Forum » Mobilne tehnologije » Google Pixel
Google Pixel

dev ::
Jaz sem dobil taka mail s strani TS:
Pozdravljeni, gospod xxxxx,
v zadnjem času se je povečalo število strank, ki jim žal ne uspe aktivirati storitve Google RCS. Želimo poudariti, da gre za storitev, ki jo v celoti upravlja Google in ni vpeta v naše sisteme. Za njeno delovanje potrebujete le aktivno internetno povezavo, bodisi mobilno ali Wi-Fi. Zavedamo se nevšečnosti, ki jih to povzroča, in smo zato težavo že prijavili Googlu. Tam bodo individualno poskrbeli za rešitev težave pri vsaki stranki, saj storitev brezhibno deluje veliki večini uporabnikov.
Prejeli smo priporočila s strani Googla, kako prijaviti napako z aktivacijo Google RCS. Na podlagi poslanih prijav bo Google poskušal odpraviti težave z aktivacijo.
Navodila za prijavo težave:
Odprite aplikacijo Google Sporočila (Messages).
Izberite ikono Google, ki se nahaja desno od lupe.
Izberite možnost Pomoč in povratne informacije.
Izberite možnost Pošlji povratne informacije.
Izberite možnost Dovoli enkratni dostop.
V opisno polje vnesite "Ne morem aktivirati RCS na Telekom_SI" ali "Unable to activate RCS over Telekom_SI"
Pustite obkljukane možnosti za posnetek zaslona in sistemski dnevnik.
Kliknite na ikono puščice (pošlji) v desnem kotu zgoraj.
Na podlagi poslanih podatkov bo Google poskušal odpraviti težavo z aktivacijo storitve Google RCS. V primeru dodatnih vprašanj, boste dobili obvestilo na svoj Gmail.
Zaenkrat se ni odziva s strani Googla.
Hvala, sem poslal tudi jaz. Mogoče bodo prej pogledali, če bodo dobili večje število prijav.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

pierch ::
Meni na kabel deluje super. Brezžičnega pa nimam v avtu, tako da ne vem kako dela.
Meni sicer na P8P dela, ampak nisem nič posebnega naredil, kot omogočil v nastavitvah.
Pierch

opajan ::
Meni na bobu je na P6P RCS delal, na P8P mi pa ne dela.
Je kdo že ugotovil, kako zadevo omogočit?
Glede RCS je sigurno tezava na googlu. Ker meni je tudi na prejšnjem pixlu delovalo sedaj na 9 pro pa ne. Sem oddal napako na google in urejajo. Zadnji odgovor od google je bil, da so indentificirali napako in da jo odpravlajo. Naj bi me obvestili, ko bo urejeno.

Jazzie ::
Pixel 4a update.
Jaz sem zbrisal App data in cClear cache v google play play services, je šlo iz 500 mb na 200 mb, kaže da je zbrisalo update (bil je downloadan, ker ga seveda force downloada kljub izklopljenim updatetom , ampak ne instalirano, oz je pisalo da ga bo namestilo po restartu).
Drugače je pa na redditu tema, kjer so uspešno downgrejdali Android in jim je baterija pol delala kot pred updateom
Jaz še vedno furam telefon s posodobitvijo, a se mi zdi, da se je stanje nekoliko popravilo in mi malenkost dlje zdrži. Vseeno bom prej ali slej menjala telefon.
Pa še opozorilo, ker sem ravno želela kritizirati Google, da še vedno nisem dobila plačila na Payoneer: potrebno je odgovoriti na uvodni mail s strani Googla, da se potrdi mail, povezan s Payoneer računom!

mihi2018 ::
Glede RCS je sigurno tezava na googlu. Ker meni je tudi na prejšnjem pixlu delovalo sedaj na 9 pro pa ne. Sem oddal napako na google in urejajo. Zadnji odgovor od google je bil, da so indentificirali napako in da jo odpravlajo. Naj bi me obvestili, ko bo urejeno.
Pa so kaj rekli, kaj točno je napaka? Jaz sem imel Pixel 8a in je preko Telekoma delovalo brez problema. Razbil telefon, kupil isto Pixel 8a in se nikoli več ni povezalo na RCS. Razbil še tistega, sedaj imam Samsung in še vedno ne dela preko Telekoma. Vem pa, da ni operater kriv.

sinalko ::
Pa so kaj rekli, kaj točno je napaka? Jaz sem imel Pixel 8a in je preko Telekoma delovalo brez problema. Razbil telefon, kupil isto Pixel 8a in se nikoli več ni povezalo na RCS. Razbil še tistega, sedaj imam Samsung in še vedno ne dela preko Telekoma. Vem pa, da ni operater kriv.
Meni dela preko Samsung messages, preko Google messages pa ne. V nedogled se nastavlja.

