» »

Google Pixel

Google Pixel

««
5 / 76
»»

Shegevara ::

DrDeeJay je izjavil:

- varnost -> zadnje čase se skoz pojavljajo neki exploit itd...in je čist ok, da si ustrezno zaščiten. Na telefonu mam namreč tud službene zadeve, password managerja, spletno banko itd
- bugfixi
- nove funkcionalnosti -> Pač rad se mal poigram z novostmi ko pride ven kaka nova funkcijonalnost (multiwindows support itd). Zakaj bi moral čakati 3 mesce+, da jo dobim (če sploh)?

Ok, štekam. Za heavy userje ali tech-navdušence je to kar pomembnno. Kar pogosto srečavam ljudi, ki jim je to velikega pomena, nikoli pa nisem nikogar vprašal zakaj. No, sedaj vem. Isti (za ene bolj, za druge manj pomembni) razlogi, kot 5 let nazaj.

Jerry000 ::

Ravno opazil tole:
https://si.mobileshop.eu/mobilni-telefo...

Poudarek je na servisu: https://si.mobileshop.eu/garancija/

Torej pri nas ga lahko daš na servis. Vidim pa da imajo samo srebrnega 32GB velikost.

matija14 ::

Pri nas (vsaj na simobilu) ga ne bodo prodajali, sem videl na FB ko jih je nekdo vprašal in so rekli, da Pixlov žal pri njih ne bo mogoče kupiti.

na telekomu ga bojda bodo imeli, samo se še ne ve kdaj. Ampak moj namen posta je bil, ko je bilo govora, če ga kupiš v tujini, kam ga lahko na servis neseš. Pri naj imajo baje servis.

DrDeeJay ::

Jerry000 je izjavil:

Ravno opazil tole:

Torej pri nas ga lahko daš na servis. Vidim pa da imajo samo srebrnega 32GB velikost.

tale stran mi je mal sumljiva ... prvič slišim zanjo...poleg tega so mi pa z Emonagrama (servis na katerega se sklicujejo na tej strani) ravno danes sporočili, da še ne vedo, če bo Google pixel dostopen v Sloveniji...niti ali ga bo servisiral HTC.

Razen, če ima to podjetje kakšen drugačen deal s tem servisom in ga ne bodo servisiral kot serviser za HTC...ampak dvomim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DrDeeJay ()

Shegevara ::

DrDeeJay je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ravno opazil tole:

tale stran mi je mal sumljiva ... prvič slišim zanjo...

Ne morem nič rečt za servis, ampak stran ni nova, jaz sem dve leti pri njih nabavil telefon brez težav.

Kako urejajo garancije pa ne vem.

Aha...ok my bad glede trgovine...pol je očitno legit ;) sam glede njihove navedbe za servis pa kr mal dvomim (glede na povedano s strani Emonagrama).

IL_DIAVOLO ::

Kaksna je sploh razlika med nexus 6P in pixel? Ni je

Res ne razumem kaj opravicuje 250 funtov razlike med napravama z identicnim operacijskim sistemom in tehnologijo.

To je tak kot da bi kupil iphone 7 namesto 6. Prosim ne nasedat, ce ni potrebe.

Modri dirkač ::

Sej ne, nej ga kar imajo, vključno z nutello ...
Everybody lies!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Res ne razumem kaj opravicuje 250 funtov razlike med napravama z identicnim operacijskim sistemom in tehnologijo.

Kako ni razlike? Izdelava je drugačna, ni več plastika, potem je uber fotoaparat, en izmed najboljših torej v rangu iPhone in samsunga, hitrejši fokus, več rama, itd. Ja če imaš 6P se ti absolutno ne splača menjat, ampak jaz pa nimam, tako da jaz bi pa rad šel nazaj na redne updejte. Zdaj sem na OPX in popizdevam.

DrDeeJay je izjavil:

Aha...ok my bad glede trgovine...pol je očitno legit ;) sam glede njihove navedbe za servis pa kr mal dvomim (glede na povedano s strani Emonagrama).

Hja, to pa ne vem. Sicer sem spraševal če bodo dobili 128GB in črnega, pa so rekli da bodo ampak še ne vedo kdaj...enako je z Telekomom. upam da se do novega leta kaj zmenijo in dobijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Jerry000 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kako ni razlike? Izdelava je drugačna, ni več plastika, potem je uber fotoaparat, en izmed najboljših torej v rangu iPhone in samsunga, hitrejši fokus, več rama, itd. Ja če imaš 6P se ti absolutno ne splača menjat, ampak jaz pa nimam, tako da jaz bi pa rad šel nazaj na redne updejte. Zdaj sem na OPX in popizdevam.

