcha, 5G pa še nisem probal, ker tukaj nimam 5G signala sploh. Operater bob (A1). Po updatu sem telefon restartal in najprej preveril VoLTE, pa zadeva ni delala, čeprav je kazalo, da je zadeva vključena. Po tem sem telefon še enkrat restartal in je začelo delat.

ZveeZ je izjavil:

Ni ravno korektna primerjava. Od leta 2016 do 2023 je bilo na tem področju več napredka, kot ga bo od 2023 do 2030. Verjetno. Tako kot PC-ji. Pred 20 leti je bil 2 leti star PC totalno zastarel. Pred 10 leti je bil 2 leti star PC še precej uporaben. Danes je 6, 7 let star pc za marsikoga še vedno super. Recimo Core i5 2500k ali i7 2700 sta lahko še vedno zelo uporabna. Pa sta stara 12 let.

GupeM je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Ni ravno korektna primerjava. Od leta 2016 do 2023 je bilo na tem področju več napredka, kot ga bo od 2023 do 2030. Verjetno. Tako kot PC-ji. Pred 20 leti je bil 2 leti star PC totalno zastarel. Pred 10 leti je bil 2 leti star PC še precej uporaben. Danes je 6, 7 let star pc za marsikoga še vedno super. Recimo Core i5 2500k ali i7 2700 sta lahko še vedno zelo uporabna. Pa sta stara 12 let.

Ah, napovedati, da bo manj napredka do leta 2030, kot ga je bilo zadnjih 7 let je pa pa po mojem mnenju čisto brezpredmetno. Že AI bo naredil svoje ob povezavi HW in SW na telefonih...

GupeM je izjavil:

Jaz za Pixel 6 pro potrjujem, da VoLTE dela brez patcha, 5G pa še nisem probal, ker tukaj nimam 5G signala sploh. Operater bob (A1). Po updatu sem telefon restartal in najprej preveril VoLTE, pa zadeva ni delala, čeprav je kazalo, da je zadeva vključena. Po tem sem telefon še enkrat restartal in je začelo delat.

A to preverjata preko *#*#4636#*#*?

In ta del?

IMS

IMS

Lukcc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: akulp ()

GupeM je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

O napredku 2023-2030 bomo govorili 2030:)
Lahko da klasicni pametni telefoni sploh ne bodo vec "in", tako kot so sli v pozabo feature phoni in symbian os.

Ja saj pri PC-jih je bil tudi napredek. Pa so 10 let stari PC-ji še vedno povsem uporabni. Kar za 10 let stare telefone ne moremo rečt. Pa pred 10 leti tudi za 10 let stare PC-je tega nismo mogli rečt.

Sicer pa ja, preveril sem preko tega, kar si objavil. Oz zadnji dve sliki tukaj:
https://github.com/kyujin-cho/pixel-vol...

Pa preveril sem s klicem na 080 22 44 (DARS infotel). Med klicem mi je 4G omrežje delovalo in sem lahko brskal po slo-techu.

akulp je izjavil:

@MPM, hvala za info.

Katerega operaterja pa imaš?

Dajte prosim še drugi uporabniki P7 / P7Pro, ki ste že preskočili na A14 malo sporočiti, kako se obnaša.

Predvsem, kako je zdaj z VoLTE pri različnih operaterjih. Se da vklopiti, potem tudi zares dela? 5G afaik še vedno ni podprt pri nas...

Redo (A1).

Eukaliptus ::

Se je že kdo lotil menjave počenega ekrana na Pixel 6 pro?
S kje ste naročili? Cene na raznih spare parts straneh imajo zelo velik razpon 120-250EUR. Katera stran je zaupanja vredna? Je treba na kaj paziti pri izbiri - niso vsi original?

Oz. če pa niste sami popravljali, se pa kam pošlje? En servi oglašuje menjavo ekrana in stekla za 360EUR O.O To je več kot pol cene nove naprave :((

Kupljeno letos na amazon.de - za to verjetno ni garancij, kajne?

*pa še podvprašanje - razni servisi ponujajo "menjavo ekrana in stekla" - ni to eno z drugim, ali se v primeru počenega zgornjega sloja menja le steklo? - na zaslonu imam sicer zdaj utripajočo ravno črto... :/

Hvala

Zgodovina sprememb…

mstoji1 ::

Jaz sem updatal ponoči na 14, pa mi LTE ne dela. Sem pa na A1 ...