High5 ::
Js sm si za foro vzel čas, flashal staro lansko verzijo androida, nastavil blokiranje googlovih serverjev z NextDNS po navodilih z Reddita in zaenkrat piše da je System up to date in ne najde updejta.
Pred flashanjem je bil telefon na 100% baterije, po flashanju ob resetu (še vedno na kablu) manj kot 50%.
Android auto sem s P4A preko kabla uporabljal v Mazdi6, stalno prekinjanje, nikoli ugotovil v čem je težava. Premikanje je vplivalo, zato sem mislil, da je problem v stiku ali umazaniji. Isti problem je bil tudi pri drugih znamkah telefonov, tako da ne vem.

Pred flashanjem je bil telefon na 100% baterije, po flashanju ob resetu (še vedno na kablu) manj kot 50%.

Android auto sem s P4A preko kabla uporabljal v Mazdi6, stalno prekinjanje, nikoli ugotovil v čem je težava. Premikanje je vplivalo, zato sem mislil, da je problem v stiku ali umazaniji. Isti problem je bil tudi pri drugih znamkah telefonov, tako da ne vem.

neznanko ::
Imam težavo s Pixel 9 pro. Danes ponoči se mi je ura prestavila za 30 minut naprej. Vse nastavitve so videti ok. Čas je nastavljen na avtomatiko. Kaj bi lahko bilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neznanko ()

dejanslo ::
V temi od bob-a sem zasledil, da omogočajo VoWifi, česar do sedaj nisem vedel. Ali komu dela na bobu in Pixel 7pro?
There`s More Than One Way To Do It

Sem ponovno naložil shizuku in pixel ims, vklopil, sedaj pa nimam ne vowifi, ne volte :)

Cheetah99 ::
A je kdo naredil napredek pri RCS? Pixel 9ProXl. Zabil danes vec ur pa nikakor do resitve...vse mozno razen popolnega formata nisem naredil. Operater-telekom.
Bom tudi jaz reportiral tko kokr pise zgoraj. Za znoret res. 5 let mi je prej tole delalo bp.
Bom tudi jaz reportiral tko kokr pise zgoraj. Za znoret res. 5 let mi je prej tole delalo bp.

ZveeZ ::
Zaenkrat ne dela.
Sem pa opazil v messages settings/advanced, da mi pod phone number pise "unknown" in ce vpisem svojo tel je ob naslednjem pregledu spet "unknown".
Na starem telefonu mi je avtomatsko prepoznalo mojo tel.
Pod sim settings pa je zaznana prava tel.
Btw.. menjal sem tudi klasicno sim za esim.. ni razlike
Sem pa opazil v messages settings/advanced, da mi pod phone number pise "unknown" in ce vpisem svojo tel je ob naslednjem pregledu spet "unknown".
Na starem telefonu mi je avtomatsko prepoznalo mojo tel.
Pod sim settings pa je zaznana prava tel.
Btw.. menjal sem tudi klasicno sim za esim.. ni razlike

leb0w ::
Ali ima še kdo probleme z prikazom daljših imen aplikacij in sicer da se ne izpišejo v dveh vrsticah, ampak se enostavno končajo z "...".
https://www.phonearena.com/news/pixel-l...
Sicer meni tudi ta opcija "Show long app names" ne deluje (Pixel 8a).

Ali ima še kdo probleme z prikazom daljših imen aplikacij in sicer da se ne izpišejo v dveh vrsticah, ampak se enostavno končajo z "...".
P8a na android 16 beta. Pravkar vklopil to opcijo in deluje.