DrDeeJay je izjavil:

Hja, to pa ne vem. Sicer sem spraševal če bodo dobili 128GB in črnega, pa so rekli da bodo ampak še ne vedo kdaj...enako je z Telekomom. upam da se do novega leta kaj zmenijo in dobijo

Od kdaj pa je nexus plasticen? Celi je kovinski, razen ekrana in lec, ki so steklena.

Res je vec rama, zmogljivejsi procesor, ampak enaka baterija.

Kamere so enake, vsaj po specsih.

Oba androida sta clean(stock), update-i bojo na obeh telefonih prihajali se lep cas, v to sem preprican.

Nakup pixla nima smisla imo...ampak ja, vsak ima pravico da zapravi denar kak mu pase.

Kakorkoli, oba telefona sta top.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

DrDeeJay je izjavil:

Od kdaj pa je nexus plasticen? Celi je kovinski, razen ekrana in lec, ki so steklena.

Res je vec rama, zmogljivejsi procesor, ampak enaka baterija.

Kamere so enake, vsaj po specsih.

Oba androida sta clean(stock), update-i bojo na obeh telefonih prihajali se lep cas, v to sem preprican.

Nakup pixla nima smisla imo...ampak ja, vsak ima pravico da zapravi denar kak mu pase.

Kakorkoli, oba telefona sta top.

Speci so, sam je pa razlika v samih slikah. Po specih je lahko isto, ampak če ma en boljše leče potem je ta kar boljši. Baterija je ok zame. 5X je plastičen. 6P je zame cigel in ne želim takega velikega telefona. Torej kolikor po reviewih gledam so vsi rekli da je to ena izmed top kamer do sedaj, to je zame plus točka ker veliko slikam in seveda imam rad stock. ja, ne pravim da je zame pocen telefon, je precenjen, ampak imam denar zanga in mi je dober. Sem gledal alternative in me noben ne pritegne. Sploh pa free google photos, to mi je pa še dodaten velik plus.

Sploh ni cigl...samo navadit se moras tako kot vsake stvari. Meni je tudi bil na zacetku ciglast, zdaj pa mi je skoraj premajhen :D

Tudi za oci je dobro, da se ne matras na malem ekranu. Zdaj vecino stvari naredim na telefonu, pc-ja skoraj ne uporabljam vec za srfanje.

Tudi za nabijanje coc je zakon lol

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sploh ni cigl...samo navadit se moras tako kot vsake stvari. Meni je tudi bil na zacetku ciglast, zdaj pa mi je skoraj premajhen :D

Tudi za oci je dobro, da se ne matras na malem ekranu. Zdaj vecino stvari naredim na telefonu, pc-ja skoraj ne uporabljam vec za srfanje.

Tudi za nabijanje coc je zakon lol

No, jaz se ne želim navadit na 5.5" ker mam raj mobilnost. Oči ne trpijo ker ne gledam v telefon iz 2m razdalje, gledam iz razdalje skrčene roke cca 90 stopinj v komolcu kar je dovolj in oči ne trpijo. Večino stvari delam na PC in ne na telefonu, zato tudi ne potrebujem velikosti...imam še tablico. Za srfanje tudi tablice ne uporabljam, samo PC...edino če sem na potovanju, v tem primeru je tablica vedno z menoj. 100 ljudi 100 čudi :)

Zgodovina sprememb…

6P je 5.7 :D

IL_DIAVOLO je izjavil:

6P je 5.7 :D

uf :D

Kje v tujini (nemčija, austrija, kjerkol kjer imajo naš EU adapter) se lahko pixel kupi? Malo gledam po spletu in je ni kakšne trgovine, da bi prodajal in pošiljal v SLO.

Egidij88 ::

http://www.ebay.it/itm/Google-Pixel-32G...

Tole piše da je iz Nemčije...

A se samo meni zdi ali so črni težko dobavljivi, črni 128GB pa okoli 1000€? Je kje kakšen Pixel 128gb črni? Na tej strani vidim da je samo v srebrni barvi.

Tinaamalaa ::

jurja za telefon, ki bo outdated cez pol leta...ima se...

Tinaamalaa je izjavil:

jurja za telefon, ki bo outdated cez pol leta...ima se...