Kaj se da storiti?
Visca el Barca!!!

deleted ::

ZveeZ je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

@PrimozR, "non disponibile" pomeni da ni na voljo, ne da ne pošiljajo v Slovenijo. Probaj izbrati kakšno drugo kombinacijo.

Dejansko, ko das ita naslov je "disponibile", ko kliknes na slo naslov pa vec ni. Vse kombinacije pokazejo enako, tako da verjetno je ta akcija omejena na supported drzave. Pixla brez budsov pa se da normalno narociti tudi k nam.

Prime tudi tako, da daš pixel 8 in budse skupaj v košarico, poklikaš do konca (vnos naslova, kartice ..) in ti na koncu kar odšteje vrednost budsov. Ampak trenutno prime samo za roza budse pro, včeraj je še za vse.

Eukaliptus je izjavil:

Se je že kdo lotil menjave počenega ekrana na Pixel 6 pro?
S kje ste naročili? Cene na raznih spare parts straneh imajo zelo velik razpon 120-250EUR. Katera stran je zaupanja vredna? Je treba na kaj paziti pri izbiri - niso vsi original?

Oz. če pa niste sami popravljali, se pa kam pošlje? En servi oglašuje menjavo ekrana in stekla za 360EUR O.O To je več kot pol cene nove naprave :((

Kupljeno letos na amazon.de - za to verjetno ni garancij, kajne?

*pa še podvprašanje - razni servisi ponujajo "menjavo ekrana in stekla" - ni to eno z drugim, ali se v primeru počenega zgornjega sloja menja le steklo? - na zaslonu imam sicer zdaj utripajočo ravno črto... :/

Hvala

Ne, niso vsi ekrani enaki. Eni so OEM, eni so genuine. OEM so precej cenejši, vendar so tudi manjšo. Imajo rob okrog ekrana. Vprašljivo je tudi delovanje senzorja prstnih odtisov.

Genuine je pa po mojem mnenju najbolje kupiti pri IFIXIT:
https://eustore.ifixit.com/products/goo...

Sicer se pa da menjat samo steklo, ampak to odsvetujem. Se ne da zamenjat da se ne bi videlo. Potem pa dobiš kakšne čudne zmazke na zaslonu, mehurčke, ...

GupeM je izjavil:

Odgovor TK SLO:

"...žal vam kaj novega glede Google mobitelov ne moremo odpisati. Kot sem vam odpisal, da smo proizvajalca Google že večkrat pozvali k rešitvi in kontaktirali, žal odziva z njihove strani še vedno ni, oziroma ga še vedno čakamo, tako da vam na spodnja vprašanja ne moremo podati konkretnih odgovorov."
Lukcc

Evo, kolega poroča.

Pixel 7, A14, operater HoT.

5G mu deluje.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin ::

P6 Pro je na amazon.co.uk 400 funtov.

neskoncno ::

Pixel 7
Re:do(A1)

Na Android 14 deluje Volte in 5G out of the box.

BiHix ::

Pixel 6 Pro, Android 14, A1

Volte deluje (po klicu na A1, so ročno aktivirali)
5G tudi

NLB Klik, NLB Pay, N26 deluje

Se pravi, A1 očitno ni problematičen.
Lukcc

krho ::

Ja amazon.uk ima konkretno razprodajo pixlov že skoraj cel teden 33% dol oba 7 in 7 pro. amazon.de se svaljka z nekimi 13% in 18% (danes), med tednom je bilo 13% na pro, na navadnega skoraj nič.
uk je neuporaben, na to fašeš še carino, pa pol pošiljat nazaj je tud jajc sedaj ko niso več v EU.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

BiHix je izjavil:

5G tudi

Meni ženska po telefonu na A1 ni vedela nič pomagat. Kaj lahko storim sam?
Visca el Barca!!!

dev ::

5G dela po updatu. HoT Pixel 6a
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Zanimivo, meni na Pixel 6 5G (operater re:do) ne deluje. Lokacija Letališka, polni signal 4G. V nastavitvah izbran Preferred network type 5G.

krho je izjavil:

Ja amazon.uk ima konkretno razprodajo pixlov že skoraj cel teden 33% dol oba 7 in 7 pro. amazon.de se svaljka z nekimi 13% in 18% (danes), med tednom je bilo 13% na pro, na navadnega skoraj nič.
uk je neuporaben, na to fašeš še carino, pa pol pošiljat nazaj je tud jajc sedaj ko niso več v EU.