Kiwix ::
Pixel 8 Pro vklopil in deluje. Je pa res, če je ena daljša beseda appa, je ne more deliti, zato pokaže '...', primer Authenticator

GupeM ::
Meni na P8P ne deluje. Vse kar naredi je, da poveča razmak med vrsticami. Imena appov so pa še vedno s tremi pikicami.

vinkop ::

GupeM ::
Zdaj sem naložil marčevski update, in tudi meni dela. Dolga imena, ki imajo presledke, so v dveh vrsticah. Dolga imena brez presledkov pa so še vedno samo v eni s tremi pikicami.
Po updatu tudi search nastavitev drugače dela. Ko sem dopoldne iskal "long app names" me je vrglo v "home settings" in sem tam moral ročno kliknit "Apps list settings", pa potem tam omogočiti long names, zdaj pa kar direkt vrže v "Apps list settings."
Po updatu tudi search nastavitev drugače dela. Ko sem dopoldne iskal "long app names" me je vrglo v "home settings" in sem tam moral ročno kliknit "Apps list settings", pa potem tam omogočiti long names, zdaj pa kar direkt vrže v "Apps list settings."

hunter01 ::
Ali še komu ne dela Snooze na budilki ob pritisku na gumbe za zvok?
To je kakšen mesec nazaj nehalo delat pri meni na 7pro.
Sem ugotovil da se tepe s pop-upom "Say snooze". Ko sem to izklopil lahko spet Snooze pritisnem na gumb.
Sem kontaktiral Google live support in so mi predlagali factory reset, da "to pomaga v 90% primerov" - wtf, sem raje pustil asistenta izklopljenega.
To je kakšen mesec nazaj nehalo delat pri meni na 7pro.
Sem ugotovil da se tepe s pop-upom "Say snooze". Ko sem to izklopil lahko spet Snooze pritisnem na gumb.
Sem kontaktiral Google live support in so mi predlagali factory reset, da "to pomaga v 90% primerov" - wtf, sem raje pustil asistenta izklopljenega.

leb0w ::
Zdaj sem naložil marčevski update, in tudi meni dela. Dolga imena, ki imajo presledke, so v dveh vrsticah. Dolga imena brez presledkov pa so še vedno samo v eni s tremi pikicami.
Tudi jaz sem naložil marčevski update, ampak ta prikaz imen še vedno ne dela vsaj ne na 8a.
Vrže pa tudi mene direktno v apps list settings.

PrimozR ::
https://www.theverge.com/news/625871/go...
Je še kdo opazil tole? Jaz sem danes updejtal in rebootal in takoj opazil.
Je še kdo opazil tole? Jaz sem danes updejtal in rebootal in takoj opazil.

jc ::
Ima kdo izkušnje s servisom? Imam Pixel 8. Zaslon se mi je začel barvati na zeleno. Poskusil sem kontaktirati Google preko njihovega supporta, pa mi wizard reče, da Slovenija ni podprta in da naj kontaktiram prodajalca. Kupil sem ga direktno na Amazon.de (seller Amazon), jih kontaktiram, pravijo, da moram kontaktirati proizvajalca...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jc ()

Zanimivo, meni je Amazon ob omembi za težave (zmrznil fotič na Pixel 3) naslednji dan dal return label z enim tednom časa, po vračilu pa vrnil denar.

skyline ::
Enako amazon.it letos (P8 z mrtvimi piksli), le da italijanom vrneš na svoje stroške. Denar nazaj, no questions asked.
Je pa trajalo prek chata, da sem jim dopovedal (vmes te vztrajno obračajo na Google support).
Je pa trajalo prek chata, da sem jim dopovedal (vmes te vztrajno obračajo na Google support).

jc ::
Evo, po nekaj krogih z Amazon supportom, sem dobil return label. Zanimivo, če bi vedel da nimajo sploh servisa, verjetno ne bi kupil Pixla.

ali3n ::
Xiaomi MiA2 (Android One) odpoveduje proximity senzor (npr. ne morem končati klica) + določen SW javlja, da ga naj posodobim (Android 10).
Kupujem Pixla, pa ne vem - Pixel 8a ali 8? Je celo 7 še aktualen?
Preferiram manjše - do 6"; cena do max 500€ (Xiaomi je bil 145€
).
Help.
Preferiram manjše - do 6"; cena do max 500€ (Xiaomi je bil 145€

Help.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

krho ::
Neither. Poglej Nothing phone. Ali recimo če bi manjši/cenejši telefon ki je ravno tako zelo blizu standard androidu Xperio. ali recimo Motorolo., sam bi raje Xperio če ti odgovarja samo 128G flasha
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mirkuma ::
Evo, po nekaj krogih z Amazon supportom, sem dobil return label. Zanimivo, če bi vedel da nimajo sploh servisa, verjetno ne bi kupil Pixla.
Vsaj to. V SLO Pixli res ni bil na Googlovi listi podprtih držav, ampak z P9 se je to spremenilo, čeprav ne dam roke v ogenj, da garancije v SLO ne bodo priznali če je naprava kupljena na EU Amazonu (de, it, fr, es) ker kot vidim sta uradna prodajalca na Googlovi strani v SLO samo Telekom in BigBang, z navitimi cenami (Telekom ima "normalno" ceno le ob vezavi).
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()