Ne dam jurja, sprašujem zato kje lahko nabavim Pixel v črni 128 ali 32 da ni ebay...ker tam so vsi črni zasoljeni čez jurja. Aja, pa da je EU adapter.

klinker ::

Ker 800€ je pa res malo, za primer. Po enem letu ga bos pa za 250€ komaj prodal.

klinker je izjavil:

Ker 800€ je pa res malo, za primer. Po enem letu ga bos pa za 250€ komaj prodal.

Nisi mi odgovoril na vprašanje...

Mavrik ::

Jerry000 je izjavil:

Kje v tujini (nemčija, austrija, kjerkol kjer imajo naš EU adapter) se lahko pixel kupi? Malo gledam po spletu in je ni kakšne trgovine, da bi prodajal in pošiljal v SLO.

Sodelavec je glih enega kupil z Amazona. Mislim da .de?
The truth is rarely pure and never simple.

Jerry000 je izjavil:

klinker je izjavil:

Nikjer. Placaj jurja ane, sej kaj pa je 20% vec, ko si nekaj res zelis :)

klinker je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

klinker je izjavil:

Ker 800EUR je pa res malo, za primer. Po enem letu ga bos pa za 250EUR komaj prodal.

Nikjer. Placaj jurja ane, sej kaj pa je 20% vec, ko si nekaj res zelis :)

Kako veš da nikjer? Malo višje je Mavrik napisal da na amazonu. Prosim, če nimaš konkretnega odgovora ne piši sem. Hvala.

Mavrik je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Sodelavec je glih enega kupil z Amazona. Mislim da .de?

Hm, bom preveril še tukaj. Hvala, sem malo pozabil na amazon :).
EDIT: sem preveril, pa ne pošiljajo k nam. Tudi večino imajo 32GB verzije.

Zgodovina sprememb…

Ciljas na 128GB ter crnega in to pac ne bo poceni, kapis ;)

klinker je izjavil:

Ciljas na 128GB ter crnega in to pac ne bo poceni, kapis ;)

No, 1000€ ne dam, 800 pa še gre skozi (ker sem se že pripravil na takšno ceno). Če pa za ta denar nikjer ne dobim 128, potem pa pač ne. Zato pa sprašujem če se da kje dobiti v kakšni trgovini izven ebay, ker so tam večinoma 1000+...že skor 1400.
Nesmiselno se mi zdi razlagat koliko in zakaj bi dal 800 al pa ne 1000 al pa zakaj tja in sem...vprašal sem kje se da dobit, nisem sem prišel na zagovor, ampak na informacijo. To da je drag in da 128GB ne bo poceni mi je jasno ko beli dan. Manjka mi druga informacija katero sprašujem. Da pa skos ponavljate kar že vem pa od te teme ne bo noben nič pametnega odnesel ker eno in isto tancate skos in se moram SKOS ponavljat. Moj prejšnji post je vseboval že to kar sem tukaj napisal. Lepo vas prosm no...

Tudi če ga ne pošiljajo v slo se da to sem spravt...verjetno tudi v nemčiji obstaja kaka storitev kot je Borderlinx (za UK/USA) k si nardiš lokalni naslov kamor si najprej naročiš robo in ti potem oni prepošljejo kamor hočeš.

Ampak kolkr sem gledal je tud v Nemčiji težko dobit pixla v prosti prodaji po redni ceni. Na idealo.de sicer najde, da ga ma Deutsche telekom...samo sem preveril in moraš z njimi sklenit pogodbo z vezavo (tud če ga kupiš po polni ceni)...tko, da žal to ne gre.

Probi se prjavt na nemški google play prek VPNja (prek nemškega IPja) in poglej, če je tam dobavljiv...ter si ga naroči na zgoraj omenjeno storitev.

Zgleda pa, da je črne res težko dobit...men 32 gb verzijo prnese frend iz nemčije (naročeno prek google playa)...ampak srebrnega...nemški je tudi na tam out of stock.

128GB bo jurja kjerkoli se mi zdi.

Ne verjamem pomoje bo tam nekaj čez 800...al pa samo močno upam. Čez jurja ma bolj ebay ko uporabniki prodajajo pa nabijejo ceno. Drugače pa ja, VPN in nemški Google play in kermu rečt naj ga prpele če gre gor (tiste storitve so kar drage, kolikor se spomnim).