Nobene carine ni. Dodaj v kosarico in pojdi na zadnji korak.

Master_Yoda ::

Carine res ni DDV pa iz anglije je + stroski carinjenja. TO dobis potem ko pride v slovenijo sporocilo od carinske poste da dostavi dokazila ...
Dovie'andi se tovya sagain.

DDV ti amazon odbije in prišteje k plačilu.

Nobene carinske pošte ni, ne na pamet ...

GupeM je izjavil:

Dodajam, da dela tudi 5G.

baro2000 ::

Je kdo naročal Pixla iz amazon.de na nemški naslov? Je dovolj izbrati le telefon in je promocija vključena? Predvideval bi, da bo promocija vključena v naročilu, kjer lahko izbereš barvo slušalk/ure.

Boobiz ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Je. Januarja sem moral vsa dokazila pošiljat pošti, preden so sprostili paket. Stroškov sicer s tem nisem imel.
I'm drunk, what's your excuse?

Boobiz je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Je. Januarja sem moral vsa dokazila pošiljat pošti, preden so sprostili paket. Stroškov sicer s tem nisem imel.

Zanimivo, meni za 2 paketa iz UK niso težili. Ker naj bi na pošti vedeli, da Amazon že vnaprej pobere DDV in import fees. Me pa ne preseneča, da so na naši pošti debili.

BiHix ::

mstoji1 je izjavil:

BiHix je izjavil:

5G tudi

Meni ženska po telefonu na A1 ni vedela nič pomagat. Kaj lahko storim sam?

Poklical sem 040 404041 in vprašal, če je Volte na moji cifri. Je ženska ugotovila, da ni in ga je vklopila na mojo zahtevo. Nato airplane način on/off in je delovalo.
Ne bi pa vedel, če lahko sam kaj narediš. Dvomim, da omogočajo vklop storitev preko SMS, kot nekateri drugi operaterji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BiHix ()

PrimozR ::

ZveeZ je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

@PrimozR, "non disponibile" pomeni da ni na voljo, ne da ne pošiljajo v Slovenijo. Probaj izbrati kakšno drugo kombinacijo.

Dejansko, ko das ita naslov je "disponibile", ko kliknes na slo naslov pa vec ni. Vse kombinacije pokazejo enako, tako da verjetno je ta akcija omejena na supported drzave. Pixla brez budsov pa se da normalno narociti tudi k nam.

This. Nisem probal z IT naslovom, ampak ja, samo telefon gre, z budsi je povsod isti error.

Da je problem s Slovenijo mi je dal misliti zgornji desni kot, kjer je omenjena lokacija Slovenija.

Boobiz je izjavil:

To je to.

Displej dol, grafitni pad dol, hladilnik dol, baterijo ven, novo noter. Ni idealno, ni pa grozno.

ZveeZ je izjavil:

Boobiz je izjavil:

To je to.

To je le dobra marketing poteza.

Pixel 3a res precej laga, Pixel 3 je pa do demoliranja deloval povsem spodobno. Je pa res, da ima Pixel 3 CPU po zmogljivosti nekje na ravni petice (ki ima sicer midrange CPU).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Sicer pa nemški Amazon:

PrimozR je izjavil:

Sicer pa nemški Amazon:

Kot sem že zgoraj omenil, jaz sem se danes pogovarjal z customer supportom in so mi poslali tudi kopijo pogovora na mail:

09:13 AM
Jovana P.
I have looked now, and I am not able to see this promotion for your country... :/

09:15 AM
You
Well if I click on pre-order, it says:
Qualifying offers: FREE DELIVERY Pixel with watch 2 Pre-order price guarantee

09:15 AM
Jovana P.
And you have selected your country for this ?

09:18 AM
You
Yes

09:20 AM
Jovana P.
I see, however since in my system I am not able to see this, I cannot guarantee it
Hopefully, it does come with the watch, but I do not want to make any false promises for this, I hope you understand
I understand the concern, in this case, it is up to you to decide, as I am only here to advise, and to check for everything I am able to
This is what is shown (in this case, what is not shown), so it is better to assume that this item does not come with a watch... unfortunately :(

Tako, da ne bi bil 100% prepričan, da bo ura res prišla... Sicer sam ne bi nosil ure, ampak bi jo prodal za ~250€, ampak, bom verjetno raje počakal na Black Friday/Cyber Monday in upal vsaj na nekih 15-20% popusta.