Kiwix ::
Xiaomi MiA2 (Android One) odpoveduje proximity senzor (npr. ne morem končati klica) + določen SW javlja, da ga naj posodobim (Android 10).
Preferiram manjše - do 6"; cena do max 500€ (Xiaomi je bil 145€).
Help.
Imam P8P, za brata sem vzel Motorola Edge 50 Neo, vrhunski telefon za 300€, zraven dobiš tudi ovitek. Edino vibracijski motorček je malo slab. Če ti je cena najbolj pomembna, boljšega telefona za ta denar pomoje ne dobiš (LPTO 120Hz zaslon, IP68, 68W/15W polnjenje, 5 let posodobitev, čist andorid z nekaj moto dodatki,...).
https://www.gsmarena.com/motorola_edge_...
https://www.amazon.it/-/en/dp/B0DH8G7Q2...

sebastjan ::
Ima kdo izkušnje s servisom? Imam Pixel 8. Zaslon se mi je začel barvati na zeleno. Poskusil sem kontaktirati Google preko njihovega supporta, pa mi wizard reče, da Slovenija ni podprta in da naj kontaktiram prodajalca. Kupil sem ga direktno na Amazon.de (seller Amazon), jih kontaktiram, pravijo, da moram kontaktirati proizvajalca...
Gre za pogost problem. Google je podaljšal garancijo za to napako. Jaz sem ga kupil na Mindfactory.de in ga poslal njim, oni so ga pa naprej na servis.

Preferiram manjše - do 6"; cena do max 500€ (Xiaomi je bil 145€).
Help.
Če hočeš majhnega Pixla, so opcije 6a, 7a, 8, 8a, 9 in 9 PRO. Navadna 7ka je večja od vseh naštetih.

ali3n ::
Hvala vsem.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Če ni servisa, kam (Štajerska) bi lahko dal popravit 7pro ekran? Po padcu ne dela touch na spodnjem robu pa ena bela črta čez cel ekran zmeraj sveti na stranskem robu. Domači mojstri?

kanarin ::
Če hočeš majhnega Pixla, so opcije 6a, 7a, 8, 8a, 9 in 9 PRO. Navadna 7ka je večja od vseh naštetih.
Kaj ti bluziš , kje ti vidiš da je 7ka večja od vseh naštetih, dejstva:
Pixel 6a, 7a, 8a: 6,1"
Pixel 8: 6,2"
Pixel 7, 9, 9a, 9pro 6,3"
Večja od naštetih je 7 Pro s 6,7" (ne pa "navadna" sedmica).
To so za moje pojme manjši (ne pa mali) telefoni - seveda za današnje standarde (veliki so zame nad 6,5").

Kaj ti bluziš , kje ti vidiš da je 7ka večja od vseh naštetih, dejstva:
Pixel 6a, 7a, 8a: 6,1"
Pixel 8: 6,2"
Pixel 7, 9, 9a, 9pro 6,3"
Večja od naštetih je 7 Pro s 6,7" (ne pa "navadna" sedmica).
To so za moje pojme manjši (ne pa mali) telefoni - seveda za današnje standarde (veliki so zame nad 6,5").
https://www.phonearena.com/phones/size/...
Ne govorimo o diagonali displeja ampak o fizični velikosti. Dve različni stvari.

Dejansko bi moral gledat razmerje fizične mere in uporabno površino zaslona. Ker 6,2 colski je lahko tudi zobotrebec.