Koliko boš pa dal za silver 32? Ti ne bo 32 malo premalo? Glede na to da ima 4k...in če si v tujini brez podatkovnega prenosa si kar v riti se mi zdi.

pomojem taka storitev kosta okol 30 eur... nisem pa 100%.

dal bom tolk k je uradna cena za Eu - 760 eur.

Jst mam 32gb dost. Muzike nimam gor, ker uporabljam Spotify. Filmov tud ne gledam na telefonu. Vsi pixel userji majo neomejen prostor za slike in video v cloudu.. tko, da lahk skoz gor dajes... pa itak bl fotke delam kot snemam.

v tujini je itak vsepovsod wifi... itak bo pa drugo leto poleti po Eu roaming ukinjen. Do takrat se ti pa itak bl splaca kupt lokalno predplacnisko kartico.

DrDeeJay je izjavil:

pomojem taka storitev kosta okol 30 eur... nisem pa 100%.

dal bom tolk k je uradna cena za Eu - 760 eur.

Jst mam 32gb dost. Muzike nimam gor, ker uporabljam Spotify. Filmov tud ne gledam na telefonu. Vsi pixel userji majo neomejen prostor za slike in video v cloudu.. tko, da lahk skoz gor dajes... pa itak bl fotke delam kot snemam.

v tujini je itak vsepovsod wifi... itak bo pa drugo leto poleti po Eu roaming ukinjen. Do takrat se ti pa itak bl splaca kupt lokalno predplacnisko kartico.

Glede na ceno in ponudbo bom verjetno primoran tudi sam kupiti 32GB. Me pa resno zanima, kako uporabljaš spotify? V sloveniji ga ni. Še nekaj me zanima...kako boš pa z servisom? Ga boš potem nazaj v nemčijo pošiljal?

Me pa zanima...koliko prostora zasede ena slika HDR od pixla? Ali pa 1min posnetek v 4k. Samo toliko da imam občutek. Ker ko grem v tujino izven EU, bom odvisen na wifi če bom imel 32 in veliko slikal.

Zgodovina sprememb…

Za spotify ti napišem na pm.

Mam frenda k živi/dela v Nemčiji in naslednji konec tedna pride v Slo za praznike tko, da mi ga takrat prnese. Če mi bo kaj ckrnlo ga bom pač poslal njemu in mi bo on uveljavljal. Lahko ti torej naslednji vikend napišem kolk placa zaseda 1min 4k video pa ena slika.

Pa tudi, če ne bi nobenga poznal...bi se pač direkt z uradnim servisom zmenu in jim poslal po pošti.

Če greš izven EU je pomojem zmer bolš kupt lokalno kartico (tisto k ponuja največ prenosa). Z domačimi si pol itak lahko v kontaktu prek FB mesengerja, Viberja, Whatsuppa itd...

Mogoče vseeno počak do novga leta...mogoče pa res kdo od operaterjev pri nas dobi...al bo pa clo po normalni ceni dostopen na nemškem amazonu.

DrDeeJay je izjavil:

Za spotify ti napišem na pm.

Mam frenda k živi/dela v Nemčiji in naslednji konec tedna pride v Slo za praznike tko, da mi ga takrat prnese. Če mi bo kaj ckrnlo ga bom pač poslal njemu in mi bo on uveljavljal. Lahko ti torej naslednji vikend napišem kolk placa zaseda 1min 4k video pa ena slika.

Pa tudi, če ne bi nobenga poznal...bi se pač direkt z uradnim servisom zmenu in jim poslal po pošti.

Če greš izven EU je pomojem zmer bolš kupt lokalno kartico (tisto k ponuja največ prenosa). Z domačimi si pol itak lahko v kontaktu prek FB mesengerja, Viberja, Whatsuppa itd...

Mogoče vseeno počak do novga leta...mogoče pa res kdo od operaterjev pri nas dobi...al bo pa clo po normalni ceni dostopen na nemškem amazonu.

Bi te kar prosil za tale info, koliko zasedajo HDR slike in 4k video...samo toliko da vidim če je 32GB zame. No to je seveda še najboljše da ga naši operaterji dobijo, ampak nekam dolgo to traja. Če ne pa iskat frende kdo gre v nemčijo januarja :).

user4683 ::

Fotke zasedejo cca 3-5MB, 4K videi pa cca 300MB/min

hm, potem je 32gb čist ok i guess...