P7P
Po nadgadnji (ni svež install) izredno laggy vse skupaj, ampak res tako občutno. Ko pomanjšaš app na home screen dejansko vidim okno, kako se pomanjša. Prej ga niti približno nisi ujel. :)
Sicer uporabljam Nova Launcher, ampak sem poskusil dati na defaul Google, pa nič drugače. Očitno bo potreben reset.

VoLTE deluje, preverjeno s surfanjem med klicem, 5G pa žal ne, čeprav imam aktiviranega na številki. Bom še vseeno preveril s tehnično službo.
Operater: Telekom

Popravek: po 3. restartu sem padel v 5G. :-)
Lukcc

Zgodovina sprememb…

Ja saj, vse indikacije so, da ne glede na napisano v tej temi Budsov oz. ure ne bo s telefonom.

PrimozR je izjavil:

Ja saj, vse indikacije so, da ne glede na napisano v tej temi Budsov oz. ure ne bo s telefonom.

Ja ampak, če poizkusiš pre-orderati Pixel 8 Pro, pa piše, kot da bo ura vključena... Ampak glede na chat s supportom pa ne morejo zagotoviti nič, torej verjetno drži drobni tisk promocije iz uradne Googlove trgovine.

PrimozR je izjavil:

Si proval .it v kombinaciji z brezmeje.si?

anonynino ::

Če komu ne deluje 5G po A14 posodobitvi lahko poskusi ponastaviti mobilno omrežje:

Nastavitve -> sistem -> možnosti ponastavitve -> ponastavitev nastavitev mobilnega omrežja

To je rešilo težavo v mojem primeru.

dev ::

Meni sicer 5G dela, VoLTE pa žal ne, ampak je to najbrž omejitev HoT kot pa telefona, glede na druge komentarje tukaj. Mogoče čas za razmisliti o migraciji na bob :O
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

anonynino je izjavil:

Če komu ne deluje 5G po A14 posodobitvi lahko poskusi ponastaviti mobilno omrežje:

Nastavitve -> sistem -> možnosti ponastavitve -> ponastavitev nastavitev mobilnega omrežja

Meni niti to ne reši težave. Svašta.
Visca el Barca!!!

Zoro3 ::

Ima mogoče kdo telemach in je probal, če VOLTE in 5G delujeta?

anonynino je izjavil:

To je bila tudi pri meni rešitev.

ziki je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Ja ampak, če poizkusiš pre-orderati Pixel 8 Pro, pa piše, kot da bo ura vključena... Ampak glede na chat s supportom pa ne morejo zagotoviti nič, torej verjetno drži drobni tisk promocije iz uradne Googlove trgovine.

Ne, ne piše. Piše, da je posebna ponudba z uro. Pa kot pravijo drugi, ti odbije ceno za uro, ko jo dodaš v košarico. Kar pa ne dela, kot lahko vidiš z moje fotke, kjer je v košarici oboje (budsi v primeru ne-Pro 8ke).

dr.Akula ::

@PrimozR Ampak dal si pa rabljene earbuds noter. Mogoče probaj še z novimi.
ni podatka

baro2000 ::

Koliko sem do sedaj raziskoval, če naročiš Pixel, dodatnih slušalk/ure naj ne bi dobil takoj. Če greš npr. v katero drugo nemško trgovino: pixel-8-pro (razen amazon.de), te klik na akcijo vodi na promo, kjer lahko rezen Nemčije izbereš tudi Avstrijo. Slovenija ni vključena, tako da si ne pošiljat na slo naslov, ker verjetno promo za nas ne velja. Po kliku na promo, te link vodi na stran, kjer bo obrazec za promo na voljo šele od 27. oktobra (Antrag stellen). Po potrjenem in odobrenem obrazcu, si bo Google vzel do 2 meseca, da slušalke/uro dostavi (Du erhältst dein Pixel-Geschenk zwischen 30 und 60 Tagen nach Genehmigung deines Antrags).

Mogoče bo kdo uspel po kaki drugi poti priti do darila. Če komu uspe kako drugače, pa vsekakor javite.
««
59 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
36271579 (554) Hudobec82

Google pixel 7 pro kupil pokvarjen

Oddelek: Loža
121124 (706) mangoslo
»

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Oddelek: Novice / Android
123619 (1770) stara mama
»

Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8815722 (12598) Leko

Več podobnih tem