Kaj pa razen diagonale zaslona pri današnjih telefonih (z zanemarljivimi bezli - pustimo ob strani tiste najcenejše) določa fizične mere telefona ??? Dajte me prosim razsvetlil. Smo leta 2025 in ne 2010, 2015. Razlike v fizičnih merah med isto inčnimi telefoni so v milimetrih. A se bomo o tem prepirali, kateri je mm daljši ali krajši ? Ja, razlikujejo se seveda tudi v debelini in teži ampak velikost je zame predvsem širina x višina.
Zame je še največja razlika glede modulov za kamere - koliko so veliki in koliko štrlijo iz ohišja (ne vem komu se zdi estetsko in ergonomsko če je modul velik in debel). To je vsaj zame eden ključnih elementov pri izboru telefona (da je čim manjši modul in čim naj štrli). Pixel 9, predvsem pa Pro in Pro XL imajo zelo izstopajoč modul (vsaj meni zelo nenavaden in moteč občutek ko ga držim v roki), medtem ko je pri 9a res minimalen.
Zame je še največja razlika glede modulov za kamere - koliko so veliki in koliko štrlijo iz ohišja (ne vem komu se zdi estetsko in ergonomsko če je modul velik in debel). To je vsaj zame eden ključnih elementov pri izboru telefona (da je čim manjši modul in čim naj štrli). Pixel 9, predvsem pa Pro in Pro XL imajo zelo izstopajoč modul (vsaj meni zelo nenavaden in moteč občutek ko ga držim v roki), medtem ko je pri 9a res minimalen.

Kaj pa razen diagonale zaslona pri današnjih telefonih (z zanemarljivimi bezli - pustimo ob strani tiste najcenejše) določa fizične mere telefona ??? Dajte me prosim razsvetlil. Smo leta 2025 in ne 2010, 2015. Razlike v fizičnih merah med isto inčnimi telefoni so v milimetrih. A se bomo o tem prepirali, kateri je mm daljši ali krajši ? Ja, razlikujejo se seveda tudi v debelini in teži ampak velikost je zame predvsem širina x višina.
Imaš 6,2 inčne z 151mm višine in 147mm višine. Če iščeš male telefone, je to velika razlika. Vsaj za mene je.

Zame tudi. In, če povzamem tvoj ton @kanarin, če ti je važna višina in širina, kaj zavraga ima veze diagonala displeja?
Pod črto, se poznajo milimetri. Se navadiš, ampak če imaš opcijo vzeti Pixel 8, ki je manjši od Pixel 7, zakaj ne bi naredil tega? Oz. tebi morda ni pomembno, komu drugemu pa morda je. To, kar je zate bluzenje, je za nekoga lahko uporabna informacija, hkrati pa se je tvoje zapenjanje v zate nepomemben, ampak dejansko realen detajl sprevrglo v smetenje teme.
Pod črto, se poznajo milimetri. Se navadiš, ampak če imaš opcijo vzeti Pixel 8, ki je manjši od Pixel 7, zakaj ne bi naredil tega? Oz. tebi morda ni pomembno, komu drugemu pa morda je. To, kar je zate bluzenje, je za nekoga lahko uporabna informacija, hkrati pa se je tvoje zapenjanje v zate nepomemben, ampak dejansko realen detajl sprevrglo v smetenje teme.

Prav imate, se predam , ste me popolnoma "prepričali z argumenti". Mm ali dva pri dolžini telefona so dejansko "strašno pomemben" oz. kar odločilni faktor pri izbiri telefona, diagonala zaslona pa "nima" nikakršne povezave z velikostjo telefona. Kaj naj rečem, 100 ljudi 100 čudi.

Prav imate, se predam , ste me popolnoma "prepričali z argumenti". Mm ali dva pri dolžini telefona so dejansko "strašno pomemben" oz. kar odločilni faktor pri izbiri telefona, diagonala zaslona pa "nima" nikakršne povezave z velikostjo telefona. Kaj naj rečem, 100 ljudi 100 čudi.
Dejansko diagonala zaslona ne pove dosti, ko isces cimkompatnejsi telefon.
Imas telefone s 6.1" zaslonom, ki so vecji od nekaterih s 6.3".

Ker je to dedicirana tema - kateri konkretni Pixel s 6.1" pa je večji kot kateri konkretni Pixel s 6.3" ?
Vem le to, da ima 6.1 " Pixel 8a za današnje pojme in ta cenovni rang res nepojemljivo majhen 81.6% screen-to-body ratio ! To pomeni seveda velike (grde) bezle. Še najcenejši Xiaomiji (pod 100€) nimajo tako slabega razmerja.
Vem le to, da ima 6.1 " Pixel 8a za današnje pojme in ta cenovni rang res nepojemljivo majhen 81.6% screen-to-body ratio ! To pomeni seveda velike (grde) bezle. Še najcenejši Xiaomiji (pod 100€) nimajo tako slabega razmerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 74913 (3888) | ššš |
⊘ | Google pixel 7 pro kupil pokvarjenOddelek: Loža | 1361 (943) | mangoslo |
» | Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9Oddelek: Novice / Android | 3799 (1950) | stara mama |
» | Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17087 (13963) | Leko |