Sam imam trenutno zasedenih 23GB (na 128GB modelu), pa sem v bistvu zelo "lightweight" uporabnik - fotkam in ne snemam zelo malo, nimam ogromno aplikacij, nic muzike itd. Pa bi me (in me je, ko sem mel v preteklosti 32GB Nexusa) precej hitro zacelo omejevati in je blo treba stvari brisat.

znupy: kateri ovitek pa uporabljaš? jst sm si naroču od Spigena rugged armor. Sicer sm bral, da imajo nekateri uporabniki z njim probleme s kamero (autofokus) v kolkr se okoli odprtine nabere prah...ampak ne najdem nič kaj bolj pametnega.

A screen protector uporabljaš?

Nobenega :) V zivljenju nisem nikoli uporabljal ovitkov, pa so vsi telefoni prakticno brez prask.

user4683 je izjavil:

Sam imam trenutno zasedenih 23GB (na 128GB modelu), pa sem v bistvu zelo "lightweight" uporabnik - fotkam in ne snemam zelo malo, nimam ogromno aplikacij, nic muzike itd. Pa bi me (in me je, ko sem mel v preteklosti 32GB Nexusa) precej hitro zacelo omejevati in je blo treba stvari brisat.

Kje si pa nabavil 128gb in koliko si dal zanga? Zivis v sloveniji? Jaz imam 32gb sd kartico in je se nisem uspel zafilat. Mam pa oneplus x.

Kupljen je bil v UK (iz Play Store) za cca 850€, zivim pa v Sloveniji. Glede prostora je pa verjetno precej odvisno od navad - jaz naceloma ne brisem in se potem po dolocenem pocasi casu nabere brezveznih fotk in filemckov.

dr.Akula ::

@DrDeeJay Tle imaš case review-e za Pixel. Si se kar dobro odločil.
http://www.androidpolice.com/2016/12/15...
ni podatka

user4683 je izjavil:

Kupljen je bil v UK (iz Play Store) za cca 850€, zivim pa v Sloveniji. Glede prostora je pa verjetno precej odvisno od navad - jaz naceloma ne brisem in se potem po dolocenem pocasi casu nabere brezveznih fotk in filemckov.

850..koliko je pa v nemciji na playstore? (nisem doma da bi prrk vps preveril)

user4683 je izjavil:

Nobenega :) V zivljenju nisem nikoli uporabljal ovitkov, pa so vsi telefoni prakticno brez prask.

pr pixlu je kul k tud nima camera bumpa...sam ma pa to debilno steklo na zadnji strani (k nisem nikjer zasledil točne razlage čemu služi), ki se baje zelo hitro spraska in verjetno tudi hitro poči, če bi z njim kam udaril (npr ko ga položiš na mizo).

dr.Akula je izjavil:

@DrDeeJay Tle imaš case review-e za Pixel. Si se kar dobro odločil.
http://www.androidpolice.com/2016/12/15...

jup...sem videl ja ;)

Dodatno sem vuzel pa še tegale...k Diztronic ma tud ponavad dobre ovitke: https://www.amazon.com/dp/B01M4KCDU5?re...

user4683 je izjavil:

pa so ti ga direkt poslal iz anglije v .si...al si si najprej kreiral angleški naslov...in so ti poslali tja...in potem od tam naprej?

Kako si se pa sploh lahko prijavil v angleški playstore? Prek VPNja? A je šlo s tvojim slovenskim google accountom al si si moral kreirati novega v katerem si označil, da si iz anglije?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DrDeeJay ()

Narocil in poslal mi ga je sodelavec, ki zivi v UK.

Kaj boš pa z adapterjem? Če daš drug adapter izgubiš tisti fast charge, ali se motim?

Fast charge dela s kerimkoli dovolj močnim USB-C adapterjem.

Ted ::

Obupal sem, glede na ceno in razpoložljivost sem nabavil zelo ugodnega lg g5. Pomoje pixel ni vreden dveh lg5 :).
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

Buddah ::

Offtopic:

Ted upam da ti bo dobro služil. Prijatelj je 1 mesec nazaj vzel G5 kot menjavo za odsluženga Nexusa 5. Prvi obisk servisa ga je doletel po enem tednu zaradi napake z zaslonom. Včeraj mu je pa odpovedal fingerprint sensor...upam da boš imel ti več sreče!
««
5 / 76
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
33666878 (2773) kiFni

Google pixel 7 pro kupil pokvarjen

Oddelek: Loža
121043 (625) mangoslo
»

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Oddelek: Novice / Android
123588 (1739) stara mama
»

Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8815320 (12196) Leko

Več podobnih tem